Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Μειοψηφία ακροαριστερών και αριστερών φοιτητών κάνουν καταλήψεις - Αντιδρά η πλειοψηφία των φοιτητών

 


Κινητοποιήσεις, αποφάσισε η μειοψηφία των πανεπιστήμιων, που αποτελείται απο ομάδες ακροαριστερών και αριστερών φοιτητών, λόγω της πρόθεσης της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει τα μη κρατικά ΑΕΙ. 

Μειοψηφία φοιτητών που ανήκουν στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΚΝΕ) έχουν σηκώσει τη σημαία των καταλήψεων των σχολών, ενώ και η παράταξη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς με ακροαριστερά μέλη κινείται στο ίδιο μήκος κύματος. 

Αναμένονται αντιδράσεις από την πλειοψηφία των φοιτητών, καθώς και από την πρυτανεία που βάση τον νέο νόμο μπορεί να διαγράψει για πάντα ακροαριστερούς, αριστερούς και όχι μόνο φοιτητές για τις καταλήψεις.

Η εξωκοινοβουλευτική αριστερά που κινείται και στον αντιεξουσιαστικό χώρο κάλεσαν εχθές και αναρχικούς να κάνουν καταδρομική επίθεση και κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Πολυτεχνείου, σε ένα πανεπιστήμιο που δεν υπάρχει ίχνος φύλαξης, απο την υποτίθεται πανεπιστημιακή αστυνομία για να κοροιδεύει η κυβέρνηση τον κόσμο.

Σύμφωνα με στελέχη του ιδρύματος, κύριος λόγος της επίθεσης ήταν η απελευθέρωση, πριν από δύο μήνες, χώρου γιάφκα που τελούσε υπό κατάληψη («Το στέκι των Χημικών Μηχανικών» όπως ονομάζεται), σε κτίριο του ΕΜΠ. Μέρος των συνθημάτων που ακούστηκαν, ωστόσο, αφορούσαν και το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ενώ σχετική ανακοίνωση αναρτήθηκε σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

 Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε επτά προσαγωγές και τέσσερις συλλήψεις, ενώ οι καταληψίες ανάρτησαν ανακοινώσεις και βίντεο από τα γεγονότα σε μπλογκ του αντιεξουσιαστικού χώρου.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου