Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Στη φυλακή ακόμη ένας ανήλικος για τον βιασμό του 15χρονου

 


Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε σήμερα μετά την απολογία του ενώπιον ανακριτικής αρχής ένας ακόμα ανήλικος που κατηγορείται για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον. 

Να σημειωθεί ότι ο νεαρός δεν συνελήφθη μαζί με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους καθώς όταν εμφανίστηκε είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα οδηγήθηκε στις φυλακές.Ισχυρός σεισμός στην Εύβοια αισθητός στην Αττική

 


Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση ο σεισμός είχε μέγεθος 4,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στην Εύβοια και συγκεκριμένα 9χλμ ανατολικά των Ψαχνών και σε βάθος επτά χιλιομέτρων.Ο φαιδρός ΣΥΡΙΖΑ ξεσηκώνει τους καλλιτέχνες εξαπατώντας τους όπως κάνει σε όλο τον Ελληνικό λαό


 

Μία ολιγωρία δεκαετιών και όχι της σημερινής κυβέρνησης, και μια ανύπαρκτη υποβάθμιση εκμεταλλεύεται ο φαιδρός ΣΥΡΙΖΑ, εξαπατώντας τους καλλιτέχνες για να ξεσηκωθούν ώστε να έχει κάποια ζημιά η κυβέρνηση.

Στον καλλιτεχνικό κόσμο η αριστερά και η ακροαριστερά κυριαρχεί οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανθρώπους για να εξαπατήσουν όσους περισσότερους καλλιτέχνες μπορούν.

Το πρόβλημα είναι πολύ παλαιό και δεν προέκυψε τώρα, όπως διατείνονται ψευδώς για να εξαπατήσουν ορισμένα κομματικά στελέχη της αντιπολίτευσης που, παρέσυραν και πολλούς καλλιτέχνες, οι οποίοι θεώρησαν ότι υποβαθμίζεται ο επαγγελματικός τους κλάδος.

Η σημερινή κυβέρνηση, δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να εφαρμόσει κατά γράμμα ρύθμιση που εισήγαγε η υπουργός Πολιτισμού επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόδρου.

Με βάση την ρύθμιση ΣΥΡΙΖΑ - Κονιόρδου, την οποία ουσιαστικά επαναλαμβάνει το ΠΔ που υπέγραψε τις προηγούμενες ημέρες ο Μάκης Βορίδης, οι τίτλοι σπουδών όσων αποφοιτούν από ΙΕΚ καλλιτεχνικής εκπαίδευσης μετά το 2003 δεν θεωρούνται ισότιμοι με τα πτυχία των παλαιών ΤΕΙ που στο μεταξύ «ανωτατοποιήθηκαν» στο σύνολό τους από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ξεκάθαρα λοιπόν επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ δεν ελήφθη καμία ειδική μέριμνα για τις σχολές θεάτρου και χορού, που εξακολουθούν και σήμερα να εντάσσονται στην κατηγορία της μεταλυκειακής εκπαίδευσης. Ως εκ τούτου, οι τίτλοι σπουδών που χορηγούν θεωρούνται ισότιμοι με το απολυτήριο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αποκλειστικά και μόνον σε ό,τι αφορά τον διορισμό τους στο Ελληνικό Δημόσιο, με ρητή, μάλιστα, εξαίρεση όταν αφορά πρόσληψη από το υπουργείο Παιδείας για τη διδασκαλία στις εκπαιδευτικές μονάδες.

Οι ηθοποιοί, απόφοιτοι ανώτερων δραματικών σχολών, εξισώνονται με τους αποφοίτους Λυκείου στο Προσοντολόγιο του Δημοσίου, αυτό είναι το αφήγημα και το παραμύθι που πουλάνε απο τον ΣΥΡΙΖΑ για να ξεσηκώσουν αντιδράσεις.

Φυσικά και το παραπάνω είναι παραπληροφόρηση και fake news απο τον φαιδρό και ανήθικο ΣΥΡΙΖΑ, παρερμηνεύοντας, σε κάποια σημεία στα όρια της παραπληροφόρησης, το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο ορίζει τα κριτήρια διορισμού στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ ανά κλάδους και ειδικότητες.

Τι ακριβώς ισχύει για την περίπτωση των ηθοποιών για να τελειώνουμε με το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ. Οι απόφοιτοι των Σχολών Δραματικής Τέχνης εντάχθηκαν στο επίπεδο 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων τον Δεκέμβριο 2015. Το επίπεδο 5 είναι ανώτερο από το επίπεδο 4, στο οποίο υπάγονται οι απόφοιτοι Λυκείου και ένα επίπεδο χαμηλότερα από το επίπεδο 6, στο οποίο υπάγονται οι απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο προσοντολόγιο του Δημοσίου, οι τρεις παραπάνω διακριτές κατηγορίες υπάγονται σε δύο: Δ.Ε. (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) και Π.Ε. (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης). Τα επίπεδο 4 και 5 υπάγονται στο Δ.Ε., χωρίς αυτό να επιφέρει κάποια υποβάθμιση στην αναγνώριση του πτυχίου, ενώ στο Π.Ε. υπάγονται οι απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η παραπάνω κατηγοριοποίηση ίσχυε και στο προηγούμενο Προσοντολόγιο του 2001. Αλλωστε, στο επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα ορίζεται σαφώς ότι στην κατηγορία Δ.Ε. δεν βρίσκονται μόνο οι απόφοιτοι Λυκείου, αλλά και όσοι έχουν Μεταδευτεροβάθμια Εκπαίδευση (επίπεδο 5). Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι έχει μπει μία τάξη στη διαβάθμιση των πτυχίων στην καλλιτεχνική εκπαίδευση. Ενα σύνθετο ζήτημα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δυσκολεύτηκαν να επιλύσουν, δεδομένου ότι, εκτός από τις δύο κρατικές δραματικές σχολές, του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, λειτουργούν και πολλές ιδιωτικές.

Με την άκριτη εξίσωση όλων των πτυχίων, χωρίς να προηγηθεί μελέτη, θα δημιουργούνταν απόφοιτοι δύο ταχυτήτων, μιας και οι ιδιωτικές δομές δεν επιτρέπεται από το άρθρο 16 του Συντάγματος να λειτουργούν ως ανώτατες δομές. Ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, έχει βάλει μπλόκο στην αναθεώρηση του Συντάγματος σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση και παρά τις αντιδράσεις του στο Προσοντολόγιο, ως κυβέρνηση, απλά προχώρησε σε ακόμα μεγαλύτερες ανισότητες.

Το 2017, επί υπουργίας Λυδίας Κονιόρδου, τέθηκε το θέμα της αναγνώρισης του πτυχίου των αποφοίτων των Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης ως ισότιμου με αυτό των αποφοίτων των ΤΕΙ, με το νόμο 4481/2017, αναγνώριζε μόνο τους πτυχιούχους που είχαν λάβει πτυχίο μέχρι τον Ιούνιο του 2003. Ολοι όσοι έλαβαν πτυχίο αργότερα, ακολουθώντας ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα σπουδών, δεν αναγνωρίζονταν ως ισότιμοι.

Το νέο Προσοντολόγιο του Δημοσίου δεν αποτελεί κατάταξη των δραματικών σπουδών (αυτή έχει ήδη γίνει από το 2015). Επίσης δεν επηρεάζονται όσοι προσβλέπουν σε προσλήψεις στο χώρο της εκπαίδευσης, στον οποίο η πρόσληψη δεν γίνεται μέσω ΑΣΕΠ, ενώ για όσους ήδη βρίσκονται στο Δημόσιο δεν υπάρχει καμία αλλαγή.
Ψάχνουν τον 17χρονο Αλβανό που ευθύνεται για τα βίντεο της φρίκης στον βιασμό του 15χρονου


 

Τον δρόμο για τις φυλακές έχουν πάρει πέντε ανήλικοι που κατηγορούνται για τους βιασμούς του 15χρονου μαθητή από το Ίλιον.

Το πρωί της Τρίτης, η Ανακρίτρια Ανηλίκων έκρινε προφυλακιστέους μετά τους πρώτους τρεις και άλλους δύο συλληφθέντες οι οποίοι το Σάββατο είχαν ζητήσει και είχαν λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Μέχρι στιγμής, πέντε από τα οχτώ μέλη της συμμορίας έχουν προφυλακιστεί ενώ ο έκτος αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του.

Τις επόμενες ώρες, αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για τον ανήλικο ο οποίος εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Αστυνομία ενώ εξαφανισμένος παραμένει ο τελευταίος από τους μαθητές που έχει κατονομάσει ο 15χρονος ως βιαστή του.

Πρόκειται για έναν 17χρονο Αλβανό ο οποίος φέρεται να είχε την ιδέα οι νεαροί να καταγράψουν με τα κινητά τους βιασμούς και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαφύγει εκτός Ελλάδας, όπως κάνουν οι περισσότεροι Αλβανοί κακοποιοί για να γλιτώσουν την σύλληψη.Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μέλη εγκληματικής οργάνωσης ΜΚΟ - Μετανάστες μαγαζάκι του ΣΥΡΙΖΑ

 


Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, είπε τα πράγματα με το όνομα τους και ξεκάθαρα.

Ο Κατσαφάδος σχολίασε τις διώξεις που ασκήθηκαν σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση μεταναστών, είπε ότι η διακίνηση μεταναστών και προσφύγων έχει πολλά λεφτά. Έκανε λόγο για ύποπτο ρόλο αρκετών ΜΚΟ και σημείωσε πως εθελοντές κατευθύνουν τα δουλεμπορικά κυκλώματα σε ποια λιμάνια να πάνε τα πλοιάριά τους. Τόνισε πως μέσα σε αυτήν τη διαδικασία υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της Κω είναι αντιμέτωπα με «το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης που είχε σκοπό να παραλαμβάνει στοιχεία πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι επιχειρούσαν παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη είσοδο και διαμονή αυτών στην Ελλάδα, αποστέλλοντας στις αρχές τα πλήρη στοιχεία τους και το ακριβές σημείο εντοπισμού τους στη χώρα, προκειμένου οι τελευταίοι να υπαχθούν στις διαδικασίες ασύλου».

Οι κατηγορίες σε βάρος του ενός έχουν ασκηθεί με την επιβαρυντική περίπτωση της τέλεσης αυτών «κατ’ επάγγελμα, καθώς, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, προκύπτει πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης». Να δούμε τώρα τι θα λένε κάποιοι «δικαιωματιστές» του ΣΥΡΙΖΑ που υπολήπτονταν τους παραπάνω σαν «ευαγγέλιο».
Σε Καστελόριζο, Ρω και Γαύδο ο ΑΓΕΕΘΑ Φλώρος

 Στο Καστελόριζο βρέθηκε απόψε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ολοκληρώνοντας την περιοδεία του σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε Γαύδο, Κρήτη, Κάρπαθο και το εν λόγω νησιωτικό σύμπλεγμα για την ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.Όπως έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο τουίτερ:

7ος σταθμός Καστελόριζο

Στην ΔΑΝ (Διοίκηση Αμυνας Νήσου) Μεγίστης και στο Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ .