Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Κιμ Γιονγκ-Ουν: «Θα βγάλουμε καλύτερους του Μέσι»



Στις 19 Ιουλίου του 1966 η Βόρειος Κορέα κέρδιζε με 1-0 την Ιταλία στο Μίντλεσμπρο και έγραφε την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας. Ηταν το τελευταίο ματς του 4ου ομίλου στην τελική φάση του Μουντιάλ της Αγγλίας και οι Βορειοκορεάτες με αυτήν τη νίκη άφησαν εκτός προημιτελικών τους «ατζούρι» παίρνοντας αυτοί το εισιτήριο (έχασαν μετά με 5-3 από την Πορτογαλία).

Ο νυν (αμφιλεγόμενος) ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ-Ουν δεν είχε καν γεννηθεί. Αυτός έχει δει την εθνική της χώρας του να παίρνει μέρος στο Μουντιάλ του 2010 και να χάνει και τα τρία της παιχνίδια στη Νότιο Αφρική. Σε μια χώρα απομονωμένη από τη διεθνή κοινότητα, με τιμωρίες από τη FIFA και με τους ποδοσφαιρικούς της συλλόγους να μην παίζουν σε διεθνείς διοργανώσεις, ο Κιμ Γιονγκ-Ουν το 2013 άνοιξε (όλα γίνονται με εντολές του) μια ποδοσφαιρική ακαδημία στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ με έναν και μόνο στόχο: Να παράξει ποδοσφαιριστές που θα οδηγήσουν την εθνική Βορείου Κορέας στην κορυφή του κόσμου, όπως ανέφερε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

«Προπονούμε σκληρά τα νεαρά παιδιά της ακαδημίας με στόχο να γίνουν πιο ταλαντούχοι ακόμη και από τον Λιονέλ Μέσι» είπε στο πρακτορείο ο προπονητής της ακαδημίας Ρι Γιου-Ιλ. «Αρχικά ψάχνουμε τον τρόπο για να κυριαρχήσουμε στην Ασία και στο εγγύς μέλλον να κυριαρχούμε σε όλο τον κόσμο» συνέχισε ο Ρι, που είναι γιος του γκολκίπερ της εθνικής Βορείου Κορέας στο Μουντιάλ του 1966, Ρι Τσανγκ-Μιόνγκ. Στον πάγκο της μεγάλης εθνικής της χώρας κάθεται ο Νορβηγός Γιορν Αντερσεν.

«Είμαι σίγουρος ότι μπορούν να βγουν αρκετά καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά όχι και Μέσι» είπε ο Αντερσεν σε δηλώσεις του από το ξενοδοχείο στην Πιονγκγιάνγκ που μένει. Η Βόρειος Κορέα έχει ήδη αποκλειστεί από το Μουντιάλ του 2018, τη στιγμή που η γυναικεία Εθνική Κ17 ετών κατέκτησε στις 21 Οκτωβρίου το αντίστοιχο Μουντιάλ (δεύτερος τίτλος στην ιστορία της!).



Πηγή : sentragoal.gr


Σεισμός στο Κιλκίς έγινε πολύ αισθητός στη Θεσσαλονίκη




Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας ο νέος σεισμός έχει μέγεθος 4 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Το επίκεντρο του σεισμού είναι στην περιοχή του Κιλκίς.


Η επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον στην Ελλάδα πριν 17 χρόνια. Οι μαζικές διαδηλώσεις και οι καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για τη βίαιη καταστολή τους. Τα σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας



Μόλις 8 μήνες είχαν περάσει από την έναρξη των νατοϊκών βομβαρδισμών στη Σερβία, όταν ο Μπιλ Κλίντον ήρθε στην Ελλάδα. 

Στις 19 Νοεμβρίου 1999, δύο μέρες μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο αμερικανός πρόεδρος πάτησε το πόδι του στο ανατολικό αεροδρόμιο. Μαζί του η Χίλαρι, η κόρη του Τσέλσι και η υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ. 

Τον Κλίντον υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο τότε υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και περίπου 150 άτομα, εργαζόμενοι στην πρεσβεία, γονείς και μαθητές του Ελληνοαμερικανικού Κολεγίου. Όλοι τους μπήκαν στον χώρο υποδοχής του αεροδρομίου κρατώντας ελληνικές και αμερικάνικες σημαίες, φωνάζοντας «Κλίντον, Κλίντον».

Περίπου 150 άτομα υποδέχθηκαν τον Κλίντον στο αεροδρόμιο με αμερικανικά σημαιάκια φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του.


Εξίσου «θερμή» ήταν η υποδοχή στους δρόμους της Αθήνας. Χιλιάδες διαδηλωτές που από καιρό είχαν οργανώσει συλλαλητήρια ξεχύθηκαν στους δρόμους και στις πλατείες εκφράζοντας την αντίθεση τους στην επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου. Τα μέτρα ασφαλείας που πήρε η αστυνομία δεν είχαν προηγούμενο. 

Η Αθήνα ήταν απαγορευμένη πόλη. Μια ομπρέλα μέτρων ασφαλείας σκέπαζε το τρίγωνο ανατολικό αεροδρόμιο –  Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας – Λεωφόρος Αλεξάνδρας. Οι συγκεντρώσεις στην αμερικανική πρεσβεία απαγορεύτηκαν.  

Περίπου 7.000 αστυνομικοί βγήκαν στους δρόμους. Αμερικανοί πράκτορες είχαν υπό την εποπτεία τους ακόμα και τα μπλόκα στην Ηρώδου Αττικού. Τα τηλέφωνα κατά διαστήματα νέκρωναν. Από το πρωί τεράστια πανό με τις φράσεις «Κiller Clinton» και «Clinton go home» είχαν κάνει την εμφάνισή τους στον Υμηττό και τον Λυκαβηττό.

Από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ... 

Στις συγκεντρώσεις που έγιναν στην πλατεία Συντάγματος, στα Προπύλαια και την πλατεία Κάνιγγος μαζεύτηκαν χιλιάδες άτομα.

 Όλοι τους είχαν στόχο να φτάσουν στην αμερικανική πρεσβεία. Μια ειρηνική διαδήλωση «ενάντια στην επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον και στον ιμπεριαλισμό  που εκπροσωπεί». Στα λουλουδάδικα όμως τους περίμεναν τα ΜΑΤ. Τα δακρυγόνα δεν άργησαν να εμφανισθούν.  Οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης άρχισαν να  πέφτουν βροχή. 

Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική. Την ίδια ώρα νεαροί με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους σκορπίζονταν στην Πανεπιστημίου και την Σταδίου. Καταστήματα, τράπεζες κάδοι απορριμμάτων, στάσεις λεωφορείων παραδόθηκαν στις φλόγες. Κάποια μπλοκ που προσπάθησαν να φτάσουν στο Σύνταγμα εγκλωβίστηκαν και επέστρεψαν οργανωμένα προς την Ομόνοια με τις διμοιρίες να τους ακολουθούν κατά πόδας. 

Με το «ντου» της αστυνομίας,  όλοι άρχισαν να τρέχουν. Άλλες διμοιρίες βγήκαν από τα στενά. Διαδηλωτές έτρεχαν, λιποθυμούσαν κάνοντας εμετό από τα δακρυγόνα, τραυματίζονταν. Σταδίου και Πανεπιστημίου καίγονταν από τη μία άκρη ως την άλλη.


Τα επεισόδια επεκτάθηκαν προς την πλατεία Ομονοίας. Το κυνηγητό συνεχίστηκε μέχρι την Πειραιώς και την Ιερά Οδό. Η αστυνομία είχε σαφή εντολή: το κέντρο της Αθήνας πρέπει να «καθαρίσει». Απολογισμός: δεκάδες τραυματίες, δεκάδες συλλήψεις. 

Τις επόμενες ημέρες τα κόμματα και οι συλλογικότητες που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις κατήγγειλαν την κυβέρνηση Σημίτη για την άγρια καταστολή της πορείας. 

Ανάμεσά τους ο Αλέξης Τσίπρας, τότε γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού που μαζί με τον Νίκο Σοφιανό, γραμματέα της ΚΝΕ έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου.


Το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο Ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος παράθεσε προς τιμήν του Μπιλ Κλίντον γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με 163 προσκεκλημένους.  

Επρόκειτο για μια εποχή κατά την οποία οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας ήταν τεταμένες και η ομιλία του Προέδρου επικεντρώθηκε γύρω από αυτό. Ο Κλίντον εμφανίσθηκε ενωτικός, εξέφρασε τη στήριξή του στους Έλληνες και τον θαυμασμό του στην Ελλάδα.

 Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Μπιλ Κλίντον μίλησε σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Ανάμεσα σε άλλα αναγνώρισε εμμέσως ως λάθος τη στάση των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, σημειώνοντας ότι η Ουάσιγκτον προέταξε το στρατηγικό της συμφέρον λόγω του Ψυχρού Πολέμου.



Επεισοδιακή αναχώρηση 

Κατά την αναχώρηση του Μπιλ Κλίντον από την Αθήνα δημιουργήθηκε αναστάτωση όταν ένας ραδιοπειρατής μπήκε για ελάχιστα δευτερόλεπτα στις συχνότητες επικοινωνίας του Πύργου Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, την ώρα που το Air Force One πετούσε δυτικά της Κέρκυρας. Ξαφνικά ακούστηκε μια αντρική φωνή να λέει: «Το αεροσκάφος του προέδρου θα διατρέξει πολύ σοβαρό κίνδυνο».

 Η παρέμβαση κράτησε ελάχιστα δευτερόλεπτα και γι’ αυτό τα όργανα της Πολιτικής Υπηρεσίας δεν πρόλαβαν να τον εντοπίσουν. Οι ελεγκτές ενημέρωσαν τους κυβερνήτες του αμερικανικού αεροσκάφους.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ την επομένη της επίσκεψης Κλίντον... 

 Για το περιστατικό ενημερώθηκε το υπουργείο Εξωτερικών και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Πάντως οι υπεύθυνοι ασφαλείας δεν αξιολόγησαν ως σοβαρή την απειλή καθώς από την ώρα που το προεδρικό αεροσκάφος έφτασε στην Αθήνα μέχρι την ώρα που απογειώθηκε βρισκόταν συνεχώς υπό την επίβλεψη αμερικανών πεζοναυτών που είχαν μεταφερθεί από την Ιταλία ειδικά γι’ αυτό το σκοπό. 

Το μόνο που ζήτησαν οι άνδρες της ασφάλειας του αμερικανού προέδρου ήταν να ελέγξουν τις αποσκευές τους οι δημοσιογράφοι που τον συνόδευαν.... 



Πηγή : mixanitouxronou.gr



Εάν δεν ήσουν παραλίας από μικρός θα σεβόσουν το αξίωμα που έκλεψες με απάτη



Κώστας Βουκελάτος

Το ύφος "Έλα μωρέ να τελειώνουμε να πάω να κοιμηθώ" ξεφτίλισε μια ολόκληρη χώρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μας ρεζιλεύει ο Αλέξης Τσίπρας, το κάνει συστηματικά εδώ και δύο χρόνια σε όλες τις επαφές του με ξένους ηγέτες ειδικά στην Ευρώπη.

Όσο μάγκας και οικείος νομίζεις ότι μπορείς να γίνεις δεν προσφωνείς τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στον ενικό δεν αρμόζει σε ένα ανώτερο σου, είσαι δυστυχώς για την Ελλάδα Πρωθυπουργός είναι Πρόεδρος κράτους υπερδύναμης , δεν συμπεριφέρεσαι έτσι ειδικά στον Ομπάμα γνωρίζοντας ότι όλα τα μάτια της γης είναι επάνω σου.

Υποτίθεται ότι θέλεις κάτι να κερδίσεις από αυτή την συνάντηση και όχι να δει όλη η υφήλιος ποιος πραγματικά είσαι και το δεύτερο το κατάφερες με απόλυτη επιτυχία.

Η συμπεριφορά ξύνομαι, χασμουριέμαι, χύνομαι πάνω στην πολυθρόνα μόνο πρωθυπουργό της Ελλάδας δεν σε κάνει, καταληψία σε σχολείο σε συνεδρίαση του δεκαπενταμελούς σε κάνει εύκολα και αυτή η συμπεριφορά σε χαρακτηρίζει.

Υπάρχουν κάποιοι κανόνες διεθνώς σε όλα τα σοβαρά κράτη της γης και σε όλες τις επαφές ηγετών κρατών, αλλά αυτό μόνο σε όσους έχουν πάρει σοβαρά τον ρόλο τους και είναι σοβαροί στο έργο τους.

Τέτοιες συμπεριφορές υπονομεύουν την χώρα κύριε Τσίπρα και τα συμφέροντα της και βέβαια δείχνουν και τον χαρακτήρα σας τον οποίο πλέον ο Ελληνικός λαός ξέρει πάρα πολύ καλά και το 90% κτυπάει το κεφάλι του γιατί σε έχει πρωθυπουργό.

Είναι δυνατόν να μην έχεις προσήλωση στην κουβέντα που έχεις με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών που ήρθε για να σε στηρίξει;

Είναι δυνατόν να κάνεις αυτές τις χειρονομίες με τα δάκτυλα σου και να στραβώνεις το στόμα σου λες και έχεις πάθει εγκεφαλικό που συναντάς τον Ομπάμα; Δεν τον θέλεις μην τον συναντάς μην ξεφτιλίζεις μια χώρα.

Με την χθεσινή σου συμπεριφορά δεν βοήθησες την χώρα σου κύριε Τσίπρα και δεν περίμενε ο Ελληνικός λαός τίποτα περισσότερο από εσένα για να λέμε και την αλήθεια.



Στη Δικαιοσύνη για κάψιμο της σημαίας το άτομο που ταυτοποιήθηκε από τις αρχές στον αγώνα της Εθνικής με τη Βοσνία




Με την κατηγορία του καψίματος της Ελληνικής σημαίας κατά την διάρκεια του αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με την αντίστοιχη της Βοσνίας, βαρύνεται ο δράστης που ταυτοποιήθηκε από τις αρχές, σύμφωνα με την σχηματισθείσα δικογραφία.

Διευκρινίζεται ότι δεν πρόκειται για το άτομο που κρατούσε το πανό με το φασιστικό περιεχόμενο, επεσήμαιναν αστυνομικές αρχές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η δικογραφία για το συγκεκριμένο άτομο, αναμένεται να αποσταλεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ αναμένεται από τις αρχές η ταυτοποίηση των ατόμων που είχαν αναρτήσει πανό στο αγώνα της Εθνικής με τη Βοσνία στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», που έγραφε στα σέρβικα «μαχαίρι, σύρμα, Σρεμπρένιτσα».

Σημειώνεται ότι το θέμα με το πανό είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του νέου υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος με σχετική επιστολή του προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητήσει τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.




(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Πηγή : huffingtonpost.gr


Ισόβια στη μητέρα και τον πατριό για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου



Ο 23χρονος χάθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2011 από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης - Οκτώ μήνες μετά το πτώμα του βρέθηκε μισοφαγωμένο από τα άγρια ζώα στο κτήμα του πατριού του

Η Δέσποινα Κουτσέγκου, μητέρα του Κωστή Πολύζου, και ο πατριός του Χρήστος Ντιός, κρίθηκαν ένοχοι από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Καστοριάς για την δολοφονία του παιδιού τους στην Σιάτιστα Κοζάνης. Η απόφαση ελήφθη μετά από μαραθώνια συνεδρίαση των ενόρκων και των τακτικών δικαστών που διήρκησε πέντε ώρες.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς επέβαλε στην Δέσποινα Κουτσέγκου και τον σύζυγο της Χρήστο Ντιό την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για την από κοινού δολοφονία του 23χρονου Κωστή Πολύζου τον Φεβρουάριο του 2011 στην Σιάτιστα.

Την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας περί ισόβιας κάθειρξης υιοθέτησε το δικαστήριο, ενώ επέβαλε και την στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για τους δύο κατηγορούμενους.

Κατά την αγόρευση της, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων και παρομοίασε την Κουτσέγκου, μητέρα του αδικοχαμένου Κωστή, με την Μήδεια. «Είναι χειρότερη από τη Μήδεια, γιατί η κατηγορούμενη ωθήθηκε από ταπεινά αίτια", είπε και, απευθυνόμενη στους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους, τους κάλεσε «να μην αφήσουν να ξεχαστεί η ψυχή του Κωστή ότι πρέπει να δικαιωθεί και ότι είχε ένα άδικο, τρομακτικό και απαίσιο θάνατο, στον οποίο συνέβαλε η ίδια η μητέρα του». Ήταν τέτοια η φόρτιση και η συναισθηματική κορύφωση μέσα στην δικαστική αίθουσα, που το κοινό που παρακολουθούσε την δίκη ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αδιάσειστο στοιχείο που να ενοχοποιεί τους δύο κατηγορούμενους, και απευθυνόμενος στους ενόρκους και τους δικαστές τόνισε ότι «θα είστε το μοναδικό δικαστήριο στα ποινικά χρονικά της χώρας, που θα πείτε 'Ένοχοι', χωρίς να έχετε αποδείξεις για τον τρόπο που τον σκότωσαν».

Κατά την απολογία της στο δικαστήριο η Δέσποινα Κουτσέγκου ισχυρίστηκε ότι δεν έχει διαπράξει κανένα έγκλημα, ούτε αυτή ούτε ο σύζυγός της, και υποστήριξε ότι "εγώ πάνω από όλα βάζω το παιδί μου" και ότι "δεν μετράνε ούτε τα λεφτά, ούτε τα σπίτια". Κατά την απολογία σε αρκετές ερωτήσεις της έδρας απαντούσε με το "δεν θυμάμαι, έχουν περάσει χρόνια" ενώ λίγο πριν την ολοκλήρωση της απολογίας της και υπό τα πιεστικά ερωτήματα της έδρας ξέσπασε σε λυγμούς, επικαλούμενη το παιδί της που δεν θα γυρίσει πια.

Ο έτερος κατηγορούμενος, Χρήστος Ντιός, σύζυγος της μητέρας του Κωστή Πολύζου, καθ'όλη την διάρκεια της κατάθεσης του ήταν ψύχραιμος αλλά και σύντομος στην περιγραφή των περιστατικών. Αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στο θάνατο του Κωστή Πολύζου, λέγοντας, «Δεν έχουμε κάνει εμείς το φόνο».

Το δικαστήριο ξεκίνησε την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου αλλά διακόπηκε προκειμένου να καταθέσει η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη και άλλοι ουσιώδεις μάρτυρες που δεν παραβρέθηκαν στην έναρξη της δίκης. Συνεχίστηκε στις 10 Νοεμβρίου με τις καταθέσεις όλων των υπολοίπων μαρτύρων, αλλά διεκόπη εκ νέου την στιγμή της απολογίας της μητέρας του Κωστή όταν η τελευταία αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καστοριάς.

Ο Κωστής Πολύζος, μόλις 23 χρόνων, χάθηκε το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011 από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Οκτώ μήνες μετά την εξαφάνιση του, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, το πτώμα του βρέθηκε μισοφαγωμένο από τα άγρια ζώα στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι, στα σύνορα των νομών Κοζάνης-Γρεβενών. Το πτώμα του νεαρού εντόπισε περαστικός κυνηγός της περιοχής.



Πηγή : protothema.gr


Τριγμοί στην κυβέρνηση: Οι ΑΝΕΛ καταψηφίζουν την εξίσωση συμφώνου συμβίωσης με τον γάμο, ακόμη και σε ομόφυλα ζευγάρια



Αναταράξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης προκαλεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο κοινοτικής οδηγίας η οποία προβλέπει την καθολική εξίσωση στα εργασιακά του συμφώνου συμβίωσης με το γάμο είτε είναι ετερόφυλοι είτε ομόφυλοι, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά τα ίδια δικαιώματα στον εργασιακό χώρο δίνοντας τη δυνατότητα να διεκδικήσουν συνυπηρέτηση, οικογενειακά επιδόματα κλπ.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο εισηγητής του κυβερνητικού εταίρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης, εμφανίστηκε λάβρος απέναντι στην οδηγία, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του θα διαφοροποιήσει τη θέση του καταψηφίζοντας τα σχετικά άρθρα του νομοσχεδίου, καθώς όπως υποστήριξε - προκαλώντας αίσθηση - επιχειρεί να «νομιμοποιήσει το τρίτο φύλο» και θα οδηγήσει σε μία «κοινωνία χαλαρών ηθών».

Ο κ. Κατσίκης άσκησε δριμεία κριτική στην επίμαχη οδηγία, επαναλαμβάνοντας τους φόβους που είχαν εκφράσει οι ΑΝΕΛ και κατά την ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης, ότι η πλήρης εξομοίωσή του με τον πολιτικό και θρησκευτικό γάμο θα οδηγήσει σε τεκνοθεσία από πλευράς των ομόφυλων ζευγαριών.

«Όταν εμείς αντιδρούσαμε στο σύμφωνο συμβίωσης και εκφράζαμε τους φόβους μας ότι ανοίγει ο δρόμος για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία τότε η πλειοψηφία των βουλευτών έλεγε δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Σήμερα επαληθευόμαστε και αντιδρούμε. Το νομοθέτημα εδραιώνει τον γενετήσιο προσανατολισμό. Πάμε να νομιμοποιήσουμε το τρίτο φύλο», σημείωσε ο εισηγητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Επιχειρώντας, δε, να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την έντονη δυσφορία του κόμματός του απέναντι στο νομοθέτημα, μάλλον προκάλεσε μεγαλύτερη αίσθηση, αφού υπογράμμισε ότι οι ΑΝΕΛ δεν εναντιώνονται στην ισότητα ανεξαρτήτως φύλου και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά όπως πρόσθεσε: « Οι εκτροπές του οικογενειακού θεσμού ή οι αναδυόμενες άλλες μορφές οικογένειας οδηγούν στον αποχριστιανισμό των σύγχρονων κοινωνιών. Για εμάς τους ΑΝΕΛ μεγαλύτερη αξία έχει ο σεβασμός του ανθρώπου απ’ όπου απορρέει η απόρριψη οποιοδήποτε θεσμού υποκατάστατου της οικογένειας».

Να σημειωθεί πάντως ότι η διαφωνία του κυβερνητικού εταίρου διατυπώνεται εκ του ασφαλούς, καθώς τα επίμαχα άρθρα της ευρωπαϊκής οδηγίας, έχουν ήδη αποσπάσει τη θετική ψήφο της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, συνεπώς δεν τίθεται θέμα μη εισαγωγής τους προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Τις αντιδράσεις του συγκυβερνώντος κόμματος επιχείρησε να κάμψει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ξεκαθαρίζοντας με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι η εν λόγω κοινοτική οδηγία δεν έχει ουδεμία σχέση με τη δυνατότητα υιοθεσίας από άτομα του ίδιου φύλου ή σύναψης γάμου μεταξύ τους.

«Δεν ανοίγει παράθυρο για άλλες αλλαγές πλην εκείνων στα εργασιακά. Δεν μπορεί να γίνει συζήτηση και νομοθέτηση με κανόνα την καχυποψία. Για να γίνει αυτό που θέλει ειδική νομοθετική ρύθμιση. Έχει εξαιρεθεί από το νόμο και δεν μπορεί να έρθει με έμμεσο τρόπο με κύρωση μιας οδηγίας. Δεν ανοίγει τέτοια συζήτηση. Απλώς οι έννομες συνέπειες του συμφώνου συμβίωσης μεταξύ των ετερόφυλων μεταφέρονται και στο σύμφωνο μεταξύ ομόφυλων. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Ούτε υιοθεσία ούτε γάμος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής.

Η υπό συζήτηση ευρωπαϊκή οδηγία προβλέπει επίσης ποινικές και χρηματικές κυρώσεις εφεξής για τις διακρίσεις λόγω φύλου, καταγωγής, θρησκείας, πεποιθήσεων, ασθένειας, αναπηρίας, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού κτλ, ενώ επιχειρείται η πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών αυθαιρεσίας όπως βασανιστήρια που διαπράττονται από αστυνομικούς, λιμενικούς ή σωφρονιστικούς υπαλλήλους προκειμένου η χώρα να αποφεύγει «ευρωκαταδίκες» και αποζημιώσεις. Κομβικό ρόλο αναλαμβάνει πλέον ο Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος θα διερευνά τέτοια περιστατικά.



Πηγή : imerisia.gr


Σε κατ' οίκον περιορισμό ο πρώην υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλιουκάγεφ




Σε κατ‘οίκον περιορισμό τέθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας που κατηγορείται για δωροδοκία. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Την απόφαση έλαβε δικαστήριο που όρισε ότι ο Ουλιουκάγεφ θα μείνει περιορισμένος στο σπίτι του μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Αλεξέι Ουλιουκάγεφ, δωροδοκήθηκε με ποσό ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων, προσφέροντας ως αντάλλαγμα τη στήριξή του σε συμφωνία εξαγοράς μεταξύ δυο κρατικών πετρελαϊκών εταιρειών.

«Αυτή είναι μία πολύ σοβαρή κατηγορία εναντίον ενός πρώην υπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επομένως ο τελευταίος λόγος σε αυτή την ιστορία πρέπει να ανήκει στο δικαστήριο. Αλλά είναι προφανές ότι όλοι είναι ίσοι στα μάτια του νόμου», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Βιάτσεσλαβ Βολόντιν.

Η ανακριτική επιτροπή, που λογοδοτεί αποκλειστικά στον πρόεδρο Πούτιν, υποστηρίζει ότι «στις 14 Νοεμβρίου έλαβε το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου το υπουργείο Οικονομίας να παράσχει θετική εισήγηση που επιτρέπει στην Rosneft να ολοκληρώσει τη συμφωνία για την απόκτηση του 50% των μετοχών που κατείχε το δημόσιο στην Bashneft».

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι η υπόθεση εκθέτει την κυβέρνηση Πούτιν, καθώς ο Ουλιουκάγεφ ήταν από τους σημαντικότερους υπουργούς της κυβέρνησης του.

Ο ίδιος ο υπουργός αρνείται τις κατηγορίες.


Επίσκεψη Ομπάμα: Ούτε λέξη για τα Ελληνοτουρκικά – «Κρεβατομουρμούρα» για τη Ρωσία



«Μούδιασμα» στην κυβέρνηση – Ασαφείς δηλώσεις και ευχολόγια για το χρέος – Αοριστολογίες για το Κυπριακό και καμία αναφορά στην τουρκική προκλητικότητα – Ο Ομπάμα ζήτησε άρση του βέτο για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και ανανέωση των αντιρωσικών κυρώσεων - Πλήρης επιβεβαίωση του Newsbomb.gr

Με φειδωλές κουβέντες και παγωμένες εκφράσεις μιλούν για την επίσκεψη Ομπάμα στα πηγαδάκια του Μαξίμου οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης αλλά και οι πληροφοριοδότες που προσπαθούν βεβαίως να δημιουργήσουν ένα κλίμα αισιόδοξο με την επίσκεψη Ομπάμα.

Δυστυχώς τα γεγονότα δεν τους βοηθούν και επιβεβαιώνουν πλήρως το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr.
Με... παγωμένο χαμόγελο έφτασε ο Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα, αφού ο σχεδιασμός της επίσκεψης αυτής υποτίθεται ότι θα γινόταν υπό την προεδρία της Χίλαρι Κλίντον και όχι υπό την προεδρία του Ντόλνατ Τραμπ όπως προέκυψε.

Η σκιά του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών ήταν βαριά για τις πλάτες του Αμερικανού προέδρου σε αυτό του το ταξίδι. Το θεωρούσε ωστόσο αναγκαίο να κλείσει την θητεία του με ένα ωραίο... ενσταντανέ στην Ακρόπολη και τον Παρθενώνα.

Από την επίσκεψη αυτή όλες οι πλευρές θα ήθελαν να βγει κάτι ουσιαστικό.

Βγήκε όμως; Εδώ είναι η απορία...

Ο ίδιος ο Μπάρακ Ομπάμα αναφέρθηκε στο χρέος, αυτό δηλαδή που επιθυμούσε η ελληνική πλευρά, χωρίς ωστόσο να έχει τη δυνατότητα παροχής συγκεκριμένων δεσμεύσεων.

Αυτή ήταν και η εισαγωγή του στην προσωπική συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsbomb.gr. 

Τα θέματα αιχμής της συνάντησης, θα ήταν σίγουρα το χρέος και το προσφυγικό τα οποία βρίσκονται ψηλά στην ελληνική και ευρωπαϊκή ατζέντα. Αυτά όμως θα ήταν και τα πιο ανώδυνα θέματα στα οποία θα μπορούσε να αναφερθεί και να υποσχεθεί παρέμβαση o Αμερικανός πρόεδρος.

Το Μέγαρο Μαξίμου, αυτό που αφήνει να... διαρρεύσει είναι ότι ο Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε να δουλέψει στην κατεύθυνση αυτή ώστε να μην υπάρξουν εμπόδια στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ως τις 5 Δεκεμβρίου οπότε και θα συζητηθεί το χρέος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ , η ελληνική πλευρά κάνει σαφές ότι δεν ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο να παρέμβει προς την Άνγκελα Μέρκελ για την απομείωση του χρέους. Η στάση αυτή ερμηνεύεται από πολλούς ως υπεροπτική, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι δεδομένο πως το θέμα του ελληνικού χρέους θα τεθεί στο τραπέζι των συνομιλιών στο Βερολίνο, που αποτελεί τον επόμενο σταθμό του προέδρου των ΗΠΑ.

Στην διευρυμένη συνάντηση που έγινε απουσία δημοσιογράφων, ο Μπάρακ Ομπάμα συζήτησε αρκετά με τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, στον οποίο έδωσε συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει η Ελλάδα στο προσφυγικό.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι καμία πλευρά δεν έθεσε το ελληνοτουρκικό ζήτημα και τις αμφισβητήσεις Ερντογάν και κυρίως τις δηλώσεις του για τα σοβαρά εθνικά θέματα. Το καυτό αυτό ζήτημα προσπεράστηκε σαν να μην υπάρχει, μιας και το θέμα «Τουρκία» έχει πολλές πλευρές με διπλωματικά εμπόδια και απειρία διαβουλεύσεων από την ελληνική κυβέρνηση.

Άλλωστε η ελληνική πλευρά, έχει εμφανιστεί αμήχανη πολλές φορές. Υπενθυμίζουμε την... αφωνία της ελληνικής πλευράς στην συνάντηση που έγινε στη Σμύρνη με τον Τούρκο τότε πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου αλλά και τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν που αμφισβήτησε ευθέως τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Για το θέμα του Κυπριακού και πάλι η ελληνική πλευρά δεν άσκησε καμία πίεση. Άλλωστε το στίγμα έδωσε ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα δηλώνοντας στην κοινή συνέντευξη τύπου ότι και οι δύο πλευρές έχουν αξιόλογους ηγέτες και πρέπει να υπάρξει βιώσιμη λύση.

Ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών βρέθηκε και το θέμα της παρουσίας του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο, γεγονός που προκαλεί δυσφορία στις ΗΠΑ, όπως αποκάλυψε το Newsbomb.gr.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση την απαγόρευση ελλιμενισμού ρωσικών πλοίων σε ελληνικά λιμάνια, κατά τα πρότυπα της πρόσφατης παρόμοιας άρνησης της Ισπανίας.

Παράλληλα ζήτησε την άρση του ελληνικού βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και υποστήριξη της Ελλάδας στην ανανέωση των αντιρωσικών κυρώσεων της ΕΕ.
Το γεγονός αυτό αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, παρά το γεγονός ότι δεν θα ανακοινωθεί από την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να... σερβιριστεί «σωστά» μελλοντικά και υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Αρκετοί μάλιστα στην Ουάσιγκτον βιάζονται να επιβληθεί παράταση των κυρώσεων πριν ορκιστεί νέος πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι θέλει να εγκαινιάσει νέες τακτικές συνεννόησης με τη Μόσχα.


Μαρία Γιαχνάκη
Πηγή : newsbomb.gr


Επεισόδια και ένταση γύρω από τα Εξάρχεια



Σφοδρές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στα στενά γύρω από το Πολυτεχνείο και στην πλατεία Εξαρχείων ακολούθησαν τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις εναντίον της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.

Περισσότεροι από 200 με 300 αναρχικοί συμμετείχαν έως αργά χθες τη νύχτα σε επεισόδια, ρίχνοντας δεκάδες βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς των ΜΑΤ στις οδούς Στουρνάρη, Τοσίτσα, Σολωμού και στην οδό Πατησίων, ενώ στις 9 μ.μ. ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσε μολότοφ στο Α.Τ. Εξαρχείων στην οδό Καλλιδρομίου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 8 μ.μ. και συνεχίζονταν με μεγάλη ένταση έως αργά τη νύχτα με επίκεντρο το κτίριο του Πολυτεχνείου, όπου οι ομάδες των αντιεξουσιαστών είχαν κρύψει μεγάλο αριθμό μολότοφ και άλλων πολεμοφοδίων. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απαντούσαν στις επιθέσεις των κουκουλοφόρων με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Νωρίτερα, στις 7.40 μ.μ., και ενώ ο κύριος όγκος των διαδηλωτών βρισκόταν στην οδό Σταδίου, νεαροί διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον φραγμό στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αμερικής, ενώ κουκουλοφόροι εκτόξευσαν και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών.

Συλλήψεις

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, η ΕΛ.ΑΣ. είχε προχωρήσει σε πέντε συλλήψεις από την οδό Πανεπιστημίου, ενώ στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής ομάδες αναρχικών εγκατέλειψαν τρία σακίδια με άθικτες βόμβες μολότοφ, κοντάρια και άλλα αντικείμενα στην προσπάθειά τους να μη συλληφθούν από αστυνομικούς των ΜΑΤ που τους είχαν κυκλώσει.

Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συμμετείχαν 8.000 άτομα, ανάμεσα στα οποία 5.000 μέλη του ΠΑΜΕ. Χθες το πρωί, αρκετές ώρες πριν από την έναρξη των επεισοδίων, κλιμάκιο αστυνομικών της κρατικής ασφάλειας εντόπισε σακίδιο με επτά βόμβες μολότοφ δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Κοραή στη Νέα Σμύρνη.

Συναγερμό στην ασφάλεια σήμανε και η ληστρική επιδρομή κουκουλοφόρων σε σούπερ μάρκετ στα Εξάρχεια, το βράδυ της Δευτέρας. Κι αυτό, διότι οι περίπου 30 νεαροί που συμμετείχαν στη ληστεία αφαίρεσαν από τα ράφια του σούπερ μάρκετ γκαζάκια, οινόπνευμα, χλωρίνη και ποσότητες λαδιού που πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή εμπρηστικών και εκρηκτικών βομβών μολότοφ.

Μέτρα και σήμερα

Δρακόντεια θα είναι και σήμερα τα μέτρα ασφαλείας κατά τις μετακινήσεις του Αμερικανού προέδρου και μέχρι την αναχώρησή του από την Ελλάδα στις 3 μ.μ. Επίκεντρο της προσοχής των Ελλήνων και Αμερικανών αξιωματούχων ασφαλείας θα είναι ο Ιερός Βράχος και το Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς και το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», που βρίσκονται στο πρόγραμμα επισκέψεων του Μπαράκ Ομπάμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης συνοδευόμενος μόνο από τους αστυνομικούς της προσωπικής του φρουράς. Σε 370 ανήλθαν οι Αμερικανοί πράκτορες που ζήτησαν –όπως προβλέπεται– προσωρινές άδειες οπλοφορίας για το διάστημα της παραμονής τους στην Αθήνα.




ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
Καθημερινή