Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

"Δεν καταργείται η Διαύγεια" διαβεβαιώνει η κυβέρνηση




Μαζεύτηκαν μετά τον σάλο και δηλώνουν ότι "δεν καταργείται, ούτε κατά διάνοια, η Διαύγεια", η οποία αποτελεί πολύτιμο εργαλείο διαφάνειας και ελέγχου των πράξεων της διοίκησης, τονίζουν για ακόμη μια φορά κυβερνητικοί κύκλοι, με αφορμή πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Καθημερινή», και προσθέτουν ότι η κυβέρνηση φιλοδοξεί να την αναπτύξει περαιτέρω.

Δεν καταργείται καμία υποχρέωση δημοσίευσης πράξεων δαπανών, απλά επιχειρείται μια «τεχνικού τύπου» διευθέτηση για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας δαπανών συγκεκριμένου οικονομικού έτους, η πληρωμή των οποίων μετακυλύεται και διενεργείται σε βάρος των πιστώσεων του επόμενου οικονομικού έτους, διευκρινίζοντας ότι αυτό γίνεται για να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά.

Για το άρθρο είπαν ότι η καλύτερη κριτική είναι το... διάβασμα καλούν να «μπουν στον κόπο ορισμένοι, επιτέλους, να διαβάσουν την επίμαχη τροπολογία».




Κοινή δήλωση Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ: «Μοιραζόμαστε τον ίδιο στόχο για την Ελλάδα»


Σε κοινή δήλωση για την Ελλάδα προχώρησαν Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΔΝΤ.

Οπως αναφέρεται σε αυτήν: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μοιράζονται τον ίδιο στόχο, να βοηθήσουν την Ελλάδα να επιτύχει οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη». Παράλληλα, οι τρεις θεσμοί επισημαίνουν ότι «εξακολουθούν να συνεργάζονται στενά για την επίτευξη αυτού του στόχου».

«Και οι τρεις θεσμοί εργάζονται σκληρά για να πετύχουν συγκεκριμένη πρόοδο στις 11 Μαϊου», καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή : kathimerini.gr


Φτάνει έδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αντιστέκεται στις Βρυξέλλες και οι εταίροι ότι δεν μασάνε από απειλές, πάμε τώρα παρακάτω




Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Το να κυβερνάς με υποσχετική και να προσπαθείς να είσαι συνεπείς είναι δύσκολο πράγμα.

Τέσσερις μήνες έχουν περάσει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να κλείσει συμφωνία με τους εταίρους, από εβδομάδα σε εβδομάδα μας υπόσχονται  ότι θα έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν αλλά άνθρακες ο θησαυρός.

Η χώρα έχει φτάσει πλέον στο τέλος της και απειλείται με πτώχευση μέχρι 15 Μαΐου εάν δεν έχει καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει γενναία μέτρα αποδεκτά στους δανειστές.

Μέτρα αποδεκτά στους δανειστές και σεβασμός στην λαϊκή εντολή δεν γίνονται και τα δύο γιατί οι υποσχέσεις προεκλογικά του Τσίπρα και των στελεχών του οι οποίες έπεισαν τους Έλληνες να ψηφίσουν και να αναδείξουν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ είναι κόκκινες γραμμές και εάν τις περάσουν δύσκολα θα επιβιώσουν στην πολιτική σκηνή.

Σίγουρα αναζητείται λύση και λύση χωρίς μέτρα δεν γίνεται και σίγουρα δεν βοηθάει η πολυγλωσσία από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν δείχνουν μια κυβέρνηση που ξέρει τι κάνει και που βαδίζει γιατί οι συνιστώσες περιμένουν στην γωνία και μέτρα δεν δέχονται.

Στο τέλος εγώ πιστεύω ότι θα βρεθεί μια συμφωνία γιατί παρά τον τσαμπουκά των εταίρων και δανειστών μας σίγουρα δεν θέλει κανένας να οδηγηθεί η χώρα στον γκρεμό και επιτέλους φτάνει έδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αντιστέκεται στις Βρυξέλλες και οι εταίροι ότι δεν μασάνε από απειλές και θέλουν συγκεκριμένα πράγματα.

Καταλαβαίνουμε όλοι μας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να φανεί ότι υποχωρεί και πρέπει να δείξει ότι στέκεται πιστός στις αρχές με τις οποίες εκλέχτηκε αποφεύγοντας τα μέτρα αλλά εάν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν γίνεται και η σύγκρουση με τις συνιστώσες του στο εσωτερικό είναι αναπόφευκτες, προτεραιότητα όμως έχει η χώρα και αυτό το έχει καταλάβει ο Τσίπρας.

 Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλη απόσταση, δεδομένου ότι και οι δυο πλευρές αναγνωρίζουν ότι η λιτότητα ήταν υπερβολική και πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία, στο φινάλε έχει αλλάξει και η διαπραγματευτική ομάδα και αυτό έχει βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ των διαπραγματευτών απόντος του Βαρουφάκη.

Ναι μεν αλλά όμως γιατί τα εργασιακά και το ασφαλιστικό είναι κόκκινες γραμμές για την κυβέρνηση και κάστρο που πρέπει να πέσει για τους εταίρους και εκεί υπάρχει μεγάλη απόσταση μέχρι να βρεθεί κάτι που θα ικανοποιήσει τους εταίρους και δεν θα χρειαστεί να φέρει σε αμφισβήτηση τον Τσίπρα από τα ίδια του τα στελέχη και τους πολίτες.

Το καλό χαρτί της κυβέρνησης παραμένει ο Τσίπρας, εάν δεν υπήρχε ο αυτός η Βαβέλ των στελεχών της κυβέρνησης θα είχε κάνει την χώρα Σόδομα και Γόμορρα και εάν επιτέλους βρεθεί μια συμφωνία που πιστεύω ότι θα βρεθεί και τελειώσει αυτός ο βραχνάς της επιβίωσης θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ.








Πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΕΣΡ η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου!




Ανασυγκρότηση στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με τη θητεία του να λήγει στις 31.12.2016.
Με τη λήξη της θητείας του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ιωάννη Λασκαρίδη και των μελών Ιωάννη Παπακώστα και Εύης Δεμίρη αποφασίστηκε ως Υπηρεσιακός Πρόεδρος του ΕΣΡ να αναλάβει η Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ορσαλία (Λίνα) Αλεξίου με αναπληρωτή της την Πέρσα Λαμπροπούλου, ειδικό επιστήμονα-νομικό του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Η δημοσιογράφος Λίνα Αλεξίου ήταν αντιπρόεδρος στην προηγούμενη σύνθεση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και είναι μητέρα της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας της Αντιπροέδρου καθήκοντα Προέδρου του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης θα ασκεί το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Δήμητρα Παπαδοπούλου-Κλαμαρή, ο δε αναπληρωτής της Αντιπροέδρου θα ασκεί καθήκοντα μέλους του Υπηρεσιακού. Ως μέλη ορίστηκαν οι: 1) Δήμητρα Παπαδοπούλου-Κλαμαρή, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή της τον Κωνσταντίνο Αποστολά, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. 2) Ιωάννης Βασιλόπουλος, Σύμβουλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή του τον Πέτρο Τσαντίλα, Μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. 3)Απόστολος Χριστόπουλος, ειδικός επιστήμονας-οικονομολόγος και Νικόλαος Αγγελής, ειδικός επιστήμονας-νομικός του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ως τακτικά μέλη με αναπληρωτές τους την Αγγελική Σιμιτοπούλου, ειδικό επιστήμονα- οικονομολόγο και Αλέξανδρο Οικονόμου, ειδικό επιστήμονα-νομικό του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Χρέη Γραμματέα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου υπαλλήλων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης εκτελεί ο Ιωάννης Ηλιόπουλος, διοικητικός υπάλληλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με βαθμό Β με αναπληρωτή του την Ειρήνη Ξιφαρά, διοικητικό υπάλληλο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με βαθμό Γ.

Η αλλαγή στη σύνθεση του ΕΣΡ έγινε και ώστε να μπορέσει να λάβει καίριες αποφάσεις, όπως η αδειοδότηση των σταθμών, χωρίς να κινδυνεύουν να προσβληθούν ως άκυρες καθώς είχε λήξει η θητεία του προηγούμενου Συμβουλίου!

Γρηγόρης Μελάς


Πηγή : newsit.gr


Χ.Γκρίζλι, ο ερωτευμένος στρατιώτης που απέδρασε 200 φορές από τους Ναζί


Ο γενναίος Χόρας Γκρίζλι ζητά από τον επικεφαλής των SS, Χάινριχ Χίμλερ, περισσότερο φαγητό για τους κρατούμενους στρατιώτες  



Ο Χόρας Γκρίζλι κατείχε ένα απίστευτο ρεκόρ. Στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ως βρετανός στρατιώτης κρατούμενος σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί, κατάφερε να αποδράσει 200 φορές, για χάρη της αγαπημένης του, μιας γερμανίδας μεταφράστριας.

Το έσκαγε κρυφά και κάθε φορά επέστρεφε πίσω. Ο λόγος ήταν ότι η αγαπημένη του, Ρόζα Ράουχενμπαχ, είχε εβραϊκές ρίζες, πληροφορία που είχε καταφέρει να κρατήσει κρυφή από τους Γερμανούς.

Η αποκάλυψη της σχέσης τους θα οδηγούσε στον χαμό και των δύο.

Ο Χόρας Γκρίζλι συνελήφθη από την Βέρμαχτ στο Ντανκέρκ το 1940. Για δέκα εβδομάδες αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει πορεία στη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία. Εξαντλημένος και πεινασμένος, έφτασε σε ένα στρατόπεδο εργασίας στην πολωνική Σιλεσία.

Το στρατόπεδο βρισκόταν σε ένα λατομείο και η Ρόζα, η 17χρονη κόρη του διευθυντή του λατομείου, εργαζόταν ως μεταφράστρια στο στρατόπεδο.

Η συνάντησή της με τον Χόρας είχε ως αποτέλεσμα οι δύο νέοι να ερωτευτούν. Όποτε μπορούσαν προσπαθούσαν να ξεκλέβουν μερικές στιγμές μαζί.

Όταν ο Χόρας μεταφέρθηκε στο Φραϊβαλντάου σε ένα στρατόπεδο που βρισκόταν σε απόσταση 64 χιλιομέτρων από τη Σιλεσία, ο Χόρας αποφάσισε να αποδράσει για να συναντήσει τη Ρόζα.

Και δεν το έκανε μία ή δύο φορές, αλλά 200!

Αφαιρούσε τις ξύλινες ράβδους από το παράθυρο, περνούσε κάτω από τον φράχτη στην περίμετρο του στρατοπέδου και πήγαινε σε έναν μικρό ναό που ήταν ο τόπος συνάντησης των δύο εραστών.

Καθώς δεν μπορούσε να διαφύγει στο εξωτερικό -το πιο κοντινό καταφύγιο βρισκόταν στην Σουηδία, 675 χιλιομέτρα μακριά-, μετά τις συναντήσεις του με την Ρόζα επέστρεφε στο στρατόπεδο, συχνά με τρόφιμα κρυμμένα στις τσέπες του για τους συγκρατούμενούς του.

Η ιστορία μοιάζει απίστευτη, αλλά σε μεγάλο βαθμό έχει επιβεβαιωθεί από την μυστική υπηρεσία ΜΙ9 που ήταν επιφορτισμένη με το να βοηθά βρετανούς στρατιώτες να αποδράσουν.

Δεν ήταν η μόνη παράτολμη πράξη του στρατιώτη. Μια φωτογραφία τον δείχνει πρόσωπο με πρόσωπο με τον Χάινριχ Χίμλερ, τον επικεφαλής των SS. Ο Γκρίζλι δεν δίστασε να σηκώσει τη μπλούζα του, να δείξει το αποστεωμένο σώμα του στον Χίμλερ και να ζητήσει περισσότερο φαγητό για τους κρατούμενους στρατιώτες.

Το 1945 το στρατόπεδο Φραϊβαλντάου απελευθερώθηκε από τις δυνάμεις των Συμμάχων. Ο Χόρας επέστρεψε στην Αγγλία και η Ρόζα έγινε μεταφράστρια για τους Αμερικανούς. Οι δυο τους συνέχισαν να επικοινωνούν μέσω επιστολών.

Η επικοινωνία σταμάτησε όταν η Ρόζα πέθανε στη γέννα. Ο Χόρας δεν έμαθε ποτέ εάν το παιδί -το οποίο επίσης πέθανε- ήταν δικό του.

Το 1970 γνώρισε τη μετέπειτα σύζυγό του Μπρέντα και μετακόμισαν στην Ισπανία το 1988.

Όταν ο Χόρας ήταν 90 ετών, εκδόθηκε το βιβλίο «Do the Birds Still Sing In Hell?» (Εξακολουθούν τα πουλιά να κελαϊδούν στην κόλαση;), που αφηγείτο την απίστευτη ιστορία του.

Έχοντας πια αποκαλύψει στον κόσμο την αλήθεια, πέθανε δύο χρόνια αργότερα, σε ηλικία 92 ετών.

Αγγελική Στελλάκη
Newsroom ΔΟΛ


Μείωση της ανεργίας τον Φεβρουάριο


Παρά τα νέα λουκέτα σε επιχειρήσεις και τις απολύσεις ιδιωτικών υπαλλήλων στο 25,4% υποχώρησε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό της ανεργίας τον Φεβρουάριο του 2015, από 27,2% που ήταν τον Φεβρουάριο του 2014 και 25,6% τον Ιανουάριο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται από την ΕΛΣΤΑΤ ότι διαμορφώθηκε σε 3.549.166 άτομα.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.205.857 άτομα σύμφωνα με τα μητρώα του ΟΑΕΔ , ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.347.358 άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 55.454 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2014 (+1,6%) και κατά 7.662 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015 (+0,2%).

Οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 97.512 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2014 (-7,5%) και κατά 15.097 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015 (-1,2%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 10.156 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2014 (-0,3%) και αυξήθηκαν κατά 3.797 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015 (+0,1%).


Ο θησαυρός του ερειπωμένου σπιτιού. Τριάντα χρόνια μετά τον μυστηριώδη θάνατο της ενοίκου, ένας φωτογράφος εγκαταλελειμμένων κτιρίων βρήκε 7 χιλιάδες δολάρια...



Μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι μπορούν να βρεθούν πολλά ξεχασμένα αντικείμενα. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για το «σπίτι του θησαυρού». Την ιδιαίτερη εμπειρία του επέλεξε να μοιραστεί ένας έμπειρος Καναδός φωτογράφος με το ψευδώνυμο «Freaktography», όταν βρέθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι με σκοπό να το φωτογραφίσει. «Ήθελα να φωτογραφίσω αυτό το σπίτι γιατί γνώριζα ότι είχε σπάνιες αντίκες» εξομολογείται ο φωτογράφος και συνεχίζει: «Αυτό που δεν ήξερα όμως ήταν το καλά κρυμμένο μυστικό που ήταν θαμμένο μέσα του για τουλάχιστον 30 χρόνια»....


Ο φίλος που του υπέδειξε το συγκεκριμένο σπίτι, του εμπιστεύθηκε ότι εγκαταλείφθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ύστερα από τον τραγικό θάνατο της ιδιοκτήτριας. Είναι μια μακάβρια ιστορία -όπως αποκάλυψε- που δεν θέλησε ο ίδιος για λόγους δεοντολογίας και ήθους να δημοσιοποιήσει.... 

Τα αδέρφια της εκλιπούσας, ως μοναδικοί κληρονόμοι, δεν θέλησαν να έχουν καμία ανάμιξη με το ακίνητο, λόγω της κακής σχέσης που διατηρούσαν μεταξύ τους. Έτσι το άφησαν στην τύχη του, ελπίζοντας ότι μετά τον θάνατο τους οι κληρονόμοι θα διευθετούσαν το ζήτημα....


«Τη στιγμή που φωτογράφιζα το σπίτι, βρήκα κρυμμένα κάτω από το στρώμα κάπου 7.000 δολάρια σε μετρητά. Ήταν δύσοσμα χαρτονομίσματα των ΗΠΑ και του Καναδά χωρισμένα, δεμένα με λάστιχα και σημειωμένες ημερομηνίες με μολύβι» αποκαλύπτει ο φωτογράφος. Έχοντας επιβεβαιώσει τα στοιχεία της ιδιοκτήτριας βρήκε μια από τις εγγονές της η οποία αρχικά δεν τον αντιμετώπισε με ιδιαίτερη ευγένεια. «Δηλαδή, για να καταλάβω. Εσείς μπαίνετε στα σπίτια του κόσμου χωρίς να ρωτήσετε και τραβάτε φωτογραφίες; Δεν είναι καθόλου σωστό αυτό! Πείτε μου λοιπόν, τι βρήκατε;» ήταν η απάντηση από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου....


Μόλις της αποκάλυψε το «εύρημα» του η κοπέλα έδειξε να το εκτιμά. Η εκτίμηση έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν ο Καναδός φωτογράφος της παρέδωσε όλα τα χρήματα! Φανερά εντυπωσιασμένη από την εντιμότητα του η εγγονή τον ευχαρίστησε, καθώς επρόκειτο για τις οικονομίες περίπου 15 χρόνων σκληρής εργασίας της γιαγιάς και της μητέρα της....


Μυστήριο παραμένει για τον ίδιο τον φωτογράφο το γεγονός ότι τα χρήματα ήταν χωρισμένα σε χαρτονομίσματα των ΗΠΑ και του Καναδά. Δεν ήταν συνηθισμένο φαινόμενο της εποχής η μεταφορά αμερικανικών νομισμάτων, ωστόσο ο τρόπος που ήταν «οργανωμένα» και με βάση τις ημερομηνίες, φανερώνουν ότι επρόκειτο για κόπους πολλών χρόνων....



Πηγή: mixanitouxronou.gr



Νέα σύλληψη για μίζα σε εξοπλιστικό πρόγραμμα



Δεν έχουν τελειωμό οι παράνομες πληρωμές σε εξοπλιστικά προγράμματα που έτρεξαν τη δεκαετία του 2000.

Ενας ακόμα κατηγορούμενος συνελήφθη για διακίνηση μίζας κατά την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα για μίζα ύψους 3.000.000 ευρώ οδηγείται ενώπιον των δικαστικών αρχών πρώην στρατιωτικός και συνεργάτης του ήδη κατηγορούμενου επιχειρηματία Παναγιώτη Ευσταθίου, εκπροσώπου των εταιριών στην χώρα μας Rheinmetall και Atlas, ο οποίος συνελήφθη ύστερα από την έκδοση εντάλματος σε βάρος του από τον ανακριτή διαφθοράς Γαβριηλ Μαλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές εντόπισαν εμβάσματα  από το 2003 έως 2011 (ακόμα και όταν ήταν εν ενεργεία δηλαδή μέχρι το 2007) συνολικού ύψους 3.000.000 ευρώ. Τα εμβάσματα βρέθηκαν μέσω τραπεζικού λογαριασμού του Ευσταθίου από στοιχεία ήρθαν μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής από την Ελβετία και αφορούν σύμβαση του 2003 για την προμήθεια των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ.

Συγκεκριμένα αφορούν έργο που είχε αναλάβει η Rheinmetall ως υπεργολάβος συνολικού ύψους 120.000.000 ευρώ για το σύστημα διεύθυνσης πυρός και διοίκησης και ελέγχου των Λέοπαρντ. Μόνο για αυτήν υπεργολαβία, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έχουν συλλέξει δικαστικές, η «μίζα» ήταν 6.000.000 ευρώ.


Πηγή : kathimerini.gr


Τι αλλάζει σε σχολεία, φροντιστήρια, προσλήψεις καθηγητών


Μεγάλες αλλαγές στη λειτουργία ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων καθώς και στις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών φέρνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που θα κατατεθεί σύντομα για ψήφιση στη Βουλή. Οι βασικές διατάξεις του τέθηκαν ήδη υπόψη των Ομοσπονδιών εκπαιδευτικών για να εκφράσουν τις απόψεις τους, ώστε οι νέες ρυθμίσεις να εφαρμοσθούν σε κλίμα συναίνεσης. Μεταξύ άλλων στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται ότι στα ιδιωτικά σχολεία δεν θα επιτρέπεται να κάνουν φροντιστήρια στο εσωτερικό τους, ενώ τα φροντιστήρια θα λειτουργούν όπως τα σχολεία, με αναγκαστικές διακοπές το Πάσχα και τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένες ώρες απασχόλησης των εκπαιδευτικών τους.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι επίσης η ρύθμιση για τους αναπληρωτές καθηγητές:

- Στα κριτήρια πρόσληψής τους θα συνυπολογίζεται και η προϋπηρεσία τους στο διάστημα 2010-2014, η οποία στο παρελθόν είχε σταματήσει να προσμετράται.

- Τα μόρια από τη θητεία σε δυσπρόσιτα σχολεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν θα προσμετρώνται στο διπλάσιο

Οι περισσότερες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου αφορούν αλλαγές στα πανεπιστήμια.

Οι σημαντικότερες για τα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια είναι οι εξής:

- Απαγορεύεται η λειτουργία εσωτερικών φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών στα ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

- Τα φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα κέντρα ξένων γλωσσών οφείλουν να καταθέτουν στις οικείες διευθύνσεις εκπαίδευσης το αναλυτικό εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων από όπου να προκύπτει ο αριθμός των τμημάτων και των μαθητών του κάθε τμήματος, οι ώρες διδασκαλίας του κάθε μαθήματος και ο διδάσκων της κάθε διδακτικής ώρας.

- Οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών καταθέτουν στις διευθύνσεις εκπαίδευσης αντίγραφα των συμβάσεων εργασίας που έχουν συνάψει με τους διδάσκοντες. O έλεγχος των τυπικών προσόντων των διδασκόντων γίνεται από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Ειδική διάταξη θεσπίζεται για τους μαθητές που βραβεύονται σε Ολυμπιάδες και σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς:

- Όποιοι κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Λύκειο διακρίθηκαν στη Βαλκανική ή τη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών, Πληροφορικής, Φυσικής, Χημείας ή Βιολογίας και τους έχει απονεμηθεί πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο), μπορούν να εγγραφούν  καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε σχολές ή τμήματα των Πανεπιστημίων, εφόσον το μάθημα στο οποίο έχουν διακριθεί στις Ολυμπιάδες, περιλαμβάνεται στα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού που είχαν επιλέξει στην τελευταία τάξη Λυκείου.

- Καθ' υπ΄ρβαση του αριθμού εισακτέων μπορούν να εγγράφονται και εκείνοι που κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Λύκειο διακρίθηκαν στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό για νέους επιστήμονες, κατακτώντας πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο, ή τους απονεμήθηκε ειδική διάκριση.



Πηγή : sofokleousin.gr


Ντεϊσελμπλούμ: «Δεν θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας»



«Πολλά ζητήματα ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές δεν έχουν επιλυθεί και δεν είναι δυνατή κάποια συμφωνία στο Eurogroup της επόμενης Δευτέρας», δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ.

Ο κ. Ντεϊσελμπλούμ έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τη συνάντησή του με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι.

«Είμαι βέβαιος ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα, αλλά όχι τις επόμενες ημέρες», δήλωσε από την πλευρά του ο Σαπέν.

Ο Ντεϊσελμπλούμ ξεκίνησε την Τετάρτη κρίσιμες επαφές με πρώτο σταθμό το Παρίσι, για συζητήσεις σε σχέση με το μέλλον της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της Ελλάδας.

Σε συνεργασία με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντόναλντ Τουσκ και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αντίστοιχα, καθώς και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο κ.
Ντεϊσελμπλούμ εργάζεται πάνω σε σχέδιο εμβάθυνσης του συντονισμού των οικονομικών πολιτικών των 19 χωρών - μελών της ευρωζώνης, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί τον Ιούνιο.


Πηγή : tanea.gr


Γελάει ο κόσμος η βουλευτής Νίνα Κασιμάτη συνδυάζει μια παιδοκτονία με το Μνημόνιο και τον πιλότο της German Wings


Σε νέα δυσθεώρητα ύψη θέτει τον πήχη της βλακείας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, η οποία σε μια επίδειξη αντιμνημονιακής υστερίας έγραψε στο Facebook μια σειρά ανοησιών που είναι πρωτοφανείς ακόμα και για το project «Πρώτη φορά Αριστερά».

Απολαύστε την:

Είμαι συγκλονισμένη. Δεν τις χωράει ανθρώπου νους τις λεπτομέρειες της δολοφονίας της τετράχρονης Άννυ. Από τον μπαμπά της... 

Οι άνθρωποι, στην ιστορική αυτή φάση του καπιταλισμού, μετατρέπονται σε τέρατα. Και το κατάλοιπο μνημονιακό κράτος, που είναι καθόλου κράτος, τους εξαχρειώνει ακόμη περισσότερο, αφού δεν μπορεί να τους βοηθήσει. 

Κανένα ελαφρυντικό στον πατέρα αυτόν, αλλά πέρα από τα δακρύβρεχτα που θα ακούσουμε για το προφανές του ειδεχθέστατου αυτού εγκλήματος, ας σκεφτούμε τις αιτίες και το που οδεύουμε αν ανεχθούμε αυτήν την οικονομική τροπή. Ας αναλάβουμε όλοι την ευθύνη να πούμε δεν πάει άλλο, όποιο κι αν είναι το πρόσκαιρο κόστος. Άλλωστε και η "τρέλα" του πιλότου της Germanwings δεν είναι άσχετη με την πίεση στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο. 

Οι συνήθεις σταθερές δεν γκρεμίζονται, αντιστρέφονται. Ο πιλότος παίρνει μαζί του τους επιβάτες του στην προσωπική του άβυσσο, ο πατέρας που πρέπει να θρέψει το παιδί του, το κάνει τροφή...
Ή όλοι μαζί θα γλιτώσουμε, ή κανένας μας. Συγγνώμη Άννυ για την κοινωνία που δεν προλάβαμε να εξανθρωπίσουμε για να γεννηθείς.

Συγχαρητήρια στους ψηφοφόρους της, Παλαιότερα, είχε εκφράσει έμμεσα στο Twitter την απογοήτευση της για το ότι δεν σκοτώθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στη βομβιστική επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστώνης.



    Ενημερώσεις

    Είμαι συγκλονισμένη. Δεν τις χωράει ανθρώπου νους τις λεπτομέρειες της δολοφονίας της τετράχρονης Άννυ. Από τον μπαμπά της...
    Οι άνθρωποι, στην ιστορική αυτή φάση του καπιταλισμού, μετατρέπονται σε τέρατα. Και το κατάλοιπο μνημονιακό κράτος, που είναι καθόλου κράτος, τους εξαχρειώνει ακόμη περισσότερο, αφού δεν μπορεί να τους βοηθήσει.
    Κανένα ελαφρυντικό στον πατέρα αυτόν, αλλά πέρα από τα δακρύβρεχτα που θα ακούσουμε για το προφανές του ειδεχθέστατου αυτού εγκλήματος, ας σκεφτούμε τις αιτίες και το που οδεύουμε αν ανεχθούμε αυτήν την οικονομική τροπή. Ας αναλάβουμε όλοι την ευθύνη να πούμε δεν πάει άλλο, όποιο κι αν είναι το πρόσκαιρο κόστος. Άλλωστε και η "τρέλα" του πιλότου της Germanwings δεν είναι άσχετη με την πίεση στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο.
    Οι συνήθεις σταθερές δεν γκρεμίζονται, αντιστρέφονται. Ο πιλότος παίρνει μαζί του τους επιβάτες του στην προσωπική του άβυσσο, ο πατέρας που πρέπει να θρέψει το παιδί του, το κάνει τροφή...
    Ή όλοι μαζί θα γλιτώσουμε, ή κανένας μας.
    Συγγνώμη Άννυ για την κοινωνία που δεν προλάβαμε να εξανθρωπίσουμε για να γεννηθείς.


Πηγή : http://www.parapolitiki.com/2015/05/i-vouleytis-nina-kasimati-syndyazei-mia-paidoktonia-me-to-mnimonio-kai-ton-piloto-tis-german-wings.html


Κρύο ή ζεστό νερό: Τι να πίνω


Μπορεί να είναι προσωπική υπόθεση αν θα πιείτε ζεστό ή κρύο νερό αλλά δείτε ποιο είναι καλύτερο για την υγεία σας.

Ζεστό νερό

Κάνει καλό στη  πέψη

Σύμφωνα με την αρχαία κινεζική ιατρική ένα ποτήρι ζεστό νερό νωρίς το πρωί κάνει καλό στο πεπτικό σύστημα.

Αποτοξινώνει

 Το ζεστό νερό απομακρύνει από το σώμα τις βλαβερές τοξίνες,  κυρίως αν έχετε προσθέσει και το χυμό ενός λεμονιού.

Φρένο στον πονόλαιμο

Το ζεστό νερό ανακουφίζει από τον πονόλαιμο και είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για  όσους έχουν συχνά  φλεγμονές στις αμυγδαλές.

Κρύο νερό

Το κρύο νερό έχει και αυτό με τη σειρά του τα δικά του οφέλη για τον οργανισμό.
Μάλιστα ενδείκνυται για μετά το γυμναστήριο.

Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι όταν κάποιος ασκείται αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματός η οοπία πέφτει όταν πίνουμε κρύο νερό.

Απομακρύνει τη θερμοπληξία

Το κρύο νερό έχει βρεθεί ότι απορροφάται πιο γρήγορα από το σώμα σε σύγκριση με το ζεστό.
Μια ακόμη ιδιότητα του είναι ότι είναι σύμμαχος απώλειας βάρους αφού  όπως και το κρύο ντους κάνει το μεταβολισμό να τρέχει με χίλια.


Πηγή 


Τοποθετήθηκε Υφυπουργός Δικαιοσύνης ο καραμανλικός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος



Μεγαλώνει το κυβερνητικό σχήμα, καθώς, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού Δικαιοσύνης, ανεβάζοντας τον αριθμό των υφυπουργών στην κυβέρνηση σε επτά.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και ως τώρα είχε αναλάβει τον τομέα της διαφάνειας.

Ο ίδιος έχει διατελέσει και στέλεχος της ΕΥΠ επί Κώστα Καραμανλή, ενώ το όνομά του έχει συνδεθεί με τη διερεύνηση μεγάλων υποθέσεων.

Έχει διατελέσει εισαγγελέας εποπτεύων τη δίωξη για το οργανωμένο έγκλημα και για ένα διάστημα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και διοικητής της ΕΥΠ. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εισήλθε στο Δικαστικό Σώμα το 1983.


Πηγή : parapolitika.gr


Άννυ: Συνελήφθη η μαϊμού - ψυχίατρος που βγήκε σε τηλεοπτικές εκπομπές και δήλωνε συνεργάτης του ΟΚΑΝΑ




Η υπόθεση της μικρής Άννυς Μπορισόβα που βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια του πατέρα της δεν σταματάει να έχει πτυχές που εξακολουθούν να σοκάρουν.  Το πρωί, μια γυναίκα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τηλεοπτικές εκπομπές και δήλωσε ότι είναι ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ και ισχυρίστηκε ότι είχε ζητήσει επανηλλειμένα να αφαιρεθεί η επιμέλεια της μικρής από τους γονείς της αλλά δεν είχε εισακουστεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα! Αμέσως σήμανε συναγερμός, μέχρι να αποδείχθεί ότι επρόκειτο για μια κακόγουστη φάρσα.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών παρενέβη και διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Τελικά η γυναίκα σύμφωνα με την εισαγγελία συνελήφθη αφού είχε δηλώσει πλαστά στοιχεία ταυτότητας και είχε επίσης δηλώσει ψευδώς ότι είναι συνεργάτης του ΟΚΑΝΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η γυναίκα μετά τη σύλληψή της θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και ακολούθως στο αυτόφωρο.

Νωρίτερα ο ΟΚΑΝΑ με ανακοίνωσή του διέψευδε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με μια γυναίκα με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου.  Όλα όσα δήλωνε στα κανάλια ήταν αποκυήματα της φαντασίας της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εισαγγελίας ανέφερε ότι:

- Στην υπηρεσία μας ουδέποτε κατατέθηκε καταγγελία που να αφορά την ανήλικη. Σημειώνεται ότι η σχετική έρευνα στους κοινωνικούς φακέλους που τηρούνται στην Εισαγγελία έγινε όχι μόνο με τα στοιχεία της μητέρας αλλά και με τα στοιχεία του πατέρα, έστω κι αν δεν ήταν αναγνωρισμένο τέκνο του.

- Η καταγγέλλουσα, φερόμενη ως Μαρία Καλογεροπούλου όπως προκύπτει και από ανακοινώσεις του ΟΚΑΝΑ, ουδέποτε ανήκε στο ανθρώπινο δυναμικό του εν λόγω οργανισμού ενώ οι γονείς της ανήλικης ουδέποτε παρακολούθησαν πρόγραμμα απεξάρτησης ή υπέβαλλαν αίτηση για να ενταχθούν σε πρόγραμμα ούτως ώστε να εξεταστούν από ψυχίατρο του ΟΚΑΝΑ.

- Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας που αφορά στο θάνατο της ανήλικης, η τελευταία ήρθε στην Ελλάδα μόλις το Μάρτιο του 2015.

- Η Εισαγγελία παρά το γεγονός ότι προσπάθησε επανειλημμένως να επικοινωνήσει με την καταγγέλλουσα δεν κατάφερε να επικοινωνήσει, αφού μόλις της αναγγέλθηκε ότι την αναζητεί ο εισαγγελέας διέκοψε αμέσως την επικοινωνία. Έκτοτε είναι αδύνατη κάθε επαφή μαζί της, ενώ σημειώνεται ότι αμέσως μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε έλαβε χώρα καταγγελία κλοπής του κινητού τηλεφώνου από το οποίο έγιναν οι καταγγελίες. Το θέμα ερευνάται.

- Ουδέποτε η καταγγέλλουσα κλήθηκε είτε από τη ασφάλεια είτε από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, για να καταθέσει σχετικά παρά τις αντίθετες δηλώσεις της.

- Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δεν υπηρέτησε τα τελευταία χρόνια εισαγγελέας με το όνομα ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ.

- Κατόπιν των ανωτέρων διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η πραγματική ταυτότητα της καταγγέλλουσας και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σχετικά με τα όσα καταγγέλθηκαν ψευδώς.

- Σε κάθε περίπτωση η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει κα καταβάλλει καθημερινά, με τα πενιχρά μέσα που της παρέχονται, άοκνες προσπάθειες για την προστασία του παιδιού αλλά και του πάσχοντος ανθρώπου υπερβαίνοντας τις τυπικές υποχρεώσεις της.


Πηγή : newsit.gr


Δόθηκαν τα 200 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ



Η ελληνική κυβέρνηση κατέβαλε την οφειλή των 200 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανέφερε Έλληνας αξιωματούχος στο Reuters.

"Έγινε ήδη, τα χρήματα είναι στο δρόμο", είπε ο αξιωματούχος.

Αντιμέτωπη με κρίση ρευστότητας, η Αθήνα ξεμένει γρήγορα από ρευστά διαθέσιμα την ώρα που προσπαθεί να πείσει τους εταίρους της στην Ευρωζώνη και το ΔΝΤ να παρατείνουν τη στήριξη, σχολιάζουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

 Η πληρωμή της σημερινής δόσης δεν αναμενόταν να είναι πρόβλημα για τη χώρα η οποία θα δοκιμαστεί περισσότερο στις 12 Μαΐου, οπότε και λήγει η επόμενη δόση οφειλής προς το ΔΝΤ, ύψους 754 εκατ. ευρώ. Ακολουθεί στις 5 Ιουνίου δόση ύψους 302 εκατ. ευρώ.




Πηγή:capital.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ



Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟΝ !
Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ .

Πάμε αγάπες μου να χαριτολογήσουμε γιατί η πίεση από τους δανειστές μας
είναι πολύ μεγάλη .Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει ! Είδατε να πεθαίνουν τα
βουνά ; οι πεδιάδες ; τα ποτάμια ; Μόνο οι άνθρωποι πεθαίνουν !
Είχαμε και μία πανσέληνο στο Σκορπιό , την Δευτέρα 4 Μαΐου που
μας έβαλε να σκεφτούμε που πάμε ; Ποιοι είμαστε ;
Το θρίλερ με τους εταίρους δεν λέει να τελειώσει .
Πάμε για τις 11 Μαΐου στο Eurogroup . Όρκο δεν παίρνω τι θα γίνει .
Το Δ.Ν.Τ. λέει θα μας παγώσει την χρηματοδότηση . Ο Πρωθυπουργός
και ο Γ.Βαρουφάκης ,έχουν συνάντηση με τους δανειστές .
Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης ,πότε γίνονται ροζ ,πότε μπορντοροδοκόκκινες  !
Αλλά παραμένουν κόκκινες . << Τραβάω λοιπόν σ' όλα μια κόκκινη γραμμή >>....
Πάμε ...Δική μας η ανηφόρα και θα τα καταφέρουμε !
Τι εμμονή έχουν μαζί μας οι δανειστές ! Τη ζήλεια , τι κακό !
Ενώ ξέρουν καλά ότι το πρόγραμμα είναι αποτυχία , συνεχίζουν να κεντάνε
τα νεύρα μας σταυροβελονιά ,και μας δίνουν λύσεις για να μας δέσουν
τα χέρια .Και...Οι διαβουλεύσεις  συνεχίζονται .....
Τι θα γίνει με τον Ε.Ν.Φ.Α. ,με το φορολογικό , την έκτακτη εισφορά
και τις συντάξεις ; Σε λίγο δεν θα έχουμε μαντήλι να κλάψουμε !
Έχουμε ξαναπεί ότι το παιχνίδι είναι στημένο εδώ και χρόνια .
Άς μιλήσουμε λίγο για την σταρούμπα μας τον Γ.Βαρουφάκη που τον
μισούν ,και τον λατρεύουν .Πήγε λοιπόν με την σύζυγό του στα Εξάρχεια
για φαγητό ,και τους τη έπεσαν οι αναρχικοί ...Γιατί έχουν κάνει τσιφλίκι τους
την περιοχή . Αλλά η αγάπη τους εξευτέλισε ! Η  σύζυγος του
Γ.Βαρουφάκη τον αγκάλιασε και έτσι σταμάτησε  το επεισόδιο, και
τελείωσε μετά από συνομιλία Γ.Βαρουφάκη και των αναρχικών .
Μπράβο στην Δανάη του !
Επεισόδιο είχαμε και στις φυλακές Κορυδαλλού .Ο μεγάλος συνωστισμός
έφερε την συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών .Μετράμε δύο νεκρούς και πολλούς
τραυματίες .Σωφρονιστικοί  υπάλληλοι χρειάζονται και μεγαλύτερες φυλακές,
και όχι να τους αφήσουν ελεύθερους όσους έχουν κάνει μικροκλοπές .
Γιατί ...ζήτω που καήκαμε μετά ! Ας το πάρω λίγο πιο χαλαρά γιατί
συγχίστηκα πάλι ! Ανυπομονώ να έρθει το Καλοκαίρι μόνο και μόνο ,
για να δώ  τον Γ.Βαρουφάκη σε συναντήσεις κορυφής με βερμούδα ,
σαγιονάρα ,και χαβανέζικο πουκάμισο !
Τι θέλει βρέ ο Έλληνας για να είναι καλά ; Λίγο κρασί ,λίγο θάλασσα
και τον ..Βαρουφάκη του !!!

Είδαμε ,ακούσαμε, κουτσομπολεύουμε !
Δεν μας φτάνει τι γίνεται σε πολιτικό επίπεδο ,έχουμε και το Lifestyle !
Τοπίο στην ομίχλη οι τηλεοπτικές εκπομπές για την επόμενη σεζόν .
Όλα στο αέρα αγάπες μου . Οι τηλεαστέρες έχουν τέτοιο άγχος
συνέχεια με ηρεμιστικά είναι μέχρι να υπογράψουν .
Είχαμε και τη λαμπερή βραδιά των MAD WALK . Το παρουσίασε
η πανέμορφη Κ,Ζυγούλη  .Μια υπέροχη βραδιά με όμορφα ρούχα
Ελλήνων σχεδιαστών ,και ξεχωριστές παρουσίες όπως του Νίνο ,
Κ. Στικούδη , και της Φουρέϊρα . Α ! Ξέχασα την βραδιά έκλεισε ,
μ' ένα εκπληκτικο νυφικό της Σ.Κριθαριώτη η Κ.Σπυροπούλου .
Α ! το Soou θα το παρουσιάσει ο Α.Λ.Φ.Α .Όποιος κατάλαβε , κατάλαβε !

Και το ωραίο το άφησα για το τέλος .
Ο Ωραίος Σ.Ρουβάς εκτέλεσε το << ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ >> στην πλατεία της Ν. Σμύρνης
το περασμένο Σάββατο με πάρα πολύ κόσμο . Οι αντιδράσεις πολλές και
ποικίλες .Σημασία έχει ότι τόλμησε και ήταν αξιοπρεπής .
Δεν ήταν ο Γ.Μπιθικότσης . Μην ξεχνάμε ότι και Ο. Ελύτης διαφωνούσε
με την επιλογή του Γ.Μπιθικότση για το << ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ >> .
Αλλά τον διέψευσε ! Για πολλούς ο Σ.Ρουβάς ήταν τέλειος .
Για άλλους μέτριος ! Όμως τόλμησε ...

Το Tip της εβδομάδας !
Μύρισε καλοκαίρι ! Παραλία ,ξαπλώστρα ,ρακέτα
και... Άραγμα  ! Μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την άλλη
εβδομάδα με την Χαριτίνη ! 


Υπό κατάληψη το κτίριο του ΑΠΘ



Τι ζητούν τα μέλη της ομάδας προσβασιμότητας που βρίσκονται από το πρωί στο ΑΠΘ. Δεν ξεκίνησε η συνεδρίαση της Συγκλήτου για τα ταμειακά διαθέσιμα.

Υπό κατάληψη τελεί, από το πρωί, το κτίριο διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), από μέλη της ομάδας προσβασιμότητας, που διεκδικούν τη δημιουργία υποδομών, οι οποίες θα βελτιώσουν τις δυνατότητες της ισότιμης συμμετοχής τους στην ακαδημαϊκή ζωή.

Μεταξύ άλλων, διεκδικούν την άμεση δημιουργία ραμπών, αναβατορίων και τη συντήρηση του ασανσέρ, την εύρυθμη λειτουργία βαν με οδηγούς πλήρους ακαδημαϊκού ωραρίου και την αφαίρεση δύο θέσεων σε κάθε αίθουσα, έτσι ώστε ο φοιτητής να παρακολουθεί το μάθημα επί ίσοις όροις με τους συμφοιτητές του.

Σημειώνεται ότι, σήμερα, στις 9.00 το πρωί ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση της Συγκλήτου με θέματα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος και το Σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις «Ρυθμίσεις άμεσων μέτρων για την εύρυθμη λειτουργία των βαθμίδων της εκπαίδευσης και της έρευνας και της τεχνολογικής ανάπτυξης».


Πηγή : antenna.gr


Τραγωδία Germanwings: O πιλότος είχε κάνει πρόβα της συντριβής


Ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους της Germanwings, η συντριβή του οποίου στοίχισε τη ζωή 150 ανθρώπων στα τέλη Μαρτίου στις γαλλικές 'Αλπεις, είχε ήδη πραγματοποιήσει έναν ελιγμό καθόδου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης πτήσης, από Ντίσελντορφ προς Βαρκελώνη, αποκαλύπτει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild.

H προκαταρκτική έκθεση που το γαλλικό Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (ΒΕΑ) αναμένεται να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα αναφέρει ότι μια «πτήση ελεγχόμενης καθόδου μερικών λεπτών, αδικαιολόγητη» πραγματοποιήθηκε σε αυτή την πτήση, την ημέρα της συντριβής, στις 24 Μαρτίου, ενώ ο Αντρέας Λούμπιτς βρισκόταν στο πιλοτήριο, γράφει η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γερμανία, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στο ΒΕΑ.

«Προκύπτει σαφώς» από την έκθεση ότι ο Λούμπιτς άρχισε αυτή την κάθοδο, ενώ το αεροσκάφος το οποίο είχε απογειωθεί από το Ντίσελντορφ κατευθυνόταν στη Βαρκελόνη, γράφει η Βild.

«Δεν αποκλείεται (ο Λούμπιτς) να μην ήθελε να κάνει απλώς μία πρόβα (συντριβής κατά την πτήση Ντίσελντορφ-Βαρκελόνη), αλλά να ήθελε να υλοποιήσει την πράξη του», σύμφωνα με την Bild.

Συνολικά 150 άνθρωποι, ανάμεσά τους 72 Γερμανοί, σκοτώθηκαν στις 24 Μαρτίου στη συντριβή του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής, από Βαρκελόνη προς Ντίσελντορφ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το αεροσκάφος ερρίφθη στο έδαφος από τον γερμανό συγκυβερνήτη του, τον Αντρέας Λούμπιτς, ο οποίος κατά το παρελθόν έπασχε από ψυχικές διαταραχές, συγκεκριμένα από σοβαρή κατάθλιψη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τα μαύρα κουτιά, ο 27χρονος φέρεται να επωφελήθηκε από την απουσία του πιλότου για να κλειστεί μόνος μέσα στο πιλοτήριο ώστε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αεροσκάφους.


Πηγή


Γιατί το Μαξίμου επενδύει στη ρήξη με τους πιστωτές και… απειλεί με δημοψήφισμα



Τις αντιθέσεις ανάμεσα στους πιστωτές επιχειρεί να αξιοποιήσει προς όφελος της Ελλάδας η κυβέρνηση, ώστε να πάρει μια «έντιμη συμφωνία» και να εξασφαλίσει την αναγκαία ρευστότητα της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό το Μαξίμου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ρήξης με τους πιστωτές και «απειλεί» με δημοψήφισμα, ώστε να ξεπεράσει και τον σκόπελο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το tvxs.gr κυβερνητικό στέλεχος έλεγε ότι:

«Στην πραγματικότητα, εδώ συγκρούονται δύο εμμονές: Η εμμονή του ΔΝΤ στην κατεδάφιση των εργασιακών και του ασφαλιστικού και η εμμονή των Γερμανών στα ανεδαφικά πρωτογενή πλεονάσματα», προσθέτοντας: «Σε όποια κι από τις δύο εμμονές εάν υπάρξει υποχώρηση, θα έχουμε καταγράψει ένα σημαντικό κέρδος».

Το πού θα οδηγήσει αυτή η επιλογή θα το κρίνει σε πρώτο χρόνο ο Μάριο Ντράγκι και σε δεύτερο – και πλέον καθοριστικό – ο «νικητής» της νέας αναμέτρησης Ευρώπης και ΔΝΤ για το «κούρεμα» του χρέους και τη δοσολογία της λιτότητας.

Το δημοψήφισμα, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, εξακολουθεί να μην είναι η πρώτη επιλογή του πρωθυπουργού, η «υπενθύμισή» του όμως ως όπλου «έσχατης καταφυγής» κρίνεται αναγκαία προκειμένου να ενταθεί η πίεση προς Ευρώπη και ΔΝΤ για να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους.

Η πρώτη απάντηση, πάντως, από πλευράς πιστωτών απλώς παρατείνει το μαρτύριο της σταγόνας. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο οποίος κρατά και το κλειδί που θα αποτρέψει ένα κραχ ρευστότητας, δείχνει να επιλέγει γραμμή ουδετερότητας στη σύγκρουση των «ελεφάντων».

Οι πληροφορίες από τη Φρανκφούρτη αναφέρουν ότι στη σημερινή της συνεδρίαση η ΕΚΤ απλώς θα παρατείνει την έκτακτη χρηματοδότηση μέσω ELA, επιμένοντας στην προϋπόθεση της «πολιτικής εντολής» για να χαλαρώσει περαιτέρω τους όρους χρηματοδότησης. Στο πλαίσιο αυτό, όπως μετέδωσε το Reuters, δεν αναμένεται απόφαση για άμεση αύξηση του ορίου αγοράς εντόκων όπως ζητά η Αθήνα – κάτι που μάλλον έγινε εμφανές και στο κλίμα της χθεσινής συνάντησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με τον κ. Ντράγκι στη Φρανκφούρτη.

Ως εκ τούτου, όλο το βάρος μετατίθεται και πάλι στην προσπάθεια μιας «πολιτικής δήλωσης προόδου» των διαπραγματεύσεων από το Eurogroup της επόμενης Δευτέρας. Μια τέτοια δήλωση αποτελεί πλέον και τη μοναδική δίοδο για να δοθεί χρηματοδοτική ανάσα από την ΕΚΤ, καθ’ ότι, όπως ξεκαθάρισαν άπαντες χθες – από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έως τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Πιερ Μοσκοβισί – συμφωνία στην συνεδρίαση της 11ης Μαΐου δεν πρέπει να αναμένεται.

Σε δεύτερο επίπεδο, η τελική μάχη Βερολίνου – ΔΝΤ μετατίθεται και εκείνη στο κάδρο του Ιουνίου και της «μεγάλης συμφωνίας». Το ΔΝΤ, με μία… μη διάψευση επιβεβαίωσε χθες ότι επιμένει να θεωρεί αναγκαίο το κούρεμα του χρέους, έστω και «όχι σε μεγάλη κλίμακα», ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επαναβεβαίωσε από την πλευρά του ότι η Γερμανία δεν μπαίνει σε τέτοια συζήτηση και τα σενάρια είναι δύο:

Είτε ήπια ελάφρυνση του χρέους με παράλληλη ήπια (;) λιτότητα, είτε αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα και βαρύ «τρίτο πακέτο» μνημονιακού τύπου και γερμανικής συνταγής.

Η συζήτηση αυτή θα είναι κι εκείνη που θα κυριαρχήσει το επόμενο δίμηνο, εάν στο μεταξύ έχει δοθεί η αναμενόμενη ανάσα ρευστότητας. Εάν, δε, όλες οι «ήπιες» εκδοχές του «έντιμου συμβιβασμού» ακυρωθούν, τότε το δημοψήφισμα θα είναι απλώς μονόδρομος.


Πηγή : thebest.gr


Πατέρας ασελγούσε στον 15χρονο αυτιστικό γιο του


Στο περιθώριο των όσων συγκλονίζουν το πανελλήνιο με τη δολοφονία της 4χρονης Άννυς από τον πατέρα της, ήρθε να προστεθεί χθες μια καταδίκη από δικαστήριο της Λάρισας, άλλου πατέρα, για κατάχρηση σε ασέλγεια κατ” εξακολούθηση, σε βάρος του 16χρονου γιου του που είναι άτομο αυτιστικό.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ελευθερία", καταδίκασε 47χρονο σε ποινή κάθειρξης 15 ετών, χωρίς να μειώσει στο ελάχιστο την πρωτόδικη ποινή, ούτε να δεχτεί κάποιο ελαφρυντικό.

Τα γεγονότα συνέβησαν από τον Φεβρουάριο του 2008 μέχρι τον Ιανουάριο του 2010, οπότε και αποκαλύφθηκε η υπόθεση. Την τελευταία φορά κι από τις φωνές του παιδιού, παρενέβη και η μάνα, που κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία.

Στην αποκάλυψη συνετέλεσαν και δύο καθηγήτριες του ιδρύματος όπου φοιτούσε το παιδί, στις οποίες «ανοίχτηκε» κι ανέφερε πολλά από τα όσα είχε ζήσει. Οι δύο γυναίκες ήταν και βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις πράξεις, όπως και πρωτόδικα. Μετά την καταδίκη, οδηγήθηκε στις φυλακές Τρικάλων, όπου ήδη κρατείτο.


Πηγή : thessaliatv.gr


"Να μην εξοικοιώνουμε με την ιδέα της αντεκδίκησης"



Αιχμές κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, άφησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σχετικά με τη δήλωση του καθηγητή Εγκληματολογίας ότι ο πατέρας της Άννυ "αναμένεται να βρεθεί νεκρός" λόγω του "κώδικα τιμής" των φυλακών.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Παρασκευόπουλος υπογράμμισε ότι παρατηρείται συχνά να ακολουθεί αγριότητα και πράξεις εκδικητικές εναντίον ανθρώπων που έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα, ωστόσο τέτοιες στιγμές είναι προτιμότερο να θυμίζουμε τις ιδέες της Δικαιοσύνης κι όχι να εξοικειώνουμε με την ιδέα της ύπαρξης αυτών των φαινομένων.

"Να μην εξοικειώνουμε με την ιδέα της αντεκδίκησης" υπογράμμισε.

"Πρέπει να προσέχουμε την ουσία των πραγμάτων" τόνισε.

Σημείωσε πως "ούτε επιδοκιμάζει, ούτε αποδοκιμάζει" την δήλωση, αλλά σημείωσε πως καλό είναι να τονίζουμε τις αρχές του κράτους δικαίου και να μην αφήνουμε το κοινό έρμαιο σε τέτοια ένστικτα.

Ενημέρωσε πως έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας για το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να πέσει θύμα βίας στις φυλακές και πρόσθεσε πως ο 27χρονος θα μπει στην απομόνωση.


Πηγή : nooz.gr


Διαψεύδουν Εισαγγελία-ΟΚΑΝΑ την καταγγελία «ψυχιάτρου» για την Αννυ



Διαψεύδει η Εισαγγελία Αθηνών ότι υπήρχαν καταγγελίες στον αρμόδιο εισαγγελέα περί κακοποίησης της Άννυ από τους γονείς της, από ψυχίατρο του ΟΚΑΝΑ, ο οποίος επίσης δηλώνει κατηγορηματικά ότι η εν λόγω «ψυχίατρος» δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ εργαζόμενη στον Οργανισμό καθώς και ότι δεν βρέθηκαν αιτήσεις των γονιών της Αννυ για ένταξη στο πρόγραμμα υποκατάστασης.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Αθηνών διέψευσε ότι υπάρχει φάκελος για την οικογένεια του παιδιού στον ΟΚΑΝΑ, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει εισαγγελέας με το επίθετο «Σκανδαλάκης», το οποίο επικαλέστηκε η γυναίκα στους τηλεοπτικούς σταθμούς.
«Κατόπιν των ανωτέρω διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα ποκειμένου να διαπιστωθεί η πραγματική ταυτότητα της καταγγέλλουσας και να αποδωθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σχετικά με τα όσα καταγγέλθηκαν ψευδώς» προσθέτει η ανακοίνωση της Εισαγγελίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΟΚΑΝΑ, αίσθηση προκαλεί το γεγονός οτι "κάποια κυρία" εμφανίσθηκε ως ψυχίατρος του Οργανισμού και δήλωσε ότι παρακολουθούσε τους γονείς της 'Αννυ Μπορισόβα, οι οποίοι -όπως είπε σε δημοσιογράφους- ήταν εξαρτημένοι από ναρκωτικές ουσίες.
Η γυναίκα, που είπε ότι ονομάζεται Μαρία Καλογεροπούλου, δήλωσε σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού ότι ως ψυχιάτρος του ΟΚΑΝΑ είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα να αφαιρέσει την επιμέλεια της μικρής 'Αννυ απο τους γονείς της.

«Πήγα 4 φορές στον εισαγγελέα και τον παρακάλεσα. Η τελευταία φορά ήταν πριν 5 μήνες» δήλωσε η γυναίκα που παρουσιάστηκε σαν ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ. Μάλιστα, ισχυρίσθηκε ότι η μητέρα αγαπούσε πολύ το παιδί της, αλλά δεν ήταν σε θέση να το μεγαλώσει σωστά. Αντιθέτως, για τον πατέρα είπε ότι πάσχει από διπολική διαταραχή και δεν ακολουθούσε αγωγή ή θεραπεία.
Τα όσα είπε η Μαρία Καλογεροπούλου, προκάλεσαν αίσθηση στον ΟΚΑΝΑ και μετά από ενδελεχή έρευνα που διενήργησε ο Οργανισμός, ενημερώνει ότι: "Στο ανθρώπινο δυναμικό του ΟΚΑΝΑ δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ εργαζόμενη οποιασδήποτε ειδικότητας με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου".

Από τον ΟΚΑΝΑ τηλεφωνικά αναζητήθηκε, αλλά δεν βρέθηκε να υπάρχει το όνομα της κ. Μαρίας Καλογεροπούλου ούτε στους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας ή Πειραιά.
Από τα αρχεία του θεραπευτικού προγράμματος υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ δεν βρέθηκε να είναι μέλη ούτε ο πατέρας Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ ούτε η μητέρα Ντιμιτρίνα Μπορισόβα. Ούτε βρέθηκαν αιτήσεις τους σε αναμονή για ένταξη στο πρόγραμμα υποκατάστασης. Τα ονόματά τους δεν βρέθηκαν, επίσης, σε κανένα αρχείο κάποιας άλλης δομής ή υπηρεσίας του Οργανισμού".
Ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του επισημαινει ότι τόσο επώδυνα περιστατικά, όπως η περίπτωση της 'Αννυς, που συνδέονται με έντονη δημόσια συναισθηματική φόρτιση, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολλή προσοχή και ευαισθησία από όλες τις πλευρές και να αξιολογούνται η αξιοπιστία και η εγκυρότητα των πηγών, από τις οποίες αντλούνται όσες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα είτε σχετικές ή μη.


Πηγή : ethnos.gr


O «τουρίστας» Άρης καταγγέλλει κομματικές διώξεις



Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος

Μοιάζει πρωτοφανές αλλά ο υποψήφιος για τη Δημαρχία της Αθήνας, με το χρίσμα μάλιστα της Νέας Δημοκρατίας, βρέθηκε εν μία νυκτί χωρίς... παράταξη.

Ο λόγος για τον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, η παράταξη του οποίου, υπό τον τίτλο «Αθήνα μπορείς», έστειλε στον επικεφαλής της μήνυμα: «Άρη, δεν μπορείς». Οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Τεντόμας, Αθανάσιος Πλεύρης, Δημήτρης Κωνσταντάρας και οι κοινοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Αθανασάκης, Γεώργιος Ρωμανέας και Ροδομαρία Δομάζου δήλωσαν την ανεξαρτητοποίησή τους και προσάπτουν στον κ. Σπηλιωτόπουλο ανυπαρξία αντιπολιτευτικού λόγου και έλλειψη συνεργασίας, τονίζοντας ότι προχωρούσε μόνος του στην έκδοση δελτίων Τύπου. Καταγγέλλουν ότι «ουδέποτε ο κ. Σπηλιωτόπουλος συγκάλεσε συνεδρίαση για να ληφθούν αποφάσεις στον τρόπο λειτουργίας ως ομάδα».

Το παράδοξο σε όλα αυτά είναι ότι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος απάντησε στις επικρίσεις των συμβούλων του, με αρκετή από εσωκομματική κουζίνα. Τι υπαινίχθηκε; Ότι οι αποχωρήσαντες λειτουργούν ως εντολοδόχοι ξεκαθαρίσματος εκκρεμοτήτων από συγκεκριμένες κομματικές ομάδες. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newpost, ο κ. Σπηλιωτόπουλος συνέδεε σε συνομιλητές του τη χθεσινή εξέλιξη με την συμμετοχή του στο προ διμήνου δείπνο της Μαριέττας Γιαννάκου για τα εσωτερικά της Ν.Δ. Υπαινισσόταν, δε, ότι η χθεσινή εξέλιξη είναι δάκτυλος της Συγγρού, η οποία και θέλει να αποδυναμώσει αντιπάλους ενόψει της εσωκομματικής μάχης!

Ωστόσο, αν αυτό ισχύει, παραδείγματος χάριν για τον κ. Θανάση Πλεύρη εκ των στελεχών που συνδέονται στενά με δύο κοινοβουλευτικά στελέχη κοντά στον Αντώνη Σαμαρά (τους Αδ. Γεωργιάδη και Μ. Βορίδη), το να λέγεται το ίδιο και για τον Χρήστο Τεντόμα μοιάζει κομματικό... ανέκδοτο. Διότι ο Τεντόμας, με μακρά πορεία στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Αθηναίων και με βλέψεις να διεκδικήσει το θώκο του Δημάρχου, αποτελεί, εδώ και πολλά χρόνια, εκ των στενότερων συνομιλητών της Ντόρας Μπακογιάννη. Και σε μία περίοδο που η Ντόρα «κάνει πόλεμο» στο Σαμαρά, θα ήταν παράδοξο ο Τεντόμας να κινείται με φιλοσαμαρικά ελατήρια.

Η πραγματικότητα, προφανώς, βρίσκεται αλλού. Στην απροθυμία του κ. Σπηλιωτόπουλου να ασκήσει τα καθήκοντα που περιελάμβανε η εντολή των Αθηναίων στις εκλογές του Μαϊου. Από τη στιγμή, δε, που ορίστηκε από τον Γιώργο Καμίνη εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουριστικής προβολής του Δήμου Αθηναίων, οι «κακές» γλώσσες λένε ότι η εμπλοκή του περιορίζεται σε κάποιες συνεδριάσεις της αναπτυξιακής εταιρείας του Δήμου και σε κάποια τουριστικά συνέδρια.

Αυτά, όταν δεν επιδιώκει να βρει διαύλους επικοινωνίας με το νέο σύστημα εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ...


Πηγή : newpost.gr


Με "λουκέτο" απειλούνται τα φαρμακεία εξαιτίας των καθυστερήσεων στις πληρωμές- Απεργία από τους νοσοκομειακούς γιατρούς




της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Δύσκολα είναι τα πράγματα στην Υγεία και το Φάρμακο με τους φαρμακοποιούς να τα "βγάζουν πέρα" δύσκολα καθώς η κατάσταση με τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ συνεχώς επιδεινώνεται με αποτέλεσμα να κινδυνεύει πια η βιωσιμότητα κάθε επιχείρησης. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα, στάση εργασίας και 24ωρη απεργία προανήγγειλαν χθες οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά την προσεχή Παρασκευή 8 Μαίου από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στις 12 στο υπουργείο Υγείας .

Η ΕΙΝΑΠ προκηρύσσει εξάλλου 24ωρη απεργία στις 20 Μαίου με τα ακόλουθα αιτήματα:

-Άμεσα μέτρα ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό και με γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
-Άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών.

Στο "μέτωπο των φαρμακοποιών, όπως προειδοποιούν ο πρόεδρος του ΦΣΘ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, και ο γραμματέας, Διονύσιος Ευγενίδης, ότι μόνο με την επαρκή χρηματοδότηση του Υπερταμείου θα υπάρξει και πάλι ελπίδα βιωσιμότητας στα φαρμακεία που κινδυνεύουν με "λουκέτο".

Και τονίζουν ότι με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, κάποιοι δεν μπορούν να προμηθευτούν τα απαραίτηττα για την λειτουργία τους φάρμακα.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΦΣΘ:

Ανησυχία και προβληματισμός κυριαρχεί στον χώρο των φαρμακοποιών εξ αιτίας των καθυστερήσεων στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ. Μόλις σήμερα (Τρίτη 5 Μαΐου) πληρώθηκε το ήμισυ των οφειλών του Ιανουαρίου, ενώ είναι άγνωστη η προοπτική εξόφλησης του υπολοίπου μισού από τις συνταγές  Ιανουαρίου. Παράλληλα χωρίς καμία προοπτική παραμένουν οι ανεξόφλητες οφειλές του 2011 και του 2012 – συνολικού ύψους περίπου 30.000.000,00 € πανελλαδικά – και ακόμη χειρότερα οι σχετικές πιστώσεις για τα έτη αυτά επιστράφηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Με τα δεδομένα αυτά η κλονισμένη οικονομική κατάσταση των φαρμακείων επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο, αφού όλο και περισσότερα φαρμακεία αδυνατούν να προμηθευθούν τα απαραίτητα για τη λειτουργία τους φάρμακα.

Οι απαιτήσεις των προμηθευτών και οι υποχρεώσεις προς το κράτος και τις τράπεζες ούτε μπορούν να περιμένουν, ούτε τεμαχίζονται.

Απαιτείται να γίνει αντιληπτό ότι φαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο με επαρκή  χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και βιωσιμότητα του φαρμακείου δεν υπάρχει χωρίς την τακτική κατά μήνα εξόφληση εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ.

Για το Δ.Σ. του  Φ.Σ.Θ.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
​ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ                           ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ​


Πηγή : iatropedia.gr


«Κάτω τα ξερά σας!»: 40 γυναίκες δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν την άσεμνη συμπεριφορά των πολιτικών



Χυδαία σχόλια, άσεμνες χειρονομίες και πιεστικές προσκλήσεις για "δείπνο"

Χυδαία σχόλια, άσεμνες χειρονομίες και πιεστικές προσκλήσεις για "δείπνο": ορισμένοι πολιτικοί άνδρες της Γαλλίας επιδεικνύουν έναν "λάγνο πατερναλισμό" απέναντι στις γυναίκες δημοσιογράφους, όπως καταγγέλλουν σαράντα από αυτές σε ένα κείμενο που δημοσιεύεται σήμερα στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας Liberation.

"Κάτω τα ξερά σας!" τιτλοφορείται η καταγγελία που υπογράφουν οι γυναίκες δημοσιογράφοι οι οποίες καλύπτουν θέματα του πολιτικού ρεπορτάζ για λογαριασμό μεγάλων μέσων ενημέρωσης, όπως οι εφημερίδες Le Monde και Liberation, το Γαλλικό Πρακτορείο και το τηλεοπτικό κανάλι TF1.

Οι καταγγέλλουσες δεν διστάζουν να αναφέρουν σωρεία παραδειγμάτων της φαλλοκρατικής συμπεριφοράς που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους.

Μεταξύ άλλων, κάνουν λόγο για έναν κοινοβουλευτικό που "τις χαϊδεύει στα μαλλιά", έναν άλλον ο οποίος "διαμαρτύρεται θορυβωδώς επειδή φοράμε μπλούζες ζιβάγκο και όχι με ντεκολτέ" αλλά και για "το ανερχόμενο αστέρι ενός κόμματος που επιμένει να βρεθούμε το βράδυ".

Μολονότι υπογραμμίζουν ότι στη μεγάλη τους πλειονότητα οι πολιτικοί αποφεύγουν τα "ολισθήματα", γράφουν επίσης για "έναν βουλευτή οι προκλήσεις του οποίου σταμάτησαν μόνο με την απειλή μιας μήνυσης για σεξουαλική παρενόχληση", έναν υπουργό που "χουφτώνει" και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος που τις ρωτάει: "Κι εσείς, με ονειρεύεστε τη νύχτα;".

Το δημοσίευμα της Liberation


Το 2011, με αφορμή τη σύλληψη του τότε διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν με την κατηγορία του βιασμού στη Νέα Υόρκη, άνοιξαν τα στόματα πολλών για τις πρακτικές σεξουαλικής παρενόχλησης ορισμένων πολιτικών ανδρών. Αν και η κατηγορία σε βάρος του Στρος-Καν μπήκε τελικά στο αρχείο από τις αμερικανικές αρχές, πολλές γυναίκες κατήγγειλαν τη συμπεριφορά του ανδρός ο οποίος στις δημοσκοπήσεις ήταν το φαβορί για τις προεδρικές εκλογές του 2012.

"Νομίζαμε ότι η υπόθεση Στρος-Καν είχε ταράξει τα νερά και ότι οι σοβινιστικές πρακτικές έτειναν προς την εξαφάνιση. Αλίμονο..." σημειώνουν οι υπογράφουσες. "Όσο η πολιτική θα βρίσκεται κατά κύριο λόγο στα χέρια ετεροφυλόφιλων, εξηντάρηδων ανδρών, τίποτα δεν θα αλλάξει", συμπληρώνουν.

Οι δημοσιογράφοι παραδέχονται ότι "το επάγγελμα συνεπάγεται την οικοδόμηση μιας εγγύτητας και δεσμών εμπιστοσύνης" με τις πηγές τους, όμως οι ίδιες αισθάνονται υποχρεωμένες να επιβάλουν περιορισμούς στη διάχυτη φαλλοκρατική συμπεριφορά: να μην έχουν συναντήσεις τετ-α-τετ (ή να τις περιορίζουν στις ελάχιστες δυνατές), να ντύνονται σεμνά και "να είναι συνεχώς σε επαγρύπνηση για να διατηρήσουν τον πληθυντικό ευγενείας" στις επαφές τους.

Αρκετοί πολιτικοί υποστήριξαν με θέρμη τις γυναίκες δημοσιογράφους και μάλιστα ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο κοινοβούλιο τις κάλεσε να αποκαλύψουν τα ονόματα των ανθρώπων που τις παρενοχλούν. "Πρέπει να πούμε από πού προέρχονται όλα αυτά, ώστε να φροντίσουμε να σταματήσουν", τόνισε ο Μπρουνό Λε Ρου.

"Ο σεξισμός βρίσκεται πάντα εδώ και έχουμε την τάση να το ξεχνάμε", είπε από την πλευρά της η Μαρισόλ Τουρέν, η υπουργός που είναι αρμόδια για τα γυναικεία δικαιώματα, υπογραμμίζοντας ότι η καταγγελία των δημοσιογράφων είναι "μια ευκαιρία να θυμηθούμε τον σεξισμό τον οποίο αντιμετωπίζουν χιλιάδες γυναίκες στην καθημερινότητά τους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους χώρους εργασίας, στον δρόμο".


Πηγή : protothema.gr


«Κούρεψε» τις προβλέψεις η Κομισιόν για ανάπτυξη και πλεόνασμα το 2015



Σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας προχώρησε χθες η Κομισιόν, εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί στην Ελλάδα, αλλά και της ασφυκτικής κατάστασης αναφορικά με τη ρευστότητα του κράτους και εν γένει της οικονομίας. Πλέον, κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ελληνική οικονομία φλερτάρει με την ύφεση και τα πρωτογενή ελλείμματα, ενώ το χρέος της χώρας λαμβάνει τέτοια δυναμική που καθίσταται σχεδόν αδύνατη η διασφάλιση της βιωσιμότητάς του χωρίς νέες παρεμβάσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα μεγεθυνθεί φέτος μόλις κατά 0,5%, όταν η προηγούμενη πρόβλεψή της ήταν για ρυθμό ανάπτυξης 2,5% και της κυβέρνησης είναι για 1,4%. Επίσης, το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι σχεδόν στο μισό από ό,τι εκτιμούσε και θα ανέλθει στο 2,1% του ΑΕΠ ή περίπου στα 3,8 δισ. ευρώ, εφόσον εφαρμοστούν όλα τα μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί, ενώ θεωρεί ότι θα πρέπει να υιοθετηθούν και νέα μέτρα. Πρέπει, όμως, να σημειωθεί ότι η Κομισιόν υπολογίζει στο πρωτογενές ισοζύγιο και τα έσοδα από τα κέρδη του Ευρωσυστήματος (SMP’s και ANFA’s) επί των ελληνικών ομολόγων, ενώ στο πρόγραμμα αυτά τα κέρδη δεν συνυπολογίζονται στο πρωτογενές ισοζύγιο. Για το 2015 τα SMP’s και τα ANFA’s ανέρχονται σε 3,9 δισ. ευρώ και κατ’ επέκταση το πρωτογενές πλεόνασμα που υπολογίζει η Κομισιόν εξανεμίζεται βάσει του υπολογισμού κατά πρόγραμμα.

Στην έκθεσή της για την Ελλάδα η Κομισιόν αναφέρει ότι η πρόβλεψή της για 0,5% ανάπτυξη το 2015 στηρίζεται στις προϋποθέσεις ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Ε.Ε.-ΔΝΤ, ενώ ταυτόχρονα θα αποκατασταθούν το επιχειρηματικό περιβάλλον και οι συνθήκες ρευστότητας του κράτους και των τραπεζών. Επίσης, η Επιτροπή επισημαίνει ότι η ελληνική οικονομία έχασε το θετικό «μομέντουμ» της με την ανακοίνωση των εθνικών εκλογών τον Δεκέμβριο. Ετσι, λίγο πριν από τις εκλογές και δύο μήνες μετά από αυτές, οι συνθήκες επιδεινώθηκαν, ενώ τον Μάρτιο έγινε αισθητή η επιδείνωση και του επιχειρηματικού κλίματος.

Τα νέα στοιχεία της Κομισιόν έχουν συζητηθεί εκτενώς και στις συναντήσεις Αθήνας – δανειστών στις Βρυξέλλες τις τελευταίες ημέρες και αποτελούν σημείο τριβής των δύο πλευρών. Πέραν της αλλαγής των προβλέψεων για το ΑΕΠ, η Επιτροπή έχει αλλάξει και όλες τις άλλες εκτιμήσεις της για την ελληνική οικονομία. Ειδικότερα:

1. Πρωτογενές πλεόνασμα. Αντί για 1,7% του ΑΕΠ που προέβλεπε για το 2014 η Κομισιόν, τελικά αυτό διαμορφώθηκε στο 0,4% λόγω του εκλογικού κύκλου που «πάγωσε» τις πληρωμές φόρων. Για φέτος η πρόβλεψη πέφτει στο 2,1% του ΑΕΠ από 4,8% του ΑΕΠ, ενώ για το 2016 υποχωρεί στο 1,8% του ΑΕΠ έναντι 5,2% του ΑΕΠ. Και οι νέες προβλέψεις λαμβάνουν υπόψη ότι δεν θα κάνει αλλαγές η κυβέρνηση στα μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί (ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία κλπ), ενώ θα πρέπει να ληφθούν και νέα μέτρα.

2. Ανεργία. Δεδομένης της μικρότερης ανάπτυξης, η Κομισιόν θεωρεί ότι η αποκλιμάκωση της ανεργίας δεν θα είναι ίδια σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της. Ετσι, για φέτος προβλέπει υποχώρηση στο 25,6% αντί προηγούμενης πρόβλεψης για 25% και για το 2016 μείωση της ανεργίας στο 23,2% αντί 22%.

3. Δημόσιο χρέος. Αισθητή είναι η αύξηση του δημόσιου χρέους, λόγω της μικρότερης ανάπτυξης και των μικρότερων πρωτογενών πλεονασμάτων. Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις της Κομισιόν, φέτος το χρέος θα ανέλθει στο 180,2% του ΑΕΠ, ενώ στις φθινοπωρινές της εκτιμήσεις προέβλεπε 170,2% του ΑΕΠ. Πάντως, το 2016 το χρέος της γενικής κυβέρνησης θα μειωθεί στο 173,5% του ΑΕΠ, αν και προηγουμένως προβλεπόταν να πέσει στο 159,2% του ΑΕΠ. Η εξέλιξη αυτή, ωστόσο, αναδεικνύει ότι πολύ δύσκολα θα επιτευχθεί η μείωση του χρέους στο 124% του ΑΕΠ το 2020, όπως είναι ο στόχος του προγράμματος.


Πηγή : kathimerini.gr


Στα σκουπίδια οι δεσμεύσεις της Ζωής - Πέρασαν 15 ρουσφετολογικές τροπολογίες



Σε… «κουρελόχαρτο» μετατρέπονται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, ότι δεν θα αιφνιδιάζεται το Κοινοβούλιο με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, πόσο μάλλον που στην συγκεκριμένη περίπτωση τροπολογίες που κατατέθηκαν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν δεκτές από τον Γιώργο Κατρούγκαλο χωρίς νωρίτερα να έχει γίνει οποιαδήποτε επεξεργασία τους είτε στην Επιτροπή, είτε στην Ολομέλεια.
Αίσθηση αλλά και αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης προκαλεί η ανακοίνωση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών ότι κάνει δεκτές όχι μία, ούτε δύο αλλά… 15 τροπολογίες που στην πλειοψηφία τους κατατέθηκαν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες, όπως καταγγέλει η Ν.Δ. είναι «ρουσφετολικές».

Μάλιστα οι τροπολογίες κατατέθηκαν σε άσχετο νομοσχέδιο, αυτό για τις επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, κάτι που αποδεικνύει πως οι βουλευτές «γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους» τις συστάσεις Τσίπρα και Κωνσταντοπούλου…

Στην αίθουσα της Ολομέλειας προκλήθηκε ένταση με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη να κατηγορεί ευθέως τον Γ. Κατρούγκαλο ότι κρύβεται πίσω από τις ρυθμίσεις αυτές. «Είναι ξεκάθαρο ότι εσείς έχετε υπαγορεύσει σε βουλευτές του κόμματος σας τις τροπολογίες ώστε να τις περάσετε χωρίς καμία συζήτηση ούτε στην Επιτροπή της Βουλής, ούτε στην Ολομέλεια» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι οι βουλευτές δεν ζήτησαν καν το λόγο για να τις εισηγηθούν.

«Μου έρχονται στο μυαλό μαύρες στιγμές του κοινοβουλευτικού μας βίου» αντέδρασε και ο Κοιν. Εκπρόσωπος του «Ποταμιού» Χάρης Θεοχάρης.

Η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς η κυβέρνηση αρνήθηκε να αποσύρει τις τροπολογίες, ενώ αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία και στις 15 τροπολογίες κατέθεσε το Ποτάμι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε τον πρωθυπουργό για τις προγραμματικές του δηλώσεις, που έλεγε ότι η κυβέρνηση είναι κάθε λέξη από το Σύνταγμα και θα υπηρετεί το Σύνταγμα, ενώ αντέκρουσε τις αιτιάσεις Βούτση ότι με τις τροπολογίες διευθετούνται κάποιοι ταλαίπωροι και φουκαράδες.

“Πού είναι αλήθεια σήμερα να σας τραβήξει το αυτί;”, είπε για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: “Όταν τη βολεύει κομματικά εμφανίζεται”.

"Αναρωτιέμαι τι είναι χειρότερο. Ένα φαύλος ή ένας υποκριτής πολιτικός; Ακούμε καταγγελίες για ένα πελατειακό κράτος που εσείς δημιουργήσατε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από τους θύτες να κατηγορούν τα θύματα τους, δηλαδή τους εργαζόμενους για το θεσμικό αίσχος που δημιουργήσατε…", του απάντησε ο κ. Κατρούγκαλος.

Εκ μέρους του Ποταμιού, ο Χάρης Θεοχάρης μίλησε για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και κατέθεσε το αίτημα του Ποταμιού για ονομαστική ψηφοφορία και στις 15 “ντροπολογίες”, όπως είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι “με την ανοχή της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο κανονισμός της Βουλής γίνεται σουρωτήρι”.



Τι προβλέπουν οι συγκεκριμένες τροπολογίες;

- Μετάταξη υπαλλήλων κατά παρέκκλιση διατάξεων για δέσμευση παραμονής σε υπηρεσία.

- Αναγνώριση προϋπηρεσίας εργαζομένων ΕΛΓΑ.

- Αποσπάσεις προσωπικού από ανώνυμες εταιρίες του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

- Επανασύσταση θέσεων και κλάδων όπως και θέσεις προσωπικού των Ασφαλιστικών Ταμείων και ΟΑΕΔ.

- Παύση ποινικών και πειθαρχικών διώξεων εναντίον αιρετών των ΟΤΑ σε περίπτωση μη άσκησης ένδικων μέσων.

- Συμβάσεις προσωπικού δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

- Αποκατάσταση αδικιών στις δασικές υπηρεσίες.

- Δανειοδότηση ΟΤΑ από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.

- Πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα και σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου στους ΟΤΑ.

- Παράταση των προθεσμιών ολοκλήρωσης των οικοδομικών εργασιών από τους δικαιούχους δημοτικών ή κοινοτικών οικοπέδων.

- Δαπάνες δασοκτονίας έτους 2014.


Τι απαντά η Κυβέρνηση;

Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης σε μια προσπάθεια να άρει τις αντιδράσεις απέδωσε την αποδοχή τους στο γεγονός, όπως είπε, πως τα τελευταία χρόνια προέκυψαν διάφορες εκκρεμότητες - αδικίες που πρέπει να τακτοποιηθούν το δυνατόν συντομότερα.


Πηγή


Χαράτσι στις αναλήψεις καταθέσεων απο τις τράπεζες ακόμα και για μισθούς



Χαράτσι στις αναλήψεις καταθέσεων απο τις τράπεζες  Τέλος 1 τοις χιλίοις στις αναλήψεις καταθέσεων απο τις τράπεζες εξετάζει η κυβέρνηση ως εναλλακτικό μέτρο τόνωσης των εσόδων, αλλά και ως δημοσιονομικό ισοδύναμο στα μέτρα που απορρίπτει η τρόικα.

Από τη συγκεκριμένη παρέμβαση, που έχει ήδη τύχει επεξεργασίας από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προβλέπεται πως το Δημόσιο μπορεί να εισπράξει σε ετήσια βάση έως και 180 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το in.gr το τέλος ανάληψης καταθέσεων θα επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ (0,001 ευρώ η επιβάρυνση) και θα παρακρατείται τόσο κατά τις συναλλαγές στο γκισέ της τράπεζας, όσο και στις συναλλαγές που διεκπεραιώνονται μέσω ΑΤΜ και ηλεκτρονικής τραπεζικής (phone banking, web banking, κ.α.).

Σύμφωνα με τη λογική του μέτρου, σε 1.000 ευρώ ανάληψης, ανεξαρτήτως συναλλαγής, είτε για μισθοδοσία, είτε για εμπορικό σκοπό, θα επιβάλλεται παρακράτηση 1 ευρώ. Σε κάθε 100 ευρώ ανάληψης το τέλος θα είναι 0,10 ευρώ, για 10.000 ευρώ θα παρακρατούνται 10 ευρώ, για 100.000 ευρώ το τέλος θα είναι 100 ευρώ και για 1 εκατ. ευρώ, η επιβάρυνση θα είναι 1.000 ευρώ. Το τέλος δεν θα επιβαρύνει την κατάθεση χρημάτων στις τράπεζες, αλλά μόνον την ανάληψη.

Ωστόσο δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη τι θα συμβαίνει στην περίπτωση που καταθέτης μεταφέρει χρήματα μεταξύ λογαριασμών που είναι ο ίδιος δικαιούχος (αυτά δεν φεύγουν από την τράπεζα). Επίσης, καθώς για τις συναλλαγές που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ το τέλος ανάληψης καταθέσεων λειτουργεί ως «χαράτσι» εξετάζεται είτε να υπάρξει πλαφόν στο ποσό πάνω από το οποίο θα εφαρμόζεται το τέλος, ή περιορισμός στις συναλλαγές που αυτό αφορά (συναλλαγές δημοσίου, ενδοτραπεζικές συναλλαγές, επενδύσεις, κ.α..) Δεδομένου ότι σήμερα μια προθεσμιακή κατάθεση 10.000 ευρώ προσφέρει επιτόκιο έως 1,50% και το κέρδος για τον καταθέτη οριακά ξεπερνά σε ετήσια βάση τα 150 ευρώ, η επιβάρυνση που θα επέλθει με το τέλος ανάληψης καθίσταται αυτομάτως υπολογίσιμη.

Μέχρι και χθες το βράδυ η Ελληνική Ένωση Τραπεζών δήλωνε μέσω των αρμόδιων στελεχών άγνοια για τις κυβερνητικές προθέσεις. Πάντως, τραπεζικά στελέχη υποστήριζαν πως το συγκεκριμένο μέτρο θα πρέπει να λάβει το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πριν εφαρμοσθεί, καθώς εμπίπτει στους νέους κανόνες εποπτείας των τραπεζών. Κατά τα ίδια στελέχη το τέλος είναι ισχνού ύψους για να λειτουργήσει ως αντικίνητρο στις εκροές καταθέσεων και δεν θεσπίζεται για το σκοπό αυτό, αλλά έχει αποκλειστικά δημοσιονομική στόχευση.


Πηγή