Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχουν πάρει οι κλοπές αυτοκινήτων, με τους ιδιοκτήτες να είναι απροστάτευτοι

 


Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχουν πάρει τους τελευταίους μήνες οι κλοπές αυτοκινήτων, με τους ιδιοκτήτες, και ειδικά όσους δεν διαθέτουν έναν καλά φυλασσόμενο χώρο, να ανησυχούν έντονα για το… μέλλον του οχήματός τους.

Κάθε μέρα μαθαινουμε για νέα περιστατικά κλοπής αυτοκινήτων, με τους ιδιοκτήτες να ξυπνούν ένα πρώι και να βλέπουν ότι το αυτοκίνητό τους έχει κάνει… φτερά, παρά τα συστήματα ασφάλειας που διαθέτουν ειδικά τα καινούργια. 

Τα θύματα επικοινωνούν με τις αστυνομικές αρχές που είναι συγκεκριμένα αυτά που μπορούν να κάνουν, ενώ δεν είναι λίγοι που επίσης καταφεύγουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας από τους χρήστες οποιαδήποτε πληροφορία που θα βοηθήσει να εντοπιστούν τα «ίχνη» του ΙΧ.

Μέσω των social media έγινε προσπάθεια να εντοπιστεί και ένα Peugeot 3008 που εκλάπη τα ξημερώματα του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου έξω από το θέατρο «Κιβωτός» στην Πειραιώς, που σημαίνει ότι ούτε θέατρο δεν μπορείς να πάς, με τους κλέφτες να γλεντάνε την ανύπαρκτη αστυνόμευση.

Χρήστης του “Χ” δημοσίευσε εικόνες του κλεμμένου οχήματος, ζητώντας από τους ακολούθους του ένα retweet. Οι χρήστες έσπευσαν να παράσχουν χείρα βοηθείας, με τις αναδημοσιεύσεις που έγιναν να υπερβαίνουν τις 1.000.




Το Peugeot 3008,  εντοπίστηκε, σε άθλια κατάσταση αφού οι κακοποιοί βρέθηκε πλήρως απογυμνωμένο, μη θυμίζοντας σε τίποτα το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ιδιοκτήτης του.

Οι πόρτες, τα καθίσματα, το τιμόνι, πολλά μηχανικά μέρη κ.ο.κ. είχαν κλαπεί και είχε μείνει μόνο ο σκελετός.

Τα εξαρτήματα που έχουν κλαπεί είδη πωλούνται στη «μαύρη αγορά» για ανταλλακτικά, με τον ιδιοκτήτη να είναι και να νιώθει απροστάτευτος.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου