Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Συνέλαβαν μετανάστες και Γερμανούς δημοσιογράφους που έμεναν παράνομα σε ξύλινη παράγκα στην Λέσβο

 



Στο μικροσκόπιο των αστυνομιών αρχών και της ΕΥΠ έχει μπει η δράση ενός 45χρονου Καναδού που διαβιούσε παράνομα σε μια ξύλινη παράγκα στη Λέσβο όπου εντοπίστηκαν 25 μη νόμιμοι μετανάστες και τρεις Γερμανοί δημοσιογράφοι!

Οι 25 αλλοδαποί αφρικανικής καταγωγής εντοπίστηκαν κοντά στον οικισμό Παλιός και συνελήφθησαν, αλλά στην συνέχεια οι άνδρες της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης και του Λιμενικού Σταθμού Μήθυμνας βρήκαν την καλύβα μέσα σε ένα αγροτεμάχιο σε ορεινή περιοχή της Συκαμινέας και, μαζί με τον 45χρονο Καναδό ο οποίος δεν διέθετε ταξιδιωτικά έγγραφα, συνέλαβαν και τους Γερμανούς δημοσιογράφους.

Στο παράπηγμα κατασχέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής, μία φωτογραφική μηχανή με τα παρελκόμενά της, ένας τηλεφακός, μία κάμερα, τέσσερις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, δύο) power bank, ένα ψηφιακό καταγραφικό ήχου, δύο ασύρματα μικρόφωνα, οκτώ κάρτες μνήμης για φωτογραφική μηχανή, ένα ασύρματο «ποντίκι», ένα ασύρματο πληκτρολόγιο και δύο κάρτες sim. Όλα εστάλησαν στα ειδικά εργαστήρια για διερεύνηση και να εξεταστεί το περιεχόμενο των αποθηκευτικών μέσων, ενώ κατασχέθηκε και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Μετά την άσκηση δίωξης για προώθηση παράνομων μεταναστών και απείθεια και την απολογία του στον ανακριτή Μυτιλήνης, ο Καναδός αφέθηκε ελεύθερος, όπως και οι τρεις Γερμανοί στους οποίους ανήκουν τα ηλεκτρονικά και ψηφιακά είδη. Οι λιμενικοί συνεχίζουν τις έρευνες σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων.


Μάνος Τσαγκαράκης

Πηγή : protothema.gr



Τι αλλάζει στον ΚΟΚ

 



Πρόστιμα, όριο ηλικίας και αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για τα ΣΒΑΚ και τη μικροκινητικότητα, που θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου, τα Ελαφριά Προσωπικά Ηλεκτρικά Οχήματα (ΕΠΗΟ), δηλαδή ηλεκτρικά πατίνια, τροχοπέδιλα (rollers), τροχοσανίδες (skate boards), αυτοεξισορροπούμενα οχήματα, όπως Segway, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες βάσει ταχύτητας.

Με δύο… ταχύτητες

Συγκεκριμένα, σε οχήματα των οποίων η μέγιστη ταχύτητα δεν υπερβαίνει τα 6 χλμ./ώρα, τα οποία θεωρούνται και κυκλοφορούν ως πεζοί και σε οχήματα των οποίων η μέγιστη ταχύτητα υπερβαίνει τα 6 χλμ./ώρα, αλλά δεν υπερβαίνει τα 25 χλμ./ώρα, τα οποία θεωρούνται και κυκλοφορούν ως ποδήλατα.

Για το σύνολο των οχημάτων μικροκινητικότητας ορίζεται ως ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας τα 25 χλμ./ώρα, ενώ απαγορεύεται να κυκλοφορούν σε οδούς όπου το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας των αυτοκίνητων οχημάτων υπερβαίνει τα 50 χλμ./ώρα.

Καμπάνες

Σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου ταχύτητας, ο οδηγός τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 40 ευρώ και όποιος το θέτει σε κυκλοφορία με διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ. Σε οδηγό ΕΠΗΟ, ο οποίος υπερβαίνει τα 35 χλμ./ώρα το πρόστιμο θα πηγαίνει στα 100 ευρώ και για όποιον το θέτει σε κυκλοφορία στα 200 ευρώ, ενώ όποιος κυκλοφορεί με αντίστοιχο όχημα σε οδούς όπου αναπτύσσονται ταχύτητες άνω των 50χλμ./ώρα τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 80 ευρώ.

Όπως προκύπτει, διατηρείται η «συνοδευόμενη» οδήγηση για παιδιά που δεν έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 12 ετών και κινούνται σε οδικό δίκτυο που προορίζεται για την κυκλοφορία μηχανοκίνητων οχημάτων. Ετσι, θα πρέπει να συνοδεύονται από άτομα που έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 16 ετών.

Η χρήση κράνους τόσο για τα ποδήλατα όσο και για τα πατίνια συστήνεται αλλά δεν καθίσταται υποχρεωτική, καθώς όπως επισημαίνεται «οι οδηγοί των ποδηλάτων και των ΕΠΗΟ συστήνεται να φορούν εγκεκριμένου τύπου προστατευτικό κράνος, κανονικά δεμένο». Κατά τη νύκτα, οι οδηγοί των ΕΠΗΟ υποχρεούνται να φορούν αντανακλαστικό εξοπλισμό, ενώ τα πατίνια και τα υπόλοιπα οχήματα μικροκινητικότητας επιβάλλεται να είναι εφοδιασμένα με σύστημα τροχοπέδησης, με ένα λευκό ή κίτρινο φως μπροστά και ένα ερυθρό φως και αντανακλαστικό στοιχείο πίσω, ως και με έναν τουλάχιστον αντανακλαστήρα σε κάθε πλευρά. Σε διαφορετική περίπτωση επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 40 ευρώ.

Παράλληλα, τα ΕΠΗΟ επιβάλλεται να είναι εφοδιασμένα με συσκευή ηχητικής προειδοποίησης, σύστημα πρόωσης που εφαρμόζεται στον οπίσθιο ή στους οπίσθιους τροχούς, εφόσον υφίστανται. Σε ό,τι αφορά τη στάθμευση, προβλέπεται ότι κατ’ εξαίρεση, τα δίτροχα ποδήλατα, μοτοποδήλατα και μοτοσικλέτες χωρίς καλάθι, καθώς και τα ηλεκτρικά πατίνια μπορούν να σταθμεύουν το ένα παράπλευρα με το άλλο σε διπλή σειρά. Σε περίπτωση παράνομης μαζικής απόθεσης ΕΠΗΟ που παραχωρούνται προς χρήση ή ενοικίαση από εταιρίες ενοικίασης ή παραχώρησης προς χρήση στις εταιρίες παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Επιπλέον, απαγορεύεται οι οδηγοί να φορούν ακουστικά συνδεδεμένα με ηχητικές συσκευές, κ.λπ., καθώς επίσης η χρήση κινητού τηλεφώνου εν κινήσει εάν δεν είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση.

Αλλαγές ΚΟΚ

Αλλαγές όμως και στον ΚΟΚ περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του ΥΠΟΜΕ, αφού όπως προκύπτει από το άρθρο 25 του νομοσχεδίου επιβάλλεται αφαίρεση άδειας οδήγησης, κυκλοφορίας και πινακίδων για 10 ημέρες επιπλέον του διοικητικού προστίμου στις παραβάσεις που αφορούν μεταξύ άλλων σε σημάνσεις όπως:

* Ρ8: Κλειστή οδός για όλα τα οχήματα και προς τις δύο κατευθύνσεις. Διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ.

* Ρ9: Απαγορεύεται η είσοδος σε μηχανοκίνητα οχήματα εκτός των δίτροχων μοτοσικλετών. Διοικητικό πρόστιμο 80 ευρώ.

* Ρ13: Απαγορεύεται η είσοδος στα φορτηγά αυτοκίνητα. Διοικητικό πρόστιμο 80 ευρώ.

* Ρ26: Απαγορεύεται η οδήγηση οχήματος σε απόσταση μικρότερη των (π.χ. 70) μέτρων από του προηγούμενου. Διοικητικό πρόστιμο 80 ευρώ.

* Ρ71: Χώρoς στάθμευσης απoκλειστικά για oχήματα Aτόμων με Aναπηρίες (ΑμεΑ), ύστερα από ειδική άδεια. Διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ.


Μαρίνα Ξυπνητού

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Πόσες ακροαριστερές αλητείες να αντέξουμε; Ο Κούλογλου καλεί συγγενείς θυμάτων του κορωνοϊού να κινηθούν δικαστικά κατά της κυβέρνησης

 


Είναι τραγική η κατάσταση των ακροαριστερών του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούν με κάθε τρόπο να προκαλέσουν χωρίς ίχνος σοβαρότητας και υπευθυνότητας.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου με άρθρο του στο tvxs απευθύνεται σε όσους έχασαν δικό τους άνθρωπο από κορονοϊό με τον τίτλο: «Πολίτες, πλακώστε τους στις μηνύσεις».

Μεταξύ άλλων γράφει και προτρέπει τους συγγενείς θυμάτων να κινηθούν νομικά δείχνοντας έτσι την αλητεία των ακροαριστερών που δεν διστάζουν σε τίποτα, εκμεταλλεύονται και τον ανθρώπινο πόνο λες και η κυβέρνηση φταίει για τους θανάτους των πολιτών:

«Τώρα τρέχουν και δεν φθάνουν στη Θεσσαλονίκη, απειλώντας με επίταξη τις ιδιωτικές κλινικές, που τόσο αδικαιολόγητα είχαν εξαιρέσει από την υποδοχή κρουσμάτων covid, όσο αναιτιολόγητα είχαν διπλασιάσει τα ημερήσια νοσήλια (από 800 σε 1600 ευρώ)/. Αθώοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ενώ θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Πεθαίνουν στους διαδρόμους των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης χωρίς καν διασωλήνωση, για να μην απαθανατίσουν το φονικό οι κάμερες. Θα μείνουν οι συγγενείς τους άπραγοι, να κοιτούν τους άκλαυτους νεκρούς;».



Ανοικτά δικαστήρια αλλά με πρόσθετα αυστηρά μέτρα

 



Ανοικτά δικαστήρια αλλά με πρόσθετα αυστηρά μέτρα αποφυγής του συνωστισμού, ειδικά στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας, ζητούν προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα, μέλη της διοίκησης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Όπως αναφέρουν οι καταγγελίες δικαστών ειδικά σε δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας για φαινόμενα συνωστισμού κατά την εκδίκαση υποθέσεων είναι πολλά και για το λόγο αυτό εισηγούνται αλλαγές στα μέτρα που ήδη ισχύουν για τα δικαστήρια.

Ειδικότερα στις ποινικές υποθέσεις προτείνουν να γίνονται μόνον όσες έχουν κίνδυνο να παραγραφούν και σε όσες έχουν προσωρινά κρατούμενους για τους οποίους υπάρχει κίνδυνος να λήξει το 18μηνο και να μείνουν ελεύθεροι.

Για σειρά αστικών υποθέσεων προτείνουν μέτρα, όπως εξέτασης των μαρτύρων σε συμβολαιογράφο ( ένορκες) καθώς και άλλα για να μην συνωστίζονται οι πολίτες στα δικαστήρια.

Τις προτάσεις υπογράφουν, οι Δημήτριος Φούκας πρόεδρος πρωτοδικών Ελευθερία Κώνστα μέλη της διοίκησης της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων καθώς και ο Ευστάθιος Βεργώνης αντιεισαγγελέας εφετών και η Μαρία Μπουτάκη πρωτοδίκης.

Αναλυτικά η πρόταση τους

«Υποχρεωτική παράσταση αποκλειστικά με δήλωση όλων των διαδίκων, όχι μόνο σε διαδικασίες, που αυτή επιτρέπεται ήδη προαιρετικά (Άρειος Πάγος, Πολιτικό Εφετείο) αλλά και στις ειδικές διαδικασίες, εκουσία δικαιοδοσία και ασφαλιστικά μέτρα με εξέταση μαρτύρων ενώπιον συμβολαιογράφων (ένορκες βεβαιώσεις) και όχι στα Ειρηνοδικεία για την αποφυγή του συνωστισμού στα Δικαστήρια.  

2) Διεξαγωγή κανονικά των τυπικών συζητήσεων της νέας τακτικής διαδικασίας σε όλα τα δικαστήρια, αφού εκεί ούτως ή άλλως πρακτικά δεν υπάρχει προφορική διαδικασία.

3) Οι υποθέσεις στις οποίες δεν έχουν υποβάλλει δήλωση όλα τα διάδικα μέρη (ανεξαρτήτως διαδικασίας)  δεν εισάγονται προς συζήτηση και αναβάλλονται οίκοθεν.  

4) Ως προς την εκδίκαση των ποινικών υποθέσεων, εκδίκαση μόνο των υποθέσεων που υπάρχει κίνδυνος παραγραφής και αυτών στις οποίες υπάρχουν προσωρινά κρατούμενοι. 

5) Ο επαναπροσδιορισμός των υποθέσεων που δεν θα συζητηθούν είναι αρμοδιότητα του Διευθύνοντος εκάστου δικαστικού σχηματισμού λαμβανομένων πάντα υπόψη των αποφάσεων των οικείων ολομελειών».


ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Τους πείραξε η Ελληνική σημαία στην βουλή, για την σημαία ΛΟΑΤΚΙ 2018-2019 ένιωσαν περήφανοι

 



Επίθεση κατά της Βουλής των Ελλήνων επειδή τίμησε την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, προβάλλοντας πεντάλεπτο βίντεο με τις μάχες των Ελλήνων, εκδηλώθηκε από διαδικτυακά ακροαριστερά τρολ, προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜεΡΑ25 ιστότοπους.

Ακροαριστερά γνωστά ανθελληνικά πολιτικά στελέχη, όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Νίκος Φίλης χαρακτήρισαν «στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας την απεικόνιση του κτιρίου της  Βουλής  με στρατιωτικά και θρησκευτικά σύμβολα».

Η εικόνα της Παναγίας, η οποία μεταξύ εκατοντάδων άλλων, αποτυπώθηκε για μερικά δευτερόλεπτα στην πρόσοψη του κοινοβουλευτικού μεγάρου, έγινε αντικείμενο χλευασμών και επικρίσεων κατά της κυβέρνησης από ακροαριστερά καθάρματα με πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικής διάστασης που είχε η προβολή του βίντεο.

Η 21η Νοεμβρίου είναι διπλή γιορτή τιμάται πολλά χρόνια με εκδηλώσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και στις εκκλησίες όλης της χώρας. Φέτος, ωστόσο, επειδή δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, λόγω της πανδημίας, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Βουλή των Ελλήνων αποφάσισαν τη συγκεκριμένη προβολή, την οποία όσοι την παρακολούθησαν στο σύνολό της επιμένουν ότι είναι υψηλής αισθητικής.



Στην πορεία του 14ου και 15ου Athens Pride, 2018 και 2019 η Βουλή φωταγωγήθηκε στα χρώματα του ουράνιου τόξο, στα χρώματα του «Φεστιβάλ Υπερηφάνειας» βάφτηκαν όλες οι διαβάσεις περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, για να είναι ταιριαστά με τη διοργάνωση.

Τότε όλοι αυτοί οι ακροαριστεροί ανθέλληνες δήλωναν περήφανοι!!





Οι Πακιστανοί μετά την σφαγή στα Καμίνια άρπαξαν ανήλικο να τον βιάσουν και να το γιορτάσουν

 



Οι Πακιστανοί μαχαιροβγάλτες των Καμινίων, λίγες ώρες μετά τη σφαγή του 29χρονου ομοεθνούς τους, «άρπαξαν» ανήλικο από την Ομόνοια και τον μετέφεραν σε ισόγειο διαμέρισμα στο Περιστέρι για να τον βιάσουν. Μάλιστα είχαν πάρει δύο μπουκάλια special ουίσκι και έκαναν πάρτι πιθανότατα για να γιορτάσουν τη μεγάλη απόδραση που ετοίμαζαν στην Τουρκία. Μια απίστευτη υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά την έφοδο των αστυνομικών της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας Πειραιά, στο διαμέρισμα του Περιστερίου, για τη σύλληψη των τριών Πακιστανών που εμπλέκονται στην ομάδα που μπούκαρε στο διαμέρισμα στα Καμίνια, ξυλοκόπησαν άγρια δύο ομοεθνείς τους και έσφαξαν έναν τρίτο για παραδειγματισμό.

Το 15χρονο αγόρι από το Ιράκ, εξεταζόμενο από παιδοψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ είπε ότι οι τρεις συλληφθέντες, τον οδήγησαν στο ισόγειο διαμέρισμα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λυσία και Λειβαδά και στη συνέχεια αφού του πήραν το κινητό και μερικά ευρώ που είχε πάνω του, του είπαν ότι πρέπει να συνουσιαστεί μαζί τους. Και μάλιστα δεν θα έπρεπε να πει κουβέντα σε κανέναν γιατί θα τον σκότωναν. Κατά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου και λίγα λεπτά πριν εισβάλουν μέσα οι πάνοπλοι άνδρες της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας Πειραιά, οι δύο από αυτούς όρμησαν πάνω του και επιχείρησαν να τον βιάσουν. Όμως εκείνος αντιστάθηκε με αποτέλεσμα οι δράστες να μην προλάβουν να ολοκληρώσουν την αρρωστημένη τους πράξη.

Έκαναν πάρτι

Μια πληροφορία που έφθασε στους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας Πειραιά και έλεγε ότι οι Πακιστανοί απο την ομάδα των σφαγέων στα Καμίνια  είχαν λουφάξει σε διαμέρισμα στο Περιστέρι και κατέστρωναν τη μεγάλη απόδραση από την Ελλάδα, έκανε τους έμπειρους αστυνομικούς των δύο υπηρεσιών να κινηθούν άμεσα. Χωρίς να χάσουν χρόνο, κατέστρωσαν με άκρα μυστικότητα την επιχείρηση και λίγο μετά τις 9 το βράδυ μπούκαραν στο ισόγειο διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Λυσια και Λειβαδα και πέρασαν χειροπέδες σε οκτώ Πακιστανούς. Οι ύποπτοι, οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια του Πειραιά και τρεις από αυτούς, ένας 15χρονος, ένας 19χρονος και ένας 21χρονος αναγνωρίστηκαν απο τα θύματα. Οι πληροφορίες λένε ότι οι τρεις δράστες, βρέθηκαν στο διαμέρισμα του Περιστερίου, προκειμένου να κανονίσουν πως θα φύγουν απο την Αθήνα για τη Βόρεια Ελλάδα και από εκεί στην Τουρκία για να σβήσουν τα ίχνη τους. Μάλιστα, οι μαχαιροβγάλτες ήταν τόσο σίγουροι πως θα ξεγλιστρήσουν από τους διώκτες τους που είχαν αγοράσει δύο μπουκάλια special ουίσκι και έκαναν πάρτι! Ανάμεσα στους οκτώ προσαχθέντες ήταν και το 15χρονο αγόρι που σε κατάσταση σοκ, εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ και ξεδίπλωσε το χρονικό του τρόμου στο διαμέρισμα του Περιστερίου.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες των ανδρών της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας Πειραιά είναι σε πλήρη εξέλιξη, καθώς αυτό που απομένει, είναι η σύλληψη των δύο μεγάλων αφεντικών που κάνουν κουμάντο στις πακιστανικές συμμορίες του κέντρου της Αθήνας και κινούν τα νήματα, στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και ναρκωτικών. Αυτό ήταν άλλωστε και το κίνητρο της άγριας εισβολής στο διαμέρισμα των Καμινίων, όπου η συμμορία των Πακιστανών επιτέθηκε με ρόπαλα και μαχαίρια σε βάρος τριών ομοεθνών τους και αφού «τσάκισαν» στο ξύλο τους δύο, έσφαξαν τον τρίτο για να στείλουν μήνυμα σε αντίπαλες συμμορίες.  

Αυτοί οι δύο είναι οι αρχηγοί των Πακιστανών κακοποιών




Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα

Πηγή : protothema.gr



Πινακίδες στο σπίτι και τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες

 



Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, πρόκειται για μια ιδέα που είχε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής αλλά και το υπουργείο Οικονομικών, την οποία το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης την υιοθέτησε.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική διάταξη που θα μετατρέπει σε ψηφιακή τη διαδικασία κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας. Σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που ετοιμάζει η ΑΑΔΕ οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα υποβάλουν την αίτηση ακινησίας του οχήματος τους επισυνάπτοντας ηλεκτρονικά  όλα τα στοιχεία (άδεια κυκλοφορίας, κυριότητα (πράξη εξόφλησης) εάν ο πωλητής χρωστούσε το αυτοκίνητο (το είχε αγοράσει με δόσεις), αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Ο κάτοχος του οχήματος δεν θα στέλνει τις πινακίδες στην Εφορία του αλλά θα τις κρατάει στο σπίτι του. Η νέα ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει πρόστιμα πάνω από 3.000 ευρώ για όσους κυκλοφορήσουν παράνομα. Εάν ο κάτοχος του οχήματος εντοπιστεί για δεύτερη φορά να έχει παραβιάσει το σύστημα και να κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους ενώ έχει υποβάλλει αίτηση ακινησίας του αυτοκινήτου του τότε τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά και θα προβλέπεται ακόμα και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος οδήγησης.

Με την ηλεκτρονική ακινησία, το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα απαλλάξει τις εφορίες από τις χιλιάδες επισκέψεις πολιτών εν μέσω μάλιστα της πανδημίας.




Πιθανή η έγκριση του εμβολίου της Pfizer την προσεχή εβδομάδα

 



Το εμβόλιο της Pfizer κατά της COVID-19 θα μπορούσε να λάβει έγκριση από τις αρμόδιες βρετανικές ρυθμιστικές αρχές μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph.

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή θα αρχίσει επίσημη αξιολόγηση του εμβολίου της Pfizer και της BioNTech SE, με το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) να αναφέρει ότι είναι έτοιμο να χορηγήσει δόσεις του εμβολίου την 1η Δεκεμβρίου, κατά το ίδιο δημοσίευμα.

Την Παρασκευή, οι Pfizer και BioNTech κατέθεσαν αίτημα στην αμερικανική υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για επείγουσα αδειοδότηση του υποψηφίου εμβολίου τους.

Στόχος των δύο εταιρειών είναι να επιτραπεί η χρήση του εμβολίου σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στις ΗΠΑ από τα μέσα μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Η Pfizer έχει ανακοινώσει ότι το εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα πάνω από 95% σε ενήλικες.

Στις 10 Δεκεμβρίου η κρίσιμη συνεδρίαση των αμερικανικών αρχών

Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος του αμερικανικού προγράμματος εμβολιασμών, Μονσέφ Σλάουι, δήλωσε ότι οι πρώτοι μαζικοί εμβολιασμοί στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από τις 11 Δεκεμβρίου.

«Μέσα σε 24 ώρες από την έγκριση, το εμβόλιο θα μπορούσε να μεταφερθεί στις περιοχές, τις οποίες κάθε πολιτεία μάς έχει υποδείξει» τόνισε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο NBC.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων θα συγκληθεί στις 10 Δεκεμβρίου, προκειμένου να εξετάσει την αίτηση έγκρισης για «έκτακτη χρήση» του εμβολίου της αμερικανικής Pfizer και της γερμανικής BioNTech.


Με πληροφορίες από Reuters

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Άρθρο-φωτιά από τον Μητροπολίτη Άνθιμο: Πιστέψαμε ότι είμαστε «υπεράνθρωποι» και οδηγηθήκαμε στον τάφο

 



Την εκτίμηση ότι λαός έδειξε και συνεχίζει να δείχνει, ίσως από κόπωση, ελλιπή ευθύνη στο θέμα του κορωνοϊού, την αναγκαιότητα συμμόρφωσης με τα μέτρα της κυβέρνησης και την ευθύνη όσων πίστεψαν ότι είναι υπεράνθρωποι και άτρωτοι και όσων με «τα εγκληματικά τους κηρύγματα, που άρδευαν αλλοφροσύνη από την εωσφορική τους έπαρση, που τελικά σκότωσε συνανθρώπους τους…», εκφράζει σε άρθρο του, επ’ ευκαιρία των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. ‘Ανθιμος.

«…Πιστέψαμε ότι είμαστε υπεράνθρωποι, κρύψαμε την προσβολή μας από τον ιό και οδηγηθήκαμε στον τάφο, αντί να ομολογήσουμε το λάθος μας και να σαλπίσουμε το ορθό. Δεν είναι ταπεινωτικό να παραδεχθείς ότι ως άνθρωπος κι εσύ πάσχεις. Αλαζονικό είναι να το κρύψεις, μόνο και μόνο για να μη διαψευστεί δημόσια ο εγωισμός σου. Όταν επικρέμεται θάνατος, τότε, καλά ειπώθηκε, “μαγκιές” δεν επιτρέπονται. Οι ευλαβείς εγωισμοί… σκοτώνουν!», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπογραμμίζει την ανάγκη «όλοι μας να εισέλθουμε κάποτε στο Ναό του Θεού», διευκρινίζοντας όμως ότι «δεν εννοώ να ανοίξουν τα οικοδομήματα των ναών για να εισέλθουμε, που πολύ καλά έκανε η κυβέρνηση και τα έκλεισε, αφού ο λαός μας έδειξε και γενικά συνεχίζει να δείχνει (ίσως από κόπωση) ελλιπή ευθύνη πάνω στο θέμα. Εννοώ ότι και πριν την πανδημία, πριν τη λήψη των απαγορευτικών μέτρων, οι χριστιανοί δεν ερχόμασταν στους ναούς, ακόμα κι όταν εκκλησιαζόμασταν, κληρικοί και λαϊκοί, κάθε Κυριακή, ίσως και κάθε μέρα…

Πιστέψαμε ότι συν-κυβερνούμε το κράτος μας, οι θρησκευόμενοι χριστιανοί, ακόμα και πολλοί κληρικοί μας, όπως αποδείχτηκε ότι πολύ καλύτερα το κυβερνούν οι πολιτικοί, επειδή εμείς δεν μπορούμε να κατευθύνουμε τελικά ούτε το ποίμνιό μας. Η ευσεβιστική αλλοφροσύνη μετέτρεψε τα λογικά πρόβατα σε απρόβλεπτα ερίφια που θέλησαν να υποκαταστήσουν τους ποιμένες. Ενώ ο ίδιος ο Θεός μας διδάσκει να υπακούμε ακόμα και στην κοσμική εξουσία (που στο κάτω-κάτω στις μέρες μας είναι από το λαό μας δημοκρατικά εκλεγμένη), πολλοί χριστιανοί μας κίνησαν επανάσταση ενάντια στην Εκκλησία τους, που δεν ξέρω αν φέρει ανάσταση, πάντως μέχρι τώρα σπέρνει θανάτους.

Πιστέψαμε ότι εμάς, λόγω της πίστεώς μας, υποχρεούται ο Θεός να μας σώσει (τους άλλους όχι), και κάναμε επίδειξη αυτής της πίστεώς μας. Όμως αυτή η πίστη μας αποδείχθηκε λίγη, φτωχή, μικρή πίστη που όχι μόνο βουνά δεν μπορεί να μετακινήσει, αλλά ούτε καν τον απειροελάχιστο ιό…».

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κάνει λόγο για διχασμό των χριστιανών, που διακρίθηκαν «σε ευσεβείς: τάχα, όσοι ανεύθυνα αδιαφορούσαν για τον ιό και πίστευαν αφελώς ότι είναι άτρωτοι και σε ασεβείς: συνήθως έτσι λένε τους Επισκόπους και όσους συγκατανεύσαμε στα μέτρα και καλέσαμε σε υπακοή στην Εκκλησία και σε τάξη». «Και όσοι βιάστηκαν να πατάξουν τους ποιμένες, κηδεύουν σήμερα τα πρόβατα αλλότριας ποίμνης… Δεν κατάλαβαν πως όταν διακυβεύεται η υγεία και η ζωή, τότε ακόμα και ο θερμότερος πιστός, γίνεται εχθρός μας…».

Τέλος, ο κ. Άνθιμος, καλεί τους «τάχα ευσεβείς, που δεν πίστεψαν ότι υπάρχει κορωνοϊός, λες και μπορεί να πέσει τρίχα από τα μαλλιά τους αν δεν το θέλει ο Θεός», να σοβαρευτούν και όσους «κρυμμένοι τώρα στα λαγούμια τους, ετοιμάζονται να δικαιολογήσουν τα εγκληματικά τους κηρύγματα, που άρδευαν αλλοφροσύνη από την εωσφορική τους έπαρση, που τελικά σκότωσε συνανθρώπους τους», να ηρεμήσουν.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Ακραίως ανθελληνισμός από τον Φίλη : Στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας η Βουλή με στρατιωτικά - θρησκευτικά σύμβολα

 



Ανθελληνική παράκρουση από τον ΣΥΡΙΖΑ με ακροαριστερά προκλητικά στελέχη να βγάζουν χολή!!

Την έντονη αντίδραση του ακροαριστερού ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να προβάλει στην πρόσοψη της εθνικής αντιπροσωπείας στιγμιότυπα της ελληνικής ιστορίας και σημαντικών στιγμών του ελληνικού στρατού, καθώς και την εικόνα της Παναγίας στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας και φέτος αφού δεν θα υπήρχαν εορτασμοί φωταγωγήθηκε η βουλή.

Ο γνωστός ακροαριστερός ανθέλληνας Νίκος Φίλης είπε να προκαλέσει του Έλληνες πολίτες και έκανε λόγο «Για στυγνή  προσβολή της Δημοκρατίας» με αφορμή την προβολή στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου, χθες, ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εισοδίων της Παναγίας, εικόνων που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά χωρίς ίχνης ηθικής και ντροπής «παραπέμπουν στο διαβόητο "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών"».

Το κτίριο του βασικού θεσμού  της Δημοκρατίας καλύφθηκε από εικόνες πολεμικής κινητοποίησης και από θρησκευτικές απεικονίσεις, κάτι εντελώς ανεπίτρεπτο, αναφέρει ο ακροαριστερός ανθέλληνας Φίλης και προσθέτει: «πρόκειται για ατόπημα πρώτης γραμμής, πολιτικά και αισθητικά αποκρουστικό. Όλοι αντιλαμβάνονται τι σηματοδοτεί η προβολή στην κεντρική όψη του Κοινοβουλίου στρατιωτικών ασκήσεων. Λίγες μέρες μάλιστα μετά την απόπειρα της κυβέρνησης να εμποδίσει με τη βία και να αμαυρώσει τον συμβολικό, λόγω συνθηκών, εορτασμό του Πολυτεχνείου».

Θα έπρεπε εάν είχε λίγη σοβαρότητα να ντρέπεται!!


 



Ακόμη, ο κ. Φίλης στρέφεται κατά του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας: «φαίνεται ότι ο υπό τον κ. Μητσοτάκη συνασπισμός Δεξιάς, "σοβαρής"  Ακροδεξιάς  και νεοφιλελεύθερου Κέντρου, αγωνιά για το μέλλον του, μετά την πανθομολογούμενη αποτυχία του να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Δεν εξηγείται αλλιώς η επιμονή του όλο το τελευταίο διάστημα να αναβαπτίζεται στα βρώμικα νερά του μιλιταρισμού, του σκοταδισμού, του αυταρχισμού και της εμφυλιοπολεμικής  εθνικοφροσύνης. Είναι, άραγε,  τόσο σημαντικά  τα οφέλη που προσδοκά η ΝΔ από τα "ορφανά" υπολείμματα  της Χρυσής Αυγής,  ώστε, να εγκαταλείπει τις φιλελεύθερες κεντροδεξιές ιδρυτικές της αρχές; Το άμεσο μέλλον θα δείξει. Πάντως, όσον αφορά στο παρόν,  τόσο "φιλελευθερισμό" είχαμε να δούμε από τη χούντα». 

 


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: https://www.skai.gr/news/politics/syriza-filis-stygni-prosvoli-tis-dimokratias-ivouli-me-stratiotika-thriskeytika-symvola

Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram