Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Μαρία Συρεγγέλα: Χυδαία η επίθεση της Ακρίτα σε γυναίκα δημοσιογράφο

 


«Μια εβδομάδα αργότερα οι τοξικές επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται και κατά δημοσιογράφων. Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα επιτίθεται με χυδαίο τρόπο σε γυναίκα δημοσιογράφο για τις ενδυματολογικές της επιλογές», αναφέρει σε ανάρτησή της η γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα. 

«Υπαινίσσεται δε το ανήκουστο: ότι η αντικειμενικότητα και η αξιοπιστία της δημοσιογράφου, συνδέονται με κάποιο τρόπο με τα ρούχα που φοράει! Είναι αδιανόητο να εκφράζονται τέτοιες απόψεις από μια βουλευτή Επικρατείας και θεωρώ αυτονόητη την καταδίκη τέτοιων απόψεων από σύσσωμο τον πολιτικό και τον δημοσιογραφικό κόσμο. Οι συγγνώμες δεν μπορούν να καλύψουν το δόγμα του "πολακισμού" που έχει κυριεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Κυρία Ακρίτα είστε σίγουρα αναπληρώτρια Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, αρμόδια για τα δικαιώματα και την ισότητα;», καταλήγει στην ανάρτησή της η γραμματέας της ΝΔ.




Διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ ο ακροαριστερός τραμπούκος Παύλος Πολάκης

 


Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο ακροαριστερός τραμπούκος Παύλος Πολάκης, ύστερα από τα αλλεπάλληλα περιστατικά μπούλινγκ και σεξιστικών επιθέσεων.

Ειδικότερα, μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της, Σωκράτη Φάμελλο.​

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν η σεξιστική επίθεση στην συνεργάτη του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, Νατάσσα Πετρούλια κατά την συνεδρίαση της στην επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων. 

Είχε προηγηθεί πριν μερικές μέρες η σεξιστική επίθεση του Παύλου Πολάκη, εναντίον της Γραμματέως της ΝΔ και Βουλευτού, Μαρίας Συρεγγέλα. 

Ξεβρόμισε ο ΣΥΡΙΖΑ από ότι χειρότερο είχε στην κοινοβουλευτική του ομάδα!!

Παράλληλα ο πρόεδρος της βουλής επέβαλε κυρώσεις στον ακροαριστερό τραμπούκο με μίωση της βουλευτικής του ασυλίας στο μισό.



Διαχρονικά ο ΣΥΡΙΖΑ μαζεύει νούμερα και τα κάνει βουλευτές - Ο Νίκος Παππάς ξυπόλυτος στο γραφείο του στην Ευρωβουλή

 


Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά μαζεύει νούμερα τα κάνει βουλευτές και ξεφτιλίζουν την Ελλάδα, το κόμμα τους και δυστυχώς αυτούς που τους ψήφισαν.

Βρήκε ο γύφτος την γενιά του στην Ευρωβουλή και η εμφάνιση του Νικού Παππά τα λέει όλα.

Το γύρo του διαδικτύου, συνοδευόμενη από ποικίλα άσχημα σχόλια, κάνει τις τελευταίες ώρες μια γελοία και ξεφτίλα φωτογραφία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, ο οποίος εμφανίζεται ξυπόλυτος μέσα στο γραφείο του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

Μετά την ορκωμοσία του ο πρώην μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, ξεκίνησε να οργανώνει το γραφείο που του διέθεσαν στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ,και θεώρησε καλό να βγάλει μια φωτογραφία δείχνοντας το πόσο ακατάλληλη επιλογή ήταν.

Σε φωτογραφία που αναρτήθηκε στα social media, εμφανίζεται χωρίς να φορά παπούτσια και να έχει τα πόδια του πάνω σε μία κούτα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει αρκετά αρνητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καλή αρχή.










Μαζέψτε ρε το κάθαρμα μισογύνη Πολάκη φτάνει; Bullying του Πολάκη σε συνεργάτιδα του Γεωργιάδη, έβαλε τα κλάματα η Λινού του ΣΥΡΙΖΑ


 

Όλη η Ελλάδα ξέρει ότι Παύλος Πολάκης είναι ένα ακροαριστερό ΚΑΘΑΡΜΑ, που δεν έχει ίχνος σεβασμού και ηθικής, και όμως στον ΣΥΡΙΖΑ όσο περισσότερο εξοργίζει τον ελληνικό λαό τόσο τον προστατεύουν.

Επεισόδιο σημειώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Ο τραμπούκος Παύλος Πολάκης, λαμβάνοντας τον λόγο επιτέθηκε απρόκλητα στη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη με απαξιωτικούς χυδαίους χαρακτηρισμούς. Ο γελοίος Πολάκης σε έντονο ύφος ειπε: «Μην στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μου».

Και πιο συγκεκριμένα, ο ακροαριστερός τραμπούκος είπε απευθυνόμενος προς την συνεργάτιδα του υπουργού: «Μην στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μας. Σε σας το λέω έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω».

Το Bullying του τραμπούκου Πολάκη σε συνεργάτιδα του Γεωργιάδη


Την συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη υπερασπίστηκαν όσοι ήταν στην αίθουσα, αλλά αίσθηση προκάλεσε η αντίδραση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνάς Λινού η οποία μάλιστα σοκαρισμένη από την επίθεση του καθάρματος που προστατεύει ο Κασσελάκης, έβαλε τα κλάματα, όπως και η συνεργάτις του κ. Γεωργιάδη. «Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο», δήλωσε η κ. Λινού.

Ο Νίκος Παπαθανάσης σχολίασε ότι «δεν συνάδει με το χώρο που βρισκόμαστε αυτή η συμπεριφορά. Πολιτικά μπορεί να έχουμε διαφορές αλλά πάνω από όλα είναι ο σεβασμός στον άλλον».

Ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρος Μπιμπίλας επενέβη επίσης λέγοντας: «Απαράδεκτο να προσβάλλεται μια κυρία κατ΄αυτόν τον τρόπο , δεν θέλουμε να περάσει αυτή τη γραμμή στη Βουλή, έχει γίνει επανειλημμένως και γι΄αυτό απογοητεύομαι, να έχουν προσβληθεί η κυρία Κωνσταντοπούλου, η κ. Ακρίτα, εμείς ως Πλεύση Ελευθερίας διαφωνούμε δεν μπορεί ο κάθε βουλευτής να προσβάλλει κάποιον ιδιαίτερα όταν είναι γυναίκα. Δεν είναι δημοκρατικό, δεν είναι ευπρεπές». 

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που πληροφορήθηκαν το συμβάν λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεν έκρυβαν τη δυσαρέσκεια τους, καθώς δυσφορούσαν για το γεγονός ότι για άλλη μια φορά βρίσκονται «απολογούμενοι», όπως σχολίαζαν, για τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη. 

Μάλιστα, το περιστατικό μεταφέρθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος ζήτησε να δει τα σχετικά βίντεο, και ειλικρινά εάν δεν το πετάξει και τώρα έξω τότε είναι σίγουρα υποχείριο του ακροαριστερού τραμπούκου.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στα social media αναφέρεται στο περιστατικό επισημαίνοντας πως επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε την λήψη πειθαρχικών μέτρων εναντίον του κ. Πολάκη.

«Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο! Απορώ αν πάλι ο @syriza_gr θα τον καλύψει και αυτή τη φορά που ενώπιον όλων επέδειξε μία τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά».


«Πριν από λίγο, στην διακοπείσα από χθες συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εν απουσία μου, ο @pavpol2222 επιτέθηκε με απίστευτη λεκτική βία στην νομική μου σύμβουλο κ. Νατάσσα Πετρούλια. Η κα Πετρούλια εκεί βρισκόταν στην εργασία της, καθώς η δουλειά της είναι να ετοιμάζει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που θέλουμε ή όχι να εγκρίνουμε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής. Εν ώρα εργασίας της λοιπόν, ο βουλευτής του @syriza_gr

της επιτέθηκε διότι είπε: «δεν του αρέσει η φάτσα της κλπ» προσοχή η κυρία αυτή δεν έχει το δικαίωμα του λόγου στην Επιτροπή δεν μίλησε καθόλου στον κ. Πολάκη.

Ήταν τόσο βάναυση η επίθεση του σε μία εργαζόμενη ανυπεράσπιστη γυναίκα, που στη συνέχεια οι συνάδελφοι κ. Μπιμπίλας από την @pl_eleftherias κ. Παναγιωτόπουλος και η κα Αθηνά Λινού από τον @syriza_gr καταδίκασαν αμέσως το περιστατικό, όπως φυσικά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής @gstylios και ο @DimVartzopoulos.

Η κα Λινού μάλιστα στο τέλος δάκρυσε από ντροπή, για την συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου και στο πώς έκανε να αισθανθεί την εργαζόμενη αυτή γυναίκα εκείνη την στιγμή. Κατόπιν όλων αυτών επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησα την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη. Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο! Απορώ αν πάλι ο @syriza_gr θα τον καλύψει και αυτή τη φορά που ενώπιον όλων επέδειξε μία τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά».

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που πληροφορήθηκαν το συμβάν λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεν έκρυβαν τη δυσαρέσκεια τους, καθώς δυσφορούσαν για το γεγονός ότι για άλλη μια φορά βρίσκονται «απολογούμενοι», όπως σχολίαζαν, για τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη.



Δεν είναι μόνο φαιδρή αλλά και κακιά η Έλενα Ακρίτα που βγάζει χολή εναντίον δημοσιογράφου που φοράει ρούχα Zeus + Dione

 



Είναι προκλητικά άθλια, δεν έχει ηθική, δεν σέβεται κανένα και τίποτα, και αντί για αίμα πρέπει να τρέχει δηλητήριο στις φλέβες της αλλιώς δεν εξηγείται!!

Με απαξιωτικό ύφος, χολή και κακία σχολίασε την εμφάνιση της Κατερίνας Παναγοπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο η Ελενα Ακρίτα, και έδειξε ακόμα μία φορά πώς δεν έχει ίχνος ηθικής.

Για την φυτεμένη και όχι εκλεγμένη βουλευτή και αναπληρώτρια τομεάρχη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Ελενα Ακρίτα, η επιλογή της δημοσιογράφου Κατερίνας Παναγοπούλου να εμφανισθεί στη δεξίωση για την 50ή επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ένα σύνολο από τη φίρμα που είχε ιδρύσει η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, δεν ήταν απλά μια κακόγουστη επιλογή. 

Όπως επισημαίνει στην χολή που βγάζει στο facebook, τα ρούχα της δημοσιογράφου (που ήταν δήθεν άγνωστη στην επίσης δημοσιογράφο κυρία Ακρίτα, που όλη η Ελλάδα την ξέρει για την χολή της και την κακία της) παρέπεμπαν σε «πετσετούλες», «τραπεζομάντηλα» και «έναν αρραβώνα που είχε αφήσει εποχή το 2012 στην Άνω Πεσκανδρίτσα».

 Η δε αναφορά στη σύζυγο του πρωθυπουργού που την έστειλε κατηγορούμενη στα δικαστήρια υπαινιχτική - «δεν ξέρω ποια είναι, αλλά σίγουρα την ντύνει η υπέρκομψη Μαρέβα», έγραψε η Ακρίτα.

Ολόκληρο το κατάπτυστο κείμενο της ανάρτησης της Ακρίτα: 

«Δεν ξέρω ποια είναι, αλλά λογικά τη ντύνει η υπερκομψη Μαρέβα. Η πετσετούλα στο μπούστο συνδυάζεται τέλεια με το ασορτί τραπεζομάντηλο στη φούστα. Όμορφη πινελιά η χρυσή τσάντα από έναν αρραβώνα που άφησε εποχή το 2012 στην Ανω Πεσκανδρίτσα και βιντατζ πέδιλα της Μάρθας Καραγιάννη από το κάτι να καίει».

Δεν ξέρω ποια είναι, αλλά λογικά τη ντύνει η υπερκομψη Μαρέβα. Η πετσετούλα στο μπούστο συνδυάζεται τέλεια με το ασορτί τραπεζομάντηλο στη φούστα. Όμορφη πινελιά η χρυσή τσάντα από έναν αρραβώνα που άφησε εποχή το 2012 στην Ανω Πεσκανδρίτσα και βιντατζ πέδιλα της Μάρθας Καραγιάννη από το κάτι να καίει.

1,3 χιλ.
76
89



Η φαιδρή Ακρίτα, επανήλθε χωρίς φιλότιμο και ηθική παρά το κράξιμο που έφαγε απο όλο τον κόσμο, λίγες ώρες αργότερα για να υποστηρίξει, ουσιαστικά, ότι η αναφορά της στα ρούχα της κυρίας Παναγοπούλου  αναδεικνύει πολιτικό θέμα αξιοπιστίας της δημοσιογράφου. Ενώ στην αρχική της ανάρτηση σημειώνει γελοία ότι δεν την ήξερε, στη δεύτερη έχει μάθει όχι μόνο την επαγγελματική της ιδιότητα, αλλά και ότι «κάθε χρόνο φορά αποκλειστικά και μόνο τα ρούχα που σχεδιάζει η γυναίκα του πρωθυπουργού».  Συνεχίζει κάνοντας αναφορές σε σπουδαίους δημοσιογράφους, που όπως σημειώνει ήταν δάσκαλοί της που δεν της έμαθαν όμως ηθική, και θέτει ζήτημα αντικειμενικότητας και αξιοπιστίας της κυρίας Παναγοπούλου επειδή φορά ρούχα της φίρμας που είχε ιδρύσει η κυρία Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη και από την οποία εταιρεία έχει αποχωρήσει. 

Σημειώνει δε, ότι αν η κυρία Παναγοπούλου είχε διευθυντή τον Λέοντα Καραπαναγιώτη θα της έκανε δριμείες παρατηρήσεις. Πάντως, δημοσιογράφοι που είχαν διευθυντή τον Λέοντα Καραπαναγιώτη θα τον θυμούνται να λέει ότι οι δημοσιογράφοι «δεν είναι θέμα». 

Όταν δημοσιογράφος (όπως μαθαίνω τώρα, δεν βλέπω ποτέ ειδήσεις στο Μεγκα) φοράει κάθε χρόνο αποκλειστικα και μόνο τα ρουχα που σχεδιάζει η γυναίκα του πρωθυπουργού, τότε υπάρχει πολιτικό θέμα κι αφορά στην αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία της. (Αν είχε διευθυντή τον Λέοντα Καραπαναγιωτη θα τής έκανε δριμείες παρατηρήσεις. Αλλά αυτές οι εποχές περάσανε…)
Κι αυτό γιατί στην συγκεκριμένη δεξίωση εκπροσωπει - και δη στη γιορτή της Δημοκρατίας - το Μέσον στο οποίο εργάζεται κι...

Δείτε περισσότερα
2,2 χιλ.
12
33


Ολόκληρο το κείμενο της δεύτερης ανάρτησης της κυρίας Ακρίτα: 

Όταν δημοσιογράφος (όπως μαθαίνω τώρα, δεν βλέπω ποτέ ειδήσεις στο Μεγκα) φοράει κάθε χρόνο αποκλειστικα και μόνο τα ρουχα που σχεδιάζει η γυναίκα του πρωθυπουργού, τότε υπάρχει πολιτικό θέμα κι αφορά στην αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία της. (Αν είχε διευθυντή τον Λέοντα Καραπαναγιωτη θα τής έκανε δριμείες παρατηρήσεις. Αλλά αυτές οι εποχές περάσανε…)

Κι αυτό γιατί στην συγκεκριμένη δεξίωση εκπροσωπει - και δη στη γιορτή της Δημοκρατίας - το Μέσον στο οποίο εργάζεται κι όχι τον εαυτό της. Στη ζωή της μπορεί να φοράει ό,τι θέλει και κανείς δεν έχει δικαιωμα να την κρίνει.

Εγώ βλέπετε, διδάχτηκα δημοσιογραφία από μεγάλους Δασκάλους όπως ο Γιάννης Καψής, ο Λέων Καραπαναγιώτης, ο Αλέκος Φιλιππόπουλος, ο Γιώργος Ρωμαίος κ.α. Άγνωστα ονόματα για σας, φωτεινοί φάροι για μας. Είχαμε την Ελένη Βλαχου της Καθημερινής, είχαμε τον Σεραφείμ Φυντανίδη στην Ελευθεροτυπία.

Οι περισσότεροι πετσωμενοι που «δημοσιογραφούν» σήμερα δεν θα περνούσαν ούτε το κατώφλι ιστορικών εφημερίδων. άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά.

Όσο για το αισθητικό σκέλος, όχι δεν μου αρέσει καθόλου, και ναι αγαπημένος μου σχεδιαστής είναι ο Βασίλης Ζούλιας απλώς τα ρούχα του είναι πολύ ακριβά.

Καθένας με την αισθητική του.

Και κάτι τελευταίο - γιατί το άκουσα κι αυτό.

Δεν ζηλεύω τα νιατα της.

Τα δικά μου ζηλεύω.



Εννέα πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στον τραπεζικό τομέα οι οποίες αποσκοπούν σε υγιείς τράπεζες και δίκαιο ανταγωνισμό, προς όφελος των καταναλωτών

 



    Εννέα πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στον τραπεζικό τομέα οι οποίες αποσκοπούν σε υγιείς τράπεζες και δίκαιο ανταγωνισμό, προς όφελος των καταναλωτών

  1. Επετράπη σε μη τραπεζικά ιδρύματα η χορήγηση στεγαστικών και κάποιων μορφών επιχειρηματικών δανείων.
  2. Έγιναν αφορολόγητα τα έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου που προσφέρουν αποδόσεις 3,5 - 4 % στους αποταμιευτές.
  3. Θεσπίστηκαν νέες υποχρεώσεις διαφάνειας για τους servicers.
  4. Υιοθετήθηκαν νέες θετικές ρυθμίσεις για τον εξωδικαστικό μηχανισμό με επιπλέον «κούρεμα» του χρέους έως 28% και ειδική πρόνοια για τους ευάλωτους δανειολήπτες στους οποίους προστέθηκαν και οι ανάπηροι, με αποτέλεσμα σχεδόν να διπλασιαστούν οι αιτήσεις από 14.000 στο πρώτο τετράμηνο του 2023 σε 25.000 το 2024.
  5. Μειώθηκαν με νομοθετική ρύθμιση κατά 50% οι προμήθειες στις μικρές συναλλαγές κάτω από 10 ευρώ.
  6. Είναι σε εφαρμογή και επεκτείνεται ως το Μάρτιο του 2025 υποχρεωτικά για όλους ανεξαιρέτως το σύστημα IRIS που παρέχει μηδενικές προμήθειες για συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών και σημαντικά χαμηλότερες σε σχέση με τα POS για συναλλαγές ιδιωτών με επιχειρήσεις.
  7. Μία τράπεζα ήδη παρουσίασε νέο σύστημα προμηθειών πολύ πιο φιλικό για τους καταναλωτές. 
  8. Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα εφαρμόζει πακέτο ενισχύσεων της τάξης των 2 δισ. ευρώ για εγγυοδοσία και κεφάλαιο κίνησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το 40% του δανείου σε αυτές τις περιπτώσεις είναι άτοκο.
  9. Προχώρησε γρήγορα και αποτελεσματικά η αποεπένδυση του ΤΧΣ από τις τράπεζες με κέρδος για το Δημόσιο ύψους 4 δισ. ευρώ μέχρι στιγμής.

 




Πρώτη αρωγή: 243,51 εκατ. ευρώ σε 58.375 περιπτώσεις δικαιούχων

 



Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την υλοποίηση του πλαισίου της κρατικής αρωγής προς επιχειρήσεις που επλήγησαν από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου του 2023, καθώς και προς τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και τις κτηνοτροφικές μονάδες για τις ζημιές τους στον εξοπλισμό τους, στα πάγιά τους, στο έγγειο κεφάλαιο και άλλα σχετικά από τις ίδιες φυσικές καταστροφές. Το πλαίσιο περιλαμβάνει (α) τη χορήγηση της πρώτης αρωγής, (β) τη χορήγηση της προκαταβολής του 50% της κρατικής αρωγής (ενσωματώνοντας την πρώτη αρωγή που χορηγήθηκε), και (γ) τη χορήγηση της τελικής επιχορήγησης της κρατικής αρωγής (ενσωματώνοντας την προκαταβολή που χορηγήθηκε), που φτάνει στο 70% της εκτιμηθείσας ζημιάς με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ. Έτσι, σε συνέχεια της χορήγησης της πρώτης αρωγής προς επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες που επλήγησαν από τα πρωτοφανή πλημμυρικά φαινόμενα και έχει φτάσει τα 80 εκατ. ευρώ, έχει ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2023 η χορήγηση της προκαταβολής του 50% της επιχορήγησης της κρατικής αρωγής.

  • Συγκεκριμένα, την Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, καταβλήθηκαν 3.274.292,87 ευρώ, ως προκαταβολή 50% της επιχορήγησης της κρατικής αρωγής, προς 862 επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες. Με την ανωτέρω πληρωμή έχουν καταβληθεί συνολικά 60.809.128,33 ευρώ, ως προκαταβολή, προς 7.813 δικαιούχους.
  • Παράλληλα, σε 4.848 περιπτώσεις επιχειρήσεων, αγροτικών εκμεταλλεύσεων και κτηνοτροφικών μονάδων η πρώτη αρωγή συνολικού ύψους 15.403.000,00 ευρώ, που είχε χορηγηθεί συμψηφίστηκε με το ποσό που αναλογούσε στο ποσό της προκαταβολής του 50% της επιχορήγησης της κρατικής αρωγής. Συνεπώς, η φάση της χορήγησης της προκαταβολής του 50% της κρατικής αρωγής προς επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες έχει ολοκληρωθεί για 12.661 δικαιούχους με το συνολικό ύψος της επιχορήγησης να φθάνει τα 76.212.128,33 ευρώ.
  • Επισημαίνεται ότι συνολικά, στο πλαίσιο της πρώτης αρωγής, τόσο για πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης, όσο και πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, αλλά και αποζημίωσης οικοσκευής, έχουν καταβληθεί 182,7 εκατ. ευρώ σε 50.561 περιπτώσεις δικαιούχων. Συνεπώς, λαμβάνοντας υπόψη και τα ποσά των προκαταβολών, έχουν καταβληθεί συνολικά 243,51 εκατ. ευρώ σε 58.375 περιπτώσεις δικαιούχων. 


Εκστρατεία ενημέρωσης της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας

 



Η καμπάνια της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας με τίτλο «Για τα παιδιά, γινόμαστε ασπίδα» ξεδιπλώνει μέσα από απλές, καθημερινές δραστηριότητες των παιδιών, τις επιπτώσεις που έχουν στην υγεία τους η μη ισορροπημένη διατροφή και η έλλειψη άσκησης.  Το βίντεο της καμπάνιας αναδεικνύει τη σημασία της σωστής διατροφής και την ανάγκη συστηματικής άσκησης, χωρίς τα οποία τα παιδιά και οι έφηβοι μπορεί να οδηγηθούν στην παιδική παχυσαρκία.

  • Με την εκστρατεία ενημέρωσης της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας 2024-2026, το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF, δεσμεύεται να συμβάλλει στη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας μέχρι το 2025, μέσω της προώθησης της υγιεινών προτύπων ζωής (διατροφή, σωματική άσκηση κ.α.), ενώ παράλληλα περιλαμβάνει εθνικούς στόχους για τα παιδιά όσον αφορά την εκπαίδευση, την υγεία, την κοινωνική προστασία, τη δικαιοσύνη και την απασχόληση των νέων.
  • Η Εθνική Δράση για την αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας είναι το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που υλοποιείται στην Ελλάδα και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 0-17 ετών, παρέχοντας πολύτιμη βοήθεια σε αυτά και τις οικογένειές τους σε όλα τα επίπεδα όπως, ενδεικτικά, δωρεάν πρόσβαση σε διατροφολόγους, παρακολούθηση από γιατρούς, συμβουλές προς εκπαιδευτικούς, δωρεάν πρόσβαση σε αθλητικές δραστηριότητες.
  • Η Δράση υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Next GenerationEU.

 



100 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του Οικιστικού Προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

 



Ξεκίνησε χθες, Τρίτη 23 Ιουλίου 2024, η διαγωνιστική διαδικασία για την υλοποίηση της πρώτης φάσης του Οικιστικού Προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ.

Η προκήρυξη αφορά την έναρξη της διαδικασίας κατασκευής 702 διαμερισμάτων σε 54 οικοδομικά συγκροτήματα και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, σε ακριτικές περιοχές και νησιά με υψηλό κόστος ενοικίων και περιορισμένη διαθεσιμότητα οικιών. Συγκεκριμένα, το οικιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχικά την ευρύτερη περιοχή 5 πόλεων της Θράκης (Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Ξάνθη) και 13 νησιών του Ανατολικού και Κεντρικού Αιγαίου (Κάρπαθος, Ρόδος, Καστελόριζο, Κως, Σάμος, Χίος, Λέρος, Λέσβος, Λήμνος, Σαμοθράκη, Σκύρος, Μύκονος, Σύρος).

Σημειώνεται ότι το 15% των νέων κατοικιών του Οικιστικού Προγράμματος θα διατίθεται σε καθηγητές – δασκάλους και ιατρούς – νοσηλευτές του ΕΣΥ, στο πλαίσιο Προγραμματικών Συμφωνιών μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και του Υπουργείου Υγείας, αντίστοιχα.

Στόχος του Οικιστικού Προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι, με τα 243 διαμερίσματα που ήδη κατασκευάζονται, να έχουν παραδοθεί εντός του 2026 συνολικά 944 κατοικίες σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαίτερα των χαμηλόβαθμων, που μετακινούνται ανά την Επικράτεια για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Απριλίου 2024 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, εγκαινίασε συμβολικά τη θεμελίωση του νέου συγκροτήματος 13 διαμερισμάτων στην Ορεστιάδα.




Κυβέρνηση : Είμαστε δίπλα στα Άτομα με Αναπηρία

 



Σε δύο κυβερνητικές αποφάσεις «για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία και την υλοποίηση της Εθνικής μας Στρατηγικής για τα Δικαιώματά τους» αναφέρεται με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης:

  • Υπογράφηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση μεταξύ των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας, σύμφωνα με την οποία αναθεωρείται και διευρύνεται εκ νέου ο πίνακας μη αναστρέψιμων παθήσεων. 
    • Είναι σημαντικό διότι έτσι βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία συμπολιτών μας με 17 συγκεκριμένες παθήσεις (χειρουργικές, των ενδοκρινών αδένων, του αναπνευστικού και του κυκλοφορικού συστήματος) οι οποίοι έπρεπε να περνούν ξανά και ξανά από επιτροπές για να λάβουν πιστοποίηση.
    • Το 2022 είχαμε κάνει το ίδιο για άλλες 14 μη αναστρέψιμες παθήσεις, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 159. 
    • Παράλληλα, μειώνεται το διοικητικό βάρος για το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), καθώς δεν απαιτείται επαναξιολόγηση των συγκεκριμένων πολιτών κι έτσι, η μείωση των περιστατικών που πηγαίνουν για αξιολόγηση στο ΚΕ.Π.Α. συνεπάγεται και τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την εξέταση των νέων αιτήσεων.
    • Πλέον, οι πάσχοντες των παθήσεων του νέου πίνακα που χαρακτηρίζονται μη αναστρέψιμες, θα κατοχυρώνουν εφ’ όρου ζωής το ποσοστό αναπηρίας τους στα ΚΕ.Π.Α. και μαζί τα προβλεπόμενα επιδόματα και παροχές, χωρίς να χρειάζεται επαναξιολόγηση. Η δουλειά για την απλοποίηση και την επιτάχυνση της πιστοποίησης της αναπηρίας συνεχίζεται. Δεν σταματάει εδώ. Καθώς η μείωση της γραφειοκρατίας και της άνευ λόγου ταλαιπωρίας, ειδικά των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, είναι βασική προτεραιότητα.
  • Ταυτόχρονα, η δεύτερη σημαντική πολιτική μας που υλοποιείται είναι η ένταξη στο ιατρικό δυναμικό των ΚΕ.Π.Α. 700 επιπλέον γιατρών, φτάνοντας τελικά τους 1200 από 500 που είναι σήμερα, ενώ εντάσσονται και νέες ειδικότητες. 

Συνδυάζοντας τις δύο αυτές πολιτικές, στόχος μας είναι αφενός η μείωση της ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας, αφετέρου η πιο γρήγορη αξιολόγηση νέων αιτήσεων από τα ΚΕ.Π.Α. Ο σεβασμός των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας με αναπηρία και η στήριξή τους είναι για εμάς προτεραιότητα. Και το αποδεικνύουμε καθημερινά, μέχρι να φτάσουμε σε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και ανισότητες. Για μια κοινωνία με όλους, για όλους.




Έκθεση Κομισιόν: Μεγάλη πρόοδος για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

 


Ιδιαιτέρως θετικά είναι για την Ελλάδα τα αποτέλεσματα της ετήσιας έκθεσης της Κομισιόν για το κράτος δικαίου στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς διαπιστώθηκε για πρώτη φορά ότι έχει γίνει πρόοδος σε όλες τις συστάσεις που είχε κάνει η Επιτροπή στην περσινή έκθεση. 

Ως σημαντική πρόοδος για την Ελλάδα χαιρετίζεται η εμβληματική νομοθετική παρέμβαση με την οποία εξασφαλίζεται η συμμετοχή της ίδιας της Δικαιοσύνης στην επιλογή της ηγεσίας της. 

Στη έκθεση αναφέρεται : 

- Αναγνωρίζονται τα βήματα για την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης και την αύξηση της αποτελεσματικότητας και της ταχύτητας απονομής της, για παράδειγμα μέσω της αναθεώρησης του Δικαστικού Χάρτη της χώρας και του Κανονισμού του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επιπλέον, υπογραμμίζεται η προτεραιότητα που έχει δώσει η Ελλάδα στην αξιοποίηση του Προγράμματος Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την ενίσχυση του κράτους δικαίου και η συνεπής εφαρμογή των σχετικών μεταρρυθμίσεων. 

- Αναγνωρίζεται η περαιτέρω πρόοδος που έκανε η Ελλάδα στον τομέα της καταπολέμησης της διαφθοράς με απτό και μετρήσιμο τρόπο, ενώ επισημαίνεται η αρτιότητα της νομοθεσίας για το πόθεν έσχες που επιτρέπει την πραγματοποίηση σημαντικού ποσοστού ελέγχων, καθώς και τα μέτρα που λαμβάνονται για την ενίσχυση της διαφάνειας και της ακεραιότητας στις διαδικασίες δημοσίων προμηθειών. 

- Διαπιστώνεται περαιτέρω πρόοδος στην ενδυνάμωση του διοικητικού και νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης, την ενίσχυση της διαφάνειας γύρω από το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς και την προστασία της ελευθερίας του λόγου και του δημοσιογραφικού λειτουργήματος από τις κακόβουλες αγωγές με μετρήσιμα στοιχεία, η οποία θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο μετά την πρόσφατη κατάργηση του αδικήματος της απλής δυσφήμισης από τον Ποινικό Κώδικα. 

- Εξίσου σημαντική είναι η πρόοδος που καταγράφεται στη βελτίωση της νομοθετικής διαδικασίας, χάρη στην οποία αυξήθηκε ο μέσος χρόνος δημόσιας διαβούλευσης, μειώθηκαν οι τροπολογίες και εξαφανίστηκαν οι τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, καθώς και ο αριθμός των ρυθμίσεων ανά τροπολογία. 

- Τέλος, υπογραμμίζεται η περαιτέρω πρόοδος που σημειώθηκε στη συνεργασία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών μέσω της εγκαθίδρυσης δομημένου διαλόγου που θα οδηγήσει σε σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες με γνώμονα τη διευκόλυνση της δραστηριότητάς τους, καθώς και οι θετικές εξελίξεις ως προς τη διαλειτουργικότητα των δημοσίων μητρώων εγγραφής τους. 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η έκθεση καταγράφει σειρά συστάσεων αλλά και παρατηρήσεων, οι οποίες αποτελούν έναν οδικό χάρτη προτεραιοποίησης παρεμβάσεων σε συγκεκριμένους τομείς πολιτικής. Η ανταπόκριση της χώρας μας και η πρόοδος που επιτεύχθηκε ως προς τις φετινές συστάσεις, επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα προσβλέπει στη συνεργασία, πρώτα από όλα με τους θεσμικούς εταίρους και την Κοινωνία των Πολιτών, αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη, στο πλαίσιο αυτής της διαρκούς άσκησης βελτίωσης της λειτουργίας του κράτους δικαίου στην Ευρώπη και στη χώρα μας.


Κ. Β.



Ο Πολάκης που κορόιδευε τον κόσμο στο Μάτι εργαλειοποιεί τα Τέμπη για να μας πει γιατί δεν πήγε στην γιορτή της Δημοκρατίας

 



Πρώτα από όλα δεν έλειψε σε κανένα ο Παύλος Πολάκης επειδή δεν πήγε στο προεδρικό μέγαρο στην γιορτή της Δημοκρατίας, γιορτή που δεν ταιριάζει σε ένα ακροαριστερό τραμπούκο.

Την πρόσκληση που έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ανήρτησε στο Facebook ο Παύλος Πολάκης, για να δείξει ότι είχαν καλέσει και τον ακροαριστερό τραμπούκο.

Μαζί με την πρόσκληση, ο Παύλος Πολάκης έχει ανεβάσει και μια σειρά εικόνων με ρεπορτάζ ιστοσελίδων για τους προσκεκλημένους στο Προεδρικό Μέγαρο, που υποστηρίζουν ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέκλεισε από την εκδήλωση τους γονείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, και ξέχασε ο Πολάκης να καλέσει και τους εγκαυματίες που επιβίωσαν στην τραγωδία στο Μάτι, όπως και τους συγγενείς των θυμάτων, γιατί και οι δύο είναι τραγωδίες με ευθύνες του κράτους.

Κάνει αναφορά αυτός που με θράσος, χωρίς ίχνος ηθικής κορόιδευε στο συντονιστικό για το Μάτι με τους 104 νεκρούς τον κόσμο, ότι δήθεν δεν υπάρχουν νεκροί, και άλλα τέτοια φαιδρά που δείχνουν το ποιος είναι ο Παύλος Πολάκης.

Ποιος θα ξεχάσει το πόσο προκλητικός ήταν στις επόμενες ημέρες όταν δήλωνε στις κάμερες και στις εκπομπές : «Αποτελεσματικά λειτούργησε το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, όσο και αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων "θολώνει" την εικόνα»

Στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης δηλώνει μετανιωμένος που ψήφισε την κυρία Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο σημειώνοντας: «Προφανώς ένα μεγάλο λάθος που έκανα σε ψηφοφορία» και προσθέτει: «Προφανώς και δεν πήγα» (εννοώντας την δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας).

Τέλος αφήνει αιχμές πιθανότατα κατά του Αλέξη Τσίπρα, γράφοντας: «Ας όψονται, ξέρουν ποιοι, αυτοί που την παίνευαν».




Δεν βάζει μυαλό ο Ερντογάν παραμένει ένας προκλητικός Τούρκος χωρίς μπέσα

 


Ο Ερντογάν είναι αποδεδειγμένο ότι δεν έχει μπέσα, δεν μπορείς να τον επιστευτείς γιατί απλά είναι Τούρκος και οι Τούρκοι έχουν προιστορία στην μπαμπεσιά.

Οι απανωτές προκλήσεις της Τουρκίας, αδιαφορώντας για τη Διακήρυξη των Αθηνών, που υποτίθεται σηματοδότησε μια νέα αρχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δείχνουν ότι η υπογραφή που έβαλε ο Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, δεν έχει βαρύτητα.

Ο Τούρκος πρόεδρος, είδε για ακόμα μία φορά ότι δεν του περνάει η θέση για την ενεργοποίηση του παράνομου τουρκολυβικού συμφώνου και ότι η Ελλάδα δεν φοβάται κανένα, παραμένει σταθερή στην απόφασή της να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στα νότια της Κάσου και να ολοκληρώσει τις έρευνες, πέρασε στην επόμενη κίνησή του. 

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του AKP, ο προκλητικός Τούρκος Ερντογάν επέστρεψε στις αθλιότητες που λέει πάντα τα περί δήθεν «τουρκικής μειονότητας» στη Δυτική Θράκη παραβιάζοντας την Συνθήκη της Λωζάννης.

Αφορμή ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε το κόμμα του για το θάνατο του Αχμέτ Σαδίκ, που έπαιξε το παιχνίδι του τουρκικού προξενείου, στη Δυτική Θράκη τη δεκαετία του 1980 και έχασε τη ζωή του σε τροχαίο το 1995 έξω από την Κομοτηνή. Ο Τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του ισχυρίστηκε: «Στον Σαδίκ οφείλουμε ένα μεγάλο κομμάτι των όσων έχει κερδίσει η “τουρκική μειονότητα” στη Δυτική Θράκη. Στις συναντήσεις μας με τις ελληνικές αρχές τα θέματα των συμπατριωτών μας στη Δυτική Θράκη είναι στην κορυφή της ατζέντας μας. Παρακολουθούμε τα θέματα που αφορούν τη θρησκεία, τις λατρευτικές τελετές και την εκπαίδευση. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε την “τουρκική μειονότητα” στη Δυτική Θράκη και το ίδιο ισχύει και για τους Τουρκοκύπριους που έχουν πέσει θύματα αδικίας και διακρίσεων για σχεδόν τρία τέταρτα του αιώνα από τη δεκαετία του ’60», είπε ο Τούρκος.

Για το Κυπριακό, ο Τούρκος Ερντογάν ήταν ακόμα πιο προκλητικός αφού είπε ότι «δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα καμένα χωριά, τα δολοφονημένα παιδιά, τις τραγωδίες των Τουρκοκύπριων αδελφών μας. Εάν συνέβαιναν αυτές οι αγριότητες, οι Δυτικοί δεν έκαναν τίποτα. Με την «ειρηνευτική επιχείρηση», η Τουρκία έσπασε τα χέρια όσων επιβουλεύονταν την ανεξαρτησία των Τουρκοκυπρίων. Δυστυχώς καμία λύση δεν προέκυψε από τις διαπραγματεύσεις. Εμείς και οι Τουρκοκύπριοι έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας και έχουμε διακηρύξει ότι θα είμαστε δεσμευμένοι στον αγώνα της ανεξαρτησίας της ΤΔΒΚ», κατέληξε. Στο μεταξύ, ο Ερντογάν θυμήθηκε και τη θλιβερή επέτειο της μετατροπής της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί, στις 24 Ιουλίου 2020 από τον ίδιο για να γίνει πιο προκλητικός.

«Τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη χαίρουν ισονομίας και ισοπολιτείας», απάντησαν από την Αθήνα « τα ζητήματα που άπτονται του κράτους δικαίου και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ελλήνων πολιτών δεν τίθενται ούτε θα μπορούσαν να τεθούν προς συζήτηση». Οι ίδιες πηγές δεν παρέλειψαν να απαντήσουν και στις αναφορές Ερντογάν για το Κυπριακό ότι «η Αγκυρα είναι δεσμευμένη στον αγώνα ανεξαρτησίας της ΤΔΒΚ»

«Η διαιώνιση του σημερινού status quo, της κατοχής του ενός τρίτου του νησιού και η δημιουργία δύο κρατών δεν αποτελούν λύσεις», ανέφεραν οι ίδιες πηγές και σημείωσαν: «Παραμένουμε προσηλωμένοι στη λύση του κυπριακού προβλήματος στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που προβλέπουν λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζουμε τις προσπάθειες του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ και της προσωπικής του απεσταλμένης για την επανένωση του νησιού».