Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ο Δούκας στο δημοτικό συμβούλιο αποκαλούσε μπάτσους τους αστυνομικούς

 



Ο δήμαρχος Αθηναίων για ακόμη μια φορά δείχνει ότι ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο, αποκαλώντας στο δημοτικό συμβούλιο τους αστυνομικούς μπάτσους για να τον αγαπάνε οι κάτοικοι των Εξαρχείων.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο νεοεκλεγείς προκλητικός δήμαρχος συνομιλούσε με κάτοικους των Εξαρχείων, με μια εξ’ αυτών να του λέει ότι όσες φορές κλήθηκαν να μιλήσουν στο συμβούλιο παρενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις.

Ο Χάρης Δούκας θεώρησε σωστό κάνοντας τον μάγκα να χρησιμοποιήσει την φράση «μπάτσος», που χρησιμοποίησε και κάτοικος.






















Ο χυδαίος καταδικασμένος Νίκος Παππάς χασκογελούσε όταν αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στο Μάτι


Ο Γιάννης Μπρατάκος και ο Σταύρος Παπασταύρου ανέλαβαν την ευθύνη των πράξεών τους και τίμια παραιτήθηκαν, κάτι που δεν ακυρώνει την προσφορά τους στο έργο της κυβέρνησης, ούτε την προσωπική σχέση που έχουν με τον πρωθυπουργό, που τους ευχαρίστησε. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας σήμερα στο Open και σχολιάζοντας τις δύο παραιτήσεις, είπε: «Στη ΝΔ υπάρχει κάτι που για τα άλλα κόμματα είναι άγνωστο. Λέγεται παραίτηση και ανάληψη ευθύνης».

Σημειώνεται πως από την πρώτη στιγμή στην κυβέρνηση τόνιζαν: «Η συμμετοχή τους σε μια κοινωνική εκδήλωση έστειλε το λάθος μήνυμα. Όμως, οι ίδιοι είχαν την ευθιξία και παραιτήθηκαν, σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως με τον καταδικασμένο με 13-0 Νίκο Παππά, ο οποίος γελούσε στα έδρανα της Βουλής όταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο Μάτι».



Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

 


Το δικαστήριο ομόφωνα επέβαλε την ποινή ισόβιας κάθειρξης στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Νωρίτερα τα ισόβια για την Ρούλα Πισπιρίγκου είχε προτείνει η εισαγγελέας, ενώ το δικαστήριο είχε κρίνει ομόφωνα ένοχη την κατηγορουμένη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχη την Ρούλα Πισπιρίγκου για δολοφονία της Τζωρτζίνας

«Το δικαστήριο κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ' εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και δη για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11/4/2021 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 29/1/2022 τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν ζήτησε ελαφρυντικά, ενώ ακολούθως η εισαγγελέας πρότεινε την ποινή των ισοβίων.

«Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική, οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», είπε η εισαγγελέας της έδρας.

Πρόεδρος: Μετά από 14 μήνες και 99 συνεδριάσεις λύεται η συνεδρίαση. Κα κατηγορουμένη έχετε δικαίωμα να ασκήσετε έφεση.

Κατηγορούμενη: Έχω ασκήσει ήδη

Πρόεδρος: Μια χαρά!

Νωρίτερα η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο αφαιρεί ομόφωνα χρόνο κράτησης 18 μηνών. Επικυρώνει κατάσχεση και διατάσσει δήμευση κατασχεθέντων ομόφωνα. Επιβάλλει ομόφωνα τα νόμιμα έξοδα στην κα κατηγορουμένη.

Εισαγγελέας: Να απορριφθεί το αίτημα για διαβίβαση πρακτικών στην εισαγγελία για ψευδείς καταθέσεις μαρτύρων.

Πρόεδρος: Το δικαστήριο απορρίπτει ομόφωνα τα αιτήματα περί διαβίβασης πρακτικών.



Προχωράει η έρευνα απο την δικαιοσύνη για τις εταιρίες και τα οικονομικά Κασσελάκη

 


Προχωράει με γρήγορους ρυθμούς η έρευνα που διατάχθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφων σχετικά με την ύπαρξη εταιρείας την οποία διαθέτει στις ΗΠΑ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης από την οποία δανείστηκε χρήματα για το ταμείο του κόμματος, προκειμένου να καλυφθούν οικονομικές ανάγκες των εργαζομένων.

Η έρευνα διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο για ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, που απαγορεύει σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό.

Την έρευνα ανέλαβε ο εισαγγελικός λειτουργός, Δημήτριος Νομικός.

Η δημοσιοποίηση των σχετικών εγγράφων έγινε στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης που έχει προκληθεί μετά την απόλυση του οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ. 

Επειδή στην πορεία έχουν βρεθεί και άλλες εταιρίες, και σκιές σε χρήματα και γενικότερα στα οικονομικά του Στέφανου Κασσελάκη, η έρευνα θα επεκταθεί για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια.

Δέν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτήθηκαν εάν το να σηκωθούν τα Τέμπη με fake δημοσίευμα εφημερίδας, ήταν σωσίβιο να ξεφύγει η κοινωνία και η πολιτική απο τα οικονομικά Κασσελάκη μήπως μπορέσει να κρύψει στοιχεία, μέχρι να επανέλθει με αποκαλύψεις μετά την έρευνα της δικαιοσύνης που ο ίδιος ο Κασσελάκης και το κόμμα του απαξιώνουν σε κάθε ευκαιρία.



Σώου επειδή ορκίστηκε ο ινφλουένσερ μόλις 20 ημέρες φαντάρος Στέφανος Κασσελάκης

 


Παίζει σε όλες τις gossip εκπομπές τύπου Λιάγκα η ορκωμοσία του μόλις 20 ημερών φαντάρου Στέφανου Κασσελάκη, και το γελοίο όλων είναι ότι του εύχονται καλός πολίτης, λές και πρόλαβε να γίνει φαντάρος με μόλις 20 ημέρες και αρκετές εξόδους.

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στη Θήβα ορκίστηκε ο ινφλουένσερ αμφισβητής του πολιτεύματος και της δημοκρατίας στην Ελλάδα, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά την μόλις 20 ημέρες στρατιωτική θητεία του, που προσπάθησε να την εκμεταλλευτεί κάνοντας και παρέλαση, κάνοντας ξεφτίλα το στράτευμα που του το επέτρεψε.

Ο ινφλουένσερ θα πάρει στη συνέχεια και πενθήμερα άδεια για να μην γίνουν 25 ημέρες η θητεία και κουραστεί, και θα επιστρέψει στη Θήβα για να παραλάβει το απολυτήριο του. 

Παρόντες στην τελετή ήταν ο σύζυγος του Στέφανου Κασσελάκη Τάιλερ Μακ Μπεθ, ο οποίος επέστρεψε από τις ΗΠΑ, ο πατέρας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, και ο κομπάρσος του ινφλουένσερ, πάντα σε ρόλο Μπόμπ ο Μάστορας κύριος Αποστολάκης.

Νομίζοντας ο Κασσελάκης ότι πληρώνοντας και χαλώντας λεφτά για να κάνεις τους άλλους να σε αποδέχονται μπορείς να γίνεις πρωθυπουργό, αλλά δεν είναι έτσι Στέφανε, και ελπίζουμε η έρευνα για τις εταιρίες και τα οικονομικά του να αρχίσει άμεσα.

Μετά την ορκομωσία θα βρεθεί σε ψαροταβέρνα της περιοχής. Όπως είπε ο ιδιοκτήτης της ψαροταβέρνας μιλώντας στην επίσης gossip εκπομπή «Πάμε Δανάη» δεν έχει γίνει κράτηση για συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, ωστόσο η γενική αίσθηση που του έχει δοθεί από το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα χρειαστεί να εξυπηρετήσει στο κατάστημά του περίπου 50-60 άτομα.

Στο τραπέζι αναμένεται να είναι και ο σύζυγός του, Τάιλερ Μακμπέθ ο οποίος γύρισε χθες από τις ΗΠΑ προκειμένου να δώσει το «παρών» στην ορκωμοσία.



Μητσοτάκης: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

 




Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Από την 1/4/2024 όσοι αμοίβονται με τον κατώτατο μισθό θα λαμβάνουν 830 ευρώ το μήνα, μιλάμε για μια αύξηση κατά 50 ευρώ σε ένα ποσό που θα συμπαρασύρει προς τα πάνω τριετίες και πολλά επιδόματα» είπε κατάτην εισήγηση του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, τα «καθαρά» θα ανέρχονται περίπου στα 706 ευρώ για εργαζόμενο χωρίς παιδιά, και θα συμπαρασύρει ακόμα τριετίες και επιδόματα. Σήμερα, ο μισθός είναι στα 780, δηλαδή στα 667 ευρώ καθαρά. Άρα, θα μιλάμε για μία μηνιαία αύξηση του μισθού στα -περίπου- 40 ευρώ, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Aναφορικά με τον κατώτατο μισθό είπε: «Ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 830 ευρώ. Θα συμπαρασύρει τριετίες και επιδόματα. Το 2019 ο κατώτατος μισθός ήταν 650 ευρώ. Μετά τις αυξήσεις στο Δημόσιο και τις συντάξεις γίνονται πράξη οι προγραμματιστικές μας δεσμεύσεις. Στόχος μας το 2027 ο μέσος μισθός να είναι 1.500 ευρώ και ο κατώτατος μισθός 950 ευρώ. Η σημερινή απόφαση είναι σωστά μελετημένη και δεν θίγει τις αντοχές της οικονομίας. Στηρίζει το εισόδημα και δεν επιβαρύνει την παραγωγή. Για το ύψος της αύξησης λάβαμε υπόψιν εισηγήσεις επιστημονικών και κοινωνικών φορέων. Οι μισθοί αυξάνονται και η ανεργία έχει πέσει σε μονοψήφιο ποσοστό μετά από 15 χρόνια. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η πορεία της οικονομίας κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι στην μάχη της καθημερινότητας. Υψώνουμε αναχώματα στις ανατιμήσεις».

Στην έναρξη της εισήγησής του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή «Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αλήθεια για την τραγωδία στα Τέμπη μακριά από την διαστρέβλωση της πολιτικής δημαγωγίας. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης μεθόδευσαν την επίθεση κατά της κυβέρνησης. Πιστεύω ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιος είναι ειλικρινής και από την εκφορά του λόγου. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα διαγκωνίζονται σε τοξικότητα. Πόσο αδίστακτα μίλησαν για νοθεία στις εκλογές και με πόση ευκολία αγκαλιάστηκαν με εξωθεσμικά κέντρα».

Και τελείωσε λέγοντας : «Μας περιμένουν σημαντικές μάχες σε ευρωπαικό επίπεδο για το μεταναστευτικό ή τους αγρότες, Χρειάζονται ευρωβουλευτές με δυνατή εθνική φωνή. Στην ίδια κάλπη θα ζυγιστεί η συνέχεια μιας πορείας που παρά τις δυσκολίες μας πάει μπροστά».

Εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Καλημέρα σας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.


Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, αλλά κυρίως η τριήμερη συζήτηση που προηγήθηκε, νομίζω ότι γι’ αυτούς που την παρακολούθησαν έδωσε πολλές απαντήσεις.

Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αλήθεια γύρω από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Νομίζω ότι είχαν και τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν την πραγματικότητα από τη διαστρέβλωση της κομματικής δημαγωγίας. Και φυσικά να διαπιστώσουν και την υποκρισία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, εκείνων που ενώ επικαλούνται τον δίκαιο πόνο των συγγενών, την ίδια ώρα ουσιαστικά μεθόδευαν ένα κοινό χτύπημα κατά της κυβέρνησης.

Προσωπικά μίλησα με ειλικρίνεια, από καρδιάς. Ελπίζω να με άκουσαν και με τον ίδιο τρόπο. Νομίζω ότι σε τέτοιες στιγμές είναι σημαντικό τελικά να κυριαρχεί η ουσία και όχι οι εντυπώσεις. Η λογική αλλά και το συναίσθημα.

Γιατί πιστεύω ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται τελικά ποιος είναι ειλικρινής και από τον τρόπο με τον οποίο εκφέρει τον λόγο του, και όχι φτηνή προπαγάνδα. Και η διαδικασία αυτή πιστεύω τελικά ότι ήταν αναγκαία, γιατί νομίζω ότι όλοι πια αντιλαμβάνονται ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα διαγκωνίζονται σε τοξικότητα καθώς βαδίζουμε προς τις ευρωεκλογές.


Νομίζω ότι είδατε και τον κυνισμό με τον οποίον εργαλειοποίησαν ένα συλλογικό τραύμα και πόσο αδίστακτα μίλησαν ακόμη μέχρι και για νοθεία στις εκλογές, με πόση ευκολία «αγκαλιάστηκαν» με εξωθεσμικά κέντρα. Αλλά και πόσο επικίνδυνους δρόμους ανοίγουν, αμφισβητώντας ουσιαστικά το σημαντικότερο κεκτημένο της Μεταπολίτευσης, 50 χρόνια μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, που δεν είναι άλλο από τις δίκαιες και ελεύθερες εκλογές.

Προσωπικά, είχα την ευκαιρία να πω ένα πράγμα το οποίο έχω πει πολλές φορές και εδώ στο Υπουργικό Συμβούλιο: δεν συγκυβερνούμε με κανένα συμφέρον. Ο καθένας στον ρόλο του.

Όλα αυτά αναδεικνύουν και τη διπλή πολιτική βαρύτητα που αποκτά η αναμέτρηση του Ιουνίου. Από τη μία μεριά κρίνεται η ελληνική εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή, εκεί μας περιμένουν σημαντικές μάχες σε πολλά επίπεδα: μεταναστευτικό, άμυνα, ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, περισσότερα κονδύλια για τους αγρότες μας. Χρειάζονται συνεπώς ευρωβουλευτές με ευρωπαϊκή γραμμή, αλλά ταυτόχρονα και με δυνατή εθνική φωνή. Ενώ στην ίδια κάλπη θα ζυγιστεί προφανώς και η πολιτική σταθερότητα αλλά και η συνέχεια μιας πορείας που, παρά τις δυσκολίες, μας οδηγεί μπροστά.


Έρχομαι τώρα στα θέματα του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου προφανώς κυριαρχεί η απόφασή μας για τον νέο κατώτατο μισθό, ο οποίος αυξάνεται για τέταρτη φορά.

Έτσι, από την 1η Απριλίου, σε λίγες μέρες από τώρα, όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό θα λαμβάνουν 830 ευρώ τον μήνα. Μιλάμε για μια αύξηση 50 ευρώ, σε ένα ποσό που, όπως θα ακούσουμε και στη συνέχεια, θα συμπαρασύρει προς τα πάνω τριετίες και πολλά επιδόματα τα οποία συνδέονται με τον κατώτατο μισθό.

Θέλω να θυμίσω ότι όταν ήρθαμε στα πράγματα ο κατώτατος μισθός ήταν 650 ευρώ, το 2019. Έχει παρουσιάσει ουσιαστικά μια άνοδο της τάξης του 27%.


Μετά τις αυξήσεις λοιπόν στο Δημόσιο, μετά τις αυξήσεις στις συντάξεις, γίνεται πράξη ένα ακόμα βήμα στην εφαρμογή των προγραμματικών μας δεσμεύσεων. Με μόνιμα μέτρα -να το τονίσω αυτό, μόνιμα μέτρα- τα οποία αφορούν εκατομμύρια νοικοκυριά και τα οποία προφανώς θα ισχύουν και μετά το πέρασμα της διεθνούς ακρίβειας, ώστε να μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο τον οποίο έχουμε θέσει: το 2027 ο μέσος μισθός στην πατρίδα μας να είναι 1.500 ευρώ και ο κατώτατος μισθός 950 ευρώ.


Θέλω να τονίσω ότι η σημερινή απόφαση είναι σωστά μελετημένη. Ανακουφίζει σίγουρα τους εργαζόμενους, δίχως όμως -είναι κάτι το οποίο το συζητήσαμε εκτενώς με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία- να θίγει, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, τις αντοχές της οικονομίας και την ανταγωνιστικότητα των ίδιων των επιχειρήσεων.

Είναι μια απόφαση που στηρίζει το εισόδημα, αλλά δεν επιβαρύνει τόσο το κόστος παραγωγής, βάζοντας σε κίνδυνο τη μείωση της ανεργίας. Και βέβαια, είναι πολύ σημαντικό η αύξηση αυτή σε καμιά περίπτωση να μην οδηγήσει -και πιστεύω ότι κινείται στο επίπεδο που αυτό δεν θα συμβεί- νέες προσδοκίες σχετικά με τον πληθωρισμό από εδώ και στο εξής.

Για το ύψος της αύξησης λάβαμε υπόψη εισηγήσεις κοινωνικών και επιστημονικών φορέων. Ενώ και φέτος η αύξηση αυτή έρχεται πια νωρίτερα, 1η Απριλίου, προκειμένου να ωφεληθούν από αυτή την αύξηση και όλοι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό.

Είναι η ίδια συνετή πολιτική την οποία ακολουθήσαμε και στις προηγούμενες αυξήσεις. Τα στοιχεία, νομίζω, επιβεβαιώνουν ότι έχουμε βρει το σωστό μέτρο και τη σωστή ισορροπία: οι μισθοί αυξάνονται, η ανεργία έχει πέσει σε μονοψήφιο ποσοστό, μετά από 15 χρόνια.

Η ανάπτυξη των επιχειρήσεων, σε συνδυασμό και με τη μείωση, βέβαια, των φορολογικών συντελεστών, δείχνει να μπορούν οι επιχειρήσεις να απορροφήσουν τελικά αυτό το πρόσθετο κόστος. Και δεν είναι τυχαίο ότι το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα εμφανίζει τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη βελτίωση μεταξύ 82 χωρών.

Και βέβαια, επειδή άκουσα χθες να γίνεται μια συζήτηση στη Βουλή για το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, να επισημάνουμε ότι το 2023 το κατά κεφαλήν ΑΕΠ παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προφανώς, δεν είμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε να είμαστε, γιατί κουβαλάμε το βάρος μιας δεκαετούς κρίσης. Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η συνολική πορεία της οικονομίας και η πορεία αύξησης των εισοδημάτων κινείται προς τη σωστή, προς τη θετική κατεύθυνση.


Όπως είπα και στην αρχή -θα μας τα πει στη συνέχεια και η Υπουργός-, ο νέος βασικός μισθός συνεπάγεται αύξηση σε 18 ακόμα επιδόματα: από το επίδομα ανεργίας και εποχικής απασχόλησης, μέχρι το ισόποσο επίδομα μητρότητας, που να θυμίσουμε ότι ήδη έχει επεκταθεί και στις αγρότισσες και στις ελεύθερες επαγγελματίες.

Με αυτόν τον τρόπο ενισχύονται επιπλέον 800.000 δικαιούχοι και φυσικά επηρεάζονται θετικά και οι τριετίες, που να θυμίσουμε ότι «ξεπάγωσαν» έναν χρόνο νωρίτερα από αυτό το οποίο προγραμματίζαμε. «Ξεπάγωσαν» ύστερα από 12 χρόνια. Αυτό σημαίνει υψηλότερες αποδοχές έως και 30% για χιλιάδες εργαζόμενους με σημαντική προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα.

Παρά τις δυσκολίες λοιπόν, παραμένουμε απολύτως προσηλωμένοι στη μάχη της καθημερινότητας, σε δύο πρωτίστως μέτωπα: υψώνουμε «αναχώματα» στις ανατιμήσεις. Έχουμε ήδη πολύ θετικά αποτελέσματα, τα είδαμε και τα βλέπουμε στο ηλεκτρικό ρεύμα, όπου η πτώση των τιμών θα έλεγα ότι μπορεί να ξεπέρασε και τις δικές μας προσδοκίες, αποτέλεσμα της μεγαλύτερης διαφάνειας που επιβάλαμε στην αγορά ηλεκτρικού ρεύματος και του περισσότερου ανταγωνισμού.


Έχουμε σημαντικές μειώσεις στο βρεφικό γάλα, σε πολλά προϊόντα ευρείας χρήσης και προφανώς ο Υπουργός Ανάπτυξης γνωρίζει ότι αυτή είναι μία μάχη η οποία είναι συνεχιζόμενη, έως ότου φτάσουμε πια σε ένα σημείο μόνιμης αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού.

Και βέβαια, όπως είπα, στηρίζουμε το εισόδημα με μόνιμες αυξήσεις, στηρίζοντας κυρίως τους πιο αδύναμους. Σε αυτό το σημείο, εξάλλου, συναντιέται και η οικονομική μας πολιτική με τις κοινωνικές μας προτεραιότητες. Αυξάνουμε τον δημόσιο πλούτο ώστε σε αυτόν να έχουν μερίδιο όλοι.

Κλείνω με την πεποίθηση ότι αυτό το Υπουργικό Συμβούλιο έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία, από τη μία πλευρά, με την ανακοίνωση του νέου αυξημένου βασικού μισθού, που δηλώνει μια συνέπεια στη βελτίωση της καθημερινότητας, και από την άλλη διότι ουσιαστικά σηματοδοτεί και την αφετηρία ενόψει και του συνεδρίου μας, που θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ένα εορταστικό συνέδριο, το οποίο συμπίπτει με τα 50 χρόνια ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας. Ουσιαστικά σηματοδοτεί και την αφετηρία της κρίσιμης πρόκλησης για την παράταξή μας ενόψει των ευρωεκλογών. Με σαφείς πλέον τους πολλούς φίλους και αρκετούς εχθρούς, θα έλεγα, που θα έχουμε απέναντί μας σε αυτήν την προσπάθεια.



Τέλος στα εορταστικά παζάρια στο Πεδίον του Άρεως βάζει η Περιφέρεια Αττικής

 


«Οριστικό τέλος» στα ακαλαίσθητα και οριακά σύννομα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα εορταστικά παζάρια που φιλοξενούνται στο Πεδίο του 'Αρεως φέρεται να θέλει να βάλει ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Πέρα από την αισθητική υποβάθμιση, για περισσότερο από μία δεκαετία ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου του κέντρου της Αθήνας είχε γίνει άντρο παραεμπορίου, καθώς κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα ένα μεγάλο τμήμα του καλυπτόταν για πολλές ημέρες από πάγκους μικροπωλητών, υπό την πρόφαση εορταστικών bazaar. Ενδεικτικό της άναρχης κατάστασης που είχε καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, είναι το γεγονός ότι το «εορταστικό παζάρι» φέτος τα Χριστούγεννα κράτησε 53 ημέρες, καταπατώντας ουσιαστικά τον χαρακτήρα του ανοικτού δημόσιου χώρου», αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής.

Σε σχετική ανακοίνωση εκφράζει «σοβαρότατα, ερωτήματα» που προκύπτουν σχετικά με τη στάση των προηγούμενων διοικήσεων της Περιφέρειας «να παραχωρούν τον χώρο έναντι ενός πενιχρού ενοικίου στους μικροπωλητές», αναφέροντας ότι το ημερήσιο ενοίκιο ανά πάγκο από 700 ευρώ το 2013 έφτασε στα 100 το 2023, «χωρίς να υπάρχει σαφής απάντηση ούτε για το σκεπτικό της απόφασης, ούτε για το ποια επιχειρηματικά συμφέροντα ωφελήθηκαν από αυτή».

Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής επισημαίνει ακόμη ότι ανακύπτουν ζητήματα και όσον αφορά στις συνθήκες ασφαλείας, «με τις πρόχειρες καλωδιώσεις, τις δεκάδες φιάλες υγραερίου, την έλλειψη διόδων σε περίπτωση ατυχήματος, την ελλιπή συντήρηση και τον ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων που διατίθενται στους καταναλωτές». Επιπλέον εκατοντάδες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής για το άναρχο παρκάρισμα, την ηχορύπανση και την καταστροφή των χώρων πρασίνου κατά τη διάρκεια των παζαριών.

«Η Περιφέρεια Αττικής δεν πρόκειται να επιτρέψει την μετατροπή του Πεδίου του 'Αρεως σε υπαίθριο mall παραεμπορίου, υγειονομικών παραβάσεων και πηγή όχλησης για τους κατοίκους. Τα Πάρκα μας θα μείνουν χώροι αναψυχής, ανοικτοί και προσβάσιμοι στους πολίτες, όπως αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή χώρα» δήλωσαν συνεργάτες του Νίκου Χαρδαλιά, επισημαίνοντας ότι οι εικόνες χάους των προηγούμενων ετών ανήκουν πια στο παρελθόν.



Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες και για τον βιασμό της 12χρονης


 

Την ενοχή του Ηλία Μίχου για το αδίκημα του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό, αποφάσισε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.  

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά και ευτυχώς την εισαγγελική πρόταση, κηρύσσοντας ένοχο τον Ηλία Μίχο για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία.

Ακόμη, ο Ηλίας Μίχος κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, για πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων) για μαστροπεία και για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών. Αθώος κρίθηκε μόνο για εμπορία ανήλικου.   

Την απόφαση ενοχής του Ηλία Μίχου υποδέχθηκε με πανηγυρισμούς και χειροκροτήματα το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Αθώα κρίθηκε η μητέρα της ανήλικης για πορνογραφία και για μαστροπεία. Η μητέρα κρίθηκε ένοχη μόνο για πλημμεληματική εκβίαση και ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης. Να σημειωθεί ότι η μητέρα της ανήλικης κρίθηκε ομόφωνα αθώα για το αδίκημα της παιδικής πορνογραφίας και αθώα κατά πλειοψηφία (4-3) για το αδίκημα της μαστροπείας.

Σε ό,τι αφορά στους υπολοίπους κατηγορούμενους της υπόθεσης δικαστές και ένορκοι αποφάσισαν: Την ενοχή του αποκαλούμενου «Μιχάλη» για τις πράξεις της διακεκριμένης μαστροπείας και της παιδικής πορνογραφίας και την αθώωσή του για απόπειρα γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη.

Ακόμη το δικαστήριο έκρινε ενόχους 16 κατηγορούμενους που φέρονται ως «πελάτες» της ανήλικης. Η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία και η καταδίκη τους αφορά στο αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής.

Ακόμη ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία. Τέλος έξι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.



Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Ο φαντάρος των 20 ημερών κάθε μέρα εξακοντίζει και μια διαφορετική σαχλαμάρα


 

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε κατά του ινφλουένσερ Στέφανου Κασσελάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή, με την οποία έκλεισε η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας.

«Να σταματήσει επιτέλους ο φαντάρος των 20 ημερών, κ. Κασσελάκης, τις ανιστόρητες ανοησίες περί παρατηρητών, νοθείας εκλογών και περί αποχώρησης της κυβέρνησης» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Ορκίζεται αύριο και απολύεται, αντιλαμβάνομαι ότι ήταν κουραστική η θητεία του...», συμπλήρωσε δηκτικά ο πρωθυπουργός.

Ακολούθως, ο Κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Κασσελάκη, είπε: «Ας μάθει ότι η Δημοκρατία μας γιορτάζει 50 χρόνια ζωής και ακμής και κανείς δεν έχει διανοηθεί να αμφισβητήσει το μεγαλύτερο κεκτημένο της Μεταπολίτευσης: τις ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και την ομαλή μετάβαση της εξουσίας από τους ηττημένους στους νικητές. Αυτό το κεκτημένο δεν αμφισβητήθηκε ούτε το '89-90, εποχές μεγάλης έντασης, ούτε το 2000, όταν η ΝΔ του Κώστα Καραμανλή έχασε για 70.000, για να έρθει τώρα να το αμφισβητήσει ποιος; Ο κ. Κασσελάκης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Κάθε μέρα εξακοντίζει και μια διαφορετική σαχλαμάρα. Μάλλον θέλει να δημιουργήσει ανοσία στην ανοησία».



Σύλληψη 3 Ρομά μέλη συμμορίας, μεταξύ των οποίων και ανήλικος, που προέβαιναν σε κλοπές οχημάτων και διαρρήξεις- κλοπές

 


Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, συνελήφθησαν με εντάλματα πρωινές ώρες της 28-3-2024 στα Σπάτα -3- ημεδαποί, ηλικίας, 17, 23 και 24 ετών ως μέλη συμμορίας, για κλοπές από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, σε απόπειρα και κατ’ επάγγελμα.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι επέλεγαν να κινούνται κυρίως βραδινές ώρες, προβαίνοντας αρχικά στην αφαίρεση αυτοκινήτων παλαιού τύπου, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.

Στη συνέχεια, αφού επέλεγαν το κατάστημα- στόχο τους, με κριτήριο την ευκολία απόκτησης πρόσβασης στο εσωτερικό και δυνατότητα άμεσης διαφυγής τους (γυάλινη πρόσοψη), προσέκρουαν, με τα αφαιρεθέντα αυτοκίνητα, σε αυτά προκαλώντας σημαντικές φθορές και αφαιρώντας ταμειακές μηχανές και εμπορεύματα.

Ορισμένες φορές που δεν μπορούσαν να εισέλθουν στα καταστήματα με το όχημα, έθραυαν τις γυάλινες προσόψεις με ρίψεις αντικειμένων, ενώ σημειώνεται ότι προέβαιναν σε διαδοχικές κλοπές καταστημάτων κατά τη διάρκεια μίας νύχτας.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας προέκυψε ότι η δράση τους χρονολογείται τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτος, ενώ έχουν εξιχνιαστεί -14- κλοπές καταστημάτων και -6- κλοπές οχημάτων από τις περιοχές της Ραφήνας, του Μαραθώνα, των Σπάτων, της Παιανίας, της Παλλήνης, των Γλυκών Νερών και του Κορωπίου.

Όπως προέκυψε, οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.





30 συλλήψεις σε ειδική επιχείρηση σε Κυψέλη και Πεδίο του Άρεως

 


Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής επιχειρησιακή δράση, μεσημβρινές ώρες της 27 Μαρτίου 2024 στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις της ανωτέρω υπηρεσίας, της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Η επιχείρηση αναπτύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης και στο Πεδίον του Άρεως και επικεντρώθηκε σε ελέγχους αλλοδαπών, όσον αφορά την κατοχή εγγράφων νομιμοποιητικών για την παραμονή τους στη χώρα και στον εντοπισμό διακινητών ναρκωτικών ουσιών.



Ελέχθησαν -590- άτομα, εκ των οποίων προσήχθησαν -145- αλλοδαποί για τον έλεγχο της παραμονής τους στη χώρα και -1- άτομο στο Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης, ο οποίος συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συνελήφθησαν -29- αλλοδαποί, προκειμένου να εφαρμοστεί σε βάρος τους το διοικητικό μέτρο επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους, διότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας, ενώ οι υπόλοιποι χαρτογραφήθηκαν και αφέθηκαν.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν -22- τροχονομικές παραβάσεις.

Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.



Φοιτητές του ΑΠΘ ανακάλυψαν κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα

 



Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 η ανασκαφική έρευνα που πραγματοποιεί η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας Βυζαντινής Αρχαιολογίας Ναταλίας Πούλου και με άμεσους συνεργάτες τον επίκουρο καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας Αναστάσιο Τάντση, καθώς και τον ομότιμο καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας Αριστοτέλη Μέντζο.

Στην ανασκαφή έλαβαν μέρος 15 φοιτητές του ΑΠΘ (11 προπτυχιακοί, 2 μεταπτυχιακοί και 2 υποψήφιοι διδάκτορες). Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από τον τακτικό προϋπολογισμό και την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ.



Η έρευνα του 2022 έφερε στο φως τμήμα του πλούσιου διακόσμου της κρήνης με εντυπωσιακότερο το άγαλμα που εικονίζει τον Ηρακλή αγένειο με νεανικό σώμα. Η πρόσφατη ανασκαφική έρευνα (2023) αποκάλυψε την κεφαλή άλλου αγάλματος: ανήκει σε μορφή αγένειου ανδρός με πλούσια κόμη την οποία επιστέφει ένα στεφάνι από φύλλα δάφνης. Η κεφαλή αυτή φαίνεται πως ανήκει σε άγαλμα του θεού Απόλλωνα. Όπως και το άγαλμα του Ηρακλή χρονολογείται κατά τον 2ο ή αρχές του 3ου αι. μ.Χ. και πιθανώς κοσμούσε την κρήνη, η οποία έλαβε την τελική της μορφή κατά τον 8ο έως τον 9ο αιώνα.





Μητσοτάκης : Σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω ότι δεν υπάρχει συγκάλυψη


 

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.





Η Κωνσταντοπούλου έσπασε τα νεύρα όλων από τις φωνές της και είπαν να της δώσουν ντουντούκα

 


Νέο πανδαιμόνιο προκάλεσε στη Βουλή η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου με συνεχείς διακοπές και σχόλια στη διάρκεια των ομιλιών, δείχνοντας ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα απο τον χαρακτήρα της. 

Η κατάσταση κορυφώθηκε στη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας αφού προσπάθησε να την επαναφέρει στην κοινοβουλευτική τάξη, έφτασε να σχολιάσει σκωπτικά την ώρα που εκείνη φώναζε, ότι δεν την άκουγε, ζητώντας μάλιστα να της φέρουν μία ντουντούκα.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε σχόλια όπως «πάμε κι όπου βγει» σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του κ.Μητσοτάκη. Ακόμη κι όταν αντιδρούσαν στα λεγόμενά του κι άλλοι βουλευτές στην αίθουσα της Ολομέλειας, η φωνή της κυρία Κωνσταντοπούλου ήταν αυτή που ξεχώριζε. O πρωθυπουργός πάντως, δεν άφησε ασχολίαστες θέσεις που είχε διατυπώσει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, λέγοντάς της: « Κυρία Κωνσταντοπούλου, αφήσατε ένα αδιανόητο υπονοούμενο πως επειδή ήταν εθελοντής μου με είχε ενημερώσει για το φορτίο. Δεν ντρέπεστε, πώς εργαλειοποιείτε έτσι τον πόνο και τα λέτε αυτά χωρίς ντροπή».

Νωρίτερα, πάντως, η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε δηλώσει κώλυμα να κάνει την ομιλία της πριν από τις 6 το απόγευμα δημιουργώντας αναστάτωση και καθυστέρηση στη διαδικασία, κάνοντας τα ακόμα μία φορά μπάχαλο.

Τελικά, οι αρχηγοί της Νίκης και Σπαρτιατών δέχθηκαν να ξεκινήσει η διαδικασία με τις δικές τους τοποθετήσεις και να ακολουθήσει η ομιλία της κυρίας Κωνσταντοπούλου παρά το γεγονός ότι διαθέτουν περισσότερους βουλευτές. Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, πήρε τον λόγο λίγο πριν τις 17:20 και παρέμεινε στο βήμα έως τις 18:05 με το προεδρείο να του επιτρέπει να παραβιάζει το 20λεπτο που δικαιούται καθώς η απουσία της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας συνεχιζόταν. Τελικά, ο κ. Χαρίτσης κατέβηκε από το βήμα περίπου στις 18:05 και το προεδρείο αναγκάστηκε σε νέα διακοπή έως ότου καταφθάσει η κυρία Κωνσταντοπούλου καθώς ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, είχε κάνει γνωστό πως δεν παραχωρούσε τη σειρά του.

«Κατόπιν αιτήματος της κυρίας Κωνσταντοπούλου είχαμε δεχθεί να μιλήσει στις 6. Λυπάμαι για όσα έχουν συμβεί. Υπήρξαν αντικειμενικές δυσκολίες και διαταράχθηκε η συζήτηση. Θα διακόψουμε και πάλι για πολύ λίγα λεπτά μέχρι να έρθει η κυρία Κωνσταντοπούλου» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ολγα Γεροβασίλη.



Τι άκουγες τον Ανδρουλάκη, τι άκουγες τον ινφλουένσερ Κασσελάκη το ίδιο ήταν αμφισβητώντας πολίτευμα και δικαιοσύνη

 


Άκουγες τον Νίκο Ανδρουλάκη εχθές στην βουλή, και νόμιζες ότι άκουγες συριζαίο η ακόμα χειρότερα τον ινφλουένσερ Στέφανο Κασσελάκη.

Στην ίδια γραμμή του ινφλουένσερ Στέφανου Κασσελάκη, που αμφισβητεί προκλητικά και ανοιχτά το πολίτευμα και τους πυλώνες της Δημοκρατίας, κινήθηκε ο αντρόπιαστος Νίκος Ανδρουλάκης, φτάνοντας στο σημείο να θέτει θέμα ως προς τη σταθερότητα της χώρας και την απονομή της δικαιοσύνης. 

Η ομιλία του φαιδρού και ακατάλληλου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας δεν διέφερε στο παραμικρό από τις τοποθετήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, και έδειξε ότι έχει την ίδια λογική με τον άπειρο ινφλουένσερ Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί το πολίτευμα και τον θεσμό των εκλογών.

Ο Ανδρουλάκης εχθές με την τοποθέτηση του έδειξε ότι σέρνει το ΠΑΣΟΚ με πλήρη συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ για να επιβιώσει ο ίδιος πολιτικά και αν διασώσει τον ινφλουένσερ Κασσελάκη.

Έφτασε στο σημείο να υιοθετήσει και όλες τις θεωρίες συνωμοσίας του επιστολογράφου του Ιησού Κυριάκου Βελόπουλου, όπως ακριβώς έχει κάνει και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Δυστυχώς εχθές φάνηκε για ακόμα μία φορά η ακαταλληλότητα της αντιπολίτευσης στο σύνολο της, και μπορείτε να το διαπιστώσετε ακούγοντας ειδικά τις ομιλίες Φάμελλου, Ανδρουλάκη, Βελόπουλου και όλων των υπόλοιπων.

Όπως ήρθε και η ώρα να μάθει επιτέλους ο ελληνικός λαός γιατι παρακολουθούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη, όπως και για τις εταιρίες του Στέφανου Κασσελάκη.





Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 ψήφους

 



Απορρίφθηκε από την ολομέλεια της Βουλής η στημένη πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που υπέβαλαν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα  Αλλαγής, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας, για το θέμα των Τεμπών.

Μετά από ονομαστική ψηφοφορία, και επί 300 ψηφισάντων, 159 βουλευτές - οι 158 της ΝΔ και ο ανεξάρτητος Χ. Κατσιβαρδάς - καταψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας ενώ οι 141 βουλευτές της αντιπολίτευσης τάχθηκαν «υπέρ».

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας, η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης διήρκησε περισσότερο από 40 ώρες ενώ μίλησαν συνολικά 163 ομιλητές.

Στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης θέλησαν να μετατρέψουν τον πόνο σε εργαλείο για να χτυπήσουν την κυβέρνηση.

Ανέφερε επίσης ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι επέλεξαν στάση που ουδείς διανοήθηκε σε άλλες τραγωδίες. «Θέλησαν να κάνουν κομματικό τους λάβαρο την πάνδημη οδύνη, να μετατρέψουν τον πόνο της κοινωνίας σε εργαλείο για να χτυπήσουν την κυβέρνηση, εμένα προσωπικά.

Αναρωτιέμαι, θυμάμαι στην επέτειο, στον πρώτο χρόνο, όταν ντύσατε μαύρη την Κουμουνδούρου. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει το ίδιο και εμείς το 2019 αλλά δεν το κάναμε.

Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά αυτής της παράταξης με τη δική σας. Είμαι πάντα εδώ. Τοποθετήθηκα πολλές φορές. Απουσίασα μόνο σε μία συνεδρίαση όπως πάντα έκανα σε αντίστοιχες διαδικασίες, αλλά και γιατί το λόγο για την υπόθεση δεν μπορούν να τον έχουν τα κόμματα παρά μόνο η ανεξάρτητη δικαιοσύνη», τόνισε.




Προκάλεσαν και παραιτήθηκαν Γιάννης Μπρατάκος και Σταύρος Παπασταύρου

 



Την παραίτησή τους υπέβαλαν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Όπως γνωστοποίησε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού οι παραιτήσεις έγιναν αποδεκτές με τον κ. Μητσοτάκη να τους ευχαριστεί για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους.

Η συμμετοχή σε μια κοινωνική συνάντηση έδωσε το λάθος μήνυμα, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές για την παραίτηση του υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου, και του υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

«Ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, και ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο πρωθυπουργός τούς ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η παραίτησή τους ήλθε μετά από συμμετοχή τους σε κοινωνική εκδήλωση η οποία έστειλε το λάθος μήνυμα για την κυβέρνηση.