Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Για πρώτη φορά αναγνωρίζεται ως κακούργημα η θανάτωση ιπποειδούς λόγω μόνιμου δεσίματος

 


Με ανακοίνωσή του στο Facebook ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών ενημέρωσε τους ακολούθους της σελίδας του σχετικά με μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη.

Για πρώτη φορά, η θανάτωση ενός ιπποειδούς λόγω παθητικής κακοποίησης, όπως είναι το μόνιμο δέσιμο, αναγνωρίστηκε ως κακούργημα.

Κάποιος “άνθρωπος”, εντός πολλών εισαγωγικών, άφησε την άτυχη γαϊδουρίνα με το όνομα Αγάπη να πεθάνει βασανιστικά, κρεμασμένη από τα σχοινιά της σε ένα δέντρο στο Κορωπί. Δυστυχώς, και μετά τα γεγονότα της Σαντορίνης και την ατιμωρησία που ακολούθησε, έχουμε πλέον συνηθίσει να βλέπουμε ιπποειδή να παραμελούνται και να υφίστανται κακοποίηση. Η ορατότητα αυτών των γεγονότων είναι περιορισμένη, και οι εθελοντ-ρι-ές που ασχολούνται με τα ιπποειδή μένουν να παλεύουν στην αφάνεια, με ελάχιστη βοήθεια και αναγνώριση.

Όπως έγραψε ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών στην ανάρτησή του, θεωρείται απαραίτητο να κατανοήσουμε ότι τα ιπποειδή έχουν ανάγκη να κινούνται ελεύθερα. Το μόνιμο δέσιμο των ιπποειδών όπως γίνεται μέχρι σήμερα, χωρίς επίβλεψη, μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς ή ακόμα και σε φριχτό θάνατο.

Δεν έχουμε πλέον καμία δικαιολογία να κακομεταχειριζόμαστε τα ζώα που μας προσφέρουν τις υπηρεσίες, τα προϊόντα, και την αφοσίωσή τους. Κάθε τέτοια πράξη αμέλειας ή δόλου πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά.

Η οργάνωση, η συνεννόηση, και η αφοσίωση των εθελοντών στην επικράτηση της δικαιοσύνης, είναι κάθε φορά ο μοναδικός λόγος που κάποιες υποθέσεις καταλήγουν να γίνονται γνωστές καταδικάζονται.

Στην ανάρτησή του, ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών εκφράζει τις ευχαριστίες του απέναντι στη Δικηγόρο Νίκη Τηλιάκου, στη Γαϊδουροχώρα – το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι –, καθώς και στους αυτόπτες μάρτυρες που βοήθησαν στη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων και κατέθεσαν κατά του δράστη.

Όπως ανέφερε ο Σύλλογος: “Η δίκη θα οριστεί σε μελλοντικό χρόνο, και τα έξοδα θα είναι αναμφίβολα υψηλά λόγω της παρουσίας μας στο Κακουργιοδικείο. Εάν θέλετε να συμβάλλετε σ’ αυτό, μπορείτε να συνεισφέρετε το ποσό που επιθυμείτε με την αιτιολογία “ΑΓΑΠΗ””. Ενθαρρύνουμε τους αναγνώστες μας να συμβάλλουν όπως μπορούν στη μάχη των οργανώσεων για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης, είτε προσφέροντας χρήματα στους λογαριασμούς που αναγράφονται στο facebook post, είτε διαδίδοντας την είδηση, είτε με μια επίσκεψη στη Γαϊδουροχώρα για την ενίσχυση του έργου της.

Από το site της Γαϊδουροχώρας: “Το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι έχει σαν κύριο σκοπό του τη μέριμνα για τη βελτίωση των συνθηκών στις οποίες ζουν και εργάζονται τα γαϊδουράκια στην Ελλάδα, τη φροντίδα αυτών που βρίσκονται σε ανάγκη και την ευαισθητοποίηση της σημερινής κοινωνίας σχετικά με αυτό το ζώο”.

Από το site του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών: “Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (Ε.Σ.Π.Ι.), ιδρύθηκε το 2007, με σκοπό να προστατεύει και να περιθάλπει ιπποειδή από την κακομεταχείριση,την εγκατάλειψη και τον βασανισμό, να ελαφρύνει τον πόνο τους με φροντίδα και αγάπη και να ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες για την σωστή συμπεριφορά και αντιμετώπισή τους”.



Ανάρτηση Μητσοτάκη για τα 28 χρόνια από τα Ίμια: Θα υπενθυμίζει σε όλους τη σημασία της αφοσίωσης στο εθνικό καθήκον

 


Στους τρεις ήρωες, τον Χριστόδουλο Καραθανάση, τον Παναγιώτη Βλαχάκο και τον Έκτορα Γιαλοψό που έχασαν τη ζωή του πριν από 28 χρόνια στα Ίμια αναφέρεται σε μήνυμά του στα social media ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως σημειώνει οι τρεις Έλληνες αξιωματικοί «θυσιάστηκαν στα Ίμια για την ελευθερία, την ακεραιότητα και την κυριαρχία της πατρίδας».

«Η μοιραία μέρα της 31ης Ιανουαρίου 1996 θα υπενθυμίζει σε όλους τη σημασία της αφοσίωσης στο εθνικό καθήκον» καταλήγει στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



Η πρώην πορνοστάρ Τζούλια Αλεξανδράτου αποκάλεσε τους Έλληνες ηλίθιους και την έκραξαν στο διαδίκτυο

 


Η πρώην πορνοστάρ Τζούλια Αλεξανδράτου και ο χαρακτηρισμός «ηλίθιοι» που απέδωσε στους Έλληνες, έφερε «βροχή» σχολίων οργής στα social media.

Η πρώην. πορνοστάρ, ρωτήθηκε στο Instagram, αν έρχεται στην Ελλάδα. Η απάντησή της ήταν: «Δεν έχω καμία σχέση με όλους αυτούς τους ηλίθιους στην Ελλάδα» και πρόσθεσε στο story της, ένα emoji περιττώματος.



Η ατάκα της αναπαρήχθη σε μεγάλο βαθμό μέσα από τα social media, με το Twitter και το Facebook, να έχουν γεμίσει από οργισμένα σχόλια εναντίον της. 

«Ντροπή σου», «Ηλίθια είσαι και φαίνεσαι», ««Μίλησε ο Αϊνστάιν» γράφουν για την Τζούλια Αλεξανδράτου, ενώ δεν είναι και λίγα τα σχόλια που τη βρίζουν χυδαία.















Γελάει ο κόσμος με τον Μητροπολίτη Σεραφείμ λέει ότι δεν έχει ομοφυλόφιλους η εκκλησία



Όταν ιεράρχης επιμένει να λέει ότι στους κόλπους της εκκλησίας δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι και αυτός είναι προπαγάνδα, γελάει ο κόσμος μαζί τους και δείχνει ότι δεν έχει ίχνος σοβαρότητας.

Κατηγορηματικός για το νομοσχέδιο του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών εμφανίστηκε ο προκλητικός Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Μάλιστα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, απαγόρευσε σε όσους βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο «να μην ξαναέρθουν στην Εκκλησία».

«Όποιος είναι ομοφυλόφιλος αμαρτάνει θανασίμως και θέτει τον εαυτό του εκτός Εκκλησίας από μόνος του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «δεν μπορείς να είσαι μέλος της Εκκλησίας και να είσαι ομοφυλόφιλος», αδιαφορώντας για τους ομοφυλόφιλους ιεράρχες που έχει η εκκλησία.

Σε άλλο σημείο μιλώντας για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών και το θέμα της τεκνοθεσίας τόνισε πως «δεν θα βαφτίζουμε τα παιδιά από τα ομόφυλα ζευγάρια για τρεις λόγους. Πρώτον λείπει η πίστη. Άρα ο νηπιοβαπτισμός δεν λειτουργεί. Η Εκκλησία έχει ένα δόγμα ένα ήθος, αλίμονο αν κάνεις ό,τι θέλεις».

Ως δεύτερο λόγο ανέφερε ότι «ο ιερέας ή ο Επίσκοπος πρέπει να συμπράξει στην πράξη αυτή, γίνονται χαρτιά, έγγραφα, στα οποία υπογράφουμε. Θα υποχρεωθώ εγώ με αυτόν τον πλάγιο τρόπο να αναγνωρίσω τον γάμο των ομοφυλοφίλων;».

Ο τρίτος λόγος σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Πειραιώς είναι πως αν η Εκκλησία βαπτίσει αυτά τα παιδιά «θα απενοχοποιήσει στα παιδιά αυτήν την αντίληψη πως αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι κάτι ευφάμαρτο και κακό. Θα γίνουν κι αυτά ομοφυλόφιλα.».

Παράλληλα, είπε πως «δεν μπορείς να είσαι μέλος της Εκκλησίας και να είσαι ομοφυλόφιλος», οπότε πρέπει να αρχίσει να βγάζει τα ράσα σε ιεράρχες και μοναχούς από σήμερα.



Συνελήφθη ο «Τάκης ο Αλβανός», φίλος του Ριζάι, που συνελήφθη

 

Στη σύλληψη ενός 48χρονου καταζητούμενου Αλβανού ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία και φέρεται να είναι φίλος του βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι προχώρησαν στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα κατηγορείται για μία έκρηξη που έγινε στα τέλη του 2014 σε ένα εν κινήσει αυτοκίνητο smart στην Αττική Οδό κοντά στο αεροδρόμιο, η οποία οδήγησε στον θάνατο έναν 35χρονο συμπατριώτη του. 

Η σύλληψη του 48χρονου ο οποίος έχει το παρατσούκλι «Τάκης ο Αλβανός» και κατηγορείται επιπλέον και για εκρήξεις, έγινε το απόγευμα της Τρίτης (30/1) στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, Έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για εμπλοκή σε ένοπλη επίθεση που έγινε σε μπαρ της Γλυφάδας. Επίθεση η οποία κατέληξε στη δολοφονία ενός συμπατριώτη του και στον τραυματισμό ακόμη τριών ατόμων.

Τότε ο 48χρονος είχε συλληφθεί έπειτα από τυχαίο έλεγχο που έκαναν άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λαμίας σε τζιπ όπου επέβαινε ο ίδιος, ένας επιχειρηματίας καθώς και ο βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι που βρισκόταν εκτός φυλακής με άδεια. Μετά τη σύλληψη του, ο 48χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. :

Από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, 48χρονος αλλοδαπός, δυνάμει εντάλματος σύλληψης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνοριακού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του ανωτέρω εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ από τον περαιτέρω έλεγχο προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης ανακριτικών Αρχών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της έκρηξης.

Ο συλληφθείς οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



Μαθητής ΕΠΑΛ είχε όπλο μέσα στην τσάντα του! - Συνελήφθη μαζί με τον πατέρα του


 

Στη σύλληψη ενός 16χρονου μαθητή ΕΠΑΛ προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (29/1) στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στο Χαϊδάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν περίπου στις 13.30 όταν η διευθύντρια του εν λόγω ΕΠΑΛ κάλεσε τις Αρχές και ανέφερε πως ένας από τους μαθητές εντοπίστηκε να φέρει στην κατοχή του ένα όπλο.

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και προχώρησαν στη σύλληψη του 16χρονου μαθητή καθώς βρέθηκε στην κατοχή του ένα πιστόλι κρότου των 9mm. Παράλληλα συνελήφθη και ο πατέρας του ανήλικου ο οποίος τυγχάνει ανθυπασπιστής του Πολεμικού Ναυτικού.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η ναυτονομία η οποία και θα επιληφθεί σχετικά με τον πατέρα του μαθητή.



Σύλληψη -2- ατόμων που κατείχαν και διακινούσαν λαθραία καπνικά προϊόντα – Κατασχέθηκαν πάνω από 29.000 πακέτα τσιγάρων


 

Στην αυτόφωρη σύλληψη δύο ατόμων που κατείχαν και διακινούσαν μεγάλο αριθμό λαθραίων καπνικών προϊόντων, προχώρησαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από επιχείρηση, η οποία έλαβε χώρα χθες (29-01-2024) το πρωί στην περιοχή του Κορυδαλλού.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, για κατοχή και παράνομη διακίνηση καπνικών προϊόντων που δεν διέθεταν την ενδεικτική φορολογική ετικέτα κατά παράβαση του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριακών στοιχείων, από την αξιοποίηση των οποίων προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι διαθέτουν οίκημα στην περιοχή του Κορυδαλλού, το οποίο χρησιμοποιούν ως χώρο αποθήκευσης λαθραίων καπνικών προϊόντων, τα οποία διακινούν παράνομα στο κέντρο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε., τους εντόπισαν να εξέρχονται από την οικία και να επιβιβάζονται σε όχημα, έχοντας στην κατοχή τους -3- κούτες με λαθραία τσιγάρα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο όχημα και στην οικία συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -29.368- πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών και -14- πακέτα καπνών, τα οποία δεν διέθεταν την ενδεικτική φορολογική ετικέτα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.





Συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός που επιχείρησε να ληστέψει κατάστημα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα


 

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Αστυνομικού Τμήματος Κυψέλης πρωινές ώρες της 28-1-2024 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, 38χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα ληστείας, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω κατηγορούμενος εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών και με την απειλή μαχαιριού προσπάθησε να αποσπάσει χρηματικό ποσό από τον υπάλληλο ο οποίος αντιστάθηκε.

Ο κατηγορούμενος με λακτίσματα και με τη χρήση μαχαιριού τραυμάτισε τον υπάλληλο και επιπλέον επιτέθηκε με τη χρήση μαχαιριού σε ακόμα -3- άτομα που επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν.

Ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης και μετά από άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων που περιπολούσαν στην περιοχή, ο κατηγορούμενος ακινητοποιήθηκε και μεταφέρθηκε στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Συνάντηση του Πρωθυπουργού με στελέχη των ομίλων Inter IKEA και FOURLIS για την επένδυση για την κατασκευή διεθνούς κέντρου διανομής στον Ασπρόπυργο



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο του ομίλου FOURLIS Βασίλη Φουρλή και τον Andrea Colzani, Category Distribution Manager του ομίλου Inter IKEA.



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανακοινώθηκε η απόφαση του ομίλου Inter IKEA να επενδύσει στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον όμιλο FOURLIS, για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου διεθνούς κέντρου διανομής προϊόντων, εμβαδού 50.000 τετραγωνικών μέτρων. Η νέα μονάδα θα κατασκευαστεί στον Ασπρόπυργο, θα εφοδιάζεται μέσω και του λιμανιού του Πειραιά και θα εξυπηρετεί τις αγορές της ανατολικής Μεσογείου, καλύπτοντας σε πρώτη φάση τις ανάγκες των καταστημάτων IKEA στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Ιορδανία, στο Ισραήλ και στην Κύπρο. Στόχος είναι μελλοντικά να υποστηρίζει κι άλλες χώρες, όπως η Αίγυπτος.

Επισημάνθηκαν επίσης τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Ελλάδα ως περιφερειακός κόμβος, χάρη στις υποδομές που διαθέτει και στη στρατηγική γεωγραφική θέση της, ενώ τονίστηκε ότι παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον στο εξωτερικό για επενδύσεις στη χώρα μας στον κλάδο της διαμετακόμισης και αποθήκευσης.

Η επένδυση στον Ασπρόπυργο έχει προϋπολογισμό της τάξης των 70 εκατομμυρίων ευρώ. Στο νέο διεθνές κέντρο διανομής θα δημιουργηθούν περίπου 100 μόνιμες θέσεις εργασίας, περιλαμβανομένων θέσεων υψηλής ειδίκευσης στα πεδία της μηχανογράφησης, της ανάλυσης δεδομένων, των logistics και της τεχνητής νοημοσύνης.

«Ευχαριστούμε πολύ που μας παρουσιάσατε αυτή την πολύ συναρπαστική νέα επένδυση. Επιδιώκουμε να εξηγήσουμε ότι η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να εξελιχθεί σε περιφερειακό κόμβο στα logistics. Αυτού του είδους οι επενδύσεις στηρίζουν το κύριο επιχείρημά μας, αξιοποιούν τη μοναδική γεωγραφική μας θέση αλλά και τις υποδομές, ιδιωτικές και δημόσιες, που έχουν δημιουργηθεί για να υποστηρίζουν τέτοιου είδους επενδύσεις.

Και βέβαια, μιλάμε για το λιμάνι του Πειραιά, για τη στρατηγική σημασία του Ασπροπύργου, της ευρύτερης περιοχής, δεδομένης της εγγύτητάς της με το λιμάνι, για τη σιδηροδρομική συνδεσιμότητα, η οποία για εμάς θα είναι ακόμα πιο σημαντική στο μέλλον.

Θα ήθελα όμως να επισημάνω δύο πτυχές αυτών που είπατε. Πρώτον, καλύτερα logistics σημαίνουν καλύτερες τιμές. Είναι σημαντικό ότι όσο καλύτερα λειτουργεί η αλυσίδα εφοδιασμού, εν τέλει αυτό σημαίνει καλύτερη τιμολόγηση για τον καταναλωτή. Σε μία εποχή αυξημένου κόστους ζωής παγκοσμίως, πρόκειται για σημαντική πτυχή. Και, ασφαλώς, οι θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης γύρω από τα logistics. Πιστεύω ότι έχουμε ήδη μια νεότερη γενιά Ελλήνων που αποφασίζουν να επιλέξουν αυτόν τον κλάδο για να σταδιοδρομήσουν, σε συνδυασμό με τεχνολογικές λύσεις αιχμής αυτό βεβαίως αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή καριέρας», σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με βάση τον προγραμματισμό, οι εργασίες θα αρχίσουν φέτος και το κέντρο διανομής αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του 2025. Η μονάδα θα έχει μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς θα είναι εξοπλισμένη με φωτοβολταϊκά.

«Η επένδυση αυτή αποτελεί μία πολύ σημαντική επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει τον ρόλο του κόμβου. Η Ελλάδα βρίσκεται στο ιδανικό γεωγραφικό σημείο, έχουμε τις κατάλληλες υποδομές, διαθέτουμε ένα λιμάνι που λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά. Ο Πειραιάς είναι το τέταρτο λιμάνι στην Ευρώπη και το πρώτο στη Μεσόγειο Θάλασσα. Πιστεύω, λοιπόν, ότι οι επενδυτές μπορούν να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας ώστε να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους», τόνισε από την πλευρά του ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Ο Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος του ομίλου FOURLIS, δήλωσε: «Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που βρισκόμαστε εδώ σε μία τόσο σημαντική ημέρα για εμάς. Ανακοινώνουμε μια πολύ σημαντικη επένδυση, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον όμιλό σας. Η Inter IKEA αποφάσισε να επενδύσει σε ένα κέντρο διανομής που θα εξυπηρετεί όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, όπως το Ισραήλ, η Ιορδανία, η Ελλάδα, η Κύπρος φυσικά, και σε δεύτερο στάδιο, η Αίγυπτος και πιθανώς άλλες χώρες. Περισσότερα από 250.000 κυβικά μέτρα εμπορευμάτων θα εκφορτώνονται στον Πειραιά και στη συνέχεια θα επαναφορτώνονται για διανομή σε όλη την ανατολική Μεσόγειο».

Ο Andrea Colzani, Category Distribution Manager της Inter IKEA, ανέφερε: «Η απόφαση να έρθουμε σε αυτή την περιοχή ήταν πολύ απλή για εμάς. Από την πλευρά των παραλαβών από την Άπω Ανατολική, την Ασία, το λιμάνι του Πειραιά θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να συντομεύσουμε τον χρόνο παράδοσης και επίσης να μεριμνήσουμε για το σκέλος της βιωσιμότητας. Αυτό είναι μέρος του σχεδίου μας, αυτό που αποκαλούμε “People Positive Plan”, για να φτάσουμε στο σημείο να μειωθεί ο αντίκτυπος των εκπομπών άνθρακα. Από την πλευρά των αποστολών, φυσικά, όπως αναφέρατε, θα είναι δυνατό να γίνουν παραδόσεις, να εξυπηρετηθούν όλες αυτές οι χώρες, με πολύ ταχύτερο τρόπο. Γνωρίζουμε ότι οι υποδομές είναι πολύ καλές. Το λιμάνι του Πειραιά είναι κάτι που υπολογίζουμε ως παράμετρο, με άλλα λιμάνια, και λειτουργεί καλά. Πιστεύουμε, λοιπόν, απόλυτα ότι θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε αυτή την πτυχή».

Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος, από την πλευρά της κυβέρνησης, η Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων Βίκυ Λοΐζου και ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.



Το βιβλίο αποκτά το δικό του φορέα

 



Το υπουργείο Πολιτισμού προχωρά στην ίδρυση νέου φορέα, με στόχο την ενίσχυση του βιβλίου, της φιλαναγνωσίας, των εκδοτών, των βιβλιοπωλών, των μεταφραστών και των συγγραφέων.

  • Το «Ελληνικό Ίδρυμα Βιβλίου και Πολιτισμού» (ΕΛΙΒΙΠ), σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτισμού Χρίστο Δήμα, θα έχει κύριο στόχο να χαράξει μια εθνική πολιτική/στρατηγική για το βιβλίο, να αυξήσει την εξωστρεφή δυναμική του με εντονότερη παρουσία στις διεθνείς εκθέσεις και να συμβάλλει ακόμα πιο αποτελεσματικά στην προώθηση των ελληνικών γραμμάτων.
  • Ο νέος φορέας, θα έχει την εξασφαλισμένη τακτική χρηματοδότηση από την Πολιτεία, αλλά και σημαντική ευελιξία ώστε να μπορεί να αντλεί πόρους και από τον ιδιωτικό τομέα. Ειδικότερα, τα χρηματοδοτικά εργαλεία του θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένα, καθώς σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτισμού, θα μπορεί να αντλεί πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, από ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα, χορηγίες και δωρεές, ή και από την αξιοποίηση κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων.
  • Στόχος, είναι επίσης, ο νέος φορέας να αναλάβει τη διοργάνωση της ελληνικής παρουσίας σε διεθνείς εκθέσεις βιβλίου, ενισχύοντας παράλληλα το μεταφραστικό πρόγραμμα GreekLit και τη βάση δεδομένων Biblionet.
  • Το ΕΛΙΒΙΠ θα διαθέτει ευρύ διοικητικό 11μελές συμβούλιο. Θα περιλαμβάνει πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΔΣ, αλλά και εκπροσώπους από το οικοσύστημα του βιβλίου, των εκδοτών, των βιβλιοπωλών και των συγγραφέων-μεταφραστών. Επιπλέον, θα περιλαμβάνει 3 ακόμα μέλη που θα προέρχονται από τα υπουργεία Πολιτισμού, Παιδείας, ενώ θα εκπροσωπείται και η Εθνική Βιβλιοθήκη και το υπουργείο Εξωτερικών.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Βιβλίου και Πολιτισμού προορίζεται για να τοποθετήσει το βιβλίο στο επίκεντρο, προασπίζοντας ταυτόχρονα την ενίσχυση και διάδοση των ελληνικών γραμμάτων και της ελληνικής γλώσσας.

 



5 πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τα ακίνητα

 



Τις δράσεις του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που θα υλοποιηθούν μέσα στο 2024 για τα ακίνητα παρουσίασε ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα στο το 41ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιδιοκτητών Ακινήτων. Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι οι στόχοι της κυβερνητικής πολιτικής στον συγκεκριμένο τομέα είναι η ισορροπία στην στεγαστική αγορά με αύξηση των διαθέσιμων ακινήτων προς ενοικίαση, ιδιαίτερα για τους νέους που αντιμετωπίζουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα στέγασης, ο σεβασμός των δικαιωμάτων των ιδιοκτητών και η στήριξη των κατασκευών. Στο πλαίσιο αυτό, μέσα στο 2024 υλοποιούνται τα εξής:

  1. Από 1.1.2024 ισχύει επιπλέον μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για κατοικίες που ασφαλίζονται για φυσικές καταστροφές. Το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί η απόφαση προκειμένου να αρχίσει να λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα όπου θα βρίσκονται τα στοιχεία των ενεργών ασφαλιστικών συμβολαίων ακινήτων. Οι φορολογούμενοι θα εισέρχονται στην πλατφόρμα για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία για τα ασφαλισμένα ακίνητά τους, για τα οποία θα υπολογιστεί μειωμένος ΕΝΦΙΑ του 2024.
  2. Από το 2024 εφαρμόζεται η αύξηση της φοροαπαλλαγής για δαπάνες ενεργειακής, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης κτιρίων (από το 40% στο 100%), που περιλαμβάνεται στην πρόσφατη φορολογική μεταρρύθμιση αλλά και για δαπάνες αγοράς αγαθών με ανώτατο όριο δαπάνης τις 16.000 ευρώ σε 5 χρόνια.
  3. Ξεκινά σύντομα το Πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω», το οποίο στοχεύει στην αύξηση των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών μέσω της αξιοποίησης κενών ιδιωτικών κατοικιών, οι οποίες θα νοικιάζονται για τουλάχιστον 3 έτη. Το πρόγραμμα επιδοτεί κατά 40 % το κόστος της ανακαίνισης και έως του ποσού των 10.000€. Στόχος μέσω του προγράμματος αυτού είναι να μπουν στην αγορά 12.500 επιπλέον ιδιωτικές κατοικίες.
  4. Επεκτείνεται για μια ακόμη μια χρονιά -δηλαδή μέχρι το τέλος του 2025- η αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές, «διότι πάνω απ’ όλα θεωρούμε ότι η έλλειψη στέγης αντιμετωπίζεται πρωτίστως με παραγωγή στέγης».
  5. Τέλος, σε σχέση με την Golden Visa θα εφαρμοστούν μέτρα περιορισμού της, θα αυξηθούν τα όρια για να γίνονται ουσιαστικότερες επενδύσεις αλλά θα υπάρξει μία εξαίρεση για τα διατηρητέα ακίνητα για τα οποία θα ισχύει χαμηλότερο ελάχιστο όριο «ώστε να κατευθύνουμε κεφάλαια σε μια κατηγορία ακινήτων, η οποία τα έχει ιδιαιτέρως ανάγκη».

Ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε τις δράσεις για τη στεγαστική πολιτική που έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 35% από το2019, η κατάργηση του φόρου γονικών παροχών-δωρεών έως τις 800 χιλ. ευρώ, ο διπλασιασμός του ορίου επένδυσης για την Golden Visa από τις 250.000 στις 500.000 ευρώ για περιοχές μεγάλης ζήτησης, η ρύθμιση της αγοράς των βραχυχρόνιων μισθώσεων.



Τέλος η κατάληψη στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και στο Οικονομικό της Νομικής

 


Τέλος η κατάληψη και στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ αλλά και στο Οικονομικό της Νομικής.

Μετά την απόφαση της Έκτακτης Συνόδου των Πρυτάνεων, τη Δευτέρα (29.01.2024), για διεξαγωγή εξεταστικής εξ αποστάσεων σε όσες σχολές εξακολουθούν να τελούν από αριστερούς και ακροαριστερούς υπό κατάληψη, φαίνεται ότι υπάρχει σταδιακή αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Πάντως, οι άλλες 8 σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφασίστηκε από ακροαριστερούς και αριστερούς να παραμείνουν υπό κατάληψη. 

Είχαν προηγηθεί τέσσερις εβδομάδες φοιτητικών κινητοποιήσεων, με αποκορύφωμα τις καταλήψεις σε αρκετές σχολές.

Χθες, έγινε γνωστό ότι σταμάτησε η κατάληψη της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ύστερα από επτάωρης διάρκειας Γενική Συνέλευση των Φοιτητικών Συλλόγων. Οι συμμετέχοντες φοιτητές Νομικής εκφράστηκαν ανοιχτά και μαζικά απαιτώντας την οριστική λήξη των καταλήψεων και την επιστροφή στην ακαδημαϊκή ομαλότητα. Να σημειωθεί πως είχε ήδη εξαγγελθεί από την Κοσμητεία της Νομικής η διενέργεια εξετάσεων με φυσική παρουσία όταν θα έληγε η κατάληψη.

Σε παύση της κατάληψης κινήθηκαν, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, και οι Χημικοί Μηχανικοί στην Πάτρα.

Οι φοιτητές που αντιδρούν έχουν προγραμματίσει νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στα Προπύλαια στην Αθήνα και στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη. 



Μειοψηφία φοιτητών της ιατρικής ψήφισε κατάληψη και ο ακροαριστερός Πολάκης πανηγυρίζει χωρίς ίχνος ντροπής

 


«Περήφανος», έγραψε ο ακροαριστερός τραμπούκος Πάυλος Πολάκης μετά την απόφαση μειοψηφίας των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής να προχωρήσουν σε κατάληψη μία μέρα αφότου συνεδρίασαν οι πρυτάνεις για να μην χαθεί το εξάμηνο στα ΑΕΙ. 

Ο προκλητικός ακροαριστερός ανήρτησε, ειδικότερα, φωτογραφίες από την γενική συνέλευση των φοιτητών της Σχολής, δηλώνοντας υπερήφανος που αντιδρούν στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, χωρίς ίχνος σοβαρότητας και σε βάρος της πλειοψηφίας των φοιτητών της ιατρικής.

Η ανάρτηση Πολάκη:

«Η ιστορία ποτέ δεν σταματα

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΤΩΡΑ!!!

Υπερψηφίστηκε σε ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ,με απόλυτη πλειοψηφία, αγωνιστικό πλαίσιο για Κατάληψη της Σχολης και πολλές άλλες εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!

Περήφανος».

Περήφανος».




Ισραηλινοί μεταμφιεσμένοι νοσηλευτές δολοφόνησαν 3 τρομοκράτες της Χαμάς μέσα σε νοσοκομείο της Τζενίν

 


Οι ισραηλινές δυνάμεις έστειλαν κομάντος μεταμφιεσμένους σε ιατρικό προσωπικό και με πολιτικά σε νοσοκομείο της Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, για να εκτελέσουν τρεις άνδρες, για τους οποίους είπαν πως πρόκειται για «τρομοκράτες» και πως ένας απ' αυτούς συνδέεται με τη Χαμάς.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τα πτώματα τριών ανδρών, τους οποίους θρηνούσαν οικείοι τους, μέσα στο νοσοκομείο Αβικέννας της Τζενίν, προπύργιου ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων. Ένα φορείο, πάνω στο οποίο υπήρχε ένα ματωμένο μαξιλάρι που έφερε τρύπα από σφαίρα, δεν άφηνε αμφιβολίες για τη φύση της επιχείρησης.

Πιο μακριά, ένα στρώμα έφερε κι αυτό ίχνη αίματος, όπως και το πάτωμα και οι τοίχοι.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο στρατός, η εσωτερική ασφάλεια και η αστυνομία του Ισραήλ ανέφεραν πως «εξουδετέρωσαν» από κοινού τον Μοχάμαντ Τζαλάμνε, έναν «τρομοκράτη της Χαμάς», καθώς και «άλλους δύο τρομοκράτες», τους Μπάσελ και Αϊμάν Γαζάουι.

Η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι ο Τζαλάμνε ήταν μέλος της. Επίσης ο Ισλαμικός Τζιχάντ, ένα άλλο ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα, ανακοίνωσε πως οι αδελφοί Γαζάουι ήταν μέλη του. Οι κηδείες αυτών των τελευταίων τελέσθηκαν αργά σήμερα το πρωί.

«Μια ομάδα μελών των δυνάμεων κατοχής ντυμένων με πολιτικά εισήλθε και δολοφόνησε» τους τρεις άνδρες με όπλα με σιγαστήρες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δρ. Νάτζι Ναζάλ, ιατρικός διευθυντής του νοσοκομείου.

«Η επιχείρηση έλαβε χώρα στην υπηρεσία αποκατάστασης του τρίτου ορόφου, όπου νοσηλευόταν από τις 25 Οκτωβρίου ο Μπάσελ Γαζάουι», πρόσθεσε ο γιατρός, υποστηρίζοντας ότι ο άνδρας δεν μπορούσε «να κινηθεί πλέον καθόλου».

Σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας που δημοσιοποιήθηκε από τις παλαιστινιακές αρχές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δώδεκα άνδρες και γυναίκες που φέρουν πολεμικά όπλα και είναι μεταμφιεσμένοι σε ιατρικό προσωπικό ή φορούν πολιτικά, εισέρχονται στις 05:43 σε μια μονάδα νοσηλείας και ακινητοποιεί προτείνοντας τα όπλα τους παρόντες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ισραηλινών δυνάμεων, ο Τζαλάμνε «διατηρούσε επαφές με κέντρα διοίκησης της Χαμάς στο εξωτερικό και είχε τραυματισθεί ενώ επιχειρούσε να πραγματοποιήσει επίθεση με παγιδευμένο όχημα» πριν από καιρό.

Φέρεται επίσης να «μετέφερε όπλα και πυρομαχικά σε τρομοκράτες για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις» και «σχεδίασε μια επιδρομή εμπνευσμένη από τις σφαγές της 7ης Οκτωβρίου».

«Ο Τζαλάμνε προγραμμάτιζε να πραγματοποιήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μια επίθεση και χρησιμοποιούσε το νοσοκομείο για να κρυφτεί», υποστήριξαν οι ισραηλινές δυνάμεις. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «μεγάλος αριθμός» Παλαιστινίων που καταζητούνται από το Ισραήλ χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία «ως βάσεις για να σχεδιάζουν τρομοκρατικές δραστηριότητες και να πραγματοποιούν επιθέσεις».



Πέντε 15χρονες και οι γονείς τους συνελήφθησαν για τον ξυλοδαρμό της μαθήτριας - Αναζητείται μία και οι γονείς της που κρύβονται



Σε πέντε συλλήψεις ανήλικων κοριτσιών, 15 ετών και των γονιών τους, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για τον ξυλοδαρμό του 15χρονου κοριτσιού, το βράδυ της Δευτέρας, στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη.

Οι επικίνδυνες ανήλικες, μαζί με μία ακόμη συνομήλική τους που συμμετείχε στην επίθεση εις βάρος της μαθήτριας και αναζητείται για να συλληφθεί μαζί με τους γονείς της, στο πλαίσιο το αυτοφώρου, κατηγορούνται για εξύβριση και σωματικές βλάβες. 

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε επτά συλλήψεις γονέων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, ενώ τρεις γονείς κρύβονται και αναζητούνται για να συλληφθούν με την αυτόφωτη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι μόλις ολοκληρωθούν οι καταθέσεις και η διαδικασία συλλογής στοιχείων που βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το μεσημέρι στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όλοι οι συλληφθέντες (ανήλικες και γονείς) θα αφεθούν ελεύθεροι, μετά από προφορική εντολή του εισαγγελέα. Στη συνέχεια, μόλις κλείσει ο φάκελος της δικογραφίας που σχηματίζεται για την υπόθεση, θα διαβιβαστεί στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.



Σύμφωνα με την καταγγελία της ανήλικης, όλα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας όταν η 15χρονη αποχώρησε από ένα ίντερνετ καφέ, μαζί με ακόμη επτά ανήλικες και φέρεται να την οδήγησαν σε σημείο πίσω από το κατάστημα. Τότε, μία εκ των ανηλίκων, την χτύπησε με γροθιά στο αριστερό της μάτι με αποτέλεσμα,  να χάσει τις αισθήσεις και πέφτοντας στο έδαφος, να χτυπήσει στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού της.

Στο βίντεο που δημοσίευσε η μία εκ των δύο κατηγορουμένων στον λογαριασμό της στο ιnstagram και το έβαλε στους «στενούς φίλους», ακούγεται τραπ μουσική και φαίνεται η κοπέλα να βρίσκεται ανάμεσα από άλλες ανήλικες, την ώρα που την χτυπάνε. Τότε η μία την φτύνει στο πρόσωπο και η δεύτερη της ρίχνει δυνατή γροθιά στο μάτι και ύστερα την κοιτούν που πέφτει στο έδαφος.

«Την έφτυσαν και τη χτύπησαν επειδή υπερασπίστηκε μια φίλη της» είπε ο πατέρας της 15χρονης η οποία έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στη Θεσσαλονίκη και οι ανήλικες που τη χτύπησαν δημοσίευσαν το βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο πατέρας του κοριτσιού περιέγραψε στο protothema.gr πώς έγινε όλο το περιστατικό το βράδυ της Δευτέρας και εξηγεί ότι η κόρη του δεν γνώριζε την παρέα τον επτά κοριτσιών, μόνη τη μια από αυτές με την οποία είχαν φιλικές σχέσεις. Όπως λέει, ήταν 9 το βράδυ όταν η παρέα των κοριτσιών έβγαλαν από το ίντερνετ καφέ την 15χρονη κόρη του και την οδήγησαν έξω από μια πυλωτή στην πίσω μεριά.

«Εκεί την έφτυσαν και την χτύπησαν. Το παιδί έπεσε κάτω και αυτές σηκώθηκαν και έφυγαν. Εμένα με ειδοποίησαν όταν ένα άλλο παιδί τη βρήκε πεσμένη κάτω» αναφέρει ο πατέρας της. «Έξι κορίτσια την έβαλαν στη μέση στα καλά καθούμενα» σημείωσε.



Ο Ανδρέας Λοβέρδος κάνει δικό του κόμμα, δεν είχε ποτέ πρόταση από την Ν.Δ.


 

Το πολιτικό στίγμα του νέου κόμματος που θα ανακοινώσει τον προσεχή Μάρτιο αποκάλυψε ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Θα κάνω τώρα κόμμα για τις ευρωεκλογές και θα είμαι υποψήφιος. Το κόμμα θα τοποθετείται στο κέντρο ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ωστόσο ότι απομένουν ορισμένα διαδικαστικά και οργανωτικά βήματα για τις επίσημες ανακοινώσεις.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι επιχείρησε να κατοχυρώσει το όνομα “Κέντρο” ή “Εμπρός” για το κόμμα του ωστόσο διαπίστωσε ότι είχαν ήδη δεσμευτεί. «Έχω βρει το όνομα. Το «εμπρός» θα είναι σύνθημα μου. Δεν το σκέφτηκα από τον Μακρόν. Το έχουν κατοχυρώσει άλλοι για τίτλο κόμματος αλλά θα είναι το σύνθημα μου» είπε για να αναφέρει σε άλλο σημείο «Κάθε πατριωτικό αίτημα που ανταποκρίνεται στην βούληση της κοινωνίας δεν θα το χαρίσουμε στους φασιστές. Δεν βγαίνω από δεξιά. Βγαίνω από την κοινωνία και λέω αυτά που λέει και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών».

«Η πολιτική κατάσταση μοιάζει με την Χιονάτη και τους 7 νάνους. Υπάρχει ένα μεγάλο κόμμα και 7 μικρά. Έχει έναν κατάλληλο για πρωθυπουργό και από εκεί και πέρα έχει το ΠΑΣΟΚ με 13-14%, τον τον αρχηγό του στο 7% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 12% και τον αρχηγό του στο 6%» είπε ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε:

«Κάνω κόμμα γιατί πιστεύω ότι στον χώρο αυτό υπάρχει κενο. Υπάρχει ο πρωθυπουργός που παίρνει 42% στην καταλληλότητα και αντίπαλοι του είναι στο 7% και 6%. Υπάρχει ένας πρωθυπουργίσιμος και άλλοι που δεν είναι. Στοχεύω να καλύψω αυτό. Υπάρχει ανάγκη αντιπολίτευσης που θα λέει “ναι” στην αξιολόγηση και παράλληλα θα λέει ότι η κυβέρνηση δεν το έχει κάνει πράξη. Κάνω κόμμα για να παίξει κάποιο ρόλο ως κυβέρνηση. Δεν κάνεις κόμμα αν πιστεύεις ότι δεν θα γίνει κάποια στιγμή κυβέρνηση»

«Κάθε πατριωτικό αίτημα που ανταποκρίνεται στην βούληση της κοινωνίας δεν το χαρίζουμε στους φασιστές. Δεν βγαίνω από δεξιά. Βγαίνω από την κοινωνία και λέω αυτά που λέει και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

«Θα ήταν ωραίος τίτλος το “Κέντρο” αλλά είναι κατοχυρωμένος στον Άρειο Πάγο».

Θα κάνω τώρα κόμμα για τις ευρωεκλογές και θα είμαι υποψήφιος. Το κόμμα τοποθετείται στο κέντρο ανάμεσα στο στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.Έχω ακόμα να διανύσω για τις ανακοινώσεις. Έχω βρει το όνομα. Το ΕΜΠΡΟΣ είναι σύνθημα μου. Δεν το σκέφτηκα από τον Μακρόν. Το έχουν κατοχυρώσει άλλοι για τίτλο κόμματος αλλά θα είναι το σύνθημα μου.

Δεν υπήρχε ποτέ θέμα να κατέβω υποψήφιος με την ΝΔ. Έλεγα ότι φίλοι μου και άνθρωποι που με συναντούσαν στο δρόμο μου έλεγαν να κατέβω με την ΝΔ όμως δεν είχα μιλήσει για τα δικά μου σχέδια. Από την ΝΔ δεν μου έγινε ποτέ πρόταση. Κάνω κόμμα γιατί πιστεύω ότι στον χώρο αυτό υπάρχει κενό. Υπάρχει πρωθυπουργός που παίρνει 42% στην καταλληλότητα και αντίπαλοι του που είναι στο 7 και 6%.

Υπάρχει ένας πρωθυπουργήσιμος και άλλοι που δεν είναι. Στοχεύω να καλύψω αυτό το κενό. Υπάρχει ανάγκη αντιπολίτευσης που θα λέει “ναι” στην ανάγκη αξιολόγησης αλλά η κυβέρνηση δεν το έχει κάνει πράξη. Κάνω κόμμα για να παίξει κάποιο ρόλο ως κυβέρνηση. Δεν κάνεις κόμμα αν πιστεύεις ότι δεν θα γίνει κάποια στιγμή κυβέρνηση.

Διευκρίνισα ότι δεν είχα πρόταση από την ΝΔ. Εξήγησα ποιο κενό θέλω να καλύψω. Να πω τα καλά και τις αστοχίες. Χρειάζομαι χρόνο, τέλος Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου οι ανακοινώσεις. Θα ανακοινώσω το κόμμα όταν διανύσω όλα τα βήματα που πρέπει να διανυθούν.»