Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Πρώτος θάνατος Ευρωπαίου από τον νέο κορωνοϊό


Ο πρώτος Ευρωπαίος που προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό υπέκυψε χθες, Παρασκευή, το βράδυ στην Ιταλία την ώρα που ο αριθμός των νέων μολύνσεων μειωνόταν στην Κίνα, όμως σχεδόν διπλασιαζόταν στη Νότια Κορέα.

Ο Αντριάνο Τρεβιζάν, συνταξιούχος οικοδόμος ηλικίας 78 ετών, απεβίωσε στη Βενετία έπειτα από δέκα ημέρες νοσηλείας για ασθένεια άλλη από τον Covid-19, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα. Μετά τη νοσηλεία του είχε διαγνωσθεί θετικός στον κοροναϊό.

Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε μέσα σε κλίμα πανικού στην Ιταλία, καθώς καταγράφηκαν εκεί δεκαπέντε ασθενείς, ανεβάζοντας σε 20 τον συνολικό αριθμό στη χώρα, η οποία είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη. Οι αρχές έκλεισαν τους δημόσιους χώρους σε έντεκα πόλεις της βόρειας Ιταλίας.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ερωτηθείς στις Βρυξέλλες από ιταλούς δημοσιογράφους, φάνηκε καθησυχαστικός υπογραμμίζοντας πως η Ιταλία «εφαρμόζει πολύ υψηλού επιπέδου προφυλάξεις».

Ο πρώτος άνθρωπος που πέθανε στην Ευρώπη αφού προσβλήθηκε απ' αυτή την επιδημία, η οποία εμφανίσθηκε τον Δεκέμβριο στην Ουχάν (κεντρική Κίνα), ήταν ένας κινέζος τουρίστας προερχόμενος από την επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν. Αυτός ο 80χρονος είχε φθάσει στις 23 Ιανουαρίου στη Γαλλία και άφησε την τελευταία του πνοή στις 14 Φεβρουαρίου στο Παρίσι. Ο θάνατος αυτός ήταν τότε «ο πρώτος έξω από την Ασία, ο πρώτος στην Ευρώπη», όπως είχε υπογραμμίσει η γαλλίδα υπουργός Υγείας Ανιές Μπουζέν.

Διάδοση

Οι φόβοι φαίνεται να αυξάνονται στην Ευρώπη μεταξύ των άλλων και επειδή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκφράζει ανησυχίες για τη δυσκολία να περιοριστεί η διάδοση της επιδημίας.

Ο επκεφαλής του ΠΟΥ, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, έκρουσε χθες, Παρασκευή, τον κώδωνα του κινδύνου στη Γενεύη: «Τη στιγμή που μιλάμε, βρισκόμαστε ακόμη σε μια φάση που είναι δυνατό να περιοριστεί η επιδημία». Όμως «το παράθυρο ευκαιρίας κλείνει», προειδοποίησε εκφράζοντας τη λύπη του για την έλλειψη διεθνούς οικονομικής υποστήριξης.

Οι εστίες της νόσου συνεχίζουν να εξαπλώνονται καθώς χθες, Παρασκευή, είχαμε από ένα πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στον Λίβανο και στο Ισραήλ και δύο επιπλέον νεκρούς στο Ιράν (τέσσερις συνολικά).

Η Νότια Κορέα θρήνησε σήμερα έναν δεύτερο νεκρό και ο αριθμός των κρουσμάτων έκανε εκεί άλμα για δεύτερη συνεχή ημέρα, αυξανόμενος σε 346 συνολικά με 142 νέα καταγεγραμμένα κρούσματα, σύμφωνα με τον απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από τις νοτιοκορεατικές υγειονομικές αρχές.

Μεταξύ αυτών των νέων 142 κρουσμάτων, 92 συνδέονται με ένα νοσοκομείο της Τσεονγκντό, στο νότιο τμήμα των χώρα, όπου είχε πραγματοποιηθεί πριν από τρεις εβδομάδες θρησκευτική τελετή μιας χριστιανικής αίρεσης, της Εκκλησίας του Σιντσεοντζί του Ιησού.

Συνολικά περισσότερα από 150 μέλη αυτής της αίρεσης έχουν μολυνθεί. Το πρώτο απ' αυτά ήταν μια 61χρονη γυναίκα, η οποία αγνοούσε πως είχε προσβληθεί από ιογενή πνευμονία και διέδωσε τον ιό, κυρίως βοηθώντας στη θρησκευτική τελετή.

Επιβράδυνση στην Κίνα

Αντίθετα στην ηπειρωτική Κίνα, τη χώρα που έχει πληγεί μακράν περισσότερο από την ιογενή πνευμονία, έχει έρθει η ώρα της επιβράδυνσης. Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί 109 νέους θανάτους, έναντι 118 την προηγουμένη, ενώ το σύνολο των θανάτων στη χώρα φθάνει τους 2.345.

Ο καθημερινός αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Κίνα σημειώνει ακόμη ισχυρότερη πτώση, με 397 νέα κρούσματα έναντι σχεδόν 900 χθες, Παρασκευή.

Η μείωση αυτή συμβαίνει αφού οι αξιωματούχοι της Χουμπέι έλαβαν οδηγίες να αναθεωρήσουν ορισμένους από τους αριθμούς που ανακοίνωσαν τις τελευταίες ημέρες για να διαλυσουν «αμφιβολίες» σχετικά με τα δεδομένα που αφορούν την εξέλιξη της νόσου. Πρόκειται για την τελευταία μέχρι σήμερα τροποποίηση της μεθόδου καταμέτρησης αφού είχαν γίνει προηγουμένως πολλές άλλες, γεγονός που περιπλέκει κάπως την παρακολούθηση της επιδημίας.

Επισήμως ο αριθμός των μολύνσεων στο σύνολο της ηπειρωτικής Κίνας (πλην του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο) είναι μεγαλύτερος από 76.000.

Εκτός της ηπειρωτικής Κίνας και των δύο κρουσμάτων στην Ευρώπη, έχουν καταγραφεί 13 θάνατοι: 4 στο Ιράν, 2 στο Χονγκ Κονγκ, 2 στη Νότια Κορέα, 2 επί του κρουαζιεροπλοίου Diamond Princess που τέθηκε σε καραντίνα στην Ιαπωνία και από ένας άνθρωπος σε τρεις άλλες ασιατικές χώρες (Ιαπωνία, Φιλιππίνες και Ταϊβάν).

Λίγο περισσότερες από 1.300 μολύνσεις έχουν εξάλλου καταγραφεί στον κόσμο έξω από την ηπειρωτική Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ, AFP
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Εξιχνιάστηκαν δώδεκα περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στην Κορινθία



Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου – Βόχας, εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών και τρεις (3) περιπτώσεις αποπειρών κλοπής, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (20.2.2020) το μεσημέρι, στο Βέλο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 22 και 26 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες αυτών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 25χρονο ημεδαπό.

Ειδικότερα, την 19.2.2020 το μεσημέρι, στο Βέλο Κορινθίας, ο 22χρονος μαζί με τον 26χρονο αφαίρεσαν τσάντα ημεδαπής, η οποία περιείχε χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, προχθές (20.2.2020) το μεσημέρι, στο Βέλο Κορινθίας, εντόπισαν ανωτέρω δράστες και τους συνέλαβαν.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία και ευρήματα, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω δράστες, μαζί με τον 25χρονο ημεδαπό, κατά το χρονικό διάστημα από την 7.2.2020 έως και προχθές (20.2.2020), συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών σε οικίες, αποθήκες, καταστήματα καθώς και οχημάτων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, στην Κόρινθο καθώς και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Βέλου-Βόχας, Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων και Κορινθίων Κορινθίας, είχαν διαπράξει συνολικά:

 τρεις (3) κλοπές σε οικίες και κατάστημα, όπου αφαίρεσαν χρήματα και ηλεκτρικές συσκευές,
 τρεις (3) απόπειρες κλοπών σε οικίες και αποθήκη,
 πέντε (5) κλοπές οχημάτων, δίκυκλων μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτου, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.


Μια ιδιαίτερη σχέση:Όταν ένα κουτάβι που δεν περπατάει και ένα περιστέρι που δεν πετάει έγιναν φίλοι


Μπορεί η ζωή να τους έβαλε πολλά εμπόδια, όλα, όμως, άλλαξαν όταν συναντήθηκαν. Ο Χέρμαν, ένα περιστέρι που δεν μπορεί να πετάξει, και ο Λούντι, ένα νεογέννητο τσιουάουα που δεν μπορεί να κινήσει τα πίσω πόδια του, απολαμβάνουν μια ασυνήθιστη φιλία που έχει συγκινήσει δεκάδες φιλόζωους.  


Το περιστέρι και το κουτάβι συναντήθηκαν μέσω του Mia Foundation, ενός οργανισμού στη Νέα Υόρκη που προσπαθεί να θεραπεύσει ζώα με γενετικές ανωμαλίες και φυσικές παραμορφώσεις. Η Σου Ρότζερς, δημιουργός του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, στέλνει τα περισσότερα από αυτά τα ζώα σε θετές οικογένειες ανά τις ΗΠΑ αλλά κρατάει κάποια εντάσσοντάς τα σε σχολικά προγράμματα γύρω από το bullying.

Η φιλία μεταξύ των δύο αυτών ειδών έχει αποτελέσει κίνητρο για πολλούς υποστηρικτές να απευθύνουν δωρεές στον οργανισμό. Σύμφωνα με τη Ρότζερς, τα δύο ζώα βοηθούν στην αποθεραπεία το ένα του άλλου.

Ο Χέρμαν βρέθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο σε ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων. Παρέμενε εκεί, ακίνητο επί τρεις ολόκληρες ημέρες όταν, επιτέλους, οι διασώστες του συνειδητοποίησαν ότι το περιστέρι δεν μπορούσε να πετάξει.

Η διασώστες της γειτονικής φιλοζωικής οργάνωσης υποστήριξαν ότι η βλάβη δεν μπορεί να αποκατασταθεί και ότι θα έπρεπε να θανατωθεί. Τότε η Ρότζερς τον πήρε υπό τη φροντίδα της.

Πλέον, το περιστέρι παραμένει σε μια παιδική κούνια μεγάλο μέρος της ημέρας, ενώ καθημερινά το βγάζει έξω για να πάρει καθαρό αέρα.

Ο μικρός Λούντι, το νεαρό τσιουάουα, αποτελεί νέα άφιξη. Οι κάτοχοί του από τη Νότια Καρολίνα το έστειλαν στον Ρότζερς εξαιτίας της δυσκολίας του να χρησιμοποιήσει τα πίσω πόδια του, μία πάθηση γνωστή ως σύνδρομο των κολυμβητών.

Είναι αρκετά μικρός ώστε να χωράει σε μια τσέπη πουκαμίσου. Η Ρότζερς υποπτεύεται ότι η δυσκολία του να περπατήσει οφείλεται σε κάποια βλάβη στον νωτιαίο μυελό του.

Όταν ο Λούντι γνώρισε τον Χέρμαν


Η συνάντηση των δύο ήταν μοιραία. Η Ρότζερς τα έφερε σε επαφή και είδε αμέσως την αλληλεπίδρασή τους. Άρχισαν αμέσως να αγκαλιάζονται και έδειξαν να διασκεδάζουν ο ένας την παρέα του άλλου. Η Ρότζερς τράβηξε μερικές φωτογραφίες τις οποίες ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα. Οι δωρεές άρχισαν να πέφτουν βροχή μαζί με τα επιφωνήματα τρυφερότητας. Άνθρωποι από κάθε γωνιά του κόσμου γέμισαν το inbox του οργανισμού με δωρεές, μηνύματα συμπαράστασης και αιτήματα υιοθεσίας.

«Εξεπλάγη», λέει η Ρότζερς. Μέσα σε δύο ημέρες η οργάνωση δέχθηκε δωρεές αξίας 6.000 δολαρίων, ποσό αρκετό για να καλυφθούν τα έξοδα μιας απαιτητικής χειρουργικής επέμβασης που πολλά από τα ζώα της οργάνωσης έχουν ανάγκη.

Πιθανότατα, ο Χέρμαν θα παραμείνει υπό τη φροντίδα της Ρότζερς για το υπόλοιπο της ζωής του. Η φιλόζωη ελπίζει ότι ο Λούντι θα παραμείνει δυνατός και θα επιβιώσει.

«Τα ζώα που γεννιούνται με δυσπλασίες, είναι πιθανό να μην τα καταφέρουν», λέει. «Γι’ αυτό δεν θέλουμε να ενθουσιάσουμε κανέναν. Αλλά πλέον έχουν έρθει γύρω στα 1.000 email που μας παρακαλούν να μην τα χωρίσουμε».

Ένας από τους διασώστες του Λούντι είναι πιθανό ότι θα πάρει το τσιουάουα σπίτι του, όταν δυναμώσει αρκετά. Το ερώτημα τώρα είναι αν ο Χέρμαν θα ζητήσει να ακολουθήσει το φιλαράκι του.

A pigeon that can't fly befriended a puppy that can't walk. Yes, it's as cute as it sounds, by Scottie Andrew, CNN


Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με έρευνα σε υπό κατάληψη κτήριο στα Εξάρχεια


Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πραγματοποιήθηκε σήμερα (22-2-2020) το πρωί, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, έρευνα σε υπό κατάληψη κτίριο στη συμβολή των οδών Ζαΐμη και Τοσίτσα στα Εξάρχεια.

Εντός του κτιρίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

(8) συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης (147) γραμμαρίων,
(3) συσκευασίες με μικροποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης,
(6) δισκία "έκσταση",
ηλεκτρονική και αναλογική ζυγαριά,
χρησιμοποιημένη χειροβομβίδα κρότου-λάμψης,
(2) χειροβομβίδες-καπνογόνα,
πλαστικές ρέπλικες πιστολιού και τυφεκίου,
σπαθί και μαχαίρι,
(9) κινητά τηλέφωνα,
(4) διαβατήρια και δελτίο αστυνομικής ταυτότητας,
άδεια οδήγησης και τραπεζική κάρτα,
(3) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και
(2) κάρτες μνήμης και usb
Επιπλέον στο υπόγειο του κτιρίου βρέθηκε Ι.Χ. δίκυκλο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή.

Εντός του κτιρίου βρέθηκαν και συνελήφθησαν (4) άτομα, τρεις (3) αλλοδαποί και ημεδαπός.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών και οδηγούνται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μετά το πέρας των ερευνών το κτίριο παραδόθηκε στον κάτοχό του.


Οι Τούρκοι δημοσίευσαν χάρτη που εμφανίζει ολόκληρο το Αιγαίο και την Κύπρο δικά τους



Κάθε μέρα και μία πρόκληση! Αυτή τη φορά, με αφορμή τη συμπλήρωση 68 χρόνων από τη συμμετοχή της Τουρκίας (και της Ελλάδας) στο ΝΑΤΟ, το υπουργείο Άμυνας της γειτονικής χώρας έδωσε στη δημοσιότητα χάρτη που εμφανίζει ολόκληρο το Αιγαίο και την Κύπρο σαν τουρκικό χώρο. Ο χάρτης αυτής αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και μάλιστα στον επίσημο λογαριασμό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Συγκεκριμένα, η Κύπρος παρουσιάζεται ολόκληρη ενσωματωμένη στην Τουρκία, με κόκκινο χρώμα.

«H τουρκική απειλή είναι μόνιμη και διαχρονική για αυτό άμεσα πρέπει να ενεργοποιηθεί το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδα Κύπρος προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του έθνους μας», δήλωσε ο δήμαρχος της Καλύμνου. Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του ο ο πρώην διοικητής της κυπριακής ΚΥΠ αντιστράτηγος Ανδρέας Πενταράς επιβεβαίωσε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν απέσυρε στρατεύματα από Έβρο και Κύπρο και ανέλυσε το γιατί.

Διευκρίνισε ότι έχει αποσύρει δυνάμεις από το μέτωπο του Έβρου, και μάλιστα από το βόρειο Έβρο, που είναι εκεί οι επίλεκτες τουρκικές μονάδες. Έχει, επίσης, αποσύρει δυνάμεις και από την Κύπρο και τις έχει μεταφέρει στην Συρία, προκειμένου να αποκρούσει την προέλαση των συριακών δυνάμεων, οι οποίες υποστηρίζονται από την ρωσική αεροπορία. Όπως συμπλήρωσε, η Άγκυρα έχει θέσει και προθεσμία μέχρι τέλος αυτού του μηνός για να αποσυρθεί ο συριακός στρατός από την περιοχή που ανακαταλάβει τις τελευταίες ημέρες.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προέβη σε δηλώσεις από Κοπεγχάγη, μετά τη συνάντησή του με τον Δανό ομόλογό του. Όπως είπε, «η Τουρκία ασκεί εξωτερική πολιτική με όρους της διπλωματίας των κανονιοφόρων του 19ου αιώνα», προσθέτοντας ότι πρόκειται για «μια επιθετική πολιτική που θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και την σταθερότητα στα νότια της ΕΕ, υπονομεύοντας τις συλλογικές μας προσπάθειες και υποδαυλίζοντας προκλήσεις, όπως είναι η μετανάστευση και η τρομοκρατία».

Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε τηλεοπτική συνέντευξή του είπε ότι η Κύπρος λαμβάνει όλα τα μέτρα για να αποτρέψει τα προκλητικά σχέδια της Τουρκίας για “γκριζοποίηση” της κυπριακής ΑΟΖ. Είναι αξιοσημείωτο ότι από σήμερα επισκέπτεται την Άγκυρα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από την Ράνια Σβίγκου και τον Γιάννη Μπουρνούς. Θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε και ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Απότα Ιωάννινα, ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο  μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης, για το οποίο διαβεβαίωσε πως δεν χωρά καμία διαπραγμάτευση από ελληνικής πλευράς.


Πηγή : protothema.gr


Ασυλία τέλος για Ρουβίκωνα



Σύντομα Θα αποτελούν παρελθόν οι ευφάνταστες όσο και εντυπωσιακές «παρεμβάσεις» του Ρουβίκωνα, όπως και το καθεστώς ουσιαστικής νομικής ασυλίας που απολαμβάνουν τα μέλη του, όταν συλλαμβάνονται και προσάγονται στις Αρχές, κατά τη διάρκεια ή έπειτα από κάποια δημόσια «παρέμβασή» τους. Πληροφορίες από έγκυρες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το καθεστώς ανοχής που απολάμβανε εμμέσως ο Ρουβίκωνας με αποτέλεσμα να συνεχίζει τη δράση του, η οποία πολλές φορές δοκίμαζε τα νεύρα της πολιτείας, παίρνει τέλος με σειρά αλλαγών που επέρχονται στον Ποινικό Κώδικα και αφορούν «παρεμβάσεις» οι οποίες είτε προκαλούν το δημόσιο αίσθημα είτε αποτελούν ευθεία απειλή για τη σωματική ακεραιότητα πολίτη, πολιτικού ή και εκπροσώπου φορέα.

Νομικοί στους οποίους έχει αναθέσει η κυβέρνηση το θέμα επεξεργάζονται σοβαρότατες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, έτσι ώστε οι περισσότερες από τις «παρεμβάσεις» της αναρχικής οργάνωσης να πάψουν πλέον να είναι πταίσματα ή πλημμελήματα, αλλά να λάβουν κακουργηματικό χαρακτήρα, και ως τέτοιες να αντιμετωπίζονται από τη Δικαιοσύνη.

Η εισβολή σε δημόσιες υπηρεσίες, σε επιχειρήσεις ή σε γραφεία επαγγελματιών, η αναγραφή απειλητικών ή υβριστικών συνθημάτων σε κατοικίες ή εργασιακούς χώρους θα είναι του λοιπού κακουργηματικές πράξεις και ως τέτοιες θα αντιμετωπίζονται από τις αστυνομικές και τις δικαστικές Αρχές.

Κατά τις ίδιες πηγές, ως ιδιώνυμο με τις επιβαρυντικές διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης θα αντιμετωπίζονται οι εμπρησμοί αυτοκινήτων και περιουσιών από ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Ειδική μέριμνα θα λαμβάνεται για την προστασία και προφύλαξη όσον αφορά τους βανδαλισμούς δημόσιων κτιρίων, πρεσβειών, περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, αγαλμάτων, έργων τέχνης κ.λπ. με τη μετάταξη των σχετικών παραβάσεων από την κατηγορία των πλημμελημάτων σε κακουργήματα.

Φυσικά, και με αφορμή τα όσα συνέβησαν κατά τη δεύτερη εκκένωση της κατάληψης της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι, αλλάζει και το ποινικό περιβάλλον μέσα στο οποίο αντιμετωπίζονταν έως τώρα οι επιθέσεις σε αστυνομικούς, με μολότοφ, σιδερολοστούς ή τσιμεντόλιθους. Θα ανήκει πλέον στη διακριτική ευχέρεια του δικαστή να κρίνει αναλόγως της βαρύτητας της επίθεσης αν θα ασκήσει δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα ή θα αντιμετωπίζει μια πράξη, όπως αυτή με τη ρίψη τσιμεντόλιθων κατά των αστυνομικών από καταληψίες, ως κακούργημα.

Είναι ενδεικτικό της σοβαρότητος με την οποία αντιμετωπίζεται το όλο θέμα από την κυβέρνηση, το γεγονός ότι οι αλλαγές αυτές θα αποτελέσουν ολοκληρωμένο νομοθέτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης και όχι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ακόμη, το νομοσχέδιο το οποίο εντός των προσεχών ημερών θα είναι έτοιμο, θα τεθεί αμέσως σε δημόσια διαβούλευση, μέσω της Διαύγειας.

Στόχος είναι να αποτελέσει νόμο του κράτους - να αρχίσει να εφαρμόζεται δηλαδή - πριν από το Πάσχα...


Παπαχρήστος Γιώργος
ΤΑ ΝΕΑ


«Χρυσός» στη Μελβούρνη ο Πετρούνιας




Το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πραγματοποίησε στη Μελβούρνη ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης με 15.066 βαθμούς κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
H τελική κατάταξη:

1.Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.066
2.Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (Ιράν) 14.500
3.Αλί Ζαχράν (Αίγυπτος) 14.200
4.Κιου Τσουνγκ (Χονγκ Κονγκ) 14.066
5.Κόρτνεϊ Τάλοχ (Μ. Βρετανία) 13.766
6.Ρικ Γιάκομπς (Ολλανδία) 13.266
7.Ντέβι Ντάισον (Νέα Ζηλανδία) 13.166
8.Χαμζά Γιλμάζ (Τουρκία) 12.700


Συνελήφθησαν οι αφισοκολλητές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν ρυπάνει την Αθήνα



Σύμφωνα με δημοσίευμα του e-ota.gr, συνελήφθησαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που αναρτούσαν αφίσες σε δρόμους της Αττικής ρυπαίνοντας. 

Οι αφισοκολλητές συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά την επιστολή του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με την οποία ζήτησε την παρέμβαση της Τροχαίας Αττικής και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, σχετικά με παράνομη αφισοκόλληση του ΣΥΡΙΖΑ στους κεντρικούς δρόμους της Αττικής εν όψει της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του e-ota.gr, νωρίτερα στην Λεωφόρο Συγγρού,  συνελήφθησαν απο τις Αρχές άτομα που αναρτούσαν αφίσες για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου.

Ο Γιώργος Πατούλης είχε προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την παράνομη αφισοκόλληση στους κεντρικούς άξονες του λεκανοπεδίου εν όψει της ομιλίας Τσίπρα.

Είχα την πεποίθηση πως θα υπήρχε φιλότιμο και θα αφαιρούσαν τις αφίσες μόνοι τους. Δυστυχώς έκανα λάθος. Συνεργεία της #Περιφέρεια_Αττικής αφαιρούν την παράνομη αφισοκόλληση ώστε να προστατέψουμε πάνω από όλα την ασφάλεια των οδηγών.
Το σημαντικό είναι να έχεις πολιτισμό μέσα σου και να παραδέχεσαι το λάθος σου έστω και καθυστερημένα. Ούτε αυτό όμως.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενούς μας που ακόμα και Σάββατο προστατεύουν την Αττική μας.
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: αυτοκίνητο, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες




Αυτό είναι το αυτοσχέδιο «τζακούζι» στο κελί βαρυποινίτη στον Κορυδαλλό



Φωτογραφίες από το περίφημο τζακούζι που βρέθηκε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού βγήκαν στο φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για το περίφημο τζακούζι που ανέφερε πρόσφατα σε συνέντευξή της η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Πριν από λίγες μέρες, η κ. Νικολάου είχε αποκαλύψει ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι βρήκαν ακόμα και τζακούζι μέσα σε κελί ποινικού.



Πρόσθεσε μάλιστα ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα κελιά των φυλακών δεν έκλειναν ποτέ το βράδυ, με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι να πηγαίνουν από το ένα κελί στο άλλο, να παίζουν χαρτιά, ακόμα και να κάνουν πάρτι.

Όσα αποκάλυψε η κ. Νικολάου δείχνουν ότι επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε πάρτι το έγκλημα μόνο εκτός φυλακής αλλά και εντός και για τον λόγο αυτό έχουν αποθρασυνθεί οι κακοποιοί.


Δέν μπόρεσαν να τους εξαφανίσουν και εμφανίστηκαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες



Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, επικοινώνησε η «Αικατερίνη Κελέση» με το τμήμα προστασίας μαρτύρων και εμφανίστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ μή μπορώντας να κάνει και διαφορετικά αφού είχε εκδοθεί ένταλμα βίαιας προσαγωγής σε βάρος της.

Συνεννοήθηκε με το αρμόδιο τμήμα προστασίας μαρτύρων η προστατευόμενη μάρτυρας με κωδικό όνομα «Αικατερίνη Κελέση», προκειμένου να προσέλθει για να εξεταστεί στη ΓΑΔΑ, τη Δευτέρα στις 20:30 το βράδυ.

Όπως και στην περίπτωση του «Σαράφη», έτσι και για την «Κελέση» εκτελέστηκε το ένταλμα βίαιης προσαγωγής και της δόθηκε κλήτευση για την ημέρα και την ώρα που θα καταθέσει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής. 

Πιθανότατα θα εξεταστεί με τον ίδιο τρόπο που έχει επιλέξει ο μάρτυρας «Σαράφης», δηλαδή με τεχνητά μέσα.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» πρόκειται να εξεταστεί τη Δευτέρα στις 16:00 το απόγευμα σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με τεχνητά μέσα. 

Συγκεκριμένα, η εξέταση θα γίνει με μετάδοση ήχου και αλλοίωση φωνής από διαφορετική αίθουσα μέσα στη ΓΑΔΑ.

Η κοινή γνώμη πάντως εξακολουθεί να αναρωτιέται από τι προστατεύονται οι μάρτυρες αφού όσα έχουν πεί είναι ψέματα; Από το ψέμα τους; Από αυτούς που τους έβαλαν να τα πουν; Κάποια στιγμή πρέπει να αντιμετωπίσουν και οι προστατευόμενοι μάρτυρες ποινικές ευθύνες.






Αυτή είναι η Αυτή είναι η Corvette που σκότωσε τον 25χρονο



Σε ιδιωτικό πάρκινγκ των νοτίων προαστίων με ευθύνη της τροχαίας έχει μεταφερθεί η Corvette με την οποία ο ασυνείδητος οδηγός της σκότωσε και παράτησε τον Νάσο Καρανίκα.

H μαύρη Corvette ταυτοποιήθηκε απο την Τροχαία ως το όχημα που τα ξημερώματα της Τετάρτης παρέσυρε και σκότωσε 25χρονο μοτοσικλετιστή στη Γλυφάδα. Οι αξιωματικοί της Τροχαίας μετά από προσεκτική ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού κατάφεραν να φθάσουν στην μαύρη Corvette και αυτό που μένει να διαπιστωθεί είναι αν ο άνδρας στου οποίου το όνομα βρίσκεται το όχημα ήταν ο οδηγός ή κάποιος άλλος το οδηγούσε το μοιραίο ξημέρωμα.