Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Το μαγαζάκι του Παππά έγινε η ΕΡΤ! Πλήρωνε βλάκα Έλληνα άλλες 220 προσλήψεις ημετέρων



Πληρώνουμε 2.274 υπαλλήλους στην ΕΡΤ και επειδή το μαγαζάκι το πληρώνουμε εμείς είπαν να κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ άλλες 220 προσλήψεις για να προστεθούν στο υπεράριθμο προσωπικό.

Την είδηση αποκάλυψαν οι Τυπολογίες στο «Παρόν της Κυριακής», η διαδικασία των προσλήψεων στην ΕΡΤ έχει ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί με τις υπογραφές των δύο συναρμόδιων υπουργών, Νίκου Παππά και Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο αριθμός των εργαζομένων στην ΕΡΤ φτάνει τους 2.274 και θεωρείται από την ίδια την κυβέρνηση υπεράριθμος και εάν συμπεριληφθούν οι υπάλληλοι των εξωτερικών παραγωγών και των λοιπών εργολαβιών ο πραγματικός αριθμός είναι αυξημένος κατά τουλάχιστον 600 άτομα ακόμη φτάνοντας τους 2.874 υπαλλήλους περίπου.

Και ενώ το μαγαζάκι είναι πλήρες με υπεράριθμους υπαλλήλους όπως παραδέχτηκε 13/4/2016 και ο ίδιος ο Νίκος Παππάς σε επιτροπή της Βουλής, ο ίδιος θα στριμώξει άλλους 220 ημετέρους στην ΕΡΤ σε βάρος της τσέπης του ελληνικού λαού.


'Όσο υπάρχουν Τόσκας - Κοντονής και Σύριζα οι αντιεξουσιαστές θα κάνουν ότι γουστάρουν!!



Καθημερινό φαινόμενο οι απόπειρες ανθρωποκτονίας κατ΄εξακολούθηση των αντιεξουσιαστών που θέλουν νεκρό αστυνομικό.

Το θέμα είναι ότι όσο υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και οι ακατάλληλες ηγεσίες στα υπουργεία δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης οι αντιεξουσιαστές θα αλωνίζουν όποτε γουστάρουν.

Όπως και κάθε βράδυ επεισόδια προκάλεσαν αντιεξουσιαστές αργά το βράδυ της Τετάρτης στα Εξάρχεια.

Οι δράστες πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ επί της οδού Τοσίτσα και όπως λένε οι εντολές τους δεν σημειώθηκαν προσαγωγές η συλλήψεις για τα κακουργήματα που διαπράττουν αντιξουσιαστές γνωστοί με όνομα και επίθετο στην κυβέρνηση.


Έγκλημα κατά των πολιτών η απόφαση Κοντονή να παρατείνει τον νόμο Παρασκευόπουλου




Ανάστατη είναι η κοινωνία με την αναλγησία της ηγεσίας του υπουργείου δικαιοσύνης και ειδικά του κ. Κοντονή, που επιμένει να παρατείνει τον εγκληματικό νόμο Παρασκευόπουλου που ευνοεί σκληρούς κακοποιούς επικίνδυνους για την ασφάλεια των πολιτών.

Ο κ. Κοντονής αδιαφορώντας για την ασφάλεια των ελλήνων πολιτών παρατείνει το έγκλημα του Παρασκευόπουλου.

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, σχετικά με την παράταση του νόμου Παρασκευόπουλου,  έκαναν την κοινή ακόλουθη δήλωση:

 «O κ. Κοντονής ανακοίνωσε την παράταση του νόμου Παρασκευόπουλου, ενός νόμου που έχει οδηγήσει στην αθρόα αποφυλάκιση καταδικασθέντων για σοβαρότατα αδικήματα.

Αντί να προωθήσουν τις πραγματικά καινοτόμες αλλαγές της προηγούμενης Κυβέρνησης, δηλαδή το θεσμό του ηλεκτρονικού βραχιολιού, τους εναλλακτικούς τρόπους έκτισης των ποινών, την προώθηση νέου σύγχρονου Ποινικού Κώδικα που θα εξορθολογήσει συνολικά το πλαίσιο των ποινών - πρακτικές, δηλαδή, που ισχύουν σε όλα τα ευνομούμενα δυτικά Κράτη - οι κυβερνώντες νομοθετούν σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί για άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, όπως και για τον πραγματικό εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος και τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας».





Η διαφορά του ηγέτη από ένα ανίκανο τυχοδιώκτη



Αλιεύσαμε σήμερα από το facebook ένα πραγματικό γεγονός που ανέφερε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Κασσίμης.

Την αναφορά του γεγονότος έκανε ο Θεόδωρος Κασσίμη, μετά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν στην επένδυση του Ελληνικού και δείχνουν την πλήρη ανικανότητα της κυβέρνησης Τσίπρα και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Ο πρώην υπουργός έγραψε στο facebook :

ΗΤΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, όταν ο "μετροπόντικας' έφθασε στο Σύνταγμα και ανεκάλυψε αρχαιότητες. Τότε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο απαίτησε την διακοπή του έργου (πολύ σωστά) χωρίς όμως να προχωρά σε προτάσεις (η λάθος συνηθισμένη τακτική του). Όλοι πίστεψαν ότι το έργο άν δεν σταματήσει θα καθυστερήσει για χρόνια. Τότε ο Κων/νος Μητσοτάκης κάλεσε το προεδρείο του ΚΑΣ και τους έθεσε προθεσμία μιας εβδομάδας για να υποδείξουν με ποιό τρόπο θα προστατεύονταν και θα αξιοποιούνταν τα αρχαιολογικά ευρηματα χωρίς να σταματήσουν οι εργασίες για το Μετρό. Σε αντίθετη περίπτωση τους προειδοποίησε για τις δικές του ενέργειες (δεν χρειάζονται λεπτομέρειες....). Το αποτέλεσμα ήταν και Μετρό να έχουμε και να μετατραπεί ο σταθμός του Συντάγματος σε έναν υπέροχο χώρο προβολής των αρχαιοτήτων που ανεκαλύφθησαν, με αποτέλεσμα να τις απολαμβάνουν καθημερινά δεκάδες  χιλιάδες, Έλληνες και ξένοι. Ο Μητσοτάκης όμως ήθελε και το Μετρό και την προστασία των αρχαιοτήτων. Ο κ. Τσίπρας, στο Ελλνικό, ξέρει τι θέλει;






Κυριάκος Μητσοτάκης : Θα μιλήσουμε για βιώσιμη ανάπτυξη που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω.



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε εχθές Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου, με μέλη της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας (Ο.Κ.Ε.).

Στην τοποθέτησή του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής:

«Σας υποδεχόμαστε σήμερα στα Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο ενός εξαιρετικά διευρυμένου κοινωνικού διαλόγου, που έχουμε εγκαινιάσει εν όψει της Δ.Ε.Θ. και όχι μόνο. Έχουμε, ήδη, συναντηθεί, όχι μόνο με τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και με πολλούς εκπροσώπους εργοδοτών, εργαζομένων και μέλη της κοινωνίας των πολιτώνπροκειμένου να ακούσουμε τις απόψεις τους, τα προβλήματά τους, τους προβληματισμούς τους. Και να μπορέσουμε, με αυτόν τον τρόπο, να συνθέσουμε ιδέες και απόψεις. 

Θεωρώ ότι η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή είναι ένα θεσμοθετημένο βήμα διαλόγου και σύνθεσης. Διαλόγου και σύνθεσης που απαιτούν καλή διάθεση, αμοιβαίο σεβασμό στις απόψεις των διαφορετικών μελών και εστίαση στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Η δική μας πρόκληση για την επόμενη μέρα είναι να προτείνουμε ένα νέο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, το οποίο θα αντιμετωπίζει και τις τρεις πτυχές του διαλόγου που και εσείς πάντα τονίζετε στα δικά σας έντυπα: την ανάπτυξη, την αλληλεγγύη και τη Δημοκρατία. 

Θα μιλήσουμε για βιώσιμη ανάπτυξη που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω. Θα τονίσουμε το γεγονός ότι καμία κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν δεν προστατεύει πρώτα - πρώτα τους πιο αδύναμους. Και θα τονίσουμε ότι τίποτα στη Δημοκρατία δεν είναι δεδομένο. Ότι οι θεσμοί της Δημοκρατίας πρέπει να υποστηρίζονται και να ενισχύονται. Το δέντρο της Δημοκρατίας θέλει διαρκές πότισμα.



 Άρα θεωρώ ότι τα βασικά ζητήματα τα οποία θέτετε στην ατζέντα της συζήτησης είναι πολύ κοντά και στον δικό μας το βηματισμό. Σωστά επισημάνατε ότι η διαμόρφωση πολιτικής δεν γίνεται μόνο με συνθέσεις, αλλά και με δύσκολες επιλογές. Όμως, στη σημερινή εποχή δεν είναι εύκολο να είναι κανείς αρεστός σε όλους. Και αν είναι αρεστός σε όλους, μάλλον θα σταματήσει να είναι χρήσιμος. Και εν όψει της Δ.Ε.Θ. δεν προτίθεμαι να επαναλάβω τα σφάλματα του παρελθόντος, να προδικάσω, δηλαδή, ένα πλέγμα ακοστολόγητων και μαξιμαλιστικών προτάσεων μόνο και μόνο για να είμαι αρεστός και ευχάριστος στο εθνικό ακροατήριο. 

Δεν ζητούν οι Έλληνες σήμερα αυτό από την ηγεσία τους. Αυτό το οποίο ζητούν είναι τεκμηριωμένες και συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες μπορεί ναι  μερικές φορές να συνεπάγονται  και ορισμένες δύσκολες επιλογές. Αυτό θα κάνουμε στη Δ.Ε.Θ. Αυτό θα κάνουμε και στη συνέχεια, καθώς θα ξεδιπλώνουμε, με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, τον προγραμματικό μας λόγο. Και σ αυτόν το συνεχή διάλογο να γνωρίζετε ότι είστε πάντα σταθεροί και εξαιρετικά αξιόπιστοι συνομιλητές». 




Καταλονία: Πράσινο φώς από το τοπικό κοινοβούλιο για δημοψήφισμα ανεξαρτησίας



Νόμο για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας την 1η Οκτωβρίου ενέκρινε το καταλανικό κοινοβούλιο.

Το αποτέλεσμα της ολομέλειας της Βουλής τους ήταν προδιαγεγραμμένο, δεδομένης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που διαθέτουν στο σώμα τα αποσχιστικά κόμματα της συμμαχίας Junts pel Si (Μαζί για το «Ναι») και οι αντικαπιταλιστές του CUP.

Η ισπανική κυβέρνηση προσέφυγε στο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας, επιχειρώντας να βάλει «μπλόκο» στο καταλανικό κοινοβούλιο.


Συνετρίβη αεροσκάφος στην Ουαλία κατά την προσγείωσή του



Ένα αεροσκάφος συνετρίβη το βράδυ της Τετάρτης στο αεροδρόμιο Κέρναρφον της Ουαλίας και έχει σημάνει συναγερμός στις αρχές.

Αμεσα επενέβησαν οι επίσημες αρχές έκτακτης ανάγκης ενώ αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για «μαζική έκρηξη» πριν την πυρκαγιά που ξέσπασε καθώς το αεροσκάφος συνετρίβη κατά τη διάρκεια της προσγείωσης του.

Στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικά οχήματα, αστυνομικές αρχές και ασθενοφόρα ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός νεκρών και τραυματιών.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για νοσοκομειακό αεροσκάφος για τις αεροδιακομιδές ασθενών.

Σύμφωνα με τη daily mail, κοντά στο αεροδρόμιο Κέρναρφον, βρίσκεται ένα άλλο αεροδρόμιο του Ντάιας Ντίνλ, όπου είναι η βάση και για άλλα σωστικά αεροσκάφη



Πηγή : eleftherostypos.gr


Τυφώνας Ιρμα: Τουλάχιστον έξι νεκροί και τεράστιες ζημιές στον Αγιο Μαρτίνο



Τουλάχιστον «έξι νεκρούς» θρηνεί το γαλλικό τμήμα του νησιού του Αγίου Μαρτίνου μετά το πλήγμα του τυφώνα Ιρμα, ανακοίνωσε ο νομάρχης της Γουαδελούπης Ερίκ Μερ.

«Ο απολογισμός δεν είναι οριστικός. Απέχουμε πολύ από αυτό. Δυστυχώς υπάρχει ο κίνδυνος να βρούμε κι άλλους» νεκρούς, τόνισε ο νομάρχης μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Το γαλλικό τμήμα του γαλλο-ολλανδικού νησιού του Αγίου Μαρτίνου έχει «καταστραφεί κατά το 95%» από τον τυφώνα Ιρμα, δήλωσε ο Ντανιέλ Γκιμπς, πρόεδρος του τοπικού αυτοδιοικητικού συμβουλίου.

«Πρόκειται για μια τεράστια καταστροφή. Το 95% του νησιού είναι κατεστραμμένο. Έχω υποστεί σοκ. Είναι συνταρακτικό», δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου μιλώντας μέσω κινητού τηλεφώνου στο Radio Caraïbes International.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση να σταλούν «επαρκείς ενισχύσεις» από τη γαλλική κυβέρνηση «για να απομακρυνθούν όλοι όσοι μπορούν να απομακρυνθούν», καθώς αν το νησί χτυπηθεί από έναν νέο κυκλώνα το Σάββατο θα είναι «αδύνατον» να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και τότε «δεν θα μετράμε τους νεκρούς, αλλά τους ζωντανούς», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Γκιμπς.

«Η κατάσταση στον Άγιο Μαρτίνο και στον Άγιο Βαρθολομαίο είναι δραματική, δεν υπάρχει πλέον πόσιμο νερό, ηλεκτροδότηση, τα δημόσια κτίρια έχουν αχρηστευτεί, σπίτια καταστράφηκαν», υπογράμμισε ο νομάρχης της Γουαδελούπης Ερίκ Μερ

Η υπουργός Υπερπόντιων Εδαφών επιβιβάστηκε το βράδυ της Τετάρτης σε μια πτήση προς τη Γουαδελούπη με «ενισχύσεις», άνδρες και υλική βοήθεια, για τα γαλλικά νησιά της Καραϊβικής που επλήγησαν από τον κυκλώνα κατηγορίας 5.

Οι υλικές ζημιές τις οποίες προκάλεσε στο γαλλο-ολλανδικό νησί του Αγίου Μαρτίνου ο καταστροφικός τυφώνας Ίρμα, ένα καιρικό φαινόμενο «έντασης που δεν έχει προηγούμενο στον Ατλαντικό», είναι «τεράστιες», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ολλανδίας χθες βράδυ.

«Οι ζημιές είναι τεράστιες» κι ακόμη δεν έχει υπάρξει ολοκληρωμένη αποτίμησή τους, τόνισε μιλώντας στα μικρόφωνα ολλανδικών ΜΜΕ ο Ρόναλντ Πλάστερκ, στον οποίο έχει ανατεθεί ο συντονισμός των επιχειρήσεων αρωγής εξ ονόματος της ολλανδικής κυβέρνησης.

Λόγω των «δυσκολιών στην επικοινωνία» με το νησί είναι «αδύνατο αυτή τη στιγμή να έχουμε πλήρη εικόνα για την κατάσταση», συνέχισε ο υπουργός και διευκρίνισε ότι ακόμη αγνοεί «αν υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί».

Τα κέντρα υποδοχής του ολλανδικού Ερυθρού Σταυρού ήταν χθες βράδυ κατάμεστα, καθώς πήγαν σε αυτά πολλοί περισσότεροι από όσους χωρούν όταν αναγκάστηκαν να φύγουν από τις εστίες τους. Εξαιτίας των βλαβών στο δίκτυο τηλεφωνίας λόγω του κυκλώνα, ο ολλανδικός Ερυθρός Σταυρός δεν είναι σε θέση να αποτιμήσει τον αριθμό των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, σημείωσε εκπρόσωπός του.

Το λιμάνι και το αεροδρόμιο στο ολλανδικό τμήμα του νησιού του Αγίου Μαρτίνου υπέστησαν μεγάλες καταστροφές, σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχίσουν να εκδηλώνονται τις επόμενες ώρες και αυτές ενδέχεται να προκαλέσουν κατολισθήσεις, γεγονός που θα σημάνει «επιπρόσθετες επιπλοκές», σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε χαρακτήρισε «φρικτές» τις «πληροφορίες και τις εικόνες» που φθάνουν στη χώρα από τα εδάφη του βασιλείου στην Καραϊβική τα οποία επλήγησαν από τον τυφώνα Ίρμα.

Γνωστοποίησε ότι εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, δύο πλοία του ολλανδικού Πολεμικού Ναυτικού θα σταλούν από το Κουρασάο και την Αρούμπα για να μεταφέρουν στρατιώτες και ανθρωπιστική βοήθεια στον Άγιο Μαρτίνο.

Ήδη περίπου εκατό στρατιωτικοί, που εστάλησαν στην περιοχή ενόψει της καταστροφής, κάνουν περιπολίες για να «πάρουν μια ιδέα για την κατάσταση», πρόσθεσε.

Σε μια ανάρτησή τους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ-Αλεξάντερ και η βασίλισσα Μάξιμα απευθύνθηκαν στους κατοίκους του Αγίου Μαρτίνου, του Αγίου Ευσταθίου και του Σάμπα, που «επλήγησαν από μια καταστροφική δύναμη της φύσης».

«Όλα τα θύματα του κυκλώνα Ίρμα βρίσκονται στις καρδιές μας», ανέφεραν.

(Πηγή: ΑΠΕ)
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Η Εθνική πέρασε στους 16 του Eurobasket!



Ευτυχώς η Ελλάδα νίκησε το πρώτο και πήρε την νίκη απο την Πολωνία (95-77), όπου προκρίθηκε στους 16 του Eurobasket 2017 και θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για να παλέψει το Σάββατο με τη Λιθουανία.

Οι διαιτητές: Μαράνιο, Γκλίσιτς, Ομπράντοβιτς

Τα δεκάλεπτα: 23-29, 49-43, 70-67 , 95-77

ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας):  Καλάθης 24 (4/7 τρίποντα, 10 ασίστ), Μπουρούσης 10, Σλούκας 26 (5/6 τρίποντα), Παππάς 3 (1), Παπαγιάννης 8 (8 ριμπάουντ), Πρίντεζης 14 (1), Παπανικολάου 8 (2), Μάντζαρης, Αγραβάνης, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο

ΠΟΛΩΝΙΑ (Τέιλορ):  Σοκολόφσκι 2, Σελ, Κούλιγκ 26 (3), Ζαμόισκι 5 (1), Πονίτκα 8, Βαστζίνσκι 17 (1), Κόζαρεκ 12 (2), Γκίελο, Καρνόφσκι 7.


Με την ηγεσία του Τόσκα τι περίμενες : Επίθεση με μπογιά στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας



Τρύπα στα μέτρα ασφαλείας πριν την επίσκεψη Μακρόν και εάν δεν το πάρει σοβαρά ο κ. Τόσκας βλέπουμε να ξεφτιλιζόμαστε.

Επίθεση με μπογιά από αγνώστους πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης στο γαλλικό Ινστιτούτο στην οδό Σίνα, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία. 

Δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν, πιθανότατα, δύο άτομα πέρασε μπροστά από το Ινστιτούτο και χωρίς να τους αντιληφθεί κανένας, ο ένας από τους επιβαίνοντες πέταξε μπουκάλι με μαύρη μπογιά που έσκασε στον τοίχο με αποτέλεσμα να βάψει μέρος της πρόσοψης. 

Το δίκυκλο στη συνέχεια απομακρύνθηκε χωρίς να το καταδιώξει κανένας, η αστυνομία κατόπιν εορτής κάνει ενώ έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.


Η ΝΔ μπροστά με 7 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Alco



Με επτά ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco που έγινε για λογαρισμό του newsit.gr

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ 15,6%
ΝΔ 22,6%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,1%
ΔΗΜ. ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 5,3%
ΚΚΕ 5,9%
ΠΟΤΑΜΙ 1,1%
ΑΝΕΛ 2%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2%
ΛΑΕ 1,9%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1%
ΑΛΛΟ 4,4%
ΛΕΥΚΟ 3,6%
ΑΠΟΧΗ 8,8%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 19,7% 

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 25,8% έναντι 17,8 του ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή 7%, ΚΚΕ 6,7%, Δημοκρατική Συμπαράταξη  6,1%, ΑΝΕΛ 2,3%, Ένωση Κεντρώων 2,3%, ΛΑΕ 2,2%, Ποτάμι 1,3%, Πλεύση Ελευθερίας 1,1%, άλλο κόμμα θα ψήφιζε το 5%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 22,4%




Εικόνες σοκ στη Βενεζουέλα: Πολίτες σφάζουν σκυλιά στον δρόμο για να τα φάνε


Φωτογραφίες δύο ανδρών που γδέρνουν και τεμαχίζουν ένα αδέσποτο κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Τρομακτικές διαστάσεις έχει λάβει η κρίση έλλειψης τροφίμων στη Βενεζουέλα, με τους απελπισμένους πολίτες να καταφεύγουν σε ακραία μέτρα, μεταξύ των οποίων και η κατανάλωση αδέσποτων σκυλιών.

Αυτό ισχυρίζονται οι επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που επισημαίνουν ότι μετά τις εκλογές για τη σύσταση της νέας Συνταγματικής Συνέλευσης η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με τα 2/3 των οικογενειών να μην δύνανται πια να αγοράσουν βασικά αγαθά, όπως αβγά, βούτυρο ή κρεάς.

Φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου αυτήν την εβδομάδα δείχνουν δύο άνδρες στο Καράκας να γδέρνουν και να κόβουν σε κομμάτια έναν σκύλο στο δρόμο, όπως πιστεύεται για να τον φάνε.


Τις αποτρόπαιες αυτές εικόνες έδωσε στη δημοσιότητα το αντιπολιτευόμενο κόμμα Vente Venezuela, την ίδια περίοδο που ο πρόεδρος Μαδούρο προσέφερε οικονομική βοήθεια 5 εκατομμυρίων δολαρίων στα θύματα του τυφώνα Χάρβεϊ στις ΗΠΑ.

«Ενώ η δικτατορία προσφέρει 5 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και κάποιο ονειρεύονται να γίνουν κυβερνήτες, οι Βενεζουελανοί τρώνε σκυλιά», δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος Χαβιέ Τσιρίνος.

Η χαοτική κατάρρευση του σοσιαλιστικού οικονομικού μοντέλου της χώρας δημιούργησε χρόνιες ελλείψεις τροφίμων, με αποτέλεσμα εκατομμύρια πολίτες να αναζητούν πλέον φαγητό οπουδήποτε, ακόμα και σε κάδους σκουπιδιών.


Τον περασμένο Απρίλιο, υπολογίζεται ότι το 11,4% των παιδιών στις πιο φτωχές περιοχές της Βενεζουέλας ήταν υποσιτισμένα σε κρίσιμο επίπεδο, σύμφωνα με την Washington Post.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το ένα τρίτο των οικογενειών έχει καταφύγει σε κάποιο ακραίο μέτρο για να βρει τρόφιμα, μεταξύ των οποίων η πώληση βασικών οικιακών συσκευών, η αναζήτηση σε κάδους ή η επετεία.


Δείτε βίντεο: 
Εικόνες σοκ στη Βενεζουέλα: Πολίτες σφάζουν σκυλιά στον δρόμο για να τα φάνε 



Πηγή : protothema.gr