Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Πατέρας στην Πάτρα έβαζε την 15χρονη κόρη του να κλέβει!




Συνελήφθη, χθες στην Πάτρα μια 15χρονη, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για κλοπες. Η ίδια κατηγορία βαρύνει και τον 53χρονο πατέρα της, ο οποίος πήγε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών και συνελήφθη.

Σύμφωνα μς την Αστυνομία, χθες το πρωί η 15χρονη με εντολή του πατέρα της, πλησίασε έναν 70χρονο ο οποίος ήταν πεζός και του έκλεψε με τη μέθοδο της απασχόλησης το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, την ταυτότητα του και μία κάρτα ανάληψης μετρητών!

Άμεσα έγιναν αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εντοπίστηκε η 15χρονη και συνελήφθη. Από την έρευνα προέκυψε ότι καθοδηγητής – ηθικός αυτουργός στην παράνομη δράση της ανήλικης ήταν ο 53χρονος πατέρας της, ο οποίος παρέδωσε στους αστυνομικούς την ταυτότητα και την κάρτα ανάληψης του 70χρονου.

Από την προανάκριση που ακολούθησε προέκυψε ότι η ανήλικη είχε κάνει με εντολή του πατέρα της, ακόμη δύο κλοπές στη Πάτρα. Στις 6 Νοεμβρίου το πρωί, πλησίασε μία 78χρονη και της έκλεψε με αιφνιδιαστική κίνηση μια χρυσή αλυσίδα με σταυρό που φορούσε στο λαιμό της. Στις 10 Οκτωβρίου το απόγευμα, μαζί με συνεργό της πλησίασαν μια 18χρονη και της έκλεψαν από την τσάντα της ένα κινητό τηλέφωνο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.




Πηγή: ΕΛ.ΑΣ, newsit.gr


Εγώ είμαι στη φωτογραφία, έσκισα το σακάκι του Κουμουτσάκου αλλά δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες




Η το έκανες η δεν το έκανες και αφού υπάρχει το ντοκουμέντο ότι το έκανες με ποιο σκεπτικό δεν αποδέχεσαι τις κατηγορίες; Αλλά αυτό είναι θέμα τις δικαιοσύνης και μόνο.

Διαβάζουμε στο iefimerida.gr και απορούμε ότι :


Κατέθεσε σήμερα στην αστυνομία η 22χρονη που εμφανίζεται σε βίντεο να τραβάει σακάκι του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου, ενώ εκείνος δεχόταν επίθεση από χρυσαυγίτες κατά την διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας των Ποντίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 22χρονη υποστήριξε ότι εκείνη είναι που φαίνεται στο βίντεο να τραβάει το σακάκι του βουλευτή, όπως είπε όμως δεν αποδέχεται τις κατηγορίες.





Αξίζει να σημειωθεί σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η 22χρονη ανήκει σε μια πολυμελή οικογένεια -έχει ακόμα 1Ο αδέρφια- στην οποία επικρατεί ιδεολογικός διχασμός με κάποια από αυτά να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και άλλα στους κόλπους της Χρυσής Αυγής.

ΕΛ.ΑΣ.: Ενεργήσαμε με αμεσότητα

Η Ελληνική Αστυνομία ενήργησε με αμεσότητα και πληρότητα στο περιστατικό της επίθεσης σε βάρος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δράστες και να σχηματιστεί σε βάρος τους σχετική ποινική δικογραφία, όπως τονίζει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, πριν από λίγη ώρα, σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση.

Επίσης, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ αναφέρει όλες τις ενέργειες που έγιναν για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Μετά το περιστατικό, η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής επιλήφθηκε άμεσα αυτεπάγγελτης προανάκρισης.

Κατά τη διαδικασία αυτή συγκεντρώθηκε προανακριτικό υλικό και ταυτοποιήθηκαν πέντε ημεδαποί δράστες και συγκεκριμένα τέσσερις άνδρες ηλικίας 22, 22, 24 και 38 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 22 ετών. Από τους παραπάνω δράστες, ο 24χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της επόμενης ημέρας (06-11-2015). Με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε την 07-11-2015 στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, αίροντας την κράτησή του. Οι υπόλοιποι τέσσερις αναζητήθηκαν επισταμένως, με σκοπό να συλληφθούν στα όρια του αυτοφώρου. Μετά την παρέλευση των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας (μεσάνυχτα της 06-11-2015), δεν ήταν δυνατή η σύλληψή τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Την 09-11-2015 από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών εκδόθηκε παραγγελία Προκαταρκτικής Εξέτασης. Πρωινές ώρες της 11-11-2015, εντοπίσθηκαν και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας ο 22χρονος και η 22χρονη, στους οποίους επιδόθηκαν κλήσεις και έλαβαν προθεσμία προκειμένου σήμερα (13-11-2015) να καταθέσουν έγγραφες ανωμοτί εξηγήσεις. Ο 22χρονος προσήλθε σήμερα, έλαβε αντίγραφα της δικογραφίας και ζήτησε προθεσμία να καταθέσει σχετικό υπόμνημα τη Δευτέρα (16-11-2015). Η 22χρονη προσήλθε και εξετάστηκε ανωμοτί.

Χθες (12-11-2015) το απόγευμα, ανάλογες κλήσεις επιδόθηκαν και στους άλλους δύο δράστες (22χρονος και 38χρονος), ο οποίοι έλαβαν 48ωρη προθεσμία, προκειμένου να καταθέσουν ομοίως έγγραφες ανωμοτί εξηγήσεις. Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, το υλικό θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Από τα προαναφερόμενα προκύπτει ότι στο πεδίο των ερευνών, η Ελληνική Αστυνομία ενήργησε με αμεσότητα και πληρότητα, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες δικονομικές διατάξεις, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δράστες και να σχηματιστεί σε βάρος τους σχετική ποινική δικογραφία. Στο πλαίσιο αυτό, αναφορές που διακινούνται και αναπαράγονται σε ΜΜΕ περί ανεπάρκειας και ολιγωρίας στις έρευνες, δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα, καθώς στερούνται παντελώς, τόσο πραγματικής, όσο και νομικής βάσης».


«Αστραψε και βρόντηξε» η Κωνσταντοπούλου για την κατάργηση της Επιτροπής Χρέους



Κριτική στον πρόεδρο της Βουλής άσκησε η προκάτοχος του Νίκου Βούτση στο αξίωμα, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αιχμή την απόφαση κατάργησης της Επιτροπής Αλήθειας του Δημόσιου Χρέους, η οποία δημοσιεύτηκε στην Κοινοβουλευτική Διαύγεια.

Η κ. Κωνσταντοπούλου -η οποία συμμετείχε σήμερα σε Ημερίδα της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων με θέμα «Το δημόσιο χρέος υπό το φως του Συνταγματικού και του Διεθνούς Δικαίου», που διεξήχθη στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής και η οποία είχε προγραμματιστεί επί της δικής της θητείας, χαρακτήρισε «ντροπή» την κατάργηση της Επιτροπής.

Ταυτοχρόνως, έθεσε ερωτήματα για τους λόγους που η κυβέρνηση δεν έθεσε ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το Πόρισμα της Επιτροπής και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προκάλεσε τις εθνικές εκλογές, σε συνεννόηση με τους δανειστές, κατά παράκαμψη της Βουλής, ώστε να «εξαφανίσει όσους αντιστέκονταν».

«Γιατί με το που εκλέχθηκε η νέα Βουλή, με δοτούς βουλευτές -αφού δεν έγινε σταυροδοσία και επιλέχθηκαν μέχρι και κυβερνητικά στελέχη να είναι βουλευτές- μια από τις πρώτες ενέργειες ήταν να αφαιρεθεί αυτό το πόρισμα από την ιστοσελίδα της Βουλής; Γιατί η επόμενη ενέργεια ήταν να εκδιωχθεί η Επιτροπή από τα γραφεία της; Γιατί μετά ήρθε αυτή η χθεσινή τρομακτική ενέργεια του νέου Προέδρου της Βουλής να καταργήσει την Επιτροπή που διενεργεί λογιστικό και νομικό έλεγχο του χρέους;» διερωτήθηκε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Αυτά τα κάνει κάποιος που δεν έχει εναλλακτική και εξαναγκάζεται ή τα κάνουν πια αποφασισμένοι παραδομένοι σε μια πολιτική η οποία είναι αντισυνταγματική, αντιδημοκρατική και αντικοινωνική και κυρίως παράνομη. Δυστυχώς συμβαίνει το δεύτερο...», κατέληξε η πρώην πρόεδρος της Βουλής.


Πηγή : imerisia.gr


Αβραμόπουλος: Δεν θα βάλω ποτέ την υπογραφή μου σε κατάργηση του Σένγκεν



«Η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί. Αυτή η περίοδος θα χαρακτηριστεί ως η περίοδος της ανθρώπινης μετακίνησης»

«Δεν θα βάλω ποτέ την υπογραφή μου στην κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν. Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι η αύξηση της ξενοφοβίας στην Ευρώπη» διεμήνυσε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο επίτροπος Μεταναστευτικών Υποθέσεων προειδοποίησε ότι η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί άμεσα για να αντιμετωπίσει ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις στο μέλλον όσον αφορά το μεταναστευτικό.

Ο κ. Αβραμόπουλος, οποίος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για συζητήσεις με την αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με θέματα ασφαλείας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι προτεραιότητα της Ευρώπης είναι, πλέον, να σωθούν ζωές, υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση ενδέχεται να είναι ακόμα χειρότερη στο μέλλον.

«Η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί. Αυτή η περίοδος θα χαρακτηριστεί ως η περίοδος της ανθρώπινης μετακίνησης. Μας πήρε καιρό να κατανοήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, όμως τώρα έχουμε αρχίσει να δρούμε» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος κράτησε ουσιαστικές αποστάσεις από την πολιτική κρατών να κλείνουν τα σύνορά τους.

Όπως τόνισε ακόμη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, «σύντομα η Ευρώπη θα χρειάζεται τους μετανάστες.»

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι λόγω της προσφυγικής κρίσης η Συνθήκη Σένγκεν βρίσκεται σε κίνδυνο.



Πηγή: skai.gr


Αμεσος κίνδυνος αποφυλάκισης Ρουπακιά



Τον άμεσο κίνδυνο να αποφυλακιστούν και οι ελάχιστοι από τους κατηγορούμενους στην πολύκροτη δίκη της ΧΑ μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Ρουπακιάς που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα επεσήμανε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτου.

Η κυρία Λεπενιώτου η οποία δίδει μάχη για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της δίκης κάλεσε τους συνηγόρους, πρωτίστως, της πολιτικής αγωγής, δηλαδή των θυμάτων να μην κωλυσιεργούν και να συντομεύουν προκειμένου η δίκη να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς και να αποφευχθεί ο κίνδυνος της παρέλευσης των 18μηνων προσωρινής κράτησης για τους κατηγορούμενους που ακόμα κρατούμενοι.

"Συντομεύετε", είπε η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη προς τους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής, κατά τον σχολιασμό του μάρτυρα - αστυνομικού κ. Κωνσταντίνου Κοτσοβού. "Θα λήξει τον Φεβρουάριο ο χρόνος των προφυλακίσεων και θα διαμαρτύρεστε μετά ότι καθυστερεί η δίκη".

Την κατάθεση του αστυνομικού Κωνσταντίνου Κοτσοβού ακολούθησε αυτή του συναδέλφου του, της ομάδας ΔΙΑΣ, Χρήστου  Δεληγιάννη.

Ο μάρτυρας περιέγραψε όλα όσα είδε και έζησε το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας Φύσσα  ενώ δέχτηκε τις βολές της προέδρου για τη στάση της αστυνομίας.

Πρόεδρος: Αν και οι 8 αστυνομικοί είχατε φτάσει μαζί στο σημείο δεν θα μπορούσε  να είχε αποτραπεί το αποτέλεσμα;

Μάρτυρας: Αμφιβάλω  με την ταχύτητα που έγινε το περιστατικό

Πρόεδρος: Αν επρόκειτο για μια ληστεία;

Μάρτυρας: Είναι πολύ διαφορετικό γι' αυτό έχουμε εκπαιδευτεί. Ήμασταν πολύ λίγοι και δεν γνωρίζαμε τις προθέσεις τους. Θα μπορούσαν αυτά τα άτομα να έχουν επιτεθεί και σε εμάς.  Δεν  έγινε αυτό αλλά δυστυχώς έγινε αργότερα , χτύπησαν τον Φύσσα.

Πρόεδρος: Δεν μπορούσατε να κάνετε κατι άλλο ;

Μάρτυρας: Τι άλλο να μπορούσα μπήκα μεσα στο περιστατικό τι άλλο μπορούσα να κάνω.

Πρόεδρος: Η δουλειά σας είναι να αποτρέψετε καταστάσεις αυτό περιμένει ο κόσμος οχι απλά να ενημερώνεται το κέντρο.

Μάρτυρας : Το ξέρω , αλλά εμείς δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι ... Προφανώς το κέντρο έστειλε εμάς να δώσουμε την εικόνα ενός περιστατικού το οποίο εξελίχθηκε  διαφορετικά και δεν μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε. Το κέντρο , όταν ενημερώνει, δεν μπορεί να έχει εικόνα αν το περιστατικό είναι πραγματικό ή όχι.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στο σήμα που πήραν από το κέντρο το βράδυ της δολοφονίας το οποίο όπως είπε έλεγε ότι "50 άτομα κατευθύνονται προς την καφετέρια " Κοράλι"" και έκανε λόγο για "οργανωμένη ομάδα" μελών της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν έξω από την καφετέρια.

"Μόλις φτάσαμε στην Παύλου Μελλά  είδα 20-30 άτομα φορούσαν μαύρα ρούχα και ο ενας κρατούσε κάτι στο χέρι του ,μπορούσε να ήταν ρόπαλο. Υπήρχε γενικά σύγχυση. Δεν μου φάνηκε, αφού τους είδα , ότι ήταν φίλαθλοι του Ολυμπιακού που εκείνο το βράδυ έπαιζε. Υπήρχε οχλαγωγία" , περιέγραψε  ο αστυνομικός και συνέχισε:
"Άκουσα από  τον ασύρματο   ότι κάποια άτομα της ΧΑ είχαν μια παρεξήγηση με άτομα του γνωστού χώρου , δηλαδή του αναρχικού, η οποία όμως είχε λήξει".

Στις επίμονες ερωτήσεις της προέδρου για τον τρόπο που έδρασαν οι αστυνομικοί όταν είδαν τα συγκεκριμένα άτομα ο μάρτυρας απάντησε με ...αφοπλιστικό τρόπο:

"Αν ήθελαν  να μας κάνουν ένα ντου θα μας είχαν διαλύσει . Ήμασταν οκτώ άτομα ο ένας μόνο είχε βαρύ οπλισμό... Μας είπαν από το κέντρο "μείνετε σε απόσταση και δίνετε εικόνα". Τους ζητήσαμε να διαλυθούν και αυτοί ξεκίνησαν να τρέχουν βρίζοντας εκεί που δεν το περιμέναμε.

Εμείς δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε σε ποιον απευθύνονταν "ελάτε εδώ βρε μ..." έλεγαν. Ουσιαστικά μας προσπέρασαν και εγώ με μια συνάδελφο τους ακολουθήσαμε.

"Ο Ρουπακιάς και ο Φύσσας ήταν ένα κουβάρι"

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην οδό Τσαλδάρη , είπε ο μάρτυρας, είδαν πολύ κόσμο. "Ήταν σαν πανηγύρι. Τα έχασα αυτοί κοίταγαν απέναντι και έβριζαν. Εμείς ζητήσαμε και πάλι να διαλυθούν χωρίς αποτέλεσμα.

Είδα έναν άνθρωπο, τον Παύλο Φύσσα,  μπροστά του ο Ρουπακιάς και πίσω του τρία - τεσσερα άτομα. Ο Ρουπακιάς με το Φύσσα έπαιζαν ξύλο . Ήταν ενα κουβάρι και οι άλλοι έβριζαν προς το Φύσσα".

Πρόεδρος: Δεν προσπάθησαν να τους ξεχωρίσουν;

Μάρτυρας: Δεν κατάλαβα κατι τέτοιο προσπαθούσαν να χτυπήσουν και εκείνοι τον Φύσσα  αλλά ο Ρουπακιάς με το Φύσσα ήταν σώμα με σώμα.

Προεδρος : Τι κάνατε;

Μάρτυρας: Πήγαμε στο σημείο μαζί με τη συνάδελφο.

Πρόεδρος: Οι άλλοι συνάδελφοι σας τι έκαναν;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω , δεν έβλεπα πίσω μου .

Προεδρος : Ενημερώσατε το κέντρο  ότι τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά;

Μάρτυρας : Έπρεπε να επέμβω  στο περιστατικό που ήταν μπροστά μου δεν έδωσα σήμα αλλά έδωσε ο συνάδελφος . Εγώ είχα ανεβάσει παλμούς....

"Πιάσαμε το Φύσσα"

Ο αστυνομικός είπε πως επιχείρησε να συλλάβει έναν άνδρα που βρισκόταν πίσω από τον Ρουπακιά " και την ώρα που προσπαθώ να του βάλω χειροπέδες με έσπρωξε ένας άλλος και μου είπε " άστονα ρε".

"Πήγαμε με τη συνάδελφο  προς τον Ρουπακιά και το Φύσσα ...πιάσαμε το Φύσσα γιατί ήταν πιο ψηλό παιδί. Ήταν στην τσίτα και μας είπε: "ρε παιδιά όχι εμένα αυτός ο π..., ο καρ.... με μαχαίρωσε " που σε μαχαίρωσε ; "  τον ρωτήσαμε και το παιδί σήκωσε την μπλούζα του και μας έδειξε το τραύμα.

Αναφερόμενος στον Γιώργο Ρουπακιά ο μάρτυρας είπε πως " γύρισε την πλάτη του και με γρήγορο βήμα πήγε προς το αμάξι για να φύγει". "Εγώ ζήτησα απο τους άλλους να τον πιάσουν. Έτσι έγινε και στην ρόδα του αυτοκινήτου βρέθηκε το μαχαίρι".

Στο μάρτυρα επιδείχθηκε φωτογραφία του μαχαιριού με το οποίο ο Ρουπακιάς σκότωσε τον Παύλο Φύσσα ο οποίος σχολίασε ότι " ήταν ένα μαχαίρι με καλή λεπίδα".

"Ο Φύσσας έμεινε όρθιος για ενα λεπτό - είπε ο μάρτυρας - και έλεγε "οχι ρε π... με μαχαίρωσε " Ο Φύσσας ξάπλωσε, ήρθε και η κοπέλα του και ξάπλωσε στην αγκαλιά της . Καλέσαμε ασθενοφόρο. Μόλις συνελήφθη ο Ρουπακιάς η ομάδα των ατόμων που ήταν εκεί αμέσως  διαλύθηκε.

Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Τετάρτη.


Πηγή


Σε ποιες κατηγορίες ΙΧ αυξάνονται τα Τέλη Κυκλοφορίας



Τέλη Κυκλοφορίας πολλών «ταχυτήτων» θα έχουμε για το 2016 επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Enikonomia στις 11 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε να αυξήσει τα Τέλη Κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα με 1η 'Αδεια Κυκλοφορίας πριν τις 31/10/2010 έως 1/1/2006 με κινητήρες από 1.358 κ.εκ. και άνω μέχρι και 1.928 κ.εκ.

Ωστόσο οι αυξήσεις δεν αφορούν όλα τα αυτοκίνητα που τα Τέλη Κυκλοφορίας τους υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό αλλά εκείνα που έχουν ταξινομηθεί από το 2006 έως και 2010 δηλαδή περίπου 1,3 εκατ. αυτοκίνητα!

Οι αυξήσεις σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia αναμένεται να κυμανθούν από 10 έως και 100 ευρώ.

Παράλληλα τα Τέλη Κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά πριν το 2005 με κινητήρες από 1.358 κ.εκ. έως και 1.928 κ.εκ. δεν πρόκειται να αυξηθούν και οι κάτοχοί τους θα καταβάλλουν αντίστοιχα από 240 ευρώ έως και 300 ευρώ.

Τώρα όσον αφορά στα αυτοκίνητα με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω ηλικίας πάνω των 10 ετών θα υπάρξουν μειώσεις που θα ανέρχονται μεταξύ 10% έως και 20%.

Στα καινούρια ΙΧ που τα Τέλη Κυκλοφορίας του υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές CO2 θα καταγραφούν αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες...

Το Enikonomia παρουσιάζει τα τελικά σενάρια που επεξεργάζεται η ειδική ομάδα τηςΓΓΔΕμε στόχο την άντληση 100 εκατ. ευρώ...

Τέλη Κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές CO2

Σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» η επιβολή Τελών Κυκλοφορίας στα ΙΧ που εκπέμπουνπάνω από τα 90 γρ. CO2με το μέσο ετήσιο κόστος να ανέρχεται έως και 90 ευρώ.

Η επιβολή Τελών Κυκλοφορίας στα μέχρις πρότινος αυτοκίνητα με «Μηδενικά Τέλη» αφορά περίπου 100.000 ιδιοκτήτες ΙΧ μεταξύ των οποίων πάρα πολλούς κατόχους εταιρικών αυτοκινήτων.

Στην αμέσως επόμενη κατηγορία που αφορά αυτοκίνητα με εκπομπές CO2 από 101 έως 120 γρ. CO2δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές καθώς στην συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκίνητων υπάρχουν φθηνά και μικρού κυβισμού αυτοκίνητα. Το κόστος ανά γραμμάριο ανέρχεται σε 0,90 ευρώ και αναμένεται να αυξηθεί σε 1 ευρώ.

Στα αυτοκίνητα με εκπομπές CO2 από 121 έως και 140 γρ. CO2 είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν κάποιες αυξήσεις καθώς στην συγκεκριμένη κατηγορία το οικονομικό επιτελείο έχει «εντοπίσει» κάποια «ακριβά» αυτοκίνητα. Το κόστος ανά γραμμάριο ανέρχεται σε 1,1 ευρώ και είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν σε 1,2 με 1,3 ευρώ.

Στα Τέλη Κυκλοφορίας στα ΙΧ με εκπομπές CO2 από 141 έως 160 γρ. CO2που το κόστος ανέρχεται σε 1,7 ευρώ ανά γραμμάριο αναμένεται να καταγραφούν οι μεγάλες αυξήσεις και σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος θα ανέλθει στα 2 ευρώ ανά γραμμάριο!

Στις κατηγορίες αυτοκινήτων με εκπομπές CO2 από 161 γρ. και άνωοι αυξήσεις που εξετάζονται είναι υπέρογκες αλλά ο αριθμός των κυκλοφορούντων οχημάτων στις συγκεκριμένες κατηγορίες είναι πολύ μικρός και περιλαμβάνει κυρίως «ακριβά» μοντέλα με ελάχιστες εξαιρέσεις που αφορούν σε φθηνά αλλά ρυπογόνα αυτοκίνητα.

Το κόστος ανά γραμμάριο CO2 πάνω από τα 161 γρ. ανέρχεται σε 2,25 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει τα 3,40 ευρώ σήμερα ωστόσο εξετάζεται να κυμανθούν από 2,50 έως και πάνω από 3,70 ευρώ…

Τέλη Κυκλοφορίας με βάση τον κυβισμό

Τα Τέλη Κυκλοφορίας με βάση τον κυβισμό του κινητήρα αποτελούν τη βασική πηγή εσόδων για το υπουργείο Οικονομικών καθώς αφορούν τα 3,3 εκατ. οχήματα από τα 3,7 εκατ. ΙΧ που οι ιδιοκτήτες τους κατέβαλλαν τα Τέλη Κυκλοφορίας για το 2015 και σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia αναμένεται να σημειωθούν αυξήσεις σε πολλές κατηγορίες ενώ οι μειώσεις που έχουν προταθεί από το οικονομικό επιτελείο πρέπει πρώτα να εγκριθούν από την τρόικα.

Ειδικότερα στις μικρές κατηγορίες αυτοκινήτων με κινητήρες από 784 κ.εκ. έως και 1.357 κ.εκ.που τα Τέλη ανέρχονται σε 55, 120 και 135 ευρώ αντίστοιχα το οικονομικό επιτελείο επιθυμεί να μειώσει το κόστος τους κατά 5 και 10 και 15 ευρώ. Ωστόσο ο πολύ μεγάλος αριθμός κυκλοφορούντων οχημάτων αποτελεί «αγκάθι» για την πραγματοποίησή του.

Στην συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων κυκλοφορούν πάνω από 2,2 εκατ. οχήματα.

Για να μειώσει τον αριθμό των αυτοκινήτων που θα διαιούνται μείωση στα Τέλη Κυκλοφορίας το οικονομικό επιτελείο εξετάζει να βάλει ηλικιακό κριτήριο. Δηλαδή έκπτωση στα Τέλη να δικαιούνται τα οχήματα με 1η Αδεια Κυκλοφορίας πάνω από 10 έτη.

Στην αμέσως επόμενη κατηγορία αυτοκινήτων που αφορά ΙΧ με κινητήρες από 1.358 κ.εκ. έως και 1.548 κ.εκ. τα Τέλη ανέρχονται σε 240 ευρώ. Η αρχική σκέψη του οικονομικού επιτελείου ήταν να αφήσουν αμετάβλητο το ποσό αλλά η έλλειψη ρευστότητας είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν σε μικρή αύξηση μεταξύ 5-10 ευρώ που θα αφορά τα αυτοκίνητα με 1η Αδεια Κυκλοφορίας από το 2006-2010.

Να τονίσουμε πως στην συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων κυκλοφορούν πάνω από 850.000 αυτοκίνητα.

Στην συγκεκριμένη κατηγορία δεν αναμένεται να υπάρξουν μειώσεις ακόμη και αν κάποιο όχημα έχει κλείσει τη 10ετία.

Στα λεγόμενα «1800άρια» αναμένεται να καταγραφούν οι υψηλότερες αυξήσειςκαθώς από τη μία μεριά είναι υψηλός ο αριθμός των κυκλοφορούντων οχημάτων (πάνω από 280.000) και από την άλλη μεριά έχει διαπιστωθεί μεγάλη διαφορά στα ποσά από την επόμενη κατηγορία που αφορά τα 2λιτρα ΙΧ.
Ειδικότερα τα Τέλη Κυκλοφορίας στην συγκεκριμένη κατηγορία ΙΧ ανέρχονται στα 300 ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia οι επιβαρύνσεις που εξετάζονται κυμαίνονται από 50 έως και 150 ευρώ. Οι πιο αισιόδοξοι κάνουν λόγο για μια μέση αύξηση που θα κυμαίνεται στα 100 ευρώ με αποτέλεσμα τα Τέλη Κυκλοφορίας να ανέλθουν στα 400 ευρώ.

Οι αυξήσεις θα αφορούν αυτοκίνητα με 1η 'Αδεια Κυκλοφορίας από το 2006 έως και το 2010. Στα παλαιότερα ΙΧ τα Τέλη Κυκλοφορίας θα μείνουν αμετάβλητα.

Στα αυτοκίνητα από 2 λίτρα και άνω που επιβάλλεται και ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης μέχρι τα 10ο χρόνο από την 1η άδεια κυκλοφορίας τους το οικονομικό επιτελείο εξετάζει τη μείωση των Τελών Κυκλοφορίας τους.

Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση οι κάτοχοι των αυτοκινήτων με κινητήρες από 2 λίτρα και άνω είναι πιθανό να δουν να μειώνονται τα Τέλη Κυκλοφορίας τους σε ποσοστό από 10 έως και 20%.

Να υπενθυμίσουμε πως κυκλοφορούν περίπου 180.000 αυτοκίνητα με δίλιτρους κινητήρες, 55.000 ΙΧ με κινητήρες από 2001 έως 3 λίτρα, 20.000 αυτοκίνητα με κινητήρες από 3.001 έως 4 λίτρα και 7.100 ΙΧ με κινητήρες από 4 λίτρα και άνω.

Στα αυτοκίνητα της πενταετίας 2006-2010 δεν αναμένονται αυξήσεις.

Ο στόλος των αυτοκινήτων με κινητήρες από 2 λίτρα και άνω που βρίσκεται σε φορολογική «ακινησία» ανέρχεται σε περίπου 100.000 ΙΧ.

Αλλαγές στο Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης το 2016

Για το πρώτο εξάμηνο του 2016 μεταφέρονται οι αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στο Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia η σύνδεση του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης με την Αξία Λιανικής φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» αποσυνδέοντας τον συγκεκριμένο φόρο με τον κυβισμό του κινητήρα.

Ο λόγος σύμφωνα με τον οποίο το οικονομικό επιτελείο επιθυμεί να ασχοληθεί με το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης μετά την έλευση του νέου έτους έχει να κάνει με το γεγονός πως η είσπραξη του Φόρου πραγματοποιείται το δεύτερο εξάμηνο του 2016 οπότε υπάρχει αρκετός χρόνος για να εξεταστούν όλες οι παράμετροι και να πληρώσουν οι κάτοχοι των πραγματικά ακριβών αυτοκινήτων. Το όριο πάντως επιβολής του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης κυμαίνεται μεταξύ Αξιών Λιανικής 25.000 και 30.000 ευρώ...



Του Γιώργου Κ. Ανδρή
Πηγή: Enikonomia.gr, real


Τα «εθνικά μυστικά» του ΣΥΡΙΖΑ



Εχει πολλούς σκελετούς στην ντουλάπα του ο ΣΥΡΙΖΑ και όσο κάνει σπασμωδικές κινήσεις, όπως η μήνυση κατά του πρώην υπουργού του, τόσο βαθύτερα βυθίζεται στον βούρκο που δημιούργησε. Δηλαδή, για να καταλάβουμε: όταν πρωτομίλησε ο κ. Γιάννης Πανούσης, η κυβέρνηση τον κάλεσε «αν έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα». Οταν κατέθεσε τα στοιχεία στον εισαγγελέα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για «μυθιστορίες και Τζειμσμποντικές ταινίες». Οταν τα στοιχεία βγήκαν στη δημοσιότητα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας έκαναν μήνυση για διαρροή εθνικών μυστικών! Χωρίς καν να ντραπούν για την ιστορία τους. Να σημειώσουμε πως και η αμερικανική κυβέρνηση κυνηγά τον Εντουαρτ Σνόουντεν για τον ίδιο ακριβώς λόγο, για «παραβίαση μυστικών της πολιτείας»!

Στοίχειωσε η υπερασπιστική γραμμή της κυβέρνησης και η θολούρα που καλλιεργεί πρέπει να κάνει κάθε δημοκράτη να ανησυχήσει πολύ σοβαρά. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πανούσης μιλά για τις υπόγειες διαδρομές μέρους του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη του οργανωμένου εγκλήματος και δίκτυα μυστικών υπηρεσιών. Από τον περασμένο Μάιο, όταν ήταν ακόμη υπουργός, κατήγγειλε τις βρόμικες υπόγειες σχέσεις. Και το πλήρωσε.

Οι σκελετοί στην ντουλάπα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν να κάνουν με εκείνη την κυνική ανοχή που επεδείκνυε στην ελαφριά και βαριά παραβατικότητα, αυτή που χρησίμευε στο κυβερνών κόμμα μέχρι να γίνει κυβέρνηση. Πώς το είχε πει ο κ. Τσίπρας; «Μεγάλη φασαρία, θαυμάσια κατάσταση»; Αυτή η φασαρία των ανόμων που τόσο βόλευε το κυβερνών κόμμα όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, τώρα θα το πλήξει στην κυβέρνηση. Τα κυκλώματα και οι υπόγειες διαδρομές με την τρομοκρατία δεν εξαλείφονται άμα τη αναλήψει της διακυβέρνησης. Επιζούν και ζητούν ανταλλάγματα, όπως φαίνεται από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Απ’ όσα αποκαλύπτονται, ο κ. Παναγιώτης Λάμπρου δεν αγωνιζόταν απλώς για τα δικαιώματα των κρατουμένων, τα οποία στην Ελλάδα –όπως γίνεται με όλα τα δικαιώματα– δεν γίνονται απολύτως σεβαστά. Στις συνομιλίες υπάρχουν και αναφορές περί τακτοποίησης του θέματος DNA, που δεν έχει να κάνει με τη διαβίωση των τρομοκρατών (και ουχί «πολιτικών κρατουμένων»), αλλά με την αποδεικτική διαδικασία.

Ο βούρκος στον οποίο βυθίζεται ταχύτατα η κυβέρνηση βρομάει και από την εσπευσμένη απομάκρυνση του επικεφαλής στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., που διέταξε ο κ. Νίκος Τόσκας. Υπάρχουν καταγραφές συνομιλιών από τον περασμένο Μάιο, όπου διαβάζαμε ότι «“Ο Πανούσης βάζει εμπόδια για να φάμε κάποιους από τους αδιάφθορους”» (Σ.Σ.: δηλαδή την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ) φέρεται να λέει στις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί ιδιώτης σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος μέχρι πρότινος υπηρετούσε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και ελέγχεται για συμμετοχή σε κυκλώματα δουλεμπόρων» (TheToc 11.11.2015).

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο κ. Τόσκας εμπλέκεται ή καλύπτει κυκλώματα δουλεμπόρων, αλλά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν πρέπει μόνο να είναι ακέραιος, αλλά και να το δείχνει, κάτι που δεν προκύπτει ζητώντας τώρα την αποπομπή του αξιωματικού που χειρίστηκε τις βρόμικες σχέσεις δουλεμπόρων με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ. Είπαμε ότι η εξουσία διαφθείρει. Αλλά πόσο;

Πάσχος Μανδραβέλης
Καθημερινή


Π. Κουρουμπλής: Καταγγέλλει παράνομη χρήση κρατικών αυτοκινήτων



Η παράνομη χρήση των κρατικών αυτοκινήτων έρχεται ξανά στο προσκήνιο μετά τη χθεσινή καταγγελία του υπουργού Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή σε
συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

 Ο κ. Κουρουμπλής έκανε λόγο για στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, σύμφωνα με τα οποία 190 οδηγοί χρέωναν σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα παραπάνω σχεδόν 500 χιλιόμετρα την ημέρα για διαδρομές που δεν είχαν σχέση με την εργασία τους.

Τα στοιχεία περιλαμβάνονται σε προκαταρκτικό πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με το οποίο δεκάδες οδηγοί κρατικών αυτοκινήτων χρησιμοποιούσαν τα οχήματα για προσωπική χρήση και εκτός ωραρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», στο προκαταρκτικό πόρισμα αναφέρεται ότι τα πολυτελή κρατικά αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού έχουν χρησιμοποιηθεί για ταξίδια εκτός έδρας, που όμως δεν έχουν δηλωθεί όπως προβλέπει η διαδικασία του Δημοσίου, για νυχτερινές εξόδους, αλλά παράλληλα έχουν αξιοποιηθεί από τους οδηγούς τους προς... τέρψη και εντυπωσιασμό του ωραίου φύλου.

Ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε στον ANT1 ότι οι οδηγοί έχουν χρεώσει το ελληνικό κράτος με χρήση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων έως και 500 χιλιόμετρα την ημέρα για εργασίες άσχετες με την υπηρεσία. Η έρευνα συνεχίζεται και διενεργείται Ενορκη Διοικητική Εξέταση για τη νομιμότητα της χρήσης των κρατικών αυτοκινήτων, ενώ παράλληλα γίνεται προσπάθεια για την πλήρη καταγραφή του στόλου των οχημάτων. Το δικαίωμα

Αξίζει να σημειωθεί ότι δικαίωμα να χρησιμοποιούν κρατικά αυτοκίνητα έχουν οι γενικοί γραμματείς περιφερειών, ειδικοί γραμματείς υπουργείων, προϊστάμενοι ειδικών γραμματειών, των οποίων οι υπηρεσίες εξυπηρετούνται με ίδιες Διευθύνσεις Διοικητικού και Οικονομικού, περιφερειάρχες, πρόεδροι των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών, δήμαρχοι, μητροπολίτες, πρυτάνεις ΑΕΙ, πρόεδροι ή διοικητές ασφαλιστικών ταμείων, ανώτατοι αξιωματικοί των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και του Πυροσβεστικού Σώματος.
Οι πρώτες προσπάθειες για τον περιορισμό της χρήσης των κρατικών αυτοκινήτων έγιναν το 2009 από τον τότε υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, που μείωσε τον αριθμό των δικαιούχων και τα κυβικά των κρατικών αυτοκινήτων. Τον Φεβρουάριο του 2012 μπήκε πλαφόν κυβικών στα κρατικά αυτοκίνητα, ώστε να περιοριστεί το κόστος τους κατά 35%, καθώς οι φορολογούμενοι πλήρωναν για τη λειτουργία τους 320 εκατομμύρια τον χρόνο. Η τελευταία απόπειρα για μείωση των κρατικών αυτοκινήτων ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015 από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που ζήτησε τον δραστικό περιορισμό τους.


ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ
Πηγή : ethnos.gr


Η αστυνομία σταμάτησε αυτοκίνητο της Google χωρίς οδηγό!



Ένα από τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό της εταιρείας, το οποίο κυκλοφορούσε χθες στην Σίλικον Βάλεϊ

H Google, ο αμερικανικός κολοσσός του Ίντερνετ, δημοσιεύει τη φωτογραφία ενός μοτοσικλετιστή αστυνομικού την ώρα που σταματάει για υπερβολική ...βραδύτητα ένα από τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό της εταιρείας, το οποίο κυκλοφορούσε χθες στην Σίλικον Βάλεϊ, στις δυτικές ΗΠΑ.

"Οδηγεί υπερβολικά αργά;", αναφέρεται στο σχετικό μήνυμα που δημοσιεύει μαζί με τη φωτογραφία στη σελίδα Google+ η ομάδα που ασχολείται με το πρόγραμμα της εταιρείας για το αυτοκίνητό της χωρίς οδηγό.

"Στοιχηματίζουμε ότι δεν σταματάνε συχνά κάποιον άνθρωπο γι'αυτόν τον λόγο", προσθέτουν.

Η αστυνομία του Μάουντεν Βιου, στην Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνιας, όπου βρίσκεται η έδρα της Google, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της ότι ένας από τους αστυνομικούς της παρατήρησε να σχηματίζεται μια ουρά πίσω από ένα αυτοκίνητο που πήγαινε με 24 μίλια (38 χλμ) την ώρα σε δρόμο στον οποίο το όριο ταχύτητας είναι τα 35 μίλια (56 χλμ) την ώρα.

"Όταν ο αστυνομικός πλησίασε στο αυτοκίνητο που πήγαινε αργά, συνειδητοποίησε ότι ήταν ένα αυτόνομο αυτοκίνητο της Google", προσθέτει στην ανακοίνωσή της η τοπική αστυνομία, η οποία αναγνωρίζει επίσης ότι η "συμπεριφορά" του αυτοκινήτου της Google ήταν "νόμιμη".

Στην Καλιφόρνια ο νόμος επιτρέπει την κυκλοφορία αυτοκινήτων χωρίς οδηγό στους δρόμους στους οποίους το όριο ταχύτητας είναι τα 35 μίλια (56 χλμ) ή λιγότερο.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας διευκρινίζεται εξάλλου ότι ο αστυνομικός είπε στον επιβάτη του Google Car ότι καθυστερεί την κυκλοφορία των άλλων οχημάτων.

Για λόγους ασφαλείας, η Google περιορίζει στα 25 μίλια (40,2 χλμ) την ώρα την ταχύτητα των αυτόνομων οχημάτων της.

"Θέλουμε να δίνουν μια φιλική εντύπωση κι όχι να τρέχουν με τρομακτικό τρόπο στους δρόμους", υπογραμμίζει τη εταιρεία.

Η Google εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια πάνω στο πρόγραμμα αυτό του αυτοκινήτου της χωρίς οδηγό, με το αυτόνομο όχημά της να έχει διανύσει ήδη περισσότερα από ένα εκατομμύριο μίλια (1,6 εκατομμύριο χιλιόμετρα) σε τεστ στους δρόμους των ΗΠΑ.

"Έπειτα από 1,2 εκατομμύρια μίλια αυτόνομης οδήγησης (το οποίο αντιστοιχεί σε 90 χρόνια οδήγησης για έναν άνθρωπο) μπορούμε να πούμε με υπερηφάνεια ότι δεν έχουμε λάβει ποτέ κλήση!", καταλήγει η Google.


Πηγή


Ούτε είδα ούτε ξέρω ο Φίλης για το θέμα με την κατάργηση των Ειδικών Μαθημάτων




Δεν γνώριζε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης την πρωτοβουλία του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων να διερευνήσει το ενδεχόμενο κατάργησης των πανελλαδικών εξετάσεων στα ειδικά μαθήματα.

Αυτό διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, μετά απο το θόρυβο που ξέσπασε με τη δημοσιοποίηση των προθέσεων του Οργανισμού Εξετάσεων.

"Ο ΕΟΕ είναι μία ανεξάρτητη αρχή και η όποια πρωτοβουλία , ενέργεια ή δράση του – άρα και η συγκεκριμένη- δεν τελεί υπό τον προληπτικό έλεγχο του ΥΠΠΕΘ. Διευκρινίζεται λοιπόν ότι η ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. ούτε γνώριζε, ούτε, πολύ περισσότερο, υπέδειξε την ανάληψη τέτοιας πρωτοβουλίας", αναφέρει το υπουργέιο.

Σημειώνεται ότι προ ημερών, ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας με έγγραφό του προς τους προέδρους των τμημάτων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ζητούσε τη γνώμη τους για το ενδεχόμενο μεταβολής ή και κατάργησης της εξέτασης των ειδικών μαθημάτων, κυρίως για λόγους οικονομίας χρόνου των πανελλαδικών.



Πηγή : tanea.gr


Φρίκη στη Γερμανία: Εντοπίστηκαν πτώματα βρεφών σε διαμέρισμα στη Βαυαρία



«Πολλά πτώματα βρεφών» ανακαλύφθηκαν την Πέμπτη το απόγευμα σε ένα διαμέρισμα στο Βάλενφελς της Βαυαρίας, στη νότια Γερμανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, προσθέτοντας ότι «μάλλον» πρόκειται για επτά σορούς.

«Περίπου στις 16:00 (τοπική ώρα, 17:00 ώρα Ελλάδας) μια κάτοικος του Βάλενφελς εντόπισε το πτώμα ενός βρέφους και κάλεσε ασθενοφόρο. Οι δυνάμεις της αστυνομίας που εκλήθησαν στο σημείο εντόπισαν σε ένα διαμέρισμα πολλές σορούς βρεφών. Η αστυνομία και η εισαγγελία του Κόμπουργκ εικάζουν ότι υπάρχουν μάλλον επτά νεκρά μωρά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Τα πτώματα ανακαλύφθηκαν στο διαμέρισμα μιας 45χρονης γυναίκας την οποία πλέον αναζητούν οι αρχές, αν και ακόμη δεν γνωρίζουν αν πρόκειται για τη δράστη. «Την αναζητούμε τουλάχιστον ως πιθανή μητέρα των βρεφών», εξήγησε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας, η οποία πρόσθεσε ότι τα πτώματα «ήταν σε κακή κατάσταση».

Σήμερα αναμένεται να διεξαχθεί νεκροψία και μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας οι ιατροδικαστές πρόκειται να ανακοινώσουν πόσο καιρό ήταν νεκρά τα βρέφη, το φύλο τους καθώς και την αιτία του θανάτου τους.
Παράλληλα διεξάγονται έρευνες για να εντοπιστούν τυχόν άλλα πτώματα.



Πηγή


Υπόσχονται άνοιγμα στις αγορές και ανάπτυξη με 65.000 νέες επιχειρήσεις έτοιμες να κλείσουν


Κώστας Βουκελάτος

Ο Τσακαλώτος υπόσχεται ότι θα βγούμε στις αγορές το πρώτο 6μηνο το 2016 και δεν υπάρχει ένας σοβαρός να τους ρωτήσει; Με ποια στοιχεία το λένε αυτό όταν εκπέμπει σήμα κινδύνου για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων ο επιχειρηματικός κόσμος και προειδοποιεί για 65.000 νέα λουκέτα τους επόμενους μήνες;

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς είπε σε συνέντευξη τύπου προχθές και βάση των στοιχείων που έχει στα χέρια του ότι το β' εξάμηνο του 2015 65.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα βάλλουν λουκέτο, ενώ 138.000 εργαζόμενοι θα απολυθούν, 55.000 από τους οποίους είναι μισθωτοί.

Ο πρόεδρος πάλι  της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης επισήμανε ότι ο εμπορικός κόσμος, μετά την ασφυξία, πέρασε σε παραίτηση και ότι οι Κυριακές με ανοιχτά μαγαζιά και οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν προσέφεραν τίποτα στην αύξηση του τζίρου. «Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν θα είναι αναίμακτη» τόνισε.

Ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ Θάνος Βασιλόπουλος υπολόγισε ότι οι μισθοί έχουν υποστεί μείωση κατά 40%, ενώ μαζί με την επιβάρυνση της φορολογίας, το πραγματικό εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών έχει περικοπεί κατά 60%.

Οπότε για ποια ανάπτυξη και άνοιγμα στις αγορές μιλάμε όταν έχει τερματίσει η οικονομία στο εμπόριο και στον οικογενειακό προυπολογισμό ;

Έχουμε τελειώσει κυρίες και κύριοι και δυστυχώς ο Τσίπρας και η ομάδα του μας οδηγούν στην πλήρη καταστροφή γιατί δεν ξέρουν να διαχειριστούν την οικονομία της χώρας και δεν καταλαβαίνουν την σοβαρότητα της κατάστασης. 


Δυο προκαταρκτικές έρευνες για τις καταγγελίες Πανούση και καλό θα ήταν να την αφήσουν ανεπηρέαστη



Δυο προκαταρκτικές εξετάσεις παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη για την υπόθεση Πανούση και καλό θα ήταν να αφήσουν την κυρία εισαγγελέα να κάνει την δουλειά της χωρίς παρεμβάσεις.

Διαβάζουμε στο newsit.gr

Η μια προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε η κα Γκουτζαμάνη αφορά στην συνέντευξη του Γιάννη Πανούση στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και τις καταγγελίες που έκανε.

Η δεύτερη, αφορά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Συγκεκριμένα, η κ. Γκουτζαμάνη διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ως προς τα καταγγελόμενα από τον κ. Πανούση για να διακριβωθεί η τυχόν τέλεση των εξής αδικημάτων:

1) βία κατά πολιτικού σώματος ή της κυβέρνησης, δηλ. κατά υπουργών, βουλευτών, μελών της κυβέρνησης κ.λπ. και 2) παράνομης βίας και συμμετοχής σε παράνομη βία αναφορικά με την κατάληψη της Πρυτανείας Πανεπιστημίου (δημοσίου κτιρίου). Ακόμα, η κ. Γκουτζαμάνη ζήτησε κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης να αναζητηθούν οι δικογραφίες για την τοποθέτηση βόμβας στο γραφείο του κ. Πανούση (10/02/2009) και την επίθεση που δέχθηκε στο Πανεπιστήμιο (18/02/2009) και σε περίπτωση που έχουν τεθεί στο αρχείο, να ανασυρθούν και να συσχετισθούν.

Ως προς τη μηνυτήρια αναφορά των δυο υπουργών, η κ. Γκουτζαμάνη ζήτησε να διερευνηθεί η γνησιότητα των εγγράφων που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, δημοσιεύθηκαν στον έντυπο Τύπο και αναπαράχθηκαν από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Σε περίπτωση που διακριβωθεί η τέλεση αδικημάτων, τότε να ερευνηθεί εάν έχουν τελεσθεί τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφων από υπάλληλο που του τα εμπιστεύθηκαν, της παράβασης υπηρεσιακού απορρήτου και της χρησιμοποίησης από τρίτο πρόσωπο, της παράβασης καθήκοντος και της εχεμύθειας από εργαζόμενο στην ΕΥΠ.



«Μαύρη τρύπα» 2,1 δισ. ευρώ στα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού



Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2015, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 808 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 2.448 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και αναθεωρημένου στόχου του Προσχεδίου Προϋπολογισμού 2016 για έλλειμμα 2.881 εκατ. ευρώ. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 4.517 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2.654 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2014 και αναθεωρημένου στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 2.424 εκατ. ευρώ.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 39.740 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 2.121 εκατ. ευρώ ή 5,1 % έναντι του αναθεωρημένου στόχου.
Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 36.645 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 1.913 εκατ. ευρώ ή 5,0 % έναντι του στόχου, εκ των οποίων ποσό 1.867 εκατ. ευρώ αφορά την υστέρηση στα έσοδα από τη μεταφορά αποδόσεων από τη διακράτηση ομολόγων του Ε.Δ. στα χαρτοφυλάκια των κεντρικών τραπεζών του Ευρωσυστήματος (ANFAs & SMPs), σύμφωνα με τον αναθεωρημένο στόχο.

Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 2.278 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 343 εκατ. ευρώ έναντι του αναθεωρημένου στόχου (2.621 εκατ. ευρώ).

Τα έσοδα του ΠΔΕ ανήλθαν σε 3.095 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 208 εκατ. ευρώ έναντι του αναθεωρημένου στόχου.

Ειδικότερα, τον Οκτώβριο 2015 το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 5.448 εκατ. ευρώ μειωμένο κατά 72 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον αναθεωρημένο μηνιαίο στόχο.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 4.422 εκατ. ευρώ αυξημένα έναντι του αναθεωρημένου μηναίου στόχου κατά 135 εκατ. ευρώ.

Οι επιστροφές εσόδων για την περίοδο Οκτωβρίου 2015 ανήλθαν σε 257 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση κατά 120 εκατ. ευρώ έναντι του αναθεωρημένου μηνιαίου στόχου (377 εκατ. ευρώ).
Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 40.548 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 4.194 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (44.742 εκατ. ευρώ).

Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 37.727 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 3.165 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 2.822 εκατ. ευρώ και των ταμειακών δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα κατά 395 εκατ. ευρώ.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 κατά 1.923 εκατ. ευρώ ή σε ποσοστό 4,9%, παρά το γεγονός ότι έχουν καταβληθεί επιπλέον 33 εκατ. ευρώ για εφημερίες ιατρών ΕΣΥ, 101 εκατ. ευρώ για αποδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 68 εκατ. ευρώ για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, 92 εκατ. ευρώ για επιδοτήσεις Γεωργίας, 24 εκατ. ευρώ για επίδομα θέρμανσης, 22 εκατ. ευρώ για επιχορηγήσεις συγκοινωνιακών φορέων και 19 εκατ. ευρώ για εκλογικές δαπάνες.

Οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) διαμορφώθηκαν σε 2.821 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 1.029 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (3.850 εκατ. ευρώ) και μειωμένες κατά 1.297 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ειδικά για τον μήνα Οκτώβριο oι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 4.352 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 312 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου, ενώ oι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3.702 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 523 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου. Οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανήλθαν σε 651 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 211 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου, κυρίως λόγω του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους.



Πηγή : imerisia.gr


Σκουρλέτης: Καμία διακοπή ρεύματος στα κοινωνικά τιμολόγια



Την διαβεβαίωση ότι «κανένα κοινωνικό τιμολόγιο δεν κόβεται και κανένας συμπολίτης μας που έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης δεν πρόκειται να μείνει χωρίς ρεύμα», παρέσχε σήμερα το πρωί από του βήματος της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης νομοσχεδίου για την κύρωση της συμφωνίας του Κιότο για το περιβάλλον. Αναλόγως, σημείωσε πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα και για κανέναν αγρότη που διαθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Στον αντίποδα σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη να πληρώσουν αυτοί που οφείλουν στη ΔΕΗ και διαθέτουν τα χρήματα, αναφέροντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι δώδεκα επιχειρήσεις στις οποίες για οφειλές πήγε η ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα, βρήκαν τα χρήματα και πλήρωσαν αμέσως.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν επιχειρήσεις ξενοδοχειακές ή δημοτικές που να μην έχουν πληρώσει από το 2012» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης. Και αφού ανέφερε ότι τα συσσωρευμένα χρέη προς τη ΔΕΗ ανέρχονται σε ύψος δύο δις 200 εκατομμύρια ευρώ, κατέληξε: «Βεβαίως πρέπει να δούμε τί θα γίνει με τα χρέη αυτά, χρειάζεται όμως και η απαιτούμενη κοινωνική πολιτική, Κάποια στιγμή πρέπει να πληρώσουν και αυτοί που έχουν».


Πηγή


Πρόεδρος Δικηγορικού συλλόγου : Σοβαρό το περιεχόμενο των εγγράφων του Γιάννη Πανούση



Ο δικηγόρος του Γιάννη Πανούση άφησε ερωτήματα για τη στάση της κυβέρνησης έναντι του κ. Πανούση, τονίζοντας ότι «δεν το θεωρώ πολύ σοβαρό να ενοχληθείς από περιεχόμενο εγγράφων που δεν γνωρίζεις ή εικάζεις»

«Το περιεχόμενο των εγγράφων του Γιάννη Πανούση είναι σοβαρό, και πρέπει να αξιολογηθεί με νηφαλιότητα και σοβαρότητα» υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος του πρώην υπουργού, και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Aλεξανδρής (στη φωτογραφία μαζί με τον κ. Πανούση).

Ο κ. Αλεξανδρής άφησε ερωτήματα για τη στάση της κυβέρνησης έναντι του κ. Πανούση, τονίζοντας ότι «δεν το θεωρώ πολύ σοβαρό να ενοχληθείς από περιεχόμενο εγγράφων που δεν γνωρίζεις ή εικάζεις».

«Μπορεί να ενοχληθεί κάποιος από κατάθεση εγγράφων, αλλά πρέπει να γνωρίζει ποια έγγραφα κατατέθηκαν.... Αλλά πώς να γίνει αυτό, εφόσον δεν έχει δημοσιευτεί το ακριβές περιεχόμενο των εγγράφων;» διερωτήθηκε.

Ο Βασίλης Αλεξανδρής παρατήρησε ακόμη ότι δεν έχει ιδίαν αντίληψη της ακριβούς δικονομικής ενέργειας στην οποία προέβησαν οι δύο υπουργοί κατά την επίσκεψή τους στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την περασμένη Τετάρτη. «Κατέθεσαν μήνυση, μηνυτήρια αναφορά; αναφορά; δεν το γνωρίζω» πρόσθεσε.

«Αναμένουμε παραγγελία από την εισαγγελία του ΑΠ προκειμένου να διερευνηθεί το θέμα» επισήμανε ο πρόεδρος του ΔΣΑ.

Όπως παρατήρησε ακόμη, ήταν λογικό κι αναμενόμενο λόγω της έκτασης και του βάθους της καταγγελίας Πανούση να επιχειρηθεί η απομείωση του κύρους του. Όμως, τόνισε, στο τέλος της διαδικασίας μένει η ουσία, δηλαδή τα έγγραφα που κατατέθηκαν από τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

«Δεν κατέθεσε μήνυση, κατέθεσε έγγραφα ζητώντας να γίνουν τα δέοντα» διευκρίνισε ο κ. Αλεξανδρής για τον Γιάννη Πανούση.

Όσον αφορά τον Πάνο Λάμπρου ανέφερε ότι η θεωρητική συζήτηση ενός φορέα της Πολιτείας με κρατουμένους μπορεί να γίνει... «Το θέμα είναι αν ως φορέας εξουσίας διαπραγματεύεσαι την εξουσία αυτή προκειμένου να δώσεις διέξοδο σε θέματα» σχολίασε, εκτιμώντας ότι το θέμα μπορεί να απασχολήσει την εισαγγελία του ΑΠ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση είναι υπόλογοι και πρέπει να δώσουν εξηγήσεις τόνισε από την πλευρά του στον σταθμό μας για την υπόθεση ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Tην απορία τους εξέφραζαν στο μεταξύ κυβερνητικές πηγές, σχετικά με τις αντιδράσεις του κυρίου Πανούση για την αναφορά που κατέθεσαν οι κύριοι Παρασκευόπουλος και Τόσκας.



Πηγή: skai.gr


ΣΕΒ: Υπερφορολογείται η αγορά εργασίας



Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΕΒ για το πόσο φορολογείται η εργασία στην χώρα μας. Οπως προκύπτει, σε αρκετές περιπτώσεις, ακόμα και άνω του 50% του κόστους ενός εργαζομένου αφορά σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Το ποσοστό βαίνει διαρκώς αυξανόμενο, ειδικά όταν ο εργαζόμενος λαμβάνει πάνω από 1000 ευρώ μικτά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο Σύνδεσμος, όταν ένας μισθωτός αμείβεται λίγο καλύτερα από 1000 ευρώ ο μήνα, πολύ σύντομα το κράτος φτάνει να εισπράττει κοντά στο ήμισυ του συνολικού κόστους του εργοδότη. Αντίστοιχα, για υψηλόμισθο στέλεχος εταιρείας το κράτος εισπράττει πάνω από 55% του συνολικού κόστους που καταβάλλει η επιχείρηση.

Αναλυτικά, τα στοιχεία που προέρχονται από λογιστήριο επιχείρησης - μέλους του ΣΕΒ δείχνουν ότι:

-Εργαζόμενος με μικτές μηνιαίες αποδοχές 1100 ευρώ, εισπράττει καθαρά 869 ευρώ ενώ κοστίζει στην επιχείρηση 1370 ευρώ (ως μικτές αποδοχές ορίζεται ο μισθός με τις ασφαλιστικές εισφορές του εργαζόμενου αλλά όχι του εργοδότη). Το κράτος (ΙΚΑ εργαζόμενου και εργοδότη, ΦΜΥ και έκτακτη εισφορά) εισπράττει 501 ευρώ, δηλαδή το 36,6 % του συνολικού κόστους.

   -Αντίστοιχα για εργαζόμενο με μικτές αποδοχές 2500 ευρώ, το κόστος για τον εργοδότη είναι 3114 ευρώ, ο εργαζόμενος εισπράττει 1680 ευρώ καθαρά και το κράτος 1434 ή το 46 %. Για μικτές αποδοχές 3500 ευρώ, το μερίδιο του κράτους ανεβαίνει στο 509,8% και για 5000 στο 55,4%.

Ο ΣΕΒ παραθέτει επίσης το παράδειγμα μηχανικού ασφαλισμένου στο ΤΣΜΕΔΕ, με μικτό μισθό 2.500 ευρώ, στον οποίο ο εργοδότης αποφάσισε να δώσει αύξηση 1000 ευρώ. Η αύξηση αυτή κοστίζει 1.246 ευρώ στον εργοδότη από τα οποία ο εργαζόμενος εισπράττει καθαρά 396 ευρώ, ενώ το κράτος άλλη εξασφαλίζει για τον εαυτό του επιπλέον έσοδο 850 ευρώ. Δηλαδή το 68,2% της αύξησης πηγαίνει στο κράτος. «Η αριστεία του εργαζόμενου ανταμείβει το κράτος και ο εργαζόμενος μένει με την… ηθική ικανοποίηση ότι με την εντατική εργασία του συνεισφέρει στη βελτίωση των δημοσίων οικονομικών» σχολιάζει ο Σύνδεσμος.

 Ο ΣΕΒ τονίζει ότι οι υψηλότατες ασφαλιστικές εισφορές μαζί με την υπερπροοδευτική φορολογία αποθαρρύνουν την αύξηση των απολαβών ενός μισθωτού και προσθέτει: «Η πρόσφατη συζήτηση για παραπέρα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών παραβλέπει την εμπειρία των τελευταίων 6 ετών, κατά τη διάρκεια των οποίων η υπερφορολόγηση οδήγησε συστηματικά σε καταστροφή θέσεων εργασίας, ανεργία και κοινωνική ανέχεια χωρίς να καταφέρνει να εξασφαλίσει τους υπεραισιόδοξους στόχους φορολογικών εσόδων. Η ταλαιπωρημένη αγορά εργασίας αδυνατεί, λόγω των υψηλότατων ασφαλιστικών εισφορών και φόρων να ανταμείψει όσους παράγουν, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της μισθωτής εργασίας. Από την κατάσταση αυτή ζημιώνονται η οικονομία, η κοινωνία αλλά και το κράτος - καθώς στο τέλος εισπράττει λιγότερα χρήματα».

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, το υψηλό μη μισθολογικό κόστος, το κόστος της ενέργειας και οι δυσμενείς όροι χρηματοδότησης (εξαιτίας του κινδύνου χώρας) είναι τα τρία βασικά ανταγωνιστικά μειονεκτήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις.


Πηγή : kathimerini.gr


Άγριος ξυλοδαρμός 13χρονου από συμμαθητές του




Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από συμμαθητές του έπεσε ένα αγόρι 13 ετών, στα Τρίκαλα. Όπως δήλωσε η μητέρα του, στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, ομάδα 12 παιδιών επιτέθηκε στον γιο της την ώρα που βρισκόταν με το ποδήλατό του, μπροστά από στάση λεωφορείου.

Τα παιδιά του επιτέθηκαν με κλωτσιές και μπουνιές και βρίζοντάς το (φέρεται να είχε μπει στο στόχαστρο των "νταήδων" γιατί είχε παραπάνω κιλά).

Το περιστατικό έλαβε τέλος όταν μία μητέρα που ήταν παρούσα άρχισε να φωνάζει, με αποτέλεσμα τα παιδιά να απομακρυνθούν από το σημείο.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται με μώλωπες και τραύμα στο λαιμό.

Η αστυνομία συνέλαβε τους γονείς τους, για πλημμελή επιμέλεια.


Πηγή: Mega TV


Μεϊμαράκης: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει φορολογικά μέτρα με εμένα πρόεδρο



Το μήνυμα ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα φορολογικό μέτρο αν είναι ο ίδιος πρόεδρος της παράταξης, έστειλε από τον Βόλο ο υποψήφιος πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Παρά τη διεξαγωγή των εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ενσπείρει ένα κλίμα αβεβαιότητας και αστάθειας, υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης και έκανε λόγο για μαρασμό της ελληνικής οικονομίας.

«Η ΝΔ δεν ψήφισε τα μέτρα. Ψήφισε στόχους και χρονοδιαγράμματα. Το πώς θα υλοποιηθούν είναι αποκλειστικά ευθύνη της κυβέρνησης. Ακόμα δεν έχει φέρει τα μέτρα στη Βουλή και όταν τα φέρει αυτά τα σκληρά μέτρα θα φέρουν την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η ΝΔ με Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δεν θα ψηφίσει κανένα φορολογικό μέτρο» τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος

Και πρόσθεσε: «Το 2014 η χώρα είχε αρχίσει δειλά- δειλά να ξαναστέκεται στα πόδια της, αλλά τον Γενάρη του 2015 με την επιλογή Τσίπρα, αυτός πυροβόλησε τη χώρα στα πόδια και είναι σαν να αρχίσαμε πάλι από την αρχή».

Ο κ. Μεϊμαράκης επισκέφθηκε τα γραφεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, ενώ το πρωί της Παρασκευής βρέθηκε στο εργοστάσιο της πρότυπης γαλακτοβιομηχανίας «ΕΒΟΛ».

Στη συνέχεια, θα περιοδεύσει σε Τρίκαλα και Καρδίτσα.


Πηγή


Εκτέλεσαν τον δήμιο του Ισλαμικού Κράτους! Αεροπορικός βομβαρδισμός με στόχο τον Τζιχάντι Τζον




- Drones των ΗΠΑ πραγματοποίησαν ειδική επιδρομή κατά του Τζιχάντι Τζον
- Αμερικανοί αξιωματούχοι ακόμη προσπαθούν να διευκρινίσουν αν ζει ή αν πέθανε ο Βρετανός τζιχαντιστής
- Υπάρχουν αναφορές ότι ο Μοχάμεντ Εμουάζι σκοτώθηκε

Με ειδική επιδρομή στην πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, Ράκα στη Συρία, οι ΗΠΑ επιχείρησαν να σκοτώσουν τον Τζιχάντι Τζον, τον άνδρα με την ολόμαυρη στολή που έχει τρομοκρατήσει την υφήλιο, αφού είναι εκείνος που εμφανίζεται σε πολλά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους να αποκεφαλίζει ομήρους των τζιχαντιστών.

Αμερικανικά αεροσκάφη έκαναν τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή (13.11.2015) ειδική επιδρομή κατά αυτοκινητοπομπής όπου βρισκόταν ο Jihadi John και, παρόλο που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί, πιστεύεται πως έχει σκοτωθεί. Η επίθεση με drone στον δήμιο των τζιχαντιστών έγινε την ώρα που έβγαινε από ένα κτίριο για να μπει σε ένα από τα αυτοκίνητα που τον περίμεναν.

Φωτογραφία Daily Mail

Αξιωματούχος είπε στο ABC News ότι το χτύπημα ήταν "καθαρό" και χωρίς παράπλευρες απώλειες.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πίτερ Κουκ, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει εάν ο Μοχάμεντ Εμουάζι, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, σκοτώθηκε κατά την επιδρομή. "Αποτιμούμε τα αποτελέσματα της νυκτερινής επιχείρησης και θα δώσουμε τη δημοσιότητα επιπλέον πληροφορίες...", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου.



Πηγές : ΑΠΕ - ΜΠΕ, Daily Mail, newsit


Την «πλήρωσε» παρεκκλήσι στη Θεσσαλονίκη από αντιεξουσιαστές



Το παρεκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης το οποίο βρίσκεται στην Εγνατία «επισκέφθηκαν» αντιεξουσιαστές πριν την σημερινή πορεία στην συμπρωτεύουσα και ζωγράφισαν με σπρέι ακόμη και τις εικόνες.

Ομάδα αντιεξουσιαστών όπως αναφέρει το site seleo.gr, «επισκέφθηκε» το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης στην Εγνατία λίγη ώρα πριν τη σημερινή πορεία στην συμπρωτεύουσα.

Η ομάδα αντιεξουσιαστών όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν δεν είχε ως στόχο να «ανάψει κάποιο κερί» αλλά να γράψει με σπρέι.

Δείτε τι άφησαν πίσω τους:





Πηγή: seleo.gr


Απεργία την Κυριακή (15/11) σε Μετρό, Ηλεκτρικό και ΤΡΑΜ



Νέα 24ωρη απεργία κήρυξαν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και ΤΡΑΜ για την Κυριακή (15/11), προκειμένου να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση της ΣΤΑΣΥ, που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την στάση της κυβέρνησης όσον αφορά τον σχεδιασμό νέων μειώσεων στις αποδοχές των υπαλλήλων, κάτι που συνδυάζεται με την ισοπέδωση των ασφαλιστικού συστήματος.

«Ολα αυτά, έρχεται να τα επιστεγάσει και η καταστροφική πολιτική που εφαρμόζει η διοίκηση της εταιρείας, η οποία διορίστηκε από πολιτικές ηγεσίες που υπηρετούσαν ιδεολογικές κατευθύνσεις που εδώ και μήνες έχουν κριθεί και καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό», επισημαίνουν.


Πηγή : newsbomb.gr






Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός 87-91



Ο Ολυμπιακός (4-1) ανέτρεψε ένα ακόμη ματς που έμοιαζε χαμένο και νίκησε την Αναντολού Εφές (2-3) με 87-91. Τραυματίστηκε ο Γιανγκ. Σούπερ απόδοση οι Πρίντεζης (17π.), Χάκετ (15π., 8ασ.), Παπαπέτρου (11π.) και Λοτζέσκι (11π., 7ρ., 5ασ.).

Ο Ολυμπιακός με μία εκπληκτική ανατροπή νίκησε στην Τουρκία την Αναντολού Εφές στην παράταση (87-91), παρά τις πολλές αντιξοότητες. Στο 7’ έχασε τον Πάτρικ Γιανγκ με τραυματισμό στο γόνατο, ο Οθέλο Χάντερ (σπουδαίος με 11π.) προερχόταν από δεκαήμερη απουσία λόγω διαστρέμματος, ο Βασίλης Σπανούλης ήταν σε άσχημη βραδιά (-3 ranking) και είδε τα τελευταία 10΄του αγώνα από τον πάγκο, αλλά ο Ολυμπιακός είχε τους 4 σωματοφύλακες του.

Πρίντεζης (17π.), Χάκετ (11π., 8ασ. και εκπληκτική άμυνα), Παπαπέτρου (11π. αγωνιζόμενος μόνο «4») και Λοτζέσκι (11π., 7ρ., 5ας.)  έκαναν και πάλι το αδύνατο… δυνατό.

Με 69’’ στο ρολόι το σκορ ήταν 75-68, αλλά ανέτρεψαν την κατάσταση και με 1/2 βολές του Στρόμπερι το ματς πήγε στην παράταση. Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Πρίντεζης καθόταν στον πάγκο λόγω φάουλ, μπήκαν 6 τρίποντα και από τις δύο ομάδες, αλλά ο Παπαπέτρου με καλαθάρα και με άμυνα του Χάκετ στο τέλος, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μετρά τρεις συνεχόμενες ήττες στην Ευρώπη με τις δύο να είναι στο γήπεδό του.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ξεκάθαρα λόγω προσωπικότητας. Στην παράταση ο Λοτζέσκι και ο Αθηναίου έβαλαν τρίποντα με τη μπάλα να ζυγίζει 100 κιλά. Ελάχιστες ομάδες δεν τα παρατούν αν δεν ακουστεί η κόρνα της λήξης και ο Ολυμπιακός είναι μία από αυτές.

Στα στατιστικά ο Ολυμπιακός είχε 23 ασίστ και μόλις 7 λάθη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ποιον να πρωτοξεχωρίσεις… Ο Χάκετ (21 ranking) με 11 πόντους, 8 ασίστ, 2 ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και μηδέν λάθη. Ο Λοτζέσκι (18 ranking) με 11 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Ο Πρίντεζης με 17 πόντους και 4 ριμπάουντ. Ο Παπαπέτρου με 11 πόντους και 2 ασίστ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Τσέντι Οσμάν σε 10’ είχε 2 πόντους με 1/4 δίποντα και 0/1 τρίποντο. Άστοχος και ο ντίμπλερ με 1/2 δίποντα και 2/6 τρίποντα.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Με το σκορ στο 74-65 ο Ολυμπιακός βρήκε τρίποντο από τον Παπαπέτρου, καλάθι από τον Πρίντεζη και τρίποντο από τον Χάκετ. Ο Στρόμπερι (76-75) είχε 1/2 βολές και το ματς πήγε στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο όποτε ευστοχούσε η Εφές σε τρίποντο ανταπέδιδε ο Λοτζέσκι. Σημαντικό το τρίποντο του Αθηναίου, το καλάθι του Παπαπέτρου και το κλέψιμο στο τέλος του Χάκετ.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Αναντολού την απόδοση του Τζέισον Γκρέιντζερ ο οποίος πέτυχε τους 25 από τους 26 πόντους του στο 2ο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός την αντίδραση σε ένα ματς που έμοιαζε χαμένο (για τις υπόλοιπες ομάδες).

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η Εφές το «black out» από το 38’ κι έπειτα.

Ο Ολυμπιακός τον τραυματισμό του Γιανγκ.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 30-36, 54-54, 76-76 (παρ.) 87-91





Πηγή :  gazzetta.gr