Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Υπόσχονται άνοιγμα στις αγορές και ανάπτυξη με 65.000 νέες επιχειρήσεις έτοιμες να κλείσουν


Κώστας Βουκελάτος

Ο Τσακαλώτος υπόσχεται ότι θα βγούμε στις αγορές το πρώτο 6μηνο το 2016 και δεν υπάρχει ένας σοβαρός να τους ρωτήσει; Με ποια στοιχεία το λένε αυτό όταν εκπέμπει σήμα κινδύνου για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων ο επιχειρηματικός κόσμος και προειδοποιεί για 65.000 νέα λουκέτα τους επόμενους μήνες;

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς είπε σε συνέντευξη τύπου προχθές και βάση των στοιχείων που έχει στα χέρια του ότι το β' εξάμηνο του 2015 65.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα βάλλουν λουκέτο, ενώ 138.000 εργαζόμενοι θα απολυθούν, 55.000 από τους οποίους είναι μισθωτοί.

Ο πρόεδρος πάλι  της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης επισήμανε ότι ο εμπορικός κόσμος, μετά την ασφυξία, πέρασε σε παραίτηση και ότι οι Κυριακές με ανοιχτά μαγαζιά και οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν προσέφεραν τίποτα στην αύξηση του τζίρου. «Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν θα είναι αναίμακτη» τόνισε.

Ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ Θάνος Βασιλόπουλος υπολόγισε ότι οι μισθοί έχουν υποστεί μείωση κατά 40%, ενώ μαζί με την επιβάρυνση της φορολογίας, το πραγματικό εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών έχει περικοπεί κατά 60%.

Οπότε για ποια ανάπτυξη και άνοιγμα στις αγορές μιλάμε όταν έχει τερματίσει η οικονομία στο εμπόριο και στον οικογενειακό προυπολογισμό ;

Έχουμε τελειώσει κυρίες και κύριοι και δυστυχώς ο Τσίπρας και η ομάδα του μας οδηγούν στην πλήρη καταστροφή γιατί δεν ξέρουν να διαχειριστούν την οικονομία της χώρας και δεν καταλαβαίνουν την σοβαρότητα της κατάστασης. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου