Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

«Πάγωμα» του εμβολιασμού με το σκεύασμα της AstraZeneca

 



Το «πάγωμα» του εμβολιασμού με το σκεύασμα της AstraZeneca, εξαιτίας των παρενεργειών (θρομβώσεις), αναγκάζει τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) να πραγματοποιήσει «έκτακτη σύνοδο» της επιτροπής ασφαλείας του. 

Σήμερα, η επιτροπή θα εξετάσει με περισσότερη λεπτομέρεια τα μέχρι τώρα δεδομένα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επίσης θα ασχοληθεί με το θέμα. Δήλωσε πως τα συστήματα που είναι επιφορτισμένα με την προστασία της δημόσιας υγείας εργάζονται πυρετωδώς, καθώς πολλές χώρες αναστέλλουν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19 προκειμένου να διερευνήσουν ενδεχόμενες παρενέργειες. 

Ο γενικότερος προβληματισμός γύρω από τις παρενέργειες του συγκεκριμένου εμβολίου, τείνει να προσλάβει διαστάσεις ρεύματος.

Οι χώρες που σταμάτησαν προσωρινά την χρήση του εμβολίου, είναι οι Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία, Βουλγαρία, Δανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Σλοβενία, Πορτογαλία, Κύπρος, Λετονία, Βενεζουέλα και Ταϋλάνδη.

Τμήματα της αμφιλεγόμενης παρτίδας εμβολίων έχουν λάβει η Δανία, η Αυστρία, η Εσθονία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Λετονία, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Μάλτα, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ισπανία και η Ελβετία.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου