Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Η ΕΦΣΥΝ και οι αριστεροί θέλουν την Ελλάδα μπάχαλο να υποδεχθεί Αφγανούς

 


Άρθρο στον ιστότοπο της ΕΦ.ΣΥΝ εξαπολύει επίθεση στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, για τις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Open αναφορικά με τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν θα είναι πύλη εισόδου για ένα νέο κύμα προσφύγων και υπενθύμισε ότι πριν 2 μήνες η Ελλάδα χαρακτήρισε την Τουρκία ασφαλή χώρα ως προς τους Αφγανούς.

Το άρθρο της ΕΦ.ΣΥΝ έχει τίτλο "Επενδύει στη βαρβαρότητα ο Μηταράκης" και κριτικάρει την επιλογή της Ελλάδας να συνεχίζει να χαρακτηρίζει την Τουρκία ως ασφαλή χώρα για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Μάλιστα αναφέρει και τις δηλώσεις του υπουργού την προηγούμενη εβδομάδα όπου σημείωνε ότι το πάγωμα των απελάσεων των Αφγανών «θα έστελνε το λάθος μήνυμα, καθώς θα οδηγούσε περισσότερους ανθρώπους να προσπαθήσουν να φύγουν και να έρθουν στην Ε.Ε.».

Μπορείτε να δείτε την τοποθέτηση του Νότη Μηταράκη εδώ: 



Ακολουθεί το άρθρο της ΕΦ.ΣΥΝ: 

  

 

 Επενδύει στη βαρβαρότητα ο Μηταράκης

 Παρά την ανθρωπιστική κρίση που προκαλεί η άνοδος στην εξουσία των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, κρατά κλειστή την πόρτα της Ελλάδας στις αναμενόμενες προσφυγικές ροές, χαρακτηρίζοντας ως «ασφαλή χώρα» τη γειτονική Τουρκία.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που την περασμένη εβδομάδα τόνιζε πως το πάγωμα των απελάσεων των Αφγανών «θα έστελνε το λάθος μήνυμα, καθώς θα οδηγούσε περισσότερους ανθρώπους να προσπαθήσουν να φύγουν και να έρθουν στην Ε.Ε.».

 

«Είναι ξεκάθαρο πως η χώρα μας δεν θα είναι πύλη εισόδου για ένα νέο κύμα προσφύγων», δήλωσε ξεκάθαρα ο υπουργός, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Open, προσθέτοντας πως «έχουμε δείξει στην πράξη τους τελευταίους 12 μήνες ότι ξέρουμε να φυλάμε τα σύνορά μας και η μείωση των ροών έχει φτάσει στο 96%. Έχουμε μόνο 4.500 αφίξεις το 2021 σε σχέση με 15.000 πέρυσι και 72.000 το 2019. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα προστασίας των συνόρων».

 

Αφού υπενθύμισε πως πριν από δύο μήνες η Ελλάδα χαρακτήρισε την Τουρκία ασφαλή χώρα ως προς τους Αφγανούς, σημείωσε πως «από εκεί και πέρα είναι θέμα της ΕΕ και να ενισχύσει την κοινή δήλωση του 2016 αλλά και να στηρίξουμε την Τουρκία η οποία θα αντιμετωπίσει πίεση από την υπόλοιπη Ευρώπη. Η Ελλάδα όμως, δεν μπορεί να είναι πύλη εισόδου και αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα».

Πολιτικές αντιδράσεις

 Οι δηλώσεις του κ. Μηταράκη προκάλεσαν την αντίδραση του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιού, ο οποίος μεταξύ άλλων απηύθυνε το ερώτημα: «Η Ελλάδα τι θα κάνει; Θα τους στέλνει εκεί όπου άνθρωποι κρεμιούνται από αεροπλάνα για να γλιτώσουν; Η θα τους στέλνει με τη νέα ΚΥΑ πίσω στην Τουρκία όπου η Σύμβαση της Γενεύης δεν ισχύει πάρα μόνο για Ευρωπαίους πολίτες;».

Για «υποκρισία των ντόπιων γιέσμεν», έκανε λόγο ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο νωρίτερα ο υπουργός. «Δεν άργησε να "χτυπήσει" η υποκρισία των ντόπιων γιέσμεν. Τη μια μέρα κροκοδείλια δάκρυα για τον Αφγανικό λαό που παράτησαν οι Αμερικανοί στη μοίρα των ενισχυμένων από την εισβολή Ταλιμπάν και την επόμενη τους αντιμετωπίζουν ως λαθροεισβολείς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

 Η ανάρτηση της εφημερίδας στο twitter συγκέντρωσε αρνητικά σχόλια από τους χρήστες του μέσου: 

 

  

  

  

 

 Πηγή : omadaalithias.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου