Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Τουρκικά αλιευτικά σε ρόλο κατασκόπου

 



Αυτό το «ήσυχο καλοκαίρι» που είχαν υποσχεθεί οι Τούρκοι στο Αιγαίο τα είχε όλα: Παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, εμπλοκές σε εικονικές αερομαχίες, παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και… drones. Και ακόμα βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού.

Μπορεί αυτή τη φορά οι Τούρκοι να μην έβγαλαν τον στόλο τους και τα ερευνητικά τους πλοία στο Αιγαίο, μπορεί να άφησαν το Oruc Reis ελλιμενισμένο στη Σμύρνη, αλλά έστειλαν πλήθος αλιευτικών, τα περισσότερα των οποίων βρέθηκαν σε ειδικές αποστολές κατασκοπείας.

O φριχτός θάνατος των πελαργών - Ο ρόλος των πυρκαγιών

Από τη Σέριφο και τη Σύρο έως τη Σάμο οι τούρκοι ψαράδες εμφανίζονται συχνά στα ελληνικά ύδατα, με πρόφαση ότι επιστρέφουν από τη Μεσόγειο, όπου υποτίθεται πως ψάρευαν, με κατεύθυνση τα τουρκικά παράλια.

Πρόκειται για αρκετά μεγάλα αλιευτικά σκάφη μήκους έως και 30 μέτρων με την τουρκική σημαία (συνήθως χρησιμοποιούν υπερμεγέθη σημαία οι Τούρκοι στα ψαροκάικά τους, αλλά και στα τουριστικά τους σκάφη) να ανεμίζει προκλητικά.

Δεν είναι λίγες οι φορές που για να αποφύγουν άσχημες καιρικές συνθήκες βγαίνουν από τα βαθιά σημεία και κινούνται στα ελληνικά παράλια. Τυχαίο; Οχι βεβαίως.

Υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες ότι ορισμένα από τα τουρκικά αλιευτικά δεν κυνηγούν μόνον τσιπούρες ή κωλοχτύπες στα ελληνικά νερά, αλλά χρησιμοποιούνται ως βάσεις για την απονήωση μικρών drones που έχουν ως αποστολή την κατασκοπεία.

Στέλνουν την εικόνα (real picture on real time) στην Τουρκία με το μέγεθος της κινητοποίησης αλλά και τον αριθμό και το είδος των μέσων του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, ακόμη και στο μετόπισθεν. Ετσι οι Τούρκοι καμουφλάρονται με αλιευτικά σκάφη για να επεκτείνουν την εμβέλεια των κατασκοπευτικών τους μέσων ακόμα και στην καρδιά του Αιγαίου.

Αυτοί οι «κατάσκοποι υψηλής τεχνολογίας», όπως ονομάζονται, είναι σε θέση να καταγράψουν σημαντικά στοιχεία για τον αντίπαλο, να φωτογραφίσουν βάσεις και στρατόπεδα, να ελέγξουν σύνορα, αλλά και να κάνουν αποστολές όπως αυτή του Καστελλόριζου όπου πέρυσι τον Σεπτέμβριο έριψαν με μπαλόνια κόκκινη μπογιά στην ελληνική σημαία, ενώ το drone έπαιζε συνεχώς τουρκικά εμβατήρια πάνω στο ακριτικό νησί.

Εφτασαν στη Σύρο

Ακόμα και στο εφετινό καλοκαίρι, την ώρα που οι πυρκαγιές και στις δύο χώρες έκαιγαν δάση και κατέστρεφαν σπίτια και περιουσίες, τα τουρκικά αλιευτικά εμφανίστηκαν κοντά στη Σύρο και με την πρόφαση ότι κινδυνεύουν από άσχημες καιρικές συνθήκες ζήτησαν να περάσουν μέσα από τα χωρικά μας ύδατα, με… αβλαβή διέλευση!

Ωσάν να επρόκειτο για πολεμικά πλοία. Τώρα τι είδους αβλαβή διέλευση μπορεί να κάνει ένα αλιευτικό που μάλιστα απειλείται από τις καιρικές συνθήκες σίγουρα μόνον οι Τούρκοι το γνωρίζουν.

Οι πληροφορίες ωστόσο που εξετάζει πολύ προσεκτικά η ελληνική πλευρά είναι ότι οι Τούρκοι επιστρατεύουν μικρά ή μεσαία UAVs, όπως είναι η ορθότερη ονομασία τους, τα μεταφέρουν σε ψαράδικα και με «βάση» τα διεθνή χωρικά ύδατα, ή τα ελληνικά νερά (όταν ζητούν αβλαβή διέλευση) τα ρίχνουν στη μάχη του Αιγαίου.

Αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως επιμένουν οι πληροφορίες μπορούν να κατευθυνθούν σε περιοχές όπου μπορούν να φωτογραφίζουν κινήσεις στα νησιά, καταγράφουν σημεία που ενδιαφέρει την τουρκική κατασκοπεία και γενικώς επιχειρούν με αυτά να αναδείξουν την κυριαρχία τους στο Αιγαίο.

Προκλήσεις

Μάλιστα την νύχτα που ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη και στο Κρυονέρι, την ώρα που δινόταν η εντολή από το 112 για εκκένωση περιοχών, συνέβησαν δύο περιστατικά που δείχνουν την… αλληλεγγύη των Τούρκων.

Το πρώτο είναι ότι εκείνη τη νύχτα, γύρω στις 9 το βράδυ εμφανίστηκαν ξαφνικά στο βορειοανατολικό Αιγαίο ζεύγη τουρκικών F-16 οπλισμένων με πυραύλους αέρος – αέρος και πραγματοποίησαν νυχτερινές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Μέσα στη νύχτα την ώρα που καιγόταν η μισή Ελλάδα, αλλά και οι φωτιές στην Τουρκία αναζωπυρώνονταν.

Την ίδια νύχτα εμφανίστηκαν και τουρκικά drones στον Εβρο. Τα μικρά ή τα μεσαία UAV τύπου Bayraktar (του εργοστασίου που κατασκευάζει ο γαμπρός του Ερντογάν) έχουν τη δυνατότητα να απονηωθούν από οποιοδήποτε πλεούμενο (στην προκειμένη περίπτωση αλιευτικό) και να χρησιμεύσουν ως η αιχμή του δόρατος της τουρκικής επιθετικής πολιτικής έναντι της χώρας μας.

Η Αγκυρα το τελευταίο διάστημα τα χρησιμοποιεί κατά κόρον τόσο στο Αιγαίο όσο και στη ΝΑ Μεσόγειο ως μέσο αμφισβήτησης των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ελληνική απάντηση

Η ελληνική πλευρά παρακολουθεί πολύ στενά την όλη κατάσταση. Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή εάν λέγαμε πως υπήρξαν περιπτώσεις που κλήθηκαν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας να σηκώσουν τα μαχητικά τους και να αναγνωρίζουν τα τουρκικά drones.

Ηδη οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πέραν της ενοικίασης ισραηλινών drones (Heron) προχωρεί στην προμήθεια μιας  σειράς συστημάτων αντιμετώπισης UAV, προκειμένου να περιορίσουν την τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο.


Νίκος Χασαπόπουλος

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ





Έχουν αμολήσει αλλοδαπούς και ημεδαπούς να μας κάψουν : Δύο συλλήψεις για εμπρησμό σε Χαϊδάρι και Αθήνα

 


Στόχος η Αττική, η Αθήνα, και όλη η Ελλάδα γενικότερα, τα οφέλη, αγανάκτηση για να έχει πληγεί ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, και πάση θυσία και κάποιος νεκρός για να βαρύνει περισσότερο το κλίμα.

Αυτό είναι το βρώμικο σχέδιο εδώ και ημέρες.

Aπογευματινές ώρες της Κυριακής 15 Αυγούστου, συνελήφθησαν στις περιοχές Χαϊδάρι και Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 54χρονος ημεδαπός και 29χρονη αλλοδαπή, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπρησμό. 

Πρόκειται για δύο ξεχωριστές περιπτώσεις.

Στην πρώτη περίπτωση, ο 54χρονος είχε προκαλέσει πυρκαγιά με χρήση αναπτήρα σε χαρτιά και ξερόχορτα χαμηλής βλάστησης στην είσοδο του οικισμού Αφαίας Σκαραμαγκά και διέφυγε πεζός, μέχρι την ακινητοποίηση του από αστυνομικούς που περιπολούσαν.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά 29χρονη αλλοδαπή που έβαλε με αναπτήρα φωτιά μικρής έκτασης σε ξερά φύλλα στο έδαφος, πλησίον δέντρου σε πλατεία του κέντρου της Αθήνας. Προστρέξαντες αστυνομικοί άμεσα την κατέσβησαν και οδήγησαν την κατηγορούμενη στο οικείο τμήμα.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



ΕΛΑΣ: 11 συλλήψεις και 142 προσαγωγές για εμπρησμό στην Αττική

 


Για τις προσαγωγές και τις συλλήψεις που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες λόγω των πυρκαγιών, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Απόστολος Σκρέκας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για τις φωτιές των τελευταίων ημερών είπε πως «μια εβδομάδα αργότερα περίπου, μπορούμε να μιλήσουμε συνολικά για τον αριθμό των προσαγωγών και συλλήψεων που έχουν γίνει στην επικράτεια. Πρόκειται για 164 προσαγωγές, εκ των οποίων έχουν γίνει 21 συλλήψεις».

«Mόνο στην Αττική που ήταν και τα περισσότερα μέτωπα, είχαμε 11 συλλήψεις και 142 προσαγωγές», τονίζοντας πως, για τις πυρκαγιές στα Βίλια και την Κερατέα, «όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται από την Κρατική Ασφάλεια και από τους άνδρες των Ειδικών Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος» σημείωσε.

«Προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ», προσέθεσε, τονίζοντας πως «δεν γνωρίζουμε ακόμα αν υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού. Σίγουρα όμως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από τις αρχές επιβολής του νόμου να εξετάσουν κάθε ενδεχόμενο και να μην αφήσουν τίποτα στην τύχη».

Επίσης, ανέφερε πως «το μεγαλύτερο μέρος των συλλήψεων που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, και σχετίζονται με εμπρησμό- είτε εκ προθέσεως είτε από αμέλεια- έγινε σε συνεργασία με τον κόσμο. Δηλαδή κατόπιν καταγγελίας. Και όπως είναι φυσικό, όλα εξετάζονται, είναι μια έρευνα σε εξέλιξη».




ΗΠΑ – Αποφεύγετε τα ταξίδια στην Τουρκία λόγω Covid-19


 

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) πρόσθεσαν χθες Δευτέρα την Τουρκία στις χώρες που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων Covid-19, συμβουλεύοντας τους Αμερικανούς να αποφύγουν τα ταξίδια στη χώρα αυτή.

Τα CDC πρόσθεσαν την Τουρκία στο «Επίπεδο 4: Πολύ Υψηλό» επίπεδο Covid-19.





Η ΕΦΣΥΝ και οι αριστεροί θέλουν την Ελλάδα μπάχαλο να υποδεχθεί Αφγανούς

 


Άρθρο στον ιστότοπο της ΕΦ.ΣΥΝ εξαπολύει επίθεση στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, για τις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Open αναφορικά με τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν θα είναι πύλη εισόδου για ένα νέο κύμα προσφύγων και υπενθύμισε ότι πριν 2 μήνες η Ελλάδα χαρακτήρισε την Τουρκία ασφαλή χώρα ως προς τους Αφγανούς.

Το άρθρο της ΕΦ.ΣΥΝ έχει τίτλο "Επενδύει στη βαρβαρότητα ο Μηταράκης" και κριτικάρει την επιλογή της Ελλάδας να συνεχίζει να χαρακτηρίζει την Τουρκία ως ασφαλή χώρα για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Μάλιστα αναφέρει και τις δηλώσεις του υπουργού την προηγούμενη εβδομάδα όπου σημείωνε ότι το πάγωμα των απελάσεων των Αφγανών «θα έστελνε το λάθος μήνυμα, καθώς θα οδηγούσε περισσότερους ανθρώπους να προσπαθήσουν να φύγουν και να έρθουν στην Ε.Ε.».

Μπορείτε να δείτε την τοποθέτηση του Νότη Μηταράκη εδώ: 



Ακολουθεί το άρθρο της ΕΦ.ΣΥΝ: 

  

 

 Επενδύει στη βαρβαρότητα ο Μηταράκης

 Παρά την ανθρωπιστική κρίση που προκαλεί η άνοδος στην εξουσία των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, κρατά κλειστή την πόρτα της Ελλάδας στις αναμενόμενες προσφυγικές ροές, χαρακτηρίζοντας ως «ασφαλή χώρα» τη γειτονική Τουρκία.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που την περασμένη εβδομάδα τόνιζε πως το πάγωμα των απελάσεων των Αφγανών «θα έστελνε το λάθος μήνυμα, καθώς θα οδηγούσε περισσότερους ανθρώπους να προσπαθήσουν να φύγουν και να έρθουν στην Ε.Ε.».

 

«Είναι ξεκάθαρο πως η χώρα μας δεν θα είναι πύλη εισόδου για ένα νέο κύμα προσφύγων», δήλωσε ξεκάθαρα ο υπουργός, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Open, προσθέτοντας πως «έχουμε δείξει στην πράξη τους τελευταίους 12 μήνες ότι ξέρουμε να φυλάμε τα σύνορά μας και η μείωση των ροών έχει φτάσει στο 96%. Έχουμε μόνο 4.500 αφίξεις το 2021 σε σχέση με 15.000 πέρυσι και 72.000 το 2019. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα προστασίας των συνόρων».

 

Αφού υπενθύμισε πως πριν από δύο μήνες η Ελλάδα χαρακτήρισε την Τουρκία ασφαλή χώρα ως προς τους Αφγανούς, σημείωσε πως «από εκεί και πέρα είναι θέμα της ΕΕ και να ενισχύσει την κοινή δήλωση του 2016 αλλά και να στηρίξουμε την Τουρκία η οποία θα αντιμετωπίσει πίεση από την υπόλοιπη Ευρώπη. Η Ελλάδα όμως, δεν μπορεί να είναι πύλη εισόδου και αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα».

Πολιτικές αντιδράσεις

 Οι δηλώσεις του κ. Μηταράκη προκάλεσαν την αντίδραση του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιού, ο οποίος μεταξύ άλλων απηύθυνε το ερώτημα: «Η Ελλάδα τι θα κάνει; Θα τους στέλνει εκεί όπου άνθρωποι κρεμιούνται από αεροπλάνα για να γλιτώσουν; Η θα τους στέλνει με τη νέα ΚΥΑ πίσω στην Τουρκία όπου η Σύμβαση της Γενεύης δεν ισχύει πάρα μόνο για Ευρωπαίους πολίτες;».

Για «υποκρισία των ντόπιων γιέσμεν», έκανε λόγο ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο νωρίτερα ο υπουργός. «Δεν άργησε να "χτυπήσει" η υποκρισία των ντόπιων γιέσμεν. Τη μια μέρα κροκοδείλια δάκρυα για τον Αφγανικό λαό που παράτησαν οι Αμερικανοί στη μοίρα των ενισχυμένων από την εισβολή Ταλιμπάν και την επόμενη τους αντιμετωπίζουν ως λαθροεισβολείς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

 Η ανάρτηση της εφημερίδας στο twitter συγκέντρωσε αρνητικά σχόλια από τους χρήστες του μέσου: 

 

  

  

  

 

 Πηγή : omadaalithias.gr



Εμπρησμός στα Βίλια: Σε δύσβατο σημείο η πυρκαγιά

 


Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε από εμπρησμό χθες στα Βίλια. 

Με το πρώτο φως της ημέρας τις επίγειες δυνάμεις άρχισαν να συνδράμουν από αέρος έξι ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο σε δάσος, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης.  

Στην περιοχή επιχειρούν 330 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων οκτώ ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 115 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί έξι ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένου και του Beriev-200. Ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Δευκαλίων και ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει ως συνδρομή πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Μαρκάτι Κερατέας αντιμετωπίζονται διάσπαρτες ενεργές καύσεις εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς. Επιχειρούν 104 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 40 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών στην Λαυρεωτική και στα Βίλια.

Μήνυμα από το «112» εστάλη για την εκκένωση του οικισμού Βενίζα. Η Πολιτική Προστασία κάλεσε τους κατοίκους να φύγουν προς Μέγαρα. Νωρίτερα, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι προς Ψάθα, ‘Αγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, Αγ. Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι, με οδηγίες στους κατοίκους οι κάτοικοι να κινηθούν προς Ψάθα και Αλεποχώρι.



Διάγγελμα Μπάιντεν: Δεν μετανιώνω για την αποχώρηση των στρατευμάτων μας


 


Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι αναγνωρίζει ότι το Αφγανιστάν έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν «πιο γρήγορα απ ό,τι αναμενόταν», ωστόσο σημείωσε ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν σκοπό να «οικοδομήσουν ένα κράτος» στο Αφγανιστάν.

Τόνισε ότι η αμερικανική αποστολή στο Αφγανιστάν «σχεδιάστηκε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου για να αποτρέψει νέα τρομοκρατική επίθεση σε αμερικανικό έδαφος. Για να σταματήσει να είναι εκκολαπτήριο της Αλ Κάιντα και να συλληφθεί ο Οσάμα Μπιν Λάντεν που έπεσε στα χέρια μας».

Τηρήθηκε η συμφωνία που είχε συνάψει ο προκάτοχός του, Ντόναλντ Τραμπ, αποσύροντας τα στρατεύματα από το Αφγανιστάν. Παράλληλα, υπογράμμισε πως «οι Αμερικανοί δεν μπορούν και δεν πρέπει να πεθαίνουν σε έναν πόλεμο που δεν θέλουν κάνουν για τον εαυτό τους οι Αφγανοί».

Η Κίνα και η Ρωσία «θα ήθελαν πολύ» οι ΗΠΑ να μείνουν παγιδευμένες στο Αφγανιστάν, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οι ΗΠΑ, έδωσαν στον αφγανικό στρατό «όλες τις δυνατές επιλογές» για να πολεμήσουν τους Ταλιμπάν και θα διεξάγουν «αν κριθεί απαραίτητο» ενέργειες κατά της τρομοκρατίας στο Αφγανιστάν.

Σημείωσε τέλος ότι οι ΗΠΑ θα δεσμευτούν για «τις γυναίκες και τα νέα κορίτσια» στο Αφγανιστάν.






Απαξιώνει και ο Τζανακόπουλος την ανθρώπινη ζωή : Έγινε«κατάχρηση» του 112

 


Απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή, απαξιώνουν το 112, απαξιώνουν τις εκκενώσεις, απαξιώνουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσωσε ζωές.

Ο προκλητικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος, μεταξύ άλλων, υποστήριξε προκαλώντας την κοινωνία και τις οικογένειες των νεκρών στο Μάτι, πως η υπερβολική «χρήση» του μηχανισμού 112 «οδηγεί τελικά και στην απαξίωση ενός εξαιρετικά χρήσιμου και κρίσιμου εργαλείου» συμπληρώνοντας μάλιστα πως έτσι «Καταλήγουμε σε επικίνδυνες καταστάσεις».

Μετά την πρόκληση και την αθλιότητα του Αλέξη Τσίπρα που έδωσε εύσημα σε όλους όσους δεν υπάκουσαν στις εντολές για εκκενώσεις οικισμών σε περιοχές όπως η Εύβοια και η Ηλεία βρέθηκαν στο επίκεντρο των καταστροφικών περιοχών με κίνδυνο της ίδιας της ζωής του, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έρχεται να υποστηρίξει πως «αν γίνεται κατάχρηση (σ.σ. Του 112 και των εκκενώσεων), δεν θα οδηγείται ο πολίτης στο να εκκενώσει τελικά» έχοντας κάνει αναφορά στην οποία τονίζει πως έτσι καταλήγουμε σε επικίνδυνες κατάστασεις.

Η συμπεριφορά αυτή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το πόσο επικίνδυνοι είναι για την ασφάλεια των πολιτών, που δεν διαστάζουν για αντιπολιτευτικούς λόγους να απαξιώσουν τα πάντα και τους πάντες.

Σε κάθε περίπτωση η αναφορά του Δ. Τζανακόπουλου προκαλεί ερωτήματα στους πολίτες για το εάν αξίζει να τους παίρνεις στα σοβαρά, αφού ούτως η άλλως είναι απαξιωμένοι.

 Ο Τζανακόπουλος τόλμησε μάλιστα να κάνει και κριτική για τις πυρκαγιές στην κυβέρνηση ξεχνώντας την παρωδία που ο ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση έστησε το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να εμφανίζεται ότι αγνοούσε την ύπαρξη νεκρών όπως συνολικά το επιτελείο που συμμετείχε σε αυτή τη σύσκεψη και να διερωτάται τι ώρα θα επιχειρήσουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη για μια πυρκαγιά που είχε προ πολλού σβήσει.



Τοποθετήθηκαν δύο στεντ στον Νίκο Χαρδαλιά

 


Ισχαιμικό επεισόδιο υπέστη εχθές το μεσημέρι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Μετά από έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε το μεσημέρι ενώ βρισκόταν στην φωτιά στην Κερατέα, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, όπου του τοποθετήθηκαν δύο στεντ. 

Θα παραμείνει στην εντατική για τρεις ημέρες, ενώ φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Χαρδαλιάς είχε υποστεί έμφραγμα στο παρελθόν.

Ο 52χρονος ΝίκοςΧαρδαλιάς το τελευταίο δεκαήμερο βρισκόταν σε πολύ μεγάλη ένταση λόγω των πυρκαγιών, ενώ είχε να κοιμηθεί επαρκώς το ίδιο διάστημα.  

Ο Χαρδαλιάς, τις τελευταίες πέντε- έξι μέρες ένιωθε πόνους στο στέρνο, αλλά δεν πήγε στον γιατρό, παρά το ιατρικό του ιστορικό. Νωρίτερα σήμερα, ένιωσε και πάλι πόνους και η οδηγία που είχε πάρει τηλεφωνικά ήταν να μεταβεί  στο νοσοκομείο άμεσα. Πήρε ένα υπογλώσσιο και συνεργάτες του τον μετέφεραν στο Αγία Όλγα.

Από το νοσοκομείο εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση για την κατάσταση του κ.Χαρδαλιά: 

Περί την 14:30 σήμερα 16/08/2021 προσήλθε στο Νοσοκομείο μας ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς .

Υπεβλήθη σε κλινικοεργαστηριακό έλεγχο και έγινε άμεσα στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική στεφανιαίων αγγείων. Επιτυχώς .

Θα παραμείνει στην Καρδιολογική Κλινική για παρακολούθηση .



Εκατοντάδες Αφγανοί στοιβαγμένοι σε αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφο

 


Στρατιωτικά αεροσκάφη που εκκενώνουν διπλωμάτες και πολίτες από το Αφγανιστάν άρχισαν να απογειώνονται από το πρωί. Ο διάδρομος, τον οποίο είχαν καταλάβει χθες Δευτέρα χιλιάδες απελπισμένοι Αφγανοί που ήθελαν απεγνωσμένα να φύγουν από την πρωτεύουσα μετά την κατάληψή της από τους Ταλιμπάν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθώς το πλήθος απομακρύνθηκε, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.


Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Ανθρωποι να κρέμονται από τις φυσούνες των αεροπλάνων, να σκαρφαλώνουν πάνω σε πολεμικά αεροσκάφη που είναι έτοιμα να απογειωθούν, ακόμα και βίντεο που φέρεται να δείχνουν ανθρώπους να πέφτουν από αεροπλάνα που βρίσκονται στον αέρα.

Τώρα έρχεται στο φως μία εικόνα από το εσωτερικό αεροπλάνου με περίπου 600 Αφγανούς πολίτες στοιβαγμένους ο ένας πάνω στον άλλο, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως για τους ανθρώπους αυτούς η φυγή από το Αφγανιστάν είναι μονόδρομος για τη σωτηρίας τους.