Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Κυρανάκης: Ψηφιοποιείται όλη η διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων

 


Την ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών για τη μεταβίβαση ακινήτου, ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης. «Σε συνεργασία με τους εμπλεκομένους φορείς και τα υπουργεία στόχος μας είναι η μεταβίβαση ακινήτου να γίνεται αποκλειστικά ψηφιακά. Θα είμαστε σε θέση σύντομα να ανακοινώσουμε κάποια πράγματα» ανέφερε ο κ. Κυρανάκης. «Στόχος είναι να γίνουν όλα ψηφιακά. Την ώρα που πουλιέται ένα ακίνητο να κλειδώνει ψηφιακά, ουσιαστικά για όσο διαρκεί συναλλαγή, ώστε να μην μπορεί να διαπραγματευτεί η να πωληθεί κάπου αλλού» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Θέλουμε να πάμε και σε ψηφιακή πλατφόρμα συμβολαίων, πρόσθεσε. Χθες είχαμε και εκτενή συνάντηση με την Ένωση Δικαστικών Επιμελητών για να διασυνδέσουμε τη δική τους πλατφόρμα με την πλατφόρμα του Κτηματολογίου για να κάνουν ψηφιακή επίδοση και αυτοί. Σε αυτό ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου»

Για τις ουρές στο Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών, ανέφερε ότι από Δευτέρα 28 Αυγούστου η λίστα αναμονής δεν θα ισχύει, κάνοντας λόγο για τριτοκοσμικό φαινόμενο που λαμβάνει τέλος. «Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δυστυχώς, ευτυχώς γι’ αυτούς, βγάζουν μεροκάματο σήμερα... Παρουσιάζουμε την πλατφόρμα που θα βγάζεις αριθμό ψηφιακά, θα βλέπεις στο κινητό σου ανά πασά στιγμή ποιος αριθμός εξυπηρετείται, και δε θα χρειάζεται να περιμένεις την ουρά, θα προγραμματίζεις τις δουλειές σου» «Το χαρτάκι δεν θα αναγνωρίζεται» δήλωσε δε ο υφυπουργός.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι το gov.gr σήμερα καλύπτει 7 στους 10 από αυτούς που περιμένουν στην ουρά. «Δεν ισχύει ότι πρέπει να πας στο κτηματολόγιο για να κάνεις τη δουλειά σου πιο γρήγορα, αντίθετα με την ψηφιακή κατάθεση έχεις προτεραιότητα» σημείωσε.




Προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζοντας ότι στους οργανωμένους χούλιγκαν βρίσκονται και ακροαριστεροί σύντροφοι

 


Έχοντας να αντιμετωπίσουν τις παραιτήσεις στελεχών του κόμματος στην Κομοτηνή, μετά την στάση του ΣΥΡΙΖΑ να τιμωρήσει όσους αποκαλύψαν το βρώμικο σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ - Τουρκίας - Προξενείου Τουρκίας, κουνάνε και το δάχτυλο για τους Κροάτες κακοποιούς, όταν οι χούλιγκαν στην Ελλάδα έχουν στους οργανωμένους και ακροαριστερούς συντρόφους του κόμματος.

Προκαλώντας στον ΣΥΡΙΖΑ για ακόμα μία φορά χωρίς ίχνος σοβαρότητας και ευθύνης, μιλάνε για «ανεύθυνη στάση» και κατηγορούν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωσή του, στην οποία τους καταλογίζει ότι «αδυνατούν να αντιληφθούν ότι διογκώνουν το αίσθημα ανασφάλειας της κοινωνίας, που είδε 200 νεοναζί χούλιγκαν από την Κροατία να εισέρχονται, να διασχίζουν την μισή χώρα και να δολοφονούν ανενόχλητοι έναν νέο άνθρωπο».



Στην ανακοίνωση τους ξέχασαν να αναφέρουν και τους ακροαριστερούς ΑΝΤΙΦΑ που είχαν συνταχθεί με τους ακροδεξιούς Κροάτες.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρουν προσπαθώντας να κρύψουν τους συντρόφους τους πώς: «Για ακόμη μία ημέρα συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το μέγεθος της αδράνειας και της ανικανότητας των ελληνικών αρχών, που οδήγησαν στην άγρια δολοφονία στη Ν. Φιλαδέλφεια. Η εφημερίδα “Τα Νέα” αποκαλύπτει σήμερα ότι η Ελληνική Αστυνομία πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο. Ωστόσο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου, παραμένει στη θέση του, σαν να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα, αποποιούμενος κάθε πολιτική ευθύνη για το πρωτοφανές φιάσκο. Ο δε κ. Μητσοτάκης παραμένει εξαφανισμένος για τρίτη ημέρα και δεν βρίσκει μια λέξη να πει για τα όσα σοκαριστικά έχουν συμβεί. Το μόνο που κάνει είναι να καλύπτει και να στηρίζει τον εκλεκτό του στο υπουργείο».



Πρωτοβουλία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κων. Ζέρβα για διεθνοποίηση της υπόθεσης Φρέντι Μπελέρη

 


«Ο Οικουμενικός Ελληνισμός, η Ελληνική Πολιτεία αλλά και όλοι οι δήμαρχοι της χώρας είμαστε μαζί του, είμαστε δίπλα του», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφερόμενος στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, τον οποίο το καθεστώς των Τιράνων κρατά φυλακισμένο.

Ο κ. Ζέρβας ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία διεθνοποίησης του θέματος, ξεκαθαρίζοντας ότι η δίωξη του μειονοτικού δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη παραβιάζει το κράτος δικαίου. Όπως είπε, η μη αποφυλάκισή του και η παρεμπόδιση της ορκωμοσίας του με στόχο την έκπτωσή του από το αξίωμά του δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο, καθώς συνιστούν εξελίξεις που απέχουν από κάθε έννοια κράτους δικαίου. «Έχουμε χρέος ως Έλληνες αλλά και ως άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης να κινητοποιηθούμε. Για τον λόγο αυτό ενώνουμε και τη δική μας φωνή -τη φωνή της Θεσσαλονίκης- με όλους όσοι ζητούν την αποκατάσταση του Φρέντι Μπελέρη. Ως Δήμαρχος της πόλης αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να διεθνοποιήσουμε το ζήτημα. Άμεσα θα αποστείλουμε ενημερωτικές επιστολές σε όλες τις αδελφοποιημένες με τη Θεσσαλονίκη πόλεις ανά τον κόσμο, για να συμβάλουμε στη διεθνοποίηση του ζητήματος, με στόχο την άμεση αποφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη», κατέληξε.



Προκαλεί όλους τους Έλληνες ο δικηγόρος των Χούλιγκαν : «Ήρθαν 3 – 4 μέρες να δουν την Αθήνα, τον αγώνα και να φύγουν»


 

Άκρως εξοργιστικές δηλώσεις, προκαλώντας την νοημοσύνη όλων των Ελλήνων, από τον δικηγόρο 3 κατηγορουμένων την ώρα που ο 29χρονος Μιχάλης δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Ο προκλητικός δικηγόρος είπε πώς «Ήρθαν 3-4 μέρες να δούνε την Αθήνα, την Αττική, να δούν την αναμέτρηση και να φύγουν, δεν απαγορεύεται»!! Αυτό δήλωσε σήμερα Παρασκευή (11/8/2023) ο Βασίλης Νουλέζας, συνήγορος υπεράσπισης 3 εκ των κατηγορουμένων για τα επεισόδια και τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι πρώτοι τριάντα κατηγορούμενοι για τα επεισόδια και τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια οδηγήθηκαν ενώπιον των τριών ανακριτών προκειμένου να απολογηθούν.

«Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας μπορεί να είναι Κροάτης, Αλβανός ή Έλληνας. Κανείς δε δικαιούται να προκρίνει και να προεξοφλεί την ενοχή κανενός ανθρώπου. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Οφείλουμε πολιτισμό, σύνεση, μετριοφροσύνη, ψυχραιμία και εγκράτεια», κάλεσε ο δικηγόρος.

«Μη δυναμιτίζουμε το κλίμα, μη χειροτερεύουμε τις σχέσεις του ελληνικού λαού με τους Κροάτες, οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους, πιστεύω, είναι δημοκρατικοί, φιλειρηνικοί και καταδικάζουνε, όπως κι εγώ και όλοι μας, απερίφραστα, την βία στον αθλητισμό. Να έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, να την αφήσουμε να νηφάλια να επιτελέσει το καθήκον της, το έργο της», συνέχισε ο ίδιος, προκαλώντας με τις δηλώσεις, και ζητώντας τους άλλους να είναι ήρεμοι.




Στη φυλακή ο 27χρονος διανομέας που γρονθοκόπησε τον 50χρονο επειδή του έκανε παρατήρηση

 



Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 27χρονος διανομέας ο οποίος συνελήφθη μετά τον θάνατο 50χρονου, τον οποίο χτύπησε στη διάρκεια διαπληκτισμού τους, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κατηγορούμενος, ο όποιος παίρνει τον δρόμο για τη φυλακή, μεταφέρθηκε με χειροπέδες στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και πέρασε την κεντρική είσοδο με σκυμμένο το κεφάλι και χωρίς να πει τίποτα στους δημοσιογράφους. Εις βάρος του 27χρονου έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για θανατηφόρα βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος ισχυρίζεται ότι το θύμα ξεκίνησε τον διαπληκτισμό, όταν του έκανε παρατήρηση επειδή κινούνταν με το μηχανάκι του στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, ενώ ο λεκτικός καβγάς συνεχίστηκε για αρκετά μέτρα. Λίγο πιο μακριά, ο διανομέας ανέβηκε ξανά σε πεζοδρόμιο με το μηχανάκι που οδηγούσε σύμφωνα με τον ίδιο, το θύμα τον ακολούθησε και συνέχισε να του επιτίθεται λεκτικά, ενώ κάποια στιγμή εκείνος σταμάτησε και χτύπησε στο πρόσωπο τον άτυχο άντρα.

«Εκνευρίστηκα από τις βρισιές και τον χτύπησα μόνο μια φορά στο πρόσωπο. Του έφερα μόνο ένα πληγμα με τα χέρια στο πρόσωπο. Μόλις τον είδα να πέφτει στο έδαφος σοκαρίστηκα και κάλεσα το ΕΚΑΒ. Περίμενα να έρθει η αστυνομία και μετά αφέθηκα ελεύθερος. Την επόμενη ημέρα, μόλις έμαθα ότι κατέληξε, παρουσιάστηκα μόνος μου στο αστυνομικό τμήμα» υποστήριξε ο 27χρονος. 

Μάλιστα, φέρεται να υποστηρίζει, ότι μόλις τον είδε να πέφτει αναίσθητος στο έδαφος δεν αποχώρησε από το σημείο - όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς της οικογένειας του θύματος - αλλά ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να ζητήσει βοήθεια.

Επιπλέον, ενώπιον του ανακριτή, φέρεται να τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσε τον θάνατο του 50χρονου και ότι σοκαρίστηκε μόλις τον είδε να πέφτει στο έδαφος σε λιποθυμη κατάσταση, γι' αυτόν τον λόγο έμεινε να βοηθήσει και κάλεσε για βοήθεια από το κινητό του τηλέφωνο. Ακόμα, φέρεται να ανέφερε πως χτύπησε τον 50χρονο στο πρόσωπο - και όχι στο πίσω μέρος της κεφαλής - που εντοπίζονται κακώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιατροδικαστή εξέταση που διενεργήθηκε στη σορό του θύματος, προέκυψε ότι ο θάνατός του επήλθε «λόγω κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων από αναφερόμενο ξυλοδαρμό και πτώση εξ ιδίου ύψους», όπως αναφέρεται στη δικογραφία.



Παραιτήθηκε η Βασιλική Λαφτσή που είχε αποκαλύψει το βρώμικο σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ - Τουρκίας - Τουρκικού προξενείου

 


Την απόφαση να παραιτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ έλαβε η Βασιλική Λαφτσή, το στέλεχος του κόμματος από την Κομοτηνή που αποκάλυψε το βρώμικο σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ και τις στενές σχέσεις Φερχάτ Οζγκιούρ με το τουρκικό προξενείο. 

Αντί να προκαλέσουν προβληματισμό, οι ανθελληνικές προσπάθειες κάποιων μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, τι παίζεται σε βάρος της Ελλάδας, και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων του κόμματος, οι αποκαλύψεις της Βασιλικής Λαφτσή έφεραν την παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία επρόκειτο να συνεδριάσει το απόγευμα της Πέμπτης, και αυτό δείχνει τις ξεκάθαρες ανθελληνικές βρώμικες δουλειές του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αρνούμενο να βρεθεί κατηγορούμενη για μια σοβαρή αποκάλυψη, αντί αν βρεθούν οι ανθέλληνες με τα βρώμικα σχέδια τους, παραιτήθηκε πριν τη συνεδρίαση, δείχνοντας πόσο επικίνδυνο κόμμα για την χώρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

 Στη δήλωσή της αναφέρει «δεν μπορώ να αποδεχτώ να βρίσκομαι διαρκώς σε θέση απολογούμενης για τη στάση ενός κόμματος που ανέχεται και συγκαλύπτει τις συμπεριφορές του μουσουλμάνου βουλευτή του. Συμπεριφορές ανοιχτής συνδιαλλαγής με τον παράτυπο “εκλεγμένο" μουφτή και τους μηχανισμούς του, καθώς και τη νομιμοποίηση από την πλευρά του τού παρεμβατικού ρόλου αρχής τρίτης χώρας στα τοπικά πολιτικά πράγματα, με μόνο στόχο την προσωπική του ανέλιξη. Για να μιλάμε λοιπόν ειλικρινά, πρόκειται ουσιαστικά για προειλημμένη απόφαση, με πολιτική στόχευση τη νομιμοποίηση εκ των υστέρων, όλων όσα έχουν διαμειφθεί στην περιοχή» και προσθέτει: «Πρώην υπουργός με την προσωπική του θέση για απογραφή των συνιστωσών της μειονότητας, που προκάλεσε απάντηση στην τελευταία Κ.Ε., ότι ρίχνει νερό στον μύλο του Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας το ρηθέν ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν έχουμε ίσα δικαιώματα. Άντεξα το ισχυρό σοκ της εκλογικής μας συντριβής, δεν μπορώ όμως να αντέξω την εκκωφαντική σιωπή και μια αδύναμη κομματική εξουσία, που αποδέχεται κρίσιμα θέματα που συμβαίνουν και αφορούν τη Θράκη, να αντιμετωπίζονται όχι ανάλογα με τη σοβαρότητα που έχουν, αλλά με πειθαρχικά μέτρα ενάντια σε όσους αναδεικνύουν αυτά τα προβλήματα και διατυπώνουν άποψη για την αντιμετώπισή τους» καταλήγει. 



Νέα απάτη έστησε ο Βελόπουλος με δήθεν λαθρομετανάστες στα σύνορα μας


 

Ψέμα και απάτη χαρακτηρίζουν τον Κυριάκο Βελόπουλο, που επιδίδεται συνέχεια και ακατάπαυστα σε αυτά δείχνοντας την φαιδρότητα του ανθρώπου, που δεν σέβεται ότι πληρώνεται δυστυχώς από τους Έλληνες πολίτες.

Ο Βελόπουλος έστησε μια νέα απάτη, με φράχτη σε άλλη χώρα, και δήθεν λαθρομετανάστες να μπαίνουν στην χώρα μας.

Ο Βελόπουλου στα social media, ανέβασε βίντεο από τα βουλγαροτουρκικά σύνορα και το παρουσίασε σαν να ήταν από τα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας και ανάγκασε την Ν.Δ. να τον διαψεύσει και να αναδείξει το πόσο απατεώνας είναι για ακόμα μία φορά.



Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει επικίνδυνο και επιπόλαιο τον Κυριάκο Βελόπουλο και μιλάει για fake πατριωτισμό, λίγες εβδομάδες μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή όταν και είχε κάνει λόγο για «πατριώτες της φακής».

«Ο κ. Βελόπουλος υιοθετεί και διασπείρει fake news για τον φράχτη στον Έβρο, κάνοντας αντιπολίτευση στη χώρα! Παρουσιάζει στα social media του βίντεο από τα βουλγαροτουρκικά σύνορα και το συνοδεύει από καυστικά σχόλια για τον φράχτη του Έβρου, εμφανίζοντάς το σαν να είναι από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ο κ. Βελόπουλος αποδεικνύεται μία ακόμα φορά επικίνδυνος και επιπόλαιος, παίζοντας με σοβαρά ζητήματα εθνικής σημασίας. Απέναντι στον fake πατριωτισμό των fake news, εμείς συνεχίζουμε να προτάσσουμε τον πατριωτισμό της ευθύνης, της πράξης και του αποτελέσματος» αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.