Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Η Διαμαντοπούλου κόβοντας ψήφους από τον Γερουλάνο έκανε δώρο την εκλογή Ανδρουλάκη και περίπατο τον δεύτερο γύρο



Ξανά αρχηγός ο Ανδρουλάκης με 59,6%.

Σύμφωνα με την ΕΔΕΚΑΠ, πήγαν στις κάλπες για να ψηφίσουν 214.000 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ, άρα 89.223 λιγότεροι σε σχέση με τον α' γύρο, κάτι που σημαίνει αποχή στο 29,4%.

Με ενσωματωμένο το 57,9% των εκλογικών τμημάτων, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 59,6% (55.596 ψήφους), έναντι 40,4% (37,617 ψήφοι) που συγκεντρώνει ο Χάρης Δούκας.

Στην Αττική στο 27,6% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ποσοστό 60,7% και ο Χάρης Δούκας καταποντίστηκε με 39,3%.

Στο Δήμο Αθηναίων στο 27,9% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 60,6% και ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνει μόλις 39,4%.

Η νίκη Ανδρουλάκη είναι ξεκάθαρη γιατί είχε στον δεύτερο γύρο απέναντι του ένα αδύναμο διεκδικητή, ο Ανδρουλάκης είναι ένας έμπειρος πολιτικός, ο Χάρης Δούκας δεν έχει κάνει ακόμα τίποτα ούτε για τον δήμο της Αθήνας, και φαίνεται η αντιμετώπιση του από την βάση του ΠΑΣΟΚ και στην Αττική και στην Αθήνα.

Εάν δεν είχε κόψει ψήφους η κ. Άννα Διαμαντοπούλου από τον Παύλο Γερουλάνο και ήταν αυτός απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη στον δεύτερο γύρο, τότε τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά για το ΠΑΣΟΚ και τον ηγέτη του κόμματος την επόμενη ημέρα. 



Συνελήφθη αλλοδαπός που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές από σταθμευμένα οχήματα τουριστών στην περιοχή της Λαυρεωτικής

 



Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 9-10-2024 στο Λαύριο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαυρεωτικής, 32χρονος αλλοδαπός για διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ο συνεργός.

Στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών διαρρήξεων- κλοπών από σταθμευμένα οχήματα στην περιοχή της Λαυρεωτικής και ειδικότερα από χώρους στάθμευσης παραλιών της περιοχής καθώς και από τον χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο, συστάθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαυρεωτικής, για τον εντοπισμό του.

Ειδικότερα, ο 32χρονος κατελήφθη επ’ αυτοφώρω, πρωινές ώρες της 9-10-2024 στην περιοχή του Σουνίου, να αφαιρεί από το εσωτερικό οχήματος χρηματικό ποσό, αφού προηγουμένως είχε θραύσει με κατσαβίδι την κλειδαριά του και συνελήφθη.

Ως προς τον τρόπο δράσης του, ο 32χρονος τουλάχιστον από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, κινούμενος με αυτοκίνητο, προέβαινε σε διαρρήξεις αυτοκινήτων, είτε με θραύση του υαλοπίνακα ή του φινιστρινιού τους είτε με παραβίαση της κλειδαριάς τους και αφού αποκτούσε πρόσβαση σε αυτά, αφαιρούσε χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Κατασχέθηκε το ανωτέρω κατσαβίδι ως μέσο διάπραξης των διαρρήξεων, καθώς και το «επιχειρησιακό» του όχημα, με το οποίο εντοπίστηκε να κινείται κατά τη σύλληψή του.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαυρεωτικής, εξιχνιάστηκαν -23- περιπτώσεις κλοπών με τον ίδιο τρόπο δράσης.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Επιστρέφουν στις ελληνικές τράπεζες οι καταθέσεις- Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ

 



Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την εμπέδωση της εμπιστοσύνης των καταθετών προς το τραπεζικό σύστημα αλλά και τη θετική προοπτική της ελληνικής οικονομίας

Καταθέσεις περίπου 19 δισ. ευρώ έχουν επιστρέψει στις τράπεζες από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από το 2021 μέχρι σήμερα, καταγράφοντας μία αύξηση της τάξεως του 16%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος.

Όπως επισημαίνεται στο οικονομικό δελτίο της ΤτΕ σημαντικές εισροές καταθέσεων από νοικοκυριά έχουν επίσης καταγραφεί κυρίως την τριετία 2021 -2023 ενώ η «κόπωση» που καταγράφεται το πρώτο τρίμηνο του 2024, αποδίδεται κατά κύριο λόγο σε στροφή προς εναλλακτικές επιλογές αποταμίευσης που προσφέρουν αποδόσεις υψηλότερες από τις καταθέσεις.

Παρά ταύτα τον Αύγουστο τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για την επιστροφή στην αυξητική τάση καθώς οι τραπεζικές καταθέσεις των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 0,8 εκατ. ευρώ και εκείνες των νοικοκυριών αυξήθηκαν επίσης κατά σχεδόν 1,0 δισ. ευρώ. Τον ίδιο μήνα ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των καταθέσεων των νοικοκυριών με συμφωνημένη διάρκεια (προθεσμιακές καταθέσεις) επιβραδύνθηκε περαιτέρω (σε 6,3%), καθώς η ανακατανομή των κεφαλαίων από τις καταθέσεις μίας ημέρας σε προθεσμιακές καταθέσεις, η οποία πραγματοποιήθηκε το 2023 μετά τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, φαίνεται να έφθασε στο τέλος της.

Πάντως τα στοιχεία που δημοσιοποίησε Τράπεζα στο Οικονομικό της Δελτίο δείχνουν ότι οι καθαρές εισροές καταθέσεων από τα νοικοκυριά και της επιχειρήσεις το 2021 ήταν 8,5 δις. ευρώ, το 2022 5,5 δις. ευρώ και 5 δις. ευρώ το 2023 με αποτέλεσμα σήμερα το σύνολο τους να έχει φθάσει τα 146, 8 δις ευρώ , από 126,2 δισ. ευρώ που ήταν στις αρχές του 2021 .

Η εξέλιξη αυτή αντανακλά κατά κύριο λόγο την εμπέδωση της εμπιστοσύνης των καταθετών προς το τραπεζικό σύστημα αλλά και στη θετική προοπτική της ελληνικής οικονομίας συνολικά.

Στο σκέλος των χορηγήσεων η εικόνα είναι λιγότερο ενθαρρυντική. Μετά την κορύφωση που επιτεύχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 (12,3%), η πιστωτική επέκταση των τραπεζών προς τις επιχειρήσεις υποχώρησε σημαντικά λόγω των υψηλότερων επιτοκίων και της εξασθένησης της οικονομικής ανάπτυξης η οποία σε ένα βαθμό οδηγεί και σε χαμηλότερη ζήτηση δανείων. Ωστόσο, τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος δείχνουν ότι από τον Σεπτέμβριο του 2023 ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των επιχειρηματικών δανείων έχει ανακάμψει .

Τον Αύγουστο του 2024, οι τραπεζικές πιστώσεις προς τις επιχειρήσεις (βάσει των καθαρών ροών) αυξήθηκαν κατά 100 εκατ. ευρώ και ο ετήσιος ρυθμός αύξησης επιταχύνθηκε σε 10,5%. Υποτονική παραμένει ωστόσο η χορήγηση δανείων προς τα νοικοκυριά, κυρίως εξαιτίας της συνεχιζόμενης μείωσης των στεγαστικών δανείων.

Τα στοιχεία της ΤτΕ καταδεικνύουν ότι η συρρίκνωση των τραπεζικών δανείων προς τα νοικοκυριά συνεχίζεται το 2024, αντανακλώντας κυρίως την μείωση των στεγαστικών δανείων, αν και με σταδιακά επιβραδυνόμενο ρυθμό- τα καταναλωτικά δάνεια καταγράφουν μικρούς μεν αλλά θετικούς ρυθμούς αύξησης ήδη από τα μέσα του 2022

Τον Αύγουστο του 2024, ο ρυθμός συρρίκνωσης των στεγαστικών δανείων παρέμεινε αμετάβλητος στο -2,7% και ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των καταναλωτικών δανείων συνέχισε να διαμορφώνεται στο 5,8%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της AnaCredit, οι νέες εκταμιεύσεις δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις το 2023 ανήλθαν σε περίπου 9 δισ. ευρώ, παραμένοντας μειωμένες κατά το ένα τρίτο σε σύγκριση με το 2022, σύμφωνα με τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, αλλά εξακολουθούν να υπερβαίνουν σημαντικά το αντίστοιχο ποσό του 2021 (7,0 δισ. ευρώ. Στο διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου 2024, οι εκταμιεύσεις νέων επιχειρηματικών δανείων ανήλθαν σε 7,6 δισ. ευρώ έναντι 5,0 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Μετά τα χθεσινά οποιοσδήποτε έχει αξιοπρέπεια να είχε φύγει, αλλά ο Κασσελάκης επιμένει «Είμαι εδώ»

 



Ο Στέφανος Κασσελάκης απο την ημέρα που ανέλαβε πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ, τον ξεφτίλισε και τον ισοπέδωσε περισσότερο. 

Με έπαρση και με λογική ιδιοκτήτη του ΣΥΡΙΖΑ, παραγκώνισε τους πάντες, και έκανε τα πάντα για να προβληθεί ο ίδιος.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν άντεξαν αυτή την συμπεριφορά του Κασσελάκη, τα καθημερινά ατοπήματα του και καραγκιοζιλίκια που ξεφτίλιζαν εκτός από τον ίδιο και το κόμμα, και επαναστάτησαν.

Τους τελευταίους μήνες η συμπεριφορά των στελεχών, και οι αποφάσεις των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, πέρναγαν το ξεκάθαρο μήνυμα στον ίδιο, "φύγε τελείωσες από εδώ".

Οποιοσδήποτε του συμπεριφέρονταν έτσι, του έδειχναν κάθε μέρα την πόρτα της εξόδου, και είχε αξιοπρέπεια, θα τους είχε "μουτζώσει" και θα είχε φύγει, αυτός τα κάνει χειρότερα με τις δηλώσεις του, και λέει «Είμαι εδώ», ποντάροντας στο συνέδριο που ετοιμάζεται να τα κάνει μπάχαλο μήπως και ανατρέψει την απόφαση των οργάνων να μην είναι ο ίδιος υποψήφιος.

«Είμαι εδώ. Η φωνή μας είναι το συνέδριό μας». Αυτά αναφέρει σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να τον αποκλείσει από, τις εσωκομματικές εκλογές, δείχνοντας ότι δεν θα τα παρατήσει και ας τον έχουν πετάξει έξω με τον χειρότερο τρόπο.

Ο πρώην πρόεδρος, με το σύνθημα πλέον «Είμαι εδώ», προφανώς δηλώνει ότι δεν παραιτείται της προσπάθειάς του να ανακτήσει την προεδρία του κόμματος και παραπέμπει στο Συνέδριο του κόμματος.

Δείτε την ανάρτησή του: 




Η Κάμαλα Χάρις καταλογίζει έλλειψη διαφάνειας στον Ντόναλντ Τραμπ επειδή δεν δημοσιοποιεί τον ιατρικό του φάκελο

 


Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, Κάμαλα Χάρις, δημοσιοποίησε χθες Σάββατο την αξιολόγηση του γιατρού της, ο οποίος πιστοποιεί την καλή κατάσταση της υγείας της και ότι είναι ικανή να εκπληρώσει τα καθήκοντά της στον Λευκό Οίκο, επιχειρώντας μια αντιπαραβολή με τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της, τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στην αξιολόγηση που κοινοποιήθηκε από τον Λευκό Οίκο, ο δρ Τζόσουα Σίμονς αναφέρει ότι οι πιο πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις της Χάρις, τον Απρίλιο, ήταν απολύτως φυσιολογικές χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο. Ο γιατρός της αντιπροέδρου επισημαίνει ότι η Κάμαλα Χάρις είναι δραστήρια στην καθημερινότητά της και ακολουθεί μια «πολύ υγιεινή διατροφή» παρά το βαρύ πρόγραμμά της, εκδηλώνει εποχικές αλλεργίες και σποραδικά εξανθήματα, δεν καπνίζει και καταναλώνει αλκοόλ με μέτρο.

«Διαθέτει τις σωματικές και νοητικές αντοχές που απαιτούνται ώστε να εκτελεί με επιτυχία τα καθήκοντα της προεδρίας», συμπληρώνει ο δρ. Σίμονς.

Η 59χρονη Χάρις αναμετράται με τον 78χρονο Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του επόμενου μήνα. Δημοσιοποίησε τον ιατρικό της φάκελο το Σάββατο, σε μια προσπάθεια να επιστήσει την προσοχή των ψηφοφόρων στην άρνηση του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου να πράξει το ίδιο, σύμφωνα με συνεργάτη της.

Η Χάρις είπε ότι η απροθυμία του Τραμπ να δημοσιοποιήσει λεπτομερώς δικές του ιατρικές εξετάσεις καταδεικνύει έλλειψη διαφάνειας. «Θεωρώ ότι είναι προφανές πως το επιτελείο του, τουλάχιστον, δεν θέλει ο αμερικανικός λαός να γνωρίζει τα πάντα για το ποιος είναι», σχολίασε η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από την αναχώρησή της για τη Βόρεια Καρολίνα.

Ο Τραμπ είχε δημοσιοποιήσει οικειοθελώς ενημερώσεις από τον προσωπικό του γιατρό, καθώς και λεπτομερείς εκθέσεις του γιατρού Ρόνι Τζάκσον, ο οποίος τον φρόντισε μετά την πρώτη απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Στίβεν Τσουνγκ, ο διευθυντής επικοινωνίας της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα. «Όλες τεκμηριώνουν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι άριστη» ώστε να κυβερνήσει, συμπληρώνει ο Τσουνγκ.

Το επιτελείο της Χάρις έδειξε πως ήθελε να επισημάνει την προχωρημένη ηλικία του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου από τότε που έγινε ο γηραιότερος υποψήφιος σε προεδρικές εκλογές στην ιστορία των ΗΠΑ. Ο απερχόμενος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, 81 ετών, αποσύρθηκε από την εκλογική κούρσα ύστερα από την απογοητευτική εμφάνισή του σε τηλεμαχία με τον Τραμπ.

Ενόψει μιας αμφίρροπης εκλογικής αναμέτρησης, το επιτελείο της Χάρις πιστεύει ότι η ανάδειξη του ηλικιακού πλεονεκτήματος και της πνευματικής οξυδέρκειας της Δημοκρατικής υποψήφιας έναντι του Τραμπ, σε συνδυασμό με την έλλειψη διαφάνειας που καταλογίζει στον Ρεπουμπλικάνο μεγιστάνα, θα βοηθήσει στην προσπάθεια να πειστούν οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι ότι είναι η πιο κατάλληλη για τον προεδρικό θώκο.

Ένας γιατρός του Λευκού Οίκου είχε δηλώσει το 2018 ότι ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν γενικά σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά έπρεπε να χάσει βάρος και να αρχίσει να γυμνάζεται σε καθημερινή βάση.

Ο δρ Σίμονς ανέφερε επίσης ότι οι αλλεργίες της Χάρις είχαν αντιμετωπιστεί καταλλήλως με φαρμακευτική αγωγή. Κνίδωση ή εξανθήματα ήταν «σποραδικά και παροδικά, χωρίς να φαίνεται ότι προκλήθηκαν από συγκεκριμένη ευπάθεια, ούτε σχετίζονταν με άλλα συμπτώματα» και αντιμετωπίστηκαν καλώς με αντιισταμινική θεραπεία, ανέφερε.

Τα τελευταία τρία χρόνια, η Χάρις υποβάλλεται σε ανοσοθεραπεία στα αλλεργιογόνα, βελτιώνοντας δραστικά τα συμπτώματα αλλεργίας και κνίδωσης, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή πέραν κάποιου ρινικού σπρέι περιστασιακά, σημειώνει ο γιατρός Τζόσουα Σίμονς.

Η Κάμαλα Χάρις φοράει φακούς επαφής. Από το οικογενειακό ιστορικό της ξεχωρίζει ο καρκίνος του παχέος εντέρου που εμφάνισε η μητέρα της. Δεν παραλείπει να υποβάλλεται σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, όπως η κολονοσκόπηση και οι ετήσιες μαστογραφίες, επισημαίνει ο γιατρός της αντιπροέδρου των ΗΠΑ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Άνοιξαν οι κάλπες για το β΄γύρο στο ΠΑΣΟΚ και τώρα η θα βαλτώσει η θα πάει μπροστά

 


Σίγουρα οι δύο υποψήφιοι δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για το ΠΑΣΟΚ, αλλά οι ψηφοφόροι σε αυτούς κατέληξαν. Είναι βέβαιο ότι εάν η υποψηφιότητα της Διαμαντοπούλου, δεν είχε φρενάρει τους ψήφους του Γερουλάνου, σήμερα το ΠΑΣΟΚ θα είχε ελπίδες να απογειωθεί γρήγορα και δεν το λέμε εμείς αλλά όσοι ζητούσαν αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ και τους βγήκε Ανδρουλάκης - Δούκας.

Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, για την εκλογή προέδρου του κόμματος, στον οποίο αντιμέτωποι είναι ο νυν δοκιμασμένος πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης, και ο αποτυχημένος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, που έφτασε στο σημείο να εγκαινιάσει έργο άλλου δημάρχου για να έχει κάποια προβολή. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ανδρουλάκης, στο πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής, ήρθε πρώτος με 29,64% ενώ Δούκας πέρασε οριακά δεύτερος, με 21,41% έναντι του Παύλου Γερουλάνου με 21,12%, μετά το πολύωρο θρίλερ της καταμέτρησης των ψήφων, και έτσι χάθηκε η ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να έχει ένα σοβαρό τεχνοκράτη αρχηγό.

Η σημερινή ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 7 το απόγευμα κι λίγη ώρα αργότερα θα γίνει γνωστός ο νικητής. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η συμμετοχή η οποία στο β΄ γύρο αναμένεται να είναι πολύ μειωμένη.

Από αύριο το μεγάλο στοίχημα είναι εάν θα σοβαρευτεί το ΠΑΣΟΚ, και η επόμενη ημέρα θα αξιοποιήσει τους πάντες ειδικά τον Γερουλάνο και την Διαμαντοπούλου εάν θέλει να προχωρήσει μπροστά, αλλιώς η θα βαλτώσει η θα γυρίσει στα χαμηλά ποσοστά προηγούμενων ετών.



Μια 32χρονη στο Κεντάκι θεωρείται ύποπτη πως τεμάχισε και μαγείρεψε τη μητέρα της

 


Αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής συνέλαβαν μια 32χρονη γυναίκα, αφού προηγουμένως είχε εντοπιστεί ένα διαμελισμένο πτώμα στην αυλή του σπιτιού της μητέρας της, ενώ στη συνέχεια οι αστυνομικοί βρήκαν και ανθρώπινα υπολείμματα μέσα σε μια κατσαρόλα.

Ένας άνδρας που εκτελούσε εργασίες στο συγκεκριμένο σπίτι στο Μάουντ Όλιβετ, περίπου 80 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Σινσινάτι, κάλεσε τις αρχές την Τετάρτη αφού βρήκε το πτώμα στην πίσω αυλή, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η πολιτειακή αστυνομία του Κεντάκι.

Η αστυνομία έλαβε ένταλμα έρευνας για το σπίτι και κάλεσε ειδική ομάδα αντιμετώπισης, αλλά μια γυναίκα που βρισκόταν μέσα στο σπίτι, η 32χρονη Τοριλένα Φιλντς, αρνήθηκε να αποκριθεί στο αίτημα των αστυνομικών και να βγει έξω για να εξεταστεί. 

Τελικά, έπειτα από διαπραγματεύσεις, η 32χρονη βγήκε από το οίκημα, έχοντας αίμα στο πρόσωπο, τα χέρια και τα ρούχα της, σύμφωνα με την αστυνομική έκθεση.

Η Φιλντς κατηγορείται για κακοποίηση πτώματος, αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων και παρεμπόδιση κυβερνητικών λειτουργιών και ενδέχεται να αντιμετωπίσει περαιτέρω κατηγορίες, αν αποδειχτεί πως εκείνη σκότωσε τη μητέρα της, ανέφερε η πολιτειακή αστυνομία.

Κατά την έρευνα στο σπίτι, οι αστυνομικοί βρήκαν μια ζεστή κατσαρόλα στο φούρνο που περιείχε ανθρώπινα υπολείμματα.

Ο άνδρας που κάλεσε την αστυνομία είπε ότι είδε την Φιλντς και τη μητέρα της, στην οποία ανήκει το σπίτι, όταν την επισκέφθηκε το βράδυ της Τρίτης, προσθέτοντας ότι κανείς άλλος δεν ήταν εκεί. Ο άνδρας είπε στην αστυνομία ότι πριν φύγει από το σπίτι εκείνο το βράδυ, η 32χρονη «ψυθίριζε ξόρκια και ήταν συγκρουσιακή», ενώ πιστεύεται πως μπορεί να έκανε και χρήση ναρκωτικών.