Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις ΣΥΡΙΖΑ για την διδασκαλία των θρησκευτικών


Αλλάζουν όλα  στη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών μετά τις αποφάσεις που εκδόθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές και αντίθετες με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου οι νομοθετικές ρυθμίσεις που είχαν γίνει επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διδασκαλία των θρησκευτικών σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε, ότι με τη διδασκαλία των θρησκευτικών «πρέπει να επιδιώκεται η ανάπτυξη της ορθόδοξης χριστιανικής συνείδησης και ότι το μάθημα αυτό απευθύνεται αποκλειστικά στους ορθόδοξους χριστιανούς μαθητές».

Στις αποφάσεις σημειώνεται ότι για τους ετερόδοξους ή άθεους ή αλλόδοξους μαθητές δίδεται η ευχέρεια της απαλλαγής από το μάθημα και ως εκ τούτου δεν υποχρεώνονται να το παρακολουθήσουν.

«Οι ετερόδοξοι, αλλόθρησκοι ή άθεοι μαθητές, αναφέρεται στις αποφάσεις, έχουν δικαίωμα πλήρους απαλλαγής από το μάθημα με την υποβολή σχετικής δήλωσης, η οποία θα μπορούσε να γίνει με μόνη την επίκληση λόγων θρησκευτικής συνείδησης, η δε Πολιτεία οφείλει, εφόσον συγκεντρώνεται ικανός αριθμός μαθητών που απαλλάσσονται, να προβλέψει τη διδασκαλία ισότιμου μαθήματος προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος «ελεύθερης ώρας».

Τα προγράμματα σπουδών του 2017 κρίθηκαν αντισυνταγματικά κατά πλειοψηφία, καθώς υπήρχαν και δικαστές που διατύπωσαν αντίθετη γνώμη.

«Τα επίδικα προγράμματα σπουδών, αναφέρεται στις αποφάσεις, όπως προκύπτει από τους σκοπούς και το περιεχόμενό τους, δεν αποβλέπουν στην ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των ορθόδοξων μαθητών, διότι τα μεν προγράμματα του δημοτικού και του γυμνασίου δεν περιέχουν ολοκληρωμένη -και διακριτή έναντι άλλων δογμάτων και θρησκειών- διδασκαλία των δογμάτων, ηθικών αξιών και παραδόσεων της ορθόδοξης εκκλησίας, το δε πρόγραμμα του λυκείου είναι αποσυνδεδεμένο από τη διδασκαλία αυτή. Αντιθέτως, δίδεται ιδιαίτερη έμφαση είτε στην προβολή στοιχείων κοινών με τη διδασκαλία άλλων δογμάτων και θρησκειών (δημοτικό – γυμνάσιο) είτε στη διδασκαλία διαφόρων ηθικών και κοινωνικών ζητημάτων, τα οποία είτε είναι αντικείμενο κυρίως άλλων μαθημάτων (δημοτικό – γυμνάσιο) είτε είναι άσχετα ή και αντίθετα με την ορθόδοξη χριστιανική διδασκαλία (λύκειο)».

Ετσι: «κρίθηκε ότι τα επίδικα προγράμματα σπουδών έρχονται σε αντίθεση με τα άρθρα 16 παρ.2 και 13 παρ.1 του Συντάγματος, με το άρθρο 2 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ και με την αρχή της ισότητας (άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος, άρθρα 14 και 9 της ΕΣΔΑ)».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Οφειλές χιλιάδων ευρώ σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ οι "ευαίσθητοι" εκμεταλλευτές ψυχών με τις καταλήψεις



Οι δήθεν "ευαίσθητοι', κακοποιοί απατεώνες που εκμεταλλεύονται πρόσφυγες και μετανάστες φρόντισαν να αφήσουν χρέη στους ιδιοκτήτες των κτιρίων υπό κατάληψη, αλλά παράλληλα να γεμίζουν τις τσέπες τους από την εκμετάλλευση.

Διαβάζουμε στο Newsbreak.gr «φέσια» στη ΔΕΗ και στην ΕΥΔΑΠ… άφησε πίσω της η κατάληψη της οδού Αχαρνών 22, η οποία εκκενώθηκε μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας.

Το κτίριο βρίσκεται απέναντι από το σχολείο που εκκενώθηκε και ήταν, επίσης, υπό κατάληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πολυόροφο οίκημα-γραφείων ανήκει στην κυρία …, η οποία μίλησε στο site εξηγώντας τον (μάταιο) αγώνα που έχει κάνει ώστε και να εκκενωθεί το κτίριο αλλά και να διακοπούν οι παροχές της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ.



Η ίδια χρωστάει τόσο στην ΕΥΔΑΠ όσο και στη ΔΕΗ δεκάδες χιλιάδες ευρώ, καθώς το… αξιοποιούσαν οι καταληψίες. Όταν δε ζητήθηκε από τους Οργανισμούς Κοινής Ωφελείας να διακοπεί η παροχή, η ΕΥΔΑΠ δήλωσε αδυναμία διότι αφενός όταν πήγε στο κτίριο της οδούς Αχαρνών 22 κλειδωμένο και όταν επανήλθαν οι τεχνικοί απειλήθηκαν από τους καταληψίες.


Με έγγραφο δε από τον Ιούλιο του 2017 ζητήθηκε η συνδρομή της Αστυνομίας η οποία δήλωσε ότι δεν μπορούσε να βοηθήσει αφενός λόγω «ευάριθμου» προσωπικού και λόγω του ότι υπήρχε… κοινωνικό πρόβλημα μια και οι καταληψίες ήταν πρόσφυγες!




Η συγκεκριμένη κυρία πλήρωνε ΕΝΦΙΑ κανονικά χωρίς να χρησιμοποιεί αλλά ούτε και να επωφελείται η ίδια από την ιδιοκτησία του κτιρίου της και σήμερα βρίσκεται χρεωμένη με δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ.

Να πούμε τέλος ότι η εισαγγελική παραγγελία για την εκκένωση του κτιρίου υπάρχει από το 2016.

«Το κτίριο ήταν υπό κατάληψη σχεδόν τρία χρόνια. Είναι ο γιος μου εκεί τώρα. Μας πήραν τηλεφωνώ το πρωί και μας είπαν ότι το εκκενώνουν», είπε χαρακτηριστικά στο newsbreak.gr η ιδιοκτήτρια της πολυκατοικίας που βρισκόταν υπό κατάληψη τα τελευταία χρόνια από… αλληλέγγυους.

«Τρία χρόνια δεν μας βοήθησε κανείς, είχαμε όλα τα έγγραφα είχαμε μέχρι και παραγγελία και δεν το εκκένωναν. Χρωστάμε χιλιάδες ευρώ σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ. Συνολικά έχουμε δώσει πάνω από 200.000 ευρώ για όλη αυτή την ιστορία», πρόσθεσε η ιδιοκτήτρια.






Καθηγητής ντροπή για τα σχολεία κατηγορεί στους μαθητές του, τους Κολοκοτρώνη και Παύλο Μελά




Ένα άθλιο και απαράδεκτο περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστή ένα καθηγητής της χημείας σε λύκειο της Κέρκυρας, που προσπαθούσε να περάσει τις ανθελληνικές του θέσεις στους μαθητές της τάξης του.

Το καλό είναι ότι οι μαθητές του σχολείου τον κορόιδευαν και τον χλεύαζαν ακούγοντας τα όσα άθλια ανθελληνικά και κατάπτυστα έλεγε για προσωπικότητες της ελληνικής ιστορίας.

Αυτός ο ανεκδιήγητος και ακατάλληλος καθηγητής είναι ακόμα σε σχολεία και διδάσκει δυστυχώς.




Νέοι έλεγχοι της ΕΛΑΣ για ναρκωτικά κοντά σε σχολεία – Πέντε προσαγωγές


Πέντε άτομα προσήχθησαν από την υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, κατά τη διάρκεια μιας ακόμη ειδικής αστυνομικής δράσης για την πρόληψη και αποτροπή της διακίνησης ναρκωτικών κοντά σε σχολικά συγκροτήματα, η οποία πραγματοποιήθηκε στις περιοχές της Καισαριανής και του Παγκρατίου.



Κατά την συγκεκριμένη επιχείρηση, ελέγχθηκαν συνολικά 38 άτομα, εκ των οποίων 26 Έλληνες και 12 αλλοδαποί. Σύμφωνα με την αστυνομία, ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.




ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Eπίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων



Τις ενέργειες με τις οποίες θα στηριχθεί η πλήρης απασχόληση και θα καταπολεμηθεί η υποδηλωμένη εργασία συζήτησε, μεταξύ άλλων, το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας. Παράλληλα ανακοίνωσε την οριστική λύση στο πρόβλημα των συντάξεων χηρείας.

«Έχουμε κηρύξει τον πόλεμο στην υποδηλωμένη εργασία. Θα αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο αυτό δραστικά. Όχι μόνο με συστηματικούς και στοχευμένους ελέγχους, οι οποίοι γίνονται από τους επιθεωρητές εργασίας, τους οποίους θέλω και σήμερα και δημόσια να συγχαρώ για την αφοσίωσή τους στην αποστολή τους, αλλά και μέσα από ένα πλέγμα κινήτρων και αντικινήτρων για να ενθαρρύνουμε την πλήρη απασχόληση» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Kυβερνητικό Εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, επισκέφθηκε το πρωί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όπου είχε συνάντηση με τον Υπουργό Γιάννη Βρούτση, τον Υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότη Μηταράκη και την Υφυπουργό, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Για την αντιμετώπιση της υποδηλωμένης εργασίας, ο Πρωθυπουργός, σημείωσε ότι το πλέγμα κινήτρων και αντικινήτρων «σημαίνει αυξημένο υπερωριακό κόστος στη μερική απασχόληση, όπως νομοθετείται ήδη στο νομοσχέδιο το οποίο έχει κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση, αλλά και μείωση των εργοδοτικών εισφορών από 1η Ιουλίου 2020, μόνο όμως για όσους βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης».

«Η υποδηλωμένη εργασία θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από αυτήν την κυβέρνηση. Είναι δέσμευση δικιά μου, δέσμευση του Υπουργού και σύντομα θα δούμε άμεσα και χειροπιαστά αποτελέσματα» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Λύση για τις συντάξεις χηρείας

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις συντάξεις χηρείας. «Λύνουμε – επιτέλους- την εκκρεμότητα την οποία κληρονομήσαμε, όσον αφορά τις συντάξεις χηρείας. Στο τέλος αυτού του μήνα, 65.850 δικαιούχοι, θα δουν τα ποσοστά αναπλήρωσης να πηγαίνουν από το 50% στο 70% όπως είχαμε δεσμευθεί. Το κάναμε πράξη, δεν ήταν εύκολο, θέλω να συγχαρώ όλους τους εργαζόμενους του Υπουργείου Εργασίας. Δούλεψαν πολύ σκληρά αυτούς τους δύο μήνες, διότι παραλάβαμε ένα σύστημα παντελώς απροετοίμαστο για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτή τη δέσμευσή μας. Το κάνουμε, όμως, πράξη, αποτελούσε προσωπική μου δέσμευση αλλά και της Νέας Δημοκρατίας. Γίνεται πράξη και στο τέλος του μήνα οι δικαιούχοι θα δουν επιτέλους τα ποσοστά αναπλήρωσης να πηγαίνουν από το 50% στο 70%. Θέλω και πάλι να συγχαρώ την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, όλους τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Εργασίας. Θέλω να επαναλάβω για άλλη μια φορά, πόσο μεγάλη εμπιστοσύνη έχω στους δημόσιους λειτουργούς που στελεχώνουν το Υπουργείο και τις κρίσιμες υπηρεσίες που εποπτεύονται από το Υπουργείο, να τους ευχηθώ καλή δύναμη για το καλό του κόσμου της εργασίας στην πατρίδα μας» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, Θανάσης Κοντογιώργης, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη, Παυλίνα Καρασιώτου, Γιώργος Σταμάτης και Μαρία Συρεγγέλα καθώς και οι Χρήστος Χάλαρης (Διοικητής ΕΦΚΑ), Σπύρος Πρωτοψάλτης (Διοικητής του ΟΑΕΔ), Χαράλαμπος Βούρτσης (Γενικός Επιθεωρητής ΣΕΠΕ) και Βέρα Χατζηευσταθιάδου (Γενική Διευθύντρια ΚΕΑΟ).

Η δέσμη των παρεμβάσεων

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αποτελεί την προμετωπίδα του σύγχρονου κοινωνικού προσώπου της κυβέρνησης.

Πρώτα και κύρια, επειδή συνιστά τον θεματοφύλακα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, του δικαιώματος κάθε πολίτη για μια ενεργό και δημιουργική ενσωμάτωση στην κοινωνία. Αλλά και επειδή βρίσκεται, πλέον, στην πρωτοπορία του ψηφιακού άλματος που επιχειρεί η χώρα μας, υποστηρίζοντας σθεναρά την ανταγωνιστική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας με επίκεντρο την ποιοτική και αξιοπρεπή εργασία.

Από τις πρώτες ήδη μέρες της νέας διακυβέρνησης ξεδιπλώνουμε μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων σε όλα τα θεματικά πεδία αυτού του κρίσιμου κοινωνικού Υπουργείου.

Ενδεικτικά:

1) Εμπεδώνουμε τη νομιμότητα στην αγορά εργασίας με περαιτέρω συστηματοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων. Δημιουργούμε για πρώτη φορά στη χώρα μας Μητρώο παραβατικότητας για την αδήλωτη εργασία, καθιερώνουμε τον υποχρεωτικό επανέλεγχο εντός 12μήνου για κάθε κρούσμα αδήλωτης εργασίας και φτάνουμε ως το κλείσιμο επιχειρήσεων σε περιπτώσεις δεύτερης υποτροπής. Από σήμερα, μάλιστα, ξεκινάμε ένα νέο κύμα σαρωτικών ελέγχων.

Παράλληλα, αναθεωρούμε την αρχιτεκτονική του αυστηρού προστίμου των 10.500 ευρώ, που πρώτοι καθιερώσαμε το 2013, παρέχοντας γενναία έκπτωση υπό την προϋπόθεση πρόσληψης του εργαζομένου για δώδεκα (12) τουλάχιστον μήνες, με πλήρη απασχόληση.

Επιπλέον, ο ΣΕΠΕ σε συνεργασία με τις βάσεις δεδομένων άλλων φορέων (Υπουργείο Οικονομικών, ΑΑΔΕ, Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Δικαιοσύνης) εμβαθύνει στην ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων (Big Data Analytics) ώστε να έχει τις βέλτιστες δυνατότητες στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό περιπτώσεων υποδηλωμένης ή αδήλωτης εργασίας.

2) Αντιμετωπίζουμε το νέο φαινόμενο της υποδηλωμένης εργασίας, αυξάνοντας κατά 12% το κόστος των επιπλέον ωρών, σε περίπτωση υπέρβασης των συμφωνημένου ωραρίου μερικής απασχόλησης. Σκοπός είναι η ενίσχυση της εργασίας πλήρους ωραρίου και, κυρίως, η αποτροπή των εργοδοτών από τη συστηματική προσφυγή σε καταχρηστικού τύπου συμβάσεις «ψευδο-μερικής» απασχόλησης.

3) Με τη Δημιουργία του Λευκού Μητρώου Επιχειρήσεων που θα συνοδεύεται από φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα, καλλιεργούμε συστηματικά μια κουλτούρα συμμόρφωσης και κοινωνικά υπεύθυνης επιχειρηματικότητας. Σε κάθε περίπτωση, προχωρούμε με ορίζοντα τετραετίας σε μια συνολική αποκλιμάκωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 5%, αποκλειστικά, όμως, για συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, καθώς εκεί βρίσκεται το κέντρο βάρους και η στόχευση της πολιτικής μας για την αγορά εργασίας.

4) Δίνουμε τέλος στην ταλαιπωρία των συνταξιούχων. Ενισχύσαμε την αρμόδια υπηρεσία έκδοσης συντάξεων του ΕΦΚΑ με 86 ακόμη υπαλλήλους και παγώσαμε προσωρινά τις μετατάξεις προς άλλες υπηρεσίες, ώστε να επιταχυνθεί σημαντικά η έκδοση των συντάξεων που εκκρεμούν. Εκδίδουμε, χάρη σε αυτές τις ενέργειες, άμεσα εντός Σεπτεμβρίου 65.850 συντάξεις χηρείας με το αυξημένο ποσοστό αναπλήρωσης από 50% στο 70%.
Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, αναβαθμίζουμε περαιτέρω τις ψηφιακές υποδομές που πρώτοι δημιουργήσαμε πριν πέντε χρόνια (ΗΛΙΟΣ, ΑΤΛΑΣ) και τόσο υποτιμήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, ώστε το πολύ σε δύο χρόνια από τώρα, το 90% των νέων συντάξεων θα εκδίδονται σχεδόν αυθημερόν.

5) Επιβάλλουμε στον ΕΦΚΑ την υποχρεωτική κατάρτιση Ισολογισμών. Όχι μόνο για λόγους διαφάνειας και λογοδοσίας, αλλά και επειδή η αποτελεσματική χάραξη πολιτικής και οι προοπτικές της κοινωνικής ασφάλισης, πρέπει να εδράζονται στη βάση αξιόπιστων στοιχείων που αντανακλούν την πραγματική χρηματοοικονομική κατάσταση του Φορέα.

6) Καθιστούμε ακόμη πιο ελκυστική, μειώνοντας το επιτόκιο από 5% σε 3%, την οριστικά τελευταία ευκαιρία ρύθμισης οφειλών προς τα Ταμεία (120 δόσεις), η οποία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

7) Επιβεβαιώνουμε τη στέρεη πεποίθησή μας για την αναγκαιότητα ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και ανόθευτου συνδικαλισμού, ως βασικές εγγυήσεις δημοκρατίας και κοινωνικής διαπραγμάτευσης σε κάθε προηγμένη χώρα. Εναρμονιζόμαστε, όμως, με τις επικρατούσες ευρωπαϊκές πρακτικές, δίνοντας στους ίδιους τους κοινωνικούς εταίρους το δικαίωμα να εξαιρούν από τις κλαδικές συμβάσεις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης. Δημιουργούμε Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων και Οργανώσεων Εργοδοτών και παρέχουμε τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στη λήψη αποφάσεων, γιατί όλοι πρέπει να αποφασίζουν για όλους και όχι οι λίγοι για τους πολλούς.

8) Προχωρούμε στην αναβάθμιση και ολοκλήρωση του καινοτόμου πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ (κωδικοποίηση ως ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ), με σκοπό τη δραστική απλοποίηση των διαδικασιών, τη μετατροπή του σε ένα εύχρηστο, οικείο και φιλικό στη χρήστη (εργαζόμενο ή εργοδότη) εργαλείο και την αξιοποίησή του ως μέσο σχεδιασμού ορθολογικών και αποδοτικών δημόσιων πολιτικών για την τόνωση της απασχόλησης και τον έλεγχο της αγοράς εργασίας.

9) Φέρνουμε τον νέο, εξωστρεφή ΟΑΕΔ στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης, μέσω ισχυρών συμπράξεων και συνεργασιών με δημόσιους, κοινωνικούς και ιδιωτικούς φορείς. Διαμορφώνουμε νέες ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και ενισχύουμε τα προσόντα των ανέργων στο σύγχρονο τεχνολογικό, θεσμικό και κοινωνικό περιβάλλον, διασυνδέοντας τα συστήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.

10) Στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε καινοτόμες πρωτοβουλίες, όπως η διυπουργική ομάδα Rebrain Greece υπό το συντονισμό του Υπουργείου Εργασίας, για την αποτροπή της διαρροής ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό (brain drain), την προσαρμογή της εργασίας στη νέα ψηφιακή εποχή και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας υψηλής ποιότητας και καινοτομικού δυναμισμού.

11) Ενισχύουμε το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης και στηρίζουμε την οικογένεια απέναντι στο δημογραφικό κίνδυνο με ένα συνεκτικό πλέγμα θεσμικών και οικονομικών μέτρων.
Θεσπίζουμε επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα μας, ενώ μετά τη φετινή σημαντική αύξηση των κουπονιών (155 χιλ. έναντι 125 χιλ. πέρυσι), εφαρμόζουμε το σχέδιο μας ώστε κανένα παιδί πλέον να μην μένει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.
Προωθούμε την Ανεξάρτητη Διαβίωση και την Προσβασιμότητα, αρχές που κατοχυρώνονται και στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα άτομα με αναπηρία (θεσμός του Προσωπικού Βοηθού, Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, κ.λπ.) και εκπονούμε τη νέα «Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά μετά το 2020 (EU post 2020)».
Διευρύνουμε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (που πρώτοι θεσπίσαμε το 2014) και ενδυναμώνουμε τη σύνδεσή του με την αγορά εργασίας.

12) Αναβαθμίζουμε το Εθνικό Δίκτυο Υποστήριξης Γυναικών (θύματα βίας) με πυκνό δίκτυο Συμβουλευτικών Κέντρων και Ξενώνων σε όλη τη χώρα και αναβαθμίζουμε την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 15900.


Συνελήφθη Σύριος στην κατάληψη που είχε ένταλμα σύλληψης για βιασμό



Ένταλμα σύλληψης για βιασμό εκκρεμούσε εις βάρος ενός Σύρου, ο οποίος βρισκόταν στα υπό κατάληψη κτήρια που εκκενώθηκαν εχθές το πρωί στο κέντρο της Αθήνας.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής στους (269) αλλοδαπούς που βρέθηκαν σήμερα το πρωί στα δυο υπό κατάληψη κτήρια στο κέντρο της Αθήνας, προέκυψε ότι είναι υπήκοοι Συρίας, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Αλγερίας, Μαρόκου, Κονγκό, Λιβάνου, Υεμένης, Παλαιστίνης και Τουρκίας.

Από τους παραπάνω :

ένας υπήκοος Συρίας συνελήφθη γιατί όπως προέκυψε εκκρεμούσε σε βάρος του από 26-07-2019 ένταλμα σύλληψης του 9ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών για βιασμό,

 πενταμελής οικογένεια Σύρων αφέθηκε ελεύθερη για ανθρωπιστικούς λόγους, λόγω εγκαυμάτων που είχαν εδώ και μέρες προκληθεί σε ανήλικο παιδί τους. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων,

 (48) κρατούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για διοικητική απέλαση καθώς δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην χώρα μας, ενώ ένας κρατείται για περαιτέρω έλεγχο και

οι υπόλοιποι (214) μεταφέρθηκαν στη δομή φιλοξενίας Κορίνθου, απ’ όπου αργότερα θα μεταφερθούν σε άλλες δομές φιλοξενίας.


Εκπρόσωπος της NASA στην Telegraph: Η Ελένη Αντωνιάδου δεν ήταν εργαζόμενη της Διαστημικής Υπηρεσίας



Εκπρόσωπο της αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας NASA επικαλείται σε σημερινό της δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα The Telegraph με αφορμή την υπόθεση της Ελένης Αντωνιάδου, της Ελληνίδας επιστήμονος, που κατηγορείται ότι ισχυρίζεται ψευδώς πως είναι πρωτοπόρος επιστήμονας και ερευνήτρια της NASA. 

«Η κ. Αντωνιάδου δεν ήταν εργαζόμενη της υπηρεσίας», διατείνεται ο εκπρόσωπος της διαστημικής υπηρεσίας, σύμφωνα πάντα με τη βρετανική εφημερίδα, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να είχε εργαστεί ως εξωτερική συνεργάτιδα σε πρότζεκτ της NASA», αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας. 

Στο εκτενές της δημοσίευμα η Telegraph αναφέρει μεταξύ άλλων πως αφορμή για την αμφισβήτηση των επιτευγμάτων της Ελένης Αντωνιάδου υπήρξε βράβευσή της από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η ανάρτηση του καθηγητή Κώστα Μπουγιούκου στο Facebook στην οποία αποδομεί τους ισχυρισμούς για την Ελένη Αντωνιάδου, καταλήγοντας πως «Δεν πληροί καν τα κριτήρια να αποκαλείται επιστήμονας για τους περισσότερους». Παράλληλα, ο κ. Μπουγιούκος ισχυρίζεται ότι η κ. Αντωνιάδου δεν εργάστηκε ποτέ στη NASA, απλά ολοκλήρωσε το Frontier Development Lab της υπηρεσίας, που πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα οκτώ εβδομάδων. 


Ακόμη, το δημοσίευμα σημειώνει ότι η Ελένη Αντωνιάδου ήταν η έμπνευση για την δημιουργία της πρώτης «Ελληνίδας Barbie», από την εταιρία Mattel, με αφορμή την συμπλήρωση των 60 ετών από τη δημιουργία της κούκλας και στο πλαίσιο δημιουργίας μιας σειράς Barbie εμπνευσμένες από γυναίκες - πρότυπα.

Στην ιστοσελίδα της Mattel άλλωστε αναφέρεται πως η κ. Αντωνιάδου εργάζεται για την NASA, ενώ η αμερικανική εταιρία κατασκευής της διάσημης κούκλας δεν σχολίασε το γεγονός όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα. 

Η βρετανική εφημερίδα υπογράμμισε δε ότι ελληνικά μέσα χαρακτήριζαν την κ. Αντωνιάδου ως «Ελληνίδα επιστήμονας παγκόσμιου διαμετρήματος», βραβευμένη από διάφορα ιδρύματα και οργανισμούς, όπως το «NASA-ESA Outstanding Researcher Award» το 2012. Το Forbes δε την έχει κατατάξει μεταξύ των 30 πιο σημαντικών προσωπικοτήτων στον τομέα της Υγείας το 2013.
Τέλος, η Telegraph επεσήμανε ότι προκειμένου να παρουσιάσει το θέμα ζήτησε την άποψη της κ. Αντωνιάδου, η οποία όμως δεν επικοινώνησε την εφημερίδα. 



ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ευχαριστημένοι οι Έλληνες με την κυβέρνηση Μητσοτάκη! Ακόμα και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ



Δημοσκόπηση Pulse για τον ΣΚΑΪ: Διεύρυνση της διαφοράς ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ.

 13,5 ποσοστιαίες μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, ικανοποίηση από την κυβέρνηση και αρνητική αξιολόγηση της αντιπολίτευσης που ασκεί η Κουμουνδούρου, καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά :

H Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 39,5%,
o ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες (πέφτοντας από 31,5% στο 26%),
Το Κίνημα Αλλαγής επίσης σημειώνει απώλειες 2,1 μονάδων, κινούμενο στο 6% έναντι 8,1% τον Ιούλιο, 
το ΚΚΕ 4,5%, 
η Ελληνική Λύση 3%,
η Μέρα25 4% των ψήφων έναντι 3,4% που είχε καταγράψει τον περασμένο Ιούλιο.


- Το 64% (αθροιστικά) των πολιτών πιστεύουν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε «σίγουρα σωστή» ή «μάλλον σωστή» κατεύθυνση. Το ποσοστό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί στις τελευταίες 10 μετρήσεις της εταιρίας.

- Σχετική αισιοδοξία εκφράζουν οι ερωτηθέντες και για την πορεία  των πραγμάτων κατά τους επόμενους μήνες, καθώς το 39% απαντά ότι αυτά θα πάνε «λίγο ή πολύ καλύτερα».

- Αξιολογώντας τους πρώτους μήνες της νέας κυβέρνησης, το 28% απαντά ότι η Νέα Δημοκρατία τα πηγαίνει καλύτερα από ό,τι περίμενε ενώ οι τιμές  που συγκεντρώνουν οι αρνητικές απαντήσεις είναι κατά πολύ χαμηλότερες.

- Αντιθέτως, αρνητικές είναι κατά πλειοψηφία οι γνώμες για την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 57 (αθροιστικά) εκτιμούν ότι τα έχει πάει «άσχημα όπως το περίμενα» ή χειρότερα από ό,τι ανέμεναν.

- Θετικά ή μάλλον θετικά αξιολογούν οι πολίτες (σε ποσοστό 54%) τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, έναντι 34% που τα αξιολογεί ως μάλλον ή σίγουρα αρνητικά.

- Τέλος, όσον αφορά στις εξελίξεις και τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis, τo 48% θεωρεί ότι «σίγουρα ναι» ή «μάλλον ναι» υπήρξε διάθεση πολιτικής στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων έναντι 31%  που απαντά στην αντίθετη κατεύθυνση.


Εξαρθρώθηκε κύκλωμα "πειρατείας" με συνδρομητικά κανάλια


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος συμμετείχαν σε πανευρωπαϊκή επιχείρηση, υπό τον συντονισμό της E urojust, στο πλαίσιο της οποίας εξαρθρώθηκε διεθνές εγκληματικό δίκτυο το οποίο διέπραττε απάτες με παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης.

Για την υπόθεση συνελήφθη στη χώρα μας 31χρονος ημεδαπός ενώ σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία και την προστασία συνδρομητικών υπηρεσιών.

Προηγήθηκε έρευνα των ιταλικών Αρχών κατά την οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη οργανωμένου εγκληματικού δικτύου που δρούσε με σκοπό την παράνομη αναμετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, με την καταβολή χρηματικού τιμήματος μικρότερου από τη νόμιμη συνδρομή.

Συγκεκριμένα προέκυψε ότι το εγκληματικό δίκτυο λειτουργούσε σε Ιταλία, Ελβετία, Μάλτα, Ελλάδα, Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία και Βουλγαρία, από το 2015.

Για την παράνομη αναμετάδοση του τηλεοπτικού σήματος χρησιμοποιούνταν πλατφόρμα λογισμικού που προσφέρεται από εταιρεία με έδρα τη Βουλγαρία, με νόμιμους εκπροσώπους τους ημεδαπούς.

Λόγω της διευρυμένης δράσης του εγκληματικού δικτύου αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κοινής επιχείρησης των Αρχών των εμπλεκόμενων χωρών, με το συντονισμό της Eurojust .

Στο πλαίσιο αυτό πρωινές ώρες χθες (18 Σεπτεμβρίου 2019) αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 27χρονου όπου από την επιτόπια έρευνα διαπιστώθηκε η πρόσβαση του σε διαχειριστικό περιβάλλον (8) εξυπηρετητών (servers), ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:



(4) συσκευές IPTV,
(3) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
(3) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων,
εξωτερικό μέσο αποθήκευσης (USB STICK),
εσωτερικό μέσο αποθήκευσης (micro SD),
συσκευή κινητής τηλεφωνίας,
(2) κάρτες SIM,
(4) τραπεζικές κάρτες,
συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών κρυπτονομισμάτων,
καταμετρητής χαρτονομισμάτων και έγγραφα που αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς, συναλλαγές και λοιπές χειρόγραφες σημειώσεις.

Παράλληλα, σε έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος στην οικία του 31χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:



(24) συσκευές IPTV,
φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
(6) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων,
(3) εξωτερικά μέσα αποθήκευσης (USB STICK),
εσωτερικό μέσο αποθήκευσης (micro SD),
συσκευή κινητής τηλεφωνίας,
(2) κάρτες SIM,
(6) τραπεζικές κάρτες,
διαδικτυακή συσκευή αποθήκευσης (NetworkAttachedStorage – NAS).
συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών κρυπτονομισμάτων,
σφραγίδα με λογότυπο εταιρείας,
βιβλιάριο καταθέσεων,
(114.550) ευρώ και
έγγραφα που αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς και συναλλαγές και λοιπές χειρόγραφες σημειώσεις.

Σημειώνεται ότι κατά την πανευρωπαϊκή επιχείρηση, περισσότεροι από (200) διακομιστές (servers) τέθηκαν εκτός λειτουργίας και περισσότεροι από (145) λογαριασμοί PayPal των εμπλεκόμενων δεσμεύτηκαν, ενώ διακόπηκε το σήμα για θεατές παράνομων υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ευρώπη, οι οποίοι επωφελούνταν από αυτή την παροχή, πληρώνοντας συνδρομές πολύ χαμηλότερες από τις τιμές της αγοράς.

Η οικονομική ζημία που προκλήθηκε από την εγκληματική δραστηριότητα ανέρχεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurojust, στο ποσό των (6.500.000) ευρώ περίπου, θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία πολλών νόμιμων παρόχων υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης στην αγορά.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος αντίστοιχα, για τη διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 27χρονου θα υποβληθεί στην αρμόδια ανακριτική Αρχή ενώ ο 31χρονος συλληφθείς, οδηγείται σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Πυροβολισμοί στον λευκό οίκο, ένας νεκρός και τραυματίες



Συναγερμός σήμανε στην Ουάσινγκτον, όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί σε δρόμους κοντά από τον Λευκό Οίκο, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για έναν νεκρό και πέντε τραυματίες.


Το περιστατικό σημειώθηκε στη συμβολή της 14ης Λεωφόρου με την Κολούμπια, τρία μόλις χιλιόμετρα από τον Λευκό Οίκο.


Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή, τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.


Παρελθόν το προκλητικό "ΚΕΠ" των αναρχικών στα Εξάρχεια



Επιτέλους ο νόμος και η τάξη στα Εξάρχεια επιστρέφει και η πλατεία των Εξαρχείων επιστρέφει στους πολίτες.

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας βρίσκεται εδώ και ώρα σε εξέλιξη, για την απομάκρυνση κοντέινερ έκτρωμα από την πλατεία των Εξαρχείων που χρησιμοποιούσαν προκλητικά οι αναρχικοί.


Το εν λόγω κοντέινερ χρησιμοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια από διάφορες συλλογικότητες με τις ευχές τις προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η απομάκρυνσή του γίνεται με τη χρήση γερανού, συνοδεία αστυνομικών των ΜΑΤ.

Πρόκειται για το περίφημο κοντέινερ που στήθηκε από αναρχικούς και λειτουργούσε ως «περίπτερο» ενημέρωσης όπως το είχαν χαρακτηρίσει σε σχετική ανακοίνωση, πριν από τρία χρόνια.