Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Κυστική ίνωση και διαβήτης: Το gadget χειρός που κάνει διάγνωση μέσω του ιδρώτα! [vid]




Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν έναν υψηλής τεχνολογίας αισθητήρα ιδρώτα, που φοριέται στον καρπό του χεριού και μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση της κυστικής ίνωσης, του διαβήτη και άλλων ασθενειών.

Ο αισθητήρας-περικάρπιο προσκολλάται στο δέρμα, συλλέγει τον ιδρώτα, αναλύει την μοριακή σύνθεσή του και μεταδίδει ηλεκτρονικά τα ευρήματά του στους γιατρούς για παραπέρα διάγνωση στην κυστική ίνωση, τον διαβήτη και άλλες ασθένειες. Το άτομο που φορά τον αισθητήρα, δεν χρειάζεται να παραμένει ακίνητο.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή παιδιατρικής Κάρλος Μίλα, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS).

Ο αισθητήρας μπορεί να ανιχνεύσει στον ιδρώτα την παρουσία υψηλών επιπέδων ιόντων χλωριδίου (βασικού δείκτη της κυστικής ίνωσης) και γλυκόζης (βασικού δείκτη για το διαβήτη). Οι παραδοσιακές μέθοδοι διάγνωσης της κυστικής ίνωσης -μιας γενετικής πάθησης που προκαλεί μεγάλη συσσώρευση βλέννας στους πνεύμονες και σε άλλα όργανα- απαιτούν την προσέλευση των ασθενών σε εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα, όπου πρέπει να μείνουν ακίνητοι, έως ότου τα ηλεκτρόδια που εισάγονται στο δέρμα τους, ερεθίσουν τους ιδρωτογόνους αδένες τους για να παράγουν τον αναγκαίο για το τεστ ιδρώτα.


Η εισαγωγή ηλεκτροδίων είναι μια επεμβατική διαδικασία που μπορεί να είναι δυσάρεστη για τα παιδιά, στα οποία διαγιγνώσκεται συχνότερα η κυστική ίνωση και τα οποία υποχρεούνται να κάτσουν ακίνητα επί μισή ώρα για να γίνει η περισυλλογή του ιδρώτα. Στη συνέχεια πρέπει να περάσει και άλλο μεγάλο χρονικό διάστημα, έως ότου το εργαστήριο αναλύσει τη σύνθεση του ιδρώτα.

Ο νέος εύχρηστος και άκρως ευαίσθητος αισθητήρας έρχεται να αλλάξει τη διαδικασία αυτή, που ουσιαστικά είναι η ίδια εδώ και δεκαετίες. Μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, χωρίς επεμβατικό τρόπο, συλλέγει τον ιδρώτα και μέσω κινητού τηλεφώνου στέλνει τα αποτελέσματα στον υπολογιστή του γιατρού.

Η νέα φορητή συσκευή θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για αναπτυσσόμενες χώρες και γενικότερα για απομονωμένες κοινότητες. Επειδή είναι σε θέση να μετρήσει οποιαδήποτε ουσία περιέχεται στον ιδρώτα ενός ανθρώπου, ο αισθητήρας θα μπορούσε να αξιοποιηθεί μελλοντικά για τη διάγνωση και άλλων παθήσεων.



Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το http://med.stanford.edu
Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr


Στοιχεία σοκ: Με 1200 αστυνομικούς κάθε στιγμή αστυνομεύεται η Ελλάδα στην πραγματικότητα



Τα παρακάτω στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα . Όποιος δε τα αμφισβητεί χωρίς στοιχεία , είναι βολεμένος ή πράττει εκ του πονηρού σε βάρος του σώματος  και των λοιπόν αστυνομικών. 

Από 61000 το 20102 φτάσαμε σήμερα στους 55.000 αστυνομικούς όλων των βαθμών- εξαιτίας των μνημονίων -  για να αστυνομεύουν την Ελληνική επικράτεια αντιμετωπίζοντας  τρομοκράτες κάθε λογής  , εγκληματίες και να προστατέψουν την κοινωνία και τους πολίτες από ψυχικά ασταθής άτομα , απατεώνες , εγκληματικές οργανώσεις κ.α  , σε μια περίοδο που η ανασφάλεια  των πολιτών και οι απειλές κατά της κοινωνικής ομαλότητας δεν έχουν προηγούμενο.

Κρατήστε συνεπώς ότι ήδη υπάρχουν 6000 κενές οργανικές θέσεις στις αστυνομικές υπηρεσίες .

Και εδώ ακολουθεί η ψυχρολουσία για την κοινωνία.

Το 1/4ο  χαμηλόβαθμων και το 1/3ο υψηλόβαθμων βάσει Προεδρικού Διατάγματος βρίσκεται κάθε στιγμή σε άδεια , ήτοι μείον 18.000 άτομα περίπου  , υπόλοιπο 37.000

Από αυτά το 1/4ο πάλι βάσει νόμου βρίσκεται κάθε μέρα σε Ρεπό ήτοι  , μείον 9.500 άτομα περίπου , υπόλοιπο 27.500 παρούσα δύναμη

Από την παρούσα αυτή δύναμη των 27.500 αστυνομικών το 1/4ο βρίσκεται στα γραφεία
 ( επιτελεία όλων των επιπέδων ) ήτοι μείον 6.875 , υπόλοιπο 20.500 άτομα περίπου .. έξω , δίπλα στον πολίτη .

Και το σοκ συνεχίζεται , 3.500 τουλάχιστον βρίσκονται να φυλάνε επίσημους ( από δημοσιογράφους έως δικαστικούς , επιχειρηματίες , βουλευτές  υπουργούς κτλ ) , 700 περίπου άτομα τουλάχιστον , βρίσκονται κάθε μέρα σε αναρρωτική άδεια ή Ελεύθερο υπηρεσίας , 400 άτομα περίπου «είναι εκτός  » ( ΕΥΠ , εξωτερικό – πρεσβείες , αστυνομικοί σύνδεσμοι , χρόνια προσκολλημένοι σε πολιτικά πρόσωπα , συνδικαλιστικές αποστολές  κ.α ) , υπόλοιπο παρούσας και διαθέσιμης για αστυνόμευση  δύναμης , 15.900 άτομα .

Ακόμα δεν αρχίσαμε όμως :

Τα 15.900 αυτά άτομα εκτελούν υπηρεσία σε τρεις 8αωρες βάρδιες ( 8αωρο  και σχολάνε  βάσει νόμου ) , άρα , 5.300 περίπου άτομα σε κάθε βάρδια  αστυνομεύουν όλοι την Ελλάδα
Από αυτά  , τουλάχιστον τα 500 κατά μ.ο ,  κατά την βάρδια τους , ασχολούνται με θέματα που δεν εντάσσονται στην αστυνόμευση ( επιδόσεις δικογράφων , μεταφορές διαφόρων εγγράφων ,  μεταγωγές κ.α .

Αποτέλεσμα ;

Η Ελλάδα αστυνομεύεται στο εσωτερικό της κάθε στιγμή από 4.800 άτομα περίπου τα οποία καλούνται να καλύψουν και τις ανάγκες που δημιούργησαν οι τουλάχιστον 6000 κενές οργανικές θέσεις που δημιουργήθηκαν λόγο μνημονίου .

Τι σημαίνει αυτό ;

Ότι στην πραγματικότητα ( εάν θεωρήσουμε ότι η παρούσα αυτή διαθέσιμη δύναμη των 4.800 ατόμων υπερέβη εαυτόν κατά 50% τουλάχιστον για να ανταπεξέλθει ) ότι 1200 άτομα αστυνομεύουν την Ελλάδα κάθε στιγμή και βρίσκονται « δίπλα στον πολίτη »

Στις αστυνομικές διευθύνσεις της Αιτωλοακαρνανίας για παράδειγμα ,  μετρήσαμε πρόσφατα 26 αστυνομικούς να εκτελούν πραγματική υπηρεσία στο 8αωρο 14:00 – 22:00 .

Να γιατί , έχει αυξηθεί η μικρο-εγκληματικότητα και η εγκληματικότητα , γιατί η μπαχαλάκηδες κάνουν πάρτι με μολότοφ, γιατί ο κάθε ψυχικά ασθενείς βάζει από μία βόμβα για να σπάσει πλάκα ,  γιατί τα τροχαία δεν μειώνονται , γιατί οι απατεώνες δρουν ανενόχλητοι και τόσα άλλα .
Με απλά λόγια . Την ευθύνη για όλα αυτά , έχει αποκλειστικά η Πολιτεία και όχι η αστυνομία και δη , τα σώματα ασφαλείας

Τι θα κάνετε κύριοι ;

Θα συνεχίζεται να έχετε σάκο του μποξ και εξιλαστήρια θύματα αυτούς τους 1200 που κρατούν Θερμοπύλες;


ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

Πηγή : bloko.gr


Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: οικονομία σε ασφυξία, Ελλάδα σε ύφεση, κοινωνία σε απόγνωση



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
           
«Εάν τα πράγματα στην οικονομία πήγαιναν καλά, κανείς δεν θα ζητούσε πρόσθετα μέτρα για τα επόμενα χρόνια. 

Αλλά το πρωτογενές πλεόνασμα του κ. Τσίπρα οφείλεται στην καταστροφή της πραγματικής οικονομίας και συγκεκριμένα:

  • Στην υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με μέτρα άνω των 5 δις μόνο για το 2016.
  • Στην εκτόξευση των κατασχέσεων και των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.
  • Σε μια γενικευμένη εσωτερική στάση πληρωμών προς τον ιδιωτικό τομέα.            
Σε λίγες μέρες, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα φέρει στη Βουλή τις περικοπές των συντάξεων για πάνω από 1.000.000 Έλληνες και τη μείωση του αφορολόγητου, που πλήττει όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη. 
            
 Με αυτήν την Κυβέρνηση, η πορεία της χώρας είναι προδιαγεγραμμένη: 
             
Πραγματική οικονομία σε ασφυξία, Ελλάδα σε ύφεση, κοινωνία σε απόγνωση. 
             
Η χώρα χρειάζεται μια άλλη Κυβέρνηση για να μπει σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης με γενναίες μειώσεις φόρων, περικοπές δαπανών και προσέλκυση επενδύσεων». 


Ανεργία και εργασιακή ανασφάλεια: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο;



Τα ποσοστά της ανεργίας στη χώρα μας την κατατάσσουν στην πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχεδόν 1.5 εκατομμύριο Έλληνες ζουν καθημερινά τον εφιάλτη της ανεργίας αλλά και τα προβλήματα που αυτή προκαλεί. Ιδίως όταν υπάρχουν παιδιά που περιμένουν να φάνε, να ντυθούν, να πάνε σχολείο. Τώρα, νέα έρευνα δείχνει πως η ανεργία εκτός από την τσέπη μας κάνει κακό και στην υγεία μας αφού μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα στην Ιαπωνία παρακολούθησαν επί 15 χρόνια 21.902 άνδρες και 19.826 γυναίκες, ηλικίας από 40 έως 59 ετών. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Stroke. Έδειξαν πως κατά τη διάρκεια της περιόδου παρακολουθήσεως καταγράφηκαν 973 εγκεφαλικά επεισόδια και 257 θάνατοι από αυτά στους άνδρες, καθώς και 460 εγκεφαλικά και 131 θάνατοι από εγκεφαλικό στις γυναίκες.

Και στα δύο φύλα, έστω και μία φορά να είχαν μείνει άνεργοι οι εθελοντές στη διάρκεια της 15ετίας, αυξανόταν η νοσηρότητα και η θνησιμότητα τόσο από ισχαιμικό εγκεφαλικό όσο και από αιμορραγικό.

Το ισχαιμικό εγκεφαλικό είναι το πιο συχνό είδος (ευθύνεται για περίπου 75% των κρουσμάτων) και οφείλεται στην απόφραξη κάποιας αρτηρίας του εγκεφάλου από θρόμβο αίματος. Το αιμορραγικό οφείλεται σε ρήξη κάποιου αγγείου μέσα στον εγκέφαλο.

Σε σύγκριση με τους εθελοντές οι οποίοι είχαν συνεχή απασχόληση καθ’ όλη τη διάρκεια της μελέτης, οι άνδρες οι οποίοι είχαν χάσει τη δουλειά τους έστω και μία φορά είχαν 58% περισσότερες πιθανότητες εγκεφαλικού και οι γυναίκες 51%.

Επιπλέον, οι άνδρες που είχαν χάσει κάποια στιγμή τη δουλειά τους είχαν 120% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από εγκεφαλικό, ενώ στις γυναίκες το αντίστοιχο ποσοστό ήταν σχεδόν 150%.

Ωστόσο, όσοι άνδρες έμειναν άνεργοι και βρήκαν νέα δουλειά αλλά υποδεέστερη εκείνης που είχαν, διέτρεχαν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό (η αύξηση έφθανε το 200%) αλλά και να πεθάνουν από αυτό (αύξηση του κινδύνου κατά 300% ή αλλιώς τριπλασιασμός). Στις γυναίκες, οι ανάλογες αυξήσεις ήταν πολύ χαμηλότερες.

Οι ερευνητές επισημαίνουν στο άρθρο τους πως τα ευρήματα αυτά δεν σημαίνουν ότι η απώλεια της εργασίας αποτελεί αιτία του εγκεφαλικού, αλλά ότι αποτελεί έναν ισχυρό παράγοντα κινδύνου.




Πηγή: healthview.gr


Πάτρα: Ανήλικος προειδοποιούσε μέσω Facebook ότι θα αυτοκτονούσε- Τον πρόλαβε η ΕΛΑΣ



Εντοπίστηκε στην περιοχή των Βραχνέικων - Eξετάστηκε και από γιατρούς και διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά στην υγεία του

Το σήμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι ένα παιδί προειδοποιούσε μέσω του Facebook ότι θα αυτοκτονούσε τα επόμενα 24ωρα σήμανε συναγερμό στην αστυνομία στην Αχαϊα τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ηλεκτρονικό ίχνος του ανήλικου εντοπίστηκε στην περιοχή και ζητήθηκε η συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, προκειμένου να εντοπιστεί.

Ο ανήλικος τελικά εντοπίστηκε στην περιοχή των Βραχνέικων και μετήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος εξετάστηκε και από γιατρούς χωρίς να προκύψει πρόβλημα με την υγεία του.



Πηγή: patrastimes.gr


Αύξηση των βίαιων ληστειών και διαρρήξεων



Αύξηση των βίαιων ληστειών και των διαρρήξεων σε σπίτια, τράπεζες και επιχειρήσεις αποτυπώνεται στο αστυνομικό δελτίο των τελευταίων ημερών. Οι αποκαλούμενοι «ληστές των χρηματοκιβωτίων», που στη διάρκεια της νύχτας «χτυπούν» βιομηχανίες, αποθήκες και επιχειρήσεις σε Αττική και Βοιωτία συνεχίζουν ανεξέλεγκτοι τη δράση τους. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 30 ληστρικές επιδρομές. Οι μέχρι στιγμής έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση της σπείρας, παρά την αρχική αισιοδοξία, δεν έχουν αποδώσει καρπούς.

Χθες, στο στόχαστρο της ομάδας βρέθηκε η αποθήκη της εταιρείας Apivita στο Μαρκόπουλο και μόλις ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα, τα μέλη της σπείρας είχαν ληστέψει αποθήκη της φαρμακοβιομηχανίας ΦΑΜΑΡ στον Αυλώνα.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι δράστες απείλησαν με όπλα και έδεσαν με πλαστικές χειροπέδες τους νυχτοφύλακες και στη συνέχεια παραβίασαν ή αφαίρεσαν χρηματοκιβώτια με αποταμιεύσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Στο κατόπι της σπείρας βρίσκονται αστυνομικοί από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής και το τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας.

Στην ενεργό δράση, στο μεταξύ, επέστρεψαν την Πέμπτη και τα μέλη σπείρας που είχαν με κινηματογραφικό τρόπο παραβιάσει θυρίδες υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς, στους Αμπελοκήπους. Με πανομοιότυπη μεθοδολογία και κρατώντας επί 2,5 ώρες ομήρους τους υπαλλήλους και τους πελάτες, λήστεψαν υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στην Καλλίπολη του Πειραιά «κόβοντας» με οξυγόνο περίπου 50 από τις 200 θυρίδες των πελατών.

Μεγαλύτερη ανησυχία έχουν προκαλέσει πρόσφατες βίαιες ληστείες σε σπίτια αλλά και δολοφονίες ηλικιωμένων με κίνητρο τη ληστεία. Πρόσφατη, χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί ο φόνος ενός 70χρονου γιατρού στο διαμέρισμά του στην οδό Μάρνη, την 5η Απριλίου. Ο άτυχος άνδρας είχε βρεθεί δεμένος και φιμωμένος, ενώ το σπίτι - ιατρείο που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας έφερε ίχνη έρευνας. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που είχαν ειδοποιηθεί από γείτονες και προστρέξει στο σημείο είχαν συλλάβει έναν Ελληνα και έναν Ρουμάνο, σεσημασμένους για ληστείες και άλλα αδικήματα. Αντίστοιχο περιστατικό με παραλίγο εξίσου δραματική κατάληξη εκτυλίχθηκε την Τρίτη, στους Αμπελοκήπους. Αγνωστος άνδρας που εγκατέλειπε ισόγειο διαμέρισμα το οποίο είχε μόλις διαρρήξει, μαχαίρωσε στην κοιλιά 55χρονο ένοικο πολυκατοικίας με τον οποίο «διασταυρώθηκε» στην είσοδο. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Συγκεντρωτικά στοιχεία

Οι πρόσφατες συλλήψεις κακοποιών, όπως η εξάρθρωση της σπείρας που έκανε διαρρήξεις σε σπίτια διασήμων ή η σύλληψη ομάδας Ρουμάνων που λήστευαν σπίτια και κοσμηματοπωλεία σε Αττική και περιφέρεια δεν έχουν καταφέρει να αντιστρέψουν την αυξητική τάση που καταγράφουν τα κρούσματα επιθέσεων σε σπίτια και επιχειρήσεις. Τα συγκεντρωτικά στοιχεία εγκληματικότητας για το 2016 αναμένεται να δημοσιευθούν τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα. Κατά πληροφορίες καταγράφουν αύξηση στις μικροκλοπές, στις διαρρήξεις και στις ληστείες «του δρόμου» που πλήττουν άμεσα το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.


Γιάννης Σουλιώτης 
Πηγή :  Καθημερινή


Σοκαριστική στιγμή που πλοίο με 140 επιβάτες προσκρούει ανεξέλεγκτα στο λιμάνι



Το περιστατικό έλαβε χώρα στα Κανάρια Νησιά, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές στο πλοίο και το τοιχίο του λιμανιού.



Σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, ο καπετάνιος έχασε τον έλεγχο του καραβιού, καθώς υπήρξε εκτεταμένη βλάβη στο σύστημα ηλεκτροδότησης.




Το πλεόνασμα απογειώθηκε, αλλά η οικονομία «στράγγιξε»



Ξεπέρασε και τους πιο φιλόδοξους στόχους του... Βόλφγκανγκ Σόιμπλε η δημοσιονομική επίδοση της κυβέρνησης το 2016, αφού το πρωτογενές πλεόνασμα, σύμφωνα με τον ορισμό του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας, έφθασε στο 4,19% του ΑΕΠ ή 7,369 δισ. ευρώ, έναντι στόχου μόλις 0,5% ή 879 εκατ. ευρώ, δηλαδή ήταν 8 φορές πάνω από τον στόχο, όπως σημείωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Θάνος Θανόπουλος είχε ανακοινώσει και το πρωτογενές πλεόνασμα σύμφωνα με τους κανόνες της Eurostat, το οποίο έφθασε το 3,9% του ΑΕΠ ή 6,937 δισ. ευρώ. Οι δύο τρόποι υπολογισμού διαφέρουν ως προς τη μεθοδολογία, αλλά η εφαρμογή του μνημονίου ελέγχεται με βάση το κατά πρόγραμμα πλεόνασμα.

Επιπλέον, για πρώτη φορά από το 1995 τουλάχιστον, που τηρεί αρχεία η Eurostat με βάση το σύστημα ESA, σημειώθηκε πλεόνασμα (0,7% του ΑΕΠ) και στο συνολικό ισοζύγιο της Γενικής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των τόκων.

Τα υψηλά πλεονάσματα, όμως, είναι η άλλη όψη της υπερφορολόγησης του περασμένου χρόνου, σε συνδυασμό με το «πάγωμα» των δαπανών. Τα 6 - 6,5 δισ. πάνω από τα προϋπολογισθέντα πλεονάσματα «στράγγιξαν» την οικονομία, συμβάλλοντας ασφαλώς στη στασιμότητα, η οποία σημειώθηκε σε επίπεδο ΑΕΠ το 2016.

Βεβαίως, το αποτέλεσμα δεν παύει να είναι εντυπωσιακό και η κυβέρνηση μπορεί να το επικαλεσθεί στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για να υποστηρίξει ότι βαδίζει στον σωστό δρόμο προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης και μπορεί να επιτύχει τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί και με το παραπάνω.

Από την άλλη, η υπεραπόδοση μάλλον εξασθενίζει τα επιχειρήματα υπέρ της ανάγκης ελάφρυνσης του χρέους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, από την Ουάσιγκτον, προχθές, επεσήμανε πως τα τελευταία δύο χρόνια οι προβλέψεις της κυβέρνησης για το έλλειμμα είναι πιο ρεαλιστικές από αυτές του ΔΝΤ. Ο κ. Σόιμπλε υποδείκνυε με τον τρόπο αυτόν, εμμέσως, ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, την οποία ζητεί το Ταμείο, δεν είναι και τόσο απαραίτητη, αφού η Ελλάδα μπορεί να εξυπηρετεί τις δανειακές της υποχρεώσεις με τα πρωτογενή της πλεονάσματα. Κατά τον κ. Σόιμπλε, η Ελλάδα θα έπρεπε να θέσει ως στόχο πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ επί 10 χρόνια, μετά το 2018. Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, η απαίτησή του αυτή έχει –κατά τις πληροφορίες– μετριασθεί στα 5 χρόνια. Αντίθετα, το Ταμείο θεωρεί ότι ο στόχος για 3,5% του ΑΕΠ δεν είναι ρεαλιστικός και ότι πρέπει να μειωθεί στο 1,5% του ΑΕΠ, σε συνδυασμό, βεβαίως, με μια γενναιόδωρη αναδιάρθρωση του χρέους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, εξάλλου, το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε στα 314,8 δισ. ευρώ ή στο 179% του ΑΕΠ το 2016, έναντι 177,4% του ΑΕΠ το 2015.

Το χθεσινό αποτέλεσμα, υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος, διασφαλίζει ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι και του 2017 και του 2018 και ότι τα αντίμετρα για το 2019 και 2020 θα εφαρμοστούν.

Η Eurostat θα ανακοινώσει, τη Δευτέρα, τα αντίστοιχα στοιχεία για έλλειμμα και χρέος όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οπως είπε χθες ο κ. Θανόπουλος, τα ελληνικά στοιχεία, για 14η φορά στη σειρά, από τον Νοέμβριο του 2010, θα γίνονται δεκτά χωρίς επιφυλάξεις (αστερίσκους).



Ειρήνη Χρυσολώρα
Έντυπη Καθημερινή


Η Μπακογιάννη ξεμπροστιάζει τον Κουρουμπλή για το Μαρίκειο



Επειδή είναι αμετανόητος ο Κουρμπλής και χωρίς να έχει ζητήσει ακόμα ένα συγνώμη, η Ντόρα Μπακογιάννη του υπενθυμίζει ποιος είναι και τι έλεγε μέσα από το λογαριασμό της στο twitter.

Ανασύροντας η κ. Μπακογιάννη δύο δημοσιεύματα των εφημερίδων Μεσημβρινή και Απογευματινή του 1990 από το αρχείο της, αναφορικά με  την  περίοδο που διαδραματιζόταν η υπόθεση του Μαρικείου θύμισε στον Κουρουμπλή ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικός στο μέλλον και γιατί δικαίως του έχουν αποδοθεί η χαρακτηρισμοί χυδαίος και ξεφτιλισμένος.

Να γιατί ακόμα δεν έχει συγχωρέσει τη Μαρίκα Μητσοτάκη ο κ. Κουρουμπλής. (εφημερίδα Μεσημβρινή 21/9/1990)


Να γιατί ακόμα δεν έχει συγχωρέσει τη Μαρίκα Μητσοτάκη ο κ. Κουρουμπλής. (εφημερίδα Απογευματινή 21/9/1990)


Τα δημοσιεύματα αναφέρονται στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται η ενοχλημένη τοποθέτηση του κ. Κουρουμπλή γιατί η κυριά Μαρίκα Μητσοτάκη και όχι αυτός λέγοντας “Χρειάστηκε να εμφανιστεί η Μαρίκα Μητσοτάκη για να θυμηθούμε τα ΑΜΕΑ; Πόσοι από μας είμαστε δωρητές σώματος και πόσοι αιμοδότες”, διερωτάται τότε ο κ. Κουρουμπλής;

Με την αναφορά του αυτή φάνηκε η ενόχληση του που κάποιος άλλος πήρε την πρωτοβουλία και όχι αυτός.






Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η εισαγγελία για την τοποθέτηση του αντιεξουσιαστικού «ΚΕΠ»



Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η εισαγγελία για την τοποθέτηση του αντιεξουσιαστικού «ΚΕΠ» στην πλατεία Εξαρχείων και η ΕΛΑΣ δηλώνει ότι αν διαταχθεί από τον εισαγγελέα η απομάκρυνση του κοντέινερ, το επιχειρησιακό σχέδιο είναι ήδη έτοιμο.

Η παραγγελία ζητά να διερευνηθεί αν τελείται το αδίκημα της κατάληψης δημόσιου χώρου και αν υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις εξουσιοδοτώντας ουσιαστικά την Κρατική Ασφάλεια να ερευνήσει το αυτονόητο, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την απομάκρυνση του παράνομου κοντέινερ. 

Η ΕΛΑΣ δηλώνει επίσης ότι το θέμα εμπίπτει στην αρμοδιότητα της πολεοδομίας και δεν είναι η Κρατική Ασφάλεια αρμόδια για αυτό. 

Ευχόμαστε να απομακρυνθεί άμεσα και να μην μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της δημόσιας αλληλογραφίας μεταξύ του Δήμου Αθηναίων της ΕΛΑΣ και της πολεοδομίας.

Σημειώνεται ότι έχουν γίνει ενέργειες και από τον Δήμο Αθηναίων  για την απομάκρυνση του έχοντας καταθέσει μήνυση για την τοποθέτηση του παράνομου κοντέινερ στην πλατεία Εξαρχείων.




Η Παπανάτσιου νομίζει ότι είναι επιτυχία τους το πρωτογενές πλεόνασμα που παρουσίασαν "ξεσκίζοντας" την κοινωνία




Να το λέει κάποιος που δεν ξέρει οικονομικά πες εντάξει δεν ήξερες; Δεν ρώταγες αλλά να το λέει και η υφυπουργός οικονομικών εξοργίζει και προκαλεί. 

«Kανένας δεν πίστευε ότι θα πετυχούμε αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα (3,9% το 2016), το πετύχαμε με τις θυσίες του ελληνικού λαού» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και συμπληρώνουμε και αφού δεν έχετε πληρώσει εδώ και ένα χρόνο καμία οφειλής σας σε ιδιώτες.

Με θράσος ανάλογο μιας στελεχάρας του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Παπανάτσιου δήλωσε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα ήταν και υψηλότερο, άλλα η κυβέρνηση έδωσε τη «13η σύνταξη» και την ενίσχυση των νησιών!! Το επίδομα το βάφτισε 13η σύνταξη και το αμόλησε χωρίς φιλότιμο στην εκπομπή του Αυτιά.

Είπε και άλλα για να δικαιολογήσει το πλεόνασμα όπως «Ένα μέρος του πλεονάσματος προέρχεται από τη μείωση των δαπανών» μάλλον δεν την έχουν ειδοποιήσει ότι έχουν ξεσκίσει το δημόσιο απο τις ανεξέλεγκτες προσλήψεις ημετέρων που κάνουν κάθε μήνα και μόνο μείωση δαπανών στο δημόσιο δεν έχει συντελεστεί οπότε να μην μας κοροϊδεύει είναι ντροπή της.

Το καλύτερο όλων είναι όταν δεν ήξερε τι να απαντήσει για την καθυστέρηση των έργων στο Ελληνικό και είπε : «Δεν καθυστερούμε με το Ελληνικό, δεν υπάρχει κανένα θέμα με την επένδυση… Το γραφείο Ελληνικού στο υπουργείο μας κάνει όλη την προεργασία… Μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες είμαστε πανέτοιμοι να τις υλοποιήσουμε» 

Από την εκπομπή διέψευσε και την άλλη στελεχάρα του ΣΥΡΙΖΑ τον προκάτοχο της Τρύφωνα Αλεξιάδη λέγοντας ότι δεν βρήκε έτοιμο ν/σ για το ακατάσχετο στην πρώτη κατοικία  «Εγώ δεν βρήκα κανένα νόμο από τον κ. Αλεξιάδη, για το ακατάσχετο για την πρώτη κατοικία… δεν ξέρω τι έχει κάνει... Μού παρέδωσε μια πρόταση, σαν έτοιμος νόμος δεν υπήρχε» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η εφορία δεν έχει πάρει καμία πρώτη κατοικία».

Και περιμένει ο Ελληνικός λαός και η Ευρώπη προκοπή από τέτοια σχήματα επιθεώρησης; 


ΚΕΔΕ: Η Θεανώ Φωτίου βάζει λουκέτο σε σχολείο για παιδιά με νοητική στέρηση




«Ώρα ευθύνης για την κα Φωτίου Να αναλάβει τις ευθύνες της και να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του Σικιαρίδειου Ιδρύματος»

Δεκάδες παιδιά με νοητική στέρηση θα στερηθούν το σχολείο τους με αποκλειστική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και, προσωπικά της κ. Φωτίου, καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

«Η αδικαιολόγητη πολιτική επιλογή της κ. Φωτίου να μην χρηματοδοτηθεί από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου της, ως έχει υποχρέωση, το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, οδηγεί στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο του, στο χώρο του οποίου λειτουργούν το 1ο Ειδικό Δημοτικό και 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων).

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, στις δύο αυτές Σχολικές Μονάδες φοιτούν περισσότερα από 80 παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα οποία θα έπρεπε να προσέλθουν τη Δευτέρα κανονικά για την έναρξη των μαθημάτων, μετά τις διακοπές των εορτών του Πάσχα. Όμως αυτό δε θα μπορεί να γίνει εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας του Σικιαριδείου ιδρύματος.


«Όπως μας ενημέρωσε ο Διευθυντής του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου κος Αθανάσιος Γρίβας, η αναστάτωση που θα προσκληθεί σε αυτά τα παιδιά είναι παρά πολύ μεγάλη και δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην καθημερινότητα τους. H κατάσταση αυτή μας προσβάλλει όλους, αφού στερούμε από παιδιά που έχουν ανάγκη την έμπρακτη στήριξη μας το δικαίωμά τους να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και τη δημιουργική απασχόληση» αναφέρει χαρακτηριστικά η Κεντρική Ένωση.

«Δεν είναι αυτό το μόνο πρόβλημα» 

Η ΚΕΔΕ τονίζει ότι η αδιαφορία της κ. Φωτίου για το Σικιαρίδειο Ίδρυμα δεν είναι το μόνο πρόβλημα, αφού ήδη σήμερα εκατοντάδες εργαζόμενοι στις δομές φτώχειας των Δήμων σε όλη την Ελλάδα παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες και χωρίς δουλειά.

«Η ευθύνη για την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και το κλείσιμο πολύτιμων κοινωνικών δομών όπως το Σικιαρίδειο αλλά και οι δομές φτώχειας έχουν ονοματεπώνυμο, αυτό της κ. υπουργού» σημειώνει δε η Ένωση.

«Καλούμε την κ. Φωτίου να αναλάβει τις ευθύνες της και να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του Σικιαρίδειου Ιδρύματος» καταλήγει η ανακοίνωση.




Πηγή: skai.gr


Κ. Μητσοτάκης: «Με σφραγίδα Τσίπρα το 4ο Μνημόνιο – Η Ελλάδα χρειάζεται μια Κυβέρνηση με σχέδιο, αποφασισμένη για σκληρή δουλειά και τολμηρές αλλαγές».




Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από τη δίνη της κρίσης στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις εκφράζει σήμερα, Σάββατο 22 Απριλίου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Με λιγότερες δαπάνες και λιγότερους φόρους. Γενναία ρύθμιση κόκκινων δανείων και ένεση ρευστότητας στην οικονομία. Επιτελικό όχι γραφειοκρατικό Κράτος και ιδιωτικοποιήσεις που θα φέρουν ανταγωνισμό και δουλειές. Τολμηρές μεταρρυθμίσεις που θα απελευθερώσουν το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Έλληνα. Έξυπνες ιδέες που θα φέρουν χρήματα και θέσεις εργασίας. Το σχέδιο μας είναι φιλόδοξο, καλά επεξεργασμένο, ρεαλιστικό», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Υπογραμμίζει ότι η σημερινή Κυβέρνηση φέρνει «τέταρτο Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση». «Μπορεί να είμαστε στο 2017», λέει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «αλλά ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Ελληνίδων και Ελλήνων, υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας από το 2019 και μετά. Δεν χρειάζεται να σας πω ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει όλα αυτά που δεσμευόταν ότι δεν θα κάνει: περικοπές συντάξεων και μείωση αφορολόγητου. Κι ας έλεγαν ότι είναι αντισυνταγματικό το να νομοθετήσουν εκ των προτέρων. H εξαπάτηση των πολιτών είναι πρωτοφανής». 

«Μια άλλη Κυβέρνηση, η δική μας Κυβέρνηση, μπορεί να  προχωρήσει αποφασιστικά τις τολμηρές αλλαγές που χρειάζονται, να βάλει ξανά τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης και να δώσει ένα άλλο μήνυμα για το πού πάμε εντός και εκτός Ελλάδας. Και βέβαια θα αξιοποιήσει ό,τι καλύτερο διαθέτει η χώρα σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού. Έχουμε και τη γνώση και την ικανότητα ώστε οι πολίτες να αισθανθούν και πάλι την ασφάλεια της επιστροφής στην κανονικότητα», εξηγεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 
  
Επικρίνει τους δανειστές της Ελλάδας αναφέροντας ότι «έχουν και αυτοί ευθύνες για λάθη που έχουν συμβεί. Ανέχθηκαν την υπερφορολόγηση που είναι η βάση του μνημονίου Τσίπρα. Συμφώνησαν με το ασφαλιστικό - έκτρωμα του κ. Κατρούγκαλου. Κλείνουν τα μάτια στην άλωση της Δημόσιας Διοίκησης από τους κομματικούς εγκάθετους. Σήμερα επιμένουν σε υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Όπου θεωρώ ότι κάνουν λάθος θα τους το επισημαίνω επιδιώκοντας ταυτόχρονα αλλαγή πολιτικής. Αλλά για να είμαστε αξιόπιστοι πρέπει να αναλάβουμε και εμείς τις δικές μας ευθύνες.  Πρέπει να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας και να αποφασίσουμε εμείς τι είδους χώρα θέλουμε. Μπορώ να πείσω τους εταίρους ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να κάνει τις αλλαγές που πρέπει με δική της επιλογή και όχι από καταναγκασμό. Επιδιώκω αξιόπιστες, ειλικρινείς σχέσεις προκειμένου να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός στην πράξη».

Κατηγορεί ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα ότι «ούτε θέλει ούτε μπορεί» βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. «Προτιμά», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης «να βαυκαλίζεται ότι θα προκαλέσει πάλη των τάξεων, προβοκάροντας τους μεν εναντίον των δε. Η Κυβέρνηση σερβίρει «μπαγιάτικο Τσαβισμό», δηλαδή πολιτική φτήνια και οικονομική φτωχοποίηση. Το κύριο μέλημα της είναι η στοχοποίηση των πολιτικών της αντιπάλων με κάθε μέσο. Δεν έχουμε Κυβέρνηση αλλά κυβερνώσα αντιπολίτευση που στο υποσυνείδητό της γνωρίζει ότι αργά ή γρήγορα θα φύγει από την εξουσία. Όλη αυτή η χυδαιότητα και οι ψεύτικοι διχασμοί δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή αλλά δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες».

«Ο κ. Τσίπρας δεν εφαρμόζει απλά Μνημόνια, παράγει διαρκώς καινούργια. Επαναλαμβάνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε κοινωνικό πακέτο 12 δις και, αντ’ αυτού, έχει πάρει μέτρα 12,5 δις. Η χώρα πρέπει να βγει από το φαύλο κύκλο της οικονομικής καταστροφής. Το 2014 η Ελλάδα είχε τον καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης της Ευρωζώνης και διαπραγματευόταν την έξοδο στις αγορές και το μηχανισμό πιστοληπτικής στήριξης. Το 2016 ήταν η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που βρισκόταν ακόμα σε ύφεση», συνεχίζει ο κ. Μητσοτάκης. 

Τονίζει ότι «η Δ.Ε.Η. είναι ο σπασμένος καθρέφτης της ιδεοληψίας και της ανικανότητας, δηλαδή της πολιτικής ανεντιμότητας αυτής της Κυβέρνησης. Η ιστορία είναι γνωστή: ενώ υπέγραψε τη μείωση της συμμετοχής της Δ.Ε.Η. στην αγορά ενέργειας στο 50%, η Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να προσαρμόσει το ρόλο της στα νέα δεδομένα. Από τη μικρή Δ.Ε.Η. πήγαμε στη μισή Δ.Ε.Η.».

Χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη «η Ευρώπη να αλλάξει», τονίζοντας: «Η περαιτέρω πολιτική και οικονομική ενοποίησή της είναι όρος για να προχωρήσει μπροστά με πιο σταθερά βήματα. Όπως είναι δεδομένο ότι τα δικά μας ζωτικά εθνικά και οικονομικά συμφέροντα επιβάλλουν την παραμονή μας στο στενό πυρήνα της ΕΕ. Και αυτό θα είναι η κεντρική μας επιδίωξη». 

Μιλώντας για τον αυριανό πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει: «Και ο πρώτος γύρος στη Γαλλία και ο δεύτερος γύρος στις 6 Μαΐου είναι μια πολύ κρίσιμη αναμέτρηση όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Η ελπίδα και η πεποίθησή μου είναι ότι ο γαλλικός λαός θα επιλέξει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του. Θα συμβάλλει με την ψήφο του στην ενίσχυση του ευρωπαϊκού μετώπου λογικής, ρεαλισμού και αλλαγών που είναι παντού απαραίτητες».

Αναφερόμενος, τέλος, στην ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης, τονίζει: «Στους ικανούς ανθρώπους που ακόμα βλέπουν την ανάμειξή τους με τα κοινά με καχυποψία τους λέω: μην αφήσετε άλλους να διαμορφώνουν τις εξελίξεις για λογαριασμό σας. Ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος αλλά εγγυώμαι ένα πράγμα: αξιοκρατία».



Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κυρίτσης ανάμεσα στους 11 του "ΑΘΗΝΑ 9.84" που παραπέμπονται σε δίκη για σπατάλες 37 εκατ. ευρώ.




Διαβάζουμε στο Thetoc.gr

Σε δίκη παραπέμπονται έντεκα πρώην διευθυντές και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του«9,84» του δήμου Αθηναίων, για οικονομικές ατασθαλίες της περιόδου 2003 -2010.

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, έντεκα πρώην διευθυντές και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ραδιοφωνικού σταθμού «9,84» του δήμου Αθηναίων, για κατηγορίες που αφορούν οικονομικές ατασθαλίες της περιόδου 2003 -2010. 

Σύμφωνα με το πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, οι αδικαιολόγητες σπατάλες του ραδιοφωνικού σταθμού φθάνουν τα 37.000.000 ευρώ, τα οποία κατά τη δικογραφία, κατέληξαν σε δώρα, ταξίδια, λουλούδια, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και άλλα «πολυτελή αντικείμενα».

Το υπ’ αριθμ. 679/2017 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, διατάσσει τον διαχωρισμό της δικογραφίας και την αποστολή αντιγράφου στη Βουλή, όσον αφορά τον εν ενεργεία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κυρίτση, με αίτημα την άρση της ασυλίας του. Ο βουλευτής, με δήλωσή του για την υπόθεση, έχει υποστηρίξει ότι θεωρεί βέβαιη την απαλλαγή του, καθώς κινήθηκε με καλή πίστη ως μέλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης και με απόλυτο σεβασμό στο δημόσιο χρήμα.

Με το βούλευμα διαβιβάζεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών, αντίγραφο του βουλεύματος και των εγγράφων της δικογραφίας σχετικά με την καταστροφή των παγίων της δημοτικής επιχείρησης, προκειμένου να διερευνήσει εάν συντρέχουν ποινικές ευθύνες των μελών της Επιτροπής Καταστροφής Παγίων στις δημοτικές επιχειρήσεις, για να διερευνήσει εάν συντρέχουν ποινικές ευθύνες των μελών της επιτροπής και των συντακτών των τεχνικών εκθέσεων καταστροφής παγίων, για την πράξη της απλής συνδρομής σε απιστία στην υπηρεσία, από κοινού, σε βάρος ΟΤΑ.

Σύμφωνα με το πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών για τα οικονομικά πεπραγμένα του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού, οι αδικαιολόγητες σπατάλες «αγγίζουν» τα 37.000.000 ευρώ! Τα στοιχεία για τις δαπάνες είναι σοκαριστικά: για το «γραφείο του προέδρου» μόνο τη διετία 2009-2010 δόθηκαν 500 ευρώ για τσάντα γνωστής φίρμας, μανικετόκουμπα και ζώνη συνολικού κόστους 403 ευρώ, 23 μπουκέτα λουλούδια από 35 ευρώ έως 200 ευρώ η κάθε σύνθεση, πέντε τηλέφωνα γνωστής μάρκας αξίας άνω των 2500 ευρώ, δύο αρώματα 369 ευρώ. 

Για ταξίδια σε εξωτερικό και Ελλάδα δαπανήθηκαν την περίοδο 2001-2010 πάνω από 350.000 ευρώ. Επίσης, τα τα έξοδα δημοσίων σχέσεων έφτασαν στις 292.739 ευρώ το 2007, 332.184 ευρώ το 2008, 156.011 ευρώ το 2009 και 182.645 ευρώ το 2010, επιπλέον, τα έξοδα σε κούριερ, ήταν 10.809 ευρώ το 2007, 10.003 ευρώ το 2008, 48.093 ευρώ το 2009 και 69.626 ευρώ το 2010 και τα τα έξοδα φιλοξενίας που την περίοδο 2003-2007 ήταν 33.000 ευρώ, από το 2008 έως το 2010 αυξήθηκαν στις... 83.000 ευρώ.



Δέν υπάρχει θέμα για την κυβέρνηση στην Βενεζουέλα και απέριψετο αίτημα της Νέα Δημοκρατίας για συζήτηση




Είναι προκλητικοί και προστατευτικοί από την κυβέρνηση στο θέμα της Βενεζουέλας ενώ καθημερινά υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

Απέρριψε, επικαλούμενος "τεχνικούς" αλλά και "ουσιαστικούς" λόγους, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, Κώστας Δουζίνας, το αίτημα των βουλευτών της ΝΔ να συγκληθεί η Επιτροπή για το θέμα της κατάστασης που επικρατεί στη Βενεζουέλα.

Με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ο κ. Κώστας Δουζίνας και χρησιμοποιώντας μια παραπομπή από τον «Ερρίκο τον 4ο» του Σαίξπηρ, χωρίς να γνωρίζει και ο ίδιος γιατί σχολίασε την κίνηση της Νέα Δημοκρατίας λέγοντας "να κάνεις τη δουλειά σου με το να απασχολείς ζαλίζοντας τα μυαλά με ξένους καυγάδες. Εάν πετύχει αυτή η προσπάθεια μπορεί να εξαφανίσει τη μνήμη του παρελθόντος…".

 Ο κ. Δουζίνας είπε πως ουδέποτε στο πρόσφατο παρελθόν δεν έχει γίνει κάποια ανάλογη συνεδρίαση για τα εσωτερικά θέματα ενός άλλου κράτους. Και σημείωσε πως η ΝΔ δεν έχει ζητήσει μέχρι σήμερα, επί της προεδρίας του τη σύγκληση της Επιτροπής για οποιοδήποτε θέμα αφορά το έργο της και αφορούν την εξωτερική μας πολιτική και την άμυνα.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι "και εμάς μας απασχολεί η κατάσταση την Βενεζουέλα -και έμεναν προσωπικά που έχω σχέσεις με την Λατινική Αμερική- αλλά δεν μπορείς να πάρεις θεσμικά και να υποστηρίξεις τη μια ή την άλλη θέση…". 

Προσέξατε το τελευταίο την μία η την άλλη θέση δηλαδή μπορεί να φταίνε και οι άλλοι όπως το πραξικόπημα της δεξιάς  όπως αναφέρουν οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, για να καταλάβετε πώς αντιλαμβάνονται την κατάσταση στην Βενεζουέλα.




Σκηνικό πολέμου στο Καράκας: Αίμα, βία και οδομαχίες - Εικόνες σοκ!



Εικόνες χάους έρχονται από τη Βενεζουέλα όπου τα κύματα διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης Μαδούρο τις τελευταίες ημέρες έχουν παραλύσει τη χώρα. Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ταραχών που ξέσπασαν τη νύχτα της Πέμπτης, στο Καράκας, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της Βενεζουέλας, ανεβάζοντας στους 20 τον συνολικό αριθμό των νεκρών.



Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας, ορισμένοι από τους 11 νεκρούς πέθαναν από ηλεκτροπληξία, ενώ άλλοι σκοτώθηκαν από σφαίρες. Ακόμη έξι άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν στη συνοικία Ελ Βάγιε, στο νοτιοδυτικό τμήμα της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας.



Σύμφωνα με έναν πυροσβέστη, ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους από ηλεκτροπληξία ανέρχεται σε οκτώ.

Το περιστατικό συνέβη όταν μια ομάδα προσώπων εισέβαλε σε ένα αρτοποιείο με στόχο να το λεηλατήσει, στη συνοικία Ελ Βάγιε, σύμφωνα με τον πυροσβέστη, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.



Την ίδια ώρα σε κατάσταση σοκ βρίσκονται περισσότερα από 50 παιδιά στο Καράκας, τα οποία κινδύνευσαν να χάσουν τη ζωή τους μετά από επίθεση με αέριο που δέχθηκε το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύονταν.Οι αρχές ασφαλείας προχώρησαν στην εκκένωση του νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλεύονταν 54 παιδιά στην περιοχή Ελ Βάλε. 




Πηγή : life.gr