Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Εκστρατεία ενημέρωσης της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας

 



Η καμπάνια της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας με τίτλο «Για τα παιδιά, γινόμαστε ασπίδα» ξεδιπλώνει μέσα από απλές, καθημερινές δραστηριότητες των παιδιών, τις επιπτώσεις που έχουν στην υγεία τους η μη ισορροπημένη διατροφή και η έλλειψη άσκησης.  Το βίντεο της καμπάνιας αναδεικνύει τη σημασία της σωστής διατροφής και την ανάγκη συστηματικής άσκησης, χωρίς τα οποία τα παιδιά και οι έφηβοι μπορεί να οδηγηθούν στην παιδική παχυσαρκία.

  • Με την εκστρατεία ενημέρωσης της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας 2024-2026, το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF, δεσμεύεται να συμβάλλει στη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας μέχρι το 2025, μέσω της προώθησης της υγιεινών προτύπων ζωής (διατροφή, σωματική άσκηση κ.α.), ενώ παράλληλα περιλαμβάνει εθνικούς στόχους για τα παιδιά όσον αφορά την εκπαίδευση, την υγεία, την κοινωνική προστασία, τη δικαιοσύνη και την απασχόληση των νέων.
  • Η Εθνική Δράση για την αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας είναι το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που υλοποιείται στην Ελλάδα και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 0-17 ετών, παρέχοντας πολύτιμη βοήθεια σε αυτά και τις οικογένειές τους σε όλα τα επίπεδα όπως, ενδεικτικά, δωρεάν πρόσβαση σε διατροφολόγους, παρακολούθηση από γιατρούς, συμβουλές προς εκπαιδευτικούς, δωρεάν πρόσβαση σε αθλητικές δραστηριότητες.
  • Η Δράση υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Next GenerationEU.

 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου