Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ ομολόγησαν περιμένουμε τον εισαγγελέα και το πειθαρχικό για τα περαιτέρω


 

Τσιφλίκι εκτός των ακροαριστερών και αριστερών φοιτητών, είναι τώρα και των διοικητικών υπαλλήλων τα πανεπιστήμια με το αποφασίζουμε και διατάζουμε.

Μάταια ανέμεναν σήμερα το πρωί εκατοντάδες φοιτητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών να ξεκινήσει η εξεταστική περίοδος μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, και κάποιοι αποφάσισαν ότι δεν θα ξεκινήσει.

Οι γνωστοί ακροαριστεροί και αριστεροί φοιτητές, διοικητικοί υπάλληλοι και καθηγητές παρανόμησαν και πάλι και περιμένουμε την δικαιοσύνη να επιληφθεί όπως και τον πρύτανη να τους οδηγήσει τους διοικητικούς υπαλλήλους στο πειθαρχικό

Όπως έγινε γνωστό, ακροαριστερά και αριστερά μέλη της φοιτητικής παράταξης «Αντινομία ΕΑΑΚ», από κοινού με ακροαριστερούς και αριστερούς από τον Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ αλλά και ακροαριστερούς και αριστερούς συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ(!) βρέθηκαν το πρωί στο κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου και μπλόκαραν την τηλε-εξεταστική, για να μην δώσουν οι φοιτητές τα μαθήματα τους.

Από την ενέργειά τους έπεσε ο σέρβερ του ιδρύματος και οι εκατοντάδες φοιτητές που περίμεναν με αγωνία να δώσουν εξετάσεις μετά και τη συνεχιζόμενη κατάληψη της σχολής τους, δεν μπόρεσαν να μπουν στην πλατφόρμα e-class και κατ΄ επέκταση ούτε στην πλατφόρμα στην οποία θα έδιναν κανονικά εξετάσεις.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και οι συνδικαλιστές της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ που βρέθηκαν στο κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου δεν παρέλειψαν να ομολογήσουν την πράξη τους και να προβούν σε δηλώσεις τους στην «ΑΥΓΗ» προκειμένου να υπογραμμίσουν ότι βρίσκονται στο πλευρό των φοιτητικών συλλόγων.

Ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ υπογράμμισε μάλιστα ότι η συνδικαλιστική παράταξη απάντησε... κινηματικά στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστείλει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών!

Δείτε τις προκλητικές δηλώσεις τους  :






ΚΤΗΝΗ Ρομά χτύπησαν αστυνομικό μπροστά στο παιδί του στο Μενίδι

 



Επίθεση από αποβράσματα Ρομά δέχτηκε ένας αστυνομικός στο Μενίδι το μεσημέρι της Δευτέρας (12/2) λίγο μετά τις 13.00.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίας περίμενε το παιδί του έξω από το 5ο Γυμνάσιο στο Μενίδι όταν 5 Ρομά κακοποιοί κατέβηκαν από ΙΧ, του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με πέτρα στο κεφάλι.

Ο 49χρονος αστυνομικός μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ, η ΕΛΑΣ διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των Ρομά κακοποιών.



Καταδικάζει τα κατάπτυστα ομοφοβικά σχόλια ο Κασσελάκης χωρίς να πει ένα συγνώμη για το δικό του λεξιλόγιο

 


Η ξεφτίλα της πολιτικής ζωής του τόπου από άρχοντες της αυτοδιοίκησης και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα κατάπτυστα ομοφοβικά σχόλια του Δημάρχου Βόλου και του περιφερειάρχη Μουτζούρη τα καταδικάζουμε όλοι, όπως καταδικάζουμε και το λεξιλόγιο του Στέφανου Κασσελάκη.

Δυστυχώς υπάρχει και αυτή η Ελλάδα της ξεφτίλας, με ανθρώπους που δεν κρατάνε το στόμα τους κλειστό και μέσα σε αυτούς και ο Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης καταδίκασε τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη όπως όλη η Ελλάδα, χωρίς όμως να πει ούτε μία συγνώμη για το δικό του κατάπτυστο επίσης λεξιλόγιο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη χωρίς την συγνώμη για το δικό του λεξιλόγιο:

Δυστυχώς υπάρχει και αυτή η Ελλάδα - Μουτζούρης της Ευρώπης.

Το χρέος όλων των προοδευτικών Ελλήνων είναι να μη νιώσουμε αδύναμοι μπροστά στη χυδαιότητα, να μη νιώσουμε λιγότεροι, να μη νιώσουμε ηττημένοι.

Η σύγχρονη Ελλάδα του αύριο θα νικήσει το μίσος, την ειρωνεία, την οπισθοδρόμηση.

Θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης για ισότητα, για συμπερίληψη, για δικαιοσύνη, για αξιοκρατία, για εκσυγχρονισμό και για πρόοδο.



Φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι έριξαν τον σέρβερ για να μη γίνουν διαδικτυακές εξετάσεις στο ΕΚΠΑ - Ακόμα να παρέμβει εισαγγελέας



Με τις ποινικές τους ευθύνες θα βρεθούν, ακροαριστεροί, αριστεροί φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι που έριξαν τον σέρβερ για να μην πραγματοποιηθούν οι σημερινές εξετάσεις στο ΕΚΠΑ.

«Τα εκβιαστικά μέτρα Υπουργείου πρυτανείας και Τμήματος που πάνε ενάντια στις συλλογικές μας αποφάσεις και υπονομεύουν τον αγώνα μας και τις καταλήψεις μας δε θα περάσουν!», ανέφερε ανάρτηση στα social media.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αποκαταστάθηκε μετά από 50 λεπτά, και αναμένεται η παρέμβαση της δικαιοσύνης για να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στην δικαιοσύνη.

Όπως και ο Πρύτανης θα πρέπει να περάσει από το πειθαρχικό τους διοικητικούς υπαλλήλους, εκτός των ποινικών τους ευθυνών.



Η ανάρτηση στο Facebook

«AΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ Ο ΣΕΡΒΕΡ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΈΠΕΣΕ

Οι φοιτητικοί σύλλογοι από κοινού με το Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ πραγματοποίησαν παρέμβαση στο ΚΛΕΙΔΙ του ΕΚΠΑ με σκοπό το μπλοκάρισμα της τηλεξεταστικής!

Τα εκβιαστικά μέτρα Υπουργείου πρυτανείας και Τμήματος που πάνε ενάντια στις συλλογικές μας αποφάσεις και υπονομεύουν τον αγώνα μας και τις καταλήψεις μας δε θα περάσουν!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ - ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ».

Αντινομία - ΕΑΑΚ
6 ώρες πριν

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ Ο ΣΕΡΒΕΡ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΈΠΕΣΕ

Οι φοιτητικοί σύλλογοι από κοινού με το Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ πραγματοποίησαν παρέμβαση στο ΚΛΕΙΔΙ του ΕΚΠΑ με σκοπό το μπλοκάρισμα της τηλεξεταστικής!

Τα εκβιαστικά μέτρα Υπουργείου πρυτανείας και Τμήματος που πάνε ενάντια στις συλλογικές μας αποφάσεις και υπονομεύουν τον αγώνα μας και τις καταλήψεις μας δε θα περάσουν!

...Δείτε περισσότερα
Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, δέντρο και πλήθος
Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, κλαρινέτο και κείμενο που λέει "TA ΟΝΕΙΡΑ ME ΑΓΩΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑ"
30
3
2


Παγιδευμένος με εκρηκτικό μηχανισμό ο φάκελος στα δικαστήρια

 


Επικίνδυνο εκρηκτικό μηχανισμό περιείχε ο ύποπτος φάκελος που απεστάλη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε στο γραφείο της προέδρου Εφετων Θεσσαλονίκης, η οποία όπως φαίνεται ήταν και ο στόχος.

Οι έμπειροι αστυνομικοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών προχώρησαν στην εξουδετέρωση της βόμβας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ ενημερώθηκε περί τις 14:00 καθώς το δέμα φάνηκε περίεργο αφού υπήρχαν καλώδια και άμεσα ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ.





Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα, 12 Φεβρουαρίου 2024, βρέθηκε ύποπτος φάκελος στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ο φάκελος ελέγχθηκε στο μηχάνημα X-RAY και διαπιστώθηκε ότι περιέχει εκρηκτική ύλη. Στο σημείο μετέβη άμεσα κλιμάκιο του Τ.Ε.Ε.Μ. και παρέλαβε τον φάκελο. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Θεσσαλονίκης».



Προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο Youtuber Hayate


 

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο 35χρονος YouTuber, ο οποίος συνελήφθη για τα βίντεο της ντροπής με κακοποίηση ΑμεΑ, τα οποία υφίσταντο σωματική βία και υποτιμητική συμπεριφορά.

Ο 35χρονος απολογήθηκε για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή και σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμων ατόμων. Ενώπιον της ανακρίτριας φέρεται να δήλωσε μετανιωμένος για τα βίντεο αυτά και να ισχυρίστηκε ότι κατάλαβε το λάθος του και γι’ αυτό σταμάτησε την παραγωγή και προβολή βίντεο με ανήμπορα άτομα από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, ο κατηγορούμενος στο πλαίσιο της απολογίας του ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες ότι γνώριζε ότι επρόκειτο για άτομα με κάποια αναπηρία όχι όμως ότι τα πρόσωπα αυτά είχαν το ακαταλόγιστο. 

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποιούσα τα ΑμεΑ σε βίντεο, επειδή θεωρούσε ότι τους ωφελούσε πολύ περισσότερο, απ’ ότι τους έβλαπτε! Και αυτό καθώς – όπως είπε – τα άτομα αυτά μέσα από τα βίντεό του αποκόμιζαν σημαντικό οικονομικό όφελος, ενώ κέρδιζαν και αναγνωρισιμότητα! Επιπρόσθετα ο 35χρονος φέρεται να αρνήθηκε ότι έβαλε στο σπίτι του ή χρησιμοποίησε σε βίντεό του, κάποιον ανήλικο.

Αφού ολοκληρώθηκε η απολογία του κατηγορούμενου στην ανακρίτρια κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης δυο πρόσωπα που συμμετείχαν στα live stream βίντεο του 35χρονου. Πρόκειται για πρόσωπα που δεν είναι ΑμεΑ. Όπως τόνισα, τέλος, οι νέοι συνήγοροι του κατηγορουμένου στην ανακρίτρια θέλησαν να καταθέσουν και ΑμεΑ θύματα του YouTuber, τα οποία όμως δεν δέχτηκε η δικαστική λειτουργός, καθώς δε μπορούν να καταθέσουν χωρίς την παρουσία ψυχολόγου.




Επιστρέφει το «Peaky Blinders» και ο Τόμας Σέλμπι;

 


Ο Κίλιαν Μέρφι είναι από τα επικρατέστερα ονόματα για το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο «Oppenheimer», αλλά αυτό που έχει μείνει στο κοινό είναι ο ρόλος του του Τόμας Σέλμπι στη σειρά «Peaky Blinders», τον ρόλο μέσα από τον οποίο έγινε παγκοσμίως γνωστός.

Ο Μέρφι εμφανίστηκε σε συνέντευξή του, θετικός στο να επαναλάβει αυτόν τον ρόλο. Πιο συγκεκριμένα, είπε καλεσμένος στην εκπομπή «Desert Island Discs» του BBC Radio 4: «Αν υπάρξει περαιτέρω ιστορία για να ειπωθεί και αν ο Στίβεν Νάιτ παραδώσει ένα σενάριο όπως ξέρω ότι μπορεί, τότε θα είμαι εκεί. Θέλω να πω, αν θέλουμε να δούμε τον 50χρονο Τόμας Σέλμπι, θα είμαι εκεί. Ας το κάνουμε».




Δηλώσεις του Πρωθυπουργού μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vučić στο Βελιγράδι

 


Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vučić στο Βελιγράδι.


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, αγαπητέ Aleksandar, κάθε φορά που βρίσκομαι στο Βελιγράδι -για να δανειστώ μια φράση την οποία χρησιμοποίησες- αισθάνομαι και εγώ σαν να είμαι στο σπίτι μου. Θέλω να σε ευχαριστήσω και πάλι για την θαυμάσια φιλοξενία χθες το βράδυ, αλλά και για τις πολύ ουσιαστικές συζητήσεις που είχαμε σήμερα το πρωί.

Νιώθω καλά, και εγώ και οι συνεργάτες μου, γιατί πιστεύω ότι διαπιστώνουμε την πρόοδο των σχέσεών μας. Είναι σχέσεις οι οποίες είναι σφυρηλατημένες στο πέρασμα του χρόνου, καθώς τα κράτη μας δεν βρίσκονται μόνο κοντά γεωγραφικά, αλλά συναντώνται και συμβαδίζουν και σε όλες τις μεγάλες ιστορικές επιλογές.

Αυτή η διμερής συμπόρευση απέκτησε και στρατηγικό χαρακτήρα με την κοινή Διακήρυξη την οποία είχαμε υπογράψει στην Αθήνα, λίγους μήνες μετά την ανάληψη της Πρωθυπουργίας από εμένα, το Δεκέμβριο του 2019, στο 3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας.

Και, όπως είπες, προσβλέπουμε τώρα, εντός του έτους, στη σύγκληση του 4ου Συμβουλίου Συνεργασίας, με το βλέμμά μας πάντα στραμμένο σε ένα μέλλον ειρήνης, ανάπτυξης, κοινωνικής ευημερίας, στην Ελλάδα, στη Σερβία, στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη.

Αυτή την απόφασή μας να συνεργαστούμε σε όλα τα πεδία είχαμε την ευκαιρία να την επαναβεβαιώσουμε σήμερα. Δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκομαι στο Βελιγράδι συνοδευόμενος από τέσσερις Υπουργούς αλλά και με μία ευρύτατη επιχειρηματική αποστολή -όπως είπες, θα μπορούσαμε να είχαμε φέρει πολύ περισσότερους επιχειρηματίες σήμερα μαζί μας- γιατί θέλουμε να προωθήσουμε περαιτέρω τις οικονομικές – επενδυτικές μας σχέσεις, σε συγκεκριμένους τομείς αλλά και σε συγκεκριμένα έργα.

Εμείς αλλά και οι Υπουργοί μας είχαν -πιστεύω- πολύ χρήσιμες διμερείς επαφές. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, όπως είπες, η διασύνδεση των χωρών μας στην ενέργεια, στις μεταφορές. Μίλησες για τη μεγάλη σημασία την οποία αποδίδουμε και οι δύο στον εκσυγχρονισμό της γραμμής Θεσσαλονίκη – Βελιγράδι. Όπως και την ολοκλήρωση ουσιαστικά ενός ευρύτατου άξονα που θα ξεκινά από τον Πειραιά και θα καταλήγει στη Βουδαπέστη. Είναι ένα έργο στρατηγικής σημασίας για τις χώρες μας, αλλά -τολμώ να πω- και στρατηγικής σημασίας για όλη τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να αξιοποιηθούν και ευρωπαϊκοί πόροι, οι οποίοι προορίζονται για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Εξάλλου, η πατρίδα μου διαχρονικά ενθαρρύνει έμπρακτα τη συμμετοχή της Ένωσης στην ανάπτυξη των υποδομών της Σερβίας αλλά και των γειτονικών χωρών της χερσονήσου. Κι αυτό τελίκά διότι αυτή η περιφερειακή διασυνδεσιμότητα, το πόσο γρήγορα μπορούν να ταξιδεύουν οι πολίτες των Δυτικών Βαλκανίων αλλά και τα αγαθά, αποτελεί τελικά έναν από τους πιο σημαντικούς δρόμους που οδηγούν στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Βέβαια, η συνεργασία Ελλάδας και Σερβίας επεκτείνεται και στην ενεργειακή και εφοδιαστική ασφάλεια, όπως και στη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας. Υποστηρίζουμε πάρα πολύ θερμά τον κάθετο διάδρομο μεταφοράς αερίου από τον νότο στον βορρά και αντίστροφα. Είναι μαζί μας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου για να συζητήσει ακριβώς περισσότερες συνεργασίες με τις δικές σας εταιρείες. Θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε φυσικό αέριο στη σερβική αγορά μέσω του τερματικού σταθμού και της Ρεβυθούσας αλλά και άλλων πλωτών σταθμών, ενώ εσείς με τη σειρά σας θα μπορούσατε να μας παραχωρήσετε μεγάλους χώρους αποθήκευσης τους οποίους διαθέτετε.

Είναι ένα παράδειγμα μόνο της συνεργασίας που μπορούμε να αναπτύξουμε στον ενεργειακό τομέα, η οποία μπορεί να επεκταθεί φυσικά και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Όπως ανέφερες, εμείς διαθέτουμε σε αυτόν τον τομέα πολύτιμη τεχνογνωσία. Παράγουμε σχεδόν το 50% της ηλεκτρικής μας ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Και φιλοδοξούμε να γίνουμε και ένας κόμβος εξαγωγής πράσινης ενέργειας προς τον βορρά. Και θέλουμε να βοηθήσουμε τη Σερβία στη δική της πράσινη μετάβαση, καθώς σταδιακά θα υπάρχει απεξάρτηση από τις πιο ρυπογόνες πηγές παραγωγής ενέργειας προς την πράσινη ενέργεια, μεταφέροντας και τεχνογνωσία αλλά και επενδυτικά κεφάλαια.

Και βέβαια, θέλω να ευχηθώ στον φίλο Aleksandar, στον Πρόεδρο Vučić, καλή επιτυχία για την Specialized EXPO 2027, η οποία θα διεξαχθεί για πρώτη φορά εδώ στο Βελιγράδι. Είναι μια υποψηφιότητα την οποία η Αθήνα στήριξε ολόθερμα και για την καλή διοργάνωση της οποίας είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο.

Θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και στη συνέχεια πιο αναλυτικά για άλλους τομείς οικονομικής συνεργασίας. Θέλω να πω, όμως, αυτό το οποίο είπε και ο Πρόεδρος Vučić: ότι η σερβική οικονομία έχει δείξει εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια. Είναι μακράν η μεγαλύτερη οικονομία στα Δυτικά Βαλκάνια. Και καθώς η Ελλάδα βγαίνει και αυτή από την οικονομική κρίση, πιστεύω ότι οι δύο οικονομίες μας είναι συντονισμένες σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Κατά συνέπεια η διασύνδεσή τους μόνο όφελος μπορεί να έχει και για τις δύο χώρες.

Και βέβαια, μιλώντας για την Ευρώπη, η Ελλάδα έχει υπάρξει ίσως ο πιο σταθερός σύμμαχος, αγαπητέ μου Aleksandar, στεκόμαστε στο πλευρό σας υπέρ της ευρωπαϊκής σας προοπτικής. Και πρέπει να πω ότι οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες γενικά για τα ζητήματα της ευρωπαϊκής διεύρυνσης έχουν αποκτήσει νέα δυναμική. Οι αποφάσεις που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση την περασμένη χρονιά για την Ουκρανία, τη Μολδαβία, τη Γεωργία αλλά και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, είναι ιστορικές και πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει και το Βελιγράδι να αξιοποιήσει αυτή τη θετική συγκυρία προς όφελος της ενταξιακής διαδικασίας.

Και χαίρομαι πολύ που άκουσα τον Πρόεδρο Vučić να μιλάει με πολύ ξεκάθαρα λόγια για την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας. Το έχω πει πολλές φορές, το επαναλαμβάνω και εδώ: δεν μπορεί να υπάρχει μέλλον, ευρωπαϊκό μέλλον, για τα Δυτικά Βαλκάνια χωρίς να υπάρχει ευρωπαϊκό μέλλον για τη Σερβία, τη μεγαλύτερη χώρα των Δυτικών Βαλκανίων.

Για εμάς η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων, συνολικά, στην Ευρώπη είναι στρατηγικός μας στόχος -ήταν στρατηγικός στόχος από τη Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης πριν από 21 χρόνια. Και επιταχύνοντας κι εσείς τις μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της χώρας, θα έρθετε πιο κοντά στην Ευρώπη.

Πιστεύω ότι μπορούμε, αγαπητέ Aleksandar, να κάνουμε το 2024 μία χρονιά σημαντικής προόδου για τη Σερβία και εμείς θα σταθούμε δίπλα σας σε αυτή την προσπάθεια.

Με ενημέρωσε ο Πρόεδρος και για τις εξελίξεις στον διάλογο με την Πρίστινα. Όπως γνωρίζετε, η δική μας θέση για το Κόσοβο παραμένει σταθερή. Και πιστεύουμε ότι η ευρωπαϊκή διαμεσολάβηση και ο διάλογος είναι μονόδρομος για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο πλευρών. Και αυτό θα σηματοδοτούσε, τελικά, και τη σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή που είναι ο απώτερος στόχος όλων μας.

Παρακολουθούμε και εμείς με ανησυχία τις εντάσεις των τελευταίων μηνών. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε σε επικίνδυνες καταστάσεις του παρελθόντος και ξέρω ότι αυτό θέλει και ο Πρόεδρος Vučić.

Συζητήσαμε, τέλος, και όλες τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, την Ερυθρά Θάλασσα, την Ουκρανία. Οι θέσεις μας είναι κοινές, πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο.

Κλείνω λέγοντας ότι αυτή η εγκάρδια και γόνιμη συζήτησή μας εμπλούτισε περισσότερο το φάσμα της στρατηγικής μας συνεργασίας και ότι κάναμε ένα ακόμα μεγάλο βήμα στην κοινή μας διαδρομή. Νομίζω ότι σε εμάς αλλά και στους συνεργάτες μας εναπόκειται να προσθέσουμε πολύ περιεχόμενο και ουσία στις στρατηγικές κατευθύνσεις που δώσαμε μέσα από αυτή την πολύ ουσιαστική διμερή συζήτηση.

Φίλε Aleksandar, σε ευχαριστώ για ακόμη μια φορά θερμά για τη θαυμάσια φιλοξενία.



Συνελήφθη μετά τον τράπερ και ο δεύτερος κατηγορούμενος για την επίθεση σε βάρος του 23χρονου φοιτητή



Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται το δεύτερο άτομο που κατηγορείται μαζί με τον 25χρονο τράπερ που έχει προφυλακιστεί για την επίθεση εναντίον του 23χρονου φοιτητή, τον προηγούμενο μήνα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, από κοινού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προσήλθε το πρωί αυτοβούλως στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και ακολούθησε η σύλληψή του, σε εκτέλεση του εντάλματος. 

Αυτή την ώρα κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου και τις επόμενες ώρες αναμένεται να οδηγηθεί στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο 25χρονος συγκατηγορούμενός του έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέος, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Την ίδια ώρα, ο 23χρονος φοιτητής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Σύμφωνα με το περιβάλλον του, η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει βελτίωση, με τους γιατρούς να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι.




Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχουν πάρει οι κλοπές αυτοκινήτων, με τους ιδιοκτήτες να είναι απροστάτευτοι

 


Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχουν πάρει τους τελευταίους μήνες οι κλοπές αυτοκινήτων, με τους ιδιοκτήτες, και ειδικά όσους δεν διαθέτουν έναν καλά φυλασσόμενο χώρο, να ανησυχούν έντονα για το… μέλλον του οχήματός τους.

Κάθε μέρα μαθαινουμε για νέα περιστατικά κλοπής αυτοκινήτων, με τους ιδιοκτήτες να ξυπνούν ένα πρώι και να βλέπουν ότι το αυτοκίνητό τους έχει κάνει… φτερά, παρά τα συστήματα ασφάλειας που διαθέτουν ειδικά τα καινούργια. 

Τα θύματα επικοινωνούν με τις αστυνομικές αρχές που είναι συγκεκριμένα αυτά που μπορούν να κάνουν, ενώ δεν είναι λίγοι που επίσης καταφεύγουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας από τους χρήστες οποιαδήποτε πληροφορία που θα βοηθήσει να εντοπιστούν τα «ίχνη» του ΙΧ.

Μέσω των social media έγινε προσπάθεια να εντοπιστεί και ένα Peugeot 3008 που εκλάπη τα ξημερώματα του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου έξω από το θέατρο «Κιβωτός» στην Πειραιώς, που σημαίνει ότι ούτε θέατρο δεν μπορείς να πάς, με τους κλέφτες να γλεντάνε την ανύπαρκτη αστυνόμευση.

Χρήστης του “Χ” δημοσίευσε εικόνες του κλεμμένου οχήματος, ζητώντας από τους ακολούθους του ένα retweet. Οι χρήστες έσπευσαν να παράσχουν χείρα βοηθείας, με τις αναδημοσιεύσεις που έγιναν να υπερβαίνουν τις 1.000.




Το Peugeot 3008,  εντοπίστηκε, σε άθλια κατάσταση αφού οι κακοποιοί βρέθηκε πλήρως απογυμνωμένο, μη θυμίζοντας σε τίποτα το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ιδιοκτήτης του.

Οι πόρτες, τα καθίσματα, το τιμόνι, πολλά μηχανικά μέρη κ.ο.κ. είχαν κλαπεί και είχε μείνει μόνο ο σκελετός.

Τα εξαρτήματα που έχουν κλαπεί είδη πωλούνται στη «μαύρη αγορά» για ανταλλακτικά, με τον ιδιοκτήτη να είναι και να νιώθει απροστάτευτος.



Νεκρή απο τα πυρά του Αιγύπτιου η αδελφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, Μαρία Καρνέση

 


Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός από το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς σε ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Καρνέση στη Γλυφάδα μαζί με τον δράστη πρώην εργαζόμενο που εισέβαλε στα γραφεία της οδού Αρτεμισίου και άνοιξε πυρ με καραμπίνα με αποτέλεσμα να σκοτώσει τρία άτομα πριν να βάλει τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες νεκροί από τα πυρά του Αιγύπτιου έπεσαν η αδερφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, Μαρία Καρνέση, ο διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής και γαμπρός του Αντώνης Βλασάκης, και ο εργαζόμενος Ηλίας Κουκουλάρης.

Ο Αιγύπτιος δράστης βρέθηκε νεκρός στο υπόγειο του κτηρίου της ναυτιλιακής πλάι στην καραμπίνα με την οποία αυτοκτόνησε.

Ο δράστης που οι Έλληνες τον φώναζαν «Άρη» αλλά κατά πληροφορίες το πραγματικό του όνομα ήταν Ελ Μπουράι, ήταν πρώην εργαζόμενος της εταιρείας που είχε απολυθεί. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ήταν για χρόνια επιστάτης στο σπίτι της οικογένειας Καρνέση στους Πεταλιούς.

Η εταιρεία European Navigation Inc, κατέχει δέκα πλοία που μεταφέρουν χημικά, ενώ ναυπηγεί και τρία ακόμη πλοία, τα οποία θα παραδοθούν το 2005.

Η European Navigation Inc. ιδρύθηκε το 1979. Ιστορικά, ο όμιλος έχει διαχειριστεί έναν μέσο στόλο περίπου 35 πλοίων που εκτείνονται από δεξαμενόπλοια χημικών έως VLCC και εύχρηστα σε μεγάλα VLOC/Capesize bulkcarriers.

Η εταιρεία διαχειρίζεται σήμερα ένα στόλο περίπου 1.200.000 DW.

Ο Σπύρος Καρνέσης είναι μεγαλομέτοχος της εταιρείας εμπορίας πετρελαιοειδών Ελινόιλ.




Σκότωσε τρεις και αυτοκτόνησε ο Αιγύπτιος πρώην εργαζόμενος στην ναυτιλιακή εταιρία


 

Τέσσερις νεκροί είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο απολογισμός από το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα με δράστη πρώην εργαζόμενο σε αυτή.

Οι νεκροί είναι 3 εργαζόμενοι στην ναυτιλιακή και ο αλλοδαπός δράστης που εισέβαλε στα γραφεία της οδού Αρτεμισίου και άνοιξε πυρ με καραμπίνα με αποτέλεσμα να σκοτώσει τρία άτομα πριν να βάλει τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες νεκροί από τα πυρά του Αιγύπτιου έπεσαν οι Ηλίας Κουκουλάρης, Μαρία Καρνέση και Σπύρος Βλασσάκης.

Ο Αιγύπτιος δράτης βρέθηκε νεκρός στο υπόγειο του κτιρίου της ναυτιλιακής και αυτοκτόνησε με την καραμπίνα που βρέθηκε δίπλα του.

Ο νεκρός Αιγύπτιος δράστης ήταν για χρόνια επιστάτης στην εταιρεία.



Ο δράστης μπήκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας από τον χώρο του πάρκινγκ, καθώς παρά το γεγονός ότι είχε απολυθεί, είχε ακόμα δικαίωμα πρόσβασης στον χώρο. Κατά την είσοδό του, είπε ότι πήγαινε μέσα για να καθαρίσει. Πρώτα ανέβηκε στον ημιώροφο όπου πυροβόλησε δύο άτομα και μετά σταμάτησε στον δεύτερο όροφο, όπου πυροβόλησε μία γυναίκα.

Η επιχείρηση των ΕΚΑΜ για τον εντοπισμό του δράστη ξεκίνησε στις 11.15. 

Μετά τη λήξη του θρίλερ άνδρες και γυναίκες του ΕΚΑΒ μπήκαν στο κτήριο για να πιστοποιήσουν τους θανάτους από την επίθεση. 




Πώς στήθηκε η ανθελληνική προπαγάνδα στο ευρωκοινοβούλιο

 


«Αν βάλεις στη ζυγαριά από τη μια το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και από την άλλη την ετήσια έκθεση της Ε.Ε. για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, η ζυγαριά θα γείρει πολύ προς την ετήσια έκθεση».

Η άποψη ανήκει σε σημαντικό παράγοντα, ο οποίος έχει ακριβή αντίληψη για το ποιο είναι το πραγματικό βάρος του ψηφίσματος που εγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο κι έγινε λάβαρο «πανηγυρισμών» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ψήφισμα είναι ένα από τα πολλά ψηφίσματα που εγκρίνονται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και -σε αντίθεση με την ετήσια έκθεση της Ε.Ε.- δεν έχει κανένα πρακτικό αντίκρισμα στις ευρωπαϊκές αποφάσεις. Εχει μόνο πολιτική σημασία.

Κι αυτό μεγεθύνει τις ευθύνες όσων προώθησαν, ψήφισαν και στήριξαν το ψήφισμα, το οποίο ξεχειλίζει από δυσφήμηση για τη χώρα και χαρακτηρίζεται από πολιτική τύφλωση και μένος κατά της χώρας. Τα ενδιαφέροντα είναι δυο:

1 Μεταξύ των πρωταγωνιστών της έγκρισης του ανθελληνικού ψηφίσματος είναι κυρίως οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Κύρτσος που έχει προσχωρήσει στην ομάδα του Ε. Μακρόν, Renew. Οι μεν Ελληνες ευρωβουλευτές νομίζουν ότι «καταδικάστηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη» και όχι ότι δυσφημίστηκε η χώρα! Το ΚΚΕ και η Ε. Καϊλή το καταψήφισαν.

2 Οι ευρωβουλευτές της Αριστεράς, των Πράσινων, των σοσιαλδημοκρατών, η δηλωμένη πολέμια της Ελλάδας Σόφι Ιν’τ Βελντ μαζί με μερικούς άλλους ακτιβιστές, του Renew και 7 ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, που το υπερψήφισαν, έκαναν τη δική τους δουλειά. Ηθελαν να χτυπήσουν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) εν όψει των ευρωεκλογών, χτυπώντας το πιο ισχυρό κόμμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που είναι η Ν.Δ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο Γ. Κύρτσος ενημέρωναν διαρκώς άλλες πολιτικές ομάδες για εσωτερικά θέματα της Ελλάδας, τα οποία όμως στην πλειοψηφία τους βρίσκονται σε δικαστική εξέλιξη. Και οι μεν Ολλανδοί, Γερμανοί, Βέλγοι κ.λπ., που στήριξαν το ψήφισμα -και δεν έχουν διασώσει ούτε έναν μετανάστη, σε αντίθεση με το Ελληνικό Λιμενικό που έχει διασώσει χιλιάδες ζωές- έχουν την ατζέντα τους.

Ατζέντα, αλλά εντελώς «καμένη», έχουν και οι… αφελείς Ελληνες ευρωβουλευτές, οι οποίοι νόμισαν ότι έκαναν τον Κ. Μητσοτάκη… Ορμπαν και την Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα.

Η εχθροπαθής ατζέντα-αχταρμάς που τα έχει όλα μέσα, από τη δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ, μέχρι τις υποκλοπές, τα Τέμπη, τη φίμωση του τύπου, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τα puss backs κ.λπ., είναι η ατζέντα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις και καταποντίστηκε φτάνοντας στο αξιοζήλευτο πια 17%. Αυτή ατζέντα-«χούντα Κούλη» δεν έχει «αγοραστές» στην Ελλάδα. Αντιθέτως, οδηγεί στη δημιουργία και νέων «αγανακτισμένων» με την εχθροπάθεια, την τοξικότητα, τα fake news και τον ρεβανσισμό.

ΟΤΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΦΥΡΙΖΕ ΑΔΙΑΦΟΡΑ 

Το Μάτι, η σκευωρία Novartis και η… φυλακή

Είναι οξύμωρο αυτό που συμβαίνει, καθώς, όταν για αντίστοιχα θέματα επί ΣΥΡΙΖΑ, οι τότε κυβερνώντες σφύριζαν αδιάφορα, αν δεν έπαιζαν θέατρο, όπως στο Μάτι. Τους πόνεσαν τα Τέμπη, αλλά στο Μάτι έδιναν μεταμεσονύχτιες παραστάσεις, ενώ υπήρχαν νεκροί. Οταν συλλαμβάνονταν δημοσιογράφοι με διαδικασία αυτόφωρου ή στηνόταν αντισυνταγματική παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες, με στόχο τα 4 κανάλια του… Ινστιτούτου της Φλωρεντίας και τον έλεγχο των ΜΜΕ, υπήρχε ελευθεροτυπία. Οταν στήθηκε η σκευωρία Novartis, που άφησε πίσω της δυο υπουργούς αμετάκλητα καταδικασμένους, υπήρχε δημοκρατία. Κι όταν θρασύδειλος υπουργός έλεγε να βάλουμε «4-5 στη φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές», υπήρχαν πλέρια δημοκρατία και απεριόριστος σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Κι όταν η ΕΥΠ επί Γ. Ρουμπάτη έφερε τα κακόβουλα λογισμικά στη χώρα και παρακολουθούνταν ουκ ολίγοι, ήταν για λόγους «εθνικής ασφάλειας».

Τόσο η υποκίνηση του ψηφίσματος όσο και οι πανηγυρισμοί που συνόδευσαν την έγκρισή του επιβαρύνουν την ήδη επιβαρυμένη θέση των «ενθουσιασμένων». Και βεβαίως προσδιορίζει το περιεχόμενο της «πατριωτικής αριστεράς» του Σ. Κασσελάκη.


Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Σικελός στραγγάλισε δύο από τα τρία του παιδιά και έκαψε ζωντανή τη γυναίκα του

 


Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία η είδηση της δολοφονίας, από μέρους του Σικελού Τζοβάνι Μπαρέκα, δυο εκ των τριών παιδιών του και της συζύγου του.

Σύμφωνα με τα όσα ομολόγησε ο 54χρονος δράστης στους καραμπινιέρους, στραγγάλισε τους δυο γιούς του, πέντε και δεκαέξι ετών, και στη συνέχεια έκαψε ζωντανή τη σύζυγό του. Η μόνη η οποία σώθηκε, είναι η δεκαεπτάχρονη κόρη του, την οποία οι καραμπινιέροι βρήκαν μέσα στο σπίτι, στην περιοχή Αλταβίλα Μιλίτσια, σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης.

Σύμφωνα με ό,τι διαρρέει μέχρι αυτή τη στιγμή, ο Μπαρέκα είπε στους καραμπινιέρους ότι «μέσα στο σπίτι του άκουσε και είδε τον δαίμονα» και οι υπεύθυνοι των ερευνών θεωρούν ότι μπορεί να έδρασε υποκινούμενος από θρησκευτική σέχτα. Συγγενείς του δράστη, δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι «το μόνο που ήξεραν, είναι ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και ότι ήταν πολύ θρήσκος».

Καραμπινιέροι και αστυνομικοί της περιοχής, έξω από το Παλέρμο της Σικελίας, προσπαθούν να εξακριβώσουν τώρα πού έχει ταφεί το απανθρακωμένο πτώμα της συζύγου του δράστη και συνεχίζουν να ανακρίνουν γείτονες και συγγενείς.



Ο στρατός του Ισραήλ απελευθέρωσε δυο ομήρους που κρατούνταν στη Ράφα, 4 μήνες μετά την αρπαγή

 


Οι υπηρεσίες ασφαλείας και ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσαν πως απελευθέρωσαν δυο ομήρους που είχαν απαχθεί την 7η Οκτωβρίου από τρομοκράτες της Χαμάς κατά τη διάρκεια επιχείρησης τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Ο Φερνάντο Σιμόν Μαρμάν, 60 ετών, και ο Λουίς Χαρ, 70 ετών, ανακτήθηκαν κατά τη διάρκεια νυχτερινής επιχείρησης στη Ράφα που διεξήγαγαν από κοινού ο στρατός, η Σιν Μπετ (σ.σ. η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας) και η αστυνομία», σύμφωνα με κοινό δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Οι όμηροι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Σίμπα, στο κεντρικό Ισραήλ, ανακοίνωσε η δομή υγείας. Γιατροί επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται «σε καλή κατάσταση».




Στην δικαιοσύνη πάει ο Πορτοσάλτε τον φαιδρό Πάνο Βλάχο - Πήγε να μαζέψει την ξεφτίλα με νέα ανάρτηση


 

Ο Πάνος Βλάχος διέπραξε ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και μέχρι στιγμής δεν έχει παρέμβει ο εισαγγελέας!!

Αντίθετα με τον Άδωνι Γεωργιάδη που δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει, την πρόθεσή του να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του φαιδρού τραγουδιστή και ηθοποιού Πάνου Βλάχου για το «Μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε» ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ο Άρης Πορτοσάλτε.

«Χιούμορ με προπτροπή σε φόνο δεν υπάρχει. Διάλογο με υποκινητή βίας δεν ανοίγεις. Τα περαιτέρω θα τα βρούμε στη δικαιοσύνη» είπε αρχικά ο Άρης Πορτοσάλτε.

Όπως είπε «ένας προτρέπει να με δολοφονήσουν και θα μείνω άπραγος; Θα πάμε με μήνυση και αγωγή και ό,τι άλλο χρειάζεται. Θα ακούω εγω και η οικογένειά μου να δολοφονούμαι για τις απόψεις μου; Ο μοναδικός κριτής μου είναι ο Θεός και η επι γης δικαιοσύνη. Είναι αναχρονιστικό να λέμε ότι η βία είναι μαμή της ιστορίας. Θα πρέπει να παίρνω άδεια για να λέω τις απόψεις μου;».

Από την πλευρά του ο φαιδρός και προκλητικός Πάνος Βλάχος, προσπάθησε να το μαζέψει και απάντησε στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το «Μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε» κατά τη διάρκεια live του στη Θεσσαλονίκη με ένα instastory.

Υπενθυμίζουμε ότι τον τελευταίο καιρό ο Πάνος Βλάχος προκαλεί συνέχεια, δύο εβδομάδες πριν εξαπέλυσε επίθεση προς τους δημοσιογράφους χωρίς να τον έχουν πειράξει, και τώρα απασχόλησε ξανά καθώς ενώ έπαιζε μουσική στη Θεσσαλονίκη, τραγούδησε μεταξύ άλλων, «Μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε», με την αντίδραση των Άδωνι Γεωργιάδη και Άρη Πορτοσάλτε να είναι άμεση.

«Οι στίχοι και η τέχνη μου δεν έχουν σκοπό να υποκινήσουν τη βία. Δεν είναι το χιούμορ και η σάτυρα που γεννούν τη βία. Βάλτε με και εμένα μέσα στον σάκο. Ίσως έτσι να έρθουμε πιο κοντά» έγραψε στην ανάρτησή του νομίζοντας ότι θα γλιτώσει τις συνέπειες.




Πακιστανός στο Ζεφύρι βίασε 13χρονο αυτιστικό αγόρι με δόλωμα ένα πατίνι

 



Ένας Πακιστανός λαθρομετανάστης με δόλωμα πατίνι, παρέσυρε 13χρονο αυτιστικό αγόρι στο σπίτι του στο Ζεφύρι και του επιτέθηκε σεξουαλικά, ξεσπώντας στο παιδικό του κορμί, τα αρρωστημένα ένστικτα και διεστραμμένες φαντασιώσεις.

Μάλιστα, το θύμα της ζοφερής αυτής υπόθεσης στο Ζεφύρι με δράστη τον ανώμαλο Πακιστανό, έχει διαγνωστεί με αναπηρία 86%.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. :

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη βραδινές ώρες της 9-2-2024, 42χρονος αλλοδαπός  κατηγορούμενος για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 12 έτη.

Ο 42χρονος γνωρίζοντας το έντονο ενδιαφέρον του αγοριού στα πατίνια που απορρέει από τη αναπτυξιακή του δυσκολία, με το πρόσχημα να του χαρίσει ένα πατίνι, τον οδήγησε μεσημβρινές ώρες της 9-2-2024 εντός της οικίας του και προέβη στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις.

«Η μητέρα του ανήλικου, ανέφερε μεταξύ άλλων οτι ο γιος της, ο οποίος είναι στο φάσμα του Αυτισμού (F84) με ποσοστό αναπηρίας 86%, της εκμυστηρεύτηκε οτι ο ανωτέρω κατηγορούμενος μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας (09-02-2024), εκμεταλλευόμενος την διανοητική αναπηρία του και γνωρίζοντας ότι ο ανήλικος έχει εμμονή με τα πατίνια, με το πρόσχημα να του δώσει ένα, τον οδήγησε στην οικία του που βρίσκεται επί της οδού Δαβάκη στην περιοχή του Ζεφυρίου και ενήργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του».

«Ο  κατηγορούμενος αναζητήθηκε από Αστυνομικούς του Τμήμα Ασφαλείας Ζεφυρίου, με την συνδρομή ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. και αφού εντοπίστηκε εξωτερικά της οικίας του, ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στην έδρα της Υ.Π.Α. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία  για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 338 παρ. 1 και 339 παρ. 1 εδ. β΄ του Π.Κ., ήτοι «Κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη» και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε πρωινές ώρες της 10-02-2024 ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για Κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και Γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που συμπλήρωσε τα δώδεκα (12) έτη και παρέπεμψε την υπόθεση για κύρια ανάκριση στο 18ο Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών, από όπου και διατάχθηκε η επαναπροσαγωγή του, την Δευτέρα 12-02-2024 και ώρα 10:30’»