Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Δίπλωμα οδήγησης: Ξεκινούν ξανά οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών


Οι εξετάσεις θα αρχίσουν ξανά κατόπιν της συμφωνίας του υπουργείου Μεταφορών με τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες και αποδέχονται την ασφαλιστική κάλυψη οχημάτων και υποψηφίων οδηγών.   

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας με σημερινή του εγκύκλιο προς τις Περιφέρειες ζητά να ενημερωθεί για τον προγραμματισμό της διενέργειας δοκιμασιών προσόντων υποψηφίων οδηγών και οδηγών, αφού όπως αναφέρει «αίρεται η όποια αμφιβολία περί δήθεν αδυναμίας δημιουργίας ασφαλιστικού προϊόντος από τις ασφαλιστικές εταιρείες για την παροχή των ασφαλιστικών καλύψεων στα εκπαιδευτικά οχήματα που προβλέπονται στην παραγρ. 10 του άρθρου 4 του Ν.4599/2019 ( Α 40).

 Ως εκ τούτου, συνεχίζει, μπορούν να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς και δεν ευσταθεί η αιτιολόγηση για τη μη διενέργειά τους τόσο από την πλευρά την Σχολών Οδηγών - Εκπαιδευτών όσο και από την πλευρά των αρμοδίων υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της ώρας».   Μάλιστα, μέχρι στιγμής εννέα ασφαλιστικές εταιρείες, μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.), δημιουργούν ασφαλιστικό προϊόν για την κάλυψη της ασφάλισης των εκπαιδευτικών οχημάτων και των εξεταζόμενων οδηγών.   

Σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Μεταφορών που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών - Μεταφορών με το αρμόδιο θεσμικό όργανο εκπροσώπησης των ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα (Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.), για το μεταβατικό στάδιο των 12 πρώτων μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου 4599/2019, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα παρέχουν τις εξής ασφαλιστικές καλύψεις:   
-Οι τρίτοι ζημιωθέντες από τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε ο εκπαιδευόμενος οδηγός με το εκπαιδευτικό όχημα θα καλύπτονται, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος, από την ειδική ασφάλιση αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία εκπαιδευτικού οχήματος.   
Η αποκατάσταση τυχόν υλικών ζημιών του ίδιου του οχήματος του εκπαιδευτή κατά τη διάρκεια της εξέτασης των υποψήφιων οδηγών μπορεί να καλυφθεί ασφαλιστικά με την παροχή ασφάλισης ιδίων ζημιών για κάθε όχημα του εκπαιδευτή σύμφωνα με όρους (π.χ. απαλλαγή) που θα συμφωνηθούν μεταξύ των συμβαλλομένων μερών.   Εξυπακούεται ότι και στην περίπτωση αυτή, η ασφαλιστική κάλυψη δίδεται με τους όρους και προϋποθέσεις που παρέχεται η ασφάλιση αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία του εκπαιδευτικού οχήματος.   
Στην κάλυψη των ιδίων ζημιών του εκπαιδευτικού οχήματος μπορεί να προστεθεί όρος 
- επέκταση κάλυψης της απώλειας εισοδήματος του εκπαιδευτή μέχρι την επισκευή του οχήματός του για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός, σύμφωνα με τους όρους που θα συμφωνηθούν μεταξύ των συμβαλλομένων. Όλες οι ανωτέρω ασφαλιστικές καλύψεις θα παρέχονται από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις κατόπιν εκτίμησης του σχετικού κινδύνου και ανάλογης τιμολόγησης.   

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Πηγή: lifo.gr


Στον Συριζαίικο αντρόπιαστο κόσμο της η Παπακώστα : «Είμαστε ασφαλέστεροι από το προηγούμενο διάστημα»



Εάν δεν ταίριαζε με την κατάντια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμπεθέριαζε η Παπακώστα και όποτε ανοίγει το στόμα της δείχνει το πόσο ταιριάζει με τα νούμερα του τσίρκου που κυβερνούν την χώρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Παπακώστα αντρόπιαστη ταιρίαζοντας απόλυτα στον ΣΥΡΙΖΑ είπε : «Δεν υπάρχει άβατο στη χώρα» και αναφέρθηκε στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια ότι είναι «εξαιρετικά επιτυχημένη σε όλη της την έκταση».

Συνέχισε το Συριζαίικο ντροπιαστικό παραλήρημα μοιράζοντας τον σανό που της έδωσαν και λέγοντας : «Σήμερα η χώρα μας αποδεικνύει ότι υπάρχει πολιτική κατεύθυνση πολύ συγκεκριμένη. Το δόγμα μας είναι διπλό: μηδενική ανοχή σε όλη της την έκταση και άβατο πουθενά». 

«Είμαστε ασφαλέστεροι από το προηγούμενο διάστημα», αφήνοντας χωρίς ίχνος ηθικής και ντροπής αιχμές για τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ


O EOΦ ανακαλεί τα παυσίπονα Ponstan των 50 mg/5 ml




Την ανάκληση όλων των παρτίδων του πόσιμου εναιωρήματος Ponstan 50 mg/5 ml (Αρ. Άδειας Κυκλοφορίας 60079/22-9-08) που βρίσκονται επί του παρόντος στην αγορά, λόγω δυνητικής υπέρβασης των νέων επιτρεπτών ορίων ημερήσιας έκθεσης (PDE) σε στοιχειακές προσμίξεις μολύβδου και λιθίου, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία ICH Q3D, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας, με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της κατασκευάστριας εταιρείας, αναφέρει ο ΕΟΦ.

Η εταιρεία Pfizer ΕΛΛΑΣ A.E., ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά, καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.




Ν.Δ.: Τα Εξάρχεια και κάθε γειτονιά της Αθήνας ανήκουν στους κατοίκους τους και όχι στις συμμορίες



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. με αφορμή την εκκένωση κτιρίων στα Εξάρχεια

«Μετά την κλιμάκωση της βίας στα Εξάρχεια, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την επίθεση με μαχαίρια σε Εισαγγελικό Λειτουργό και σε άνδρες του Λιμενικού, η Ελληνική Αστυνομία έδειξε σήμερα ότι μπορεί κάλλιστα να επιβάλλει την τάξη, αρκεί η κυβέρνηση να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της. Η εκκένωση τριών κτιρίων που βρίσκονταν υπό κατάληψη και οι συλλήψεις που ακολούθησαν, θα πρέπει να γίνουν οδηγός για την αποκατάσταση της νομιμότητας. Τα Εξάρχεια και κάθε γειτονιά της Αθήνας ανήκουν στους κατοίκους τους και όχι στις συμμορίες που τις λυμαίνονται». 


Συνελήφθη ο Ασάνζ στη Βρετανία



Ο Τζούλιαν Ασάνζ, 47 ετών, συνελήφθη σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου, από αστυνομικούς της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στην Πρεσβεία του Ισημερινού. Ειδικότερα, οι βρετανικές αρχές ανέφεραν ότι στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος, ο Ασάνζ συνελήφθη αφού «εκλήθη στον χώρο της πρεσβείας του Ισημερινού από τον Πρέσβη μετά την άρση την άρση της ασυλίας του από την κυβέρνηση του Εκουαδόρ».

Ο Ισημερινός αποφάσισε κατά κυρίαρχο τρόπο να αφαιρέσει την διπλωματική ασυλία από τον Τζούλιαν Ασάνζ διότι παραβίασε επανειλημμένως τις διεθνείς συμβάσεις και το πρωτόκολλο της συγκατοίκησης, διευκρίνισε ο πρόεδρος του Ισημερινού, Λενίν Μορένο, ενώ δήλωσε ότι έλαβε από τις βρετανικές αρχές τη διαβεβαίωση ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν θα εκδοθεί προς χώρα όπου μπορεί να αντιμετωπίσει την θανατική ποινή.

Ο Ασάνζ είχε βρει άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού από το 2012, για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου κατηγορείται για βιασμό, αλλά και τις ΗΠΑ, όπου του έχει ασκηθεί δίωξη για δημοσιοποίηση απόρρητων κυβερνητικών εγγράφων.




Γελάει ο κόσμος!! Αγωγή Μεγαλοοικονόμου στον Μητσοτάκη του ζητάει 30.000€



Τι άλλο θα ακούσουμε και τι άλλο θα δούμε από τα νούμερα του τσίρκου που κυβερνούν την χώρα σε βάρος μας. Αγωγή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη κατέθεσε σήμερα το πρωί η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και ζητά αποζημίωση 30.000 ευρώ, λόγω ηθικής βλάβης.

Τη αποκλάυψη έκανε η ίδια η Μεγαλοοικονόμου στην εκπομπή «Αταίριαστοι» λέγοντας : «Το είχα ανακοινώσει. Και στην Ολομέλεια της Βουλής και στον κύριο Χατζή το Σάββατο.

Ο κύριος Μητσοτάκης συνεχίζει την ίδια τακτική, να λέει συνέχεια ότι έγινε μία συμφωνία να ανταλλάξουμε το Σκοπιανό, τη Μακεδονία μας, με τις συντάξεις. Εμένα με προσβάλλει ηθικά και το έκανα τουλάχιστον στη μνήμη του πατέρα μου, που κλείνει 28 χρόνια από τον θάνατό του.

Ήταν ανάπηρος πολέμου, πολέμησε από την Αλβανία μέχρι τη Μέση Ανατολή για να υπερασπιστεί την πατρίδα μας από τους Γερμανούς και δεν δέχομαι να μας λέει ο κύριος Μητσοτάκης ότι προδώσαμε την πατρίδα μας έναντι των συντάξεων».

Όπως είπε,  το ποσό που διεκδικεί θα πάει στη «Γέφυρα Ζωής» και τα άτομα με αναπηρία και σύνδρομο down.


Τσαβούσογλου: Γαϊτανάκι απειλών προς τις ΗΠΑ για τους S-400



Νέες απειλές εκτόξευσε σήμερα η Τουρκία λέγοντας ότι ενδέχεται να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη και άλλα αντιαεροπορικά συστήματα από την Ρωσία, αν δεν μπορέσει να αγοράσει τα αμερικανικά συστήματα Patriot και αεροσκάφη F-35 από τις ΗΠΑ, ενισχύοντας έτσι την προοπτική μιας πιο στενής αμυντικής συνεργασίας αυτής της χώρας μέλους του ΝΑΤΟ με την Μόσχα.

Το ενδεχόμενο αυτό άφησε ανοιχτό ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στο τουρκικό κανάλι NTV. «Αν οι ΗΠΑ δεν θέλουν να μας πουλήσουν τους Patriot, αύριο μπορούμε να αποκτήσουμε μια δεύτερη συστοιχία S-400, αλλά μπορούμε επίσης να αγοράσουμε και άλλα αντιαεροπορικά συστήματα» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Τσαβούσογλου είπε επίσης ότι η Τουρκία μπορεί να απευθυνθεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, αν η Ουάσιγκτον αρνηθεί να τις πουλήσει τα F-35

«Αν δεν πάρουμε τα F-35, τότε θα αναγκαστούμε να τα αποκτήσουμε για τις ανάγκες μας από οπουδήποτε αλλού. Υπάρχουν τα (ρωσικά) Su-34, Su-57 και άλλα» δήλωσε ο Τσαβούσογλου στην συνέντευξη του, προσθέτοντας ότι «αυτό θα γίνεται έως ότου αρχίσουμε να παράγουμε τα δικά μας αεροπλάνα».

Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι πρόσφατα στην στρατιωτική αεροπορική βάση Λιούκ στην Αριζόνα, αφίχθη το τέταρτο μαχητικό πέμπτης γενιάς F-35 που προορίζεται για την Τουρκία. Ο ίδιος χαρακτήρισε παράλογους τους ισχυρισμούς ορισμένων χωρών, σύμφωνα με τους οποίους η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέλος του ΝΑΤΟ εξαιτίας της συμφωνίας που έχει υπογράψει για την αγορά των S-400 από την Ρωσία.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανάφερε επίσης ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ είχε προτείνει στους Αμερικανούς «να συσταθεί μια τεχνική ομάδα εργασίας για την επίλυση των διαφωνιών που υπάρχουν στο θέμα των S-400», αλλά «προς το παρόν δεν έχει λάβει θετική απάντηση».

Νωρίτερα ο επίσημος εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Έρικ Πέιον είχε δηλώσει στο πρακτορείο TASS, ότι το υπουργείο του δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να συγκροτήσει μια ομάδα εργασίας για αυτόν το σκοπό.

«Η Ρωσία είναι ανοιχτή»

Την ίδια στιγμή και η Ρωσία δηλώνει ότι ενδιαφέρεται να διευρύνει την στρατιωτική και τεχνολογική συνεργασία με ξένες χώρες και είναι έτοιμη να εξετάσει το ενδεχόμενο την σύναψης νέων συμβολαίων που θα αφορούν πωλήσεις αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία. Την δήλωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με τον οποίο η Τουρκία ενδέχεται να συνάψει με την Ρωσία μια ακόμη συμφωνία για την αγορά αντιαεροπορικών συστημάτων S-400, σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνηθούν να της πουλήσουν αντιαεροπορικά συστήματα Patriot.

«Η Ρωσία είναι ανοιχτή, η Ρωσία έχει τις κατάλληλες δυνατότητες και την τεχνογνωσία. Και είναι φυσικό η Ρωσία να αναζητά δυνατότητες για να διευρύνει αυτή την συνεργασία της. Είναι μια απολύτως φυσιολογική πρακτική» δήλωσε ο Πεσκόφ απαντώντας στο ερώτημα αν η Μόσχα είναι έτοιμη να συζητήσει με την Τουρκία μια νέα συμφωνία για πωλήσεις αντιαεροπορικών συστημάτων S-400.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι η στρατιωτική και τεχνολογική συνεργασία συνιστά μια σημαντική διάσταση στον τομέα της συνεργασίας της Ρωσίας με πολλές ξένες χώρες. «Η υλοποίηση μιας τέτοιου είδους συνεργασίας μιλάει για το ιδιαίτερο επίπεδο ανάπτυξης των διμερών σχέσεων. Αυτό αφορά και την Τουρκία» , δήλωσε ο Πεσκόφ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΟ ΒΗΜΑ


ΟΟΣΑ: Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα χάνει 6% του εισοδήματός της ανά έτος



«Η μεσαία τάξη μοιάζει σήμερα όλο και περισσότερο με μία βάρκα σε επικίνδυνα νερά», αναφέρει έκθεση του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), που δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα, με τίτλο: «Υπό πίεση: Η συνθλιμμένη μεσαία τάξη» και παρουσιάζει την κατάσταση στις χώρες - μέλη του Οργανισμού. «Τα μεσαία εισοδήματα αυξήθηκαν ελάχιστα, τόσο σχετικά όσο και σε απόλυτους όρους στις περισσότερες χώρες του ΟΟΣΑ. Συνολικά, τα τελευταία 30 χρόνια, το διάμεσο εισόδημα αυξήθηκε κατά ένα τρίτο λιγότερο από το μέσο εισόδημα του πλουσιότερου 10%.

Παράλληλα, το κόστος σημαντικών στοιχείων του τρόπου ζωής της μεσαίας τάξης αυξήθηκε ταχύτερα από τον πληθωρισμό», σημειώνει η έκθεση, προσθέτοντας ότι αυτό συνέβη σε ένα πλαίσιο αύξησης της εργασιακής ανασφάλειας, με τη μία στις έξι θέσεις απασχόλησης μεσαίου εισοδήματος να αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο από την αυτοματοποίηση.

«Περισσότερα από ένα στα πέντε νοικοκυριά με μεσαίο εισόδημα δαπανούν περισσότερα από όσα κερδίζουν. Η υπερχρέωση είναι μεγαλύτερη για τα μεσαία εισοδήματα από ότι για τα νοικοκυριά με χαμηλό και υψηλό εισόδημα».

Ο ΟΟΣΑ τονίζει ότι «μία ισχυρή και ευημερούσα μεσαία τάξη είναι καθοριστικής σημασίας για κάθε επιτυχημένη οικονομία και κοινωνία συνοχής». Η μεσαία τάξη «συντηρεί την κατανάλωση, οδηγεί μεγάλο μέρος των επενδύσεων στην εκπαίδευση, την υγεία και τον στεγαστικό τομέα και παίζει έναν ρόλο - κλειδί στη στήριξη των συστημάτων κοινωνικής προστασίας μέσω των εισφορών της στη φορολογία. Οι κοινωνίες με ισχυρή μεσαία τάξη έχουν χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας, απολαμβάνουν υψηλότερα επίπεδα εμπιστοσύνης και ικανοποίησης από τη ζωή, καθώς και μεγαλύτερη πολιτική σταθερότητα και καλή διακυβέρνηση», σημειώνει ο ΟΟΣΑ. Ωστόσο, τα τρέχοντα στοιχεία δείχνουν ότι το 10% με τα υψηλότερα εισοδήματα κατέχει σχεδόν το μισό του συνολικού πλούτου, ενώ το 40% με τα χαμηλότερα εισοδήματα κατέχει μόνο το 3%.

Στο τελευταίο κεφάλαιο της έκθεσης, ο ΟΟΣΑ παρουσιάζει μέτρα και πρωτοβουλίες πολιτικής για τη βελτίωση των προοπτικών και των ευκαιριών της μεσαίας τάξης που αφορούν στη βελτίωση της δικαιοσύνης του φορολογικού συστήματος, την αντιμετώπιση του αυξανόμενου κόστους διαβίωσης τόσο στη στεγαστική όσο και στην εκπαιδευτική αγορά, τη συγκρότηση δεξιοτήτων των νοικοκυριών της μεσαίας τάξης, τη μείωση των κινδύνων υπερχρέωσης και τη βελτίωση της πρόσβασης σε επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Ο ΟΟΣΑ αναλύει διάφορους δείκτες στην περίοδο από την κρίση του 2008 έως το 2016 ή τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας, όπως την εξέλιξη των εισοδημάτων της μεσαίας τάξης, τη δυνατότητά της να αντεπεξέρχεται σε απρόβλεπτες δαπάνες ή να τα βγάζει πέρα, την υπερχρέωσή της και άλλους. Ως μεσαία τάξη θεωρεί τα νοικοκυριά με μεσαία εισοδήματα, τα οποία κυμαίνονται από το 75% έως το 200% του διάμεσου εισοδήματος. Τα νοικοκυριά με εισόδημα από το 75% έως το 100% του διάμεσου εισοδήματος χαρακτηρίζονται ότι έχουν χαμηλότερα μεσαία εισοδήματα, όσα έχουν από 100% έως 150% ότι έχουν μεσαία - μεσαία εισοδήματα και όσα έχουν από 150% έως 200% ότι έχουν υψηλότερα μεσαία εισοδήματα.

Εισόδημα

Τα εισοδηματικά επίπεδα των νοικοκυριών της μεσαίας τάξης διαφέρον βέβαια από χώρα σε χώρα, καθώς υπολογίζονται με βάση το διάμεσο εισόδημα κάθε χώρας. Για να ανήκει στη μεσαία τάξη, ένα πρόσωπο που ζει μόνο του θα έπρεπε να έχει ετήσιο εισόδημα από 3.757 έως 10.019 δολάρια στο Μεξικό και από 26.482 δολάρια έως 70.620 δολάρια στο Λουξεμβούργο (τα ποσά υπολογίζονται λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορές στην αγοραστική δύναμη το 2010). Στην Ελλάδα, τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης για ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό κυμαίνονται από 7.894 έως 21.050 δολάρια και είναι τα χαμηλότερα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών του ΟΟΣΑ.

Το διάμεσο εισόδημα μειώθηκε ή αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό χαμηλότερο από 1% σε 21 από τις 36 χώρες του ΟΟΣΑ μετά το 2008. Στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ιαπωνία, το Μεξικό, τη Σλοβενία και την Ισπανία, τα διάμεσα εισοδήματα στα μέσα της δεκαετίας του 2010 ήταν σημαντικά χαμηλότερα από ότι το 2008, αφού ληφθεί υπόψη ο πληθωρισμός. Στην περίπτωση της Ελλάδας, η μείωση ανερχόταν σε σχεδόν 6% ανά έτος. Μόνο σε έξι χώρες του ΟΟΣΑ η αύξηση του διάμεσου εισοδήματος ξεπέρασε κατά μέσο όρο το 2% ανά έτος.

Τα νοικοκυριά με μεσαίο εισόδημα είναι σχεδόν το ίδιο άτρωτα όπως αυτά με υψηλό εισόδημα στη μετάπτωσή τους σε κατάσταση σχετικής φτώχειας, δηλαδή κάτω από το 50% του εθνικού διάμεσου εισοδήματος Από το 2007 έως το 2015, το ποσοστό των νοικοκυριών που έπεσαν σε φτώχεια μέσα σε ένα έτος ήταν 2,1% κατά μέσο όρο, με τα ποσοστά να κυμαίνονται από λιγότερο από 1% στη Δανία, την Ολλανδία και τη Σλοβενία έως το 4% στην Αυστραλία, την Ελλάδα και τη Λετονία. Ωστόσο, τα νοικοκυριά με χαμηλότερο μεσαίο εισόδημα είναι σημαντικά πιο εκτεθειμένα στον κίνδυνο της φτώχειας.

Επίσης, τα νοικοκυριά με μεσαία εισοδήματα διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να διολισθήσουν στην κατώτερη εισοδηματική τάξη σε μεγαλύτερα του έτους χρονικά διαστήματα. Ένα στα δέκα από τα νοικοκυριά και ένα στα επτά από τα νοικοκυριά με χαμηλότερο μεσαίο εισόδημα υποχώρησαν στην κατώτερη εισοδηματική τάξη (κάτω από το 75% του διάμεσου εισοδήματος), κατά μέσο όρο μεταξύ του 2007 και του 2015. Ο κίνδυνος αυτός ήταν μεγαλύτερος στη Λετονία, την Εσθονία, τις ΗΠΑ, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ελλάδα, όπου αφορούσε σε περισσότερα από το 20% των νοικοκυριών με χαμηλότερο μεσαίο εισόδημα.

Τα νοικοκυριά με μεσαία εισοδήματα συνεισφέρουν τα περισσότερα έσοδα από τη φορολογία εισοδήματος - κατά μέσο όρο σχεδόν τα δύο τρίτα των εσόδων άμεσους προσωπικούς φόρους, ένα ποσοστό αντίστοιχο με αυτό του εισοδήματός τους. Σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ, τα μεσαία εισοδήματα συνεισφέρουν τουλάχιστον τα μισά φορολογικά έσοδα και περισσότερο από τα τρία τέταρτα συνεισφέρουν στο Βέλγιο, την Ισλανδία, τη Νορβηγία και τη Σλοβενία. Τα νοικοκυριά με τα χαμηλότερα εισοδήματα πληρώνουν μικρό ποσοστό των φόρων. Κατά μέσο όρο, το ποσοστό αυτό είναι 7% των άμεσων προσωπικών φόρων, ενώ κυμαίνεται από 2% στην Ιρλανδία και τη Βρετανία έως το 14% στην Ελλάδα και την Ελβετία. Σε ορισμένες χώρες - ιδιαίτερα την Ελλάδα, το Λουξεμβούργο και την Πολωνία - η τάξη με τα μεσαία εισοδήματα λαμβάνει ποσοστό των παροχών που είναι αναλογικά πολύ υψηλότερο από το ποσοστό της στον πληθυσμό. Στην Ελλάδα, τα νοικοκυριά με μεσαία εισοδήματα αντιστοιχούν στο 59% του πληθυσμού και λαμβάνουν το 70% των παροχών, ενώ τα νοικοκυριά με τα χαμηλότερα εισοδήματα αντιστοιχούν στο 32% του πληθυσμού και λαμβάνουν το 15% των παροχών.

Δαπάνες

Όσον αφορά τις δαπάνες των νοικοκυριών, τα ενοίκια αποτελούν, κατά μέσο όρο, σχεδόν το 20% του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών με μεσαίο εισόδημα που νοικιάζουν σπίτι. Το βάρος αυτό κυμαίνεται από το 4% στη Λετονία σε περισσότερο από το 25% στη Χιλή, την Τσεχία και την Ελλάδα. Μόνο στην Ελλάδα, την Ουγγαρία, τη Λιθουανία και την Πολωνία, τα νοικοκυριά με μεσαία εισοδήματα δαπανούν λιγότερο από το 10% του συνολικού εισοδήματός τους για μεταφορές. Ο πληθυσμός που καλύπτεται από ιδιωτική ασφάλιση υγείας αυξήθηκε σε ορισμένες χώρες του ΟΟΣΑ την περασμένη δεκαετία - ιδιαίτερα στη Δανία, την Κορέα, τη Σλοβενία και το Βέλγιο - και μειώθηκε σε άλλες, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, τη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ.

Ευάλωτα νοικοκυριά 

Σχεδόν το 40% των νοικοκυριών με μεσαία εισοδήματα σε 18 χώρες του ΟΟΣΑ είναι οικονομικά ευάλωτα , δηλαδή έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη ή δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν απροσδόκητες δαπάνες ή ξαφνικές μειώσεις εισοδήματος. Τα ποσοστά παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές, από 12% στη Νορβηγία έως 70% στην Ελλάδα. Τα ποσοστά των ελληνικών και ουγγρικών νοικοκυριών με μεσαία εισοδήματα που είναι οικονομικά ευάλωτα είναι πολύ πιο κοντά στα αντίστοιχα ποσοστά των νοικοκυριών με χαμηλότερα εισοδήματα.

Περισσότερα από ένα στα πέντε των νοικοκυριών με μεσαίο εισόδημα δαπανούν περισσότερα από όσα εισπράττουν, κάτι που ενέχει τον κίνδυνο της υπερχρέωσης. Το σχετικό ποσοστό κυμαίνεται από λιγότερο από 10% στην Εσθονία, Λιθουανία και Πολωνία έως πάνω από το 50% στη Χιλή και την Ελλάδα. Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι, κατά μέσο όρο στον ΟΟΣΑ, ένα στα οκτώ νοικοκυριά με μεσαία εισοδήματα είναι υπερχρεωμένα. Η υπερχρέωση είναι ιδιαίτερα φανερή στη Χιλή, την Ολλανδία και τη Νορβηγία, όπου επηρεάζει τουλάχιστον ένα στα τέσσερα νοικοκυριά. Αντίθετα, το ποσοστό είναι χαμηλότερο από το 5% στην Αυστρία, την Εσθονία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Λετονία, την Πολωνία και τη Σλοβενία.

Υγειονομική περίθαλψη

Σε ορισμένες χώρες, το κόστος υγειονομικής περίθαλψης έχει γίνει πηγή μεγάλης ανησυχίας. Κατά μέσο όρο, τα νοικοκυριά με μεσαία εισοδήματα στις χώρες του ΟΟΣΑ που ανήκουν στην ΕΕ δαπανούσαν ένα κατά 28% υψηλότερο ποσοστό του εισοδήματός τους για υγειονομική περίθαλψη το 2015 από ότι μία δεκαετία νωρίτερα. Η δαπάνη αυτή ήταν ιδιαίτερα υψηλή στην Ελλάδα και τη Λετονία με ποσοστά 6,8% και 7,2%, αντίστοιχα, των προϋπολογισμών των μεσαίων εισοδημάτων.

Κατά μέσο όρο, σχεδόν το 9% των ιδιοκτητών ακινήτων που έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια ορίζονται ως υπερβολικά επιβαρυμένοι από το κόστος κατοίκησης, καθώς δαπανούν τουλάχιστον το 40% του διαθέσιμου εισοδήματός του για την αποπληρωμή του στεγαστικού δανείου. Το 2016, το ποσοστό αυτό έφθασε το 20% στην Ιρλανδία, την Ελλάδα και τη Σουηδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Novartis: Ο μάρτυρας που «έδωσε» τον Λοβέρδο έχει καταγγελθεί για δωροδοκία



Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της Novartis και η στοχοποίηση του Ανδρέα Λοβέρδου με βάση μια νέα κατάθεση που εμφανίστηκε πριν από λίγο καιρό. Πρόκειται για τον πρώην σύμβουλο του πρώην υπουργού Υγείας, Νικόλαο Μανία, ο οποίος έχει καταθέσει όλα όσα περιγράφονται εναντίον του Λοβέρδου στη δικογραφία που πήγε στη Βουλή.

Αν, ωστόσο, διαβάσει κανείς τις καταθέσεις των δύο προστατευόμενων μαρτύρων της «Κελέση» και του «Σαράφη» θα διαπιστώσει ότι ο Μανίας αναφέρεται ως πρόσωπο που έχει ο ίδιος δωροδοκηθεί.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, έχει καταγγελθεί από τους δύο μάρτυρες ότι είχε δωροδοκηθεί από την φαρμακοβιομηχανία. Η μαρτυρία του μάλιστα, χαρακτηρίζεται αναφορά και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος εμφανίζεται εδώ και πάνω από ένα χρόνο ως δυνάμει κατηγορούμενος από δύο προστατευόμενους μάρτυρες, υπάγεται στο καθεστώς των ευεργετικών διατάξεων της νομοθεσίας «για πρόσωπα που βοηθούν τις Αρχές». 


Συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο του 2018 τον Μανία τον είχαν κατονομάσει ως δωροδοκηθέντα από τη Novartis οι μάρτυρες «Κελέση» και «Σαράφης». Μάλιστα, είχαν καταθέσει ότι η δωροδοκία προς τον σύμβουλο Νικόλαο Μανία, «γινόταν και μέσω εταιρειας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, που έχει συνάψει η Novartis με την εταιρεία συμφερόντων του (έδρα Σκωτία) Minte Ltd. Ελεγαν επίσης, ότι ο ίδιος, ο Νικόλαος Μανίας παρενέβαινε στην τιμολόγηση των φαρμάκων και «μετέβαλε τις τιμές προς τα πάνω εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της Novartis, αλλά και του ιδίου, καθώς λάμβανε γι’ αυτό παράνομα χρηματικά ανταλλάγματα».

Με αυτά τα δεδομένα – ότι ο ίδιος κατονομάζεται ως χρηματιζόμενος, αλλά ως δυνάμει ένοχος- εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για την ποινική αξιολόγηση των όσων κατέθεσε ο Νικόλαος Μανίας στις 4 Απριλίου στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Επιπλέον είναι τουλάχιστον αξιοσημείωτο το γεγονός ότι τα όσα είπε δεν χαρακτηρίζονται ως μαρτυρία- κατάθεση αλλά ως αναφορά – «έκθεση αναγγελίας αξιόποινης πράξης» και μάλιστα με αυτό το πρόσχημα υπάγεται ο Μανίας στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για τα πρόσωπα που βοηθούν τις Αρχές.




Πηγή : in.gr


Η ταινία "πόσο κορόιδο έπιασε τους Έλληνες ο ΣΥΡΙΖΑ" χρηματοδοτείται με 630.000€ από την κυβέρνηση



Στη χρηματοδότηση της ταινίας του Κώστα Γαβρά που βασίζεται στο βιβλίο  του Γιάνη Βαρουφάκη, «Ενήλικοι στο δωμάτιο» (Adults In Α Room) προχωρά το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής του Νίκου Παππά, με ποσό μάλιστα 629.561 ευρώ, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.

Πρόκειται για το βιβλίο στο οποίο περιγράφεται η περίοδος που ήταν υπουργός Οικονομικών και το όποιο περιλαμβάνει πολλές αναφορές σχετικά με το τι έγινε και τη στάση το πρωθυπουργού και δείχνει το πόσο κορόιδο πιάστηκε ο Ελληνικός λαός από τα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα. ταινία είχε καταγγελθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας τω αναφορών του στην ύπαρξη σχεδίου Grexit από τον Αλέξη Τσίπρα και στα όσα υποστήριζε ο Βαρουφάκης για την ανησυχία του πρωθυπουργού σχετικά με ένα νέο πραξικόπημα και «νέο Γουδί» αλλά τώρα χρηματοδοτείται κιόλας.

Το έγγραφο :






Πρώτη η ΔΑΠ για 33η χρονιά ούτε στο 1% ο ΣΥΡΙΖΑ



Η ΔΑΠ στο 49% στα ΑΕΙ, 62,3% στα ΤΕΙ, ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε 1%.


Με ενσωματωμένο το 47% των αποτελεσμάτων στους φοιτητικούς συλλόγους των Πανεπιστημίων, η ΔΑΠ συγκεντρώνει ποσοστό 48,76%, με δεύτερη την ΠΚΣ και 18,4% ενώ το «Μπλόκο» του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει μόλις το 0,9%.


Στα ΤΕΙ με ενσωματωμένο το 64%, η ΔΑΠ συγκεντρώνει 62,3%, με δεύτερη την ΠΚΣ με 19,81% και το «Μπλόκο» του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 0,72%.






Αποδοκίμασαν τον Πολάκη στην Χαλκιδική! Έκανε τον ψύχραιμο!



Ομάδα συγκεντρωμένων περίμενε τον Παύλο Πολάκη στην Αρναία να διαμαρτυρηθεί για το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Ο Πολάκης έφτασε λίγο μετά τις 7.30 στο Δημαρχείο και μόλις τον είδαν οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να τραγουδούν το Μακεδονία Ξακουστή και φώναζαν «προδότες», «η Μακεδονία είναι ελληνική» και ότι οι κρητικοί ήταν εκείνοι που απελευθέρωσαν την Μακεδονία.

Ο Παύλος Πολάκης κάνοντας τον ψύχραιμο μπήκε στο Δημαρχείο με ισχυρή ομάδα ανδρών της ΟΠΚΕ να τον προστατεύει.




Μυστηριώδες μικρόβιο εξαπλώνεται στον κόσμο και σκοτώνει. Τι αποκαλύπτουν οι New York Times



Candida Auris: Έτσι ονομάζεται ένα είδος μικροβίου που αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, αλλά τηρείται μια περίεργη σιγής ιχθύος γύρω από αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Τον περασμένο Μάιο, ένας ηλικιωμένος άνδρας εισήχθη σε νοσοκομείο του Μπρούκλιν για χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά. Μια εξέταση αίματος αποκάλυψε ότι μολύνθηκε με ένα μικρόβιο που ήταν θανατηφόρο και μυστηριώδες.

Οι γιατροί τον απομόνωσαν γρήγορα στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Μετά από έρευνα, αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για ένα μύκητα που ονομάζεται Candida auris, και επιτίθεται σε ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτός λοιπόν, εξαπλώνεται σε όλη την υδρόγειο.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, το μικρόβιο βρέθηκε και σε μια μονάδα νεογνών στη Βενεζουέλα, σ’ ένα νοσοκομείο στην Ισπανία, ενώ ανάγκασε ένα διάσημο βρετανικό ιατρικό κέντρο να κλείσει τη μονάδα εντατικής θεραπείας του. Εντοπίστηκε επίσης στην Ινδία, το Πακιστάν και τη Νότια Αφρική.

Πρόσφατα ο C. Auris έφτασε και στη Ν. Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ και το Ιλινόις των ΗΠΑ, οδηγώντας τις Ομοσπονδιακές Αρχές Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων να το προσθέσουν στη λίστα με τα μικρόβια που θεωρούνται ως «επείγουσες απειλές».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των New York Times, το στέλεχος του C. Αuris είναι τόσο ανθεκτικό, εν μέρει, επειδή είναι αδιαπέραστο από μείζονες αντιμυκητιασικές φαρμακευτικές ουσίες, καθιστώντας το έτσι ως μία από τις πιο μεγάλες απειλές κατά της υγείας στον κόσμο: την αύξηση των λοιμώξεων που είναι ανθεκτικές στα φάρμακα.

Πηγή: nytimes.com


Επιχείρηση εντυπωσιασμού από την ΕΛ.ΑΣ. για τις κάμερες σε κατάληψη στα Εξάρχεια



Επιχείρηση στα Εξάρχεια πραγματοποιεί, από το πρωί η ΕΛΑΣ σε ζωντανή μετάδοση κατόπιν προφανώς εντολών της κυβέρνησης ,γιατί έρχονται και εκλογές και δεν θέλουν να ακούγεται ότι καλύπτουν τους συντρόφους.

Η αστυνομία έχει επικεντρωθεί σε δύο κτήρια που τελούν υπό κατάληψη από μετανάστες στην οδό Τζαβέλλα. Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά τη δικαστική εντολή που πήρε για εκκένωση των κτηρίων, ώστε να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές κυρίως αλλοδαπών που βρίσκονταν μέσα στα κτίρια.

Έστω και έτσι τουλάχιστον να συνεχιστεί η εκκαθάριση στα Εξάρχεια, αλλά μετά τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν από τους συντρόφους βλέπουμε να ζητάει η ΕΛ.ΑΣ.  και συγνώμη για την αναστάτωση.