Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Εγκληματική δραστηριότητα ΣΥΡΙΖΑ - 120 στημένες διαδηλώσεις σε 40 ημέρες


 

Το κόστος του lockdown φτάνει τα €700 εκατ. την εβδομάδα, κλειστές επιχειρήσεις, κόσμος κλεισμένος το σπίτι για να νικήσουμε την πανδημία και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πάρτι προκαλώντας, για να επιδεινώσει την κατάσταση ώστε να έχει επιχείρημα για αντιπολίτευση.

Στη διάρκεια του περασμένου Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Αττικής 79 εγκληματικές δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες ενορχηστρωμένες από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκ των οποίων οι 63 ήταν στο κέντρο της Αθήνας, πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου έγιναν 41 πορείες σε όλη την Αττική, εκ των οποίων οι 30 στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Κάλεσμα ανεύθυνων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με ακροαριστερές οργανώσεις προσπαθούν να στήσουν ένα σκηνικό έντασης για να εξυπηρετήσουν τους οπαδούς τους.

Οι συμπεριφορές των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ και ακροαριστερών ομάδων, με πρωταγωνιστές αντιεξουσιαστές και χούλιγκαν δείχνουν με τι υπόκοσμο συναναστρέφεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η αστυνομία δεν είναι εχθρός του κράτους, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ομάδες κακοποιών που ελέγχει είναι εχθροί και το έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Για να αποπροσανατολίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και για να οργανώσει το σχέδιο του, προσπαθεί να περάσει στην κοινωνία ότι υπάρχει βία και αστυνομοκρατία με στημένα βίντεο που δεν δείχνουν ολοκληρωμένα την ενέργεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι η κοινωνία είναι σαν τους οπαδούς του και κάνοντας τέτοια προπαγάνδα κατά της αστυνομίας, θα μετριάσει την βίαιη συμπεριφορά συμμοριών του υπόκοσμου που ελέγχει, δικαιολογώντας τους ότι ενεργούν από αγανάκτηση.

40 ημέρες διαδηλώσεων, πότε για τον σύντροφο δολοφόνο Κουφοντίνα, πότε για να μην φυλλάσονται τα πανεπιστήμια ώστε να αλωνίζουν οι σύντροφοι αντιεξουσιαστές και κακοποιοί στους χώρους τους, και τώρα κατά της αστυνομικής βίας με πανό "Πονάω".

Στα ακροαριστερά πανό τους ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε χώρο για το "Πονάω" της απόπειρας ανθρωποκτονίας που έκαναν οι σύντροφοι στον αστυνομικό. Δεν είχε χώρο στα στημένα πανό, για τα όσα έλεγαν οι κακοποιοί καλεσμένοι του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που προσπαθούσαν να τον σκοτώσουν και βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η πανδημία καλπάζει κάτι που κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ να τρίβει τα χέρια του, αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν υπάρχει τίποτα άλλο.




Η τρομοκρατική οργάνωση Ρουβίκωνας απειλεί κυβέρνηση και πολίτες

 


Δεν τους άρεσε και δεν μπορούν να διαχειριστούν την ήττα πώς ο εκτελεστής σύντροφος τρομοκράτης Δημήτρης Κουφοντίνας, υποχώρησε και σταμάτησε την απεργία πείνας.

Η τρομοκρατική οργάνωση Ρουβίκωνας με γνωστό μέλος του, και με ανάρτηση του στο facebook, υποστηρίζει πως θα δημιουργηθούν ομάδες περιφρούρησης λαϊκών κινητοποιήσεων, οι οποίες: "θα κόψουν όποιο χέρι απλωθεί στον αγωνιζόμενο λαό" και τονίζει πως: "ο φόβος θα αλλάξει στρατόπεδο".

Στην ανάρτηση του απειλεί ανοικτά την κυβέρνηση αναφέροντας πώς : "Θα παρθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για την δημιουργία ενός ΜΕΤΩΠΟΥ ΒΑΣΗΣ που θα συσπειρώσει τις δυνάμεις που θα στήσουν ανάχωμα στις εγκληματικές πολιτικές της (εκάστοτε) κυβέρνησης.

Η ανάρτηση της τρομοκρατικής οργάνωσης :

"Θα παρθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για την δημιουργία ενός ΜΕΤΩΠΟΥ ΒΑΣΗΣ που θα συσπειρώσει τις δυνάμεις που θα στήσουν ανάχωμα στις εγκληματικές πολιτικές της (εκάστοτε) κυβέρνησης.

Ενός μετώπου που θα ενώσει πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους, απο αυτούς και αυτές που έχουν "φάει τον δρόμο με το κουτάλι" έως αυτούς και αυτές που μέχρι χτές δεν έχουν πάει ούτε σε μια διαδήλωση.

Ένα μέτωπο βάσης ενα μέτωπο λαϊκό με θέσεις πρόταγμα και σχέδιο.Με απαντήσεις για όλα τα επίδικα που αφορούν την κοινωνική βάση.

Κόσμος ενωμένος και οργανωμένος που με τις απαραίτητες ΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΛΑΪΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ θα κόψει όποιο χέρι απλωθεί στον αγωνιζόμενο λαό.

Ο ΦΟΒΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ". 





Κορωνοϊός: Πάνω από 900.000 θάνατοι έχουν καταγραφεί επισήμως στην Ευρώπη


 

Πάνω από 900.000 θάνατοι λόγω της Covid-19 έχουν επισήμως καταγραφεί στην Ευρώπη από την έναρξη της πανδημίας τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου σήμερα στις 10:45 με βάση τους απολογισμούς που δίνουν οι αρχές Υγείας.

Οι 52 χώρες και εδάφη της περιοχής (που περιλαμβάνουν τη Ρωσία και την Τουρκία) μετρούν συνολικά 900.185 νεκρούς (για 40.083.433 δηλωμένα κρούσματα), μπροστά από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (721.581 θάνατοι, 22.872.052 κρούσματα), τις ΗΠΑ/Καναδά (558.110 θάνατοι, 30.406.496 περιστατικά) και την Ασία (263.250 θάνατοι, 16.692.971 κρούσματα). Πέντε χώρες συγκεντρώνουν πάνω από το ήμισυ αυτών των θανάτων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Αεροπλάνο έπεσε πάνω σε όχημα στην Φλόριντα



Τρία άτομα έχασαν την ζωή του εξαιτίας ενός δυστυχήματος που συνέβη εχθές στη Φλόριντα, όταν ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο συνετρίβη λίγο πιο έξω από το Αεροδρόμιο North Perry, χτυπωντας ένα SUV στο οποίο επέβαιναν μια γυναίκα και ένα μικρό παιδί.

Το μικρών διαστάσεων αεροπλάνο Beechcraft Bonanza έπεσε λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, γύρω στις 3.00 το μεσημέρι της Δευτέρας και το δύστύχημα κατέγραψε κάμερα οικίας.






Ενισχύει το πυρηνικό της οπλοστάσιο η Βρετανία

 


Την αύξηση «πάνω από το 40%» του ορίου των πυρηνικών κεφαλών που διαθέτει το Ηνωμένο Βασίλειο, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.Η Ντάουνινγκ Στριτ εξήγησε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε πως ο κ. Τζόνσον θα παρουσιάσει ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων τα συμπεράσματα έκθεσης για την άμυνα, την ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική της χώρας, που θα καθορίσει την γραμμή της κυβέρνησης την προσεχή δεκαετία.

Σύμφωνα με τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων Guardian και Sun, σε γνώση των οποίων περιήλθε το περιεχόμενο αυτού του εγγράφου έκτασης εκατό σελίδων, η κυβέρνηση των Τόρις σκοπεύει να αυξήσει στις 260 τον μέγιστο αριθμό των πυρηνικών κεφαλών που επιτρέπεται να αποθηκεύονται στη χώρα, ενώ στο παρελθόν είχε δεσμευθεί να μειώσει το απόθεμα των πυρηνικών της όπλων στις 180 πυρηνικές κεφαλές περί τα μέσα της δεκαετίας του 2020.

Κατά τα δύο βρετανικά ΜΜΕ, η Ντάουνινγκ Στριτ επικαλείται το «μεγεθυνόμενο φάσμα απειλών» από τη σκοπιά της τεχνολογίας και του στρατιωτικού δόγματος διαφόρων παραγόντων για να δικαιολογήσει αυτή την αλλαγή πορείας, η οποία δεν έχει προηγούμενο από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Η έκθεση προειδοποιεί εναντίον της «ρεαλιστικής πιθανότητας» κάποια τρομοκρατική οργάνωση να «μπορέσει να διαπράξει επίθεση ΡΒΧΠ (σ.σ. με ραδιολογικά, βιολογικά, χημικά ή πυρηνικά όπλα) ως το 2030», αλλά και εναντίον της «ενεργής απειλής» και της «συστημικής πρόκλησης» που αντιπροσωπεύουν κατά το κείμενο η Ρωσία και η Κίνα αντίστοιχα.

«Μια ελάχιστη, αξιόπιστη, ανεξάρτητη πυρηνική αποτροπή, ενταγμένη στην άμυνα του NATO, παραμένει ουσιώδης για την εγγύηση της ασφάλειάς μας», κατά την έκθεση.

Η αλλαγή πλεύσης αυτή καταγράφεται καθώς το Λονδίνο επιδιώκει να ανακτήσει μετά το Brexit καθεστώς μεγάλης δύναμης στο διεθνές σκηνικό, εφαρμόζοντας το δόγμα που συνοψίζει ο όρος «Global Britain».

Η μεταβολή αυτή «θα παραβιάσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει (η Βρετανία) στο πλαίσιο της συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων», κατήγγειλε χθες Δευτέρα σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Εκστρατεία για την Κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων (ICAN).

«Η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αυξήσει το απόθεμά του σε όπλα μαζικής καταστροφής εν μέσω πανδημίας είναι ανεύθυνη, επικίνδυνη και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο», στηλίτευσε η Μπεατρίς Φιν, η διευθύντρια αυτής της ΜΚΟ, η οποία έχει τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Η οργάνωση Εκστρατεία για τον Πυρηνικό Αφοπλισμό (Campaign for Nuclear Disarmament, CND) από την πλευρά της βλέπει στην εξέλιξη αυτή το «πρώτο βήμα προς μια νέα κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών», και χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης του ΗΒ «τεράστια πρόκληση στην παγκόσμια σκηνή».

«Ενώ ο κόσμος συζητάει για την πανδημία (του νέου κορονοϊού) και το κλιματικό χάος, είναι απίστευτο το ότι η κυβέρνησή μας επιλέγει να μεγεθύνει το βρετανικό πυρηνικό οπλοστάσιο», υπογράμμισε η γενική γραμματέας της, η Κέιτ Χάντσον, για την οποία η «κλιμάκωση των διεθνών εντάσεων και η κατασπατάληση των πόρων μας είναι ανεύθυνη και δυνητικά καταστροφική προσέγγιση» της κυβέρνησης των Συντηρητικών.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ




Ένας χρόνος ψηφιακής δήλωσης γέννησης


 

Έναν χρόνο συμπληρώνει η νέα διαδικασία δήλωσης γέννησης που αρχίζει και τελειώνει στο μαιευτήριο απαλλάσσοντας τους γονείς από την γραφειοκρατία. Όπως μαρτυρούν τα νούμερα:

Από τις 17-02-2020 που ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία της εφαρμογής μέχρι και 28-02-2021, έχουν καταχωρηθεί συνολικά 80.548 ψηφιακές δηλώσεις γέννησης.

Ήδη από τον Μάιο 2020 το ποσοστό των γεννήσεων που δηλώνονται ψηφιακά κυμαίνεται σταθερά πάνω από το 85% των συνολικών δηλωθεισών γεννήσεων, ενώ από τον Νοέμβριο 2020 το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το 90%.

Συνολικά στην εφαρμογή έχουν πρόσβαση 130 φορείς, εκ των οποίων 87 είναι δημόσια νοσοκομεία (67%) και 43 είναι ιδιωτικές κλινικές (33%).

Από τους 130 αυτούς φορείς, οι 120 κάνουν χρήση της εν λόγω εφαρμογής, δηλαδή ποσοστό 92%.

Οι εναπομείναντες 10 φορείς οι οποίοι αν και έχουν αποκτήσει πρόσβαση έχουν μηδενική καταχώριση στις δηλώσεις γέννησης μέχρι σήμερα, είναι όλοι δημόσια νοσοκομεία όπου δέκα (10) εξ αυτών είναι Κέντρα Υγείας στα οποία είτε δεν γίνονται γεννήσεις είτε δεν έχει συμβεί τοκετός μέχρι σήμερα.

Από τον Οκτώβριο 2020 παρατηρείται σε γενικές γραμμές μια σταθερή αύξηση τόσο των επιτυχημένων κλήσεων απόδοσης ΑΜΚΑ στα νεογνά όσο και του πλήθους των επιτυχημένων καταχωρήσεων των νεογνών στο μητρώο ΕΦΚΑ. Συγκεκριμένα, στο παραπάνω χρονικό διάστημα:

Σταθερά άνω του 92% των αιτήσεων ανά μήνα οδηγούν στην αυτόματη απόκτηση ΑΜΚΑ για το τέκνο.

Σταθερά άνω του 75% των αιτήσεων ανά μήνα οδηγούν στην καταχώρηση του τέκνου στο Μητρώο ΕΦΚΑ.

Επί του συνολικού ποσοστό νεογνών που έλαβαν ΑΜΚΑ και εγγράφηκαν στον ΕΦΚΑ τον Φεβρουάριο 2021, για το 90% εξ αυτών οι σχετικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν ψηφιακά.

Μέχρι τις 28-02-2020, υπεβλήθησαν συνολικά 131.642 αιτήματα για επιδότηση τέκνων στον ΟΠΕΚΑ, εκ των οποίων 64.737 αιτήματα υπεβλήθησαν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής της δήλωσης γέννησης, δηλαδή ποσοστό περίπου 49%.

Ειδικότερα για την περίοδο Οκτωβρίου 2020 - Φεβρουαρίου 2021, το ποσοστό των αιτημάτων που υποβάλλονται από το υποσύστημα της δήλωσης γέννησης βαίνει ολοένα αυξανόμενο και ανέρχεται τον μήνα Φεβρουάριο στο 73,91%.

Από τα συνολικά 5.482 αιτήματα χορήγησης επιδόματος γέννησης που υπεβλήθησαν μέσω του υποσυστήματος της δήλωσης γέννησης τον μήνα Φεβρουάριο 2021 4.958 εγκρίθηκαν αυτόματα, χωρίς την παρέμβαση του πολίτη.

Από τον Νοέμβριο 2020 και εξής, το ποσοστό των αυτόματα εγκεκριμένων αιτήσεων ξεπερνά σταθερά το 90% των συνολικών αιτήσεων.




Ενεκρίθησαν τρία νέα έργα ΣΔΙΤ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

 



Τρία νέα έργα ΣΔΙΤ, τα οποία εισηγήθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε την Παρασκευή 12 Μαρτίου, η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ. Τα έργα που εγκρίθηκαν είναι τα εξής:

Στην Κεντρική Μακεδονία προβλέπεται η κατασκευή τριών νέων Δικαστικών Μεγάρων στις Σέρρες, στην Έδεσσα και στο Κιλκίς, καθώς και η ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην Κεντρική Ελλάδα προβλέπεται η κατασκευή δύο Δικαστικών Μεγάρων στη Λαμία και στον Βόλο, καθώς και η ανακατασκευή τριών υφιστάμενων Δικαστικών Μεγάρων στη Λάρισα, στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα, συνολικού προϋπολογισμού 69 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην Κρήτη προβλέπεται η κατασκευή των δύο Δικαστικών Μεγάρων Ηρακλείου και Χανίων, καθώς και η ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου, συνολικού προϋπολογισμού 121 εκατομμυρίων ευρώ.

Με την κατασκευή των επτά νέων Δικαστικών Μεγάρων, επιτυγχάνεται η δημιουργία σύγχρονων βιοκλιματικών κτιρίων εναρμονισμένων στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές ανάγκες, όπου η δικαστηριακή ύλη συγκεντρώνεται σε κτήρια με σύγχρονο και αξιοπρεπές περιβάλλον εργασίας και καθίσταται ταχύτερη, ευχερέστερη και αποτελεσματικότερη η διαχείρισή της.



Στη Βουλή νομοσχέδιο που "ξεκλειδώνει" την επένδυση στο Ελληνικό

 


Κατατέθηκε στη Βουλή, από το υπουργείο Οικονομικών, το «Σχέδιο Κυρωτικού Νόμου επί της Σύμβασης Διανομής – Σύστασης Δικαιώματος Επιφανείας και του Ειδικού Διαγράμματος Διανομής της έκτασης στο Ελληνικό». 

Με αυτό –ένα από τα τελευταία αλλά σημαντικότατα βήματα για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή με τη Lamda Development και να προχωρήσει η ανάπτυξη του έργου– καθορίζεται, μεταξύ άλλων, ποια τμήματα της έκτασης των 6.000 στρεμμάτων του Ελληνικού θα περάσουν στην πλήρη κυριότητα του παραχωρησιούχου και σε ποια θα έχει απλώς το δικαίωμα χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης και θα ξαναπεράσουν στην πλήρη κυριότητα του Δημοσίου όταν λήξει η 99ετής παραχώρηση.

Συγκεκριμένα, η διανομή στο μεγαλύτερο μέρος της έκτασης θα είναι 30-70, με το 30% να περνάει κατά πλήρη κυριότητα στον επενδυτή και το 70% μόνον ως δικαίωμα χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσής του.

Επιπλέον, ένα σημαντικό τμήμα παραμένει στην πλήρη κυριότητα του Δημοσίου, γεγονός που σημαίνει πως θα μπορεί να το εκμεταλλεύεται και να το πουλήσει κατά το δοκούν, εισπράττοντας τη σχετική υπεραξία. Η τελευταία αυτή ρύθμιση, που δίνει στο Δημόσιο πλήρη κυριότητα εντός ζωνών ανάπτυξης, οικιστικών και εμπορικών χρήσεων, αποτελεί προϊόν της διαπραγμάτευσης του υπουργείου Οικονομικών που έγινε από το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και μετά, βελτιώνοντας σημαντικά την αξία της ιδιωτικοποίησης για το Δημόσιο.



ΗΠΑ: Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τη Β.Κορέα, αλλά... μάταια


 

Οι ομάδες του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προσπάθησαν, εδώ και αρκετές εβδομάδες, να επικοινωνήσουν με τη Βόρεια Κορέα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα

«Προσπαθήσαμε να έλθουμε σε επαφή με την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας μέσω διαφορετικών διαύλων, από τα μέσα Φεβρουαρίου, ιδίως στη Νέα Υόρκη», ανέφερε σήμερα ένας Αμερικανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

«Έως σήμερα, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση από την Πιονγκγιάνγκ», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, αντικείμενο της επικοινωνίας ήταν να μειωθούν «οι κίνδυνοι κλιμάκωσης» στην κορεατική χερσόνησο.

Αφότου αντάλλαξαν προσβολές και απειλές περί πυρηνικού πολέμου, ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφεραν μια θεαματική προσέγγιση, την οποία σηματοδότησαν ιστορικές όπως και συμβολικές συναντήσεις.

Όμως, καμία πρόοδος δεν επιτεύχθηκε στο ακανθώδες ζήτημα των πυρηνικών και βαλλιστικών προγραμμάτων της Πιονγκγιάνγκ και οι διαπραγματεύσεις έχουν «παγώσει» μετά την αποτυχία της δεύτερης συνόδου μεταξύ των δύο ανδρών στα τέλη Φεβρουαρίου του 2009 στο Ανόι.

Ένας αξιωματούχος της διοίκησης Μπάιντεν υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει πλέον «ενεργό διάλογος» μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Πιονγκγιάνγκ εδώ και «περισσότερο από έναν χρόνο».

Ο νέος πρόεδρος μελέτησε βαθιά την αμερικανική πολιτική προς την Πιονγκγιάνγκ προκειμένου να εξετάσει όλες τις πιθανές επιλογές μπροστά στην «αναπτυσσόμενη απειλή» που αντιπροσωπεύει η Βόρεια Κορέα «για τους γείτονές της και τη διεθνή κοινότητα», επισήμανε.

Στις αρχές Ιανουαρίου, ο Κιμ χαρακτήρισε τις ΗΠΑ «τον μεγαλύτερο εχθρό» της Βόρειας Κορέας, προσθέτοντας πως η πολιτική της Ουάσιγκτον προς την Πιονγκγιάνγκ δεν θα αλλάξει «ποτέ», «όποιο κι αν είναι το πρόσωπο στην ηγεσία» των ΗΠΑ.


Πηγή : protothema.gr



Πρέπει να επικρατήσει η κοινή λογική

 


Όλες οι εισηγήσεις της Επιτροπής και οι αποφάσεις που παίρνει κατόπιν η Κυβέρνηση, εξαρτώνται από  τις εξελίξεις στο επιδημιολογικό  επίπεδο. Υπάρχει έξαρση, αυτή τη στιγμή, στην κοινότητα, σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε τις εξελίξεις στο επιδημιολογικό επίπεδο, ελπίζοντας ότι οδεύουμε προς το τέλος αυτής της πρωτοφανούς περιπέτειας, προφανώς και  όσο θα προχωρούν  οι εμβολιασμοί.

Ήδη, φαίνεται μια μείωση των βαρέων νοσήσεων σε ομάδες μεγαλύτερης ηλικίας, των  80 άνω. Αυτό είναι προφανώς το αποτύπωμα του εμβολιασμού, που όσο θα προχωρούν, θα φαίνεται και περισσότερο.

Όπως έχουμε ξαναπεί, προτεραιότητα παραμένει το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Συμφωνεί και η Επιτροπή σε αυτή την προτεραιότητα, όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Θα είναι το πρώτο που θα επαναλειτουργήσει.

Στην Επιτροπή γίνεται μία επιστημονική συζήτηση. Είναι λογικό, πολλές φορές, να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις. Βγαίνει πάντα η κοινή συνισταμένη και η εισήγηση της πλειοψηφίας.

Οποιαδήποτε κίνηση συγχρωτισμού, συνωστισμού και προφανώς και οι διαδηλώσεις δεν βοηθούν, διασπείρουν τον κορονοϊό.

Η Κυβέρνηση δεν ανέστειλε το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Πρέπει να επικρατήσει η κοινή λογική. Να κάνουμε όλοι την τελευταία αυτή μεγάλη προσπάθεια. Να ζυγίζουμε όλοι τις κινήσεις μας. Ό,τι κάνουμε δεν αφορά μόνο εμάς, αφορά και τον συνάνθρωπό μας. Και όσο περισσότερο τηρήσουμε τα μέτρα και κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα, τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από αυτό και τόσο πιο γρήγορα θα επαναλειτουργήσουμε δραστηριότητες.  



Τέσσερις προτάσεις για την αντιμετώπιση περιστατικών αστυνομικής βίας

 


Η αστυνομική βία και αυθαιρεσία, προφανώς, δεν είναι ανεκτή. Προφανώς, δεν είναι μόνο ένα ελληνικό φαινόμενο. Και ανακοινώθηκαν στη Βουλή τέσσερις προτάσεις από τον Πρωθυπουργό, που θα αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο θεσμικά, όπως απαιτείται. Οι προτάσεις είναι οι εξής:

Όλες οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ να φέρουν καταγραφή εικόνας και ήχου.

Δυνατότητα συνεργασίας με την αστυνομία άλλων χωρών για να ενισχυθούν τα ψυχογραφικά τεστ σε αστυνομικούς.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει αναλάβει δέσμευση να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των αστυνομικών.

Ο Συνήγορος του πολίτη να αποκτήσει ειδικό βοηθό συνήγορο με αυτόνομη δομή 10 εξειδικευμένων στελεχών, με αποκλειστική αρμοδιότητα να συνδράμει στα θέματα αντιμετώπισης αστυνομικής βίας.



Ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει όταν ακούει για πάγωμα εμβολίων και ότι μπλοκάρει το ΕΣΥ

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κόμμα στον κόσμο, που εργαλειοποιεί την πανδημία για να κάνει αντιπολίτευση, κάνει ότι μπορεί καλώντας σε συγκεντρώσεις για να επιδεινώσει την κατάσταση αδιαφορώντας για την κοινωνία.

Από 4 Ιουνίου του 2020 πανηγυρίζει ότι το ΕΣΥ με την πανδημία καταρρέει, αλλά προς απογοήτευση του αυτό αντέχει.

Παρακολουθώντας λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ τις προσπάθειες τις κυβέρνησης και την κατάσταση παγκοσμίως που επηρεάζει και την χώρα μας βγάζει ανακοινώσεις για να τρομοκρατήσει και όποιος τσιμπήσει. Είναι «ανίκανοι να προστατέψουν τους πολίτες και ικανοί μόνο για να προστατέψουν τα συμφέροντα των κλινικαρχών φίλων τους» λέει ο επικίνδυνος ΣΥΡΙΖΑ που εδώ και ένα μήνα στέλνεις προσκλήσεις για συγκεντρώσεις και επεισόδια μαζεύοντας ψηφοφόρους και κακοποιούς.

Γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση στέκεται σοβαρά πάνω στο θέμα της πανδημίας και τα πηγαίνει καλύτερα απο κάθε άλλη Ευρωπαική χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τρομοκρατήσει τους πολίτες λέγοντας «το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όρια της κατάρρευσης, δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν καθημερινά τη ζωή τους, εκατοντάδες βρίσκονται διασωληνωμένοι, αρκετοί από αυτούς εκτός ΜΕΘ και ο κ. Μητσοτάκης αντί να εφαρμόσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης και να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές, όπως συνεχώς του ζητάμε, απλά συζητά με τους επιτελείς του πώς θα "συνεργαστεί περαιτέρω" με τους ιδιώτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες η χαρά του ΣΥΡΙΖΑ ότι ίσως καθυστερήσουν οι εμβολιασμοί μέχρι να έρθουν και άλλες δόσεις, είναι μεγάλη γιατί η επιδείνωση είναι βούτυρο στο ψωμί της άθλιας και αντικοινωνικής αντιπολίτευσης του.

Παρακολουθώντας τον ΣΥΡΙΖΑ η κοινωνία βλέπει το πόσο επικίνδυνος είναι και πόσο ακατάλληλος ακόμα και για αξιωματική αντιπολίτευση, όσο δεν του κάθετε η τρομολαγνεία και κατρακυλά περισσότερο στις δημοσκοπήσεις, τόσο ανεξέλεγκτος και επικίνδυνος θα γίνεται.

Στην Κουμουνδούρου έχουν θορυβηθεί με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η κοινωνική πλειοψηφία δεν συμμερίζεται την άθλια τακτική αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το περίμεναν και διαπίστωσαν ότι για μια ακόμη φορά είναι πολύ μακριά από το κοινό αίσθημα. 



Το επικίνδυνο παιχνίδι του Jonathan Galindo - Προσοχή στα παιδιά μας

 



Η φωτογραφία ενός άνδρα που είναι μεταμφιεσμένος σε «Γκούφυ» και κάνει την εμφάνιση του μέσω των social media προσεγγίζει παιδιά θέτοντάς τους κάποια challenges και γίνεται πολύ επικίνδυνος.

Στο Facebook και στο Twitter υπάρχουν δεκάδες προφίλ με το όνομα Jonathan Galindo, μέσω των οποίων λέγεται πως άγνωστοι επικοινωνούν με παιδιά και τα προσκαλούν να παίξουν σε ακραία παιχνίδια, να αυτοτραυματιστούν, ακόμα και να αυτοκτονήσουν. 

Τις πρώτες πληροφορίες για το παιχνίδι τις μάθαμε από την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Κύπρου και στη συνέχεια ακολούθησε με ανάλογη ανακοίνωση και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Στην Κύπρο η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθησυχάζει τους γονείς ότι η ύπαρξη του Jonathan Galindo δεν φαίνεται να υφίσταται.  Όπως προκύπτει από έρευνα των Kέντρων Aσφαλούς Διαδικτύου ανά την Ευρώπη πρόκειται για Fake News το οποίο στο παρελθόν είχε κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Κύπρου μέχρι σήμερα δεν έχει δεχτεί καμία σχετική καταγγελία. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται προσοχή καθώς δεν αποκλείεται η εμφάνιση ατόμων που υποδύονται ανήλικους ή ενήλικες οι οποίοι μπορεί να επιχειρήσουν να δράσουν στο πλαίσιο μιας κακόγουστης φάρσας.

Συστήνεται οι γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κρατούν τις γέφυρες επικοινωνίας  με τα παιδιά τους ανοιχτές και να τα ενημερώσουν για την επικινδυνότητα τέτοιων «παιχνιδιών» προσέχοντας να μην εξάρουν την αυξημένη λόγω ηλικίας περιέργειά τους.

Το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute) προτρέπει τους νεαρούς χρήστες του Διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την πλοήγηση τους στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην Κοινωνική Δικτύωση, να μην αποδέχονται αιτήματα φιλίας και να μην απαντούν σε μηνύματα από άγνωστα προφίλ που φέρουν το όνομα και συνοδεύονται από τη σχετική φωτογραφία του online τρομακτικού χαρακτήρα.

Επίσης, μετά από καταγγελία μητέρας στο Ινστιτούτο, η οποία ανέφερε ότι τα δύο παιδιά της προσεγγίστηκαν Διαδικτυακά από το προφίλ που φέρει το όνομα του εν λόγω χαρακτήρα και τα στοιχεία της οποίας βρίσκονται ήδη στη δημοσιότητα, το Ινστιτούτο επικοινώνησε άμεσα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες ενέργειες προς διερεύνηση της υπόθεσης. Κατόπιν της συγκεκριμένης δημοσιοποίησης ακολούθησε “τσουνάμι” καταγγελιών με γονείς και παιδιά να αναφέρουν ότι ανήλικοι χρήστες έχουν προσεγγιστεί από τα εν λόγω προφίλ.




Συμβουλές για γονείς για ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο (saferinternet4kids)

Μείνετε ήρεμοι και κάντε την έρευνά σας: Όταν οι διαδικτυακές προκλήσεις αναφέρονται από παιδιά ή νέους/ες ή εμφανίζονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, για να είστε σε θέση να ενημερώσετε και να υποστηρίξετε αποτελεσματικά το παιδί σας.

Μιλήστε με το παιδί σας: Ξεκινήστε μια συζήτηση σχετικά με τις διαδικτυακές προκλήσεις που μπορεί να έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του παιδιού σας, ενημερώστε το για αυτές, αλλά και γενικότερα για τις προκλήσεις στο Διαδίκτυο.

Αποφύγετε να παρουσιάσετε ενοχλητικό ή τρομακτικό περιεχόμενο: Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ακόμη και όταν κάτι κοινοποιηθεί ευρέως στο Διαδίκτυο, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι/όλες το έχουν δει ή ακούσει. Μπορείτε να ενημερώσετε το παιδί σας για τους κινδύνους των διαδικτυακών προκλήσεων, χωρίς να του δείξετε παραδείγματα ή να δώσετε σαφείς λεπτομέρειες. Αντίθετα, επικεντρωθείτε σε βασικές συμβουλές και στρατηγικές, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει οποιονδήποτε διαδικτυακό κίνδυνο και πρόκληση. Για παράδειγμα, μιλήστε για την αποφυγή επικοινωνίας με άγνωστα και παράξενα προφίλ, παρουσιάστε τα εργαλεία αναφοράς και αποκλεισμού, ενθαρρύνετε για τη δυνατότητα επικοινωνίας με κάποιον έμπιστο ενήλικα, ώστε να επιτρέψει την ευκαιρία να επιλυθούν τυχόν απορίες ή προβληματισμοί. 

Αποφύγετε την ονομασία σχετικά με επικίνδυνες προκλήσεις: Ο χαρακτηρισμός/ονομασία μιας πρόκλησης μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω διάδοσή της. Επομένως, αντί να εστιάζετε σε ένα συγκεκριμένο διαδικτυακό παιχνίδι, πρόκληση ή εικόνα, δώστε εφαρμόσιμες συμβουλές, σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε στο Διαδίκτυο που ανησυχήσει, αναστατώσει ή προσβάλλει το παιδί σας.

Μιλήστε σχετικά με αποτελεσματικές πρακτικές αντιμετώπισης: Είναι σημαντικό να δώσετε στο παιδί σας τις στρατηγικές για την αντιμετώπιση τέτοιου διαδικτυακού περιεχομένου και προκλήσεων:

Αν δεχθεί πρόσκληση στο Διαδίκτυο για συμμετοχή σε επικίνδυνα «παιχνίδια», σε επικίνδυνες συμπεριφορές ή σε διαδικτυακές συζητήσεις, που το κάνει να αισθανθεί άβολα θα πρέπει:

Να κρατήσει αποδεικτικά στοιχεία (στιγμιότυπα οθόνης-screen shots),

Να αναφέρει, μέσω εργαλείων αναφοράς καταγγελίας, το περιστατικό και τα αποδεικτικά στοιχεία,

Να μπλοκάρει το άτομο (π.χ., προφίλ) ή τον αριθμό που το παρενοχλεί,

Να αναφέρει, άμεσα, το γεγονός σε εσάς ή σε ενήλικα που εμπιστεύεται,

Να απευθυνθεί σε εξειδικευμένους φορείς όπως:

Γραμμή Βοήθειας Help-Line.gr: 210 6007686

Ανοιχτή γραμμή καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο: SafeLine.gr

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188

Αν σκέφτεται να συμμετάσχει σε κάποια διαδικτυακή πρόκληση, ζητήστε από το παιδί σας να το συζητήσει μαζί σας ή με κάποιον άλλον ενήλικα που εμπιστεύεται, ώστε να πάρει όλες τις      δυνατές πληροφορίες. Πολλές φορές οι προκλήσεις μπορεί να φαίνονται αβλαβείς και να ξεκινούν αθώα, ωστόσο μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικό σωματικό ή συναισθηματικό κίνδυνο.

Αν αντιληφθεί ότι κάποιο άλλο παιδί ή έφηβος συμμετέχει ή σχεδιάζει να συμμετάσχει σε επικίνδυνες διαδικτυακές προκλήσεις να ενημερώσει άμεσα κάποιον ενήλικα ή να καλέσει τη Γραμμή        Βοήθειας Help-Line.gr ή την Ανοιχτή γραμμή καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο SafeLine.gr ή τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μιλήστε για την πίεση από συνομηλίκους : Ένα από τα βασικά ζητήματα που εγείρονται για τις διαδικτυακές προκλήσεις είναι αυτό της πίεσης από συνομιλήκους. Οι νέοι μπορούν μερικές            φορές να ασχοληθούν με τέτοιες προκλήσεις, επειδή είναι αυτό που κάνουν όλοι/ες οι φίλοι/ες τους ή φαίνεται να κάνουν και λέγοντας «ΟΧΙ» μπορεί να φαίνεται και να είναι πολύ δύσκολο.           

Υπενθυμίστε και εξηγήστε ότι είναι εντάξει να πουν ΟΧΙ σε πράγματα που δεν αισθάνονται άνετα και υπερτονίστε ότι είναι σημαντικό να κάνουν τις δικές του προσωπικές επιλογές.

Υποστηρίξτε το παιδί σας: Εάν το παιδί σας έχει δει ενοχλητικό ή τρομακτικό περιεχόμενο, είναι σημαντικό να του μιλήσετε για τη συγκεκριμένη εμπειρία, να το υποστηρίξετε και, εάν απαιτείται,      να το βοηθήσετε με πρόσθετη υποστήριξη.

Διατηρείτε καλές σχέσεις με το παιδί σας και αναπτύξτε ποιοτική επικοινωνία, ώστε να αισθάνεται άνετα να σας αναφέρει τη διαδικτυακή του δράση (διαδικτυακούς φίλους, ιστοσελίδες που επισκέπτεται κ.λπ.) και πιθανούς διαδικτυακούς κινδύνους που αντιμετωπίζει.

Ελέγχετε τη συναισθηματική του ευημερία, διερευνώντας αν υπάρχει κάτι το οποίο το απασχολεί και το δυσκολεύει συναισθηματικά.

Επιβλέψτε διακριτικά τις διαδικτυακές τους δραστηριότητες και ενημερώστε για τους κινδύνους στο Διαδίκτυο. Να θυμάστε, ωστόσο, να μιλάτε για τους κινδύνους που υπάρχουν στο Διαδίκτυο, χωρίς ωστόσο να υπερβάλλετε για τη φύση του κινδύνου και το βαθμό στον οποίο το ίδιο το Διαδίκτυο είναι ένα επικίνδυνο περιβάλλον. Οι ενήλικες πρέπει να καταλάβουν ότι μια υπερβολική αντίδραση μπορεί να είναι δυνητικά επιβλαβής για τη μελλοντική σχέση/επικοινωνία με τα παιδιά τους.

Μη διστάσετε να μιλήσετε ανοιχτά στο παιδί σας για επικίνδυνα διαδικτυακά παιχνίδια και προκλήσεις. Ρωτήστε τι σκέφτεται και συζητήστε μαζί του χωρίς κριτική διάθεση.



Γλυπτά Παρθενώνα: Διεθνής Ένωση για Τζόνσον: Αγνοεί τις ακριβείς συνθήκες λεηλασίας

 


Την άμεση υποστήριξη των Επιτροπών για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα προκάλεσε η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Τζόνσον δήλωσε ότι «αντιλαμβάνομαι τα έντονα συναισθήματα του ελληνικού λαού – και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη – για το θέμα αυτό. Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση έχει μια σταθερή και μακροχρόνια θέση για τα Γλυπτά: αποκτήθηκαν νομίμως από τον λόρδο Έλγιν, σύμφωνα με τους νόμους που ίσχυαν εκείνη την εποχή. Ο νόμιμος ιδιοκτήτης τους είναι οι επίτροποι του Βρετανικού Μουσείου, από τότε που (σ.σ.: τα Γλυπτά) περιήλθαν στην κατοχή τους».

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη απάντησε με τη δήλωσή της ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός «δεν έχει ενημερωθεί από τις υπηρεσίες του, για τα νέα ιστορικά δεδομένα της Οθωμανοκρατίας, από τα οποία τεκμαίρεται ότι δεν υπήρξε νόμιμη κτήση από τον λόρδο Έλγιν των Γλυπτών του Παρθενώνα και συνεπώς ούτε από το Βρετανικό Μουσείο. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μπορεί άμεσα να προσκομίσει τα απαραίτητα τεκμήρια, προκειμένου να ενημερωθεί ο βρετανικός λαός  ότι  το Βρετανικό Μουσείο  κατέχει τα Γλυπτά παρανόμως. Η Ελλάδα δεν αποδέχεται νόμιμη κατοχή, νομή και κυριότητα των Γλυπτών στο Βρετανικό Μουσείο».

Παράλληλα, η Λίνα Μενδώνη ενημέρωσε με επιστολή της τις Διεθνείς Επιτροπές  για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, τόσο για τη θέση του Βρετανού πρωθυπουργού όσο και για την πρότασή της  να τεθούν υπόψη του ιδίου, αλλά και των Βρετανών, τα τεκμήρια που αποδεικνύουν την παράνομη κατοχή των Γλυπτών από το Βρετανικό Μουσείο.

Η επιστολή  της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού προκάλεσε την ταχύτατη αντίδραση των ανά των κόσμο Επιτροπών, καθώς και της Διεθνούς Ένωσης των Επιτροπών για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Δρ Kris Tytgat επισημαίνει: «Θέλω να συγχαρώ την κ. Μενδώνη για την άμεση απάντησή της στη δήλωση του πρωθυπουργού Τζόνσον. Αυτό αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Τζόνσον είναι εις βάθος μελετητής των κλασικών σπουδών, έχουμε ακόμα μεγάλο έργο να κάνουμε σε ό,τι αφορά στην πληροφόρηση, ακόμη και στην Ελλάδα, καθώς οι άνθρωποι δεν ξέρουν ακριβώς τι ζητούμε πίσω και αγνοούν τις ακριβείς συνθήκες λεηλασίας. Και θα το κάνουμε! Η συνεχής ενημέρωση και η άσκηση με έναν τρόπο πολιτιστικής διπλωματίας, είναι οι μόνες εύλογες λύσεις αυτή τη στιγμή. Ούτε η Αθήνα, ούτε η Ρώμη χτίστηκαν σε μια μέρα. (…) Συνεχίζουμε και είμαστε δίπλα σας».

Ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης καθηγητής Louis Godart, σημειώνει: «Εκφράστε τα συγχαρητήριά μου και τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου στην υπουργό Λίνα Μενδώνη για την υπέροχη απάντηση στον Μπόρις Τζόνσον. Φυσικά, όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τη μάχη μας για την επανένωση των γλυπτών του Φειδία και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τελικά θα νικήσουμε».

Ο αντιπρόεδρος της Βρετανικής Επιτροπής καθηγητής Paul Cartledge υπογραμμίζει: «Είμαστε ευγνώμονες στην υπουργό Πολιτισμού για την άμεση και σφοδρή αντίκρουση της πιο πρόσφατης ανοησίας του Πρωθυπουργού μας».

Αντίστοιχα μηνύματα έχουν παραληφθεί από όλες σχεδόν τις Εθνικές Επιτροπές.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Η Ελλάδα αναμένει τις αποφάσεις του ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca

 



Οι αρμόδιες αρχές στη χώρα μας, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, παρακολουθούν τις ευρωπαϊκές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση με το εμβόλιο της AstraZeneca και η αρμόδια Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών βρίσκεται σε επαγρύπνηση και σε επαφή με τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Οι ελληνικές υγειονομικές αρχές αναμένουν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ο οποίος ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει «έκτακτη συνάντηση» την Πέμπτη μετά την αναστολή από πολλές χώρες της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19 λόγω ανησυχιών που συνδέονται με θρόμβους αίματος, και πρόσθεσε πως τα πλεονεκτήματα του εμβολίου εξακολουθούν να υπερέχουν των κινδύνων.

Έως ότου υπάρξουν νεότερες οδηγίες εκ μέρους του ΕΜΑ, οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca συνεχίζονται κανονικά στην Ελλάδα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Ο EMA θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 18/3

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει "έκτακτη συνάντηση" την Πέμπτη μετά την αναστολή από πολλές χώρες της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19 λόγω ανησυχιών που συνδέονται με θρόμβους αίματος, και πρόσθεσε πως τα πλεονεκτήματα του εμβολίου εξακολουθούν να υπερέχουν των κινδύνων.

"Η επιτροπή ασφάλειας του ΕΜΑ θα εξετάσει με περισσότερη λεπτομέρεια τις πληροφορίες αύριο (Τρίτη) και συγκάλεσε έκτακτη συνάντηση την Πέμπτη, 18 Μαρτίου προκειμένου να καταλήξει για τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί και για κάθε άλλο μέτρο που μπορεί να είναι απαραίτητο", ανέφερε ο οργανισμός που εδρεύει στο Άμστερνταμ.

Ο EMA είχε αναφέρει προηγουμένως πως ερευνά "έναν ορισμένο αριθμό" περιπτώσεων θρόμβων αίματος σε ανθρώπους που έχουν λάβει το εμβόλιο, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι αυτό μπορεί να εξακολουθήσει να χρησιμοποιείται.

"Ενώ η έρευνά του είναι σε εξέλιξη, ο EMA παραμένει αυτή την ώρα της άποψης πως τα πλεονεκτήματα του εμβολίου της AstraZeneca στην πρόληψη της COVID-19, με τον κίνδυνο με τον οποίο συνδέεται [η ασθένεια] για νοσηλεία και θάνατο, υπερέχουν των κινδύνων παρενεργειών", υπογράμμισε η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή.

Επιτροπή ειδικών του ΠΟΥ θα συνεδριάσει σήμερα για το εμβόλιο της AstraZeneca

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε πως τα συστήματα που είναι επιφορτισμένα με την προστασία της δημόσιας υγείας εργάζονται, καθώς πολλές χώρες αναστέλλουν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19 προκειμένου να διερευνήσουν ενδεχόμενες παρενέργειες.

"Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα γεγονότα αυτά συνδέονται με τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, αλλά είναι συνηθισμένη πρακτική να τα διερευνούμε, και δείχνει ότι το σύστημα επιτήρησης λειτουργεί και πως υπάρχουν αποτελεσματικοί έλεγχοι", δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Συμβουλευτική επιτροπή του ΠΟ Υγείας σχεδιάζει να συναντηθεί την Τρίτη προκειμένου να συζητήσει για το εμβόλιο, την αναστολή χρήσης του οποίου ανακοίνωσαν σήμερα η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία αφού αρκετές χώρες ανέφεραν σοβαρά προβλήματα σε ανθρώπους που είχαν λάβει το εμβόλιο.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ



Επαναλειτουργούν από σήμερα τα υποθηκοφυλακεία

 


Από σήμερα Τρίτη 16 Μαρτίου, ξεκινούν να λειτουργούν τα υποθηκοφυλακεία με προγραμματισμένα ραντεβού, ύστερα από ομόφωνη εισήγηση των μελών της Επιτροπής για την επαναλειτουργία τους, ώστε να επιλυθούν προβλήματα καθημερινότητας που σχετίζονται με τη λειτουργία τους και να προστατευθεί παράλληλα η Δημόσια Υγεία.



Ταυτοποιήθηκαν άλλοι 3 καλεσμένοι του ΣΥΡΙΖΑ για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Νέα Σμύρνη

 



Τρεις ακόμη καλεσμένοι του ΣΥΡΙΖΑ κακοποιοί ταυτοποιήθηκαν για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του 27χρονου αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη την περασμένη Τρίτη.

Οι τρεις ύποπτοι κακοποιοί είναι ηλικίας 22-27 ετών, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είναι σεσημασμένοι για επεισόδια χουλιγκανισμού σε γήπεδα, αλλά και για επεισόδια μαζί με αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια.

Οι αρχές έχουν προβεί σε αίτηση άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου και σταχυολογούν το βιντεοληπτικό υλικό που υπάρχει για τον εντοπισμό ακλόνητων στοιχείων που να τους τοποθετούν στο σημείο της επίθεσης.





Ερευνα για δολιοφθορές στο Radar του αεροδρομίου και σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας Πηγή:www.dimokratiki.gr


 

Μια εξαιρετικά περίεργη όσο και ύποπτη υπόθεση δολιοφθορών στο Radar του αεροδρομίου «Διαγόρας» της Ρόδου όσο και σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο ίδιο πάρκο στο όρος Ατάβυρος, απασχολεί την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα την 3η Μαρτίου 2021 και περί από ώρα 05.00 έως 06.00 τα ξημερώματα, άγνωστοι δράστες παραβίασαν την πόρτα εισόδου της εγκατάστασης, όπου υπάρχει όλος ο ηλεκτρονικός και ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός του Radar διαδρομής στον Ατάβυρο και διέκοψαν μερικώς την ηλεκτροδότηση στους χώρους της εγκατάστασης και ολικά στον εξοπλισμό του!!

Σημειώνεται ότι εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις παραμένουν ως σήμερα χωρίς φύλαξη!!!

Επιπλέον αφαίρεσαν την κεντρική ηλεκτρονική πλακέτα του συστήματος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Cosmote η οποία παρέχει τον απαιτούμενο εξοπλισμό και από όπου διέρχονται όλα τα σήματα προς όλους τους αποδέκτες.

Ενώ εκκρεμούσε η συγκεκριμένη έρευνα των αστυνομικών, χθες τα ξημερώματα και από ώρα 05.30 έως 06.30 άγνωστοι δράστες μετέβησαν εκ νέου στις εγκαταστάσεις του Radar και με την χρήση εύφλεκτου υλικού, πιθανότατα βενζίνης, έκαψαν κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Από χθες το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών και πυροσβεστών του ανακριτικού τμήματος της ΠΥΡ, ενώ ερευνάται δεόντως μαγνητοσκοπημένο υλικό.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν σαφείς υπόνοιες και ενδείξεις ότι ο δράστης της χθεσινής επίθεσης φορούσε στρατιωτική ενδυμασία γεγονός που έχει προκαλέσει πρόσθετη αναστάτωση στις διωκτικές αρχές.



 Πηγή: dimokratiki.gr



Φαγωμάρα στον ΣΥΡΙΖΑ -Ποιος ζητά στον Τσίπρα να αποστρατεύσει Παππά, Πολάκη, Σκουρλέτη, Βούτση, Δούρου

 


Η δημοσκοπική καθίζηση, παρά τους υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους και η ταύτιση του κόμματος με τα κινήματα των καταλήψεων ή υπέρ του εκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, έφεραν γκρίνια στην Κουμουνδούρου και ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με επικρίσεις στελεχών του.

Πράγματι, βολές προς την ηγεσία του κόμματος έριξε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος φάνηκε προβληματισμένος από το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κερδίζει σε ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Ζήτησε, μάλιστα, από τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε «μια ιδεολογική ανασύνταξη και έναν «προγραμματικό εξοπλισμό» δυναμικό», ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να διεκδικήσει «την πρώτη θέση στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν», όπως είπε, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Πυρά προς την ηγετική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έριξε και ο δημοσιογράφος Γ. Λακόπουλος, ο οποίος διάκειται φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ, σε άρθρο του με τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χρειάζεται αναβάθμιση πολιτικού προσωπικού. Ποιοι πρέπει να αποκλειστούν και ποιοι να έλθουν».

Ο δημοσιογράφος συμβουλεύει τον ΣΥΡΙΖΑ «να επιδιώξει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όχι ως «Αριστερά», αλλά ως κεντρικός πολιτικός φορέας της Δημοκρατικής Παράταξης», όπως γράφει, προφανώς ανήσυχος μετά την ταύτιση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τον τρομοκράτη Κουφοντίνα και τους αναρχικούς στα πανεπιστήμια.

Όπως γράφει, «για να του εμπιστευθούν οι πολίτες την εφαρμογή της πολιτικής του πρέπει να πείσει ότι έχει και το κατάλληλο πολιτικό προσωπικό», πριν τις εκλογές, και σημειώνει ότι «το πολιτικό προσωπικό που στελεχώνει σήμερα τα όργανα του κόμματος, από τα οποίο θα προκύψει κατά κύριο λόγο η μέλλουσα κυβέρνησή του πάσχει», υπάρχει υστέρηση στελεχών.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος κατονομάζει τα στελέχη που «έχουν καεί» ή «διώχνουν κόσμο», όπως λέει. «Μια χαρά άνθρωποι είναι. Δεν βαρύνονται με κάτι ποινικά επιλήψιμο. Αλλά πολιτικά έχουν αυτό-αχρηστευτεί και προκαλούν αποστροφή στη μερίδα του εκλογικού σώματος που μπορεί να δώσει την πλειοψηφία», λέει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει, πρόκειται για τους «Παύλο Πολάκη, Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Παππά, Ρένα Δούρου, Δημήτρη Παπαδημούλη, Ν. Βούτση και 3-4 ακόμη».

Ο δημοσιογράφος προτείνει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να στρατολογήσει προσωπικότητες με κύρος- δοκιμασμένα στελέχη προηγουμένων δημοκρατικών κυβερνήσεων – αναγνωρισμένους με κοινωνική αναγνώριση και διακριτή διαδρομή στη Δημοκρατική Παράταξη, όπως οι Ηλίας Μόσιαλος, Γιώργος Σωτηρέλης, Νίκος Χριστοδουλάκης, Νίκος Κοτζιάς, Γιάννης Πανούσης, Χάρης Παμπούκης.

«Υπάρχουν πολλοί έτοιμοι να πλαισιώσουν τον ίδιο και να μπουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος του, αν τους καλέσει. Αλλά αυτό θα αποδώσει εφόσον συνδυαστεί με την «απόσυρση» στελεχών με «προβληματική» παρουσία», γράφει.


Πηγή: iefimerida.gr 



Στη Βουλή ακούστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ 26 ψέματα, συκοφαντίες και fake news για την αστυνομική βία

 



Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν δεν διοργανώνει συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας, και επεισόδια που φτάνουν σε απόπειρες ανθρωποκτονίας, στήνει fake news που δεν ντρέπεται να τα ξεστομίσει ξέρωντας ότι θα αποκαλυφθούν.

Η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται μόνο με ψέματα. fake news, και οτιδήποτε συκοφαντικό νομίζοντας ότι έτσι θα πλήξει την κυβέρνηση.

Για 26 σταχυολογημένα ψέματα, ανακρίβειες, fakenews, μισές αλήθειες και συκοφαντίες από τα άφθονα Δελτία Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική βία, που αναφέρθηκαν και στη συζήτηση στη Βουλή για την αστυνομική βία κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

Με αποκορύφωμα τη συζήτηση στη Βουλή, την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, γίνεται συνειδητή προσπάθεια να τεκμηριωθεί το αφήγημα ότι στην Ελλάδα δημιουργείται αστυνομικό κράτος, με συνεχείς παραβιάσεις των κανόνων του κράτους δικαίου, ιδιαίτερο αυταρχισμό και παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων. Σε αυτή την προσπάθεια κυριαρχεί η μόνιμη, ενδημική τάση του ΣΥΡΙΖΑ να φαντασιώνεται κρίσεις, γενικεύοντας μεμονωμένα περιστατικά, αναστρέφοντας γεγονότα, αμφισβητώντας στοιχεία, ακόμη και δικαστικές κρίσεις .

Και γι’ αυτό συκοφαντείται συστηματικά η Ελληνική Αστυνομία. Ιδιαίτερα στη δευτερολογία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναπαρήγαγε, δυστυχώς, πολλές ανακρίβειες, fakenews, ατεκμηρίωτες κατηγορίες, ακόμη και ψέματα, που εδώ και καιρό παράγονται και αναπαράγονται καθημερινά στα κομματικά έντυπα και στα άφθονα Δελτία Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το αποδεικτικό υλικό που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 4 πυλώνες.

1. Μια εκδοχή-και μη στοιχειοθετημένη γενίκευση- της άσκοπης βίας που ασκήθηκε την Κυριακή στη Ν. Σμύρνη. Σε αυτή την προσπάθεια παρουσιάζονται άλλα 5 γεγονότα «αστυνομικής βίας». Όλα ανύπαρκτα ως γεγονότα αστυνομικής βίας, όπως προκύπτει από στοιχεία ή ακόμη και δικαστικές αποφάσεις όπως στην περίπτωση Ινδαρέ.

2. Τη μονοδιάστατη παρουσίαση της αστυνομίας ως συμπαγούς κατασταλτικού μηχανισμού που δρα κυρίως κατά της νεολαίας. Προβάλλεται η εκκένωση κατάληψης της πρυτανείας στο ΑΠΘ-που έγινε με εντολή εισαγγελέα-, οι έλεγχοι στις πλατείες- όπου επεμβαίνει η αστυνομία μετά από καταγγελίες συνωστισμού. Αποσιωπούνται όλα τα γεγονότα έκνομων ενεργειών στα Πανεπιστήμια, το ότι στο ΑΠΘ οι 14 από τους 33 καταληψίες δεν ήταν φοιτητές, τα 12 εκατ. ελέγχων χωρίς επεισόδια, που έχει πραγματοποιήσει η αστυνομία για τον έλεγχο των μέτρων κατά της πανδημίας και πολλά άλλα. Το κυριότερο αποσιωπάται, το τεράστιο έργο που παράγει η αστυνομία κατά της εγκληματικότητας- δημοσιεύεται κάθε μήνα αναλυτικά-, τη στροφή σε ήπια αστυνόμευση σε συνεργασία με δήμους στις μεγαλουπόλεις. Το 99% του έργου της αστυνομίας δεν έχει καμία σχέση με όσα μεγεθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αστυνομία που περιγράφει δεν υπάρχει!

3. Την αποσιώπηση, δηλαδή τη σιωπηρή αποδοχή των 236 ενεργειών υπέρ Δ. Κουφοντίνα, την όσμωση χούλιγκαν, αναρχικών ομάδων, συμπαθούντων της τρομοκρατίας με τμήματα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα καταγγελτικό κύμα διαμαρτυρίας και τυφλής βίας κατά αστυνομικών, όπως εκδηλώθηκε σε πολλές πορείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη με αποκορύφωμα τους 9 τραυματίες αστυνομικούς στη διαδήλωση της Τρίτης 9ης Μαρτίου. Αστυνομική βία χωρίς ούτε ένα τραυματία διαδηλωτή σε περισσότερες από 200 διαδηλώσεις και με 9 τραυματίες αστυνομικούς σε μια μέρα μόνο, μάλλον σαν πικρή φάρσα ακούγεται!

4. Την απουσία κάθε αναφοράς στο τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Δηλαδή τα πολύ βίαια επεισόδια σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία που προκαλούνται λόγω περιορισμών πανδημίας, κυρίως από ακροδεξιά στοιχεία. Η απλή αναφορά σε αυτά τα γεγονότα, μαρτυρά αβίαστα ότι στην Ελλάδα η βία είναι υποπολλαπλάσια, οι αιτιάσεις περί αστυνομικού κράτους έωλες και η συμμετοχή νέων στις διαμαρτυρίες περιορισμένη. Αξίζει τέλος η επισήμανση, ότι δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη, κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης που να στηρίζει παρόμοιες διαμαρτυρίες, πολύ περισσότερο συμμαχίες λούμπεν και φιλο-τρομοκρατών.

Ακολουθεί η λεπτομερής αναφορά 26 ψεμάτων και ανακριβειών, των πιο τρανταχτών, που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς χρησιμοποιήθηκαν και στη συζήτηση στη Βουλή, για να υποστηλωθεί πήλινα η ανύπαρκτη πραγματικότητα της γενικευμένης αστυνομικής βίας.

Αναλυτικά τα ψέματα ΣΥΡΙΖΑ εδώ



Χρ. Σταϊκούρας: Επιτυχής ολοκλήρωση της 9ης αξιολόγησης της Ελλάδας στο Eurogroup

 


Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας. επισφραγίστηκε η επιτυχής ολοκλήρωση της 9ης αξιολόγησης της Ελλάδας και επαναβεβαιώθηκε η συνέχιση των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ωσότου ξεπεραστεί η υγειονομική κρίση και διασφαλιστεί η επίτευξη βιώσιμης ανάκαμψης των οικονομιών της Ευρωζώνης – θέση που έχει, εξαρχής, στηρίξει σθεναρά η χώρα μας. 

Αναλυτικά, σημειώνει ο υπουργός, αναφορικά με την 9η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας για την Ελλάδα, επικροτήθηκε, για ακόμα μία φορά, από όλους τους συμμετέχοντες, η ταχεία και αποτελεσματική αντίδραση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεών της. 

Αποτελεσματικότητα, όπως υποστηρίζει ο κ. Σταϊκούρας, «η οποία αντικατοπτρίζεται στα πρόσφατα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι, παρά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς, η ελληνική οικονομία άντεξε το 2020 και οι θέσεις εργασίας και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων προστατεύθηκαν, στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Επιπλέον, επαινέθηκε η πρόοδος – παρά τις αντίξοες συνθήκες – σε σειρά μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, και επισημάνθηκαν οι προοπτικές σημαντικής ανάκαμψης, μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, με βάση το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας». 

Παράλληλα, επισημαίνει ο υπουργός,  το Eurogroup έθεσε τρεις βασικές προτεραιότητες, οι οποίες ευθυγραμμίζονται με τις θέσεις που έχει εκφράσει η Ελληνική κυβέρνηση ως εξής:

Τη συνέχιση της δημοσιονομικής ευελιξίας και το 2022, αφού σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας στα προ πανδημίας επίπεδα δεν αναμένεται νωρίτερα από το τέλος του επόμενου έτους.

Τη διατήρηση των μέτρων στήριξης μέχρι την ουσιαστική εδραίωση βιώσιμης ανάκαμψης, η οποία θα οδηγήσει σε δημοσιονομική ισορροπία. Πρέπει να διασφαλιστεί ότι η δημοσιονομική ισορροπία θα επιστρέψει μέσω της ανάπτυξης, και όχι με μέτρα λιτότητας.

Την ταχεία εκταμίευση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η κυβέρνηση, καταλήγει ο υπουργός Οικονομικών, «με το οικονομικό επιτελείο της, αξιοποιώντας τις ευρωπαϊκές αποφάσεις – στη διαμόρφωση των οποίων συμβάλλει εποικοδομητικά – και την εμπιστοσύνη που δείχνουν εταίροι και αγορές, συνεχίζει και θα συνεχίσει, με σύνεση, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, την προσπάθεια για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας, την ταχύτερη δυνατή ανάταξή τους και τη διαμόρφωση των συνθηκών που θα καταστήσουν την πατρίδα μας, ολόπλευρα, ακόμη πιο ισχυρή και την κοινωνία, στο σύνολό της, πιο ευημερούσα». 


Πηγή



Κορωνοπάρτι Γάλλων φοιτητών στην Θεσσαλονίκη

 


Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί που μετέβησαν σε διαμέρισμα του κέντρου της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Τρίτης έπειτα από κλήση για διατάραξη. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν 14 φοιτητές και φοιτήτριες από τη Γαλλία, που διασκέδαζαν πίνοντας αλκοόλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, στη 1:30 το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε τηλεφώνημα για διατάραξη που προερχόταν από διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας της οδού Αισχύλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όταν οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα του διαμερίσματος, εμφανίστηκε μια νεαρή από τη Γαλλία με δύο φίλους της. Μιλώντας στα Αγγλικά δήλωσε ότι στο διαμέρισμα βρίσκονταν οι τρεις τους.

Οι αστυνομικοί δεν πείστηκαν και ζήτησαν να ελέγξουν τον χώρο καθώς άκουγαν διάφορους θορύβους από το εσωτερικό του. Η νεαρή τους αρνήθηκε την είσοδο. Κατόπιν τούτου κλήθηκε πταισματοδίκης και οι αστυνομικοί πέρασαν στο διαμέρισμα. Έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι μέσα σε αυτό υπήρχαν 14 άτομα. Κάποιοι είχαν κρυφτεί στις ντουλάπες και κάποιοι άλλοι κάτω από τα κρεβάτια. Οι περισσότεροι είχαν καταναλώσει αρκετό αλκοόλ. Παραδέχτηκαν ότι είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να διασκεδάσουν. Φοιτητές και φοιτήτριες από τη Γαλλία, ηλικίας 20 έως 23 ετών. Ήρθαν στην Ελλάδα πριν από τρεις εβδομάδες με το πρόγραμμα ανταλλαγής Erasmus.

Τη στιγμή της βεβαίωσης παραβάσεων ένας νεαρός βγήκε έξω από τα κάγκελα του μπαλκονιού για να διαφύγει μέσω του διπλανού διαμερίσματος. Τον σταμάτησε ένας αστυνομικός που αντιλήφθηκε την πρόθεσή του.

Συνολικά επιβλήθηκαν 13 πρόστιμα των 300 ευρώ για παράβαση των μέτρων περί μη διασποράς του κορωνοϊού και ένα πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ στην 20χρονη διοργανώτρια του πάρτυ, η οποία συνελήφθη και θα παραπεμφθεί αρμοδίως.



Πηγή



Φήμες ότι ο Οτσαλάν είναι νεκρός - Δεν αφήνουν τους δικηγόρους του να τον δούν

 



Έντονη φημολογία επικρατεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με την υγεία του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και την ζωή του.

Τις φήμες ενίσχυσαν οι δικηγόροι του Οτσαλάν, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την υγεία του πελάτη τους, εν μέσω ισχυρισμών στα social media ότι είναι νεκρός, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Mezopotamya.

Το δικηγορικό γραφείο, από την πλευρά του, εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του εδώ και μήνες.

Η τελευταία διά ζώσης επαφή με τους δικηγόρους του ήταν τον Αύγουστο του 2019, ενώ μέσω τηλεφώνου ήταν στις 27 Απριλίου του 2020, από τότε δεν έχουν καμία επαφή.

Ο Οτσαλάν βρίσκεται σε κατάσταση απομόνωσης στις φυλακές Imrali, που συνιστούν κακομεταχείριση, εντείνοντας την ανησυχία για την κατάσταση της υγείας και τις συνθήκες διαβίωσης.




«Πάγωμα» του εμβολιασμού με το σκεύασμα της AstraZeneca

 



Το «πάγωμα» του εμβολιασμού με το σκεύασμα της AstraZeneca, εξαιτίας των παρενεργειών (θρομβώσεις), αναγκάζει τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) να πραγματοποιήσει «έκτακτη σύνοδο» της επιτροπής ασφαλείας του. 

Σήμερα, η επιτροπή θα εξετάσει με περισσότερη λεπτομέρεια τα μέχρι τώρα δεδομένα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επίσης θα ασχοληθεί με το θέμα. Δήλωσε πως τα συστήματα που είναι επιφορτισμένα με την προστασία της δημόσιας υγείας εργάζονται πυρετωδώς, καθώς πολλές χώρες αναστέλλουν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19 προκειμένου να διερευνήσουν ενδεχόμενες παρενέργειες. 

Ο γενικότερος προβληματισμός γύρω από τις παρενέργειες του συγκεκριμένου εμβολίου, τείνει να προσλάβει διαστάσεις ρεύματος.

Οι χώρες που σταμάτησαν προσωρινά την χρήση του εμβολίου, είναι οι Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία, Βουλγαρία, Δανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Σλοβενία, Πορτογαλία, Κύπρος, Λετονία, Βενεζουέλα και Ταϋλάνδη.

Τμήματα της αμφιλεγόμενης παρτίδας εμβολίων έχουν λάβει η Δανία, η Αυστρία, η Εσθονία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Λετονία, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Μάλτα, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ισπανία και η Ελβετία.