Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Χάθηκε κάθε σοβαρότητα από τον Πετράκο και τον έκοψαν με αίσθημα ευθύνης ενημερωτικές εκπομπές

 



Σε δύσκολες εποχές πανδημίας έχοντας χιλιάδες κρούσματα και νεκρούς, είναι ανεύθυνο να βγάζεις τον κάθε ψεκασμένο να σου αναλύει γελοίες θεωρίες συνωμοσίας.

Η εκπομπή «Tik Talk» του ALPHA είχε προγραμματισθεί να βγει στον αέρα, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, με καλεσμένους τον τραγουδιστή Γρηγόρη Πετράκο και τον λοιμωξιολόγο Σύψα.

«Θεωρίες συνομωσίας, γιατροί αρνητές του ιού και της μάσκας, καλλιτέχνες που βλέπουν σατανικά σχέδια πίσω από την πανδημία και ο λοιμωξιολόγος Ν. Σύψας, να βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Στο Tik Talk, σήμερα τα μεσάνυχτα, στον ALPHA», έγραφε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σρόιτερ στην ανάρτησή του το απόγευμα της Πέμπτης, αλλά δεν ήξερε ότι ο Πετράκος είχε ξεφύγει.

Η εκπομπή φυσικά και δεν βγήκε στoν αέρα, καθώς χθες ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων για τις απόψεις του Γρηγόρη Πετράκου σχετικά με τον κορωνοϊό. 

 Όπως είπε στο «Πρωινό», ο Αλέξης Μίχας: «Η απόφαση ελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, με αρκετή καθυστέρηση. Θεωρούν στον σταθμό ότι είναι μια κρίσιμη στιγμή, μια ευαίσθητη χρονική συγκυρία, έχουμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, αναμένουμε και τα νέα μέτρα και γι’ αυτό αποφασίστηκε να μη μεταδοθεί».

Παράλληλα ακύρωση συνέντευξης του Γρηγόρη Πετράκου έγινε και στο «Πάμε Δανάη!»

«Να πούμε και κάτι για εμάς, εμείς σήμερα είχαμε κανονισμένη συνέντευξη με τον Γρηγόρη Πετράκο…», είπε η Σίσσυ Καλλίνη. «Είχαμε κανονισμένη συνέντευξη, αλλά αποφασίσαμε να μην γίνει για πολλούς λόγους, τουλάχιστον αυτό το διάστημα. Νιώθω ότι όλοι φέρουμε ευθύνη για το τι ακούγεται από τις εκπομπές μας, από τα ραδιόφωνά μας και χρειάζεται μια προσοχή όταν μιλάμε για θέματα υγείας», είπε η Δανάη Μπάρκα.



Είκοσι κρούσματα σε δύο ψυχιατρικές κλινικές στην Λάρισα

 



Είκοσι είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε δύο ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές. Πρόκειται για εργαζόμενους και ασθενείς. 

Από τη μια κλινική νοσηλεύονται 4 ασθενείς με covid, ενώ το πρωί πέθανε από ανακοπή καρδιάς ένας 65χρονος, με υποκείμενα νοσήματα, που ήταν θετικός στην covid-19. 

Στην πτέρυγα που νοσηλευόταν βρέθηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα σε εργαζόμενο που ανήκει στο βοηθητικό προσωπικό.




Απαρηγόρητος ο Τσακαλώτος! Παντρεύτηκε η Σκάρλετ Γιόχανσον

 


Απαρηγόρητος είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφού έχασε το κορμί ο πατριώτης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η Σκάρλετ Γιόχανσον επισημοποίησε τον δεσμό της με τον επί τρία χρόνια σύντροφό της, Κόλιν Τζοστ.

Δέν ήταν λίγες οι φορές που ακόμα και μέσα στην βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, διαλαλούσε και φώναζε για την συμπάθεια που είχε στην Σκάρλετ Γιόχανσον, με αποκορύφωμα την δημόσια εμφάνισή του με μπλουζάκι όπου εικονιζόταν ο ίδιος με την Γιόχανσον στο πλευρό του.

Τα όνειρα όμως δεν γίνονται πάντα πραγματικότητα και ο Τσακαλώτος είναι απαρηγόρητος αφού, το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε «κεκλεισμένων των θυρών» και μόνο με τον πολύ στενό κύκλο ο γάμος της ηθοποιού με τον εκλεκτό της.

Το γεγονός επιβεβαιώθηκε και από εκπρόσωπο Τύπου της ηθοποιού, ενώ ο γάμος φαίνεται να έλαβε χώρα στην Νέα Υόρκη.

Η Γιόχανσον βρισκόταν σε σχέση με τον επαγγελματία συγγραφέα και κωμικό Κόλιν Τζοστ από το 2017, τον οποίο γνώρισε όταν και οι δύο υπήρξαν προσκεκλημένοι στην δημοφιλή εκπομπή «Saturday Night Live».

Συμπάσχουμε και στηρίζουμε Ευκλείδη!!!!



Εκτίμηση σοκ Τα λύματα «δείχνουν» ότι υπάρχουν 40.000 ενεργά κρούσματα στην Αττική

 



Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Θωμαΐδης, επεξεργαζόμενος τα λύματα από το λεκανοπέδιο, ανέφερε στην εφημερίδα «Τα Νέα» πως εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο Λεκανοπέδιο περίπου 40.000 ενεργά κρούσματα!

Ο κ. Θωμαϊδης συγκεντρώνοντας τα στοιχεία που είχε από την επεξεργασία των λυμάτων της Ψυττάλειας, εκτίμησε πως τα ενεργά κρούσματα ως την περασμένη Τρίτη έφταναν μεταξύ 28.000 και 40.000 περιπτώσεων.




Σεισμός στη Σάμο χωρίς ιδιαίτερες ζημιές και τραυματισμούς στο νησί! Κατέρρευσαν κτίρια στη Σμύρνη και αγνοούνται άνθρωποι

 



Εκτός από όλη την Ελλάδα και στην Τουρκία έγινε αισθητός ο σεισμός των 6,7; 6,8;, 6,9 Ρίχτερ (ακόμα δεν ξέρει κανένας) που σημειώθηκε στη Σάμο. 

Αντίθετα με την Σάμο που παλαιά σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ο σεισμός ταρακούνησε και την Τουρκία με τα τουρκικά Μέσα να μεταδίδουν ότι έχουν καταρρεύσει κτίρια στη Σμύρνη χωρίς να ξέρουμε ακόμα πόσοι Τούρκοι τραυματίες υπάρχουν και ευχόμαστε όχι πόσοι νεκροί.

Οι εικόνες που μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα είναι συγκλονιστικές αφού έχουν πέσει κτίρια και πολίτες ψάχνουν στα συντρίμμια για άλλους ανθρώπους.





Ισχυρός σεισμός τώρα στην Αττική

 



Ισχυρός σεισμός 6,6 Ρίχτερ στη Σάμο ταρακούνησε την Αττική

Ισχυρός σεισμός 6,6  Ρίχτερ με επίκεντρο την Σάμο σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ινστιτούτο.

Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως και στην Αττική.



Νωρίτερα το μήνυμα Μητσοτάκη! Πάει για γενικός κλείσιμο η εστίαση

 



Στις 3 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί τελικά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι εξελίξεις στο μέτωπο της υγειονομικής κρίσης είναι ραγδαίες  και τα πρόσθετα μέτρα αναγκαία, οπότε να ανακοινώνονται σήμερα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το κλείσιμο της εστίασης. Την ίδια ώρα ένα ακόμα μέτρο είναι η καθολική χρήση μάσκας παντού ακόμα και στις πράσινες περιοχές αλλά και η αύξηση της τηλεργασίας.





Νέα ξεφτίλα ΣΥΡΙΖΑ! Τουρκικά ΜΜΕ αποθεώνουν τον Α. Λιάκου για τις δηλώσεις του κατά Μακρόν

 


Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μόνο κακό κακό κάνουν στην χώρα μας!!

Ο Αντώνης Λιάκος δεν είναι η πρώτη φορές που προκαλεί τους Έλληνες πολίτες με τις δηλώσεις του.

Η πρόσφατη τοποθέτηση του ακροαριστερού Συριζαίου Αντώνη Λιάκου, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, πως «η πολιτική Μακρόν απέναντι στο Ισλάμ είναι προσβλητική» εκθειάζεται από τουρκικά ΜΜΕ.

Τα Τουρκικά ΜΜΕ με τίτλους που ξεφτιλίζουν την Ελλάδα και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ όπως θα έπρεπε όπως: «Μια άλλη αντίδραση στον Γάλλο πρόεδρο έρχεται από την Ελλάδα», «Νέα αντίδραση στον ακόρεστο αποικιοκράτη Μακρόν από την Ελλάδα» κλπ, προβάλλουν τη θέση που εξέφρασε το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, με την ανάρτησή του στο Facebook, κάνοντας κακό στην χώρα μας.

«Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα λόγια του Γάλλου Προέδρου Εμανου;eλ Μακρόν για το Ισλάμ. Μια άλλη αντίδραση απέναντι στον Μακρόν, προήλθε από την Ελλάδα. Ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος, μέλος του κόμματος της κύριας αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, μοιράστηκε ένα άρθρο που ισχυρίζεται ότι η πολιτική του Γάλλου Προέδρου Μακρόν έναντι του Ισλάμ είναι προσβλητική» σημειώνει το netinternethaber.com.

Το ακροαριστερό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στο facebook : Προσβλητικές είναι οι δηλώσεις Ερντοάν για τον Μακρόν, προσβλητική όμως και η πολιτική Μακρόν απέναντι στο Ισλάμ. Δεν μπορείς να υπερασπίζεσαι την ελευθερία ενάντια στους τρομοκράτες προσβάλλοντας εκατομμύρια Μουσουλμάνους, μια από τις τρεις πολυπληθέστερες θρησκείες στον πλανήτη. Η πολιτική «σύγκρουσης των πολιτισμών» προσιδιάζει στην ακροδεξιά, και εξ αντιδράσεως ενισχύει τον ισλαμικό φονταμενταλισμό. Θα μπορούσε να είναι δείγμα υπερβολής και ανωριμότητας, αλλά σε συνδυασμό με την γαλλική πολιτική στη Λιβύη, στην υποσαχάρια μουσουλμανική Αφρική, τον Λίβανο και τη Συρία, μοιάζει να δείχνει την (αδύναμη) επιστροφή του αποικιακού απωθημένου.







Σοκαρισμένη η Γαλλία από την τρομοκρατική επίθεση του 21χρονου Τυνήσιου Μπραχίμ Αουσαουί

 


Ο μακελάρης γεννήθηκε στην Τυνησία το 1999 και έφτασε στο Μπάρι της Ιταλίας στις 9 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις εικόνες από τις κάμερες παρακολούθησης του σιδηροδρομικού σταθμού, ο δράστης άλλαξε ρούχα όταν έφτασε εκεί και κατόπιν πήγε με τα πόδια μέχρι τη βασιλική της Νοτρ Νταμ, που απέχει περίπου 400 μέτρα, όπου εξαπέλυσε την επίθεση.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο και πυροβόλησαν τον 21χρονο όταν εκείνος κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ».



Ο δράστης τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά των αστυνομικών και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Οι γαλλικές αρχές δεν αποκλείουν ο 21χρονος να συνδέεται με τζιχαντιστικές ομάδες και να ταξίδεψε στην Ευρώπη με σκοπό να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση.

O τρόπος με τον οποίο έδρασε ο νεαρός άνδρας ήταν ακριβώς ο ίδιος με τη δολοφονία του Γάλλου καθηγητή Ιστορίας Σαμιέλ Πατί.





Εξιχνιάστηκε η ληστεία της δεκαετίας – Ο Ελληνοουκρανός κροίσος και ο θηριώδης μποξέρ

 


Η ληστεία έγινε τον Οκτώβριο του 2019 στη Βούλα. Ξυλοκόπησαν και βασάνισαν τον 69χρονο, αποσπώντας περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ.

Με μεθοδικότητα, συντονισμό και έρευνες βήμα προς βήμα, κατάφεραν οι έμπειροι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής να εξιχνιάσουν την ληστεία της δεκαετίας με λεία “μαμούθ”, άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Πρόκειται για την βίαιη ληστεία που είχε σημειωθεί στην βίλα Ελληνοουκρανού κροίσου τον Οκτώβριο του 2019 στην Βούλα, όπου οι δράστες αφού τον ξυλοκόπησαν άγρια του άρπαξαν κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά, πλάκες χρυσού, κοσμήματα και λίρες μεγάλης οικονομικής αξίας.

Μάλιστα, ο 68χρονος Ελληνοουκρανός επιχειρηματίας χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο, καθώς είχε δεχτεί χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα από μετρ του είδους, όπως αποκαλύφθηκε στην συνέχεια, καθώς ο ένας από τους δυο δράστες της ληστείας είναι επαγγελματίας μποξέρ στην Ουκρανία.





Η σύλληψη

Έπειτα από μεθοδικές έρευνες που κράτησαν για περίπου ένα χρόνο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες στον έναν εκ των δραστών και συγκεκριμένα σ’ έναν 31χρονο από την Ουκρανία, του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί εδώ κι ένα χρόνο.

Πρόκειται για τον έναν από τους δυο ηθικούς αυτουργούς της ληστείας, ο οποίος έφτασε στην Ελλάδα πριν από περίπου δυο εβδομάδες, καθώς είχε φροντίσει μαζί με τον πατέρα του – ο έτερος ηθικός αυτουργός της ληστείας – να εξαφανιστούν στην πατρίδα τους.

Ωστόσο, ο 31χρονος δεν κατάφερε να αποφύγει το λάθος, καθώς ήρθε εκ νέου στην Ελλάδα, προκειμένου να δει την σύζυγο του και τα παιδιά του, που διαμένουν στην Σαρωνίδα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής δεν είχαν ξεχάσει την ληστεία, αλλά και το περιστατικό με τις… περούκες που ουσιαστικά είχε ανοίξει το δρόμο για την εξιχνιάσει.

Η ληστεία

Πλέον, με διεθνή εντάλματα σύλληψης καταζητούνται ένας θηριώδης μποξέρ από την Ουκρανία, ο οποίος φέρεται ως ο άνθρωπος που ξυλοκόπησε τον Ελληνοουκρανό κροίσο, ο πατέρας του συλληφθέντα, κι άλλο ένα άτομο ως φυσικός αυτουργός της ληστείας.

Μάλιστα, ο πατέρας του 31χρονου είναι πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός της Ουκρανικής Αστυνομίας, ο οποίος μετά την συνταξιοδότηση του είχε έρθει με την οικογένεια του στην Ελλάδα, ακολουθώντας ουσιαστικά τα βήματα ενός φίλου του. Του 68χρονου βιομήχανου, δηλαδή, ο οποίος ήδη διέμενε μόνιμα σε βίλα στην Βούλα.

Όταν ο συνταξιούχος αστυνομικός έμαθε από τον «κολλητό» του, πως είχε πουλήσει το εργοστάσιο παρασκευής πυροσβεστήρων που διατηρούσε στην Ουκρανία και είχε εισπράξει μεγάλο χρηματικό ποσό, έβαλε αμέσως σε εφαρμογή το σχέδιο της ληστείας.

Έφερε από την Ουκρανία δυο -«ειδικευμένους» για αυτή τη δουλειά- τύπους, ο ένας θηριώδης μποξέρ, του οποίου αποκλειστικές φωτογραφίες δημοσιεύει σήμερα το newsit.gr.

Έπειτα από ενδελεχείς παρακολουθήσεις της βίλας του 68χρονου κροίσου, αλλά και την παροχή πολύτιμων πληροφοριών από πατέρα και γιο, οι δυο ληστές έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους.

Το βράδυ που θα έμπαιναν στην βίλα του 68χρονου, ο συνταξιούχος αστυνομικός κάλεσε για φαγητό και διασκέδαση το φίλο του, εν προκειμένω τον κροίσο από την Ουκρανία.

Όταν επέστρεψε στο σπίτι του ο 68χρονος, ήρθε αντιμέτωπος με δυο θηριώδεις τύπους, οι οποίοι αμέσως τον χτύπησαν, τον έδεσαν σε μια καρέκλα και αφού τον βασάνισαν, τον ανάγκασαν να τους αποκαλύψει πού έχει κρυμμένα χρήματα και χρυσό.

Ήταν Οκτώβριος του 2019, όταν πια οι τέσσερις Ουκρανοί, με λεία πάνω από 1.000.000 ευρώ, έφυγαν από την Ελλάδα για την πατρίδα τους, προκειμένου να κρύψουν τα ίχνη τους.

Οι …περούκες

Ένα βράδυ του Απριλίου του 2019, περιπολία αστυνομικών της Ασφάλειας εντοπίζει μέσα σε ένα αυτοκίνητο σε περιοχή της Βούλας δυο άτομα, τα οποία εμφανώς φορούσαν… περούκες.

Το γεγονός αυτό έκανε εντύπωση στους Αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τους σταματήσουν και να πραγματοποιήσουν έλεγχο και προσαγωγή.

Οι δυο Ουκρανοί ήταν «καθαροί» και έτσι δεν κρατήθηκαν, πλην όμως και με το πρόσχημα της εξακρίβωσης στοιχείων οι αστυνομικοί του πήραν αποτυπώματα.

Όταν πια πραγματοποιήθηκε η ληστεία στην βίλα του επιχειρηματία, οι αστυνομικοί ανέσυραν το φάκελο με τις… περούκες και διαπίστωσαν από τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρήκαν στην βίλα, ότι ανήκουν τελικά στους δυο Ουκρανούς.

Από εκεί και έπειτα με συνδυαστικές έρευνες οι έμπειροι αστυνομικοί κατέληξαν στον συνταξιούχο Ουκρανό αστυνομικό και τον γιο του, ως ηθικούς αυτουργούς της ληστείας.


Πηγή : newsit.gr



Στρατό «κατεβάζει» ο Μακρόν για την προστασία εκκλησιών, σχολείων - «Δεν υποχωρούμε»

 



«Δεν θα κάνουμε καμία υποχώρηση» στις αξίες που συνιστούν τη Γαλλία, ιδίως «την ελευθερία του να πιστεύει κανείς και να μην πιστεύει», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, καταδικάζοντας την «ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση» εναντίον μιας εκκλησίας στη Νίκαια, με τρεις νεκρούς.

«Εάν μας επιτίθενται, είναι λόγω των αξιών μας», είπε ο Μακρόν, αφού χαιρέτισε τους αστυνομικούς που επενέβησαν για να συλλάβουν τον δράστη της επίθεσης στη Νίκαια.

Ο Γάλλος πρόεδρος απηύθυνε στη χώρα έκκληση για «ενότητα» και να «μην υποχωρεί σε κανένα πνεύμα τρόμου», ενώ ανακοίνωσε την ανάπτυξη 3.000-7.000 στρατιωτών της επιχείρησης Sentinelle για να προστατεύσουν τους χώρους λατρείας ενόψει της γιορτής των καθολικών, των Αγίων Πάντων, την προσεχή Κυριακή.

Οι στρατιώτες θα αναπτυχθούν επίσης για να «προστατεύσουν τα σχολεία» ενόψει της επιστροφής, την επόμενη Δευτέρα, από τις διακοπές του φθινοπώρου, επισήμανε ο Μακρόν.

Η Γαλλία αποφάσισε να αυξήσει στο μέγιστο επίπεδο το σχέδιο προστασίας της χώρας, το επονομαζόμενο Vigipirate.

Ο Γάλλος πρόεδρος μετέβη στη Νίκαια και στο σημείο όπου έγινε η επίθεση με μαχαίρι στη Νότρ Νταμ και συνομίλησε με αστυνομικούς και στρατιώτες.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους είπε ότι μεταφέρει «τη στήριξη ολόκληρου του έθνους στις καθολικούς της Γαλλίας και αλλού», υπενθυμίζοντας τη «δολοφονία του ιερέα (Ζακ) Αμέλ», ο οποίος σφαγιάστηκε μέσα στην εκκλησία του στο Σεντ Ετιέν ντι Ρουβρέ, κοντά στη Ρουέν, το καλοκαίρι του 2016.

«Ολόκληρη η χώρα στέκεται στο πλευρό τους και θα βρίσκεται εκεί προκειμένου να μπορούμε να συνεχίσουμε να ασκούμε ελεύθερα τη θρησκεία στη χώρα μας», υπογράμμισε.

«Είναι πολύ ξεκάθαρο, η Γαλλία είναι εκείνη που δέχεται επίθεση», συνέχισε ο Εμανουέλ Μακρόν, υπογραμμίζοντας πως «την ίδια στιγμή, ένα γαλλικό προξενείο στην Τζέντα δέχθηκε επίθεση και συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο έδαφός μας».


 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr



Μητσοτάκης : Βρίσκω απαράδεκτο το γεγονός ότι κάποιοι έχουν επιλέξει να στοχοποιήσουν επιστήμονες

 


Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή της ήταν αφιερωμένη η εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Πρωθυπουργός:

Προανήγγειλε ότι αύριο θα ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος. «Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα» ανέφερε. «Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο» πρόσθεσε.

Ανακοίνωσε ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο». «Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Κατήγγειλε τις επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες μέρες ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. «Βρίσκω απαράδεκτο το γεγονός ότι κάποιοι έχουν επιλέξει να στοχοποιήσουν επιστήμονες. Και θεωρώ ότι συγκεκριμένα η στοχοποίηση του καθηγητή, του κ. Τσιόδρα, η οποία είναι πολύ συστηματική τις τελευταίες μέρες είναι απαράδεκτη. Εάν θέλουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να μας ασκήσουν κριτική, εδώ είμαστε να ασκήσουν κριτική στην Κυβέρνηση, σε εμένα προσωπικά, στους υπεύθυνους Υπουργούς, αλλά να στοχοποιούνται επιστήμονες οι οποίοι το μόνο το οποίο κάνουν είναι να καταθέτουν την επιστημονική τους γνώση προς κρίση στην Πολιτεία για να παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις, είναι κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι τελείως-τελείως λανθασμένο, ειδικά σε μία συγκυρία όπου πρέπει και πάλι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας για την ορθότητα των μέτρων που λαμβάνουμε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθεί η εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

Έχουμε μία πλούσια ατζέντα στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Όλα τα θέματα εκ των πραγμάτων επηρεάζονται, ενδεχομένως να μπαίνουν και σε δεύτερη μοίρα, από την επικαιρότητα του δεύτερου κύματος του Covid.

Δεν χρειάζεται να σας δώσω τα σχετικά στοιχεία. Βλέπετε τι γίνεται σε όλο τον κόσμο, πρωτίστως στην Ευρώπη. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα, το οποίο είναι πιο επιθετικό και από αυτό το οποίο είχαμε αντιμετωπίσει τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα θέματα αυτά σήμερα και σε ένα έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για να δούμε σε ποιο βαθμό μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα διευρωπαϊκό σύστημα δράσης. Ωστόσο, μέχρι που να γίνει αυτό, τα μέτρα τα οποία κάθε χώρα λαμβάνει αποτελούν εθνική ευθύνη της κάθε κυβέρνησης. Εμείς στην Ελλάδα έχουμε συγκριτικά, το τονίζω, καλύτερα αποτελέσματα από την υπόλοιπη Ευρώπη. Θα έλεγα ότι είμαστε ενδεχομένως 2 με 3 εβδομάδες πίσω από αυτό το οποίο βιώνουν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες σήμερα.

Οφείλω να σας πω όμως ότι η πίεση την οποία δέχεται το Σύστημα Υγείας είναι η μεγαλύτερη από ποτέ και πρέπει, όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα, ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο Σύστημα Υγείας.

Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες σήμερα, θα πω μόνο ότι γνωρίζουμε πια από τις διαδικασίες ιχνηλάτησης ποιες οικονομικές δραστηριότητες προκαλούν πρόβλημα γρήγορης διασποράς του ιού και ποιες δεν προκαλούν τόσο μεγάλη διασπορά του ιού, οπότε θα προσαρμόσουμε το σχέδιό μας για τον επόμενο μήνα στα πραγματικά δεδομένα τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας.

Από σήμερα όμως πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, το τονίζω, του λιανεμπορίου και των σχολείων.

Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown, γι’ αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μία πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο.

Το επόμενο 15νθημερο είναι στην κυριολεξία κρίσιμο και στο μέτωπο αυτό κάθε Υπουργείο έχει τη δική του θέση. Για παράδειγμα η τηλεργασία την οποία έχουμε εφαρμόσει πρέπει και να τηρείται και πρέπει να παρακολουθείται από όλους σας. Οι συγκοινωνίες έχουν ήδη προχωρήσει στην εξεύρεση άμεσων λύσεων για τη βελτίωση συνθηκών στην καθημερινή μετακίνηση. Είναι ένας διαρκής αγώνας αυτός ο οποίος γίνεται.

Και βέβαια τα οικονομικά Υπουργεία επεξεργάζονται ήδη μέτρα ανακούφισης εργαζομένων και επιχειρήσεων που θα επηρεαστούν εκ των πραγμάτων περισσότερο από τα μέτρα τα οποία θα αναγγείλουμε.

Είναι σαφές επίσης ότι θα ενισχύσουμε, το έχουμε ήδη κάνει, τους ελέγχους σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Ελληνική Αστυνομία, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Νομίζω ότι τα όσα είπε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας την Τρίτη για την ατομική μας ευθύνη και τους κανόνες ως παιδεία άσκησης της προσωπικής μας ελευθερίας είναι καταλυτικά. Σε αυτό το πεδίο και σε αυτή την κατεύθυνση θα επιμείνουμε ενημερώνοντας, πείθοντας, ελέγχοντας.

Είναι σημαντικό για ακόμα μια φορά να γίνει κατανοητό ότι οι μικρές υποχωρήσεις για μικρό διάστημα μπορούν να φέρουν μεγάλα αποτελέσματα για μεγάλο χρόνο.

Θέλω επίσης να κάνω μία αναφορά στο γεγονός ότι προβληματίζομαι ιδιαίτερα, μάλλον να χρησιμοποιήσω μία πιο αυστηρή έκφραση, βρίσκω απαράδεκτο το γεγονός ότι κάποιοι έχουν επιλέξει να στοχοποιήσουν επιστήμονες. Και θεωρώ ότι συγκεκριμένα η στοχοποίηση του καθηγητή, του κ. Τσιόδρα, η οποία είναι πολύ συστηματική τις τελευταίες μέρες είναι απαράδεκτη.

Εάν θέλουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να μας ασκήσουν κριτική, εδώ είμαστε να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση, σε εμένα προσωπικά, στους υπεύθυνους Υπουργούς, αλλά να στοχοποιούνται επιστήμονες οι οποίοι το μόνο το οποίο κάνουν είναι να καταθέτουν την επιστημονική τους γνώση προς κρίση στην Πολιτεία για να παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις, είναι κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι τελείως-τελείως λανθασμένο, ειδικά σε μία συγκυρία, όπου πρέπει και πάλι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας για την ορθότητα των μέτρων που λαμβάνουμε.

Κλείνω λέγοντας, ότι η χθεσινή επέτειος ανέδειξε τα δύο μέτωπα που η χώρα μας σήμερα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις: Το μέτωπο της υγείας και το εθνικό μέτωπο, και ανέδειξε ταυτόχρονα την ασφάλεια ως ένα στοιχείο που διατρέχει οριζόντια αυτές τις δύο μεγάλες προκλήσεις.

Ήταν όμως νομίζω και μία ευκαιρία να φέρουμε στο προσκήνιο το συστατικό το οποίο θα μας οδηγήσει και τώρα πιστεύω στην νικηφόρα έκβαση των αγώνων που δίνουμε: Την ετοιμότητα της πολιτείας, την ενότητα, τη συστράτευση των πολιτών. Από τη μία την κρατική μέριμνα, από την άλλη τη συνειδητή ατομική ευθύνη.

Και είμαι σίγουρος ότι αυτή τη σκέψη έκαναν χθες όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες, έστω και χωρίς την αφορμή των παρελάσεων ή των παραδοσιακών εκδηλώσεων. Ήταν ο χθεσινός, ένας εορτασμός αυτοσυνειδησίας και ενότητας και αυτό το πνεύμα πρέπει να κρατήσουμε ζωντανό, μετατρέποντάς το σε καθημερινή πρακτική. Ο καθένας στον τομέα του και όλοι μαζί στην Ελλάδα ολόκληρη.





Μέρκελ στους Ευρωπαίους ηγέτες: Η μοναδική λύση για όλους μας είναι τα lockdown

 



H Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τους ηγέτες της ΕΕ να προχωρήσουν άμεσα σε lockdown, αφού είναι ο μόνος τρόπος να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Αυτό αποκάλυψε ο ανταποκριτής του Politico στις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα τόνισε: «Θα έπρεπε να το έχουμε κάνει νωρίτερα», φέρεται να είπε, ωστόσο οι πολίτες είναι κουρασμένοι, έπρεπε να δούμε «τα νοσοκομεία να γεμίζουν».

Την ανάγκη για «υπομονή, πειθαρχία και αλληλεγγύη» με στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού τονίζει η πρόεδρος της Κομισιόν η οποία συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των 27 κρατών-μελών.

Ειδικότερα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σημειώνει: «Απόψε συζητώ την κατάσταση του COVID-19 με τους ηγέτες της ΕΕ.Οι πολίτες ανησυχούν και κουράζονται, δικαίως.

Αλλά χρειαζόμαστε υπομονή, πειθαρχία και αλληλεγγύη, για να επιβραδύνουμε την εξάπλωση αυτού του ιού».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Συνεχίζει τις προκλήσεις το καθεστώς Ερντογάν - Τζαμί και η Μονή της Χώρας

 



Συνεχίζονται οι προκλήσεις από τον δικτάτορα Ερντογάν και ο "πόλεμος" κατά του χριστιανισμού.

Σε τζαμί μετατρέπεται και επισήμως σήμερα η Μονή της Χώρας, το ιστορικό πρώην χριστιανικό μοναστήρι στην Κωνσταντινούπολη με τα εξαιρετικά ψηφιδωτά του που μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως μουσείο και έτσι έπρεπε να παραμείνει.



Στην σημερινή πρώτη προσευχή θα δώσει το παρών και ο δικτάτορας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα οι τουρκικές αρχές να έχουν τοποθετήσει κουρτίνες για τις ανάγκες της προσευχής καλύπτοντας μοναδικά στον κόσμο ψηφιδωτά.



Η Μονή της Χώρας που άρχισε να κατασκευάζεται τον 11ο αιώνα, γνωστή σήμερα ως Καριγιέ Τζαμί, μετατράπηκε από τους Οθωμανούς σε τζαμί κατά το 16ο αιώνα. Από το 1958 λειτουργεί ως μουσείο, ωστόσο μετά την απόφαση του τουρκικού Ανώτατου Δικαστηρίου το 2019 και την έκδοση ΦΕΚ στις 21 Αυγούστου 2020, μετατράπηκε και πάλι σε τέμενος.




Η Ελλάδα δεύτερη στον κόσμο σε αρνητές μάσκας μετά… τη Νιγηρία

 



Με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στη χώρα, τα οποία μάλιστα μεταξύ άλλων αποτυπώνονται στον καθημερινό αριθμό των νοσούντων και των νεκρών, οι αρχές έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου λαμβάνοντας καθημερινά σχεδόν νέες δέσμες μέτρων υπό τον φόβο κατάρρευσης του συστήματος Υγείας.

Παράλληλα με τον κοροναϊό όμως, έχει αναπτυχθεί μια ακόμη πανδημία η οποία εξαπλώνεται, αν όχι γρηγορότερα, σίγουρα με την ίδια ταχύτητα. Πρόκειται για την πανδημία της συνωμοσιολογίας, που επιτυγχάνεται με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και την παραπληροφόρηση.

Αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας εμπλέκουν από τον… Μπιλ Γκέιτς και το τσιπάκι που θα μας εμφυτεύουν με το εμβόλιο, μέχρι τις κεραίες 5G, όπου… στις περιοχές που έχουν εγκατασταθεί έχει παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κοροναϊού.

Μάλιστα, η διάδοση αυτών των συνωμοσιών εντείνει την ανησυχία και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα που ωθεί αρκετούς να μην τηρούν τα μέτρα και να σπέρνουν τον κοροναϊό με αποτέλεσμα την αύξηση κρουσμάτων. 

Η Ελλάδα δεύτερη σε συνωμοσιολόγους

Η εφημερίδα «The Guardian» αποκαλύπτει πως, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε και αφορά στις χώρες όπου οι άνθρωποι πιστεύουν πως οι αρχές, πολύ πιθανόν, «επίτηδες υπερβάλουν και μεγεθύνουν τους αριθμούς των θανάτων από κοροναϊό», η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μετά τη… Νιγηρία.



Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο κοροναϊός οφείλεται για τον θάνατο περισσότερων από 1,1 εκατ. ανθρώπων, ωστόσο μια από τις πιο διαδεδομένες θεωρίες συνωμοσίας των τελευταίων μηνών υποστηρίζει ότι ο συγκεκριμένος αριθμός είναι… φουσκωμένος. Αυτό ακριβώς πιστεύει, σύμφωνα με την έρευνα, το 46% των Ελλήνων.

Την πρώτη θέση -με τους περισσότερους δύσπιστους- κατέχει η Νιγηρία,  με το ποσοστό των αρνητών της θνησιμότητας του ιού να φτάνει το 59%.

Μετά τη Νιγηρία και την Ελλάδα, ακολουθούν η Νότια Αφρική, το Μεξικό και οι ΗΠΑ, όπου οι ερωτηθέντες παρουσιάζονται σκεπτικοί για τα στοιχεία των θανάτων που δημοσιοποιούν οι αρχές.

«Κάθε τρομακτικό γεγονός, όπως μια πανδημία ή μια μαζική δολοφονία, που κάνει του ανθρώπους να χάνουν την αίσθηση του ελέγχου θα οδηγήσει σε θεωρίες συνωμοσίας» εξηγεί ο Stephan Lewandowsky, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και ειδικός στην παραπληροφόρηση.

«Δίνουν στους ανθρώπους μια ψευδαίσθηση παρηγοριάς: Το αίσθημα ότι δεν βρίσκονται στο έλεος της τυχαιότητας. Είναι επικίνδυνες σε κάθε εποχή, ακόμη περισσότερο όμως εν μέσω μιας πανδημίας, στο βαθμό που μπορούν να κάνουν τους πολίτες να αγνοούν τις επίσημες συστάσεις ή να διαπράττουν πράξεις βίας και βανδαλισμού» προσθέτει.


Πηγή : in.gr



Συνελήφθησαν στην Αθήνα δύο ανήλικοι Αφγανοί, ένα 24χρονος Αφγανός και ένας 25χρονος Πακιστανός για ναρκωτικά

 



Λαθρομετανάστες βρήκαν δουλειά στο κέντρο της Αθήνας που μαστίζεται από συμμορίες λαθρομεταναστών και κάθε είδους κακοποιούς που έχουν έρθει παράνομα στην χώρα.

Ειδικότερα συνελήφθησαν στην Αθήνα τρεις ανήλικοι Αφγανοί, ηλικίας από 13 έως 15 ετών, ένας 24χρονος ομοεθνής τους και ένας Πακιστανός 25 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας για ναρκωτικά και όπλα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η συμμορία είχε ως ορμητήριο σπίτι κοντά στο σημείο που διακινούσαν τα ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικότερα, ο 25χρονος ως επικεφαλής οργάνωνε τη διαδικασία της διακίνησης και συγκέντρωνε τα χρήματα από τις πωλήσεις.

Ένας 13χρονος είχε το ρόλο του φύλακα του σπιτιού όλο το 24ωρο, ενώ τα υπόλοιπα μέλη (13, 15 και 24 ετών) ήταν επιφορτισμένα με τη διακίνηση της ηρωίνης, τροφοδοτώντας πλήθος τοξικοεξαρτημένων ημερησίως.

Κατά την διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 16 συσκευασίες ηρωίνης, βάρους 22 γραμμαρίων, 2 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 6 γραμμαρίων, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, πιστόλι με γεμιστήρα 14 φυσιγγίων, το χρηματικό ποσό των 7.613 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.



To πρώτο ηλεκτρικό ποδήλατο της Harley-Davidson είναι γεγονός!

 



Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το νέο trend, όχι μόνο στον μαγικό κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και σε εκείνον των ποδηλάτων. Δεν είναι λίγοι, λοιπόν, εκείνοι οι παραδοσιακοί κατασκευαστές δίτροχων ή τετράτροχων που πλέον δραστηριοποιούνται στην κατασκευή ηλεκτρικών ποδηλάτων. Μετά το τεράστιο όνομα της Ducati, το οποίο συναντάμε σε σκελετούς ποδηλάτων, σειρά έχει η Harley-Davidson.

Η αμερικανική φίρμα παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του πρώτου ηλεκτροκίνητου ποδηλάτου της ιστορίας της, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα τη δημιουργία ενός ξεχωριστού τμήματος που θα ασχολείται με την εξέλιξη και την παραγωγή ποδηλάτων.

Το Serial 1, όπως ονομάζεται, παραπέμπει στην πρώτη μοτοσικλέτα της αμερικανικής φίρμας διαθέτοντας πλήθος ρετρό χαρακτηριστικών. Τα ελαστικά λευκού χρώματος, η δερμάτινη καφέ σέλα, το μαύρο χρώμα του σκελετού, ακόμα και ο ιμάντας μετάδοσης της κίνησης στον πίσω τροχό έχει κάτι από την Serial Number One του 1903.

Η μπαταρία ενσωματώνεται με τέτοιον τρόπο στον σκελετό ώστε να μην δημιουργεί σχεδιαστικές αγκυλώσεις και το ηλεκτρικό μοτέρ βρίσκεται τοποθετημένο στο μέσο του ποδηλάτου και επίσης περνά απαρατήρητο καθώς κρύβεται από το κεντρικό γρανάζι.






Το πρώτο ηλεκτρικό ποδήλατο στην ιστορία της Harley-Davidson θα ξεκινήσει την εμπορική πορεία του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τον προσεχή Μάρτιο, χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, οι ακριβείς προδιαγραφές και η τιμή του.


Πηγή



Εντολή Τσίπρα για ανήθικες επιθέσεις στον καθηγητή Τσιόδρα! Κάνει αντιπολίτευση σε παγκόσμια πανδημία

 



Ο ίδιος ανήθικος Αλέξης Τσίπρας, χωρίς ίχνος ευθύνης και ηθικής, δίνει εντολή σε στελέχη του όπως ο Νίκος Παππάς και ο Χρήστος Γιαννούλης, που ειδικά ο δεύτερος δεν διατάζει να ξεφτιλιστεί, να κάνουν αντιπολίτευση σε παγκόσμια πανδημία και να επιτεθούν σε ένα αξιόλογο επιστήμονα και καθηγητή που μήνες τώρα κάνει άψογα την δουλειά του.

Αντί να στηρίζει τους επιστήμονες και την μάχη που δίνουν, ο ανήθικος Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για μια παγκόσμια πανδημία, την ώρα που όλοι προσπαθούν να κρατήσουν την χώρα όρθια.

«Ο κ. Τσίπρας έκανε ανάρτηση για να πει ότι δήθεν «ο κ. Μητσοτάκης δίνει εντολές στον φιλοκυβερνητικό Τύπο». Εξ’ ιδίων ας μην κρίνει τα αλλότρια είπε σε δήλωση του ο Στέλιος Πέτσας.

Γιατί αυτό που εμφανίζει ως δήθεν γραμμή ο κ. Τσίπρας, είναι όσα είπε δημόσια ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, χαρακτηρίζοντας συστηματική και απαράδεκτη τη στοχοποίηση του καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κ. Τσίπρας ας αφήσει τις υπεκφυγές και ας απαντήσει ευθέως: κ. Τσίπρα επικροτείτε την επίθεση που δέχεται από βουλευτές σας και από το κόμμα σας ο κ. Τσιόδρας;» δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.



Επαρκή εμβόλια για όλα τα κράτη της Ε.Ε. - Καταδίκη των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων και σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης Δέσμης Μέτρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με εισηγήσεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η συζήτηση εστιάστηκε στην ενίσχυση του ευρωπαϊκού συντονισμού προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω διόγκωση του δεύτερου κύματος, στο πλαίσιο συναντίληψης για τα προσφορότερα μέτρα, που θα επιτρέψουν τον μεγαλύτερο δυνατό περιορισμό του ιού, με τη διατήρηση, παράλληλα, όσο το δυνατόν μεγαλύτερης κανονικότητας στην οικονομική ζωή της ΕΕ και στις μετακινήσεις προσώπων και εμπορευμάτων. Αποφασίστηκε κοινή ευρωπαϊκή Passenger Location Form (φόρμα εντοπισμού επιβάτη) και η συνεργασία μεταξύ των κρατών σε περίπτωση που το Σύστημα Υγείας κάποιας χώρας υφίσταται πίεση.

Επιπλέον, οι ηγέτες δεσμεύτηκαν για την ενδυνάμωση των προσπαθειών για τη διασφάλιση επαρκών ποσοτήτων εμβολίων, που θα πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας. Ολα τα κράτη θα λάβουν εμβόλια την ίδια χρονική στιγμή σε αναλογία με τον πληθυσμό τους. Συζητήθηκαν, επίσης, οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και τονίστηκε η ανάγκη υλοποίησης των αποφάσεων που έχουν ληφθεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτές οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

Οι ηγέτες εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στη Γαλλία και στον γαλλικό λαό και καταδίκασαν τον εξτρεμισμό και τη μισαλλοδοξία, καθώς επίσης και τις προσωπικές επιθέσεις κατά του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον Εμανουέλ Μακρόν και στον γαλλικό λαό και ανέφερε ότι «η σύγκρουση θρησκειών και πολιτισμών που προωθείται από την Τουρκική ηγεσία αποτελούν συστημική απειλή για την Ευρώπη και υπερβαίνει αυτά που συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο».

Εκφράστηκε, επίσης, η καταδίκη των προκλητικών ενεργειών και της ρητορικής της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο οι οποίες χαρακτηρίστηκαν «εντελώς απαράδεκτες». Τονίστηκε δε η αποφασιστικότητα των Ευρωπαίων ηγετών να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου και επισημάνθηκε ότι τα ζητήματα που αφορούν στην Τουρκία θα συζητηθούν ξανά στη Σύνοδο του Δεκεμβρίου.



Lockdown από τις 6 το πρωί σήμερα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ροδόπη

 



Έκτακτη ενημέρωση για τα νέα μέτρα σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Λάρισα παραχώρησε εχθές Πέμπτη το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανακοίνωσε η Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη περνούν στο «κόκκινο» επίπεδο 4 αυξημένου συναγερμού λόγω της επιδημιολογικής επιβάρυνσης που παρατηρείται. 

Τα αυξημένα μέτρα που προβλέπονται στο Επίπεδο 4 θα εφαρμοστούν από σήμερα το πρωί της Παρασκευής, με εξαίρεση την απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού, που θα ισχύσει από τη Δευτέρα για πρακτικούς λόγους.

Ποια μέτρα ισχύουν στις «κόκκινες» περιοχές

Μεταξύ άλλων, για τις «κόκκινες» περιοχές προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (μάσκα παντού), η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί, η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους, καθώς και η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν 51 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 14 συνδέονται με γνωστή συρροή και 158 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 24 προέρχονται από δράση τυχαίας δειγματοληψίας.

Επιπλέον, αναστέλλεται η λειτουργία για:

- Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»

- Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαια

- Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες

-Κινηματογραφικές προβολές

-Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων. Οι πρόβες θα γίνονται μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης

- Κέντρα διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ

- Μουσικές σκηνές

- Εστίαση [επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through]

-Παιδότοποι

- Κάθε είδος αγώνων και προπονήσεων (επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση)

-Γυμναστήρια

- Συνέδρια / Εκθέσεις

-Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων

-Εμποροπανηγύρεις

-Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν.4497/2017 (Α’ 171)

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών, όπως και τα κομμωτήρια, τις υπηρεσίες μανικιούρ- πεντικιούρ, τα ινστιτούτα αισθητικής κ.λπ., στις περιφερειακές ενότητες που εντάσσονται στο επίπεδο 4, θα λειτουργούν με τους αυστηρούς όρους του επιπέδου 3.



Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 για να αποφύγουμε το lockdown

 


Οι καθηγητές λοιμωξιολόγοι της επιτροπής ανέλυσαν όλα τα δεδομένα και σε ότι αφορά την ώρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας κατέληξαν αντί για τις 00:30 να έρθει νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 22:00.

Αυτό σημαίνει ότι εστίαση και άλλες επιχειρήσεις θα κλείνουν στις 21:00 και να έχουν τον χρόνο τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι πολίτες να είναι στο σπίτι τους στις 22:00.

Η πρόταση αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα Παρασκευή από τον πρωθυπουργό και θα αναλυθεί στην συνέχεια από τον Νίκο Χαρδαλιά στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.