Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Νέα ξεφτίλα του "στρατιώτη" με το νεσεσέρ :' 'Πρέπει να αλλάξει όνομα η 'Καλλιόπη', να λέγεται 'Κούλης' ξέρω 'γω''



Καθημερινά ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει πόσο ξεφτίλα τύπος είναι, και το απέδειξε και πάλι στις δηλώσεις του στον Λιάγκα.

Ο "στρατιώτης" με το νεσεσέρ παγκόσμια αποκλειστικότητα σε στρατόπεδο και το σώου που έστησε ξεφτιλίζοντας το στράτευμα, είπε να προκαλέσει με τις δηλώσεις του περισσότερο δείχνοτας πόσο trash τύπος είναι μόνο για παρακμιακές εκπομπές.

Η τελευταία συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη με τα στενά ρούχα, λίγο πριν εκείνος περάσει την πύλη του στρατοπέδου του Πυροβολικού στη Θήβα, προκειμένου να πραγματοποιήσει τη στρατιωτική του θητεία, προβλήθηκε το πρωί της Τρίτης (19/03) στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1.

Ο προκλητικός τουρίστας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές, στον σύζυγό του, Τάιλερ, αλλά και στην πλέον γνωστή αγγαρεία στον Στρατό, το καθάρισμα της «Καλλιόπης», δείχνοντας το πόσο trash τύπος είναι μόνο για γελάς.

Αρχικά, ερωτηθείς από τον παρουσιαστή για τις ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος, προσθέτοντας ότι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εκείνοι που θα επιλέξουν οι εκλογείς του κόμματος, ενώ δεν παρέλειψε να «πλέξει το εγκώμιο» της Πόπης Τσαπανίδου, λέγοντας πως στήριξε το κόμμα σε μια δύσκολη περίοδο.

Αναφερόμενος στον σύζυγό του, Τάιλερ, και την απουσία του την ημέρα της κατάταξής του στον Στρατό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι εκείνος είχε αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, προκειμένου να συναντήσει την οικογένειά του. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε, θα επιστρέψει σύντομα στην Ελλάδα και θα είναι παρών στην ορκωμοσία του στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Πυροβολικού, στη Θήβα.

Αίσθηση προκάλεσε το φαιδρό σχόλιό του για την περιβόητη «Καλλιόπη», την τουαλέτα στην καθομιλουμένη του Στρατού που μόνο ένας τέτοιος χαρακτήρας και άνθρωπος όπως ο Κασσελάκης θα έκανε. Ερωτηθείς αν θα δεχθεί ως «αγγαρεία» να καθαρίσει την «Καλλιόπη», ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ότι «υπάρχει και ένα σεξιστικό θέμα εδώ. Πρέπει να αλλάξει όνομα η ''Καλλιόπη''. Να λέγεται ''Καλλιόπος'' ή ''Κούλης'' ξέρω ‘γω», όνομα που είναι γνωστό ότι χρησιμοποιείται μειωτικά για τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη και έτσι έδειξε πόσο ελεεινός είναι.



Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Δεν γίνεται να μην διαγράφονται φοιτητές που παρανομούν στα ΑΕΙ

 


Δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την έναρξη της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να σας ευχηθώ, καταρχάς, κυρία Πρόεδρε, καλή Σαρακοστή. Καθώς ολοκληρώθηκε ένας έντονος μήνας σημαντικών κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων και υλοποίησης εμβληματικών μεταρρυθμίσεων για τις οποίες η κυβέρνησή μας είχε ήδη δεσμευθεί προεκλογικά, η προσοχή μας στρέφεται πάλι στα θέματα της καθημερινότητας. Έχουμε συζητήσει πολλές φορές για το πρόβλημα της ακρίβειας, το οποίο αποτελεί την πρώτη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησής μας και πιστεύω ότι οι παρεμβάσεις τις οποίες έχουμε κάνει δείχνουν κάποια πρώτα αποτελέσματα, χωρίς, σε καμία περίπτωση, να μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι και ότι σταματάμε την προσπάθειά μας.

Οι παρεμβάσεις οι οποίες έγιναν από το Υπουργείο Ανάπτυξης έχουν οδηγήσει σε αισθητές μειώσεις σε μια σειρά από καταναλωτικά προϊόντα. Συμπεριλαμβάνω σε αυτά και το βρεφικό γάλα, όπου πια οι μειώσεις ξεπερνούν το 15%. Και βέβαια, θέλω να επαναλάβω ότι οι έλεγχοι για τη σωστή λειτουργία της αγοράς συνεχίζονται αμείωτοι και ότι το μήνυμα το οποίο εκπέμπει η κυβέρνηση είναι σαφές: δεν πρόκειται να δεχθούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας πάνω σε ένα ζήτημα το οποίο αυτή τη στιγμή απασχολεί τη μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών. Γι’ αυτό και τα πρόστιμα τα οποία έχουν μπει, όπως έχετε δει, είναι σημαντικά και θα εξακολουθούμε να ελέγχουμε με αυστηρότητα την αγορά, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι όλες οι εταιρείες, ανεξαρτήτως του πόσο μεγάλες είναι, θα εφαρμόζουν τον νόμο, έτσι όπως έχει ψηφιστεί.

Από εκεί και πέρα, συνεχίζουμε και τις σημαντικές μας παρεμβάσεις στον τομέα της υγείας, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους. Βρίσκομαι πολύ τακτικά, όπως ίσως έχετε δει, σε νοσοκομεία και σε κέντρα υγείας της χώρας, τα οποία απολαμβάνουν το όφελος των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Κάνουμε πολύ σημαντικές παρεμβάσεις στα κτήρια των νοσοκομείων μας, στον εξοπλισμό τους, έτσι ώστε βήμα-βήμα να μπορούμε να πούμε ότι χτίζουμε αυτό το νέο ΕΣΥ, το οποίο όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες προσδοκούν. Τονίζω ότι και αυτή είναι μια διαρκής και συνεχής προσπάθεια, θέλω να επισημάνω όμως την πολύ μεγάλη συνεισφορά, και πάλι, του Ταμείου Ανάκαμψης και εν γένει των ευρωπαϊκών πόρων σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια εκσυγχρονισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Και το λέω, βέβαια, λαμβάνοντας υπόψιν και το γεγονός ότι σε λίγο καιρό θα έχουμε ευρωεκλογές και είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να αναδεικνύουμε απέναντι στις φωνές του λαϊκισμού και του στείρου ευρωσκεπτικισμού τη θετική πλευρά της Ευρώπης και το πόσο ωφελημένη είναι η χώρα μας, ειδικά από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς λαμβάνουμε, κατά κεφαλήν, το μεγαλύτερο ποσοστό πόρων από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Θα ήθελα να σταθώ και λίγο στα θέματα της ασφάλειας και ειδικά της εικόνας που υπάρχει στα πανεπιστήμιά μας. Όπως είδατε, υπήρξαν οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Θέλω να επαναλάβω για ακόμα μία φορά ότι οι παράνομες πράξεις δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές και η κυβέρνηση και η Ελληνική Αστυνομία θα είναι στην πρώτη γραμμή της απόδοσης των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων σε αυτούς που πραγματικά ανήκουν, στους φοιτητές, στους καθηγητές, έτσι ώστε τα πανεπιστήμια να παραμείνουν εστίες γνώσης και να μην μπορούν να βρίσκουν εκεί καταφύγιο κάποιοι εντός ή εκτός πανεπιστημίου που επιδιώκουν να τα μετατρέψουν σε χώρο βίας και σε χώρο στείρων συγκρούσεων -και αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί. Χρειαζόμαστε όμως και τη συνεργασία, θα το ξαναπώ αυτό, των πρυτανικών αρχών, οι οποίες και αυτές πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν και αυτές τις ευθύνες τους. Θα το πω όπως το αισθάνομαι, δεν γίνεται να υπάρχουν φοιτητές οι οποίοι να προβαίνουν σε τέτοιες παράνομες πράξεις κατ’ επανάληψη και τα πανεπιστήμια να μην προχωρούν στη προφανή κίνηση, που δεν είναι άλλη από τη διαγραφή τους από το πανεπιστήμιο. Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν θα υπήρχε η ανοχή η οποία επιδεικνύεται μερικές φορές στην πατρίδα μας για τέτοιου είδους φαινόμενα.

Τέλος, θέλω να σταθώ και λίγο στα ζητήματα που αφορούν τη Θεσσαλία. Είχα και πάλι μια αναλυτική συζήτηση και με τους αγρότες της περιοχής, αλλά και με τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων του πρωτογενούς τομέα. Καταδεικνύεται για ακόμα μια φορά η ανάγκη να στρέψουμε στρατηγικά το βλέμμα μας στη Θεσσαλία, με σημαντικά έργα υποδομής, τα οποία θα θωρακίσουν την Περιφέρεια Θεσσαλίας από πλημμυρικά φαινόμενα και θα μας επιτρέψουν να διαχειριζόμαστε καλύτερα τους υδάτινους πόρους, οι οποίοι δυστυχώς φθίνουν τα τελευταία χρόνια. Παρά την τεράστια καταστροφή την οποία έφερε ο «Daniel», το υδατικό δυναμικό της Θεσσαλίας δυστυχώς βαίνει μειούμενο.

Στεκόμαστε κοντά στους αγρότες μας, ικανοποιούμε τα αιτήματά τους τα οποία θεωρούμε ότι είναι δίκαια. Ψηφίστηκε ήδη η διάταξη η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να μπορέσουν να κλειδώσουν χαμηλές τιμές ηλεκτρικού ρεύματος για μία δεκαετία. Συζητούμε μαζί τους τον μόνιμο τρόπο επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, έτσι ώστε αυτή η παρέμβαση να γίνεται με όσο το δυνατόν πιο δίκαια κριτήρια και να ωφελούνται οι κατ’ επάγγελμα αγρότες πρωτίστως. Σε μια εποχή όπου τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα μονοπωλούν την ευρωπαϊκή συζήτηση, θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για τη στήριξη του ελληνικού πρωτογενούς τομέα, αναγνωρίζοντας από τη μία ότι η πράσινη μετάβαση πρέπει να γίνει, από την άλλη εκφράζοντας ξεκάθαρες επιφυλάξεις για την ταχύτητα με την οποία ενδεχομένως να είχε μέχρι σήμερα δρομολογηθεί, διότι δεν είναι δυνατόν να επιβάλλουμε στους αγρότες μας και στους κτηνοτρόφους μας δυσβάσταχτες υποχρεώσεις, οι οποίες συρρικνώνουν συχνά το εισόδημά τους και καθιστούν τελικά βραχυπρόθεσμα τον ευρωπαϊκό πρωτογενή τομέα μη ανταγωνιστικό.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Κύριε Πρόεδρε, το θέμα της δημόσιας υγείας είναι πάρα πολύ σημαντικό, αφορά την κοινωνική συνοχή. Πρέπει όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν ισότιμη πρόσβαση στη δημόσια υγεία, δεν μπορούμε να έχουμε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας στα θέματα της υγείας. Ιδίως σε ό,τι αφορά το κοινωνικό σύνολο, πρέπει οι παρεμβάσεις που γίνονται να είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ώστε πάντα να ενισχύεται η δημόσια υγεία, που είναι πολύ σημαντικό αγαθό.

Στο θέμα της ακρίβειας, παρακολουθώ και εγώ τις κινήσεις, το έχουμε ξανασυζητήσει άλλωστε, όσο λειτουργούν οι ελεγκτικοί και οι κυρωτικοί μηχανισμοί οδηγούν στην αναγκαστική, έστω, συμμόρφωση, εάν αυτή δεν είναι εκούσια με τη νομιμότητα, όπως θα έπρεπε. Αλλά είναι πολύ σημαντικοί και αυτοί για την κοινωνική συνοχή, για τα νοικοκυριά και την ευημερία τους.

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της δημοκρατίας είναι η καθολική απόλαυση των δικαιωμάτων, από όλους όμως. Και πράγματι πρέπει να γίνονται πολλές φορές σταθμίσεις στο κατά πόσο η απόλαυση των δικαιωμάτων από μια μερίδα συμπολιτών μας έχει ως αποτέλεσμα την παραβίαση των δικαιωμάτων για τους υπόλοιπους. Και εκεί νομίζω ότι είναι οι δύσκολες σταθμίσεις που πρέπει να κάνουν όλα τα αρμόδια όργανα και η πολιτεία τελικά να εφαρμόζει τη νομιμότητα.

Στη Σλοβακία, που επισκέφθηκα πρόσφατα, συζητήσαμε και το θέμα των ευρωεκλογών. Όλοι έχουμε μια ανησυχία και ελπίζουμε για το καλύτερο, όσον αφορά το αποτέλεσμα, με την έννοια ότι θα επικρατήσουν οι δυνάμεις που βοηθούν το κοινωνικό σύνολο, οι δημοκρατικές δυνάμεις. Πολλά επηρεάζονται και θα επηρεαστούν από τις εκλογές αυτές, βλέπω για παράδειγμα ότι η αγροτική πολιτική επηρεάζει το ουκρανικό. Συγκρούσεις ανακύπτουν σε πολλά άλλα ζητήματα, για τα οποία οι ευρωεκλογές αυτές θα είναι κρίσιμες.



Πρύτανης και πρόεδρος Τμήματος φυσικής ΑΠΘ δικαιολόγησαν την ανευθυνότητα τους : Καμία διαρροή από τον πυρηνικό αντιδραστήρα

 


Η εγκληματική ανευθυνότητα της πρυτανείας και της πολιτείας στα πανεπιστήμια, μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες όπως μάθαμε και με την αποκάλυψη για την παραλίγο διάρρηξη του υπογείου στο ΑΠΘ που βρίσκεται ένας μικρός πυρηνικός αντιδραστήρας για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Και ενώ γίνεται πανηγύρι καθημερινά στα πανεπιστήμια με αντιεξουσιαστές κακοποιούς να τα χρησιμοποιούν ως γιάφκες, κανένας δεν είχε προνοήσει για την φύλαξη του χώρου με τον πυρηνικό αντιδραστήρα στο ΑΠΘ, πουθενά δεν υπήρχαν κάμερες και για να γελάσουμε ούτε ένας της πανεπιστημιακής αστυνομίας για φυλάει τον επικίνδυνο αυτό χώρο.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την ανευθυνότητα του, σχολίασε στο thestival.gr, ότι πρόκειται για ένα συμβάν που πιθανόν (δηλαδή ούτε ξέρει πότε έγινε) έγινε πριν από περίπου 1,5 μήνα. Το μόνο που εντοπίστηκε είναι ένα σπασμένο λουκέτο σε πόρτα που οδηγεί στο υπόγειο της Σχολής Θετικών Επιστημών, εκεί όπου βρίσκεται ο πυρηνικός αντιδραστήρας. Ο κ. Φείδας ξεκαθαρίζει ότι δεν υπήρξε καμία διαρροή ραδιενέργειας και πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να συμβεί καθώς ο συγκεκριμένος πυρηνικός αντιδραστήρας χρησιμοποιείται μόνος για εκπαιδευτικούς λόγους.

«Πρόκειται για έναν υποκρίσιμο πυρηνικό αντιδραστήρα ο οποίος χρησιμοποιείται καθαρά για εκπαιδευτικούς λόγους από το 1974. Δεν τίθεται θέμα διαρροής ή ανάφλεξης. Υπόκειται σε όλους τους ρυθμιστικούς ελέγχους από την αρμόδια ελληνική και ευρωπαϊκή επιτροπή. Ο υποκρίσιμος πυρηνικός αντιδραστήρας φυλάσσεται σε υπόγειο χώρο όπου υπάρχει θωρακισμένη πόρτα και συναγερμός.

Πριν ενάμιση μήνα βρέθηκε σπασμένο λουκέτο πόρτας που οδηγεί στο υπόγειο. Δεν υπήρξε καμία άλλη παραβίαση. Δεν υπήρξε διαρροή ούτε υπάρχει δυνατότητα διαρροής καθώς χρησιμοποιείται μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους. Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί για προληπτικούς λόγους», δήλωσε χαρακτηριστικά στο thestival.gr, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας.

Ο υποκρίσιμος πυρηνικός αντιδραστήρας είναι υπό την εποπτεία του τμήματος Φυσικής του τομέα Πυρηνικής Φυσικής.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, και καθηγήτρια του στον τομέα Πυρηνικής Φυσικής και Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων του ΑΠΘ, Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, σχετικά με το τι συνέβη με τον πυρηνικό αντιδραστήρα του Πανεπιστημίου, και προσπάθησε να δικαιολογήσει και την δικιά της ανευθυνότητα.

Συγκεκριμένα, η κ. Ιωαννίδου υπογράμμισε στο Grtimes.gr, «πως στον χώρο όπου φυλάσσεται η πειραματική διάταξη δεν υπήρξε καμία απολύτως παραβίαση. Ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα θέμα διαρροής, ανάφλεξης ή έκρηξης και φυσικά επικινδυνότητας για κανέναν φοιτητή ή πολίτη».

Πρόσθεσε δε, ότι ο χώρος όπου φυλάσσεται η πειραματική διάταξη, η οποία είναι φοιτητική και χρησιμοποιείται μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους, «ουδέποτε παραβιάστηκε τα τελευταία 50 χρόνια και για να φτάσεις εκεί υπάρχουν πολλές δικλίδες ασφαλείας. Υπάρχουν διπλές πόρτες υπάρχουν χώροι καλά φυλασσόμενοι χώροι που δεν παραβιάζονται εύκολα και που φυσικά ουδέποτε παραβιάστηκαν. Ας ηρεμήσουμε λίγο για να μην γράφονται και πράγματα που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα».



Οργισμένη απάντηση της Αθήνας στον Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων


 

«Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974 συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων», υπογραμμίζουν διπλωματικές πηγές.

«Πολλώ δε μάλλον όταν οι δηλώσεις γίνονται σε χρόνο κατά τον οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την επανεκκίνηση των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Ο προκλητικός Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε φαιδρή και χυδαία ομιλία κάνοντας λόγο για «ειρηνευτική επιχείρηση» στην Κύπρο το 1974.

Ο Τούρκος πρόεδρος παρέστη σε γεύμα με αξιωματικούς του τουρκικού στρατού και κατά την ομιλία του χαιρέτησε τα μέλη του «ηρωικού τουρκικού στρατού που υπηρετούν σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι μαζί σας σε αυτόν τον ευλογημένο μήνα (σ.σ. διάστημα του Ραμαζανίου)…Με την ευκαιρία αυτή, εύχομαι για άλλη μια φορά επιτυχία σε κάθε έναν από τους στρατιώτες μας που υπηρετούν με κόστος της ζωής τους για την επιβίωση του κράτους μας και την ασφάλεια του έθνους μας», δήλωσε.

Ανέφερε δε μάλιστα ότι η Τουρκία θα μπορούσε να κάνει τότε την Κύπρο ολόκληρη δική της. «Στην πραγματικότητα, ίσως αν είχαμε πιέσει προς το νότο, δεν θα υπήρχε πια νότος και βορράς και η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας», υποστήριξε ο προκλητικός και φαιδρός Τούρκος πρόεδρος.




Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπείας: Εξωθούσαν ανήλικες στην πορνεία και τις πλήρωναν με κοκαΐνη

 



Συνελήφθησαν με εντάλματα τέσσερα άτομα για εμπορία ανθρώπων με τη μορφή της στρατολόγησης, μεταφοράς και παράδοσης ανήλικων κοριτσιών σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας με σκοπό την γενετήσια εκμετάλλευση τους.

Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης εξώθησης στην πορνεία ανήλικων κοριτσιών σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σχεδιάστηκε και συντονίστηκε με άρτιο και μεθοδικό τρόπο ευρεία αστυνομική επιχείρηση κατά το διήμερο 17 έως 18 Μαρτίου 2024 σε Βύρωνα, Αιγάλεω και πλατείες Αττικής και Ομονοίας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων τέσσερις ημεδαποί (25χρονη, 25χρονος, 54χρονος και 21χρονη) για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Η 25χρονη συνελήφθη επιπρόσθετα και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών βάσει του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της.

Ειδικότερα, η 25χρονη από το καλοκαίρι του 2023 στρατολόγησε επτά ανήλικα κορίτσια που είχαν συμπληρώσει τα 14 έτη, αφού προηγουμένως είχε αναπτύξει φιλική σχέση μαζί τους, διευκολύνοντας στην πραγματοποίηση συναντήσεων με πελάτες, με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευση τους σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής στο κέντρο της Αθήνας.

Από τις συναντήσεις η 25χρονη λάμβανε μέρος των χρημάτων και πολλές φορές τις συνόδευε η ίδια στα σημεία συνάντησης. Ακόμη, σε κάποιες περιπτώσεις αντί χρημάτων προμήθευε το θύματα με ναρκωτικές ουσίες.

Ο 25χρονος και 54χρονος υποστήριζαν τη μεταφορά και παράδοση των κοριτσιών στα ξενοδοχεία με τη χρήση των οχημάτων τους.

Η 21χρονη προήγαγε στη γενετήσια εκμετάλλευση μία εκ των ανήλικων κοριτσιών, έχοντας λάβει μέρος των χρημάτων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια και μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική και μετέπειτα στην ανακριτική αρχή.



Κ. Πιερακάκης : Επανανέρχεται η 5ημερη αποβολή για bullying - Τέρμα η ανομία στα πανεπιστήμια

 


«Η πολιτεία και η αστυνομία παρεμβαίνει όπου και όποτε χρειαστεί» και «η εποχή της ανομίας χωρίς συνέπειες στα πανεπιστήμια έχει τελειώσει» ξεκαθάρισες ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, το πρωί της Τρίτης με αφορμή τις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ το Σαββατοκύριακο στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και το ΑΠΘ ενώ παράλληλα προανήγγειλε ότι θα επανέλθουν οι πενθήμερες αποβολές για περιστατικά bullying σε σχολεία.

«Το κρίσιμο δεν είναι αν παρεμβαίνει η πανεπιστημιακή αστυνομία (που δεν υπάρχει σχολιάζουμε εμείς), ή αστυνομία, αλλά το ότι βλέπουμε κάτι που δεν συνέβαινε πριν από μερικά χρόνια, γιατί ήταν ταμπού. Και νομίζω αυτό ακριβώς είναι και που η κοινωνία ζητά κι αυτό εντέλει θα διαφυλάξει και το ελληνικό πανεπιστήμιο από όλους αυτούς που επί τοις πράγμασι το επιβουλεύονται» είπε χαρακτηριστικά στο MEGA ο υπουργός Παιδείας.

Ειδικά, δε, για το bullying στα σχολεία ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στην πλατφόρμα που ετοιμάζεται για την αποτύπωση περιστατικών με επώνυμες καταγγελίες: «Μέσα σε αυτή θα μπορεί ο γονιός και ο μαθητής από το Γυμνάσιο και πάνω να καταγγέλλει συγκεκριμένα περιστατικά και να διαχειρίζονται στο πλαίσιο της σχολικής μονάδας. Η πρώτη διαχείριση του περιστατικού θα είναι εντός του σχολείου, αλλά για τα πιο βαριά περιστατικά θα υπάρχουν επιστημονικές επιτροπές. πάρχει αποτυπωμένη πολιτική, ορίστηκαν και οι σχετικοί υπεύθυνοι την περασμένη εβδομάδα. Η πρώτη διαχείριση των περιστατικών θα γίνεται εντός του σχολείου. Για πιο σοβαρά περιστατικά, θα υπάρχουν επιστημονικές επιτροπές που θα τα κοιτούν».

Όπως προανήγγειλε «θα υπάρξει και εθνικής κλίμακας καμπάνια αλλά και μία αλλαγή στο πλαίσιο συνεπειών. Θα επανέλθει η 5μερη αποβολή για περιπτώσεις bullying στα σχολεία. Δεύτερη αλλαγή είναι ότι θα επανέλθει ο διαχωρισμός της απουσίας σε αδικαιολόγητη και δικαιολογημένη, κρατώντας τον ίδιο αριθμό απουσιών που έχουμε σήμερα και ταυτόχρονα, θα υπάρξει διευκόλυνση στην αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για το θύτη».



Προκλητικός και επικίνδυνος ο Τούρκος Ερντογάν προτρέπει τον στρατό να πάρουν όλη την Κύπρο

 


Ο επικίνδυνος Τούρκος στον οποίο δεν μπορεί κανένας να έχει εμπιστοσύνη, μιλώντας στον στρατό τους προέτρεψε εμμέσως πλην σαφώς, να ολοκληρώσουν την κατάληψη της Κύπρου που δεν ολοκληρώθηκε το 1974

«Αν είχαμε πιέσει λίγο περισσότερο το 1974 θα είχαμε πάρει όλη την Κύπρο» δήλωσε εχθές Δευτέρα ο προκλητικός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.

«Πριν από μισό αιώνα, οι Τουρκοκύπριοι επέστρεψαν από το χείλος της γενοκτονίας. Στην ‘’ειρηνευτική επιχείρηση’’ του 1974 μαρτύρησαν 498 στρατιώτες μας από όλες τις γωνιές της χώρας μας, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ιδιώτες.

Παρ’ όλες τις πιέσεις, αν δεν υπήρχε η επέμβαση της Τουρκίας, δεν θα υπήρχε σήμερα ούτε η ”Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” ούτε οι Τουρκοκύπριοι. Στην πραγματικότητα, ίσως αν είχαμε πιέσει προς τα νότια, να μην υπήρχε πια νότος και βορράς και η Κύπρος να ήταν εντελώς δική μας» ανέφερε προκλητικά ο Ερντογάν.

Φυσικά "Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου" υπάρχει μόνο στο μυαλό του Τούρκου, γιατί για την διεθνή κοινότητα είναι Τουρικές δυνάμεις κατοχής.




Αλλοδαποί τουρίστες και ζογκλέρ μένουν παράνομα στις φοιτητικές εστίες

 



Στις εστίες της Πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου συνελήφθησαν και δύο αλλοδαποί, μετά από την αστυνομική επιχείρηση.

Οι 3 που συνελήφθησαν στις εστίες, βρέθηκαν στον χώρο όταν οι Αρχές πραγματοποίησαν επιχείρηση λίγες μέρες μετά την εμπρηστική επίθεση σε σχολικά λεωφορεία και ΙΧ στην ευρύτερη περιοχή. 

Οι συλληφθέντες είναι ένας 35χρονος Ιταλός, μια 30χρονη Σουηδή κι ένας 38χρονος Έλληνας και σε βάρος των τριών σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης, μετατρέποντας και σε σύλληψη την κράτησή τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες σε βάρος των τριών ατόμων υπέβαλε μήνυση ο αντιπρύτανης.

Σύμμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού του OPEN, οι δύο αλλοδαποί συλληφθέντες εξήγησαν στις Αρχές πώς κατέληξαν να διαμένουν στις φοιτητικές εστίες.

Ο 35χρονος Ιταλοαργεντίνος, είναι ζογκλέρ και δήλωσε ότι ήθελε πολύ να έρθει στην Ελλάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε επικοινωνία με άλλον ζογκλέρ φίλο του πληροφορήθηκε ότι ήταν πολύ εύκολο να έρθει στην Ελλάδα αρκεί να πλήρωνε τα ναύλα της μετακίνησής του.

Και μάλιστα ο φίλος του φέρεται να του είπε ότι μπορούσε να μείνει σε φοιτητική εστία στην Αθήνα, καθώς φιλοξενούνται άνθρωποι από το εξωτερικό, δείχνοντας έτσι το πόσο ανεξέλεγκτα και αφύλακτα είναι τα πανεπιστήμια στην χώρα μας. 

Έτσι, ήρθε στην Ελλάδα και έκανε ακριβώς ότι του είπε ο φίλος του στην Ιταλία.

Όσον αφορά στην κοπέλα που συνελήφθη και αυτή στην φοιτητική εστία είναι από την Σουηδία και είπε στους αστυνομικούς ότι ήταν όνειρο γι' αυτήν να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Απευθύνθηκε σε μια κοινότητα στην Σουηδία και οι φοιτητές της κοινότητας της είπαν ότι οι φοιτητικές εστίες στην Αθήνα ήταν ένας χώρος που μπορούσε να πάει και να μείνει για όσο διάστημα θέλει και πώς κανένας δεν θα την εμπόδιζε, καθώς αυτοί οι χώροι είναι ανοιχτοί, όπως της είπαν, δείχνοντας την κατάσταση στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Τέλος σχετικά με τον τρίτο, ημεδαπό συλληφθέντα ο οποίος είναι άστεγος δεν είχε απευθυνθεί σε οποιαδήποτε δομή και επέλεξε να πάει να μείνει στην φοιτητική εστία, επισημαίνει το ρεπορτάζ του OPEN.



Ο Τραμπ κινδυνεύει με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων -Δεν εξασφάλισε εγγύηση 454 εκατ. δολαρίων για έφεση

 


Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν διαθέτει επαρκή μετρητά για να καταβάλει στη νεοϋορκέζικη δικαιοσύνη εγγύηση πως θα αποπληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατομμυρίων δολαρίων που του επιβλήθηκαν για οικονομικές απάτες στον όμιλο ακινήτων του, μετά την καταδίκη του σε αστική δίκη τον Φεβρουάριο, ανέφεραν οι δικηγόροι του χθες Δευτέρα.

Σε δικαστικό έγγραφο έκτασης κάπου 5.000 σελίδων, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο χθες από το τμήμα εφέσεων του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν, η υπεράσπιση του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου των ΗΠΑ επιχειρηματολογεί ότι η καταβολή εγγύησης για το ιλιγγιώδες ποσό αυτό είναι «σχεδόν αδύνατη».

«Το ύψος του επιδικασθέντος ποσού, με τους τόκους, ξεπερνά τα 464 εκατομμύρια δολάρια», ήτοι 355 εκατ. συν 100 εκατ. τόκους για τον Ντόναλντ Τραμπ και οκτώ εκατ. συν τους τόκους για τους γιους του, τον Ντόναλντ τον νεότερο και τον Έρικ, και «ελάχιστες (ασφαλιστικές) εταιρείες θα παρείχαν ασφάλιση εγγύησης τέτοιου μεγέθους», εξεγείρονται οι δικηγόροι, διευκρινίζοντας πως ήλθαν σε επαφή με κάπου τριάντα ασφαλιστικές εταιρείες.

Αυτό σημαίνει πως, ελλείψει εγγύησης επί του 100% του προστίμου, η έφεση που υποβλήθηκε εξ ονόματος του Ντόναλντ Τραμπ τον Φεβρουάριο σε άλλη δικαιοδοσία, που δεν συνεπάγεται δεύτερη δίκη, δεν θα έχει ανασταλτική επίπτωση: ο επιχειρηματίας και πολιτικός θα είναι κατά συνέπεια υποχρεωμένος να πληρώσει όλο το πρόστιμο ως την επόμενη Δευτέρα 25η Μαρτίου, αλλιώς θα διατρέξει κίνδυνο να κατασχεθούν περιουσιακά του στοιχεία από τη δικαιοσύνη.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία κατήγγειλε με ανακοίνωσή του χθες Δευτέρα το βράδυ —τι άλλο— το «κυνήγι μαγισσών» σε βάρος του, το πρόστιμο που χαρακτήρισε «αντισυνταγματικό, αντιαμερικανικό, άνευ προηγουμένου και πρακτικά αδύνατο για οποιαδήποτε επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένης μιας επιχείρησης τόσο επιτυχημένης όσο η δική μου», να πληρώσει.

Το τμήμα εφέσεων του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης απέρριψε την 28η Φεβρουαρίου προσφορά να καταβληθεί εγγύηση ύψους 100 εκατ. δολαρίων.

Ο πρώην πρόεδρος και οι δυο ενήλικοι γιοι του άσκησαν επίσης έφεση στην απαγόρευση που τους επιβλήθηκε να διευθύνουν οποιαδήποτε εταιρεία στην πολιτεία της Νέας Υόρκης αντίστοιχα για τρία και δυο χρόνια.

Η υπεράσπιση χαρακτήρισε τον Φεβρουάριο το ύψος του προστίμου «υπερβολικό» και την απαγόρευση στους Τραμπ να διοικούν επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη «παράνομη και αντισυνταγματική». Τώρα, λένε πως είναι «αδύνατο» να εξασφαλιστεί η «ασφάλιση εγγύησης» και να γίνει η καταβολή ολόκληρου του ποσού.

Στην πολύκροτη ετυμηγορία του, τη 16η Φεβρουαρίου, ο νεοϋορκέζος δικαστής Άρθουρ Ενγκόρον καταδίκασε τον πρώην πρόεδρο να πληρώσει πρόστιμα συνολικού ύψους 354,86 εκατομμυρίων δολαρίων για οικονομικές απάτες και τους δυο γιους του πρόστιμα 4 εκατ. δολαρίων έκαστος.

Η γενική εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς άσκησε δίωξη σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ τον Οκτώβριο του 2022 και η αστική δίκη του ιδίου, των γιων του και της εταιρείας Trump Organization διεξήχθη από τον Οκτώβριο ως τον Ιανουάριο.

Ο μεγιστάνας, που έκανε περιουσία στον τομέα των ακινήτων προτού ανατρέψει το αμερικανικό πολιτικό σκηνικό και θέσει υπό αμφισβήτηση την ίδια τη δημοκρατία στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζει «απάτη» την απόφαση αυτή της αμερικανικής δικαιοσύνης κι έχει καταφερθεί επανειλημμένα δημόσια εναντίον της εισαγγελέα Τζέιμς και του δικαστή Ενγκόρον, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.





Έχουν Ατομικό Αντιδραστήρα στο ΑΠΘ και άφηναν αντιεξουσιαστές να αλωνίζουν - Παραλίγο να κλέψουν το ουράνιο

 


Οι αντιξουσιαστές πριν λίγες ημέρες προσπάθησαν να εισβάλουν στο Εργαστήριο Ατομικής και Πυρηνικής Φυσικής του ΑΠΘ, κάτι που θα είχε οδυνηρές συνέπειες, πρωτίστως για τους ίδιους, και αυτό δείχνει το πόσο ανεξέλεγκτα τους είχαν αφήσει τόσο καιρό να αλωνίζουν στα πανεπιστήμια.

Τουλάχιστον αυτό το πανεπιστήμιο θα έπρεπε να έχει κάμερες στο υπόγειο, και σίγουρα άντρες της πανεπιστημιακής αστυνομίας να φυλάνε τον χώρο!!

Απόπειρα επίθεσης από αντιεξουσιαστές κακοποιούς με αλυσοπρίονο στον υπόγειο χώρο της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας, σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα Νέα», για να κλέψουν τις πλάκες ουρανίου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, αν συνέβαινε αυτό, τότε πιθανότατα θα υπήρχε κίνδυνος έκλυσης ραδιενέργειας και ουρανίου όχι μόνο στον χώρο του ΑΠΘ αλλά σε έκταση στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Αυτό κατέθεσε το εκπαιδευτικό προσωπικό στην ΕΛ.ΑΣ., ενώ για το γεγονός υπάρχει έντονη ανησυχία, τόσο στις Αρχές όσο και στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις δε, αυτό καταδεικνύει το γεγονός ότι ορισμένοι από τους κουκουλοφόρους είναι έτοιμοι να... ξεπεράσουν τα άκρα, και δείχνει επίσης ότι η αδιαφορία από την πολιτεία για αυτούς τους κακοποιούς, θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες.

Εάν η εισβολή ήταν επιτυχημένη ωστόσο, δηλαδή αν η πόρτα του χώρου ήταν πιο ευάλωτη, τότε τα πρώτα θύματα θα ήταν οι ίδιοι οι εισβολείς, αφού αυτοί θα αντιμετώπιζαν τις συνέπειες της διαρροής από το εργαστήριο, καθώς και όσοι θα έρχονταν σε επαφή με αυτές τις ουσίες. Επίσης, πιθανότατα θα καταστρεφόταν συσκευές μέτρησης ραδιενέργειας και ευαίσθητος εξοπλισμός, συνολικής αξίας που ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρώ!

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, πριν λίγες ημέρες οι καταληψίες της Σχολής Θετικών Επιστημών κινήθηκαν προς το υπόγειο του κτηρίου, με σκοπό να φτάσουν στη Βιολογική Σχολή, η οποία τελούσε υπό κατάληψη για πολλά χρόνια, μέχρι που «έσπασε» μετά από αστυνομική επιχείρηση, το 2022. Οι γνωστοί-άγνωστοι εκεί κατέστρεψαν το πρώτο από τα δύο συστήματα θωράκισης του πυρηνικού αντιδραστήρα χαμηλής ισχύος του Εργαστηρίου Ατομικής και Πυρηνικής Φυσικής, που παραχωρήθηκε από το ΑΠΘ το 1971, από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Σύμφωνα με μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού, «ο αντιδραστήρας έχει ποσότητα ουρανίου που αν υφίστατο προφανώς ζημιά θα εκτίθεντο σε ακτινοβολία οι εισβολείς του χώρου κι όσοι έρχονταν σε άμεση επαφή μαζί τους. Αυτό βεβαίως μπορεί να συνέβαινε κι αν παρέμεναν στον συγκεκριμένο χώρο αρκετή ώρα», όπως υπογραμμίζουν «Τα Νέα».

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η έρευνα για τους 49 συλληφθέντες έπειτα από τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση του περασμένου Σαββάτου, ενώ όλοι τους, αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι το δικαστήριο στις 29 Μαρτίου. Εντός του πανεπιστημιακού χώρου, εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων κοντάρια, αστυνομικές χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, μεταλλικός κόφτης σιδήρου και πλήθος κλειδαριών, αντιασφυξιογόνες μάσκες και βαριοπούλες.




Νέα Αριστερά: «Να δώσει τώρα το πόθεν έσχες του ο κύριος Κασσελάκης, όχι τον Ιούνιο»

 



H Νέα Αριστερά, ζητά από τον Κασσελάκη «Να δώσει τώρα το πόθεν έσχες του» στο φως της δημοσιότητας και «όχι τον Ιούνιο».

«Τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες παρακολουθούν ένα θλιβερό μπρα ντε φερ μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ για το εάν ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Κασσελάκης έχει καλύτερη τεχνογνωσία σε εξωχώριες εταιρείες, φορολογικούς παραδείσους και διαδρομές χρημάτων μεταξύ εταιρειών. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συγκρούονται για εκατοντάδες εκατομμύρια που πάνε κι έρχονται. Μπορεί η κοινωνία να τους εμπιστευτεί ότι θα ενδιαφερθούν για την καθημερινότητα; Για το κόστος ζωής που είναι στα ύψη; Για την στεγαστική κρίση και τα απλησίαστα ενοίκια; Για τα κόκκινα δάνεια και την αδυναμία των επαγγελματιών να ανταποκριθούν στις υπέρογκες υποχρεώσεις του;

Οι σκιές και η αδιαφάνεια στα περιουσιακά στοιχεία και στο πολιτικό χρήμα δεν είναι κάτι καινούριο στην Ελλάδα. Πρωταγωνιστές όμως ήταν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Κασσελάκης κατάφερε να εντάξει στη λίστα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να κρύψει τίποτα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του όπως λέει, δεν έχει παρά να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του. Τώρα και όχι τον Ιούνιο. Η πλήρης διαφάνεια είναι ουσιαστική και όχι τυπική υποχρέωση των πολιτικών. Και αυτό γίνεται μέσω της προβλεπόμενης θεσμικής οδού, όχι μέσω των τηλεοπτικών πάνελ».

«Όσο για τη ΝΔ του μισού δισ. δανεικών κι αγύριστων και των λειψών Πόθεν Έσχες, ας αφήσει καλύτερα τα μαθήματα ήθους. Ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη όμως μοιάζει όλο και περισσότερο στη ΝΔ και στην οικονομική ατζέντα, την οποία επιχειρεί να ανταγωνιστεί από τα δεξιά. Το φορολογικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Κασσελάκης είναι η επιτομή της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα που υιοθετεί όλο και περισσότερο μία ακραιφνώς νεοφιλελεύθερη ατζέντα», προσθέτουν και καταλήγουν:

«Με οριζόντιες μειώσεις φόρων που ευνοούν τους πλούσιους, με απουσία κάθε έννοιας αναδιανομής, χωρίς πόρους για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και στήριξης των συντάξεων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ως νέα μια πολιτική που έχει χρεοκοπήσει, με επιχειρήματα που θυμίζουν αυτά του ΣΕΒ και των ακραία νεοφιλελευθέρων κύκλων στα χρόνια της κρίσης.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση κάνουν ότι μπορούν για να εντείνουν την κρίση εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα, την παραίτηση, την απογοήτευση, την απαξίωση της πολιτικής την αποχή. Γίνονται στην πραγματικότητα χορηγοί της αντιπολιτικής και της ακροδεξιάς.

Η Νέα Αριστερά στέκεται απέναντι στον εκφυλισμό. Καλούμε τους αριστερούς, τους προοδευτικούς, τους δημοκράτες πολίτες να έρθουν μαζί μας, να βάλουμε ξανά στο τιμόνι την πολιτική. Μαζί να δημιουργήσουμε το καινούριο, ανάμεσα σε πολιτικές δυνάμεις που συγκλίνουν διαρκώς. Μπορούμε και μας αξίζει να ζήσουμε καλύτερα».