Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Πρόεδρος Δικηγορικού συλλόγου : Σοβαρό το περιεχόμενο των εγγράφων του Γιάννη Πανούση



Ο δικηγόρος του Γιάννη Πανούση άφησε ερωτήματα για τη στάση της κυβέρνησης έναντι του κ. Πανούση, τονίζοντας ότι «δεν το θεωρώ πολύ σοβαρό να ενοχληθείς από περιεχόμενο εγγράφων που δεν γνωρίζεις ή εικάζεις»

«Το περιεχόμενο των εγγράφων του Γιάννη Πανούση είναι σοβαρό, και πρέπει να αξιολογηθεί με νηφαλιότητα και σοβαρότητα» υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος του πρώην υπουργού, και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Aλεξανδρής (στη φωτογραφία μαζί με τον κ. Πανούση).

Ο κ. Αλεξανδρής άφησε ερωτήματα για τη στάση της κυβέρνησης έναντι του κ. Πανούση, τονίζοντας ότι «δεν το θεωρώ πολύ σοβαρό να ενοχληθείς από περιεχόμενο εγγράφων που δεν γνωρίζεις ή εικάζεις».

«Μπορεί να ενοχληθεί κάποιος από κατάθεση εγγράφων, αλλά πρέπει να γνωρίζει ποια έγγραφα κατατέθηκαν.... Αλλά πώς να γίνει αυτό, εφόσον δεν έχει δημοσιευτεί το ακριβές περιεχόμενο των εγγράφων;» διερωτήθηκε.

Ο Βασίλης Αλεξανδρής παρατήρησε ακόμη ότι δεν έχει ιδίαν αντίληψη της ακριβούς δικονομικής ενέργειας στην οποία προέβησαν οι δύο υπουργοί κατά την επίσκεψή τους στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την περασμένη Τετάρτη. «Κατέθεσαν μήνυση, μηνυτήρια αναφορά; αναφορά; δεν το γνωρίζω» πρόσθεσε.

«Αναμένουμε παραγγελία από την εισαγγελία του ΑΠ προκειμένου να διερευνηθεί το θέμα» επισήμανε ο πρόεδρος του ΔΣΑ.

Όπως παρατήρησε ακόμη, ήταν λογικό κι αναμενόμενο λόγω της έκτασης και του βάθους της καταγγελίας Πανούση να επιχειρηθεί η απομείωση του κύρους του. Όμως, τόνισε, στο τέλος της διαδικασίας μένει η ουσία, δηλαδή τα έγγραφα που κατατέθηκαν από τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

«Δεν κατέθεσε μήνυση, κατέθεσε έγγραφα ζητώντας να γίνουν τα δέοντα» διευκρίνισε ο κ. Αλεξανδρής για τον Γιάννη Πανούση.

Όσον αφορά τον Πάνο Λάμπρου ανέφερε ότι η θεωρητική συζήτηση ενός φορέα της Πολιτείας με κρατουμένους μπορεί να γίνει... «Το θέμα είναι αν ως φορέας εξουσίας διαπραγματεύεσαι την εξουσία αυτή προκειμένου να δώσεις διέξοδο σε θέματα» σχολίασε, εκτιμώντας ότι το θέμα μπορεί να απασχολήσει την εισαγγελία του ΑΠ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση είναι υπόλογοι και πρέπει να δώσουν εξηγήσεις τόνισε από την πλευρά του στον σταθμό μας για την υπόθεση ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Tην απορία τους εξέφραζαν στο μεταξύ κυβερνητικές πηγές, σχετικά με τις αντιδράσεις του κυρίου Πανούση για την αναφορά που κατέθεσαν οι κύριοι Παρασκευόπουλος και Τόσκας.



Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου