Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Iταλία: Από τη φυλακή σε κατ'οίκον περιορισμό εκατοντάδες μέλη της μαφίας λόγω κορωνοϊού



Όπως αποκαλύπτει σήμερα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, 376 μέλη της μαφίας βγήκαν από την φυλακή και εστάλησαν σε κατ΄οίκον περιορισμό, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό και των φόβων για διάδοση του ιού στο εσωτερικό των σωφρονιστικών ιδρυμάτων.

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα της Ρώμης, πρόκειται για «νονούς» και μέλη του οργανωμένου εγκλήματος που βρίσκονταν οι περισσότεροι στις φυλακές του Μιλάνου, της Νάπολης και του Παλέρμο της Σικελίας.

Η επιστροφή στους τόπους διαμονής τους προκαλεί σειρά προβλημάτων στις διάφορες εισαγγελίες, οι οποίες, μαζί με της αστυνομικές αρχές, πρέπει να ελέγχους καθημερινά τα μέλη αυτά των ιταλικών μαφιών, δηλαδή της Κόζα Νόστρα, της Ντράγκετα και της Σάκρα Κορόνα Ουνίτα.

Ο πλήρης κατάλογος των αποφυλακισθέντων κοινοποιήθηκε πρόσφατα στην ειδική επιτροπή του ιταλικού κοινοβουλίου που είναι αρμόδια για την καταπολέμηση της μαφίας.

Oι οικογένειες των θυμάτων της Κόζα Νόστρα και της μαφίας της Νάπολης με ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την πικρία και την αγανάκτησή τους , για την απόφαση μετατροπής της κράτησης εντός σωφρονιστικού ιδρύματος, σε κατ΄οίκον περιορισμό. « Η κίνηση αυτή ανοίγει και πάλι τις πληγές μας», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Tη συνολική ευθύνη για την σχετική απόφαση ανέλαβε ο διευθυντής του τομέα σωφρονιστικών ιδρυμάτων του ιταλικού υπουργείου Δικαιοσύνης Φραντσέσκο Μπασεντίνι, ο οποίος, μετά την αντίδραση του Τύπου και της αντιπολίτευσης, υπέβαλε την παραίτησή του. Πάντως ο Ιταλός υπουργός Δικαιοσύνης Αλφόνσο Μποναφέντε δήλωσε με έμφαση ότι δεν πρόκειται για πολιτική απόφαση της κυβέρνησης Κόντε και ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την κίνηση αυτή.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Η Ξένη Δημητρίου διαψεύδει και αδειάζει Τζανακόπουλο για σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ - NOVARTIS



Το ένα "χαστούκι" πίσω από το άλλο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαψεύδει και αδειάζει τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στην προανακριτική Επιτροπή. Συγκεκριμένα, παραδέχτηκε ότι όταν επισκέφτηκε τον Άρειο Πάγο ο Δημήτρης Τζανακόπουλου (τότε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος) η ενημέρωση δεν αφορούσε την δικογραφία για την Novartis.

Ο Τζανακόπουλος είχε πεί ψέματα εξαπατώντας ότι είχε μεταβεί στον Άρειο Πάγο προκειμένου στη συνέχεια να ενημερώσει τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την δικογραφία της NOVARTIS. Μάλιστα, η κυρία Δημητρίου φέρεται να είπε στα μέλη της επιτροπής πως όλα έγιναν τυχαία. Να θυμίσουμε ότι μια ημέρα μετά την επίσκεψη Τζανακόπουλου ήρθε η δικογραφία στη Βουλή. 

Η πρώην εισαγγελέας ξεκαθάρισε ότι του είπε γι’ αυτό, την ώρα που ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώπιον της επιτροπής, πριν από λίγες εβδομάδες είχε πει πως τότε η απάντηση της κυρίας Δημητρίου ήταν πως «από την ενημέρωση που έχει από την εισαγγελία διαφθοράς αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες ή ημέρες να διαβιβαστεί ο φάκελος». 

Την ίδια ώρα, η πρώην εισαγγελέας κατάθεσε έγγραφο του Μαρτίου του 2017, σύμφωνα με το οποίο η πρώην γενικής επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου ζητούσε τον έλεγχο του Ν. Μανιαδάκη, με την Ελένη Τουλουπάκη τελικά να τον προωθεί ως προστατευόμενο μάρτυρα. Με άλλα λόγια, όπως λένε πηγές της επιτροπής, επιβεβαιώνεται η καταγγελία του κ. Μανιαδάκη ότι τον απείλησαν πως αν δεν μιλήσει θα καταστεί κατηγορούμενος. 


Νέα ξεφτίλα Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν την πρόταση Μητσοτάκη να καταθέσουν στεφάνι στην MARFIN



Δεν φτάνει που δεν βρήκαν οι σύντροφοι να γράψουν λίγα λόγια του Τσίπρα γιατί δεν του βγαίνουν από μόνα τους, για τα θύματα της MARFIN, είναι και προκλητικοί για ακόμα μία φορά. 

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ίχνος σοβαρότητας ίσως επειδή ανοίγει και πάλι ο φάκελος της MARFIN που σημαίνει ότι κινδυνεύουν με φυλακή σύντροφοι, απορρίπτει την πρόσκληση Μητσοτάκη προς τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων να παραστούν στα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλακέτας για τα θύματα της Marfin.

Με λίγα λόγια στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αρέσει η πλακέτα για τα ακροαριστερά θύματα των συντρόφων, και θα πάνε μόνοι τους να καταθέσουν στεφάνι όπως τουλάχιστον λένε "τιμώντας" τους νεκρούς.

Αναφέρει στην να είχαμε να λέγαμε ανακοίνωσή του για την Marfin ο ΣΥΡΙΖΑ και με βαριά καρδιά:

«Όπως και τότε, τις δύσκολες μέρες του 2010, έτσι και σήμερα, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, παρά τις κατά καιρούς διχαστικές προσπάθειες, τιμά τα θύματα της Marfin.

Όπως τότε, έτσι και σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τον εντοπισμό και την τιμωρία των φυσικών αυτουργών του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία, στο τιμόνι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκονται με επιλογή του κ. Μητσοτάκη οι ίδιοι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν τότε την υπόθεση χωρίς να εντοπίσουν και να οδηγήσουν τους ενόχους στη Δικαιοσύνη. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να πράξουν το καθήκον τους για την πλήρη διαλεύκανση της τραγωδίας.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να ξεχνά ότι η Δικαιοσύνη καταδίκασε τρία ανώτατα στελέχη της τράπεζας γιατί κλείδωσαν τους εργαζόμενους αναγκάζοντάς τους να δουλέψουν υπό την απειλή απόλυσης και απεφάνθη πως «ο θάνατος των υπαλλήλων της Marfin θα είχε αποφευχθεί εάν το συγκεκριμένο κατάστημα της οδού Σταδίου δεν είχε τεράστια προβλήματα ασφαλείας».




Μίλησαν όλοι στην βουλή για το έγκλημα στην MARFIN εκτός από τον ξεφτίλα ΣΥΡΙΖΑ



Νέα πρόκληση από την μεγαλύτερη ξεφτίλα στην Ελλάδα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η συμπεριφορά δείχνει την συγκάλυψη στον έγκλημα από τον ΣΥΡΙΖΑ που καλύπτει τους δολοφόνους συντρόφους εδώ και 10 χρόνια, αφήνοντας ερωτηματικά στους πολίτες για το ποιος ευθύνεται για αυτή την δολοφονία.

Με αναφορά στα θύματα της Marfin ξεκίνησαν τις τοποθετήσεις τους στην Βουλή οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί στην συζήτηση που διεξάγεται για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο. Ντροπή και ξεφτίλα προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας και οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέφυγαν να τοποθετηθούν για την δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο πριν από μια δεκαετία αν και όμως μετείχαν στην τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των θυμάτων.

Ενοχή σε όλο της το μεγαλείο καλύπτοντας τους ακροαριστερούς συντρόφους δολοφόνους που είναι η ώρα να αποκαλυφθούν.


Εντολή να μην κόβεται σε κανέναν το νερό



Την εντολή να μην κοπεί σε κανέναν καταναλωτή το νερό έχει δώσει ο υπουργός υποδομών, Κώστας Καραμανλής, όπως ανακοίνωσε μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Καραγιάννης, μετά τις ουρές που σχηματίστηκαν από το πρωί στην ΕΥΔΑΠ στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Καραγιάννης, κάλεσε τους καταναλωτές να προτιμούν τις ηλεκτρονικές πληρωμές καθώς αυτό που έχει τώρα σημασία είναι η υγεία. Τόνισε ότι ακόμη και εκείνοι που δεν μπορούν να πληρώσουν ηλεκτρονικά, μετά από την απόφαση να μην κόβεται το νερό, μπορούν να περιμένουν και να μην προσέλθουν τώρα να εξυπηρετηθούν στο κατάστημα.

Έως και 45 λεπτά η αναμονή

Η ουρά από νωρίς το πρωί φτάνει μέχρι την πλατεία Ομονοίας. Στις 10.30 περίμεναν να εξυπηρετηθούν πάνω από 30 άτομα και ο μέσος όρος αναμονής έφτανε τα 40 με 45 λεπτά. Αιτία ότι οι πολίτες εξυπηρετούνται για λόγους υγιεινής από δυο υπαλλήλους ενώ θερμομετρούνται όλοι όσοι εισέρχονται στην ΕΥΔΑΠ.

Σε γενικές γραμμές οι καταναλωτές τηρούν της αποστάσεις ωστόσο δυνάμεις της αστυνομίας βρέθηκαν στο σημείο και έκαναν κάποιες συστάσεις.


Πηγή: skai.gr




165 νέοι θάνατοι στη Γερμανία που δείχνει να χάνει την μπάλα



Την ώρα που οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες δείχνουν να συνέρχονται από την πανδημία έχοντας περιορίσει κρούσματα και θανάτους, σε 165 αυξήθηκε ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν στην COVID-19 το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία.

Η Γερμανία δείχνει να χάνει την μπάλα με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κοροναϊού να ανέρχεται πλέον σε 6.996, όπως δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει καθημερινά στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut, το οποίο είναι ειδικευμένο στις μολυσματικές ασθένειες.

Ο ημερήσιος απολογισμός των θυμάτων κατέγραψε αύξηση στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα και αυτό δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά και οι Γερμανοί θα είναι πηγή μόλυνσης έτσι και αποφασίσουν διακοπές σε άλλες χώρες.

Παράλληλα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε κατά 947 στα 164.807, κατά τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Η εξάπλωση του ιού μπήκε ξανά σε ανοδική τροχιά σε σύγκριση με το προηγούμενο διήμερο, κατά το οποίο καταγράφηκαν λιγότερα από 700 κρούσματα.


Παραιτήθηκε ο Βρετανός «Τσιόδρας» επειδή «έσπασε» την καραντίνα



Ένας Βρετανός επιστήμονας, σύμβουλος της κυβέρνησης στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας, παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση του αυτή, αφού η εφημερίδα Daily Telegraph αποκάλυψε ότι έσπασε την καραντίνα για να συναντηθεί με μια φίλη του.

Ο επιδημιολόγος Νιλ Φέργκιουσον, καθηγητής στο Imperial College του Λονδίνου, ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε από την Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για τα Επείγοντα (SAGE), η οποία παίζει βασικό ρόλο στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο καθηγητής δέχτηκε δύο φορές επίσκεψη από μια 38χρονη φίλη του. Το γεγονός αυτό παραβιάζει τους κανόνες που λένε ότι οι πολίτες μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο για να ψωνίσουν τρόφιμα, για να αθληθούν, για ιατρικούς λόγους ή αν δεν είναι εφικτό να εργαστούν από το σπίτι.

«Δέχομαι ότι έκανα ένα λάθος κρίσης και πήρα την λάθος πορεία. Επομένως αποσύρομαι από την ανάμιξή μου στη SAGE», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Η ομάδα του Φέργκιουσον ήταν εκείνη που σχεδίασε το μοντέλο για την πιθανή εξάπλωση του ιού. Οι υπουργοί έχουν κατ’ επανάληψη επικαλεστεί αυτό το μοντέλο, που σηματοδότησε τη «στροφή» της κυβέρνησης στον τρόπο διαχείρισης της επιδημίας. Με βάση αυτό το μοντέλο, στη χειρότερη περίπτωση οι νεκροί θα έφταναν τις 500.000.

«Ενήργησα με την πεποίθηση ότι είμαι προστατευμένος, αφού βρέθηκα θετικός στον κορωνοϊό και απομονώθηκα πλήρως για σχεδόν δύο εβδομάδες αφού παρουσίασα συμπτώματα. Λυπάμαι πολύ αν τυχόν υπονόμευσα τα σαφή μηνύματα για την ανάγκη να συνεχιστεί η κοινωνική αποστασιοποίηση ώστε να ελεγχθεί αυτή η καταστροφική επιδημία» κατέληξε.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
skai.gr


Μητσοτάκης: Το Σάββατο η αποκάλυψη της πλακέτας μνήμης για τους νεκρούς της Marfin



Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η αποκάλυψη της πλακέτας μνήμης για τους νεκρούς της Marfin, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως γνωστοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός καλεί μέσω της ανάρτησής του τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων να παραβρεθούν και στέλνει το μήνυμα ότι θα «πρέπει να αφήσουμε πίσω την εποχή του διχασμού και της βίας με μία συμβολική αλλά αυτονόητη πράξη ενότητας».

Σημειώνεται ότι ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης επικοινώνησε με τους διευθυντές των γραφείων των πολιτικών αρχηγών και τους μετέφερε την πρόσκληση του πρωθυπουργού.


Το Σάββατο στις 12 θα γίνει αποκάλυψη της πλακέτας μνήμης για τους νεκρούς της Marfin, παρουσία της ΠτΔ. Προσκαλώ τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων να παραβρεθούν. Ας αφήσουμε πίσω την εποχή του διχασμού και της βίας με μία συμβολική αλλά αυτονόητη πράξη ενότητας.


Η διαμαρτυρία ΣΥΡΙΖΑ έξω από την βουλή δείχνει πόσο επικίνδυνο και ανεύθυνο κόμμα είναι




Αδιαφορώντας για τα μέτρα, αδιαφορώντας για την πανδημία, αδιαφορώντας για την υγεία και την προστασία των πολιτών, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει με την στάση του πόσο επικίνδυνοι είναι για την κοινωνία, και έχουν δίκιο οι Έλληνες πολίτες που κάνουν τον σταυρό του ανακουφισμένοι λέγοντας άγιο είχαμε!!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή πραγματοποίησαν εχθές εκατοντάδες ανεύθυνοι Συριζαίοι και ακροαριστεροί κάθε συλλογικότητας, ενάντια στο αντι-περιβαλλοντικο νομοσχέδιο, έπειτα από κάλεσμα που απηύθυναν περιβαλλοντικές οργανώσεις, κόμματα της αριστεράς, αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες και φορείς με κεντρικό σύνθημα "Αλλάξτε το σύστημα και όχι το κλίμα".

Πρώτοι στην κινητοποίηση η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας έτσι για ακόμα μία φορά το πόσο ανεύθυνοι και επικίνδυνοι είναι, αφού δεν καταλαβαίνουν την σοβαρότητα της κατάστασης και δεν διαθέτουν την σοβαρότητα να δείξουν το σωστό παράδειγμα στους πολίτες ακυρώνοντας τέτοιες ενέργειες.





Στους 147 οι νεκροί στην Ελλάδα



Στους 147  έφτασαν οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό, καθώς τα ξημερώματα της Τετάρτης έχασε την μάχη για την ζωή μια γυναίκα ηλικίας 89 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Δέκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα ανακοίνωσε την Τρίτη, κατά την ημερήσια ενημέρωση, ο αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα από την εμφάνιση της πανδημίας ανέρχονται σε 2.642.


Άδειο το αεροδρόμιο, άδεια τα πάρκινγκ που χρησιμοποιούνται μόνο για παράνομα ραντεβού! Τι γίνεται με τα εισιτήρια;


Ελευθέριος Βενιζέλος, ένα αεροδρόμιο άδειο από κόσμο γιατί εάν δεν έχεις λόγο, η δεν εργάζεσαι στο αεροδρόμιο, όσοι έχουν μείνει να εργάζονται απλά δεν κάνεις αυτή την διαδρομή. Τα πάρκινγκ άδεια και έρημα έχουν γίνει τόπος συναντήσεων παράνομων ζευγαριών όπως μας μετάφεραν υπάλληλοι του αεροδρομίου, απλά και πολυτελή αμάξια με ζευγαράκια απολαμβάνουν την ηρεμία των πάρκινγκ μετά από τόσες ημέρες καραντίνας και την ημέρα και την νύχτα. 

Τουλάχιστον έως τις 18 Μαΐου αναμένεται να συνεχιστεί η απαγόρευση των πτήσεων εσωτερικού, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο μεταφορών. Κατά τις ίδιες πηγές η απόφαση είναι ειλημμένη με κριτήριο την προστασία της δημόσιας υγείας, παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές αεροπορικές εταιρείες είχαν προτείνει να ξεκινήσουν νωρίτερα τα δρομολόγια εσωτερικού.

Σε ό,τι αφορά τις εταιρείες αεροδρομίων, η κυβέρνηση αναμένεται να αναλάβει τις επόμενες ημέρες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους.

Με νομοθετική ρύθμιση των αρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών, θα δοθεί η δυνατότητα αναστολής της πληρωμής των αμοιβών παραχώρησης για το 2019 στην εταιρεία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Αθήνας και στη Fraport Greece, στην οποία έχουν παραχωρηθεί 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Με αφορμή τα ερωτήματα και τις καταγγελίες γίνει σχετικά με την ακύρωση των πτήσεων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και με τα αντίστοιχα αιτήματα επιστροφής χρημάτων των επιβατών να παραμένουν ανεκπλήρωτα, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση.

Σε αυτήν αναφέρεται: «Σύμφωνα με διάταξη Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει εκδώσει η Κυβέρνηση σχετικά με τις οφειλές των αεροπορικών εταιρειών από ματαιώσεις πτήσεων για το χρονικό διάστημα ‪25/2‬ έως και τις ‪30/9/2020‬, ισχύουν συνοπτικά τα εξής:

Απαιτήσεις επιστροφής του αντιτίμου αεροπορικών εισιτηρίων προς επιβάτες, εφόσον προβλέπονται από την ενωσιακή ή εθνική νομοθεσία, ικανοποιούνται μέσω της παροχής πιστωτικού σημειώματος (voucher) προς τους δικαιούχους, ίσης αξίας με το αντίτιμο του εισιτηρίου της ματαιωθείσας πτήσης.

Το πιστωτικό σημείωμα εκδίδεται από τον αερομεταφορέα και έχει ημερομηνία λήξης δεκαοκτώ μήνες από την έκδοσή του.

Κατά τη διάρκεια του δεκαοκτάμηνου, ο δικαιούχος του πιστωτικού σημειώματος μπορεί οποτεδήποτε να κάνει χρήση αυτού σε οποιονδήποτε προορισμό του δικτύου του αερομεταφορέα».

Με το ΑΠΕ-ΜΠΕ να αναμεταδίδει: «Μέχρι τη λήξη του πιστωτικού σημειώματος, η οφειλή δεν καθίσταται ληξιπρόθεσμη και απαιτητή.

Η οφειλή καθίσταται ληξιπρόθεσμη και απαιτητή, εφόσον παρέλθουν δεκαοκτώ μήνες από την έκδοση του πιστωτικού σημειώματος και αυτό δεν έχει χρησιμοποιηθεί.
Ωστόσο, η παραπάνω διάταξη έρχεται σε αντίθεση με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό σχετικά με τα δικαιώματα των επιβατών όσον αφορά την άμεση επιστροφή των χρημάτων τους σε περίπτωση ακύρωσης πτήσης.

Για το λόγο αυτό, σημαντικό είναι να γνωρίζουν οι καταναλωτές πως είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δίκαιη και ενιαία ρύθμιση του ζητήματος σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα οι καταναλωτές μπορούν. Να επικοινωνούν με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, υποβάλλοντας ερωτήματα, αναφορές ή καταγγελίες».


Απίστευτο! Εκτός φυλακής ο παιδεραστής του Ρεθύμνου


Επικρίσεις για τον τρόπο που απονέμεται η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, προκαλεί η είδηση της αποφυλάκισης του εκπαιδευτικού Νίκου Σειραγάκη από τις φυλακές Γρεβενών,  παρά την καταδίκη του σε 401 χρόνια συνολικής φυλάκισης, έπειτα από κατηγορίες για παιδεραστία.

Ο επικίνδυνος παιδεραστής Σειραγάκης είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω στο Ρέθυμνο, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια εις βάρος τριών ανηλίκων. Η αλήθεια ωστόσο ήταν πολύ πιο φριχτή αφού είχε ασελγήσει σε βάρος 36 παιδιών. 

Τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε για τις πράξεις του και το 2016 το Εφετείο του επέβαλε ακριβώς την ίδια ποινή, καθώς για τα εγκλήματα αυτά δεν προβλέπεται ισόβια κάθειρξη.

Ο Σειραγάκης πήρε αποφυλακιστήριο από τις φυλακές των Γρεβενών στις 22 Απριλίου, έχοντας εκτίσει οκτώ χρόνια και πέντε μήνες κάθειρξης, από τα συνολικά 25 έτη που προβλέπονται ως ανώτατη εκτιτέα ποινή, δηλαδή τα δύο πέμπτα της συνολικής του ποινής. Έχοντας παραμείνει έγκλειστος στις φυλακές της Τρίπολης αρχικά και ακολούθως στη φυλακή των Γρεβενών, ο Σειραγάκης, σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή του τελευταίου σωφρονιστικού ιδρύματος, είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια, ενώ είχε δείξει πολύ καλή συμπεριφορά, χωρίς παραπτώματα εντός του ιδρύματος.

Παράλληλα, είχε συμπληρώσει και 1.300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα έμεινε έγκλειστος. Κατά συνέπεια, η πρόταση του διευθυντή των φυλακών στα Γρεβεννά προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ήταν υπέρ της αποφυλάκισης -όπερ και εγένετο, καθώς το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της οικείας Εισαγγελίας διέταξε την αποφυλάκισή του.

Ο Σειραγάκης έχει δηλώσει τόπο διαμονής τη Θεσσαλονίκη, απ' όπου δεν επιτρέπεται να απομακρυνθεί, σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους, που προβλέπουν και την εμφάνισή του κάθε μήνα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. 

Με βάση την απόφαση, δεν μπορεί να εμφανιστεί ούτε στο Ρέθυμνο που δεν θέλουν ούτε να τον ξέρουν.


Με εντολή Χρυσοχοΐδη ανοίγει ξανά ο φάκελος έγκλημα στην MARFIN!



Ανοίγει και πάλι, δέκα ολόκληρα χρόνια μετά, ο φάκελος του εμπρησμού της Marfin στην οδό Σταδίου κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου κατά της τότε κυβέρνησης, μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, διατάχθηκε η αναψηλάφηση της υπόθεσης και ο επανέλεγχος όλου του υλικού: Βίντεο, φωτογραφίες, πιθανά κενά στην υπόθεση, καταθέσεις μαρτύρων.

Ο επανέλεγχος της υπόθεσης έχει ήδη ανατεθεί σε δύο στελέχη της κρατικής ασφάλειας.



Τα όσα προηγήθηκαν της στιγμής που οι δολοφόνοι άρχισαν να πετούν τις μολότοφ στους εγκλωβισμένους υπαλλήλους της τράπεζας αλλά και τα όσα ακολούθησαν αμέσως μετά αποτελούν, ενδεχομένως, το πιο κομβικό σημείο στη νέα έρευνα.

Μετά την εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για έρευνα από το μηδέν πολλοί ακροαριστεροί σύντροφοι που κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι θα χάσουν τον ύπνο τους.


Αντιεξουσιαστές, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΜΜ ΣΥΡΙΖΑ και Πολάκης εναντίον του επιχειρηματία Νταβέλη



Πόλεμο "λάσπης" καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Ομίλου Animus, Αχιλλέας Νταβέλης. Ο κ. Νταβέλης είναι ο επιχειρηματίας που με μια εξαιρετικά έξυπνη κίνηση, κατάφερε και εξασφάλισε γραμμές παραγωγής χειρουργικών μασκών από την Κίνα και ήδη ξεκίνησε την παραγωγή ώστε να εφοδιαστεί η ελληνική αγορά.

Τις τελευταίες ημέρες ο επιχειρηματίας έχει δεχθεί έναν ανελέητο πόλεμο λάσπης από άτομα της άκρας αριστεράς, συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ και του γνωστού τραμπούκου Παύλου Πολάκη, καθώς κατηγορείται ότι επωφελείται από την απόφαση της κυβέρνησης να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστους χώρους. 

ΜΜΜ προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για "σκάνδαλο”, ενώ το σαιτ Ντοκουμέντο, τον κατηγόρησε ακόμα και για φιλοναζί απόψεις με αφορμή ένα πόστερ (!) που υπάρχει στο γραφείο του.

Το τελευταίο επεισόδιο, που προκάλεσε την αντίδραση του επιχειρηματία, ήταν η επιχείρηση αντιεξουσιαστών που πέταξαν φειγ βολάν έξω από την επιχείρησή του και η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη.


Στη γραπτή του δήλωση, ο κ. Νταβέλης αναφέρει:

Η επίθεση εναντίον μου, η οποία ξεκίνησε μέσω ανυπόστατων δημοσιευμάτων και συνεχίστηκε με χυδαίες αναρτήσεις στα social media, όπως αυτή του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Πολάκη, δεν με τρόμαξε. Όχι γιατί είμαι συνηθισμένος σε τέτοιου είδους επιθέσεις. Κάθε άλλο.

Ο λόγος που αρνήθηκα αρχικώς να απαντήσω σε όλους αυτούς, έχει να κάνει αφενός με το ότι πίστεψα πως η επίθεση δεν είχε ως στόχο εμένα, αλλά την ίδια την κυβέρνηση, αφετέρου με το γεγονός ότι οι συμπολίτες μου γνωρίζουν καλά τόσο την προσωπική και επιχειρηματική μου πορεία, όσο και την πορεία που χαράζει ο Όμιλος Animus, του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι.

Στη ζωή μου έχω μάθει να μην σπαταλώ ούτε λεπτό για να αποδείξω πως "δεν είμαι ελέφαντας", πόσο μάλλον όταν η επιχείρηση συκοφάντησής μου στηρίζεται σε ασύστολα ψευδή και γελοίες θεωρίες συνομωσίας, οι οποίες λίγο απείχαν από το να με καταστήσουν υπεύθυνο ακόμη και για… το ξέσπασμα της πανδημίας.

Ωστόσο, η χθεσινή άνανδρη επίθεση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, κάποιας αυτοαποκαλούμενης "συλλογικότητας", στα γραφεία των επιχειρήσεων μου και στην οικία μου, παρουσία μάλιστα των ανήλικων παιδιών μου, με έκανε να αναθεωρήσω. Είναι πλέον προφανές πως το επόμενο μέρος του σχεδίου τους, μιας και η "λάσπη" δεν έφερε αποτελέσματα, περιλαμβάνει την τρομοκράτηση της οικογένειάς μου. Και κάπου εδώ, οι συκοφάντες μου παύουν να είναι φαιδροί και μετατρέπονται σε επικίνδυνους ηθικούς αυτουργούς.

Ξεκαθαρίζω πως εξακολουθώ να μην τους φοβάμαι. Ωστόσο, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να "παίζει" με την τιμή, την υπόληψη και την ασφάλεια της οικογένειάς μου, αλλά και των περισσοτέρων από 400 εργαζομένων του Ομίλου Animus.

Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, δηλώνω προς πάσα κατεύθυνση πως θα αξιοποιήσω κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να τους προστατεύσω από όσους είτε έμμεσα, είτε άμεσα τους στοχοποιούν.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης είχε καταφερθεί εναντίον του Αχιλλέα Νταβέλη με ανάρτηση στο Facebook.

«Πίσω ρε Νταβέλη που θα στείλεις και εξώδικο πως σε προσβάλλαμε!!!!ΑΘΩΩΘΗΚΕΣ ΜΕ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΕΣΤΗΣΕΣ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ με τη βοήθεια της κυβέρνησης και τώρα που έγινε και η μάσκα υποχρεωτική έχεις εξασφαλισμένη πελατεία. Όταν μπορουσε το εργοστάσιο του στρατού στο Μενιδι μια χαρά να τις παράγει(όπως έκανε και με τα αντισηπτικά) με τα μηχανήματα που έχει και το σταμάτησαν !

Εσυ σε 1 μήνα εστησες εργοστάσιο με αδειοδοτήσεις που έγιναν στο πι και φι και ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΟΙΚΙΣΚΟ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣ Η ΓΕΜΝΗΤΡΙΑ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ !! Εδώ είμαι, ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΜΗΝΥΣΗ ΠΩΣ ΣΕ ΔΥΣΦΗΜΩ!!!», έγραψε.




300 ανεύθυνοι νεαροί έκαναν πάρτι με μπύρες σε πλατεία στην Αγ.Παρασκευή! Επέμβαση της αστυνομίας



Ανεύθυνοι και επικίνδυνοι δεν βάζουν μυαλό παρά τις συστάσεις ειδικών.

Στην Αγ. Παρασκευή και συγκεκριμένα στην πλατεία Αγ. Ιωάννου, ομάδα ανεύθυνων νεαρών επέλεξε να κάνει... πάρτι σε πλατεία με μπύρες.

Η συγκέντρωση έγινε αμέσως αντιληπτή από τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες ζήτησαν να διαλυθεί το πλήθος των 300 νεαρών, καθώς παραβίαζε τους κανόνες περί συγχρωτισμού, στην προσπάθεια να επιστρέψει η κοινωνία σε μία κανονικότητα, διατηρώντας παράλληλα τη διασπορά του νέου κορωνοϊού σε χαμηλά επίπεδα.

Στην περιοχή μετέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ, τα μέλη των οποίων δέχθηκαν πέτρες και μπουκάλια από τους ανεύθυνους και επικίνδυνους συγκεντρωμένους, οι οποίοι παρέμειναν στη πλατεία, φωνάζοντας ύβρεις κατά των Αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν με χημικά, προκειμένου να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στην οποία υπήρξε συγκέντρωση εκατοντάδων ατόμων στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη. Το βράδυ της Δευτέρας είχε σημειωθεί παρόμοια συγκέντρωση ανεύθυνων, προκλητικών και επικίνδυνων για την δημόσια υγεία ατόμων.