Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Μεξικό: 23 νεκροί από ρίψη μολότοφ μέσα σε κλαμπ




Τουλάχιστον 23 άνθρωποι -οκτώ γυναίκες και 15 άνδρες -σκοτώθηκαν και 13 ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά από την επίθεση αγνώστων με βόμβες μολότοφ σε στριπτιζάδικο στο Μεξικό.

Στις εικόνες που ανέβασαν τοπικά ΜΜΕ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζεται κατεστραμμένο από τη φωτιά το εσωτερικό του κλαμπ Caballo Blanco στην παραθαλάσσια πόλη Κοατζακοάλκος στον Κόλπο του Μεξικό.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι μια ομάδα ενόπλων άνοιξε πυρ μέσα στο στριπτιζάδικο προτού πετάξουν τις βόμβες μολότοφ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Τώρα φωτιά στον Υμηττό δίπλα σε σπίτια



Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11.30 πίσω από το θέατρο βράχων στον Βύρωνα!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής η φωτιά είναι σε δασική έκταση πλησίον της οδού Γρανικού στο Βύρωνα Αττικής. Κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 6 οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. με 12 πυροσβέστες, 1 Ε/Π καθώς και εθελοντικά οχήματα.



Δεν κινδυνεύουν σπίτια και ανθρώπινες ζωές!!




Μητσοτάκης : Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες, να μην απογοητευθούν όσοι δεν τα κατάφεραν



«Κάθε χρόνο αυτή η μέρα φωτίζει ιστορίες ανθρώπων που ξεχωρίζουν για την επιμονή τους, τις δυσκολίες που έχουν υπερβεί, και τη προσπάθειά τους που έφερε το αποτέλεσμα που ήθελαν. Ιστορίες που μας γεμίζουν θαυμασμό και αισιοδοξία» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του πρωθυπουργού στο twitter.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Τα επόμενα χρόνια θα είναι γεμάτα γνώσεις και ευκαιρίες. Η πρόκλησή σας είναι να τα εκμεταλλευτείτε στο έπακρο. Να τα ζήσετε και φυσικά να τα χαρείτε! https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/posts/10156701857772725 
Προβολή εικόνας στο Twitter


Πέθανε η Ανδριάνα, το τυφλό κορίτσι που έζησε τη ζωή της σε κλουβί στο Ίδρυμα Λεχαινών



Πέθανε την Πέμπτη 22 Αυγούστου η 19χρονη Ανδριάνα που ζούσε φυλακισμένη σε κλουβί στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών.

Το τυφλό κορίτσι ζούσε σε κλουβί από τα εφτά της χρόνια ενώ η υπόθεση έγινε γνωστή στις αρχές του χρόνου και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Μάλιστα η περίπτωσή της ήταν να δημιουργηθούν ειδικοί χώροι για παρόμοιες περιπτώσεις ασθενών και το κορίτσι μεταφέρθηκε σε ένα δωμάτιο που κατασκευάστηκε ειδικά για εκείνη, µε παράθυρο και τοίχους καλυμμένους µε μαλακό υλικό, ώστε να μην κάνει κακό στον εαυτό του.

Την ανακάλυψε η ΜΚΟ «Κίνηση Χειραφέτησης Παιδιών Με Αναπηρία: Μηδενική Ανοχή», η οποία ανέλαβε τη σωτηρία της από τη φρίκη της καθήλωσης, με τη δημοσιοποίηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες ζούσε η ίδια και άλλα παιδιά στο ίδρυμα. Η ομάδα στη συνέχεια ανέλαβε να την εκπαιδεύσει, ενώ η Ανδριάνα ανταποκρίθηκε θετικά στο πρόγραμμα επανεκπαίδευσης της.

Τον Αύγουστο του 2018, που έκλεισε τα 18 της χρόνια, ήταν σε θέση να λέει το όνομά της και να εκφράζει κάποιες σκέψεις της, δεν πρόλαβε όμως να κάνει κάτι άλλο…

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή η σελίδα «Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων: Μηδενική Ανοχή» με ένα συγκινητικό post στο facebook.

Αναλυτικά γράφτηκε:

«Η Ανδριάνα δεν πέθανε χθες.

Στο μεγάλο βιβλίο των θυμάτων της ιδρυματικής ζωής προστέθηκε και η 19χρονη Ανδριάνα που έζησε σχεδόν σε όλη της τη ζωή στο Παράρτημα ΑμεΑ Λεχαινών.

Όμορφη, δυνατή, γεμάτη διάθεση για ζωή.

Την τυφλή Ανδριάνα την συναντήσαμε τον Νοέμβριο του 2015 όταν πραγματοποιήσαμε κατάληψη στο Παράρτημα των Λεχαινών.

Το 15χρονο κορίτσι που γνωρίσαμε ζούσε μέσα σε ένα κλουβί «για την προστασία της»… από τα 7 της χρόνια.

Η Ανδριάνα ήταν από τα τελευταία άτομα που απελευθερώθηκαν από την ζωή στο κλουβί. Ανταποκρίθηκε θετικά στο πρόγραμμα επανεκπαίδευσης ώστε να προετοιμαστεί για την μετάβαση από το ίδρυμα σε δομή κοινοτικού τύπου.

Η ατολμία του κράτους, η σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων, η ελληνική γραφειοκρατία, ο ανεκδιήγητος ρόλος της ΠΟΕΔΗΝ, καθώς και οι παγιωμένες αντιλήψεις της ελληνικής κοινωνίας κρατούν σε κατάσταση αιχμαλωσίας και βασανισμού περισσότερα από 800 ανάπηρα άτομα σε ιδρύματα.

Η Ανδριάνα πέθανε στις 22/8/2019 δίχως να ζήσει ούτε μια στιγμή ελεύθερη.

Καλούμε την κοινωνία των ανθρώπων για να υπερασπιστούμε τις ζωές των πλέον ευάλωτων από τους ευάλωτους.

Η ιδρυματική ζωή δεν είναι ζωή και δεν αξίζει σε καμία/κανέναν.

Ανδριάνα Κ.
(14/8/2000 – 22/8/2019)

ΣΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ

Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων»


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Πλοίο ταξιδεύει πάνω σε... λάβα μετά από έκρηξη ηφαιστείου στον Ειρηνικό



Οι εικόνες που ακολουθούν είναι μοναδικές. Ουδέποτε στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχει καταγραφεί στην κάμερα ανάλογο φαινόμενο. Η έκρηξη υποβρύχιου ηφαιστείου μετέτρεψε τον Ειρηνικό Ωκεανό σε... θάλασσα λάβας και τέφρας, καθώς το μάγμα ανέβηκε ως την επιφάνεια του νερού, προκαλώντας ένα μοναδικό φαινόμενο.

Ένα πλοίο έτυχε να περνά από το σημείο και οι ναυτικοί κατέγραψαν με τις κάμερές τους εικόνες που ελάχιστοι άνθρωποι έχουν αντικρίσει και αυτοί μόλις μία φορά στη ζωή τους.

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο: 





Πηγή : protothema.gr




Φυλακές Νεάπολης: Δικηγόρος επιχείρησε να δώσει ναρκωτικά σε κρατούμενο



Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένας δικηγόρος από το Ηράκλειο επιχείρησε να περάσει ναρκωτικά μέσα σε φυλακές και μάλιστα να τα δώσει σε κρατούμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 54χρονο δικηγόρο που έχει την «έδρα» του στο Ηράκλειο και μετέβη οδικώς στις φυλακές Νεάπολης μαζί με έναν Ηρακλειώτη και μία γυναίκα από τη Γεωργία.

Ο δικηγόρος κρατούσε μία τσάντα κρέας προκειμένου να τη δώσει στον έγκλειστο. Όμως η τσάντα δεν έκρυβε μόνο αυτό… Σε έλεγχο που του έκαναν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι λίγο πριν ο 54χρονος κάνει την επίσκεψή του, μέσα στην τσάντα βρέθηκαν περίπου 20 γραμμάρια κάνναβης τα οποία είχαν τελικό προορισμό τον κρατούμενο στις φυλακές Νεάπολης.

Όπως είναι φυσικό, ο δικηγόρος συνελήφθη.

Επίσης, συνελήφθησαν και τα άλλα δύο άτομα που συνόδευαν τον 54χρονο: τον Ηρακλειώτη και τη Γεωργιανή.


Πηγή : Neaktiti.gr


Εκδιδόμενη βγήκε στον φωταγωγό για να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο



Ένας συνηθισμένος αστυνομικός έλεγχος παραλίγο να μετατραπεί σε τραγωδία. Το μεσημέρι της Τρίτης, αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε παράνομο οίκο ανοχής, που λειτουργούσε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, στη Θεσσαλονίκη. Πριν ανοίξει η πόρτα του διαμερίσματος, η μία από τις εκδιδόμενες κοπέλες βγήκε από το παράθυρο της κουζίνας στον φωταγωγό της πολυκατοικίας και άρχισε την καταρρίχηση προκειμένου να διαφύγει.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival.gr, προ ημερών το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης δέχτηκε καταγγελία για τη λειτουργία παράνομου οίκου ανοχής σε διαμέρισμα 6ου ορόφου πολυκατοικίας της λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας. Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν την έρευνα και διαπίστωσαν ότι όντως στον συγκεκριμένο χώρο εισέρχονταν καθημερινά δεκάδες άντρες.

Αποφασίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης να γίνει έφοδος στο διαμέρισμα για να εξακριβωθεί τι συμβαίνει. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας μετέβησαν στο σημείο παρουσία δικαστικού οργάνου. Η υπεύθυνη λειτουργίας του παράνομου οίκου ανοχής καθυστέρησε να ανοίξει την πόρτα στους αστυνομικούς. Στο μεσοδιάστημα μία από τις εκδιδόμενες βγήκε από το παράθυρο της κουζίνας στον φωταγωγό για να διαφύγει.

Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα, βρήκαν την υπεύθυνη του οίκου ανοχής και δύο πελάτες. Οι πληροφορίες τους ανέφεραν ότι βρίσκονταν εκεί ακόμη δύο γυναίκες που παρείχαν ερωτικές υπηρεσίες. Ερευνώντας τον χώρο διαπίστωσαν ότι η μία είχε βγει από το παράθυρο και αιωρούταν στον φωταγωγό. Είχε καταφέρει από τον έκτο όροφο να φτάσει μέχρι τον τέταρτο. Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική. Ένας πυροσβέστης κατέβηκε με σχοινί στο σημείο που βρισκόταν η γυναίκα και την τράβηξε με τη βοήθεια των συναδέλφων του προς του διαμέρισμα. Η δεύτερη γυναίκα που φέρεται να παρείχε ερωτικές υπηρεσίες δεν βρέθηκε ποτέ. Ενδέχεται να κατάφερε να διαφύγει από τον χώρο με άλλο τρόπο.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τους δύο πελάτες, την υπεύθυνη του παράνομου οίκου ανοχής και την γυναίκα που επιχείρησε να διαφύγει. Η προανάκριση για τη λειτουργία του οίκου ανοχής θα συνεχιστεί για να διαπιστωθεί αν κάποια από τις κοπέλες παρείχε υπηρεσίες παρά τη θέλησή της.

Να σημειωθεί ότι βάσει των αλλαγών που επήλθαν στον ποινικό κώδικα, το αδίκημα της διευκόλυνσης σε ακόλαστες πράξεις έπαψε να υφίσταται.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:





Πηγή : thestival.gr


Επίθεση αντιεξουσιαστών στο γραφείο βουλευτή ΝΔ Ανδρέα Κατσανιώτη γιατί τους έκλεισαν το "μαγαζάκι" στα Εξάρχεια



Οργή, από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, γιατί η κυβέρνηση τους έκλεισε τα "μαγαζάκια" εκμετάλλευσης μεταναστών στα Εξάρχεια. 

Επίθεση με μπογιές και σπρέι σημειώθηκε στο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Κατσανιώτη, στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα. 



 Έβαψαν, με κόκκινη μπογιά την πόρτα του γραφείου του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Indymedia και ανακοίνωση για την επίθεση αυτή που φαίνεται η πικρία για το ότι έχασαν λεφτά με αυτή την κίνηση της κυβέρνησης να γλιτώσει από την εξαθλίωση τους μετανάστες. 

Η ανακοίνωση :

«Ως άμεση απάντηση στις εκκενώσεις των καταλήψεων τη Δευτέρα το πρωί στα Εξάρχεια, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με μπογιές και σπρέι στα γραφεία του βουλευτή της ΝΔ Κατσανιώτη. Είναι διακηρυγμένη η πρόθεση της κυβέρνησης για σαρωτική επίθεση απέναντι σε όσους αγωνίζονται. Απέναντι στην κρατική καταστολή η κοινωνική αυτοοργάνωση,η ταξική αλληλεγγύη και η μαχητική αντίσταση».



Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ιδρυτή της πρωτοβουλίας Safe Water Sports κ. Παναγιώτη Πασχαλάκη



Τα θέματα ασφάλειας και πρόληψης ατυχημάτων στο νερό και τη θάλασσα, η αποτελεσματικότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και η συνεργασία για την υλοποίηση δράσεων με σκοπό την ενίσχυση του ευρύτερου πλαισίου για την ασφάλεια στη χώρα μας συζητήθηκαν σε συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ιδρυτή της κοινωνικής, μη-κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας Safe Water Sports, κ. Παναγιώτη Πασχαλάκη.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή τoυ Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Αρμόδιου για το συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκη Σκέρτσου παρουσιάστηκε αναλυτικά από τον κ. Πασχαλάκη το εξαιρετικής σημασίας έργο της πρωτοβουλίας και συζητήθηκαν προτάσεις και δράσεις η υλοποίηση των οποίων, με τη στήριξη της κυβέρνησης, θα ενισχύσει την ασφάλεια των πολιτών στο υδάτινο στοιχείο μειώνοντας την επικινδυνότητα που ανέκαθεν αυτό παρουσιάζει.

Κατά το νέο σχολικό έτος το Safe Water Sports θα εγκαινιάσει την υλοποίηση ενός εκπαιδευτικού ενημερωτικού-ψυχαγωγικού κέντρου στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού με σκοπό μαθητές σχολείων να το επισκέπτονται δωρεάν και να ενημερώνονται μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων για τη συμπεριφορά τους και την ασφάλεια στη θάλασσα. Συζητήθηκε η θεσμοθέτηση Ημέρας πρόληψης θαλασσίων ατυχημάτων στην οποία θα διοργανώνονται εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία με τη συνεργασία και την αρωγή της πρωτοβουλίας.

Εξετάστηκε η πρόταση για την αναθεώρηση της Υπουργικής Απόφασης για τα μέτρα ασφαλείας στις πισίνες ξενοδοχείων ενώ συζητήθηκε, μεταξύ άλλων και το ζήτημα εκπαίδευσης για την απόκτηση άδειας ταχυπλόου. ΣΕ συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η πρωτοβουλία θα αναλάβει να αναλύσει τα δεδομένα του πληροφοριακού συστήματος που έχει εγκατασταθεί σε όλα τα Λιμεναρχεία της χώρας και να προβεί σε συγκεκριμένες εισηγήσεις προς την κυβέρνηση για την ασφάλεια των πολιτών και των τουριστών.

Παράλληλα αποφασίστηκε να υιοθετηθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συγκεκριμένο πλαίσιο δράσεων υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και να μελετηθούν όλα όσα θα προταθούν από τον κ. Πασχαλάκη έτσι ώστε το επόμενο καλοκαίρι να βρει τη χώρα μας πιο έτοιμη για την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με το υδάτινο στοιχείο. Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να στηρίξει την ανάδειξη της πρωτοβουλίας σε παγκόσμιο επίπεδο.


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον χαιρετισμό του, σημείωσε:

«Μεγάλη χαρά να σας έχουμε και πάλι καλή αρχή για την πρωτοβουλία. Το είπαμε και το κάναμε τελικά, νομίζω ότι και με τους πνιγμούς που είχαμε και φέτος, δυστυχώς, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η ανάγκη να έχουμε μια συνολική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του ζητήματος, γι’ αυτό και έχουμε εδώ και τους συναρμόδιους Υπουργούς, αλλά θέλω προσωπικά -για άλλη μια φορά- να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας, η οποία αποδεικνύει ότι η Κοινωνία των Πολιτών μπορεί πολλές φορές να δώσει απαντήσεις σε προβλήματα πολύ πιο γρήγορα, πολύ πιο αποτελεσματικά, ενδεχομένως, πολύ πιο φθηνά απ΄ ό,τι το ίδιο το κράτος, γι’ αυτό και είμαστε εδώ να στηριξουμε την πρωτοβουλία και να καλέσω όλες και όλους να κατεβάσουν στο κινητό τους την εφαρμογή Safe Water Sports, γιατί πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ χρήσιμη πληροφορία για όσους ενδιαφέρονται γι’ αυτό το ζήτημα και πιστεύω ότι όλοι πρέπει να ενδιαφερόμαστε. Οπότε περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίασή σας και να δρομολογήσουμε στη συνέχεια και ένα σχέδιο δράσης από όλα τα συναρμόδια Υπουργεία».


Έχασαν το "χαρτζιλίκι" από τους μετανάστες και είπαν να κάψουν τα σπίτια των καταλήψεων




Δεν τους είναι χρήσιμα πλέον τα σπίτια ξένων ανθρώπων που τα είχαν υπό κατάληψη, δεν τους αποφέρουν κέρδος με εκμετάλλευση των μεταναστών, και επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στη 1:30 τα ξημερώματα στις καταλήψεις της οδό Σπύρου Τρικούπη που εκκενώθηκαν την Δευτέρα.

Για την επίθεση αυτή, δεν έχουν γίνει προσαγωγές και συλλήψεις.




Τα προσωπικά στοιχεία των καταναλωτών της ετοιμάζεται να διαβιβάσει στην ΑΑΔΕ η ΔΕΗ



Ανακοίνωση της ΔΕΗ για τη διαβίβαση προσωπικών στοιχείων πελατών της στην ΑΑΔΕ.

Ενημερώνουμε τους συμβεβλημένους με τη ΔΕΗ Α.Ε. καταναλωτές ότι η ΔΕΗ Α.Ε. πρόκειται να διαβιβάσει στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) :

α) Αριθμό Παροχής,

β) ΑΦΜ συνδρομητή (ή αριθμό αστυνομικής ταυτότητας εφόσον στερείται ΑΦΜ),

γ) Κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος σε κιλοβατώρες (KWh),

δ) Κόστος ηλεκτρικού ρεύματος (καθαρή αξία λογαριασμού),

ε) Ημερολογιακό έτος αναφοράς,

με σκοπό τη διευκόλυνση των διασταυρώσεων που διενεργεί το Υπουργείο Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την επίτευξη φορολογικής συμμόρφωσης.

Η παραπάνω διαβίβαση στοιχείων διενεργείται σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών ΠΟΛ.1077/2012 (ΦΕΚ Β΄ 1141/10.04.2012), ΠΟΛ.1195/2012 (ΦΕΚ Β΄ 2834/22.10.2012) και ΠΟΛ.1033/2014 (ΦΕΚ Β΄ 276/10/02/2014), που καθορίζουν τις υποχρεώσεις υπηρεσιών, νομικών προσώπων (μεταξύ των οποίων και η ΔΕΗ ΑΕ) και οργανώσεων. Οι εν λόγω ΠΟΛ εκδόθηκαν σύμφωνα με τις παρ. 2 και 8 του άρθρου 82 του Ν. 2238/1994, όπως τροποποιήθηκαν από τις παρ. 2 και 5 του άρθρου 17 του Ν. 3842/2010, την παρ. 9 του άρθρου 21 του Ν. 3943/2011, την παρ. 3 του άρθρου 32 του Ν. 3986/2011 και την παρ. 15 του Ν. 4171/2013.




ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ: Δεν περιμένουμε κάτι άλλο από εκείνους που δημιούργησαν τη Μόρια



Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του του Γιάννη Ραγκούση για την επιχείρηση στα Εξάρχεια που έσωσε απο την εξαθλίωση τους μετανάστες, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία.



Αναλυτικά η δήλωση : «Ύστερα από τη σημερινή προβολή από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο φωτογραφιών των υπό κατάληψη χώρων αλλά και των χώρων που μεταφέρθηκαν όσοι απομακρύνθηκαν από τα Εξάρχεια, αποδεικνύεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κόπτονται για μάνες και παιδιά, υποκρίνονται.

Δεν περιμένουμε όμως κάτι άλλο από την κυβέρνηση που δημιούργησε τη Μόρια, τα γκέτο σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και που διαχειρίστηκε με απόλυτη αδιαφάνεια τα κονδύλια για τη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού. Θα πρέπει όμως να συνηθίσουν την ιδέα ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι εδώ για να διασφαλίσει τις ζωές, τις περιουσίες και την ασφάλεια όλων».




«Οι μάσκες έπεσαν. Η κ. Θάνου επέστρεψε απόψε στο σπίτι της»



«Οι μάσκες έπεσαν. Η κ. Θάνου επέστρεψε απόψε στο σπίτι της», σχολίαζαν κύκλοι της ΝΔ με αφορμή την επίσκεψη της Βασιλικής Θάνου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου, αναφέρει ότι η συνάντηση πραγματοποιεήθηκε κατόπιν σχετικής επιστολής που είχε στείλει η κυρία Θάνου σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και προσπάθησε να την καλύψει : «Πίσω από την προσπάθεια πηγών της ΝΔ να παρουσιάσουν την κ. Θάνου ως δήθεν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει πως ψήφισε μόνη της τις προτάσεις της για την επιτροπή ανταγωνισμού, καθώς κανένα άλλο κόμμα δεν τις στήριξε» απάντησαν πηγές της Κουμουνδούρου, προσθέτοντας πως «από την δήθεν αποκομματικοποίηση με λίγα λόγια φθάσαμε στους κομματικούς εγκάθετους. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για τα μείζονα θεσμικά και επιχειρησιακά ζητήματα που εγείρονται από τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τον ορισμό νέας ηγεσίας στην Ανεξάρτητη Αρχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τα οποία θέτουν εν αμφιβόλω την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της Επιτροπής».