Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Κατόρθωμα.....Έπιασαν Φοροφυγά Σε Χωριό Του Δήμου Δωδώνης Με 10 Κατοίκους.....





Ο άνθρωπος διατηρούσε καφενείο σε χωριό του Δήμου Δωδώνης με 10 μόνιμους κατοίκους και πριν δύο εβδομάδες είδε να παρκάρουν έξω από το μαγαζί του 3 αυτοκίνητα με έξι άτομα. 

Χάρηκε ο μαγαζάτορας γιατί νόμισε ότι ήρθαν πελάτες καθώς εκείνη την ώρα στο καφενείο υπήρχε μόνο ένας πελάτης. 

Οι πελάτες όμως ήτα μικτό κλιμάκιο και ζήτησαν την απόδειξη για το τσίπουρο που έπινε ο μοναδικός του πελάτης κι επειδή απόδειξη δεν είχε κοπεί του έβαλαν πρόστιμο.Κανείς δεν λέει ότι δεν έπρεπε να κοπεί απόδειξη,αλλά όταν όλα τα μεγάλα καταστήματα φοροδιαφεύγουν και τα περισσότερα από αυτά ως δια μαγείας γνωρίζουν πότε θα τους γίνει έλεγχος, ο μαγαζάτορας με τον ένα πελάτη ρίχνει έξω τα έσοδα του κράτους. 

Ένα μεγάλο μπράβο στους οικονομικούς μηχανισμούς που έδωσαν ένα μεγάλο χτύπημα στη φοροδιαφυγή.


Πηγή


Ο Κατρούγκαλος με θράσος δηλώνει την αποτυχία του επιτυχία επειδή καταλήστεψε του συνταξιούχους




Αντρόπιαστος στυγνός και ψεύτης επιμένει να δηλώνει επιτυχημένος που καταλήστεψε και φτωχοποίησε τους συνταξιούχους.

Επανέλαβε μιλώντας χωρίς φιλότιμο και ντροπή ότι λέγοντας ότι η καταστροφική μεταρρύθμιση του που δεν άφησε ευρώ σε χιλιάδες συνταξιούχους είναι πετυχημένη.

Και έκλεισε όπως πάντα εξοργίζοντας τον ελληνικό λαό λέγοντας  πως είναι ευχαριστημένος με τη μετακίνησή του στο υπουργείο Εξωτερικών αφού «έκλεισε ένας επιτυχημένος κύκλος και τώρα ανοίγει ένας νέος με νέες προκλήσεις» δηλαδή κινδυνεύουμε και στο εξωτερικό τώρα με τα αίσχη που θα κάνει μέχρι να πέσει σε μερικούς μήνες η κυβέρνηση Τσίπρα.


Νέα επίθεση της «Αυγής» στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο



Με δύο άρθρα της η εφημερίδα επιτίθεται στον Αρχιεπίσκοπο χαρακτηρίζοντάς τον «γαλάζιο άνθος της ακροδεξιάς», ενώ τον κατηγορεί ότι εκβίασε τον Τσίπρα στο θέμα Φίλη

Το μέτωπο που έχει ανοίξει η «Αυγή» με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, συνεχίζει σήμερα η εφημερίδα με δύο άρθρα της, με τα οποία επιτίθεται σφοδρά στον κ. Ιερώνυμο, χρησιμοποιώντας μάλιστα βαρύτατους χαρακτηρισμούς. 

Σε άρθρο της με τίτλο «Ιερές αγελάδες», στην πρώτη σελίδα, η εφημερίδα κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι εκβίασε τον πρωθυπουργό για την απομάκρυνση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, χαρακτηρίζοντάς τον «γαλάζιο άνθος της ακροδεξιάς». «Ο πλήρως μεταλλαγμένος αρχιεπίσκοπος μετατράπηκε οριστικά στο «γαλάζιο άνθος» της διασταύρωσης της κοινωνικής ακροδεξιάς (Βορίδης, Γεωργιάδης κ.ά.) με την οικονομική Ακροδεξιά του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και την "πνευματική" του Σεραφείμ, του Άνθιμου και του Αμβρόσιου. Η κουρντισμένη στο έπακρο απειλητική ρητορεία όλων αυτών εναντίον της «προβληματικής» Αριστεράς δεν είναι προσωρινής φύσεως, όπως φαντάζονται ορισμένοι. Εκπορεύεται από τις εκλεκτικές συγγένειες της δεσποτοκρατίας με το καταστροφικό παρελθόν της Νεοδεξιάς και στοχεύει στην νεκρανάσταση της στο άμεσο μέλλον», αναφέρει ο αρθρογράφος μεταξύ άλλων.  


Στο οπισθόφυλλο της εφημερίδας είναι χαρακτηριστικός ο τίτλος του άρθρου του Θανάση Καρτερού «ο Φίλης και οι φιλικοί» όπου αναφέρεται ότι η αποπομπή Φίλη ήρθε μετά την «πρωτοφανή σε βιαιότητα επίθεση του αρχιεπισκόπου». Χαρακτηρίζει δε την επίθεση Ιερώνυμου στον Νίκο Φίλη, μέσω της συνέντευξης στον ΣΚΑΙ, «αήθη, προσβλητική, σκοταδιστική και εκβιαστική».

«Ο Ιερώνυμος εκβίασε τον Τσίπρα ανοιχτά και δημόσια. Την κεφαλή του Φίλη, γιατί αλλιώς θα έχετε πόλεμο με την Εκκλησία», αναφέρει. 

Σε άλλο σημείο ο αρθρογράφος της «Αυγής» σημειώνει: «Ο Τσίπρας με ανοιχτά μέτωπα της διαπλοκής, του προσφυγικού, του χρέους, της αξιολόγησης, βρέθηκε μπροστά στην απειλή σύγκρουσης με μια αναχρονιστική, μισαλλόδοξη, φανατική, αλλά με μεγάλη επιρροή Ιεραρχία. Έτοιμη να κηρύξει τζιχάντ στο σύνολο της κυβέρνησης».

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας την περασμένη Πέμπτη 




Πηγή : protothema.gr


Επιδόματα τέλος - Πλέον η κυβέρνηση θα μοιράζει παροχές σε... είδος!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ 

Τις ζωές εκατομμυρίων πολιτών ανατρέπει πλήρως η κυβέρνηση, λίγο μετά το κύμα μειώσεων και αλλαγών που έφερε στους συνταξιούχους. Το Υπουργείο Εργασίας είναι έτοιμο να... ανταλλάξει την κατάργηση πλήθους επιδομάτων με τις απαιτήσεις των δανειστών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η νέα Υπουργός Εργασίας είναι υπέρμαχος αυτής της άποψης! 

«Σβήνουν» μια και καλή, τα κοινωνικά επιδόματα από το χάρτη των παροχών. Το Κράτος Πρόνοιας που ξέραμε μέχρι χθες, σε λίγο καιρό θα αντικατασταθεί με ένα κράτος αυστηρά φοροεισπρακτικό και άκρως σκληρό απέναντι στους ίδιους του τους πολίτες. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να «γυρίσει την πλάτη» στους κοινωνικά αδύναμους και να τους «ανταμείβει» με... κουπόνια!

Αναπηρικά, τριτεκνικά, πολυτεκνικά, ανεργίας, όπως και πολλά ακόμη επιδόματα μέχρι το τέλος του 2019 θα έχουν καταργηθεί πλήρως! Και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και η νέα Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία και έπαιζε «πρωταγωνιστικό» ρόλο στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους Θεσμούς, αφενενός γιατί συμμετείχε στις συζητήσεις και αφετέρου γιατί πολλές από τις προτάσεις που «έπεφταν» στο τραπέζι του διαλόγου, φέρουν τη δική της υπογραφή.

 Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η νέα Υπουργός είχε προτείνει να περιοριστούν οι επιδοματούχοι της λεγόμενης «μεσαίας τάξης» και να «χαραχθεί-όπως είχε πει χαρακτηριστικά- ένα νέο προνοιακό τοπίο που θα περιελάμβανε λιγότερες παροχές σε χρήμα». 

Οι αλλαγές των προσώπων στο Υπουργείο Εργασίας δεν σηματοδοτούν και αλλαγές στο τρόπο σκέψης και λήψης των αποφάσεων. Η γραμμή συνεχίζει να είναι η ίδια. «Λιγότερο κόστος για την κοινωνική μέριμνα» παραμένει το βασικό σύνθημα και της νέας πολιτικής ηγεσίας. «Πρέπει και θα εξοκονομηθούν 450 ή 500 εκατ. από τα 900 που θα στοίχιζε η πανελλαδική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μόνο με την κατάργηση όλων των επιδομάτων», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr, υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Εργασίας.   

Ποια είναι τα επιδόματα που «σβήνουν» από το «χάρτη» μέχρι το τέλος του 2019: 

1. ενοικίου
2. μακροχρόνια ανέργων
3. κατασκηνωτικά
4. κοινωνικού τουρισμού
5. φοιτητικό
6. θέρμανσης
7. οικογενειακά/ γάμου

Αντί χρημάτων... φορολογικές διευκολύνσεις!

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ήδη και πώς να «χρυσώσει» το χάπι των δικαιούχων! Θα ανταλλάξει τις κοινωνικές παροχές που προσφέρονταν μέχρι σήμερα στους κοινωνικά αδυνάμους, με κουπόνια για τρόφιμα/φάρμακα αλλά και άλλα πιθανότατα είδη, με φορολογικές διευκολύνσεις και παροχές ασφάλισης.

Οι δεσμεύσεις του Υπουργείου Εργασίας στους Θεσμούς: 

1. Να καταργήσει όλα τα κοινωνικά επιδόματα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019. Μάλιστα η κατάργηση αυτή θα γίνει ταυτόχρονα με την κατάργηση του ΕΚΑΣ!

2. Να εξοικονομήσει σε ετήσια βάση (2016-2019) μισή μονάδα του ΑΕΠ (δηλαδή 900 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο) από τη σταδιακή κατάργηση όλων των κοινωνικών επιδομάτων!
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δεσμευτεί στους δανειστές να καταργήσει όλα ανεξαιρέτως τα κοινωνικά επιδόματα μέχρι το τέλος του προγράμματος (τέλη 2019), εξοικονομώντας κάθε έτος 900 εκατ. ευρώ από την περικοπή τους και θεσπίζοντας μόνο το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑ), όπως έχει μετονομαστεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ), που θα χορηγείται σε ελάχιστους και αυστηρά με «ρήτρα εισοδήματος» ή, όπως αναφέρει το τρίτο Μνημόνιο (ν.4336/2015 σελ. 1022), με ρήτρα «ακραίας φτώχειας», αναφέρει σχετικά, ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου και πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ, Αλέξης Μητρόπουλος.




Της Αμέλιας Αναστασάκη
Πηγή : newsbomb.gr


Προσπάθεια διάσπασής της από τον Άρειο Πάγο καταγγέλλει η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων



Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης - «Ιδρύεται διασπαστική Ένωση στο χώρο της Δικαιοσύνης με βασικό σκοπό την αύξηση του ορίου εξόδου των δικαστών»

Διασπαστική δικαστική Ένωση στο χώρο της Δικαιοσύνης ιδρύεται με βασικό στόχο να αυξηθεί με αντισυνταγματικό τρόπο το όριο ηλικίας  εξόδου από το δικαστικό σώμα και να χορηγηθεί   ειδικό επίδομα σε ανώτερους και ανώτατους δικαστές, αλλά και να αποκτήσουν βήμα διαλόγου που πρόσφατα τ ο έχασαν, καταγγέλλει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με σημερινή σκληρή  αναλυτική ανακοίνωσή της.
              
Ειδικότερα, η ΕΔΕ υπογραμμίζει, μεταξύ των άλλων, ότι η πρωτοβουλία για την ίδρυση «Ένωση Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων» κινήθηκε από παλαιά μέλη της Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων που κατείχαν θέσεις στο προεδρείο της, ενώ το καταστατικό της νέας Ένωσης έχει τους ίδιους σκοπούς με αυτούς της ΕΔΕ.
              
Ακόμη, σημειώνει η ΕΔΕ ότι η δημιουργία νέας Ένωσης με τους ίδιους σκοπούς με αυτούς της ΕΔΕ λειτουργεί διχαστικά και διασπαστικά και  ότι τέτοιες απόπειρες, που «δεν έχουν ουσιαστική βάση αλλά στηρίζονται σε προσδοκίες επίτευξης προσωπικών επιδιώξεων, είναι θνησιγενείς».

              
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής:

              
«Την 1η Νοεμβρίου 2016 κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών αίτηση για σύσταση νέας δικαστικής ένωσης με την επωνυμία «Ένωση Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων». Οι πρωτοβουλίες και η συλλογή υπογραφών ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα.
              
Η επιλογή του χρόνου δεν ήταν τυχαία. Επιλέχτηκε εκείνη η στιγμή που η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων βγήκε από μια μακρόχρονη περίοδο απομόνωσης, χαράζοντας μια νέα ανεξάρτητη πορεία, διατυπώνοντας τις θέσεις της με τόλμη και παρρησία και με μοναδικό γνώμονα την πραγματική υπεράσπιση των συμφερόντων των μελών της και της Δικαιοσύνης. Επιλέχτηκε εκείνη η στιγμή που το νέο ενωτικό προεδρείο άρχισε να εισπράττει την επιδοκιμασία των συναδέλφων για τη δράση του.
                             
Σε κάποιους, που περίμεναν να αποτύχει, αυτό δεν άρεσε. Μη μπορώντας να αποδεχτούν το αποτέλεσμα και τη δημοκρατικά εκφρασθείσα βούληση των συναδέλφων τους άρχισαν έναν ανηλεή αγώνα αποδόμησης του νέου ενωτικού προεδρείου. Και επειδή δεν κατάφεραν να έχουν μια Ένωση στα μέτρα τους, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια νέα!
              
Οι Ενώσεις ωστόσο και τα σωματεία δημιουργούνται όταν καλύπτουν πραγματικές ανάγκες και όταν έχουν συγκεκριμένα αιτήματα. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η μεγαλύτερη δικαστική Ένωση με παραπάνω από 3.000 μέλη, στάθηκε αρωγός στις ανάγκες των συναδέλφων και προώθησε μέσα σε λίγους μήνες πολλά από τα εκκρεμή αιτήματα του κλάδου.
              
Οι καταστατικοί σκοποί της Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων είναι ακριβώς ίδιοι με τους σκοπούς της δικής μας Ένωσης. Οι ανώτεροι και ανώτατοι δικαστές υπερεκπροσωπούνται στο Δ.Σ. της Ένωσης, καθώς 7 από τα 15 μέλη του ανήκουν σ’ αυτούς. Μάλιστα βρίσκονται στις πιο κρίσιμες θέσεις του προεδρείου (θέση Α’ αντιπροέδρου, Β’ αντιπροέδρου, γενικού γραμματέα). Ποιος είναι τότε ο λόγος δημιουργίας μιας νέας Ένωσης;
Ποια είναι τα αιτήματά τους που δεν ικανοποίησε ή δεν προώθησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων;
              
Είναι αλήθεια ότι δεν συναινέσαμε και αντιδράσαμε έντονα όταν τέθηκε σε δημόσια συζήτηση το αντισυνταγματικό αίτημα αύξησης του ορίου ηλικίας αποχώρησης των δικαστικών λειτουργών.
              
Αντιδράσαμε επίσης όταν παρουσιάστηκε ως κυβερνητική σκέψη η χορήγηση ειδικού επιδόματος σε ανώτερους και ανώτατους δικαστές με ταυτόχρονη μισθολογική υποβάθμιση των δικαστών του πρώτου βαθμού, που θα διευρύνει τη μισθολογική διαφορά μεταξύ των δικαστών διαφορετικών βαθμίδων σε πλήρη αντίθεση με αποφάσεις του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος.
              
Στις θέσεις μας αυτές θα μείνουμε αμετακίνητοι. Είναι απαίτηση όχι μόνο των πρωτοβάθμιων δικαστών, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανώτερων και ανώτατων δικαστών. Των δικαστών συνολικά που δεν μπαίνουν στη λογική να ορθώσουν τείχη μεταξύ μας· να δημιουργήσουν δύο κατηγορίες συναδέλφων· να διχάσουν.
               
Των δικαστών επίσης εκείνων που αντιλαμβάνονται ότι η προώθηση των συμφερόντων μας έχει ένα απαράβατο και αξεπέραστο όριο, τη Συνταγματική νομιμότητα.
               
Άλλωστε από συστάσεως της Ένωσής μας ουδέποτε υπήρξε αίτημα αυτής, ούτε πρόθεση της Πολιτείας δημιουργίας δικαστών δύο ταχυτήτων. Γιατί άραγε θα έπρεπε τώρα να υπάρξει διαφοροποίηση;  
              
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ίδρυσης νέας δικαστικής Ένωσης έχει ονοματεπώνυμο. Και είναι απογοητευτικό, συνάδελφοι που καταξιώθηκαν και αναδείχθηκαν μέσα από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να πρωτοστατούν τώρα στην διάσπασή της.
               
Η διάσπαση και ο κατακερματισμός αδυνατίζει τις θέσεις μας, πλήττει τα κοινά συμφέροντα, βλάπτει τη συλλογική προσπάθεια. Η ιστορική πείρα κατέδειξε ότι τέτοιες απόπειρες, που δεν έχουν ουσιαστική βάση αλλά στηρίζονται σε προσδοκίες επίτευξης προσωπικών επιδιώξεων, είναι θνησιγενείς.
              
Η νέα Ένωση θα αδρανοποιηθεί σύντομα, όταν εκλείψει η πραγματική αιτία που την δημιούργησε. Θα αφήσει όμως πληγές που θα είναι δύσκολο να επουλωθούν.
              
Ζητούμε από όλους τους συναδέλφους να σταθούν επικριτικά απέναντι σε τέτοιου είδους διασπαστικές κινήσεις. Να μη δώσουν τη συγκατάθεσή τους στον διχασμό που επιχειρείται.
              
Όσοι αποδέχτηκαν τη συμμετοχή τους στη νέα αυτή Ένωση ας αναλογιστούν άλλη μια φορά τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει η πράξη τους στην ενότητα του δικαστικού σώματος
              
Η  Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είναι πάντα ανοιχτή στη συζήτηση όλων των προβλημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους εφόσον η λύση τους βρίσκεται εντός των Συνταγματικών πλαισίων και δεν είναι διχαστική.
              
Συνεχίζουμε την πορεία μας έχοντας την πεποίθηση ότι στηριζόμαστε από την συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών και Εισαγγελέων της χώρας!».


Πηγή : protothema.gr


Άσε μας ρε Φίλη



Ώστε, Νίκο Φίλη, την περασμένη βδομάδα, με την συνέντευξη του Ιερώνυμου στον ΣΚΑΙ, εκτελέστηκε ένα «συμβόλαιο πολιτικού σου θανάτου». Και ύψωσες αμέσως τα ταμπούρια της προσωπικής σου αντίστασης, απέναντι σε τέτοια φρικτά συμβόλαια και άθλιες πρακτικές. Κι έγινες –θαρρείς- ήρωας.

Διότι εσύ ο ηθικότατος αριστερός, δεν έχεις ιδέα από συμβόλαια πολιτικών και κοινωνικών θανάτων, έτσι; Ούτε εκτέλεσες ποτέ τέτοιες άθλιες πράξεις, ούτε τις υπέθαλψες, ούτε τις ανέχτηκες, σωστά; Όταν τριγύριζες στα βοθροκάναλα του μιντιακού κατεστημένου και χαρακτήριζες απροκάλυπτα ‘’ερπύστριες’’ και ‘’καρακόλια της διαπλοκής’’ αυτούς που σε καλούσαν, δεν υπέγραφες τον κοινωνικό και επαγγελματικό τους θάνατο;

Όταν το κόμμα σου έβγαζε τρελή την Κωνσταντοπούλου και ανισόρροπο τον Βαρουφάκη μόλις αρνήθηκαν να σας ακολουθήσουν, δεν υπέγραφε συμβόλαιο πολιτικού (ίσως και ποινικού αργότερα) θανάτου τους δηλαδή; (Δικοί σου σύντροφοι ήταν, εγώ από την αρχή έλεγα ότι είναι επικίνδυνοι. Τώρα εσύ ήρθες στα λόγια μου, λες βαρύτερες κουβέντες απ’ όσες έχω πει εγώ γι αυτούς, αλλά εγώ παραμένω υπάλληλος της ‘’διαπλοκής’’, έτσι δεν είναι;)

Όταν ο Τσίπρας έβαζε τον Κουβέλη ν’ αρνηθεί την Προεδρία της Δημοκρατίας με την υπόσχεση συνεργασίας και στην συνέχεια (αφού ο αφελής Φώτης το ‘κανε) τον πέταξε σαν στημένη λεμονόκουπα, δεν ήταν άθλια πρακτική, σωστά; Ήταν μαγκιά του Τσίπρα. Κι όταν ξωπετούσε τον ευεργέτη του Αλαβάνο με συνοπτικές διαδικασίες, δεν ήταν αχάριστος και κυνικός, καλά τα λέω; Απλώς αποδείκνυε την αρχική του στόφα. Τώρα που ο Αλέξης ξεπέταξε κι εσένα, γιατί πράττει αθλιότητα;

Κι άσε κατά μέρος το «μέταλλο» που σε χαρακτηρίζει ως άνθρωπο της «ανυπότακτης γενιάς», γιατί μ’ αυτά γελάνε και οι πέτρες. Στο ράδιο του (μη διαπλεκόμενου) Κόκκαλη δούλεψες και υπάλληλος σε κομματικό έντυπο σ’ όλη την επαγγελματική σου ζωή, άσε τα σάπια.

Όταν αγκαλιαζόταν ο αρχηγός σου με τον Καμμένο κάτω από την εξέδρα σας το βράδυ των εκλογών, εσύ δεν ήσουν παραδίπλα και χαμογελούσες πανευτυχής; Τώρα που ο Καμμένος σε εκπαραθύρωσε, ξανάγινε ακροδεξιός; Διότι έτσι κατάλαβα από τα συμφραζόμενα των λόγων σου στην παράδοση του υπουργείου.

Όταν ο Τσίπρας μοίραζε λαγούς με πετραχήλια σ’ έναν ολόκληρο λαό από την Θεσσαλονίκη ξέροντας ότι λέει ψέματα, τον χειροκροτούσες κι έτρεχες στις τηλεοράσεις να τον δοξάσεις, θυμάσαι; Κι όταν καταπάτησε τις υποσχέσεις του υπογράφοντας μνημόνια, το ‘κανε με καλές προθέσεις. Κι όταν το «όχι» το ‘κανε «ναι», πάλι δεν διέκρινες καμιά αντίφαση. Μόνο όταν έκανε κωλοτούμπα στην δική σου βαθμολογία ως υπουργού (από το είκοσι στο μηδέν, μέσα σε λίγες μέρες) κέρδισε επαξίως ο Αλέξης τον ειρωνικό τίτλο του «γαλαντόμου καθηγητή»; Τα άλλα ήταν πταίσματα. Τι αριστερός εγωκεντρισμός είναι αυτός;

Κι άσε κατά μέρος το «μέταλλο» που σε χαρακτηρίζει ως άνθρωπο της «ανυπότακτης γενιάς», γιατί μ’ αυτά γελάνε και οι πέτρες. Στο ράδιο του (μη διαπλεκόμενου) Κόκκαλη δούλεψες και υπάλληλος σε κομματικό έντυπο σ’ όλη την επαγγελματική σου ζωή, άσε τα σάπια. (Εσύ δεν ήσουν που σαν διευθυντής της Αυγής, έβγαλες με φωτοσοπ το σφυροδρέπανο από την κόκκινη σημαία σας στο πρωτοσέλιδο;)

Μεταξύ μας, είσαι και τυχερός. Πρόλαβαν και σ’ έφαγαν τα δυο συνεταιράκια της εξουσίας (που δόξαζες) επειδή το απαίτησε ο Ιερώνυμος κι έτσι δεν θα κριθείς ποτέ τελεσίδικα  για το έργο σου στην Παιδεία. Ούτε παραγγελιά να το ‘χες ρε μπαγάσα. Φτηνά τη γλίτωσες από μαθητές, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Φυσικά, δικαιούσαι να περηφανεύεσαι ότι αρνήθηκες άλλο υπουργείο. Αλλά επίτρεψε μου κι εμένα να έχω την δική μου ερμηνεία. Εγκατέλειψες το καράβι πρώτος απ’ όλους βλέποντας την πορεία του προς τον ύφαλο, για να πιάσεις μια καλή θεσούλα στην βάρκα που θα το διαδεχτεί παρέα με τους ολίγους διασωθέντες.

(photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ)


Δημήτρης Καμπουράκης
Πηγή : lionnews.gr


Ευχαριστίες Ράμα προς Ερντογάν για... τις νέες στολές της αλβανικής αστυνομίας



Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ευχαρίστησε δημόσια των πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα εκδήλωσης για τα εγκαίνια των νέων στολών της αλβανικής αστυνομίας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Θέλω από την αρχή να ευχαριστήσω την τουρκίκή κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Ερντογάν για τη στήριξη που μας έδωσαν σε αυτό το έργο», είπε χαρακτηριστικά ο Ράμα, προς έκπληξη ορισμένων ακροατών. 

Οι νέες στολές της αλβανικής αστυνομίας μοιάζουν καταπληκτικά με αυτές της τουρκικής.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ κάνει λόγο για χρηματοδότηση του εγχειρήματος από την κυβέρνηση της Τουρκίας.



Πηγή : kathimerini.gr


Ο Ρονάλντο βγάζει 41 ευρώ το λεπτό



Ο Κριστιάνο Ρονάλντο υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το καλοκαίρι του 2021 και θα έχει τις μεγαλύτερες απολαβές στον σύλλογο. Πόσες είναι αυτές και τι μπορεί να... αγοράσει!

Η είδηση της υπογραφής νέου συμβολαίου από τον Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν αναμενόμενη, όσο και η αύξηση στις απολαβές του, αφού εδώ και λίγες ημέρες δεν ήταν καν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε ο Γκάρεθ Μπέιλ στις 31 Οκτωβρίου έφερνε τον Ουαλό επιθετικό στην κορυφή των πιο ακριβών συμβολαίων των πρωταθλητών Ευρώπης. Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου θα αμείβεται με 18.700.000 ευρώ για κάθε χρόνο συνεργασίας, βάσει του νέου συμβολαίου του, ποσό μεγαλύτερο από τα 17.000.000 ευρώ που εισέπραττε ο Πορτογάλος από το καλοκαίρι του 2013, όταν έβαλε την υπογραφή του στην τελευταία συμφωνία με την ομάδα.

Η ανταμοιβή του 31χρονου φαβορί για τη φετινή "Χρυσή Μπάλα" έπρεπε να είναι αντάξια της προσφοράς του όλα αυτά τα χρόνια και γι' αυτό ο Φλορεντίνο Πέρεθ δεν δίστασε να τινάξει την "μπάνκα" στον αέρα για τον Ρονάλντο.

Το καθαρό ποσό που θα βγαίνει από τα ταμεία της Ρεάλ κάθε χρόνο και θα μεταφέρεται στον τραπεζικό λογαριασμό του Ρονάλντο θα ανέρχεται σε 21.300.000 ευρώ, το μεγαλύτερο στην ιστορία του συλλόγου.

Το συγκεκριμένο ποσό φαντάζει... μικρό σε σχέση με τα χρήματα που φέρεται να εισπράττει κάθε χρόνο ο Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα και για τις επόμενες δύο σεζόν θα αγγίζουν τα 42.000.000 ευρώ ετησίως, εξαιτίας της... καθυστερημένης αύξησης που πήρε ο Αργεντινός μετά από τα 22.000.000 ευρώ που εισέπραττε το 2014-2015 και το 2015-2016.

Παρ' όλα αυτά, με τα μάτια ενός απλού εργαζομένου, τα χρήματα αυτά μοιάζουν υπερβολικά για έναν αθλητή που σκοπός του είναι απλά να προσφέρει χαρά στους φιλάθλους. Ειδικά εάν τα χωρίσουμε σε ποσά ανά μικρότερο χρονικό ορίζοντα.

Το Sport24.gr έκανε τη διαίρεση και σας παρουσιάζει πόσο πλουσιότερος γίνεται ο Ρονάλντο κάθε μήνα, κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό και κάθε δευτερόλεπτο και σας δίνει ένα παράδειγμα του τι θα μπορούσε να αγοράσει με τα χρήματα που βγάζει κάθε στιγμή:

21.300.000€/χρόνο: Bombardier CL-600 (22.440.000€)


1.775.000€/μήνα: Lamborghini Centenario LP 770-4 (1.721.000€)


59.166€/μέρα: Μπάτζετ τοπικής ομάδας (50.000€)


2.465€/ώρα: Τηλεόραση 75 ιντσών (2.299€)


41€/λεπτό: Belvedere (39€)


0,6€/δευτερόλεπτο: Σοκοφρέτα (0,6€)





Πηγή : sport24.gr


Φρίκη στα Πετράλωνα: 52χρονος αλλοδαπός βίασε 11χρονο κορίτσι





Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση βιασμού ενός 11χρονου κοριτσιού μέσα στο σπίτι του από έναν 52χρονο υπήκοο Μπαγκλαντές.

Ο δράστης εισήλθε στο σπίτι της του κοριτσιού στα Πετράλωνα απο ανασφάλιστο παράθυρο την ώρα που η μικρή ήταν μόνη της, καθώς οι γονείς της έλειπαν, και τη βίασε.

Το φρικτό περιστατικό σημειώθηκε στις 18 Οκτωβρίου. Η ανήλικη ενημέρωσε τους γονείς της για τον βιασμό της. Αυτοί με τη σειρά τους απευθύνθηκαν στην αστυνομία με τον εισαγγελέα να βγάζει ένταλμα σύλληψης.

Μετά απο έρευνες, ο 52χρονος άνδρας εντοπίστηκε στις 3 Νοεμβρίου και συνελήφθη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.



Μιχάλης Λαγάνης
Πηγή : ethnos.gr


Παρέμεινε ο Τόσκας στο υπουργείο και κάνουν πάρτι οι αντιεξουσιαστές από χαρά διαλύοντας τα πάντα



Ανενόχλητοι αντιεξουσιαστές καταστρέφουν οδικές πινακίδες, σπάζοντας φανάρια και στάσεις λεωφορείων, βιτρίνες και περιουσίες πολιτών με την ανοχή εδώ και μήνες του υπουργού προστασίας του πολίτη κ. Τόσκα.

Εχθές ειδικά δεν υπήρχε στην αρχή αστυνομικός ούτε για δείγμα γύρω από τους αντιεξουσιαστές δίνοντας τους το δικαίωμα να πανηγυρίσουν  με τον γνωστό εγκληματικό τρόπο για την παραμονή του κ. Τόσκα στο υπουργείο.



Με την αστυνομία να είναι απούσα από το σημείο οι κουκουλοφόροι έδρασαν ανεξέλεγκτα και απολύτως ανενόχλητοι έσπασαν ότι βρήκαν μπροστά τους. 

Όπως καταλάβαμε όλοι οι πολίτες της Αθήνας η ανομία στο κέντρο με την ανοχή του κ. Τόσκα θα συνεχίζεται μέχρι να πέσει επιτέλους αυτή η κυβέρνηση των συντρόφων.

Και ίσως να σκεφτεί η επόμενη κυβέρνηση να στείλει και τον συνολικό λογαριασμό των τελευταίων μηνών στον κ. Τόσκα γιατί δεν μπορεί αν πληρώνει ο Έλληνας υπερφορολογούμενος πολίτης την ανοχή και την συμπάθεια του κάθε υπουργού σε εγκληματικά στοιχεία.





Στη φυλακή οι πρώτοι κατηγορούμενοι της σπείρας των διαρρηκτών



Στη φυλακή θα οδηγηθούν οι 11 από τους πρώτους 20 κατηγορούμενους στη μεγάλη υπόθεση της σπείρας διαρρηκτών πολυτελών κατοικιών, οι οποίοι απολογήθηκαν στους ανακριτές Διαφθοράς Ρέα Κατσίβελη και Δημήτρη Φούκα.

Οι κατηγορούμενοι απολογούνταν από το πρωί για σωρεία κατηγοριών που αφορούν την συμμετοχή τους σε συνδεόμενες μεταξύ τους ομάδες, οι οποίες, σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί, είχαν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια δεκάδες κλοπές με τεράστιας αξίας λεία.

Οκτώ κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά διαστήματα, ενώ ένας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή όρων.

Για την υπόθεση του κυκλώματος των διαρρηκτών έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση διακεκριμένη με κατοχή όπλων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κλοπές διακεκριμένες κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοκατοχή, παραχάραξη, και προμήθεια και κατοχή κάνναβης.

Απολογούμενοι στους ανακριτές, οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή τους στην δράση της οργάνωσης.

Σήμερα Τρίτη θα οδηγηθούν ενώπιον των ανακριτών άλλοι 21 κατηγορούμενοι στην υπόθεση, στους οποίους αποδίδεται πιο καίριος ρόλος στην δομή και λειτουργία της μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης.


Πηγή : tanea.gr


Συναγερμός από το κρούσμα μηνιγγίτιδας στο Καματερό: Ακρωτηριάζεται 5χρονη που νόσησε



Οι παιδίατροι ζητούν από το υπ. Υγείας εντάξει στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών το εμβόλιο για την οροομάδα Β

Το θέμα της ένταξης του εμβολίου για τη μηνιγγίτιδα τύπου Β στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού που είχε απασχολήσει πριν από τρεις εβδομάδες την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής  - είχε στείλει επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας - επανέρχεται στο προσκήνιο με έναν δραματικό τρόπο: με «πρωταγωνιστή» ένα 5χρονο παιδί από το Καματερό Αττικής το οποίο νόσησε με μηνιγγίτιδα τύπου Β, εκδήλωσε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία μέσα σε ένα 24ωρο, νοσηλεύτηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας  και πλέον θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση (μερικό ακρωτηριασμό) στο κάτω άκρο του.

Η μικρή ασθενής νοσηλεύεται τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού». Το 5χρονο κοριτσάκι διεγνώσθη με μηνιγγίτιδα τύπου Β στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ωστόσο η εξέλιξη της νόσου ήταν ραγδαία και οδήγησε σε εισαγωγή σε ΜΕΘ. Το παιδί διέφυγε τελικά τον κίνδυνο, ωστόσο η μηνιγγίτιδα τύπου Β είχε προκαλέσει εκτεταμένες νεκρώσεις στην περιοχή της φτέρνας και των δαχτύλων του παιδιού. Οι γιατροί του Παιδιατρικού νοσοκομείου έχουν προγραμματίσει τον μερικό ακρωτηριασμό του κάτω άκρου της 5χρονης και την προσθήκη τεχνητού άκρου.

Επανεξέταση της αποζημίωσης του εμβολίου για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού ζητούν οι παιδίατροι 


Με επιστολή της, η Ελληνική Ένωση Ελευθεροεπαγγλματιών Παιδιάτρων Αττικής (ΕΕΛΠΑΙΔΑΤΤ) προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, επισημαίνει πως παρότι τα τελευταία χρόνια η επίπτωση της μηνιγγίτιδας έχει μειωθεί σημαντικά χάρη στην εκτεταμένη εφαρμογή των εμβολιασμών έναντι των οροομάδων C, A,W και Y, ωστόσο η κύρια αιτία μηνιγγιτιδοκοκκικής μηνιγγίτιδας παραμένει η οροομάδα Β (έναντι της οποίας γίνεται το εμβόλιο) καθώς ευθύνεται για το 86,6% των περιπτώσεων μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου στην Ελλάδα (στοιχεία έτους 2015).

Η πρόληψη, μέσω εμβολιασμού, συνιστά τη βασική άμυνα απέναντι στη νόσο, αλλά το εμβόλιο παραμένει εκτός Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, λόγω σταθερά χαμηλής επιδημιολογίας.

Οι παιδίατροι υπογραμμίζουν πως η πολύ σοβαρή επιβάρυνση της υγείας που προκαλείται από τη μηνιγγίτιδα δεν μπορεί να μετριέται μόνο με βάση τον αριθμό των περιστατικών και ζητούν από τους αρμοδίους ένταξη στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών αλλά και ξεκάθαρες συστάσεις για τη χορήγησή του από την πολιτεία προς τους γιατρούς.

«Η παιδιατρική κοινότητα έχει διαφορετικές προσεγγίσεις του συγκεκριμένου εμβολιασμού, με αποτέλεσμα τη δημιουργία σύγχυσης στους γονείς και τελικά στη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Ουδείς μπορεί να υπολογίσει το επίπεδο της ευθύνης που επιβαρύνει έναν παιδίατρο όταν αρρωστήσει ένα παιδί από νόσημα για το οποίο υπάρχει εμβόλιο» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΕΛΠΑΙΔΑΤ, κ. Κώστας Νταλούκας.

Προσθέτει, δε, ότι είναι ανεπίτρεπτο στην Ελλάδα της κρίσης αντί η πολιτεία να επενδύει σε μέτρα πρόληψης για να διασφαλίσει την προστασία των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας, δημιουργεί παιδιά δύο ταχυτήτων, καθώς ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα των γονιών τους κάποια προστατεύονται περισσότερο ή λιγότερο από τα άλλα.



Πηγή : protothema.gr


Προηγείται με 15 μονάδες η Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση του ΠΑ.ΜΑΚ






Προβάδισμα 15 μονάδων στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου υπέρ της Νέας Δημοκρατίας αποτυπώνει η νέα δημοσκόπηση της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για λογαριασμό του Σκάι.

Η Ν.Δ. εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 30% έναντι μόλις 15% του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα δεδομένα που συνελλέγησαν το διήμερο 3-4 Νοεμβρίου 2016. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή (7%) και ακολουθούν ΚΚΕ (5,5%), Δημοκρατική Συμπαράταξη (4,5%) και Ένωση Κεντρώων (3%). Από τα μη κοινοβουλευτικά κόμματα, στο όριο της εισόδου στη Βουλή καταγράφεται η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Αντιθέτως, Ποτάμι και ΑΝΕΛ καταγράφονται στο 2%, ποσοστό 1,5% στγκεντρώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και 1% η Λαϊκή Ενότητα του κ. Π. Λαφαζάνη. Η αποχή εκτιμάτα στο 15,5% ενώ άκυρο ή λευκό επιλέγει το 7% των ερωτηθέντων


Αντίστοιχη με τη δυναμική των κομμάτων είναι και η αποτύπωση της παράστασης νίκης, όπου το 64% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η Ν.Δ. του κ. Κυρ. Μητσοτάκη θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Το ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 12,5%.


Η κατάρρευση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ εξηγείται παραστικά από τα ευρήματα της έρευνας σχετικά με τη στάση και την εκλογική συμπεριφορά των πολιτών. Το 87% των πολιτών εκτιμά ότι τα πράγματα στη χώρα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση ενώ το 89% δηλώνει μη ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης του κ. Αλ. Τσίπρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις 13 από τους 100 ψηφοφόρφους του ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβριο του 2015 δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης. Αντιθέτως, το 79% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από το μέχρι σήμερα κυβερνητικό έργο.



Η συσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος περιορίζεται στο 35,5%, δηλαδή μόνον ένας στους τρεις που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2015 δηλώνουν ότι θα ξαναψηφίσουν. Εξ αυτών, το 10% δηλώνει ότι θα ψηφίσει Ν.Δ., όμως το κύριο τμήμα επιλέγει είτε την αποχή (25,5%) είτε δηλώνουν αναποφάσιστοι. Ευλόγως, το κύρια τμήμα της εκτιμώμενης αποχής προέρχεται συντριπτικά από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, εξ αυτών που δηλώνουν ότι θα απέχουν, το 67,5% είναι πρώην ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις 13,5% της Ν.Δ. και το υπόλοιπο 19% της αποχής προέρχεται από άλλους κομματικούς σχηματισμούς. 


Ως προς την καταλληλότητα, τέλος, για την Πρωθυπουργία, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ευρύ προβάδισμα σε σχέση με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Η διαφορά μεταξύ των δύο ηγετών προσεγγίζει τις 17 μονάδες υπέρ του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.





Πηγή : kathimerini.gr