Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Κλείδωσαν για ώρες κοσμήτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης στο γραφείο του - Εισαγγελική παρέμβαση



Περίπου 20 με 30 άτομα επιτέθηκαν, απείλησαν και κλείδωσαν για ώρες μέσα στο γραφείο του κοσμήτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Το περιστατικό έγινε στις 14 Οκτωβρίου και συνδέεται με την δίωξη φοιτητή για αφισοκόλληση εντός του ιδρύματος.

Σύμφωνα με την κοσμητεία στις 14 Οκτωβρίου, ομάδα 20-30 ατόμων, που όπως σημειώνεται υπήρχε σημαντικός αριθμός ατόμων εκτός του ιδρύματος, κράτησαν κλειδωμένο για τέσσερις ώρες τον κοσμήτορα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ), ζητώντας του να ανακαλέσει το e-mail που είχε στείλει στον φοιτητή και να υπογράψει δήλωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κοσμητείας, κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού, δέχθηκε απειλές, ύβρεις ενώ φέρονται να τον βιντεοσκοπούσαν.

Η Νίκη Κεραμέως υπέβαλε αναφορά στον Εισαγγελέα Χανίων με την οποία ζητά την παρέμβασή του προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις που έλαβαν χώρα εντός του Πολυτεχνείου Κρήτης κατά τη διάρκεια του φερόμενου περιστατικού.

«Ο Κοσμήτορας φέρεται να υπέστη αναγκαστικό εγκλεισμό για περίπου 4 ώρες, να δέχτηκε ύβρεις και απειλές, να παρεμποδίστηκε η εκτέλεση των διοικητικών και διδακτικών του καθηκόντων κατά το διάστημα αυτό, να του απαγορεύτηκε με βία η χρήση τηλεφώνου και να πιέστηκε για υπογραφή δήλωσης παρά τη θέλησή του», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η υπουργός Παιδείας, επιπλέον, έστειλε επιστολή στον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, ζητώντας ενημέρωση σχετικά με το περιστατικό καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες προέβη η διοίκηση του Ιδρύματος για την αντιμετώπιση του συμβάντος κατά τα προβλεπόμενα στην κείμενη νομοθεσία, τόσο με την αναφορά της στις αρμόδιες αρχές της χώρας όσο και με την κίνηση των σχετικών διαδικασιών εντός του Ιδρύματος για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών από τους υπαιτίους.

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε σχετικά ότι: «η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στα Πανεπιστήμιά μας. Είναι αδιανόητο να λαμβάνουν χώρα περιστατικά περιορισμού ελευθερίας, καταναγκασμού, απειλών, ύβρεων ή παρεμπόδισης των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και η θωράκιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος στα Πανεπιστήμιά μας, ώστε οι φοιτητές μας, οι καθηγητές μας, τα μέλη του προσωπικού μας να έχουν το περιβάλλον που τους αρμόζει. Ακριβώς γι’ αυτό κίνησα τις νόμιμες διαδικασίες για την πλήρη διερεύνηση του καταγγελθέντος, σοβαρού αυτού περιστατικού»


Πηγή : protothema.gr



ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ: «Αγνοείτε επιστημονικές αλήθειες»


 

Η Νέα Δημοκρατία, με ανάρτηση του εκπροσώπου της, Τάσου Γαϊτάνη, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί «ευθέως» εάν διαφωνεί με το εμβόλιο, ενώ κατηγόρησε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «συνεχίζουν να αγνοούν επιστημονικές αλήθειες» και τόνισε πως η ΝΔ περιμένει «την καμπάνια ευαισθητοποίησης υπέρ του εμβολίου που είχαν υποσχεθεί από τον Αύγουστο».

«Το “τελευταίο μίλι προς την ελευθερία από την πανδημία” ήταν ο χρόνος για τη μαζική διάθεση του εμβολίου. Στην πατρίδα μας εδώ και μήνες το εμβόλιο είναι διαθέσιμο προς όλους, ανά πάσα ώρα και στιγμή», ανέφερε στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης ο κ. Γαϊτάνης, και πρόσθεσε: «Από τα δεδομένα όλου του πλανήτη γνωρίζουμε πως το εμβόλιο σώζει. Είναι αποδεδειγμένο πως το 90% των συμπολιτών μας στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι».

«Αυτές τις επιστημονικές αλήθειες στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να τις αγνοούν. Η ανάγκη να κάνουν αντιπολίτευση, τους οδηγεί να υιοθετούν ακραίες και αντί-επιστημονικές απόψεις. Ας μας πουν ευθέως, διαφωνούν με το εμβόλιο; Και κάτι ακόμα. Περιμένουμε την καμπάνια ευαισθητοποίησης υπέρ του εμβολίου που είχαν υποσχεθεί από τον Αύγουστο», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.



Άνδρας ντυμένος Τζόκερ στο Τόκιο, επιτέθηκε σε επιβάτες τρένου με μαχαίρι- Τουλάχιστον 17 τραυματίες

 


Ένας ύποπτος συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όταν 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι  σε τρένο στο Τόκιο. Ο συλληφθείς πρόκειται για έναν άνδρα που φορούσε στολή Τζόκερ.

Πανικόβλητοι οι επιβάτες, έτρεχαν να ξεφύγουν πηδώντας από τα παράθυρα κατά τη διάρκεια της επίθεσης, που σημειώθηκε την Κυριακή, όταν η ιαπωνική πρωτεύουσα ήταν γεμάτη από κόσμο μασκαρεμένο για το Χαλοουίν.

Ο δράστης είναι ένας 24χρονος που ονομάζεται Kyota Hattori, είπε στην αστυνομία ότι «λατρεύει» τον χαρακτήρα του Τζόκερ από τις ταινίες Μπάτμαν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo. Σύμφωνα με την αστυνομία,  ο ίδιος είπε ότι ήθελε να σκοτώσει πολλούς ανθρώπους και να του επιβληθεί η θανατική ποινή.

Φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν έναν άνδρα να φορά ένα πράσινο πουκάμισο και μωβ κοστούμι. 





Εξώδικο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλ. Θεσσαλονίκης στην ΕΦΣΥΝ για συκοφαντικό δημοσίευμα



Εξώδικο στην γνωστό ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, “Εφημερίδα των Συντακτών” έστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, για το πρωτοσέλιδο της εν λόγω εφημερίδας μετά το θάνατο του Ρομά από αστυνομικά πυρά σε καταδίωξη στο Πέραμα. Συγκεκριμένα η εφημερίδα έγραψε “η αστυνομία σκοτώνει”, κάτι που προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από αστυνομικούς και όχι μόνο.

Το πρωτοσέλιδο επιχειρούσε να συνδέσει την υπόθεση της καταδίωξης των Ρομά στο Πέραμα, με τη γνωστή υπόθεση του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, εκεί όπου ο Αφροαμερικανός έχασε τη ζωή του από αστυνομικό κατά τη διάρκεια της σύλληψής του.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης είχε αντιδράσει άμεσα όταν δημοσιεύτηκε το σχετικό πρωτοσέλιδο σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή (σ.σ. στην ιστοσελίδα της εφημερίδας). “Οφείλουμε και θα πράξουμε τα νόμιμα για αυτό το εμετικό πρωτοσέλιδο. Με κάθε τρόπο επιχειρούν την στοχοποίηση μας” είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης, για το πρωτοσέλιδο.

Στο εξώδικο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για συκοφαντικό δημοσίευμα, το οποίο συμβάλλει στην καλλιέργεια μίσους στην αστυνομία και δημιουργεί διχαστικό κλίμα μεταξύ πολιτών και αστυνομικών.

Ακόμα, κατηγορούν την Εφημερίδα των Συντακτών για επιλεκτική ευαισθησία, καθώς όπως τονίζουν δεν έδειξαν το ίδιο ενδιαφέρον όταν την επόμενη μέρα της καταδίωξης, Ρομά πυροβόλησαν με καραμπίνες κατά αστυνομικών.

Το εξώδικο έχει σταλεί στον διευθυντή της εφημερίδας αλλά και στον διευθυντή σύνταξης.

Το εξώδικο:


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ

ΠΑΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ


Της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με έδρα την Θεσσαλονίκη, όπως νομίμως εκπροσωπείται


ΚΑΤΑ


Της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»  και διακριτικό τίτλο «Η εφημερίδα των συντακτών Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, όπως νομίμως εκπροσωπείται, από την οποία εκδίδεται η έντυπη εφημερίδα με τον τίτλο «Η εφημερίδα των συντακτών»,

Του Διευθυντή της ανωτέρω εφημερίδας, κατοίκου Αθηνών,

Του Διευθυντή Σύνταξης της ανωτέρω εφημερίδας, κατοίκου ομοίως,

Θεσσαλονίκη, 27/10/2021

Προς μεγάλη μας έκπληξη και προκαλώντας μας αισθήματα δυσφορίας και αγανάκτησης, υπέπεσε στην αντίληψη μας, το ατιμωτικό και εξόχως συκοφαντικό για το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού της χώρας μας, πρωτοσέλιδο της 25ης/10/2021 της έντυπης μορφής της εφημερίδας σας.

Βασικό θέμα και τίτλος της εφημερίδας σας,  την 25η/10/2021 ήταν «Η Αστυνομία σκοτώνει, η κυβέρνηση καλύπτει. ΚΑΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΜΕΤΡΑΝΕ!», άρθρο το οποίο προφανώς τυγχάνει της απολύτου γνώσης των δεύτερου και τρίτου από εσάς λόγω των ιδιοτήτων που κατέχετε.

Είναι προφανές πως το επίμαχο δημοσίευμα προσβάλει βάναυσα την τιμή, την αξιοπρέπεια και την υπόληψη όλων των αστυνομικών, καθώς η Αστυνομία αποτελείται από το σύνολο των προσώπων που υπηρετούν σε αυτήν. Αναφέροντας πως «η αστυνομία σκοτώνει» είναι ξεκάθαρο πως θεωρείτε ως δεδομένο πως οι αστυνομικοί σκοτώνουν.

Είναι αδιαπραγμάτευτο, πως «και οι ζωές των Ρομά μετράνε», όπως μετράει η ζωή οποιουδήποτε ανθρώπου, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, ιδεολογίας, θρησκευτικών και πολιτικών πεποιθήσεων. Και ακριβώς για αυτό τον λόγο, επειδή και οι ζωές των αστυνομικών μετράνε θα περιμέναμε να δείχνετε την ίδια ευαισθησία και για το περιστατικό της επόμενης ημέρας από το περιστατικό στο Πέραμα, όπου στην διάρκεια επεισοδίων, άγνωστοι δράστες  πυροβόλησαν με καραμπίνα και τραυμάτισαν αστυνομικούς.

Είναι φανερό, πως με τον τρόπο αυτό και με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ενοχοποιείται το αστυνομικό προσωπικό και καθίσταται έρμαιο ενδεχόμενων τυφλών επιθέσεων για τις οποίες θα φέρετε και εσείς ευθύνη καθώς  πριν ακόμα αποφανθεί η δικαιοσύνη αμετάκλητα, εσείς έχετε πάρει τον ρόλο του δικαστή και έχετε καταδικάσει όλο το αστυνομικό προσωπικό.

Την  ευθύνη αυτή θα την φέρετε, αφού αφήνετε βαριά και άδικη μομφή σε βάρος των αστυνομικών για  τον τρόπο με τον οποίον αυτοί εκτέλεσαν τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί από την ελληνική  πολιτεία, τους νόμους και το Σύνταγμα του κράτους. Συμβάλετε έτσι στην καλλιέργεια μίσους προς τους αστυνομικούς και στην δημιουργία ενός επικίνδυνού και διχαστικού κλίματος μεταξύ πολιτών και αστυνομικών που τελικά μόνο δεινά θα φέρει αυτό.  

Επειδή με το συγκεκριμένο δημοσίευμα όχι μόνο αμφισβητείται η προσφορά των αστυνομικών στο κοινωνικό σύνολο, στην πρόληψη και αποτροπή εγκλημάτων, αλλά αντίθετα συκοφαντούνται και με ιδιαίτερα άδικο τρόπο εμφανίζονται ως να σκοτώνουν τον κόσμο δηλαδή στην ουσία ως δολοφόνοι.

Επειδή το δημοσίευμα αδικεί  και συκοφαντεί τον Έλληνα αστυνομικό που διαχρονικά υπηρετεί και προστατεύει τον κάθε άνθρωπο που ζει και διαμένει εντός της ελληνικής επικράτειας.

Για τους λόγους αυτούς

και με επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

Άμεσα και εντός 5 ημερών από την λήψη της παρούσας να προβείτε σε ανάκληση του επίμαχου άρθρου σας και την αποκατάσταση της τιμής των Ελλήνων αστυνομικών και σε δημοσίευση της εξωδίκου δήλωσης που σας αποστέλλουμε στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας σας στην ίδια στήλη που δημοσιεύσατε το επίμαχο άρθρο, καθώς και στην ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας σας στον ιστότοπο «https://www.efsyn.gr», άλλως

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

Πως θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να αποκατασταθεί η πραγματικότητα και να αρθεί η προσβολή της τιμής και της υπόληψης των αστυνομικών.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα νόμιμα σε αυτόν προς τον οποίο αναφέρεται, την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»  και διακριτικό τίτλο «Η εφημερίδα των συντακτών Α.Ε.» με έδρα την Αθήνα, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το περιεχόμενό της στην έκθεση επιδόσεώς του.



Αλλαγές στην Άμεση Δράση - Καρατομήθηκε και ο διοικητής

Σαρωτικές αλλαγές και αναβάθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας μου παρέδωσε την Παρασκευή, εντός της πενθήμερης προθεσμίας που είχε τεθεί, το πόρισμα με την επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ. στο αιματηρό περιστατικό της προηγούμενης Παρασκευής.

Όσα έγιναν ως τώρα σε επίπεδο δικαστικής και πειθαρχικής διερεύνησης της υπόθεσης είναι τα απολύτως προβλεπόμενα από τους Νόμους. Αποτελούν αυτονόητη υποχρέωση ενός Κράτους Δικαίου, όπως είναι η Ελλάδα. Σε ένα Κράτος Δικαίου η Πολιτεία οφείλει πρώτη να εφαρμόζει τον Νόμο.

Η κοινή γνώμη ασφαλώς είναι προβληματισμένη με όσα διαδραματίστηκαν, με εντολές που δόθηκαν για λήξη της καταδίωξης, με αλλεπάλληλες διαρροές εσωτερικών επικοινωνιών της Άμεσης Δράσης, με την έλλειψη συντονισμού.

Η Ελληνική Αστυνομία είναι ένας ζωντανός κρατικός οργανισμός που διαρκώς βελτιώνεται. Τίποτα και κανένα περιστατικό δεν περνά και δεν πρέπει να περνά, χωρίς αξιολόγηση. Με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν και το πόρισμα που μου παρέδωσε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. 

Προχωράμε μπροστά, με ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων της Αστυνομίας με πέντε μέτρα και πρωτοβουλίες άμεσης εφαρμογής, καθώς και σε δύο δράσεις θεσμικού χαρακτήρα. Με στόχο την καθοριστική βελτίωση των υπηρεσιών ασφαλείας, που προσφέρει η αστυνομία στους πολίτες.

Πλήρης αναμόρφωση του Κανονισμού Λειτουργίας της Άμεσης Δράσης με αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών ευρωπαϊκών κρατών. Ακριβής περιγραφή των επιχειρησιακών σχεδίων και των καθηκόντων που αντιστοιχούν στους αστυνομικούς. 

Ξεκαθαρίζεται ότι δεν μπορεί να διακόπτεται καμία καταδίωξη και έρευνα ατόμων που ελέγχονται για παραβατική και παράνομη συμπεριφορά και δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε περιοχές και ομάδες υψηλής παραβατικότητας. 

Την ευθύνη υλοποίησης, αξιοποιώντας την κατάλληλη ομάδα αξιωματικών, αναλαμβάνει ο υφυπουργός, Λευτέρης Οικονόμου, και η δράση αυτή πρέπει να ολοκληρωθεί ως το τέλος Νοεμβρίου.

Διασφάλιση της συνεχούς επανεκπαίδευσης του συνόλου των αστυνομικών με προτεραιότητα τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙΑΣ, οι οποίοι διαχειρίζονται μεγάλο εύρος θεμάτων ασφάλειας και αστυνόμευσης στην υπηρεσία του πολίτη. 

Τόσο στο επιχειρησιακό πεδίο, όσο και στην επικοινωνία με τους πολίτες και τη γνώση των Νόμων. Δημιουργούνται ειδικά «σχολεία μετεκπαίδευσης» των ειδικών φρουρών. Η δράση αυτή ξεκινά 01/12/2021 και ολοκληρώνεται ως τις 30/09/2022 για την ομάδα ΔΙΑΣ.

Ψηφιοποίηση του Κέντρου Επιχειρήσεων, με αξιοποίηση τεχνολογίας αιχμής, προκειμένου να διευκολύνεται η ολοκληρωμένη επιχειρησιακή εικόνα και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των δυνάμεων στο πεδίο της Αμέσου Δράσεως. Και, άμεση αντίστοιχη εκπαίδευση των αξιωματικών που υπηρετούν στο Κέντρο Επιχειρήσεων. 

Ολοκλήρωση ως το Σεπτέμβριο ’22. Άμεσος εφοδιασμός με κάμερες του συνόλου των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, της ΟΠΚΕ, των ΜΑΤ και των περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Εξάντληση κάθε νομικής δυνατότητας ώστε η σχετική προμήθεια από την ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2022.

Αλλαγές στη διάταξη δυνάμεων και στην ηγεσία της Άμεσης Δράσης με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό και την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών προς την κοινωνία. Ενίσχυση του Κέντρου Επικοινωνίας με 20 νέους αστυνομικούς, με στόχο να βελτιωθεί η ταχύτερη δυνατή ανταπόκριση της Άμεσης Δράσης στα περιστατικά που ενδιαφέρουν τους πολίτες. 

Έχω ζητήσει από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. η υλοποίηση των σχετικών μέτρων να πραγματοποιηθεί μέσα σε αυτή την εβδομάδα.

Πέραν των ανωτέρω πέντε πρωτοβουλιών σε θεσμικό επίπεδο προωθούμε τους επόμενους τρεις μήνες το Νομοσχέδιο για την Αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας και της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο σύνολο των αστυνομικών της χώρας. Στόχος μία αστυνομία φιλική στον πολίτη, που σέβεται την δημοκρατική νομιμότητα και είναι άτεγκτη και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα, την αστυνομία του 21ου αιώνα.

Και, δεύτερον, είμαι σε επαφή με τον συνάδελφο Υπουργό Δικαιοσύνης για την ανάληψη πρωτοβουλίας εκσυγχρονισμού του Ποινικού Κώδικα, ώστε οι κατ’ επάγγελμα κλοπές να μετατραπούν σε κακούργημα και η παραβατική συμπεριφορά καταδιωκώμενων να μην τιμωρείται απλά για παράβαση διατάξεων του ΚΟΚ, να προβλεφθούν αυστηρότερες ποινές και η έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Αυτές οι πρωτοβουλίες συμβάλλουν σε μια πιο αποτελεσματική αστυνομία, που πρέπει να είναι ο κοινός στόχος όλων μας γιατί αυτό είναι προς όφελος της κοινωνίας. Μικροκομματικές επιθέσεις και αβάσιμοι αφορισμοί σε βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας δεν γίνονται αποδεκτοί από τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. 

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και είμαστε δίπλα στον Έλληνα αστυνομικό, πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας, γιατί η πολύ δύσκολη δουλειά που κάνει αποτελεί πολύτιμη υπηρεσία προς την κοινωνία. Μέσα σε αυτή την εβδομάδα 1000 αστυνομικοί ενισχύουν τα ΑΤ του Λεκανοπεδίου Αττικής και διασφαλίζουν την πραγματοποίηση κάθε βράδυ 100 πρόσθετων περιπολιών. 

Συνεχίζουμε με σχέδιο, με όραμα, με ενότητα, με σκληρή δουλειά τον καθημερινό αγώνα για την ασφάλεια των πολιτών. Γιατί είναι προϋπόθεση της ευημερίας των Ελλήνων.

Ασφάλεια για Όλους! Ασφάλεια Παντού!».



Τάσος Ξιάρχο κομπλεξικός και μονοδιάστατος χωρίς ίχνος ηθικής και ντροπής


 

Διαβάσαμε για ένα bullying που έκανε αυτή η τραγική προσωπικότητα Τάσος Ξιάρχο που κάνει τον χορογράφο.

Διαβάσαμε και το παρακάτω σε ανάρτηση στο facebook και συμφωνούμε απόλυτα :

Αυτός είναι ο Τάσος Ξιάρχο (ή όπως σκατά τον λένε).

Ο Τάσος δηλώνει σελέμπριτι και influencer.

Ο Τάσος χλεύαζε δημόσια σε live video του στο Instagram κοπέλα διπλανού τραπεζιού για τα κιλά της.

Μάλιστα τη βιντεοσκοπούσε κρυφά από την ίδια κι όταν αυτή το έμαθε, έφυγε από ντροπή

Κλειδώθηκε στην τουαλέτα του μαγαζιού και έβαλε τα κλάματα.

Ο Τάσος είναι ένα σκατόψυχο σκουπίδι.

Μη γίνεις σαν τον Τάσο.

Ο χορευτής, χωρίς ίχνος ντροπής και ηθικής μαζί με μια φίλη του, έκριναν τα ρούχα που φορούσε νεαρή εύσωμη γυναίκα σε μπάρ που έπινε το ποτό της.

To 2019 σε ερώτηση δημοσιογράφου σε αυτή την τραγική προσωπικότητα Τάσο Ξιάρχο : Σε έχουν κοροιδέψει στον δρόμο για την εικόνα που έχεις; 

Απάντησε : Μου έχουν στείλει μηνύματα ότι είμαι λούγκρα, αδελφάρα, ανορεξικός και πρεζάκιας. Στεναχωριέμαι με τους κομπλεξικούς είναι μονοδιάστατοι.

Σήμερα τι θα πει αυτός ο Ξιάρχο, μετά την κάθετη χοντράδα του για τις οριζόντιες ρίγες, ποιος είναι ο κομπλεξικός κι ο μονοδιάστατος;

Δεν θα πούμε εμείς τίποτα παραπάνω τον αφήνουμε στην χλεύη των συναδέλφων του και των πολιτών γενικότερα.

Η αθλιότητα του Τάσου Ξιάρχου :


Η θεία δίκη ήρθε με τις αναρτήσεις καλλιτεχνών που τον ξεφτιλίζουν :







Προβληματισμοί και διαφωνίες στην Επιτροπή λοιμωξιολόγων

 


Η Επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει, μεθαύριο, Τετάρτη και σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή θα εκτιμήσει την κατάσταση και πιθανότατα θα προχωρήσει σε εισηγήσεις για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Οι διαφωνίες μεταξύ των μελών της επιτροπής είναι πολλές και αυτό δείχνει ότι το κλίμα δεν είναι καλό.

Οι ειδικοί, θέλουν μέτρα, επικρατεί η άποψη πως πρέπει να ληφθούν γρήγορα, καθώς σε αντίθετη περίπτωση το τέταρτο κύμα θα πιέσει σε μεγάλο βαθμό το σύστημα Υγείας και ειδικά τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας που δίνουν μάχη σε κάθε εφημερία.

Το θέμα είναι ποια θα είναι τα νέα μέτρα, και εάν θα είναι αποτελεσματικά για να έχουν άμεσο και ανασταλτικό αποτέλεσμα της εξάπλωσης της πανδημίας.

Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να γίνει κάτι άμεσα για να μην σπάσουμε το φράγμα των 5.000 κρουσμάτων την ημέρα και μετά δεν θα έχουμε πώς να το μαζέψουμε.



Καταγγελία ότι μαθήτρια έπεσε θύμα βιασμού από συμμαθητή της, στο Κορδελιό

 


Στην καταγγελία ότι 15χρονη μαθήτρια σχολείου του Κορδελιού έχει πέσει θύμα βιασμού από 16χρονο συμμαθητή της, προχώρησε ο νομικός σύμβουλος και κάτοικος του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, Φώτης Γροντάς.

Σύμφωνα με την καταγγελία, την προηγούμενη Πέμπτη ο 16χρονος μαθητής φέρεται να παρέσυρε τη 15χρονη από το σχολείο στο σπίτι του, όπου και προχώρησε στον φερόμενο βιασμό.

Όπως σημειώνει στη Voria.gr ο κ. Γροντάς, η μαθήτρια κατήγγειλε το περιστατικό στους γονείς της. Αυτοί απευθύνθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου, που τους παρέπεμψε στο τμήμα Ανηλίκων του Αστυνομικού Μεγάρου. Εκεί, ψυχολόγος εξέτασε τη μαθήτρια, ενώ σήμερα Δευτέρα αναμένεται να εξετάστει και από ιατροδικαστή.

Ζητήθηκε η απομάκρυνση του μαθητή μέχρι τη διαλεύκανση της υπόθεσης

Ο κ. Γροντάς τονίζει ότι ζήτησε από τη διεύθυνση του σχολείου την απομάκρυνση του μαθητή μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Ο διευθυντής, όπως υπογραμμίζει ο νομικός σύμβουλος, ανέφερε ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από πλευράς του. Ο κ. Γροντάς αναμένεται να κατευθυνθεί και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να ζητήσει και από εκεί την απομάκρυνση του μαθητή. «Πρέπει να απομακρυνθεί ο φερόμενος δράστης και όχι η μαθήτρια, που από τη μέρα του περιστατικού δεν πηγαίνει στο σχολείο της», υπογραμμίζει ο νομικός σύμβουλος.

«Έρχεται καταγγελία και δεύτερης μαθήτριας»

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Voria.gr ο κ. Γρόντας, και δεύτερη μαθήτρια έχει απευθυνθεί στη ΓΑΔΘ για να καταγγείλει τον βιασμό της από τον ίδιο μαθήτη. «Και δεύτερη μαθήτρια μαζί με την οικογένειά της καταγγέλλει τον μαθητή για βιασμό, ενώ ίσως έρθουν και άλλες καταγγελίες από άλλες μαθήτριες τις επόμενες ημέρες», σημειώνει.

Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο, για την υπόθεση της 15χρονης έχει ασκηθεί δίωξη. Πήγες της Voria.gr, αναφέρουν ότι η έχει πραγματοποιηθεί η σχετική καταγγελία και ερευνάται από τις αρμόδιες αρχές.





Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση στον καθηγητή Βασιλακόπουλο

 


Την παρέμβαση του διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, Σταμ. Δασκαλόπουλου προκάλεσε, η επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ενώ γευμάτιζε με πνευμονολόγους σε ταβέρνα στο Καστράκι Καλαμπάκας.

Όπως αναφέρει η magnesianews.gr, επικαλούμενο πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», το πρώτο σκέλος αφορά στο εάν τελέστηκαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση, ποιες. Το δεύτερο σκέλος αφορά στο να διερευνηθεί εάν οι παθόντες θα υποβάλλουν έγκληση ή όχι με δεδομένο ότι η προθεσμία υποβολής έγκλησης ολοκληρώνεται σε 3 μήνες.

Ο κ. Βασιλακόπουλος, κατήγγειλε πως προπηλακίστηκε από τον ιδιοκτήτη ταβέρνας και τον γιό του, όταν συνάδελφοί του παρατήρησαν τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας γιατί δεν γίνεται έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού.





Rafale: Ήρθε και το τέταρτο ελληνικό μαχητικό

 


Ένα, ένα παραδίδονται τα Rafale, την Παρασκευή είχαμε και την άφιξη του τέταρτου Rafale που είναι μονοθέσιο.

Μόλις πριν λίγες ημέρες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος «αποκάλυψε» την πρώτη του πτήση με μαχητικό αεροσκάφος τύπου Rafale.

Ο ΓΕΕΘΑ είχε γράψει στο Twitter : Πτήση στους αιθέρες με Rafale. Το δέος δεν περιγράφεται με λέξεις! Τα Gr από τις «Ριπές Ανέμου» θα τα νιώσουμε σύντομα & στους ουρανούς.

Με την Πολεμική Αεροπορία & τους πιλότους μας σε πλήρη ετοιμότητα & αποστολή την διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας».

Την Παρασκευή (29/10) ο  δημοσιογράφος Σταύρος Ιωαννίδης έκανε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ενημέρωσε για την άφιξη του τέταρτου ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους.

«Το 411, το δεύτερο μονοθέσιο ελληνικό Rafale! Τέσσερις πλέον οι «Ριπές» της Πολεμικής Αεροπορίας!», ήταν το μήνυμά του.

Παράλληλα, ανάρτησε και μια φωτογραφία από το μαχητικό.






Τον έδειραν και του στέλνουν και απειλητικά μηνύματα από την ταβέρνα στην Καλαμπάκα

 



Κακός το θέμα δεν προχώρησε με κατάθεση μηνύσεων, για το περιστατικό στην ταβέρνα μεταξύ πνευμονολόγων και του ιδιοκτήτη της ταβέρνας.

Όσο ήπιος στις τοποθετήσεις του ήταν ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, και οι υπόλοιποι γιατροί, τόσο περισσότερο προκλητικός γινόταν και ο ταβερνιάρης όπως φαίνεται και στο μήνυμα που κοινοποίησε ο καθηγητής Βασιλακόπουλος, και τώρα για το θέμα πρέπει να ασχοληθεί αυτεπάγγελτα ο κ. εισαγγελέας.

Όπως είπε ο κ. Βασιλακόπουλος στον ΣΚΑΪ, που μέχρι εχθές δεν είχε υποβάλει μήνυση μαζί με τους συναδέλφους του για το συμβάν : «Ήμασταν 20 περίπου λοιμωξιολόγοι. Είχαμε ένα συνέδριο στην Καλαμπάκα και επισκεφτήκαμε μία ταβέρνα. Ένας εκ των συναδέλφων μου πήγε στη διεύθυνση του μαγαζιού και ζήτησε να γίνουν έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμών, καθώς βλέπαμε ότι δεν είχαν ελεγχθεί» και πρόσθεσε πως αμέσως μετά, πιθανότατα ο γιος του ιδιοκτήτη πήγε στο τραπέζι τους και τους έδιωξε κακήν κακώς.

«Βγαίνοντας από το μαγαζί έπεσαν δύο πάνω μου, με πέταξαν κάτω, μας έσκισαν τα πουκάμισα. Οι συνάδελφοί μου προσπάθησαν να με σώσουν», ανέφερε για την επίθεση ο κ. Βασιλακόπουλος αποκαλύπτοντας ότι ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας τον απείλησε, όταν του είπε ότι θα δημοσιοποιήσει το περιστατικό.

«Μου είπανε ξεκάθαρα "τι νομίζεις ρε ότι θα σε φοβηθούμε γιατί βγαίνεις στον ΣΚΑΪ;’". Είπε ο ιδιοκτήτης "θα έρθω να σε βρω στην Αθήνα όπου δουλεύεις, το νοσοκομείο θα το βρω και θα έρθω, αν τολμήσεις να μείνεις το βράδυ στην Καλαμπάκα, όπου και να μείνεις, θα σε βρω και θα σου κάψω το αμάξι"», συνέχιζε να περιγράφει ο καθηγητής.

«Μπήκε μπροστά ο κ. Τρύφωνας όταν με πιάσανε από το λαιμό για να με πετάξουν κάτω μπήκε μπροστά να με προστατεύσει. Του ‘σκισαν το πουκάμισο, το δικό μου, με πέταξαν κάτω, ευτυχώς δεν χτύπησα το κεφάλι μου πέφτοντας. Για να κατανοήσετε τη συνέχεια του σκηνικού σηκωθήκαμε και φύγαμε και φωνάξαμε την αστυνομία και δεν πλακωθήκαμε στο ξύλο. Είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι» είπε ο κ. καθηγητής.

Το ίδιο βράδυ και μετά τις εμφανίσεις του στις ενημερωτικές εκπομπές έλαβε το παρακάτω απειλητικό μήνυμα όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία που δημοσιεύει το in.gr : «Βρωμιάρη ούτε στο μαγαζί δεν σεβάστηκε, έφαγες και μετά ρε είπες να κάνουμε και φασαρία!! Επιτέθηκε στην κόρη του? Εε μουρλέ, αληθεύει πηγαίνεις σε κλινικές τρελάδικο??

Μακριά από εμάς πρόσεχε τα λόγια που ξεστομίζει το βρωμο στόμα σου, κυριολεκτικά μιλάω αν θα έχω πρόβλημα στην δουλειά μου θα σε φάει το μαύρο φίδι.

Άντε ψόφα βγάλε τον καρκίνο της Φώφης εσύ και τα παιδιά σου».





Επεισόδια μεταξύ Αφγανών στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης


 

Στη διάρκεια της συμπλοκής μεταξύ Αφγανών ένας 18χρονος τραυματίστηκε σοβαρά καθώς δέχτηκε μαχαιριές στο στήθος και στο κεφάλι, σύμφωνα με το thestival.gr.

Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις το επεισόδιο είχε λήξει. Για τον τραυματισμένο 18χρονο στο σημείο έσπευσαν μια κινητή ιατρική μονάδα, ένα ασθενοφόρο, μια μηχανή ταχείας απόκρισης και ένα όχημα ταχείας απόκρισης του ΕΚΑΒ.

Η κατάσταση του τραυματία σταθεροποιήθηκε και μεταφέρθηκε εν ζωή στο νοσοκομείο Παπανικολάου.



Τον αναζητούσαν παντού, βρέθηκε γυμνός στον Ψηλορείτη

 


Από καθαρή τύχη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα για τον 39χρονο άνδρα που, όπως έγραψε το Cretalive,  εντοπίστηκε από κτηνοτρόφο στον Ψηλορείτη στην περιοχή των Καμαρών, ολόγυμνος και σε κατάσταση υποθερμίας. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για τον ίδιο άνδρα για τον οποίο είχε δηλωθεί το Σάββατο η εξαφάνισή του στις αρχές, καθώς τα ίχνη του είχαν χαθεί από τις 28 Οκτωβρίου.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και στην συνέχεια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, και την εκεί Παθολογική κλινική, λόγω της μεγάλης υποθερμίας που παρουσιάζει, ενώ δεν φέρεται να έχει τραυματιστεί.

Εκτιμάται ότι αν δεν εντοπιζόταν τυχαία από τον κτηνοτρόφο, η εξέλιξη θα ήταν πολύ άσχημη. 

Να σημειωθεί ότι o άνδρας εντοπίστηκε σε απόκρυμνη περιοχή, ξαπλωμένος στις πέτρες. Το αυτοκίνητό του βρέθηκε στην είσοδο του φαραγγιού, όπως και τα ρούχα του.

Στην επιχείρηση για την μεταφορά του σε ασφαλές σημείο συμμετείχαν άνδρες της ΕΜΑΚ, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μοιρών, του ΤΑΕ Μεσαράς και του ΕΚΑΒ

Δείτε φωτογραφίες που δημοσίευσε το e-mesara.gr:









Προκλητικό κήρυγμα Μητροπολίτη - Ο όρος «γυναικοκτονία» αποτελεί εμπαιγμό

 


Προκλητικό κήρυγμα από τον μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης, Παύλο, που αναφέρθηκε από άμβωνος στο θέμα και τόνισε ότι ο όρος «γυναικοκτονία» αποτελεί εμπαιγμό.

Κατά το κήρυγμά του στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, ο προκλητικός μητροπολίτης επισήμανε πως οι γυναίκες μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, αρκεί σε κάποια στιγμή να έχουν το στόμα τους κλειστό, καθώς στη συνέχεια θα γίνει το δικό τους.

Παρακολουθήστε το κήρυγμα του μητροπολίτη :






Παραιτήθηκε ο Ζάεφ από πρωθυπουργός της χώρας- Η συντριπτική ήττα του κόμματός του

 


Ο συνέταιρος του Αλέξη Τσίπρα στο ξεπούλημα της Μακεδονίας, με συμφωνία που αποκόμισαν πολλά κέρδη τα Σκόπια σε βάρος της Ελλάδας, παραιτήθηκε από πρωθυπουργός της χώρας.

Συντριπτική ήττα υπέστη το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν στη χώρα του, καθώς έχασε με μεγάλη διαφορά τόσο στον δήμο των Σκοπίων, όσο και σε όλους τους άλλους μεγάλους δήμους, όπου στήθηκαν κάλπες..

Μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, ο Ζόραν Ζάεφ γνωστοποίησε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ήττα του κόμματός του και παραιτείται από πρωθυπουργός της χώρας αλλά και από αρχηγός του κόμματός του.

Ο Ζόραν Ζάεφ είναι πρωθυπουργός της χώρας από τον Μάιο του 2017.





Μάικ Πόμπεο: Όχι στην πώληση νέων μαχητικών F-16 στην Τουρκία


 

Την ξεκάθαρη διαφωνία του με μια ενδεχόμενη πώληση νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία εκφράζει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Μιλώντας στην ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις ΗΠΑ, Λένα Αργύρη, ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι μια τέτοια συνδιαλλαγή δεν πρέπει ούτε καν να εξεταστεί με δεδομένο ότι θα συνιστά παραβίαση του Νόμου για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων (CAATSA). Υπενθυμίζεται ότι όταν η Τουρκία ολοκλήρωσε την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400, o Μάικ Πομπέο είχε στηριχτεί στον συγκεκριμένο νόμο για να την αποπέμψει από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 και στη συνέχεια να της επιβάλει επιπλέον κυρώσεις.

«Βάσει του τι ακριβώς είναι οι κυρώσεις CAATSA μια τέτοια πώληση θα παραβίαζε τον νόμο. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει, όπως κάναμε και εμείς, να συμμορφωθεί με τον αμερικανικό νόμο. Πιστεύω ότι αυτό θα κάνει. Ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να θέτει σε λειτουργία ένα εξελιγμένο ρωσικό σύστημα. Ήμασταν πάντοτε ξεκάθαροι για τις προσδοκίες μας. Τους ξεκαθαρίσαμε ότι δεν μπορούν να έχουν τα F-35 στο οπλοστάσιο τους. Καμία συνδιαλλαγή που θα παραβιάζει τον νόμο CAATSA δεν θα πρέπει να εξετάζει η αμερικανική κυβέρνηση, σε καμία χρονική συγκυρία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, ο πρώην υπουργός εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, λέγοντας ότι τα προβλήματα μεταξύ χωρών, ιδιαίτερα μεταξύ νατοϊκών συμμάχων, δεν πρέπει να λύνονται με επίδειξη ισχύος. Όπως σημείωσε, «πάντοτε παροτρύναμε την κυβέρνηση της Τουρκίας να συμμετέχει σε συζητήσεις. Αν έχουν μια διαφωνία για ένα συγκεκριμένο θέμα, υπάρχουν μηχανισμοί επίλυσης διαφόρων οι οποίοι είναι κατάλληλοι για την διαχείριση τέτοιων καταστάσεων. Η διαχείριση δεν πρέπει να γίνεται μέσω στρατιωτικής ισχύος, κατοχής ή απειλών για χρήση βίας. Αυτός δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο καλοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, ή χώρες πρέπει να συνδιαλέγονται μεταξύ τους. Η Τουρκία συμπεριφέρεται προκλητικά. Πάντοτε τους είχαμε ξεκαθαρίσει ότι θα στηρίξουμε οποιαδήποτε χώρα είναι διατεθειμένη να συζητήσει και να εμπλακεί σε διάλογο αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε την επίδειξη στρατιωτικής ισχύος. Υπάρχει διεθνής νομιμότητα, υπάρχουν κανόνες και εύχομαι η κυβέρνηση της Τουρκίας να το αντιληφθεί αυτό».

Επιπλέον, εκφράστηκε θετικά για τον αναβαθμισμένο γεωπολιτικό ρόλο που έχει επωμιστεί η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή. «Η Ελλάδα είναι εξαιρετικά σημαντική, όχι μόνο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αλλά γενικότερα λόγω και των συμμαχιών που διαμορφώνει με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Δουλέψαμε στενά με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του, με τον κ. Δένδια και όπως είδα υπεγράφη πρόσφατα και η νέα αμυντική συμφωνία και είμαι πολύ ικανοποιημένος που ολοκληρώθηκε η δουλειά που εμείς είχαμε αρχίσει. Επίσης, υπό την ηγεσία του κ. Μητσοτάκη βλέπουμε ότι έχουν δημιουργηθεί σημαντικές σχέσεις με χώρες στην Μέση Ανατολή, όπως για παράδειγμα με το Ισραήλ. Υπάρχει μια ολοκληρωμένη περιφερειακή αντίληψη για το πως διασφαλίζουμε την ευημερία και η Ελλάδα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτής της στρατηγικής, διασφαλίζοντας την νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ και συνεργαζόμενη στενά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα για την περιοχή», εξήγησε ο κ. Πομπέο.

Τέλος, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε τη στήριξη του για την επανέναρξη της λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι για όσα απαιτούμε από τον κάθε ηγέτη και την ίδια ώρα πρέπει να εκφράζουμε με κάθε τρόπο την στήριξη μας στους πνευματικούς ηγέτες».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


skai.gr