Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Ακροαριστερή - αριστερή τρομοκρατία επίθεση στο γραφείο του πρύτανη της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου


 

Επίθεση στον γραφείο του πρύτανη της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου πραγματοποίησε ομάδα περίπου 15 κουκουλοφόρων κακοποιών.

Η επίθεση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, όταν οι δράστες εισέβαλαν στο γραφείο και άρχισαν να σπάνε τζάμια. Παράλληλα, έγραψαν συνθήματα κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και έφυγαν από τον χώρο.

Η επίθεση φέρεται να έγινε με αφορμή την έφοδο της Αστυνομίας εντός της Πανεπιστημιούπολης, μετά την κατάληψη της πρυτανείας το πρωί της Δευτέρας, όπου συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, και οι κακοποιοί προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και τον χώρο της αριστεράς.





Πυροσβεστικό αεροσκάφος συνετρίβη σε αυτοκινητόδρομο στην Χιλή, νεκρός ο πιλότος

 

Horrifying moment firefighter plane explodes after hitting an overhead cable,  killing the pilot, while tackling a blaze in Chile | Daily Mail Online


Πυροσβεστικό αεροπλάνο χτύπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια, την ώρα που συμμετείχε σε κατάσβεση πυρκαγιάς κοντά σε αεροδρόμιο, και συνετρίβη σε αυτοκινητόδρομο στη Χιλή.

Το αεροσκάφος εξερράγη και τυλίχθηκε στις φλόγες, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του ο 58χρονος πιλότος.

Από το περιστατικό τραυματίστηκαν σοβαρά 3 πολίτες που βρίσκονταν στο έδαφος την ώρα της συντριβής.

Μέσα ενημέρωσης της χώρας ανέφεραν ότι ο πιλότος ήταν έμπειρος, αφού πριν από την Εθνική Δασική Υπηρεσία της Χιλής εργαζόταν για χρόνια σε ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες.

Οι Αρχές ερευνούν τα αίτια της τραγωδίας.





Ούτε στις Κάνες τέτοιο γλέντι όπως ο σχεδιασμός τριημέρου Κασσελάκη στις Σπέτσες - Θα φτάσουν μέχρι με σκάφη


 

Και επειδή ο όπως λέει και ο λαός λείπει ο Μάρτης απο την Σαρακοστή, δεν θα αφήσει το χάπενιγκ και θα περπατήσει στο κόκκινο χαλί και ο Αλέξης Τσίπρας παρά τις ξεφτίλες που τρώει η μία πίσω από την άλλη.

Ούτε στις Κάνες τέτοιες εκπλήξεις για το τριήμερο στις Σπέτσες που προγραμματίζει για την Παρασκευή ο Στέφανος Κασσελάκης για κύκλο εργασίας με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σύσκεψη στο σπίτι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει στις 4:30 το απόγευμα της Παρασκευής και θα ακολουθήσει δείπνο που θα τους παραθέσει ο κ. Κασσελάκης στο σπίτι του.

Το πρωί του Σαββάτου θα ακολουθήσει νέα συνάντηση εργασίας, με ένα κενό το μεσημέρι για φαγητό, δεν ξέρουμε που ίσως ελεύθερο πρόγραμμα του θιάσου. 

Η σύσκεψη θα επαναληφθεί το απόγευμα του Σαββάτου, για να ακολουθήσει δείπνο το βράδυ σε εστιατόριο του νησιού. Το τριήμερο θα καταλήξει την Κυριακή, οπότε και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα αναχωρήσουν για την Αθήνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχουμε αφίξεις και με... σκάφη, όπως ο Μπο ο Μάστορας του Κασσελάκη, πρώην ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, που θα έρθει με το σκάφος του.

Τώρα μένει να μετρήσουμε απουσίες, αλλά επειδή πρόκειται για Συριζαίους κρατάτε και μικρό καλάθι.



8 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή στον δράστη του Βοτανικού που βασάνιζε & σκότωνε γάτες

 


Πήρε γραμμή για τις φυλακές ο κακοποιός που δολοφόνησε δύο γάτες.

Ένας βασανιστής και δολοφόνος ζώων μπαίνει για πρώτη φορά φυλακή αποκλειστικά για παράβαση του άρθρου 24, παραγράφου 1, εδαφίου β, του νόμου 4830/2021 για την προστασία των ζώων.

Πρόκειται για τον άνδρα στον Βοτανικό ο όποιος κατηγορήθηκε για τον βασανισμό και τη φόνευση δύο γατιών. Καταδικάστηκε σήμερα σε 8 χρόνια ποινή κάθειρξης χωρίς αναστολή και με πρόστιμο 27.000 ευρώ (πλην του διοικητικού των 30.000€).

Αυτή η σκληρή ποινή δείχνει ότι η δικαιοσύνη σε τέτοια περιστατικά κακοποίησης και δολοφονίας αθώων ζώων έχει σκληρύνει και συγχαρητήρια στους δικαστές που δίκασαν τον κακοποιό.



Κούλογλου: O ΣΥΡΙΖΑ αυτοκαταστρέφεται με τον Κασσελάκη καθημερινά


 

Είναι αυτό που λένε άσε τα .............................. Κασσελάκη!!!!

Στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του, με αφορμή δημοσίευμα στο site «tvxs» ο τουρίστας πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, απαντά με ανάρτησή του ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

«Το Μαξίμου δεν χρειάζεται το TVXS για να καταστρέψει τον ΣυΡιζΑ. Που αυτοκαταστρέφεται με τον Κασσελακη. Κάθε μέρα. Αν δεν υπήρχε Κασελάκης ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να τον ανακαλύψει», έγραψε στα social media ο Στέλιος Κούλογλου.

Η ανάρτηση του Στέλιου Κούλογλου

Ο προκλητικός τουρίστας Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας του Στέλιου Κούλογλου, όπου γίνεται λόγος για «εντολή να κατέβουν από το κτίριο της Κουμουνδούρου όλες οι αφίσες με τον Αλέξη Τσίπρα». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την εντολή έδωσε ο Βαγγέλης Σκούφας, που θεωρείται από τους στενούς συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η φερόμενη εντολή να κατέβουν από όλο το κτίριο οι αφίσες του κ. Τσίπρα δόθηκε χθες το πρωί και ανακλήθηκε την τελευταία στιγμή, αφού προηγουμένως είχε προκαλέσει αντιδράσεις, και θα ξεφτιλιζόταν για ακόμα μία φορά ο καθεστωτικός τουρίστας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, στην ανάρτησή του, αναφέρεται στον Στέλιο Κούλογλου «της κλεμμένης έδρας», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για εκτέλεση της εντολής Μαξίμου «σκοτώστε τον ΣΥΡΙΖΑ, να μείνουμε με το βολικό ΠΑΣΟΚ».

«Ισως αυτό το άρθρο είναι μία καλή αφορμή να βάλουμε περισσότερες (σ.σ. αφίσες του Αλέξη Τσίπρα). Και θα δώσω τέτοια οδηγία άμεσα, διότι όλοι μας, και προσωπικά, είμαστε υπερήφανοι για τον Αλέξη» τονίζει σε άλλο σημείο ο κ. Κασσελάκης, και εδώ ταιριάζει το άσε τα ......................... Κασσελάκη.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη



Μειοψηφία ακροαριστερών και αριστερών φοιτητών κάνουν καταλήψεις - Αντιδρά η πλειοψηφία των φοιτητών

 


Κινητοποιήσεις, αποφάσισε η μειοψηφία των πανεπιστήμιων, που αποτελείται απο ομάδες ακροαριστερών και αριστερών φοιτητών, λόγω της πρόθεσης της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει τα μη κρατικά ΑΕΙ. 

Μειοψηφία φοιτητών που ανήκουν στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΚΝΕ) έχουν σηκώσει τη σημαία των καταλήψεων των σχολών, ενώ και η παράταξη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς με ακροαριστερά μέλη κινείται στο ίδιο μήκος κύματος. 

Αναμένονται αντιδράσεις από την πλειοψηφία των φοιτητών, καθώς και από την πρυτανεία που βάση τον νέο νόμο μπορεί να διαγράψει για πάντα ακροαριστερούς, αριστερούς και όχι μόνο φοιτητές για τις καταλήψεις.

Η εξωκοινοβουλευτική αριστερά που κινείται και στον αντιεξουσιαστικό χώρο κάλεσαν εχθές και αναρχικούς να κάνουν καταδρομική επίθεση και κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Πολυτεχνείου, σε ένα πανεπιστήμιο που δεν υπάρχει ίχνος φύλαξης, απο την υποτίθεται πανεπιστημιακή αστυνομία για να κοροιδεύει η κυβέρνηση τον κόσμο.

Σύμφωνα με στελέχη του ιδρύματος, κύριος λόγος της επίθεσης ήταν η απελευθέρωση, πριν από δύο μήνες, χώρου γιάφκα που τελούσε υπό κατάληψη («Το στέκι των Χημικών Μηχανικών» όπως ονομάζεται), σε κτίριο του ΕΜΠ. Μέρος των συνθημάτων που ακούστηκαν, ωστόσο, αφορούσαν και το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ενώ σχετική ανακοίνωση αναρτήθηκε σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

 Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε επτά προσαγωγές και τέσσερις συλλήψεις, ενώ οι καταληψίες ανάρτησαν ανακοινώσεις και βίντεο από τα γεγονότα σε μπλογκ του αντιεξουσιαστικού χώρου.



Νέοι βανδαλισμοί στο ΕΠΑΛ Λαυρίου ομάδα ανήλικων και όχι μόνο κακοποιών


 

Βανδαλισμοί σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο ΕΠΑΛ Λαυρίου, όταν άγνωστοι ανήλικοι και όχι μόνο κακοποιοί προσπάθησαν να πυρπολήσουν το σχολείο.

Ευτυχώς η πυρκαγιά έγινε έγκαιρα αντιληπτή από περιπολία του τοπικού τμήματος της Αστυνομίας και δεν πήρε καταστροφικές διαστάσεις. Γρήγορα έσβησε με επέμβαση της πυροσβεστικής.

Πριν λίγες μέρες και πιο συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή 12/1/2024 κυκλοφόρησε βίντεο που έδειχνε ανήλικους μαθητές κακοποιούς του ίδιου του ΕΠΑΛ να προκαλούν φθορές στο ίδιο τους το σχολείο. Ειδικότερα, στο βίντεο που τραβήχθηκε την ώρα του σχολικού διαλείμματος, φαίνονται τέσσερις κακοποιοί μαθητές να πετούν πέτρες στα τζάμια του σχολείου τα οποία έσπασαν σε δευτερόλεπτα.

Δέν γνωρίζουμε εάν έχουν συλληφθεί μαζί με τους γονείς τους, και περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις.


Δείτε το βίντεο:



epal-1
epal-2
epal-3
epal-4
epal-5
epal-6
epal-7
epal-8
epal-9
epal-10
epal-11
12
epal-13
epal-14




Δρυμιώτης για αρχηγούς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ: Δεν πείθουν ούτε τους δικούς τους ψηφοφόρους

 



Την αδυναμία των Κασσελάκη και Ανδρουλάκη να πείσουν ακόμη και τους δικούς τους ψηφοφόρους, όπως καταγράφουν και οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, υπογράμμισε ο πολιτικός αναλυτής, Ανδρέας Δρυμιώτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και «Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τα ευρύματα των δημοσκοπήσεων που καταγράφουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, με χαοτική απόσταση από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ο Αδρέας Δρυμιώτης τονίζει και είναι σημαντικό: 

«Οι ψηφοφόροι των κομμάτων κρίνουν ότι ο Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Τα δύο κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) έχουν στην καταλληλότητα για πρωθυπουργό 7%. Δηλαδή δεν πείθουν τους δικούς τους ψηφοφόρους. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί. Έχει παγιωθεί αυτό σε όλες τις δημοσκοπήσεις μετά τις εκλογές. Δηλαδή οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και οι μισοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν κρίνουν τον αρχηγό τους κατάλληλο για πρωθυπουργό. Μην απορούμε για την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας. Αντίθετα η ΝΔ με 38% στην πρόθεση ψήφου και 41% στην καταλληλότητα για πρωθυπουργό σημαίνει ότι ακόμη και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων κρίνουν ότι ο Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός».




Αποκάλυψη σοκ απο την Ν.Δ. για τα Τέμπηπλήρης απουσία ελέγχων ΡΑΣ και Hellenic Train στους μηχανοδηγούς

 


Σοβαρά ερωτήματα για τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) και τη Hellenic Train προέκυψαν, σύμφωνα με την Νέα Δημοκρατία για τα Τέμπη, στο πλαίσιο της χθεσινής κατάθεσης της προέδρου της ΡΑΣ, Ι. Τσιαπαρίκου.

Όπως σημείωσαν, τη συνεδρίαση μονοπώλησαν οι αποκαλύψεις για την κατάσταση της υγείας του μηχανοδηγού της μοιραίας αμαξοστοιχίας (δύο εγκεφαλικά επεισόδια με ιστορικό υποτροπής) που ήρθαν χθες και σήμερα στο φως της δημοσιότητας και παρόλα αυτά ο οδηγός συνέχιζε να ανεβαίνει σε τρένο. Υπενθυμίζουμε ότι την διοίκηση της ΡΑΣ αποτελούσαν και δεν γνωρίζουμε εάν αποτελούν ακόμα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θα έπρεπε να ελέγχουν την καταλληλότητα των οδηγών.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. που συμμετέχουν στην εξεταστική κάνουν λόγο για «μπαλάκι ευθυνών», «η κ. Τσιαπαρίκου κατέθεσε ότι οι μηχανοδηγοί υποχρεούνται να περνούν από αυστηρές ιατρικές εξετάσεις, για τις οποίες την ευθύνη έχει η Hellenic Train, και στη συνέχεια οι φάκελοί τους αποστέλλονται σφραγισμένοι στη ΡΑΣ. Ο συγκεκριμένος οδηγός, υποστήριξε, είχε περάσει από όλες τις προβλεπόμενες εξετάσεις. Η γνωμάτευση ωστόσο που ενέκρινε η ΡΑΣ και που παρουσίασε η κ. Τσιαπαρίκου στην επιτροπή δεν φέρει ούτε ΑΜΚΑ, αλλά ούτε και αριθμό ταυτότητας, εγείροντας μείζονα ερωτήματα για την εγκυρότητά της, αλλά και την αξιοπιστία τής όλης διαδικασίας ελέγχου των ιατρικών πιστοποιητικών από την ανεξάρτητη αρχή και εν γένει για τη συνολική λειτουργία της».

«Κατόπιν αυτού», αναφέρει η πλευρά της Ν.Δ., «ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στην επιτροπή, κ. Τσαβδαρίδης, ζήτησε να κατατεθεί ο πλήρης φάκελος του μηχανοδηγού, ενώ ο κ. Κόκκαλης, από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε υπόνοιες για κουκούλωμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πιθανώς να υπήρχαν ευθύνες και σε αυτούς που εξέδιδαν τα πιστοποιητικά υγείας, να το ψάξουμε και αυτό».

Μιλώντας, ακολούθως, για διαδικασία «Από τον Άννα στον Καϊάφα…», οι Ν.Δ. επισήμανε: 

«Μπορεί η Hellenic Train να είναι υπεύθυνη για τις ιατρικές εξετάσεις και την καταλληλότητα του προσωπικού της, η ΡΑΣ όμως είναι εκείνη που έχει τον τελικό λόγο της πιστοποίησης αυτής της καταλληλότητας, μέσω του Μητρώου πιστοποιημένων ιατρών που διατηρεί, ακριβώς για τον συγκεκριμένο σκοπό. Άραγε, ήλεγξε ποτέ αυτούς τους γιατρούς που εκδίδουν τα πιστοποιητικά υγείας των οδηγών;

Από το ελλιπές έγγραφο που κατέθεσε στην επιτροπή σίγουρα δεν προέκυψε κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα όλοι οι βουλευτές να συμφωνήσουν για την προχειρότητα και την προβληματική διαχείριση εκ μέρους της ΡΑΣ, αλλά και της Hellenic Train, για ένα τόσο κρίσιμο θέμα που αφορά την ασφάλεια των επιβατών».

«Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία της επιτροπής, με πρωτοβουλία του κ. Τσαβδαρίδη, ζήτησε στην αρχή της συνεδρίασης αυτή να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, για να προστατευτούν τα προσωπικά δεδομένα του μηχανοδηγού. Η πλευρά, ωστόσο, του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων το αρνήθηκαν, φέροντας ακέραια την ευθύνη για την επικοινωνιακή εκμετάλλευση του θέματος. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πρώτες διαρροές που κυκλοφόρησαν ήταν στα φιλικά προς την αξιωματική αντιπολίτευση ΜΜΕ…» παρατήρησαν οι κύκλοι της πλειοψηφίας στην εξεταστική επιτροπή.




Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο που πρόκειται να φέρει η Κυβέρνηση

 



Πρόκειται για ένα νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει ήδη σε 20 ευρωπαϊκές χώρες και αφορά στην απαλοιφή οποιασδήποτε διάκρισης ανάλογα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό στο ζήτημα της σύναψης ενός πολιτικού γάμου.

  • Μέχρι σήμερα είναι σε ισχύ το Σύμφωνο Συμβίωσης στο πλαίσιο του οποίου, δύο άτομα του ίδιου φύλου  μπορούσαν να υπογράψουν το Σύμφωνο σε έναν συμβολαιογράφο. Τώρα, με τη ρύθμιση που εισάγουμε θα έχουν την δυνατότητα να πάνε σε ένα Δημαρχείο και να συνάψουν έναν πολιτικό γάμο, όπως μπορεί να κάνει ένα ετερόφυλο ζευγάρι.
  • Υπάρχουν ομόφυλα ζευγάρια που έχουν παιδιά και με την πρόταση αυτή διασφαλίζουμε ίσα δικαιώματα για όλα τα παιδιά. Από τη στιγμή που ένας άνδρας ή μια γυναίκα έχουν το δικαίωμα να υιοθετούν ένα παιδί μόνοι τους από το 1946, αποτελεί κενό νόμου το να μην αναγνωρίζεται αυτό το παιδί στο πλαίσιο ενός ζευγαριού. Πρακτικά το μεγαλώνουν βάσει δύο πράξεων: της υιοθεσίας και του συμφώνου συμβίωσης. Το ερώτημα, λοιπόν που γεννάται είναι γιατί το παιδί αυτό αν ένας από τους δύο φύγει από τη ζωή να πάει σε ένα ίδρυμα. Επίσης,  αν αυτό το παιδί νοσήσει γιατί να μη μπορούν και οι δύο που το μεγαλώνουν να το επισκεφτούν ή να έχει δικαίωμα το παιδί να κληρονομήσει και τους δύο που το μεγαλώνουν και όχι μόνο τον θετό του γονέα.
  • Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή στο καθεστώς της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ούτε θα τεθεί ζήτημα για «γονέα 1» και «γονέα 2», όπως ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.





Ταμείο Ανάκαμψης: 14,7 δισ. ευρώ έχουν εισρεύσει έως σήμερα στην Ελλάδα

 


Τον απολογισμό της πορείας απορρόφησης, τον προγραμματισμό για το 2024 και τη σημασία της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων που έχει στη διάθεσή της η χώρα προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας, με επίκεντρο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, παρουσίασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρης Σκάλκος, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ-ΤΑ, κ. Γιώργος Ζερβός, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΚΤ, κα. Νίκη Δανδόλου και ο Διοικητής του Ταμείου Ανάκαμψης, κ. Ορέστης Καβαλάκης. Σε συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε στο πλαίσιο της τριμηνιαίας ενημέρωσης της κοινής γνώμης, μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι:

  • Πάνω από το 60% της ανάπτυξης του 2024 θα προέλθει από το ΠΔΕ, το οποίο, αυτή τη χρονιά, θα ανέλθει σε 12,2 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 12%, και θα είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων 14 ετών.
  • ΕΣΠΑ: Η ολοκλήρωση της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 συνοδεύτηκε από την επιτυχή πλήρη απορρόφηση όλων των διαθέσιμων πόρων για τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ και την αποτελεσματική αξιοποίησή τους σε δράσεις που συνέβαλαν αποφασιστικά στον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας, την ανάπτυξη και τη συνοχή των περιφερειών της χώρας. Για την περίοδο ΕΣΠΑ 2021- 2027, οι προσκλήσεις ανέρχονται ήδη στο 1/3 του προϋπολογισμού, για έργα 5,4 δισ. ευρώ.
  • Ως προς το Ταμείο Ανάκαμψης, με την τελευταία έγκριση εκταμίευσης του 3ου αιτήματος πληρωμής ύψους 3,6 δισ. ευρώ, το συνολικό ποσό που έχουμε λάβει ανέρχεται στα 14,7 δισ. ευρώ. Μετά την πρόσφατη Αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου Ελλάδα 2.0, οι συνολικοί ευρωπαϊκοί πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης ανέρχονται πλέον στα 36 δισ. ευρώ εκ των οποίων 18,2 δισ. για επιχορηγήσεις και 17,7 δισ για το δανειακό πρόγραμμα. Εντός του 2024 προγραμματίζεται η υποβολή δύο ακόμα αιτημάτων πληρωμών συνολικού ύψους 7,2 δισ. ευρώ σε δάνεια και επιχορηγήσεις.


Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση της επαγγελματικής κατάρτισης

 



Η αναβάθμιση της παρεχόμενης επαγγελματικής κατάρτισης αποτελεί μονόδρομο στην προσπάθειά μας να ενισχύσουμε τη διασύνδεση εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας από κοινού με την “απάντηση” στις ανάγκες των τοπικών  κοινωνιών ή των  επιχειρηματικών ζωνών. Στο πλαίσιο αυτό, οι σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις που προωθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, που ψηφίζεται την Πέμπτη, έχουν ως εξής:

  • Αναβάθμιση των ΙΕΚ και μετονομασία τους σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης. Επιδίωξή μας είναι, οι ΣΑΕΚ, πλέον, να αποκτήσουν έναν εξαιρετικά διευρυμένο ρόλο σε ό,τι αφορά στην διασύνδεση των καταρτιζόμενων και των αποφοίτων τους με την αγορά εργασίας σε τοπικό, περιφερειακό και κλαδικό επίπεδο.
  • Στις Σχολές αυτές, ενσωματώνονται 130 νέοι Οδηγοί Κατάρτισης, δηλαδή, νέα προγράμματα σπουδών.
  • Προβλέπεται η ίδρυση 60 Κ.Ε.Ε.Κ.- campuses στοχευμένων θεματικά (πχ: ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος).
    • Τα ΚΕΕΚ θα συμβάλουν στην ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ όλων των δομών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και τη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας και την τοπική οικονομία.
    • Σε κάθε Κ.Ε.Ε.Κ. θα συνυπάρχουν και θα αλληλεπιδρούν, ΣΑΕΚ, Επαγγελματικά Λύκεια και Εργαστηριακά Κέντρα.
    • Ιδρύονται και λειτουργούν τα Γραφεία Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας (Γ.Ε.Α.Σ.) ως οργανικές μονάδες των Κ.Ε.Ε.Κ.
  • Οι ειδικές προβλέψεις των Πειραματικών ΕΠΑ.Λ., από τον Σεπτέμβριο του 2025, γενικεύονται σε όλα τα ΕΠΑ.Λ. (θεσμοί και λειτουργίες όπως η Επιτροπή Συντονισμού του Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου, η πρακτική άσκηση των μαθητών, η εφαρμογή νέων προγραμμάτων σπουδών και η εναρμόνισή τους με τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας, η δημιουργία εικονικών ή μη επιχειρήσεων).
  • Ενίσχυση των Εργαστηριακών Κέντρων με σύγχρονο εξοπλισμό άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος ήδη παραδίδεται.


Στη φυλακή η «Λορέλα» και ο 33χρονος από την Εκάλη για το κύκλωμα μαστροπείας

 


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες για το κύκλωμα μαστροπείας, που εξωθούσε ανήλικες στην πορνεία.

Κομβικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να έχει μία 31χρονη με το όνομα «Λορέλα», η οποία πήρε τον δρόμο για τις φυλακές.

Η 31χρονη, η οποία είναι μητέρα ανήλικου παιδιού, φέρεται να είναι εκείνη που «ψάρευε» ανήλικες, ώστε στη συνέχεια να τις εξωθεί στην πορνεία και να παίρνει ποσοστά από τα ερωτικά ραντεβού. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η «Λορέλα» από το 2022 είχε αναπτύξει φιλική σχέση με μια 15χρονη και τη βοηθούσε να βρίσκει «πελάτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 31χρονη αρνήθηκε τις κατηγορίες. Στην απολογία της φέρεται να υποστήριξε πως δεν εξωθούσε κορίτσια στην πορνεία και πως όταν υποψιάστηκε πως κάτι συμβαίνει με τη 17χρονη, την οποία γνώριζε από το ινστιτούτο αισθητικής που διατηρεί, προσπάθησε να την πείσει να σταματήσει. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορούμενούς της.

Μαζί με την 31χρονη κατηγορούνται και άλλα δύο άτομα, ένας 33χρονος φίλος της και ένας 55χρονος, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν ότι νόμιζαν πως τα κορίτσια ήταν 20 ετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 33χρονος, στα μέσα Απριλίου 2023, ανάρτησε φωτογραφίες της 15χρονης και μίας επίσης ανήλικης, 17 ετών, σε ιστότοπο, μέσω του οποίου πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 10 ερωτικά ραντεβού σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας. Μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο 55χρονος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 5.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου 2023 φαίνεται να συνευρέθη ερωτικά στην οικία του με τη 15χρονη και ακόμη μία ανήλικη, έναντι χρηματικού ποσού, ενώ κατά το ίδιο διάστημα και προγενέστερα να προέβη σε όμοιες πράξεις με τις εν λόγω ανήλικες, τόσο από κοινού όσο και με καθεμία ξεχωριστά.

Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για μαστροπεία σε βάρος προσώπου νεότερου των 15 ετών, κατ' εξακολούθηση, μαστροπεία σε βάρος ανηλίκου με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας κατ' εξακολούθηση, πορνογραφία (παραγωγή, διανομή και κατοχή) με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων μέσω πληροφοριακών συστημάτων κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή, κατ' επάγγελμα, καθώς και γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, σε βάρος προσώπου νεωτέρου των 15 ετών και προσώπου μεγαλύτερου των 15 ετών, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ακόμα δύο εμπλεκόμενοι, μία 26χρονη και ένας 64χρονος, οι οποίοι θα απολογηθούν την Παρασκευή.




Κακοποιοί πετάνε τρικάκια έξω από σχολεία για να ποτίσουν με μίσος τα παιδιά και να τα στρατολογήσουν

 



Δεν αλώνουν στην κυριολεξία μόνο τα πανεπιστήμια, αντιεξουσιαστές και κάθε ακροαριστερός κακοποιός, στόχος τους είναι και δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Ακροαριστεροί κακοποιοί και αντιεξουσιαστές έχουν γεμίσει τις περιοχές έξω από τα σχολεία στο Παλαιό Φάληρο, προφανώς και σε άλλες γειτονιές, με τρικάκια που γράφουν " Ας πεθάνει και κανένας μπάτσος" , "Να ματώσουν τους δολοφόνους της ΕΛ.ΑΣ.".

Δεν διστάζουν να ρίξουν τρικάκια με τέτοιο περιεχόμενο έξω και από τα δημοτικά, και τα συγκεκριμένα τρικάκια ήταν πεταγμένα σήμερα το πρωί 17.1.2024 έξω από το σχολικό συγκρότημα της Κοψαχείλα στο Παλαιό Φάληρο που περιλαμβάνει, νηπιαγωγείο, δημοτικό, Λύκειο και Γυμνάσιο, σε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο.



Ο σκοπός είναι ένας, να ποτίσουν οι κακοποιοί με μίσος τα παιδιά μας, και να στρατολογήσουν ανήλικους για να τα χρησιμοποιήσουν στις εγκληματικές τους ενέργειες.

Αυτό δείχνει ότι αυτές οι ομάδες κακοποιών λειτουργούν ανεξέλεγκτες αφού η αστυνόμευση στις γειτονιές ειδικά τα βράδια είναι ανύπαρκτη. 



Έκρηξη έξω από ναυτιλιακή εταιρεία στον Πειραιά

 


Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην αστυνομία μετά από έκρηξη που σημειώθηκε έξω από τα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας στον Πειραιά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περίπου στις 01:45 άγνωστοι κακοποιοί τοποθέτησαν γκαζάκια και πέταξαν τρικάκια στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας που βρίσκεται στην οδό Κάστορος 55.

Οι κακοποιοί πέταξαν τρικάκια για λευτεριά στην Παλαιστίνη.



Από την ανάφλεξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στον υαλοπίνακα της ναυτιλιακής εταιρείας, ενώ η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή έξι ατόμων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ λίγη ώρα αργότερα τα έξι άτομα που προσήχθησαν αφέθηκαν ελεύθερα.

Σε εξέλιξη η έρευνα των αρχών.