Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών ετοίμαζε επιθέσεις για την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, και τις διεθνείς σχέσεις της.

 


Στην εξάρθρωση δικτύου τρομοκρατών που με καθοδήγηση από το εξωτερικό, μεθόδευε πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια, προχώρησαν, με συντονισμένες ενέργειες η Ελληνική Αστυνομία και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) .

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πραγματοποίησε συντονισμένες επιχειρήσεις από στελέχοι της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Στο πλαίσιο των συντονισμένων αυτών δράσεων των δύο Υπηρεσιών, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου.

Είχαν ως στόχο όχι μόνο την απώλεια αθώων πολιτών, αλλά και την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της.

Από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου:

- είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας,

- είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης,

- είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος,

- σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ πρωινές ώρες της 28/03/2023, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Οι έρευνες συνεχίζονται.



Που είναι η πανεπιστημιακή αστυνομία του Θεοδωρικάκου; Μολότοφ από αντιεξουσιαστές στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδή

 


Ακροαριστεροί κακοποιοί, αντιεξουσιαστές σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι εκτελούν εντολές πάντα της Κουμουνδούρου, επιτέθηκαν με πέντε βόμβες μολότοφ στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδή από τον περιβάλλοντα χώρο των φοιτητικών εστιών στην Πολυτεχνειούπολη.

Αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία, και οι ακροαριστεροί κυκλοφορούν σε βάρος της ασφάλειας φοιτητών σε όλο τον περίβολο της Πολυτεχνειούπολης.

Από τις πέντε, η μία βόμβα μολότοφ δεν εξερράγη, και εάν υπήρχε επιτήρηση από την δήθεν πανεπιστημιακή αστυνομία του Θεοδωρικάκου δεν θα υπήρχαν τέτοιες δολοφονικές επιθέσεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ενώ δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή γιατί απλά δεν υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία.




Μάτι: Είχαν το περιθώριο να δράσουν και να αποτρέψουν όσα έγιναν, κατέθεσε ο πραγματογνώμονας Λιότσιος

 


«Μόνο δύσκολο σημείο είναι το Κόκκινο Λιμανάκι. Όλη η άλλη περιοχή είναι ευθεία, υπάρχουν προσβάσεις και δρόμοι. Δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πολεοδομικό πρόβλημα η περιοχή, δρόμοι υπάρχουν, επιμήκη οικόπεδα, προσβάσεις. Αν το λέμε για αυτό για το Μάτι, για την Κινέτα τι να πούμε; Και παρ´ όλα αυτά στην Κινέτα δεν έγινε τίποτα. Υπήρχε το αναγκαίο δίκτυο διαφυγής και ο χρόνος για την απομάκρυνση των κατοίκων». Ανέφερε συνεχίζοντας την κατάθεσή του για 13η ημέρα στη δίκη για το Μάτι ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος, αντικρούοντας κάθε επιχείρημα για αυθαίρετες κατασκευές και πολεοδομικά ζητήματα στην περιοχή του Ματιού, τα οποία δυσκόλευαν την πρόσβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης στην περιοχή την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς.

O μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις από τον κατηγορούμενο πρώην διοικητή του ΕΣΚΕ, Ιωάννη Φωστιέρη. Ωστόσο, κάποια στιγμή το ενδιαφέρον στράφηκε σε ένα άλλο γεγονός που διαδραματίστηκε στο δικαστήριο. Μέσα στη δικαστική αίθουσα ακούγονταν το κλάμα ενός ζώου.

Η κατάθεση Λιότσιου

Aπαντώντας σε ρωτήσεις του Ι. Φωστιέρη επανέλαβε ότι στις 23 Ιουλίου του 2018, την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς το ΕΣΚΕ (συντονιστικό της πυροσβεστικής) ενημερώθηκε εγκαίρως από τον πρώτο επικεφαλής της φωτιάς για την επικινδυνότητά της και είχε το περιθώριο προκειμένου να δράσει για να αποτρέψει τα όσα δραματικά συνέβησαν στη συνέχεια. O πραγματογνώμονας ανέφερε πως οι επικεφαλής της φωτιάς εκλιπαρούσαν για επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μία σειρά λάθη και παραλείψεις που έγιναν εκείνη την ημέρα όπως η απουσία των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, η μη άμεση ανταπόκριση των εναέριων δυνάμεων, η μη αποστολή ενισχύσεων παρά τις εκκλήσεις των επικεφαλής της φωτιάς και η μη έγκαιρη θέση σε γενική επιφυλακή του κρατικού μηχανισμού.

Δ.Λιότσιος: Προσπάθησε κάποιος και δεν επιτήρησε; Ή απέτυχε στην προσπάθεια;


Ι.Φωστιέρης: Τα αεροσκάφη είναι για καταστολή και όχι για επιτήρηση.


Δ.Λιότσιος: Το σχέδιο δασών λέει άλλα…


Ι. Φωστιέρης: Το σχέδιο δασών που έχετε συνυπογράψει αναφέρεται για την Αττική, λέτε για Αττική ή όλη την Ελλάδα;


Δ.Λιότσιος: Για Αττική.


Ι.Φωστιέρης: Έχουμε τρία εναέρια μέσα….


Δ. Λιότσιος: Γιατί λέτε για τρία μέσα; Έχουμε τόσα που θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί για επιτήρηση.


Πρόεδρος: Εσείς λέτε ότι ένα από τα ελικόπτερα (πχ καναντέρ) θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επιτήρηση;


Δ. Λιότσιος: Σωστά.


Ι. Φωστιέρης: Αυτό είναι λάθος.


Δ .Λιότσιος: Εντάξει, θα αξιολογηθεί από το δικαστήριο αυτό!


Ι. Φωστιέρης: Με τα δεδομένα του κ. Λιότσιου έχουμε φύγει εκτός πραγματικότητας… Έχουμε μία φωτιά και μας διέπουν κανόνες και νόμοι. Δεν κάνουμε ο,τι θέλουμε.


Δ. Λιότσιος: Παντού υπάρχουν νόμοι! Αλλά κάποια πράγματα γίνονται καθ´ υπέρβαση.


Ι. Φωστιέρης: Τα εναέρια μέσα δεν είναι μοτοσυκλέτες. Αμερικανική ταινία το έχουμε κάνει το ένδικο συμβάν. Απαιτούνται 45- 55 λεπτά για επανεξυπηρέτηση και 20 λεπτά προκειμένου να δοθεί εντολή για να σηκωθεί.


Δ. Λιότσιος: Υπήρχαν επιλογές για μεταστάθμευση ελικοπτέρων εκτός Αττικής.


Ι. Φωστιέρης: Να πείτε σε ποια αεροδρόμια μπορούμε να πάμε τα εναέρια μέσα εκτός Αττικής;


Δ.Λιότσιος: Σκύρος, Ανδραβίδα, όπου υπήρχε εκείνη την ημέρα βαθμός επικινδυνότητας 2.


O πραγματογνώμονας ανέφερε πως δεν μπορεί να λέγεται ότι η Πυροσβεστική δεν μπορούσε να κάνει κάτι. «Πολλοί συνάδελφοι μας έχουν θυσιαστεί για αυτό τον σκοπό. Δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο ότι δεν κάνουμε κάτι. Πόσοι συνάδελφοι μας έχουν χαθεί για να σώσουν μία ζωή; Το μνημείο πεσόντων είναι γεμάτο. Προσβάλλουμε αυτούς όταν λέμε ότι δε γινόταν κάτι», τόνισε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.




Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

 


Την διεξαγωγή εκλογών στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Η δεύτερες εκλογές θα διεξαχθούν αρχές Ιουλίου.





Αδίστακτοι απατεώνες και στην Γαλλία οι Συριζαίοι, στηρίζουν κινητοποιήσεις ενώ είχαν αυξήσει το όριο ηλικίας στα 67 χρόνια

 


Το ότι δέχεται η Γαλλική αριστερά εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να διαδηλώσει κατά της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στην Γαλλία από τα 62 στα 64 χρόνια, αυτό φαίνεται προκλητικό.

Είναι απίθανο στην Γαλλική αριστερά να μην γνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε στην Ελλάδα το όριο για συνταξιοδότηση στα 67 χρόνια, και νομίζουμε ότι είναι μεγάλη πρόκληση για τους διαδηλωτές στην Γαλλία να έχουν στις τάξεις τους εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, μεταβαίνει στο Παρίσι προκειμένου να στηρίξει τις κινητοποιήσεις των Γάλλων και τις αντιδράσεις στον νόμο Μακρόν για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 64 χρόνια, μόνο ως μνημείο υποκρισίας χαρακτηρίζεται και δείχνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ίχνος ντροπής και ηθικής.

Καλό θα ήταν οι Γάλλοι να γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε μια ημέρα πήγε το όριο ηλικίας για τη σύνταξη στα 67 χρόνια, εξαπατώντας τους Έλληνες πολίτες που τους έταζε το αντίθετο.

Και τώρα η Ράνια Σβίγκου εμφανίζεται να εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις των… Γάλλων!! Ούτε ίχνος ντροπής από τους απατεώνας της Ελληνικής ακροαριστεράς!!!!



Συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο STAR Κεντρικής Ελλάδας και στον Γιώργο Σιμόπουλο

 



Γιώργος Σιμόπουλος: Κύριε Πρόεδρε, κύριε Πρωθυπουργέ, μεγάλη μας τιμή που ήρθατε στο «STAR Forum – 30 χρόνια STAR Κεντρικής Ελλάδας», περιφερειακής τηλεόρασης και θα ήθελα να μου πείτε τι έχετε εισπράξει από την περιφερειακή τηλεόραση, πώς την έχετε στο μυαλό σας;


Κυριάκος Μητσοτάκης: Κατ΄ αρχάς η χαρά είναι δική μου. Θέλω να σας συγχαρώ γι΄ αυτό το σημαντικό forum το οποίο διοργανώνετε, με θέματα επικαιρότητας που αφορούν και την τοπική κοινωνία, την περιφέρεια, αλλά και ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος. Παρακολουθώ τώρα ένα πολύ ενδιαφέρον πάνελ για τα ζητήματα που αφορούν στα άτομα με αναπηρία.


Να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία, έχετε αποδείξει ότι υπάρχει ουσιαστικός ρόλος για την περιφερειακή τηλεόραση ως ένα μέσο το οποίο μπορεί να αναδεικνύει με μεγαλύτερη συστηματικότητα θέματα τα οποία τελικά αφορούν τους πολίτες, διότι οι πολίτες ενδιαφέρονται πρώτα και πάνω απ΄ όλα για τα δικά τους προβλήματα και προφανώς τα προβλήματα τα οποία είναι πιο κοντά τους. Οπότε εύχομαι κάθε επιτυχία και με το καλό στα 50 χρόνια.


Γιώργος Σιμόπουλος: Για την περιφέρεια, τι έχετε ως προτεραιότητα; Θυμάμαι την απάντησή σας στη ΔΕΘ για θέματα υγείας, που είπατε ότι την πρώτη τετραετία δεν ασχοληθήκαμε με τα περιφερειακά νοσοκομεία τόσο σημαντικά, είχαμε αυτή τη διαφορά με την πανδημία, παροχής υπηρεσιών μεταξύ αθηνοκεντρικών και περιφερειακών νοσοκομείων. Τι άλλο έχετε σαν πρώτη προτεραιότητα για την περιφέρεια, για εμάς;


Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι πολλά αυτά τα οποία σχεδιάζουμε για την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδος και θα έχουμε την ευκαιρία σε λίγο να τα παρουσιάσουμε πολύ αναλυτικά. Ένα σχέδιο το οποίο έχει παραπάνω από 500 έργα και παραπάνω από 4 δισ. εξασφαλισμένους πόρους, που καλύπτουν όλο το φάσμα των παρεμβάσεών μας για την Περιφέρεια της Στερεάς όπως την οραματιζόμαστε για το 2030. Μιλάμε για σημαντικά έργα υποδομής, μιλάμε για αρδευτικά έργα, μιλάμε για κινητοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων, για επενδύσεις στο χώρο της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του τουρισμού και φυσικά και της υγείας.


Να αναφέρω ενδεικτικά ότι ο χώρος στον οποίο βρισκόμαστε εδώ, ο χώρος της έκθεσης της Λαμίας, θα αναμορφωθεί πλήρως με πόρους οι οποίοι προέρχονται και από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και από το περιφερειακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών, αλλά και από το περιφερειακό ΕΣΠΑ.


Μιλάμε βέβαια για μια παρέμβαση η οποία θα ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια ευρώ και θα δημιουργήσει σε αυτόν τον χώρο ένα νέο πόλο ανάπτυξης, αλλά ταυτόχρονα και μία ευκαιρία για μία σημαντική αστική ανάπλαση που θα τη χαρούν, πιστεύω, όλοι οι πολίτες του Δήμου και όχι μόνο.


Γιώργος Σιμόπουλος: Αυτά τα σχέδιά σας θέλετε να τα υλοποιήσετε με τον σημερινό Περιφερειάρχη ή θέλετε να βγει κάποιος άλλος;


Κυριάκος Μητσοτάκης: Θέλω να τα υλοποιήσω με τον σημερινό Περιφερειάρχη, τον οποίον και στηρίζουμε στις επόμενες περιφερειακές εκλογές. Θέλω να τονίσω ότι το σχέδιο το οποίο θα παρουσιάσουμε σε λίγο, είναι αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής συνεργασίας που έχουμε με την Περιφέρεια, αλλά και με τους Δήμους. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτά είναι σχέδια τα οποία πρέπει να προκύπτουν συνεργατικά. Εσείς ξέρετε καλύτερα από εμάς να μας υποδείξετε ποιες είναι οι προτεραιότητές σας, πού πρέπει να κατανείμουμε τους πόρους τους οποίους μπορούμε να διαθέσουμε στην Περιφέρεια. Και κατά συνέπεια προσβλέπω και ως επόμενος Πρωθυπουργός, εφόσον μας εμπιστευθεί και πάλι ο ελληνικός λαός, να συνεργάζομαι με τον Φάνη (Σπανό) ως επόμενο Περιφερειάρχη Στερεάς.


Γιώργος Σιμόπουλος: Προηγούνται βέβαια οι εθνικές εκλογές και θα ήθελα να μου πείτε εάν ακόμα παραμένει ισχυρό το αίτημα για αυτοδυναμία για να υπάρχει κυβερνησιμότητα ή υπάρχουν και άλλες σκέψεις.


Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα έλεγα ότι το αίτημα για αυτοδυναμία συνδέεται αφενός με την ανάγκη η χώρα να έχει μια σταθερή κυβέρνηση, αφετέρου με την ανάγκη να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα, ακόμα πιο τολμηρά, ακόμα πιο αποφασιστικά και να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον. Και σε όσους ισχυρίζονται ότι η απλή αναλογική είναι το ενδεδειγμένο εκλογικό σύστημα, θα τους ζητούσα να δουν τι συμβαίνει σε άλλες χώρες οι οποίες έχουν την απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα.


Να αναφέρω ενδεικτικά δύο: Η μία είναι ο βόρειος γείτονάς μας, η Βουλγαρία, η οποία σε λίγες από μέρες τώρα θα έχει τις πέμπτες, επαναλαμβάνω, τις πέμπτες εκλογές μέσα σε δύο χρόνια. Διότι είναι παντελώς αδύνατο να σχηματιστεί μια κυβέρνηση η οποία να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Μια άλλη χώρα, η οποία ταράζεται σήμερα και από μεγάλες διαδηλώσεις, είναι το Ισραήλ. Και εκεί υπάρχει απλή αναλογική. Υπάρχει μείζον ζήτημα κυβερνησιμότητας. Αλλά τολμώ να πω ότι και σε πολλές άλλες χώρες που υπάρχουν κυβερνήσεις συνασπισμού, υπάρχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες στη συνεννόηση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Γερμανία, μία χώρα η οποία έχει κουλτούρα κυβερνήσεων συνεργασίας και παρά ταύτα έχει μεγάλες δυσκολίες στο να μπορούν οι κυβερνητικοί εταίροι να συνεννοηθούν μεταξύ τους.


Γιατί τα λέω αυτά; Διότι πιστεύω ακράδαντα ότι στη χώρα μας οι σταθερές κυβερνήσεις που απολαμβάνουν κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αποτελούμενες από ένα κόμμα αλλά όχι μόνο από ένα χρώμα -το τονίζω αυτό- είναι οι πιο κατάλληλες, είναι οι πιο δοκιμασμένες και αυτές που μπορούν τελικά να εξασφαλίσουν ότι η χώρα θα κινηθεί πολύ γρήγορα στο δρόμο τον οποίο έχουμε χαράξει.


Γιώργος Σιμόπουλος: Με ποιο χρώμα ταιριάζει το μπλε;


Κυριάκος Μητσοτάκης: Με ποιο χρώμα; Το μπλε ταιριάζει με το μπλε. Και εξάλλου το μπλε είναι το εθνικό μας χρώμα, είναι το χρώμα της σημαίας μας, είναι το χρώμα του ουρανού, είναι το χρώμα της θάλασσας. Αλλά το μπλε είναι ένα πολύ ευρύχωρο χρώμα. Και γιατί το λέω αυτό; Διότι η Νέα Δημοκρατία, της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι, είναι μία ανοιχτή παράταξη η οποία έχει μπορέσει και έχει ενσωματώσει στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους. Έχει ενσωματώσει νέες ιδέες. Είναι μια παράταξη εξαιρετικά ευρύχωρη.


Είναι μια παράταξη η οποία έχει αποδείξει, παρά τις δυσκολίες, τις αντιξοότητες, τα λάθη τα οποία αναμφίβολα έχουν γίνει, ότι έχει και το σχέδιο και τη βούληση να οδηγήσει την πατρίδα μπροστά, να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον.


Θα έχουμε την ευκαιρία από τώρα μέχρι τις εκλογές να μιλήσουμε για τα σχέδιά μας για την Ελλάδα του μέλλοντος. Αλλά ταυτόχρονα να κάνουμε και τον απολογισμό μας, να παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό, να θυμίσουμε στον ελληνικό λαό όλα αυτά τα οποία πετύχαμε αυτή την τετραετία, εν μέσω πολύ μεγάλων, πρωτοφανών -θα έλεγα- δυσκολιών.


Με θάρρος να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Να αναγνωρίσουμε πεδία όπου υπήρχαν καθυστερήσεις, όπου ακόμα υπάρχουν και τώρα οι υστερήσεις, ελλείψεις. Η υγεία -μιας και με ρωτήσατε- είναι ένα πεδίο στο οποίο πρέπει να στρέψουμε ακόμα περισσότερο την προσοχή μας τη δεύτερη τετραετία.


Και κυρίως να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και του ρεαλισμού. Μακριά από την τοξικότητα, την πόλωση, η οποία δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει καθόλου τους πολίτες σήμερα, να επικαλεστούμε και τη λογική, αλλά και το συναίσθημα των πολιτών, να τους μιλήσουμε για μία Ελλάδα για την οποία μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι. Ξέρω ότι αυτό μπορεί να ακούγεται, μετά από μία εθνική τραγωδία, ως κάτι το οποίο ίσως να μην ταιριάζει με το κλίμα των ημερών, όμως παρά ταύτα θέλω να θυμίσω κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου στους πολίτες ότι παρά τα λάθη μας -το τονίζω, τα οποία τα αναγνωρίσαμε- έχουμε πετύχει πολλά αυτή την τετραετία και μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα.


Γιώργος Σιμόπουλος: Είναι γεγονός ότι αυτήν την τετραετία, όπως σας είπε και ο πατέρας μου, περάσατε πάρα πολλά: πάρα πολλές καταστροφές, πάρα πολλές τραγωδίες. Όμως αυτή η τελευταία φαίνεται ότι πόνεσε πιο πολύ τον Έλληνα. Είχε κάτι διαφορετικό, ίσως επειδή ήταν νέα παιδιά, δεν ξέρω γιατί. Υπάρχει τρόπος να επουλωθούν αυτές οι πληγές; Υπάρχει τρόπος κάποια στιγμή να μην πονάνε οι Έλληνες για αυτό που συνέβη;


Κυριάκος Μητσοτάκης: Όλοι πονέσαμε, όλοι κλάψαμε, πρώτα και πάνω απ’ όλα προφανώς οι συγγενείς των θυμάτων που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους. Και θα επαναλάβω κάτι το οποίο έχω ξαναγράψει, μία προσωπική δέσμευση την οποία έδωσα στη μητέρα του Σπύρου Βούλγαρη που έχασε άδικα τη ζωή του, ένα νέο παιδί που προέρχεται εδώ από την περιοχή σας, ότι θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου όχι απλά για να μη ξανασυμβεί αυτό, αλλά για να αλλάξω όλα τα κακώς κείμενα τα οποία μας πληγώνουν. Και πράγματι αυτό το οποίο είδαμε στην τραγωδία των Τεμπών είναι η έκφραση μιας Ελλάδας η οποία δεν μας αξίζει: η Ελλάδα της αναξιοκρατίας, της μετριότητας, των έργων που δεν τελειώνουν ποτέ, της διάχυσης των ευθυνών.


Εγώ από την πρώτη στιγμή ανέλαβα τις ευθύνες που μου αναλογούν. Είπα ξεκάθαρα, ότι προφανώς το έργο αυτό έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, ούτε εμείς, όμως, παρότι το επιταχύναμε, προφτάσαμε να το ολοκληρώσουμε. Για αυτό και έχουμε και εμείς ένα σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Αλλά το χρέος μου είναι να μετατρέψω την οργή ή τον θυμό, τη στενοχώρια, σε δημιουργικά αισθήματα. Να μάθουμε από τα λάθη μας και ακόμα πιο αποφασισμένοι να προχωρήσουμε, να συγκρουστούμε με αυτό το οποίο αποκαλούμε, εντός ή εκτός εισαγωγικών, βαθύ κράτος. Και να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα, του πώς λειτουργούν νησίδες το κρατικού μηχανισμού στην πατρίδα μας.


Μπορούμε να το πετύχουμε; Έχουμε αξιοπιστία να το πετύχουμε; Πιστεύω πως ναι. Διότι έχουμε δώσει δείγματα γραφής σε πολλά επίπεδα. Εμείς υλοποιήσαμε το gov.gr, τη μεγαλύτερη ίσως παρέμβαση στη Δημόσια Διοίκηση, η οποία απλοποίησε σημαντικά τις επαφές του πολίτη και των επιχειρήσεων με το κράτος. Εμείς αναμορφώσαμε τον ΕΦΚΑ, πήραμε έναν οργανισμό ο οποίος ουσιαστικά ήταν στα πρόθυρα της παράλυσης, τον εκσυγχρονίσαμε και τώρα μπορεί και αποδίδει συντάξεις σε δύο μήνες εκεί που χρειάζονταν δύο και τρία χρόνια. Εμείς παραλάβαμε μία ΔΕΗ στα όρια της χρεοκοπίας και καταφέραμε και την κάναμε μία ανταγωνιστική επιχείρηση η οποία μπορεί να στηρίζει τους πολίτες σήμερα και να προσφέρει μία -θα έλεγα- ασπίδα προστασίας απέναντι στις ακριβές τιμές του ρεύματος.


Και να θυμίσω και κάτι ακόμα: ότι η δική μας παράταξη είναι αυτή που ιστορικά συγκρούστηκε με αυτό το οποίο αποκαλούμε «βαθύ κράτος». Εμείς τα βάλαμε με τις συντεχνίες της Ολυμπιακής, εμείς τα βάλαμε με τις συντεχνίες του ΟΛΠ, όταν κάποιοι, θέλω να θυμίσω, κρεμόντουσαν στα κάγκελα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς απέναντι στην ιδιωτικοποίηση.


Εμείς έχουμε δώσει δείγματα γραφής ότι και μπορούμε και θέλουμε να συγκρουστούμε με αυτό το οποίο αποκαλούμε «βαθύ κράτος». Και εφόσον οι πολίτες με εμπιστευτούν και πάλι να μην έχουν καμία αμφιβολία ότι αυτή θα αποτελέσει μία κεντρική αποστολή μου τη δεύτερη τετραετία.


Γιώργος Σιμόπουλος: Μετά από κάθε συνέντευξη δίνουμε ένα ραντεβού για την επόμενη, πότε θα είναι αυτό να τα πούμε στο STAR Κεντρικής Ελλάδας;


Κυριάκος Μητσοτάκης: Με μεγάλη χαρά, ξέρετε ότι τιμώ πάντα τα περιφερειακά κανάλια. Μπορεί να τα πούμε και πριν, πού ξέρετε; Καθώς η προεκλογική περίοδος θα αρχίσει σιγά-σιγά να θερμαίνεται. Μπορεί να με ξαναέχετε φιλοξενούμενο στο STAR Κεντρικής Ελλάδος σε επόμενη περιοδεία μου εδώ, στην όμορφη Περιφέρειά σας. Να είστε απολύτως βέβαιος ότι θα την επισκεφθώ και πάλι πριν από τις εκλογές.


Γιώργος Σιμόπουλος: Ωραία, ευχαριστώ πολύ.


Κυριάκος Μητσοτάκης: Εγώ ευχαριστώ.



Έξι νεκροί ανάμεσα τους τρία παιδιά στο μακελειό σε σχολείο στις ΗΠΑ

 



Τρία παιδιά και τρεις ενήλικοι σκοτώθηκαν χθες Δευτέρα μέσα σε πρωτοβάθμιο ιδιωτικό σχολείο στη Νάσβιλ, στην πολιτεία Τενεσί του αμερικανικού Νότου.

Το πρόσωπο που διέπραξε το νέο λουτρό αίματος σκοτώθηκε πολύ γρήγορα από αστυνομικούς που έφθασαν επιτόπου· η αστυνομία έκανε λόγο για γυναίκα, διεμφυλική, 28 ετών, ονόματι Όντρεϊ Χέιλ· είχε καθαρό ποινικό μητρώο και ήταν πρώην μαθήτρια του σχολείου που είχε απέχθεια στα σχολεία.

Μπήκε χθες το πρωί στο μικρό ιδιωτικό χριστιανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της πρωτεύουσας του Τενεσί «The Covenant School», οπλισμένη με δυο τουφέκια εφόδου και πιστόλι, πυροβολώντας γυάλινη πόρτα.

Κατευθύνθηκε στον πρώτο όροφο του εκπαιδευτικού ιδρύματος, στο οποίο είχε φοιτήσει, πυροβόλησε και σκότωσε τρία παιδιά, δυο κορίτσια κι ένα αγόρι, ηλικιών μεταξύ 8 και 9 ετών, και τρία ενήλικα πρόσωπα, ηλικιών μεταξύ 60 και 61 ετών.

Το όνομα του ενός από τα ενήλικα θύματα, της Κάθριν Κουνς, αντιστοιχεί σε αυτό της διευθύντριας του σχολείου, σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

Αστυνομικοί που έσπευσαν άμεσα επιτόπου εξουδετέρωσαν την ένοπλη. Ο θάνατός της διαπιστώθηκε κάπου ένα τέταρτο της ώρας από τη στιγμή που έγινε η πρώτη κλήση στην αστυνομία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Ντον Άαρον.

Το κίνητρο παραμένει άγνωστο, πάντως η Όντρεϊ Χέιλ μπορεί να έτρεφε «μνησικακία» για το σχολείο όπου φοίτησε, εκτίμησε ο αρχηγός της αστυνομίας της Νάσβιλ, ο Τζον Ντρέικ.

Βρέθηκε «μανιφέστο» κατά την έρευνα στο σπίτι της, που αναφερόταν και σε άλλους δυνητικούς στόχους, διευκρίνισε.

Το κείμενο, λεπτομερές σχέδιο που έδειχνε «τις εισόδους» στο σχολείο και άλλα «γραπτά» βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό της. Το σύνολο των τεκμηρίων που συγκεντρώθηκαν υποδεικνύει πως επρόκειτο για έγκλημα εκ προμελέτης, πρόσθεσε.




26χρονη απέδρασε από αστυνομικό τμήμα

 


Σε εξέλιξη είναι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό 26χρονης, η οποία απέδρασε χθες το βράδυ από το Αστυνομικό Τμήμα Σιθωνίας, στη Χαλκιδική.

H 26χρονη κακοποιός κρατείτο εκεί ενόψει της μεταγωγής της στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, καθώς είχε κριθεί προφυλακιστέα για κλοπή κοσμημάτων αξίας 600.000 ευρώ από κοσμηματοπωλείο.

Η 26χρονη απέδρασε από το παράθυρο τουαλέτας του Τμήματος όπου ζήτησε νωρίτερα να την οδηγήσουν αστυνομικοί, επικαλούμενη τη φυσική της ανάγκη. Έκτοτε ξεκίνησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή που μέχρι στιγμής όμως δεν απέδωσαν καρπούς, ενώ ενημερώθηκε σχετικά ο εισαγγελέας πρωτοδικών Πολυγύρου.

Η 26χρονη είχε απολογηθεί στις 24 Μαρτίου στον ανακριτή Πολυγύρου και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη. Επρόκειτο να μεταχθεί στον Κορυδαλλό και μέχρι τότε κρατείτο στο Αστυνομικό Τμήμα Σιθωνίας απ' όπου τελικά απέδρασε.

Η κλοπή των κοσμημάτων για την οποία κατηγορείται έγινε στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη, όταν παραβίασε κοσμηματοπωλείο στον Πολύγυρο. Την ίδια ημέρα, φέρεται να επιχείρησε να παραβιάσει το σπίτι της ιδιοκτήτριας του κοσμηματοπωλείου, αλλά δεν τα κατάφερε. Επανήλθε δύο εβδομάδες αργότερα όμως αφαιρώντας από το ίδιο σπίτι κοσμήματα και χρήματα, αξίας 1.100 ευρώ.

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα ταυτοποιήθηκε από την αστυνομική έρευνα η εμπλοκή της στις κλοπές με αποτέλεσμα να εντοπιστεί στη Θεσσαλονίκη. Σε έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν στην κατοχή της αντικλείδια τόσο από το κοσμηματοπωλείο όσο κι από το σπίτι της παθούσας, όπως επίσης ένα τηλεχειριστήριο για το μεταλλικό ρολό ασφαλείας του καταστήματος - «στόχου». Η δικογραφία είχε υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγύρου και απολογήθηκε στο πλαίσιο τακτικής ανάκρισης.




Βραζιλία: 13χρονος σκότωσε με μαχαίρι καθηγήτρια σε σχολείο -Τραυμάτισε άλλα 5 άτομα


 

Όλα εκτυλίχθηκαν σε σχολείο του Σάο Πάολο, στη Βραζιλία, με πρωταγωνιστή έναν 13χρονο μαθητή.

Ο νεαρός επιτέθηκε και μαχαίρωσε συνολικά τέσσερις καθηγητές και δύο συμμαθητές του, με συνέπεια μια εκπαιδευτικός να χάσει τη ζωή της, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, Γκουιγιέρμε Ντερίτε.

Όσο για τον δράστη, οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα όπου θα ανακριθεί, παρουσία των γονέων του.

Ο Φέντερ πρόσθεσε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να κάνει εικασίες για το κίνητρο της επίθεσης, προσθέτοντας ότι η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία.

Η Στρατιωτική Αστυνομία θα μετέφερε την καθηγήτρια σε νοσοκομείο με ελικόπτερο. Όμως, επειδή είχε υποστεί ανακοπή, η μεταφορά της έγινε με αυτοκίνητο, με συνέπεια να αφήσει την τελευταία της πνοή στον δρόμο.

Μια καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής ακινητοποίησε τον μαθητή, εμποδίζοντάς τον να τραυματίσει και άλλους, την ώρα που ο 13χρονος επιτίθετο με μανία σε άλλο άτομο που βρισκόταν στην αίθουσα.

«Ήταν μια ηρωική πράξη. Τον ακινητοποίησε και φρόντισε να του πάρει το μαχαίρι. Χωρίς αυτήν την ηρωική ενέργεια, η τραγωδία αυτή θα ήταν σίγουρα πολύ μεγαλύτερη», πρόσθεσε ο υπουργός.





Κυρανάκης σε Τζάκρη on air: «Είσαι γελοία»

 



Η αλήθεια είναι ότι όπου εμφανίζεται η Τζάκρη, βάζει την κασέτα που της έδωσαν, την εμπλουτίζει με μπόλικο ψέμα και αρχίζει να μιλάει ασταμάτητα εκνευρίζοντας τον κόσμο.

Άλλες φορές γελάνε μαζί της, γιατί όσα λέει εκτός από ψέματα, δεν τα διαβάζει και σωστά οπότε τα κάνει χειρότερα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση εκτός από ψέμα στις τιμές στα καύσιμα, δεν ήξερε και πόσο παρέδωσε τον κατώτατο μισθό ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σφοδρή αντιπαράθεση είχαν ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη στο Attica το βράδυ της Δευτέρας.

Ο κατώτατος μισθός ήταν η αιτία , πόσο τον άφησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και πόσο τον πήγε αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, και η Τζάκρη δεν είχε πλήρες το ποίημα με αποτέλεσμα να κάνει τα δικά της εκνευρίζοντας τον Κυρανάκη.

«Είστε γελοία, λυπάμαι τους συνεργάτες σας που σας ακούνε κάθε μέρα» της είπε ο Κυρανάκης, με την Τζάκρη να τον χαρακτηρίζει «ακροδεξιό και φασίστα» και να ζητάει από τον παρουσιαστή να ζητήσει απο τον βουλευτή της ΝΔ πάρει πίσω τον χαρακτηρισμό «γελοία» αλλιώς θα αποχωρήσει από την εκπομπή.

Ο Κυρανάκης επέμεινε στον χαρακτηρισμό του και δεν τον πήρε πίσω, ωστόσο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε πράξη την απειλή αποχώρησης της για να συνεχίσει το σώου, και παρέμεινε να συνεχίσει την αντιπαράθεση της με τον βουλευτή της ΝΔ.





Ο Τσίπρας μετέφρασε ένα άρθρο της Le Point που τον εκθέτει υπέρ του και γελάει ο κόσμος

 



Γελάει και πάλι ο κόσμος με τον Αλέξη Τσίπρα που εκτός το ότι δεν γνωρίζει αγγλικά δεν έχει και μεταφραστές να του μεταφράζουν τις ξένες εφημερίδες.

Κάποιος τώρα από την Κουμουνδούρου τον πήρε τηλέφωνο για να του πει ότι τον εκθειάζουν στο εξωτερικό, λέγοντας τον μεταρρυθμιστεί, και αυτός το πίστεψε χωρίς να το τσεκάρει και να καταλάβει ότι μόνο καλά πράγματα δεν γράφουν για τον ίδιο. Βέβαια μπορεί και να το κατάλαβε αλλά έκανε ότι δεν το κατάλαβε και βρήκε ευκαιρία να εξαπατήσει και πάλι τους αφελής.



«Αιφνιδιάστηκα όταν διάβασα το κύριο άρθρο του γαλλικού περιοδικού Le point, με τίτλο “Ποιος Τσίπρας θα μεταρρυθμίσει τη Γαλλία;”», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε σχόλιό του για άρθρο που δημοσιεύτηκε προ ημερών στο γαλλικό περιοδικό, το οποίο εστιάζει στο συνταξιοδοτικό, υπ’αριθμόν ένα θέμα συζήτησης στη Γαλλία λόγω της προωθούμενης μεταρρύθμισης Μακρόν, η οποία έχει συναντήσει σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και τα συνδικάτα. 

Συγχρόνως αναφέρεται σε αντίστοιχες παρεμβάσεις που έγιναν τα προηγούμενα έτη σε Πορτογαλία, Ισπανία αλλά και Ελλάδα, επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ο Τσίπρας πήγε το όριο ηλικίας στα 67 έτη.

«Σκεφτόμουν λοιπόν ότι έχω τη “δυστυχία” να με θεωρούν στην Ευρώπη μεταρρυθμιστή και στην Ελλάδα, ένα μεγάλο κομμάτι της αστικής τάξης, ιδίως της διαπλεκόμενης, να με θεωρεί ακραίο πολιτικό ακτιβιστή και όχι μεταρρυθμιστή», προσέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον παραπάνω τίτλο, μιλώντας τη Δευτέρα σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ENA προσπαθώντας να εξαπατήσει, η απλά είναι τόσο βλάκας που δεν κατάλαβε το άρθρο.

Στο όχι κολακευτικό τίτλο του δημοσιεύματος το κύριο άρθρο αναφέρει ξεκάθαρα «Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα… Είναι οι κυβερνήσεις της αριστεράς που αύξησαν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης. Στη Γαλλία προτιμούμε τη στάση διαμαρτυρίας». 

Ο διευθυντής του περιοδικού, Ετιέν Ζερνέλ, ο οποίος υπογράφει το δημοσίευμα, υπερασπίζεται ουσιαστικά τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του Μακρόν –ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ όχι, όπως μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω–, ενώ με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Εργασίας της χώρας ότι το νομοσχέδιο είναι αριστερής νοοτροπίας, διερωτάται, μάλιστα, αν «υπάρχει πραγματική αριστερά» να μεταρρυθμίσει τη Γαλλία. Κι αυτό γιατί «ο πρώην έλληνας Πρωθυπουργός, του οποίου το κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, κατατάσσεται στα αριστερά της αριστεράς δηλαδή στην ακροαριστερά, αύξησε τη νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης, καθορίζοντάς την, ανάλογα με τα χρόνια καταβολής εισφορών, μεταξύ 62 και 67 έτη», όπως τόνισε. 



«Δεν ξέρω αν αιφνιδιάστηκε, αλλά σίγουρα χάθηκε στην μετάφραση ο κ. Τσίπρας. Αλλα εννοεί το άρθρο, άλλα κατάλαβε», αντέδρασε στις δηλώσεις Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Αλλωστε το Le Point έχει ξανασχοληθεί μαζί του, όχι τιμητικά», θύμισε, παραπέμποντας σε πρωτοσέλιδο του γαλλικού περιοδικού το 2015. Ο τίτλος στο συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο δεν επιδεχόταν παρερμηνείας, καθώς μιλούσε ευθέως για τους «τσαρλατάνους της Ευρώπης», στους οποίους συμπεριέλαβε τον Αλέξη Τσίπρα μαζί με τους Πάμπλο Ιγκλέσιας, Μαρίν Λε Πέν και Ζαν Λυκ Μελανσόν. 


Αντίστοιχα σχόλια έκαναν ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου σχολίασε χαρακτηριστικά στο Twitter πως «στον ΣΥΡΙΖΑ ξεχνούν τη μετάφραση του υποτίτλου του άρθρου, όπου είναι σαφής η ειρωνεία για τον “μεταρρυθμιστή” κ. Τσίπρα». 



Τη… βοήθεια του στη μετάφραση προσέφερε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος Αλέξανδρος Μίχας