Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Στα σκουπίδια οι δεσμεύσεις της Ζωής - Πέρασαν 15 ρουσφετολογικές τροπολογίες



Σε… «κουρελόχαρτο» μετατρέπονται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, ότι δεν θα αιφνιδιάζεται το Κοινοβούλιο με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, πόσο μάλλον που στην συγκεκριμένη περίπτωση τροπολογίες που κατατέθηκαν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν δεκτές από τον Γιώργο Κατρούγκαλο χωρίς νωρίτερα να έχει γίνει οποιαδήποτε επεξεργασία τους είτε στην Επιτροπή, είτε στην Ολομέλεια.
Αίσθηση αλλά και αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης προκαλεί η ανακοίνωση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών ότι κάνει δεκτές όχι μία, ούτε δύο αλλά… 15 τροπολογίες που στην πλειοψηφία τους κατατέθηκαν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες, όπως καταγγέλει η Ν.Δ. είναι «ρουσφετολικές».

Μάλιστα οι τροπολογίες κατατέθηκαν σε άσχετο νομοσχέδιο, αυτό για τις επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, κάτι που αποδεικνύει πως οι βουλευτές «γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους» τις συστάσεις Τσίπρα και Κωνσταντοπούλου…

Στην αίθουσα της Ολομέλειας προκλήθηκε ένταση με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη να κατηγορεί ευθέως τον Γ. Κατρούγκαλο ότι κρύβεται πίσω από τις ρυθμίσεις αυτές. «Είναι ξεκάθαρο ότι εσείς έχετε υπαγορεύσει σε βουλευτές του κόμματος σας τις τροπολογίες ώστε να τις περάσετε χωρίς καμία συζήτηση ούτε στην Επιτροπή της Βουλής, ούτε στην Ολομέλεια» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι οι βουλευτές δεν ζήτησαν καν το λόγο για να τις εισηγηθούν.

«Μου έρχονται στο μυαλό μαύρες στιγμές του κοινοβουλευτικού μας βίου» αντέδρασε και ο Κοιν. Εκπρόσωπος του «Ποταμιού» Χάρης Θεοχάρης.

Η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς η κυβέρνηση αρνήθηκε να αποσύρει τις τροπολογίες, ενώ αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία και στις 15 τροπολογίες κατέθεσε το Ποτάμι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε τον πρωθυπουργό για τις προγραμματικές του δηλώσεις, που έλεγε ότι η κυβέρνηση είναι κάθε λέξη από το Σύνταγμα και θα υπηρετεί το Σύνταγμα, ενώ αντέκρουσε τις αιτιάσεις Βούτση ότι με τις τροπολογίες διευθετούνται κάποιοι ταλαίπωροι και φουκαράδες.

“Πού είναι αλήθεια σήμερα να σας τραβήξει το αυτί;”, είπε για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: “Όταν τη βολεύει κομματικά εμφανίζεται”.

"Αναρωτιέμαι τι είναι χειρότερο. Ένα φαύλος ή ένας υποκριτής πολιτικός; Ακούμε καταγγελίες για ένα πελατειακό κράτος που εσείς δημιουργήσατε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από τους θύτες να κατηγορούν τα θύματα τους, δηλαδή τους εργαζόμενους για το θεσμικό αίσχος που δημιουργήσατε…", του απάντησε ο κ. Κατρούγκαλος.

Εκ μέρους του Ποταμιού, ο Χάρης Θεοχάρης μίλησε για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και κατέθεσε το αίτημα του Ποταμιού για ονομαστική ψηφοφορία και στις 15 “ντροπολογίες”, όπως είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι “με την ανοχή της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο κανονισμός της Βουλής γίνεται σουρωτήρι”.



Τι προβλέπουν οι συγκεκριμένες τροπολογίες;

- Μετάταξη υπαλλήλων κατά παρέκκλιση διατάξεων για δέσμευση παραμονής σε υπηρεσία.

- Αναγνώριση προϋπηρεσίας εργαζομένων ΕΛΓΑ.

- Αποσπάσεις προσωπικού από ανώνυμες εταιρίες του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

- Επανασύσταση θέσεων και κλάδων όπως και θέσεις προσωπικού των Ασφαλιστικών Ταμείων και ΟΑΕΔ.

- Παύση ποινικών και πειθαρχικών διώξεων εναντίον αιρετών των ΟΤΑ σε περίπτωση μη άσκησης ένδικων μέσων.

- Συμβάσεις προσωπικού δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

- Αποκατάσταση αδικιών στις δασικές υπηρεσίες.

- Δανειοδότηση ΟΤΑ από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.

- Πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα και σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου στους ΟΤΑ.

- Παράταση των προθεσμιών ολοκλήρωσης των οικοδομικών εργασιών από τους δικαιούχους δημοτικών ή κοινοτικών οικοπέδων.

- Δαπάνες δασοκτονίας έτους 2014.


Τι απαντά η Κυβέρνηση;

Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης σε μια προσπάθεια να άρει τις αντιδράσεις απέδωσε την αποδοχή τους στο γεγονός, όπως είπε, πως τα τελευταία χρόνια προέκυψαν διάφορες εκκρεμότητες - αδικίες που πρέπει να τακτοποιηθούν το δυνατόν συντομότερα.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου