Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Αλλοδαποί τουρίστες και ζογκλέρ μένουν παράνομα στις φοιτητικές εστίες

 



Στις εστίες της Πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου συνελήφθησαν και δύο αλλοδαποί, μετά από την αστυνομική επιχείρηση.

Οι 3 που συνελήφθησαν στις εστίες, βρέθηκαν στον χώρο όταν οι Αρχές πραγματοποίησαν επιχείρηση λίγες μέρες μετά την εμπρηστική επίθεση σε σχολικά λεωφορεία και ΙΧ στην ευρύτερη περιοχή. 

Οι συλληφθέντες είναι ένας 35χρονος Ιταλός, μια 30χρονη Σουηδή κι ένας 38χρονος Έλληνας και σε βάρος των τριών σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης, μετατρέποντας και σε σύλληψη την κράτησή τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες σε βάρος των τριών ατόμων υπέβαλε μήνυση ο αντιπρύτανης.

Σύμμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού του OPEN, οι δύο αλλοδαποί συλληφθέντες εξήγησαν στις Αρχές πώς κατέληξαν να διαμένουν στις φοιτητικές εστίες.

Ο 35χρονος Ιταλοαργεντίνος, είναι ζογκλέρ και δήλωσε ότι ήθελε πολύ να έρθει στην Ελλάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε επικοινωνία με άλλον ζογκλέρ φίλο του πληροφορήθηκε ότι ήταν πολύ εύκολο να έρθει στην Ελλάδα αρκεί να πλήρωνε τα ναύλα της μετακίνησής του.

Και μάλιστα ο φίλος του φέρεται να του είπε ότι μπορούσε να μείνει σε φοιτητική εστία στην Αθήνα, καθώς φιλοξενούνται άνθρωποι από το εξωτερικό, δείχνοντας έτσι το πόσο ανεξέλεγκτα και αφύλακτα είναι τα πανεπιστήμια στην χώρα μας. 

Έτσι, ήρθε στην Ελλάδα και έκανε ακριβώς ότι του είπε ο φίλος του στην Ιταλία.

Όσον αφορά στην κοπέλα που συνελήφθη και αυτή στην φοιτητική εστία είναι από την Σουηδία και είπε στους αστυνομικούς ότι ήταν όνειρο γι' αυτήν να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Απευθύνθηκε σε μια κοινότητα στην Σουηδία και οι φοιτητές της κοινότητας της είπαν ότι οι φοιτητικές εστίες στην Αθήνα ήταν ένας χώρος που μπορούσε να πάει και να μείνει για όσο διάστημα θέλει και πώς κανένας δεν θα την εμπόδιζε, καθώς αυτοί οι χώροι είναι ανοιχτοί, όπως της είπαν, δείχνοντας την κατάσταση στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Τέλος σχετικά με τον τρίτο, ημεδαπό συλληφθέντα ο οποίος είναι άστεγος δεν είχε απευθυνθεί σε οποιαδήποτε δομή και επέλεξε να πάει να μείνει στην φοιτητική εστία, επισημαίνει το ρεπορτάζ του OPEN.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου