Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Μετά την επικίνδυνη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχουμε και την νεολαία ΜεΡΑ25 ζητάει τον αφοπλισμό των αστυνομικών

 


Νεολαίες επικίνδυνες για τα παιδιά μας και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του ΜεΡΑ25 που εκφράζουν την ακροαριστερά στην χώρα.

Η ανεύθυνη και επικίνδυνη νεολαία του Βαρουφάκη, που έφαγε πρόσφατα ακροαριστερό ξύλο και δεν έβαλε μυαλό, προέβη σε μια απίστευτη και περίεργη ανακοίνωσή για το περιστατικό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο την Τετάρτη, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά να αφοπλιστούν οι αστυνομικοί.

Όπως υποστηρίζουν στην ανακοίνωση τους «όπως στο παρελθόν, έτσι και τώρα, η αστυνομία δεν διστάζει να απειλεί με όπλα. Χθες, γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα κίνησης εκφοβισμού από τους Πραιτωριανούς του Κράτους με εικόνες που θυμίζουν το 2019, με την απειλή με υπηρεσιακό περίστροφο από εκτός υπηρεσίας αστυνομικό στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ».

Παραθέτει δε, δήθεν πληροφορίες από φοιτητές, όπως αναφέρει, σύμφωνα με τις οποίες «αστυνομικός που βρισκόταν σε περιπολικό στο αντίθετο ρεύμα της Πατησίων πυροβόλησε 3 φορές στον αέρα, επικαλούμενος αργότερα την αυτοάμυνα ασχέτως από το γεγονός ότι δεν απειλούνταν από κανέναν την δεδομένη στιγμή. Αν και είναι θετική η είδηση ότι έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον των αστυνομικών που επέβαιναν στο όχημα, όμως δεν έχουμε καμία αυταπάτη, δεν πρόκειται να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί από την ΕΛΑΣ και από την Αστική Δικαιοσύνη. Κάτι τέτοιο θα πήγαινε ενάντια στον τρόπο λειτουργίας της αστυνομίας, δηλαδή ενός στρατού κατοχής που μοναδικό στόχο έχει την τρομοκράτηση του αγωνιζόμενου λαού και την προστασία του κεφαλαίου», υποστηρίζει επί λέγει και προσθέτει:

«Τέτοια περιστατικά θα συνεχίζουν να εμφανίζονται όλο και συχνότερα και με όλο και υψηλότερο κίνδυνο για τις ζωές των νέων και των αγωνιστών, όσο τριγύρω μας κυκλοφορούν πάνοπλοι αστυνομικοί-αστακοί που λειτουργούν με την νοοτροπία της συμμορίας. Μόνη απάντηση στην καταστολή και τον τρόμο, ο αφοπλισμός της αστυνομίας και η διάλυση των στρατιωτικοποιημένων ομάδων της».

Εν κατακλείδι, «πρέπει να διασφαλιστούν τα απολύτως βασικά:

-Αναδιοργάνωση ΕΛΑΣ

-Αφοπλισμός Αστυνομίας και κατάργηση στρατιωτικοποιημένων σωμάτων

-Κοινωνικός έλεγχος της εκπαίδευσης και των ΕΔΕ

-Αποχρηματοδότηση με μεταφορά αρμοδιοτήτων και αναδιανομή πόρων

Στεκόμαστε μαζί με όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο, μακριά από εικόνες φρίκης όπως και οι σημερινές, γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς».

Με λίγα λόγια προσέξτε τι θα ψηφίσετε 21 Μαίου γιατί όλα τα νούμερα κάνουν πάρτι σε βάρος της χώρας και της ασφάλειας των πολιτών.



Μητσοτάκης στην Πετρούπολη: Θέλω καλύτερες απολαβές, καλύτερους μισθούς για όλες και για όλους

 


Ο Πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δήμο Πετρούπολης, όπου περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες.

«Το ξέρω καλά ότι οι μισθοί είναι ακόμα χαμηλοί. Ναι, εμείς είμαστε αυτοί που αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό από τα 650 στα 780 ευρώ. Αλλά εγώ δεν θέλω, οι νέες και οι νέοι οι οποίοι είναι σήμερα μαζί μας να προσβλέπουν ότι μια ζωή θα είναι στον κατώτατο μισθό. Θέλω καλύτερες απολαβές, καλύτερους μισθούς για όλες και για όλους», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία, ποιος κρατάει το τιμόνι του σκάφους. Αντιμετωπίσαμε μεγάλες περιπέτειες αυτά τα τέσσερα χρόνια: μεταναστευτική εισβολή, έναν επιθετικό γείτονα, μια πανδημία, ένα πόλεμο στην Ουκρανία, φυσικές καταστροφές, μια μεγάλη ενεργειακή κρίση, μια κρίση πληθωρισμού. Αποδείξαμε, όμως, ότι μπορούμε να κρατάμε το τιμόνι της χώρας σταθερό. Και αποδείξαμε και κάτι ακόμα: ότι μπορούμε να επιστρέφουμε το πλεόνασμα της ανάπτυξης πίσω σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Οι συντάξεις αυξήθηκαν για πρώτη φορά κατά 8% μετά από δώδεκα χρόνια. Και ξέρω ότι υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες.

Το νόμο Κατρούγκαλου, δεν τον ψηφίσαμε εμείς. Από άλλους θα ζητήσετε το λογαριασμό, αυτούς που τώρα υποτίθεται ότι κόπτονται για τους συνταξιούχους και για τη μεσαία τάξη, όταν σας τσάκισαν στους φόρους και σας έκοψαν τις συντάξεις. Από αυτούς να ζητήσετε το λογαριασμό σήμερα, όχι από εμάς», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσα πετύχαμε σε 4 χρόνια μπορούν εύκολα να ανατραπούν – Διεκδικώ ισχυρή εντολή για να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία

«Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όλα αυτά τα οποία πετύχαμε μέσα σε τέσσερα χρόνια, μπορούν εύκολα να ανατραπούν, εάν το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό το οποίο προσδοκούμε.

Εγώ διεκδικώ, ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία για να μπορούμε να συνεχίσουμε αυτήν την πορεία.

Και πρέπει να σας πω ότι σήμερα, στην κάλπη της 21ης Μαΐου, υπάρχει μόνο μία ουσιαστικά πρόταση διακυβέρνησης. Όλα τα υπόλοιπα τα οποία ακούω, δεν βγάζουν ιδιαίτερο νόημα.

«Προοδευτική διακυβέρνηση», λένε κάποιοι, Πρωθυπουργός ο «άγνωστος Χ», λένε κάποιοι άλλοι. Εμείς τους απαντούμε: Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση αν θέλετε να ξέρετε ότι αυτό το οποίο ψηφίζετε, είναι αυτό το οποίο θα έχετε την επόμενη μέρα. Για να μην βρεθείτε μπροστά σε εκπλήξεις.

Γιατί, ξέρετε, μετά την αποχώρηση από την κάλπη, κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται. Και επειδή ακούω επίσης πολλά για διπλές εκλογές, για το τι θα γίνει μετά την 21η Μαΐου. Μία είναι η κάλπη, φίλες και φίλοι. Την 21η Μαΐου η Νέα Δημοκρατία θα είναι πανίσχυρη και μετά όλα θα δρομολογηθούν», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο χαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες

«Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, φίλες και φίλοι, νεοδημοκράτισσες και νεοδημοκράτες, σας ευχαριστώ γι’ αυτή τη θερμή υποδοχή. Πάντα στη δυτική Αθήνα, στην Πετρούπολη, αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου.

Εξάλλου, δεν ξεχνώ ότι είμαι βουλευτής σας, θα είμαι και πάλι υποψήφιος εδώ, στη δυτική Αθήνα, για να κάνουμε πράξη το σχέδιό μας για μία καλύτερη Ελλάδα. Να στοχεύσουμε πιο ψηλά, πιο τολμηρά, να οδηγήσουμε τη χώρα μας πιο μπροστά όπως της αξίζει.

Και χαίρομαι πολύ που μου δίνεται σήμερα η δυνατότητα να ξαναβρεθώ μαζί σας, να σας σφίξω το χέρι. Να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τους αγώνες που έχουμε δώσει μαζί και να σας ζητήσω να συστρατεθούμε όλες και όλοι, όλες οι ηλικίες. Και χαίρομαι που βλέπω σήμερα μαζί μας πάρα πολλούς νέους και νέες, για να δώσουμε τον νικηφόρο αγώνα, να φέρουμε τη Νέα Δημοκρατία ισχυρή και αυτοδύναμη στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Γιατί όλες οι εκλογές είναι κρίσιμες, αλλά αυτές οι εκλογές, φίλες και φίλοι, είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Διότι αυτό το οποίο θα κριθεί στην κάλπη της 21ης Μαΐου θα είναι αν η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται προς το μέλλον με αυτοπεποίθηση και σταθερότητα ή αν θα ξανακυλήσει πίσω.

Αν θα καταφέρουμε να διαφυλάξουμε όλα όσα πετύχαμε αυτή την τετραετία ή αν θα επιστρέψουμε σε ένα περιβάλλον υψηλών φόρων, ανασφάλειας, ανοιχτών συνόρων, μιας Ελλάδας αδύναμης, μιας Ελλάδας την οποία θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας.

Είμαι σίγουρος ότι και εδώ, από τη δυτική Αθήνα, το μήνυμα το οποίο θα εκπέμψει η κάλπη της 21ης Μαΐου θα είναι ισχυρό. Και θα πετύχουμε το στόχο τον οποίον έχω θέσει να είμαστε και εδώ πρώτη δύναμη. Η σημερινή σας εντυπωσιακή παρουσία αυτό πιστοποιεί.

Θέλω να σας ζητήσω αυτόν τον χρόνο που μεσολαβεί από τώρα μέχρι τις εκλογές να πορευτούμε μαζί. Να μιλήσουμε για το σημαντικό έργο το οποίο έχουμε πετύχει και να παρουσιάσουμε στους πολίτες το σχέδιό μας για μία ισχυρότερη Ελλάδα, γι’ αυτά τα οποία θα κάνουμε την επόμενη τετραετία.

Κι έχει μία σημασία, φίλες και φίλοι, σε μία εποχή όπου αμφισβητείται συνολικά η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, όπου οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικής και πολιτών δοκιμάζονται, να θυμίζουμε ότι οι σχέσεις εμπιστοσύνης χτίζονται πρώτα και πάνω απ’ όλα στην αξιοπιστία λόγων και πράξεων. Και να θυμηθούμε όλα όσα είχαμε υποσχεθεί το 2019 και να έρθουμε να κάνουμε έναν ειλικρινή απολογισμό, αν αυτά τα οποία σας είχα πει και για τα οποία είχα δεσμευθεί τα πετύχαμε.

Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι παρά τις μεγάλες φουρτούνες τις οποίες έπρεπε να διαχειριστούμε, και δεν ήταν και λίγες, η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές δεσμεύσεις που σας δώσαμε.

Σας είχαμε πει ότι θα μειώσουμε τους φόρους και μειώσαμε τους φόρους. Σας είχαμε πει ότι θα φέρουμε επενδύσεις και φέραμε επενδύσεις. Σας είχαμε πει ότι θα στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημα και το κάναμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Σας είχα υποσχεθεί μια χώρα πιο ασφαλή, μια χώρα πιο σταθερή και η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που θωράκισε τα σύνορα και αντιμετώπισε στην πράξη το προσφυγικό πρόβλημα.

Εμείς είμαστε αυτοί που ενισχύσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και αλλάξαμε τις ισορροπίες και ξανακάναμε την Ελλάδα μια χώρα ισχυρή, μια χώρα αξιόπιστη στη γειτονιά μας.

Όλα αυτά πρέπει να τα θυμίζουμε στους πολίτες. Όχι για να πανηγυρίζουμε -διότι ξέρουμε ότι έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα- αλλά γιατί μόνο έτσι θα μας εμπιστευτούν και πάλι και θα πιστέψουν αυτά τα οποία θα τους πούμε ότι θα κάνουμε τη δεύτερη τετραετία.

Και ξέρω, φίλες και φίλοι, πολύ καλά ότι δεν μετατρέψαμε την Ελλάδα μέσα σε τέσσερα χρόνια από μια προβληματική χώρα σε παράδεισο. Και ξέρω ότι υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα.

Το ξέρω καλά ότι οι μισθοί είναι ακόμα χαμηλοί. Ναι, εμείς είμαστε αυτοί που αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό από τα 650 στα 780 ευρώ. Αλλά εγώ δεν θέλω, οι νέες και οι νέοι οι οποίοι είναι σήμερα μαζί μας να προσβλέπουν ότι μια ζωή θα είναι στον κατώτατο μισθό. Θέλω καλύτερες απολαβές, καλύτερους μισθούς για όλες και για όλους.

Ξέρω, ότι έχουμε ακόμα προβλήματα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Παρά τις πολύ μεγάλες περιπέτειες που έπρεπε να διαχειριστούμε, αντέξαμε στην πανδημία, κρατηθήκαμε όρθιοι. Υπάρχουν, όμως, ακόμα ελλείψεις.

Και ακούω με πολλή προσοχή αυτά τα οποία μου είπε ο Δήμαρχος. Και επειδή εγώ ξέρετε τις δεσμεύσεις μου τις τηρώ, θα φροντίσω να λύσω και το ζήτημα της στελέχωσης εδώ των γιατρών που αντιμετωπίζετε στην Πετρούπολη. Και θα μιλήσω άμεσα με το Υπουργείο Υγείας για να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε.

Ξέρουμε, λοιπόν, ότι έχουμε ακόμα πολλά προβλήματα μπροστά μας. Ξέρουμε επίσης -και αυτό θέλω να το συγκρατήσετε, γιατί έχει νομίζω τη δική του ξεχωριστή σημασία- ότι οι διεθνείς περιπέτειες και οι διεθνείς φουρτούνες δεν πρόκειται να σταματήσουν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία, ποιος κρατάει το τιμόνι του σκάφους. Αντιμετωπίσαμε μεγάλες περιπέτειες αυτά τα τέσσερα χρόνια: μεταναστευτική εισβολή, έναν επιθετικό γείτονα, μια πανδημία, ένα πόλεμο στην Ουκρανία, φυσικές καταστροφές, μια μεγάλη ενεργειακή κρίση, μια κρίση πληθωρισμού.

Αποδείξαμε, όμως, ότι μπορούμε να κρατάμε το τιμόνι της χώρας σταθερό. Και αποδείξαμε και κάτι ακόμα: ότι μπορούμε να επιστρέφουμε το πλεόνασμα της ανάπτυξης πίσω σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Για σκεφτείτε, 9 δισεκατομμύρια δώσαμε συνολικά για να στηρίξουμε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, για επιχειρήσεις και για νοικοκυριά. Παραπάνω από 40 δισεκατομμύρια δώσαμε για να στηρίξουμε την κοινωνία, στη διάρκεια της πανδημίας. Και τώρα που η οικονομία αναπτύσσεται μπορούμε να υλοποιούμε το υπόλοιπο μέρος του προεκλογικού μας προγράμματος.

Μου μιλήσατε για τις συντάξεις. Οι συντάξεις αυξήθηκαν για πρώτη φορά κατά 8% μετά από δώδεκα χρόνια. Και ξέρω ότι υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες.

Το νόμο Κατρούγκαλου, δεν τον ψηφίσαμε εμείς. Από άλλους θα ζητήσετε το λογαριασμό, αυτούς που τώρα υποτίθεται ότι κόπτονται για τους συνταξιούχους και για τη μεσαία τάξη, όταν σας τσάκισαν στους φόρους και σας έκοψαν τις συντάξεις. Από αυτούς να ζητήσετε το λογαριασμό σήμερα, όχι από εμάς.

Και για την προσωπική διαφορά, που ξέρω ότι είναι μία χρόνια εκκρεμότητα, κάναμε μία πρώτη κίνηση. Δώσαμε από 200 έως 300 ευρώ για να μπορέσουμε κάπως να ανακουφίσουμε τους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση. Και εδώ είμαστε μετά τις εκλογές να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και για αυτήν την περίπτωση.

Όλα αυτά λοιπόν, φίλες και φίλοι, θέλω να τα θυμηθείτε. Το πώς αλλάζει η Ελλάδα, το πώς αλλάζει με γρήγορο ρυθμό σε όλα τα μέτωπα και πως αυτή η πορεία -και θέλω να επιμείνω σε αυτό- πρέπει να διασφαλιστεί.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όλα αυτά τα οποία πετύχαμε μέσα σε τέσσερα χρόνια, μπορούν εύκολα να ανατραπούν, εάν το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό το οποίο προσδοκούμε.

Εγώ διεκδικώ, ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία για να μπορούμε να συνεχίσουμε αυτήν την πορεία.

Και πρέπει να σας πω ότι σήμερα, στην κάλπη της 21ης Μαΐου, υπάρχει μόνο μία ουσιαστικά πρόταση διακυβέρνησης. Όλα τα υπόλοιπα τα οποία ακούω, δεν βγάζουν ιδιαίτερο νόημα.

«Προοδευτική διακυβέρνηση», λένε κάποιοι, Πρωθυπουργός ο «άγνωστος Χ», λένε κάποιοι άλλοι. Εμείς τους απαντούμε: Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση αν θέλετε να ξέρετε ότι αυτό το οποίο ψηφίζετε, είναι αυτό το οποίο θα έχετε την επόμενη μέρα. Για να μην βρεθείτε μπροστά σε εκπλήξεις.

Γιατί, ξέρετε, μετά την αποχώρηση από την κάλπη, κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται. Και επειδή ακούω επίσης πολλά για διπλές εκλογές, για το τι θα γίνει μετά την 21η Μαΐου. Μία είναι η κάλπη, φίλες και φίλοι. Την 21η Μαΐου η Νέα Δημοκρατία θα είναι πανίσχυρη και μετά όλα θα δρομολογηθούν.

Αυτή είναι η κάλπη που θα καθορίσει τελικά τις εξελίξεις. Το λέω διότι υπάρχουν διάφοροι οι οποίοι σου λένε «δεν βαριέσαι, επειδή σίγουρα θα έχουμε δεύτερες εκλογές, να μη ψηφίσουμε στην πρώτη κάλπη, στην πρώτη κάλπη να ψηφίσουμε κάποιους άλλους, να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας».

Είναι μεγάλο λάθος. Η 21η Μαΐου είναι η κάλπη που θα τα κρίνει όλα. Σε αυτή την κάλπη θα τα δώσουμε όλα. Και σε αυτή την κάλπη θα κερδίσουμε. Για το καλό όχι της παράταξης, για το καλό της πατρίδας. Για να συνεχίσουμε αυτή τη δουλειά την οποία έχουμε ξεκινήσει.

Πριν έρθω εδώ να σας σφίξω το χέρι και να μοιραστώ μαζί σας δύο σκέψεις, βρέθηκα σε ένα σχολείο στους Αγίους Αναργύρους. Και είδα στην πράξη την καταπληκτική δουλειά που κάνουν οι καινούριοι ψηφιακοί διαδραστικοί πίνακες.Αυτοί οι διαδραστικοί πίνακες μέσα στον επόμενο χρόνο θα μπουν σε όλες τις ελληνικές τάξεις από την Ε’ δημοτικού και πάνω και θα αλλάξουν τελείως την εμπειρία της εκπαίδευσης για τα παιδιά μας.

Είδα παιδιά χαμογελαστά, τα οποία βλέπουν ξανά το μάθημα ως μία ευχαρίστηση, ως ένα παιχνίδι. Όλα αυτά είναι οι επενδύσεις που κάνουμε γι’ αυτούς που αγωνιζόμαστε περισσότερο από όλους. Για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας, για την επόμενη γενιά.

Διότι εγώ δεν μπορώ να δεχτώ ότι σήμερα τα κορίτσια και τα αγόρια τα οποία θα έρθουν να ψηφίσουν για πρώτη φορά σε αυτή την κάλπη θα αισθάνονται ότι το μέλλον τους θα είναι πιο σκοτεινό από το μέλλον των γονιών τους. Δεν πρέπει να είναι έτσι. Γι’ αυτούς δουλεύουμε, γι’ αυτές δουλεύουμε, γι’ αυτούς πρώτα και πάνω απ’ όλα εργαζόμαστε.

Και θέλω να ζητήσω ειδικά από τη νέα γενιά να στρίψει το βλέμμα της μακριά από την αποχή. Να συμμετέχει στα κοινά, να κρίνει, να αξιολογήσει και να συμμετέχει στην πολιτική διαδικασία. Χρειαζόμαστε αυτή τη δυναμική ενέργεια της νεολαίας. Είμαι σίγουρος ότι η νεολαία, όταν γνωρίσει αυτά τα οποία έχουμε κάνει και αυτά τα οποία θέλουμε να κάνουμε θα εμπιστευθεί και αυτή τη Νέα Δημοκρατία. Γιατί, επαναλαμβάνω, εμείς είμαστε εκείνη η δύναμη η οποία μπορεί πραγματικά τη χώρα να την πάει πιο ψηλά και να την πάει πιο μπροστά.

Και καθώς, φίλες και φίλοι, πλησιάζουμε πια στην επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, θέλω να σας πω εδώ από την Πετρούπολη -προφανώς θα ξαναβρεθώ εδώ μαζί σας στη δυτική Αθήνα, θα κάνουμε μια πολύ μεγάλη, μια πολύ εντυπωσιακή ακόμα συγκέντρωση, αν και η δική σας παρουσία πραγματικά σήμερα με έχει αφήσει άφωνο.

Αλλά θέλω ο καθένας και η κάθε μια από εσάς να κάνετε το δικό σας αγώνα. Δεν θα κουραστώ να το λέω: τις εκλογές δεν τις κερδίζουμε εμείς. Τις εκλογές τις κερδίζετε εσείς. Ο καθένας και η κάθε μία. Μπορεί να γνωρίζετε κάποιον ο οποίος μας ψήφισε το 2019 και τώρα μπορεί να έχει δεύτερες σκέψεις αν πρέπει να μας εμπιστευθεί ή κάποιους οι οποίοι δεν μας ψήφισαν το 2019 και σκέφτονται να μας ψηφίσουν για πρώτη φορά επειδή είδαν, βλέπουν, κρίνουν και συγκρίνουν.

Εσείς κερδίζετε τις εκλογές. Όλοι μαζί, η ηγεσία μαζί με τα κομματικά μας στελέχη, μαζί με τους παλιούς, μαζί με τους νέους φίλους πρέπει να στείλουμε αυτό το μήνυμα, ότι αυτή η προσπάθεια την οποία ξεκινήσαμε όλοι μαζί το 2019 πρέπει να συνεχιστεί, αξίζει να συνεχιστεί.

Η Ελλάδα σήμερα είναι μια πολύ πιο ισχυρή χώρα. Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι ήμασταν πριν από τέσσερα χρόνια και θέλω να σκεφτείτε μαζί μου πόσα περισσότερα μπορούμε να κάνουμε αν έχουμε και μία τετραετία χωρίς να πρέπει να διαχειριζόμαστε κάθε μέρα κι από μία νέα κρίση.

Θα τα πετύχουμε λοιπόν όλα αυτά, θα κερδίσουμε, θα ξαναφέρουμε τη Νέα Δημοκρατία ισχυρή και θα είμαστε εδώ πάλι στη δυτική Αθήνα να γιορτάσουμε μια μεγάλη νίκη.

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ για το χειροκρότημά σας, για την παρουσία σας, για τη δύναμη που μου δίνετε. Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση σε όλες και σε όλους.

Να είστε καλά, ευχαριστώ πολύ».



Ξανά τα ίδια στην ΑΣΟΕΕ κακοποιοί βγήκαν από το κτίριο σπάνε καίνε και τρομοκρατούν

 


Η ΑΣΟΕΕ ένα ξέφραγο αμπέλι, με ευθύνη του Θεοδωρικάκου, και της Κεραμέως!!

Που είναι η πανεπιστημιακή αστυνομία;

Γιατί παραμένει γιάφκα κακοποιών η ΑΣΟΕΕ;

Νέος γύρος επεισοδίων σημειώνεται στην ΑΣΟΕΕ αυτή την ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα πετούν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις και έχουν στήσει οδοφράγματα επί της οδού Πατησίων, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Σημειώνουμε ότι εχθές κανένας κακοποιός δεν συνελήφθη και πήγαν όλοι οπίσω στην γιάφκα της ΑΣΟΕΕ, αντίθετα συνελήφθη ένας αστυνομικός!!!



Ο Τσίπρας το 2015 μας ................ με ρομαντισμό λέει ο Μουζάλας

 



Είναι γνωστό ότι πριν από  κάθε σεξουαλική πράξη χρειάζεται και λίγο ρομάντζο μεταξύ των ζευγαριών για να σπάσει ο πάγος.

Έτσι σκέφτηκε ο Τσίπρας λέγοντας θα τους................... αλλά θα το κάνω ρομαντικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως και να υπερέβαλε σε αυτά που έλεγε το 2015, παραδέχτηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην υπουργός του Αλέξη Τσίπρα, Γιάννης Μουζάλας.

Ο πρώην υπουργός μιλώντας στο «Attica Tv», είπε μεταξύ άλλων ότι η υπερβολή αυτή να ήταν ίσως και λόγω ρομαντισμού και γελάει ο κόσμος μαζί του.

Η ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν: «Σας εμπιστεύεται ο κόσμος; γιατί το 2015 λέγατε με ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργήσετε το μνημόνιο. Λέγατε σεισάχθεια για τα δάνεια. Τελικά εσείς νομοθετήσατε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Φτιάξατε ένα πλαίσιο να έρθουν funds και οι servicers και τώρα κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι κάνει τους πλειστηριασμούς και έχει αφήσει τους δανειολήπτες στα χέρια, στα νύχια των funds».

Με τον Γιάννη Μουζάλα, να απαντά συγκεκριμένα: «Έχετε δίκιο για το 2015, νομίζω και εγώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη δυσκολία που βρέθηκε όντως πρώτη φορά κυβέρνηση υπερέβαλε σε αυτά τα οποία έλεγε. Πιθανώς ρομαντισμός λέω εγώ, ο άλλος μπορεί να πει δεν είχαμε ιδέα, ό,τι και να πείτε δεν έχει σημασία».



Αριστερός καθηγητής για Τσίπρα: Είναι αναξιόπιστος


Αναξιόπιστοι στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν το λέει οποισδήποτε, αλλά ο αριστερός ομότιμος καθηγητής της Κοινωνικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Κύρκος Δοξιάδης.

Ο ομότιμος καθηγητής της Κοινωνικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Κύρκος Δοξιάδης, σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των συντακτών» είπε ξακάθαρα τους προβληματισμούς του για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ που τους θεωρεί αναξιόπιστους.

Οομότιμος καθηγητής Κύρκος Δοξιάδης, σε άρθρο του με τίτλο «Η αξιοπιστία της Αριστεράς», επισημαίνει ότι από την τελευταία δημοσκόπηση της Prorata (παρότι φιλική εταιρία ερευνών στον ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει πάντα κάτι παραπάνω στον ΣΥΡΙΖΑ), που έγινε κατά το χρονικό διάστημα 24-28 Μαρτίου 2023, προκύπτουν δύο ανησυχητικά αποτελέσματα για τον ΣΥΡΙΖΑ:

-Πρώτον, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καρπώνεται οφέλη από το δυστύχημα των Τεμπών γιατί οι Έλληνες του καταλογίζουν ευθύνες.

«...ως προς το επίμαχο ζήτημα της συγκυρίας που είναι το δυστύχημα των Τεμπών, τα αποτελέσματα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ανησυχητικά.

Στην ερώτηση «Για την τραγωδία στα Τέμπη τι μερίδιο ευθύνης φέρουν οι παρακάτω κυβερνήσεις;», τα ποσοστά της απάντησης «Πολύ μεγάλη/Μεγάλη ευθύνη» έχουν ως εξής: Πρώτη με 86% η (τωρινή) κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη 2019-2023 (αναμενόμενο) και ακολουθούν ΜΑΖΙ στη δεύτερη θέση με 64% η καθεμία η κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά 2012-2015 και η κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα 2015-2019! Ιστορικά δηλαδή, ανεξάρτητα από την παρούσα κατάσταση, η κυβέρνηση της Αριστεράς θεωρείται τουλάχιστον το ίδιο υπεύθυνη με τη Δεξιά όσον αφορά την τραγική κατάσταση των σιδηροδρόμων», γράφει χαρακτηριστικά.

-Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θεωρούνται πιο αναξιόπιστοι και ασυνεπείς από τη ΝΔ

«Ισως πιο ανησυχητικό όμως είναι κάποιο άλλο στοιχείο, καθ’ ότι γενικότερης σημασίας. Στην ερώτηση «Πόσο αξιόπιστο ή αναξιόπιστο θεωρείτε ότι είναι το κάθε ένα από τα παρακάτω κόμματα;», την απάντηση «Αναξιόπιστο» δίνουν 61% για τη Ν.Δ. και 69% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Και στην ερώτηση «Πόσο συνεπής είναι απέναντι σε όσα λέει και υπόσχεται;», την απάντηση «Οχι ιδιαίτερα/Καθόλου» παίρνουν κατά 60% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατά 73% ο Αλέξης Τσίπρας. Υστερα από όλα τα σκάνδαλα και τις κραυγαλέες αναντιστοιχίες λόγων και έργων της παρούσας κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του θεωρούνται πιο αναξιόπιστοι και ασυνεπείς από τη Ν.Δ., γράφει ο Κύρκος Δοξιάδης στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Στη συνέχεια, ο ομότιμος καθηγητής και αρθρογράφος παραθέτει τα αίτια της αναξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ που ανιχνεύεται στις δημοσκοπήσεις. Όπως αναφέρει, ο κόσμος δεν έχει ξεχάσει την ασυνέπεια και αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ όταν εφάρμοσε μνημονιακές πολιτικές, ενώ είχε υποσχεθεί το αντίθετο.

«Το είχαμε επισημάνει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν και έχει επιβεβαιωθεί από σχετικές ποσοτικές έρευνες. Τη μεγάλη καθίζηση της δημοτικότητάς του ο ΣΥΡΙΖΑ την έπαθε κατά τους πρώτους μήνες του 2016, όταν είχε αρχίσει να εφαρμόζει μνημόνιο. Δεδομένου όμως ότι έχουν παρέλθει 7 και πλέον χρόνια από τότε, φαίνεται πως οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις εκείνης της κατάστασης για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ βαθύτερες και δεν περιορίζονται στην αναμενόμενη δυσαρέσκεια από την εφαρμογή μιας ιδιαίτερα επαχθούς οικονομικής πολιτικής. Η βαθύτερη απογοήτευση του κόσμου είχε να κάνει ακριβώς με το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε ασυνεπής και αναξιόπιστος. Είχε υποσχεθεί ότι θα αποκρούσει αποτελεσματικά τις μνημονιακές πολιτικές και δεν το έπραξε».

Για τον ομότιμο καθηγητή Κ. Δοξιάδη η ανάκτηση αξιοπιστίας από τον ΣΥΡΙΖΑ «είναι δύσκολο έργο» και η λύση θα ήταν «να υπόσχεται μόνο πράγματα που μπορεί να κάνει». Προτρέπει, μάλιστα, την αξιωματική αντιπολίτευση να πείσει απλώς τον κόσμο να «πως όντως, ως κυβέρνηση, θα εφαρμόσει ως πρώτες προτεραιότητες: επανακρατικοποιήσεις και πάταξη της αισχροκέρδειας».

Και καταλήγει με τις εξής παραινέσεις στον «αναξιόπιστο» ΣΥΡΙΖΑ:

«Τούτο είναι λοιπόν το «κρίμα» που ακόμη κουβαλάει στη ράχη του ο ΣΥΡΙΖΑ. Η επανάκτηση –ή, ακριβέστερα ίσως, η εξ αρχής συγκρότηση– της εικόνας αξιόπιστου κόμματος είναι δύσκολο έργο, που όμως μπορεί να έχει αφετηρία μια απλή συνταγή: να υπόσχεται μόνο πράγματα που μπορεί να κάνει. Κατά τρόπο πειστικό, δηλαδή κυρίως συγκεκριμένο, εννοείται. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση της Prorata, στα «σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα σήμερα», η ακρίβεια εξακολουθεί σταθερά να κατέχει την πρώτη θέση. Σύμφωνα με την ανάλυση της Αριστεράς, η ακρίβεια οφείλεται κυρίως στις ιδιωτικοποιήσεις και στην αισχροκέρδεια. Ας πείσει λοιπόν τον κόσμο πως όντως, ως κυβέρνηση, θα εφαρμόσει ως πρώτες προτεραιότητες: επανακρατικοποιήσεις και πάταξη της αισχροκέρδειας».





Κανελλόπουλος: Τον «αδειάζουν» τα αδέλφια του για Κασιδιάρη

 



Με κοινή τους δήλωση, τα τρία αδέλφια του Αναστάσιου Κανελλόπουλου «αδειάζουν» τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την επιλογή του να συμπράξει με το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή τους οι τρεις επιφανείς νομικοί τονίζουν ότι η οικογένεια Κανελλόπουλου ήταν πάντα δημοκρατική και τονίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις πρόσφατες πολιτικές πρωτοβουλίες και επιλογές του αδελφού τους.

Ανακοίνωση των αδελφών του Αναστάσιου Κανελλόπουλου για την εμπλοκή του στο κόμμα Κασιδιάρη

Προς ενημέρωση όλων, σε σχέση με την επιλογή του αδερφού μας, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, που αποτελεί αντικείμενο δημοσιογραφικού σχολιασμού, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα κατωτέρω:

Οι δημοκρατικές μας πεποιθήσεις, τα πιστεύω μας και η μακρόχρονη, θετική και επωφελής διαδρομή μας στην κοινωνία είναι γνωστό σε όλους, όσους γνωρίζουν τις δημόσια εκπεφρασμένες θέσεις και απόψεις μας, ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις πρόσφατες πολιτικές πρωτοβουλίες και επιλογές του αδερφού μας.

Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε εμμέσως τις σκέψεις και επιλογές του να δραστηριοποιηθεί πολιτικά με τον τρόπο που αναφέρεται στα πρόσφατα δημοσιεύματα, του γνωστοποιήσαμε ευθέως τις αντιρρήσεις μας, με την ελπίδα αποτροπής του. Όταν οι επιλογές του αυτές δημοσιοποιήθηκαν, αποτελώντας αντικείμενο δημοσιογραφικής ενημέρωσης, εκφράσαμε εκ νέου, με κάθε δυνατό τρόπο, την πλήρη αντίθεσή μας.

Με δεδομένη όμως την έκταση που έχουν ήδη λάβει τα σχετικά δημοσιεύματα, και για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, είτε εκ πλάνης είτε συνειδητά, ότι ταυτιζόμαστε με επιλογές που είναι αντίθετες προς τα δημοκρατικά μας πιστεύω, οφείλουμε και δια της παρούσης μας να εκκαθαρίσουμε τη θέση μας δημοσίως προς τούτο, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχουμε καμία σχέση με επιλογές που συναντούν τη ρητή μας διαφωνία.

Η αδερφική σχέση δεν επιτρέπει πολιτικές ταυτίσεις, ούτε δικαιολογεί αντίστοιχες κρίσεις και συλλογισμούς.

Αθήνα, 5 Απριλίου 2023

ΟΙ ΔΗΛΟΥΝΤΕΣ

1. Δημήτριος Κανελλόπουλος, επίτιμος Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.

2. Θεόδωρος Κανελλόπουλος, εν ενεργεία Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.

3. Αθανάσιος Κανελλόπουλος, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.



Συμμετοχή του Πρωθυπουργού στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Ήπειρο του 2030

 



O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη και μίλησε το μεσημέρι στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Ήπειρο του 2030, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 380 έργα και παρεμβάσεις, προϋπολογισμού 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.


«Αυτό το οποίο έχουμε καταφέρει να εκπονήσουμε από κοινού με την Περιφέρεια και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι τίποτα άλλο από έναν οδικό χάρτη για την Ήπειρο του 2030. Ένα κοινό σχέδιο δράσης που περιγράφει το δρόμο τον οποίον θέλουμε να διαβούμε μαζί προκειμένου να κάνουμε την Ήπειρο από ουραγό που ήταν στην ανάπτυξη και σε μία σειρά από άλλους δείκτες, πραγματικό πρωταγωνιστή και όχι μόνο στην ανάπτυξη αλλά και στην κοινωνική συνοχή, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ποιότητα ζωής», ανέφερε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στη διάρκεια της εκδήλωσης.


«Όταν μιλάμε για ανάπτυξη, ειδικά σε μια Περιφέρεια σαν την Ήπειρο, δεν θα κουραστώ να το πω, πρέπει να βλέπουμε ένα τετράγωνο το οποίο συνδέει τον τουρισμό με την προστασία του περιβάλλοντος, με τον πολιτισμό και με τον πρωτογενή τομέα. Συμπληρώστε σε αυτό μια σειρά από σημαντικές επενδύσεις, οι οποίες γίνονται στην μεταποίηση. Και διαπιστώνουμε πραγματικά ότι η Ήπειρος μπορεί να αναπτύξει μια τέτοια δυναμική, που να της επιτρέψει να κλείσει την αναπτυξιακή “ψαλίδα” με άλλες Περιφέρειες της πατρίδας μας. Γι’ αυτό και είμαι πολύ αισιόδοξος για τις προοπτικές της Περιφέρειας, ειδικά από τη στιγμή που θα ολοκληρώσουμε και τα σημαντικά έργα υποδομής», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Αναφερόμενος στις επενδύσεις στον τομέα της τεχνολογίας που έχουν γίνει στην περιοχή των Ιωαννίνων, λειτουργώντας ως αναπτυξιακός πυλώνας, ο Πρωθυπουργός σημείωσε: «Ποιος θα το περίμενε ότι ξένες εταιρείες τεχνολογίας θα έρχονταν στα Γιάννενα, ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας αναπτύσσονται με έδρα τα Γιάννενα. Δεν θέλουν να φύγουν από τα Γιάννενα. Γιατί είναι στα Γιάννενα; Όχι μόνο γιατί είναι μια πανέμορφη πόλη που μπορεί κανείς να φεύγει το απόγευμα και να πηγαίνει στο βουνό ή να περνάει τα σαββατοκύριακα του χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνεται πολύ από την πόλη. Γιατί υπάρχει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και αυτό το ανθρώπινο δυναμικό το προσφέρει το Πανεπιστήμιο σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους. Άρα, η σύνδεση της δουλειάς που γίνεται στο Πανεπιστήμιο με τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής είναι μια κρίσιμη πρόκληση για την επόμενη μέρα».


Να μας αξιολογήσουν οι πολίτες και να συγκρίνουν το έργο μας με την προηγούμενη τετραετία


«Θα ήθελα πραγματικά οι πολίτες της Ηπείρου να αξιολογήσουν αντικειμενικά αυτά για τα οποία μιλήσαμε σήμερα, να δουν όλο το έργο το οποίο έχει γίνει αυτή την τετραετία και πράγματι είναι πάρα πολύ πυκνό και το είδατε σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής που ακούσατε σήμερα. Να συγκρίνουν το έργο αυτό το οποίο έγινε με το τι έγινε την προηγούμενη τετραετία.


Δεν μιλάω για τις εθνικές πολιτικές, μιλάω γι’ αυτά τα οποία έγιναν, εδώ, στην Ήπειρο. Και να συγκρίνουν, επίσης, ποιος τελικά έχει σχέδιο για το μέλλον. Δεν αναφέρομαι σε αφηρημένες ιδέες που περιορίζονται σε κάποια “τσιτάτα” τα οποία μερικές φορές, τις περισσότερες φορές, παραπληροφορούν τους πολίτες. Ποιος έχει πραγματικό σχέδιο, ποιος έχει όραμα και ποιος έχει και το πάθος που χρειάζεται -τολμώ να πω- για να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


«Πιστεύω βαθιά στην περιφερειακή ανάπτυξη, πιστεύω ότι η περιφερειακή ανάπτυξη είναι η έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής δικαιοσύνης, ώστε κάθε παιδί στην πατρίδα μας, ασχέτως αν γεννιέται σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο ή στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής περιφέρειας, να μπορεί να έχει τις ίδιες ευκαιρίες και το ίδιο δικαίωμα στην ατομική προκοπή, για να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον πιο χαμογελαστά», τόνισε, κλείνοντας, ο Πρωθυπουργός.


380+ έργα και παρεμβάσεις, προϋπολογισμού 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ


Το πρόγραμμα εδράζεται σε τέσσερις άξονες: τη δημιουργία σύγχρονων δικτύων και υποδομών για την αναπτυξιακή βελτίωση των συνδέσεων και της ασφάλειας των μετακινήσεων, την υλοποίηση έργων για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την πράσινη μετάβαση, την υλοποίηση επενδύσεων που προσδίδουν μεγαλύτερη αξία στην περιοχή και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.


Στον πυλώνα των υποδομών και των δικτύων, ο φάκελος περιλαμβάνει την επέκταση της Ιόνιας Οδού στο τμήμα Ιωάννινα – Κακαβιά, προϋπολογισμού 310 εκατομμυρίων ευρώ, την αξιοποίηση του αεροδρομίου των Ιωαννίνων από το Υπερταμείο, μέσω παραχώρησης για την υλοποίηση επενδύσεων και την αξιοποίηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ του λιμένα της Ηγουμενίτσας, με παράλληλη αναβάθμισή του μέσω λιμενικών και υδραυλικών έργων, παρεμβάσεων στην οδοποιία και εργασιών στις εγκαταστάσεις.


Προβλέπεται επίσης σειρά οδικών έργων, όπως ο μεγάλος δακτύλιος των Ιωαννίνων, η παράκαμψη της Νικόπολης, χάρη στην οποία θα αναδειχθεί το ομώνυμο αρχαιολογικό πάρκο και η επαρχιακή οδός στο τμήμα Ζωτικό – Σιστρούνι. Σε εξέλιξη είναι, ταυτόχρονα, έργα ύδρευσης για τις περιοχές της Πρέβεζας, της Άρτας και της Λευκάδας, που θα καλύπτουν όλα τα στάδια της υδροληψίας, της μεταφοράς και της διανομής.


Όσον αφορά την υποστήριξη του αγροτικού τομέα, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα νέων γεωργών ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ απευθύνεται σε περισσότερους από 2.000 δικαιούχους ενώ δρομολογούνται έργα αγροτικής οδοποιίας ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ.


Επίσης, πρόκειται να υλοποιηθούν συναφή αρδευτικά έργα, που με την περάτωση του φράγματος Κομποτίου θα ενισχύσουν το έργο 6.000 αγροτών. Στο σχέδιο περιλαμβάνεται ακόμα η ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου μέσης και χαμηλής πίεσης στα Ιωάννινα, την Άρτα, την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα, για την εξυπηρέτηση οικιακών πελατών, εμπορικών καταστημάτων αλλά και βιομηχανικών μονάδων.


Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, το αναπτυξιακό σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, προϋπολογισμού 49 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2024. Το Πάρκο θα λειτουργήσει πυρήνα καινοτομίας που, σε συνδυασμό με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το οικοσύστημα τεχνολογικών εταιρειών που ήδη δραστηριοποιείται στην περιοχή, θα τονώσει τον κλάδο και θα προσελκύσει περαιτέρω επενδύσεις για την έρευνα και την υψηλή τεχνολογία.


Ο τέταρτος άξονας αποβλέπει στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, με έμφαση σε έργα για την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τη διαχείριση απορριμμάτων.


Στο χαρτοφυλάκιο του προγράμματος έχουν ενταχθεί παρεμβάσεις για τη συντήρηση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης και των ιδρυμάτων της Πρέβεζας, της Άρτας και των Φιλιατών, ενώ προβλέπεται εκσυγχρονισμός του βιοϊατρικού εξοπλισμού. Ανάλογα έργα προβλέπονται για τα κέντρα υγείας της περιοχής.


Στο μέτωπο της παιδείας προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η στέγαση εργαστηρίων των δύο νέων Τμημάτων, Τεχνολογίας Υλικών και Βιοτεχνολογίας, συν έργα για τη συντήρηση και την αναβάθμιση εγκαταστάσεων του ΑΕΙ.


Για τον πολιτισμό, ο φάκελος περιλαμβάνει τη συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη του θεάτρου και των άλλων μνημείων του ιερού της Δωδώνης και εργασίες στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης.


Παράλληλα, στο τελικό μελετητικό στάδιο βρίσκεται το έργο για την ολοκληρωμένη διαχείριση των λυμάτων του Δήμου Ιωαννιτών, με στόχο την προστασία της λίμνης Παμβώτιδας, που περιλαμβάνει την επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Ιωαννίνων, ενώ τον Μάρτιο τέθηκε σε λειτουργία μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων δυναμικότητας 105.000 τόνων.


Στην παρουσίαση μίλησαν για τους τομείς ευθύνης τους, κατά σειρά, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο Υφυπουργός αρμόδιος για τις Υποδομές Γιώργος Καραγιάννης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, η Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Τουριστικής Εκπαίδευσης και Ειδικών Μορφών Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Ζέττα Μακρή και ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική Λευτέρης Οικονόμου. Προλόγισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. Την παρουσίαση συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.




Ολόκληρη η ομιλία του Πρωθυπουργού


Κύριε Πρόεδρε της Βουλής, κ. Περιφερειάρχα, αγαπητοί συνάδελφοι στην κυβέρνηση και στη Βουλή, κύριοι Δήμαρχοι, κυρίες και κύριοι,


Ένας αγαπημένος συγγραφέας, Βρετανός, του Προέδρου της Βουλής, ο Όσκαρ Ουάιλντ, έγραφε πολύ ωραία αποφθέγματα, τα οποία εξακολουθούν να είναι επίκαιρα. Κι έλεγε ότι «όταν έχεις εξαντλήσει το θέμα σου, έχεις εξαντλήσει και το ακροατήριό σου». Εν προκειμένω εξαντλήσαμε το ακροατήριο χωρίς να έχουμε εξαντλήσει το θέμα μας.


Ζητώ συγγνώμη γι’ αυτή την παρατεταμένη παρουσίαση, σας κουράσαμε λίγο, αλλά πιστεύω ότι άξιζε τον κόπο να περιγράψουμε σε αδρές γραμμές αυτό το οποίο έχουμε καταφέρει να εκπονήσουμε από κοινού με την Περιφέρεια και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που δεν είναι τίποτα άλλο από έναν οδικό χάρτη για την Ήπειρο του 2030.


Ένα κοινό σχέδιο δράσης, όπως είπε και ο Θανάσης, που περιγράφει το δρόμο τον οποίον θέλουμε να διαβούμε μαζί προκειμένου να κάνουμε την Ήπειρο από ουραγό που ήταν στην ανάπτυξη και σε μία σειρά από άλλους δείκτες, πραγματικό πρωταγωνιστή και όχι μόνο στην ανάπτυξη αλλά και στην κοινωνική συνοχή, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ποιότητα ζωής.


Είναι η ένατη παρουσίαση περιφερειακού αναπτυξιακού σχεδίου που κάνουμε σήμερα, εδώ, στα Γιάννενα, όλα έχουν ένα κοινό: συνιστούν ένα συνεκτικό σχέδιο το οποίο έχει εξασφαλισμένους πόρους, συγκεκριμένους φορείς υλοποίησης και συγκεκριμένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.


Αυτό νομίζω ότι διαχωρίζει αυτή την προσπάθεια την οποία έχουμε κάνει από άλλες απόπειρες εκπόνησης περιφερειακών σχεδίων στο παρελθόν, που κατά την άποψή μου γινόταν περισσότερο για επικοινωνιακούς και όχι για ουσιαστικούς λόγους.


Αυτό το κείμενο δεσμεύει όλους μας, εμάς ως κυβέρνηση, αλλά και εσάς ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, να είμαστε συνεπείς σε αυτά τα οποία έχουμε εξαγγείλει. Να ολοκληρώσουμε τα πολλά τα οποία υλοποιούνται ήδη, διότι εδώ βλέπετε και έργα από τα οποία κάποια θα παραδοθούν εντός των επόμενων μηνών, όπως η οδική παρέμβαση «Σταύρου Νιάρχου» -τη συζητούσαμε εδώ με τον Περιφερειάρχη- ελπίζουμε να είναι έτοιμη τον Ιούνιο.


Αλλά συμπεριλαμβάνονται και πολλές δράσεις εμπροσθοβαρείς, οι περισσότερες εκ των οποίων συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το σχέδιο επειδή μας τις υποδείξατε εσείς.


Η μεγάλη διαφορά είναι ότι δεν ήρθαμε εμείς από την Αθήνα να καταδείξουμε τι πιστεύουμε ότι αποτελεί εθνική προτεραιότητα για την Περιφέρειά σας, αλλά εσείς μας υποδείξατε ποια είναι εκείνα τα έργα, οι πρωτοβουλίες, οι δράσεις που πρέπει να ενταχθούν σε ένα τέτοιο περιφερειακό σχέδιο.


Δεν θέλω να επαναλάβω τα όσα ειπώθηκαν από τους συναδέλφους Υπουργούς.


Επιτρέψτε μου μόνο να σταθώ σε κάποια σημεία τα οποία πιστεύω ότι έχουν μια ξεχωριστή σημασία, ξεκινώντας από τις υποδομές για τις οποίες μίλησαν και ο Γιώργος και ο Γιάννης, οδικές υποδομές. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ήπειρος είναι η μεγάλη ωφελημένη από τρεις οδικούς άξονες που ουσιαστικά σπάνε την απομόνωση της Ηπείρου.


Ο πρώτος δρόμος, ένας δρόμος ο οποίος έρχεται από το παρελθόν, όμως έχει και πολύ μεγάλο μέλλον και αναφέρομαι στην Εγνατία, της οποίας η σύμβαση παραχώρησης ολοκληρώνεται έτσι ώστε να μπορέσουν να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις στο σημαντικότατο, στο κρίσιμο αυτό έργο.


Είναι ένας δρόμος με τον οποίο έχω και εγώ μια -θα έλεγα- οικογενειακή ταύτιση καθώς αποτέλεσε όραμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Κάθε φορά που τη διασχίζω θα έλεγα ότι συναρπάζομαι από την περιπλοκότητα αυτού του τεχνικού έργου αλλά και από την τεράστια σημασία την οποία έχει ειδικά για την Περιφέρεια της Ηπείρου.


Προσθέστε, όμως, στην Εγνατία την Ιονία οδό και τον Ε65. Όταν ολοκληρωθεί ο Ε65 θα υπάρχουν δύο ουσιαστικά τρόποι να φτάσει κανείς στην Ήπειρο από την Αθήνα. Είναι και αυτός ένας δρόμος εξαιρετικά σημαντικός για την Ήπειρο, για τη Δυτική Μακεδονία, για τη Θεσσαλία και προφανώς και για την Αττική η οποία θα συνδέεται πια πολύ πιο γρήγορα με την κεντρική Ελλάδα, τη Δυτική Μακεδονία αλλά και την Ήπειρο.


Έχουμε μιλήσει πολλές φορές με τον Περιφερειάρχη για το Γιάννενα – Κακαβιά, καταφέραμε και λύσαμε αυτό τον γόρδιο δεσμό και έχουμε σχεδιάσει έναν δρόμο ο οποίος μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο οποίος καλύπτει απόλυτα πιστεύω τις ανάγκες της περιοχής.


Και, βέβαια, υπάρχουν και μια σειρά ακόμα από σημαντικά οδικά έργα σε επίπεδο εθνικό, αλλά περιφερειακό και τοπικό, που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό εδώ το τεύχος.


Θέλω να κάνω μια ειδική μνεία για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Έχει δίκιο ο Γιάννης όταν αναφέρθηκε στην τεράστια αναπτυξιακή του σημασία, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Πρακτικά, η διαδικασία για την παραχώρηση του λιμένα έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί. Υπάρχει ανάδοχος, απομένει μόνο η τελική κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό το οποίο είπε ο Γιάννης, να το πω με απλά λόγια, ότι δεν συζητάμε για ιδιωτικοποίηση όπως την αντιλαμβάνονται κάποιοι. Συζητάμε ουσιαστικά για μία μακροχρόνια μίσθωση.


Το λιμάνι και οι υποδομές εξακολουθούν να ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο. Έρχεται, όμως, ένας ιδιώτης, το μισθώνει για 40 χρόνια, αναλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις επενδύσεων οι οποίες θα έρθουν να πατήσουν πάνω στις πολύ σημαντικές παρεμβάσεις που έχουμε ήδη κάνει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.


Ταυτόχρονα, σε απόλυτη συνεννόηση με τον Δήμο, παραχωρούνται και χρήσεις που δεν έχουν να κάνουν με τις αμιγώς λιμενικές δραστηριότητες στην τοπική κοινωνία, ώστε το λιμάνι της Ηγουμενίτσας να ξεδιπλώσει πλήρως την αναπτυξιακή του δυναμική ως η κεντρική πύλη εισόδου και εξόδου της χώρας, ουσιαστικά, προς την Ευρώπη, προς την Ιταλία.


Επιτρέψτε μου να περάσω γρήγορα και να μιλήσω για τα ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος τόσο σημαντικός είναι εδώ στην Ήπειρο. Δεν θα επαναλάβω τα πολύ ενδιαφέροντα τα οποία είπε ο Γιώργος Γεωργαντάς, τα οποία καταδεικνύουν -νομίζω- το έμπρακτο ενδιαφέρον μας για τη στήριξη των γεωργών και των κτηνοτρόφων.


Να σας μεταφέρω μόνο τη χαρά μου, τον ενθουσιασμό μου από την επίσκεψη την οποία έκανα πριν από λίγο στη «Δωδώνη», η οποία επεκτείνεται, μεγαλώνει και ξεδιπλώνει το αναπτυξιακό της δυναμικό, προσλαμβάνοντας περισσότερους εργαζόμενους αλλά ταυτόχρονα στηρίζοντας σχεδόν 5.000 παραγωγούς, κάποιοι εκ των οποίων είναι πολύ μικροί παραγωγοί, παραγωγοί δηλαδή που παράγουν λιγότερο από 5 τόνους γάλα το χρόνο. Αυτό είναι το μέλλον για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στη μεγάλη του κλίμακα.


Και βέβαια, έχουμε μία υποχρέωση να διαφυλάξουμε την ποιότητα των προϊόντων μας και να εξασφαλίσουμε ότι η φέτα, η οποία είναι η εξαγωγική ναυαρχίδα των γαλακτοκομικών μας προϊόντων, θα είναι πραγματική φέτα και όχι νοθευμένη φέτα.


Και πια θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι όπως έχουμε συστήματα ιχνηλάτησης των παράνομων εισαγωγών γάλακτος, έτσι αποκτούμε και συστήματα ιχνηλάτησης της ίδιας της ποιότητας του προϊόντος. Θα μπορούμε, δηλαδή, με απλά λόγια, να πηγαίνουμε στο ράφι και από τη σύνθεση του προϊόντος να διαπιστώνουμε αν η φέτα είναι πραγματική φέτα ή αν είναι «μαϊμού» φέτα για να το πω πολύ απλά.


Θα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί σε όλους όσοι ουσιαστικά νοθεύουν τον ανταγωνισμό και υπονομεύουν την προσπάθεια αυτών που θέλουν να προστατεύσουν τα προϊόντα τα οποία έχουν ευρωπαϊκή προστασία. Διότι όταν εμείς δίνουμε αγώνα στο εξωτερικό να προστατεύσουμε τη φέτα -και έχουμε διάφορα ανοιχτά μέτωπα, και τα κερδίζουμε, κερδίζουμε τις μάχες αυτές τη μία μετά την άλλη- πρέπει να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι εδώ στη χώρα μας κάνουμε το σωστό και δεν πυροβολούμε οι ίδιοι τα πόδια μας, όπως δυστυχώς συνέβαινε στο παρελθόν.


Αλλά, προφανώς, δεν είναι μόνο η φέτα και δεν είναι μόνο οι μεγάλοι μας παραγωγοί, οι μεγάλες μας βιομηχανίες τροφίμων. Εδώ στην Ήπειρο γίνεται μία εξαιρετική δουλειά και σε μικρή κλίμακα.


Μια σειρά από προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, τα οποία πρέπει να διασφαλίσουμε την ποιότητα τους, να στοιχειοθετήσουμε τη διατροφική τους αξία, να τα τυποποιήσουμε με ωραίο τρόπο και μετά να μπορέσουμε να τα διαθέσουμε εντός και εκτός Ελλάδος.


Επισκέφτηκα μία τέτοια μονάδα, μικρή μονάδα, ουσιαστικά οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής μελιού -μιας και μιλάμε για τη μελισσοκομία, που έχουν διατεθεί 12 εκατομμύρια για να τη στηρίξουμε συνολικά. Είναι ένα παράδειγμα πώς μία μικρή επιχείρηση μπορεί να βρει τη θέση που της αξίζει παράγοντας ένα ποιοτικό προϊόν, το οποίο φυσικά συνδέεται και με τη συνολική αναπτυξιακή του τόπου.


Όταν μιλάμε για ανάπτυξη, ειδικά σε μια Περιφέρεια σαν την Ήπειρο, δεν θα κουραστώ να το πω, πρέπει να βλέπουμε ένα τετράγωνο το οποίο συνδέει τον τουρισμό με την προστασία του περιβάλλοντος, με τον πολιτισμό και με τον πρωτογενή τομέα.


Συμπληρώστε σε αυτό μια σειρά από σημαντικές επενδύσεις, οι οποίες γίνονται στην μεταποίηση και είναι πραγματικά εντυπωσιακά τα νούμερα τα οποία παρουσίασε ο Νίκος σχετικά με το ενδιαφέρον που υπάρχει για την υπαγωγή στα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία προσφέρει η ελληνική πολιτεία. Και διαπιστώνουμε πραγματικά ότι η Ήπειρος μπορεί να αναπτύξει μια τέτοια δυναμική, που να της επιτρέψει να κλείσει την αναπτυξιακή «ψαλίδα» με άλλες Περιφέρειες της πατρίδας μας. Γι’ αυτό και είμαι πολύ αισιόδοξος για τις προοπτικές της Περιφέρειας, ειδικά από τη στιγμή που θα ολοκληρώσουμε και τα σημαντικά έργα υποδομής για τα οποία σας μίλησαν οι συνάδελφοι.


Για τα ζητήματα του περιβάλλοντος, ξέρετε ότι είναι το μεγάλο μου πάθος, από τότε που πρωτοπερπάτησα τα βουνά σας σε πολύ μικρή ηλικία. Έχω μία ιδιαίτερη βιωματική σχέση με τα βουνά της Ηπείρου και θεωρώ ότι επειδή τα βουνά ήταν εδώ πριν έρθουμε εμείς και θα είναι εδώ και αφού φύγουμε, έχουμε μία υποχρέωση να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές στην κατάσταση την οποία τα παραλάβαμε.


Γι’ αυτό και έχουν τόσο μεγάλη σημασία οι πολύ τολμηρές πρωτοβουλίες που κάνουμε για την καθολική προστασία μεγάλων ορεινών όγκων, στους οποίους ουσιαστικά ελάχιστες δραστηριότητες πέραν αυτών που ήδη υπάρχουν θα μπορούν να λάβουν χώρα. Είναι μία εμβληματική πρωτοβουλία, αυτή η πρωτοβουλία των «Απάτητων Bουνών»


Όπως πολύ σημαντική είναι και η πρωτοβουλία της διασυνοριακής συνεργασίας με την Αλβανία για τον Αώο ποταμό, θυμίζω, το μόνο ποτάμι της χώρας μας το οποίο έχει τις πηγές του στην Ελλάδα αλλά εκβάλει σε άλλη χώρα- ενώ όλα τα μεγάλα ποτάμια της βόρειας Ελλάδος ακολουθούν την αντίστροφη φορά.


Και, βέβαια, αυτή η προστασία του περιβάλλοντος, η προστασία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, της γαστρονομίας, των ήχων του ηπειρώτικου μοιρολογιού, της χειροτεχνίας, η οποία τόσο μεγάλη σημασία έχει, είναι αυτοί που μας επιτρέπουν να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και για το Ζαγόρι την τόσο σημαντική ένταξή του στον κατάλογο των Πολιτιστικών Μνημείων της Unesco. Ένα project το οποίο το έχω πάρει πολύ ζεστά προσωπικά και πιστεύω ότι φέτος -καλώς εχόντων των πραγμάτων- είναι κάτι το οποίο μπορούμε να το πετύχουμε. Και ευχαριστώ και τον Δήμο, τους Δήμους και την Περιφέρεια που επέδειξαν την απαραίτητη συνεργασία, διότι ξέρετε ότι η ένταξη σε αυτούς τους καταλόγους έχει δικαιώματα αλλά έχει και υποχρεώσεις από μέρους όλων των τοπικών φορέων. Τεράστια η προστιθέμενη αξία ως προς την αναγνωρισιμότητα, αλλά και σημαντική η υποχρέωσή μας να διαφυλάξουμε αυτό το πολιτιστικό μνημείο όπως ακριβώς το βρήκαμε.


Και βέβαια, η Ήπειρος είναι για μένα ένας αναξιοποίητος, ένας κοιμώμενος θα έλεγα, τουριστικός γίγαντας. Μη σας εκπλήσσει η φράση αυτή, γιατί τα νούμερα ακόμα για τα οποία μας μίλησε η Σοφία είναι πολύ μικρά σε σχέση με το τι μπορεί να προσφέρει η Ήπειρος.


Έχουμε ήδη δει δείγματα γραφής, τι σημαίνει τουρισμός 12 μήνες το χρόνο στο βουνό, τι σημαίνουν χιονοδρομικά -όπως το χιονοδρομικό στο Ανήλιο- που μπορούν να λειτουργούν 12 μήνες το χρόνο, τον χειμώνα να έχουν σκιέρ, το καλοκαίρι να έχουν περιπατητές ή ποδήλατο βουνού.


Αυτό είναι το μέλλον των βουνών μας και σας διαβεβαιώνω ότι όσοι ανακαλύπτουν ειδικά τα βουνά της Ηπείρου όχι απλά τα ερωτεύονται οι ίδιοι, αλλά μεταφέρουν τις καταπληκτικές τους εμπειρίες και σε άλλους. Έτσι θα έχετε ολοένα και περισσότερους επισκέπτες.


Η Ήπειρος, όμως, δεν είναι μόνο βουνά, είναι «city break» και τα Γιάννενα ένας καινούριος προορισμός πολύ αναπτυσσόμενος. Φυσικά είναι και ο τουρισμός θάλασσας, με καταπληκτικές παραλίες και πολύ ενδιαφέρουσες νέες επενδύσεις οι οποίες γίνονται σε μία περιοχή της πατρίδας μας η οποία είναι, θα έλεγα, σχετικά παρθένα τουριστικά, άρα και με πολύ σημαντικές προοπτικές για το μέλλον.


Για να μπορέσουμε, όμως, να τα κάνουμε όλα αυτά πρέπει να ολοκληρώσουμε, αγαπητέ μου Υπουργέ και Υφυπουργέ, τις απαραίτητες επενδύσεις σε βασικά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος. Βιολογικοί καθαρισμοί, να προστατεύσουμε τη λίμνη των Ιωαννίνων. Έχουμε διαχείριση απορριμμάτων, έχουν γίνει σημαντικά βήματα εδώ, αλλά έχουμε ακόμα εκκρεμότητες οι οποίες έρχονται από το παρελθόν, τις οποίες πια πρέπει να ρυθμίσουμε. Και νομίζω ότι έχουμε κάνει μια πολύ καλή πρόοδο σε αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να κλείσουμε αυτές τις εκκρεμότητες. Και ταυτόχρονα να εκμεταλλευτούμε και τις νέες ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται.


Αυτά τα οποία είπε ο Κώστας για την ενέργεια είναι πάρα πολύ ενδιαφέροντα. Μιλάμε για το φυσικό αέριο, το φυσικό αέριο είναι ένα μεταβατικό καύσιμο. Γνωρίζουμε ότι κάποια στιγμή θα το εγκαταλείψουμε, για αρκετά χρόνια θα είναι ακόμα μαζί μας όμως. Και γι’ αυτό επενδύουμε στις υποδομές του φυσικού αερίου ακόμα, διότι εκτιμούμε ότι δεν θα είναι πάντα οι τιμές εκεί που ήταν τα τελευταία χρόνια.


Και γιατί, βέβαια, αυτά τα δίκτυα φυσικού αερίου μπορούν αύριο να αξιοποιηθούν για να μεταφέρουν άλλα αέρια, όπως το βιομεθάνιο, το οποίο θα πρέπει να παράγεται σε πολύ μεγαλύτερο όγκο, εδώ, στην Ήπειρο, αν λάβει κανείς υπόψη την πολύ μεγάλη δραστηριότητα που υπάρχει στον πρωτογενή τομέα.


Αλλά νομίζω ότι όλα τα προγράμματα τα οποία έχει εξαγγείλει το Υπουργείο σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας: «Αλλάζω συσκευή», «Αλλάζω θερμοσίφωνα», σημαντικά προγράμματα τα οποία βοηθούν όλους, βοηθούν τα νοικοκυριά να μειώσουν τον λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας, στηρίζουν την τοπική οικονομία, όλα τα επαγγέλματα γύρω από την οικοδομή, εγχώριες βιομηχανίες, έχουμε καλές βιομηχανίες για ηλιακούς θερμοσίφωνες. Είναι προγράμματα τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης με πολύ σημαντικούς πόρους και θα εξακολουθούν να είναι ενεργά όσο βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση.


Και βέβαια, η δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε στέγες για επιχειρήσεις, για νοικοκυριά, για τον πρωτογενή τομέα. Πρέπει να βοηθήσουμε τους αγρότες μας με την παραγωγή, με τη φτηνή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ειδικά τη στιγμή που τα συστήματα αυτά έχουν και δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας μέσω μπαταριών. Αυτό επιδοτούμε γιατί αυτό βοηθάει συνολικά και τη σταθερότητα του δικτύου.


Θέλω να κάνω μια ξεχωριστή αναφορά στην πολύ καλή δουλειά η οποία γίνεται ως προς τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού -για το β’ βαθμό δεν συζητάμε γιατί ο Αλέκος έχει μια μεγάλη άνεση πάντα να επικοινωνούμε απευθείας και να με «παρενοχλεί», με την καλή έννοια, για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια. Θέλω όμως να εξάρω κι εγώ την εξαιρετική σχέση που είχαμε διαχρονικά, έτσι λύνονται τα προβλήματα. Μερικές φορές δεν λύνονται με ένα τηλέφωνο, χρειάζεται παραπάνω πίεση και παραπάνω δουλειά. Όμως, για αυτό έχουμε καταφέρει να δείξουμε αυτό το σημαντικό έργο στην Ήπειρο.


Αλλά έχουμε και μια πολύ καλή σχέση και με όλους τους Δήμους. Νομίζω ότι όλοι οι Δήμαρχοι θα αναγνωρίσουν ότι ουδέποτε είχαν στη διάθεσή τους τόσα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία και αντιλαμβάνομαι ότι αξιοποιούμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων. Τώρα η ευθύνη περνάει σε εσάς, από τη στιγμή που εντάσσονται έργα, ειδικά στο Πρόγραμμα «Τρίτσης», να τα υλοποιήσετε το συντομότερο δυνατό.


Και, βέβαια, είμαστε πάντα έτοιμοι να αξιολογήσουμε και να εγκρίνουμε λογικές προτάσεις μεταβίβασης κρατικής περιουσίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όταν αυτό ωφελεί τα συμφέροντα των δημοτών.


Το στρατόπεδο «Βελισσαρίου» θα πάει στο Δήμο Ιωαννιτών. Είναι ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης. Μπορούμε να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό του στα πλαίσια των αστικών αναπλάσεων. Δεν είναι η μόνη τέτοια μεταφορά -θα έλεγα παραχώρηση- χρήσης στρατοπέδων. Είναι όμως εμβληματική και καταλαβαίνω πολύ σημαντική για τα Γιάννενα.


Θέλω, επίσης, να κάνω μία ξεχωριστή αναφορά σε ένα πεδίο πολιτικής που τέμνει τον τουρισμό με την υγεία. Θέλω να αναφερθώ ξεχωριστά στα θέματα της ορεινής διάσωσης, ένα ζήτημα το οποίο ακουμπά όλους μας όσοι αγαπάμε το βουνό, το οποίο ήρθε στην επιφάνεια με τραγικό τρόπο, μετά τον θάνατο ενός Ηπειρώτη αναρριχητή, του Θεοφάνη Ερμή Θεοχαρόπουλου. Έχουμε ψηφίσει το σχετικό νόμο από τον Νοέμβριο για ένα καινούριο πλαίσιο ορεινής διάσωσης. Βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια για να προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός για την αγορά υπηρεσιών πρώτης βοήθειας.


Θέλω να κάνω μία ξεχωριστή μνεία και μια ξεχωριστή αναφορά στους γονείς του Ερμή, στον Γιάννη και στη Μαρίνα, που μας πιέζουν με όλη τη δύναμη την οποία έχουν να προχωρήσουμε και να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα αυτό το κρίσιμο έργο το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί. Δεν μπορεί να μη συζητάμε για τουρισμό στο βουνό και να μην έχουμε έναν μηχανισμό ορεινής διάσωσης, ο οποίος, όμως, θα έρθει και θα υπάρχει μία βάση εδώ στα Γιάννενα, από τις έξι που δρομολογούμε, θα έρθει να «κουμπώσει» συνολικά με τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τις διακομιδές και τον τρόπο λειτουργίας του ΕΚΑΒ.


Τέλος, να πω δυο κουβέντες για την υγεία και για την παιδεία. Η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας θα είναι μία από τις μεγάλες προκλήσεις για την επόμενη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας και ένα προσωπικό μου στοίχημα. Όπως σκύψαμε πάνω στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και το κρατήσαμε όρθιο στη διάρκεια της πανδημίας, έτσι εντοπίσαμε και τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία και γνωρίζουμε πια πολύ καλά πώς πρέπει να κινηθούμε για να μπορούμε να παρέχουμε ποιοτική υγεία σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Ξεκινώντας από την πρόληψη, περνώντας στον προσυμπτωματικό έλεγχο, συνεχίζοντας με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και καταλήγοντας στα νοσοκομεία μας.


Υπάρχουν εξασφαλισμένοι πόροι. Όλα τα νοσοκομεία θα ωφεληθούν, ειδικά ως προς τα τμήματα επειγόντων περιστατικών από αυτή τη μεγάλη παρέμβαση με την οποία κάνουμε. Και, βέβαια, σε αυτό να προσθέσω και την προσθήκη, την απαραίτητη προσθήκη σε ανθρώπινο δυναμικό. Σε ένα βαθμό αυτή έχει ήδη γίνει, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.


Ξέρουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν ακόμα ειδικότητες όπου έχουμε ελλείψεις και θέσεις οι οποίες προκηρύσσονται, οι οποίες τελικά βγαίνουν άγονες, αλλά θέλω να θυμίσω ότι οι πρώτες αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους έγιναν στην Υγεία: 10% αύξηση από το 2023, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, όπου ουσιαστικά θα έχουμε πραγματικές αυξήσεις από 1/1/24 όταν και θα έχουμε το νέο αναμορφωμένο ενιαίο μισθολόγιο.


Τέλος, για την Παιδεία, έχει γίνει μία πολύ σημαντική δουλειά, πιστεύω, στα σχολεία μας. Θέλω να θυμίσω ότι αυτή η κυβέρνηση έκανε 25.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών μετά από δέκα χρόνια, τακτικού προσωπικού, και θα ακολουθούν και άλλες 4.000 ακόμα. Για να μπορούμε να αντικαθιστούμε τους εκπαιδευτικούς μας οι οποίοι βγαίνουν στη σύνταξη, λύσαμε ουσιαστικά το πρόβλημα της ανασφάλειας και αυτή τη «γάγγραινα» των αναπληρωτών, που πήγαιναν από πόλη σε πόλη χωρίς να μπορούν να κάνουν κανένα ουσιαστικό προσωπικό σχεδιασμό.

Όμως, να επαναλάβω αυτό το οποίο είπε και η Ζέττα, ότι όλοι αξιολογούνται και έτσι αξιολογούνται και οι νεοπροσλαμβανόμενοι προκειμένου να μπορέσει να επικυρωθεί η μονιμοποίησή τους. Μία διαδικασία η οποία μέχρι στιγμής ήταν τελείως τυπική πρέπει και αυτή, όπως και όλη η αξιολόγηση των στελεχών στο Δημόσιο, να αποκτήσει ουσιαστικό χαρακτήρα.


Τέλος, για το Πανεπιστήμιο, να συγχαρούμε την καινούρια Πρύτανη για την εκλογή της. Προσβλέπω σε μία πολύ ουσιαστική συνεργασία. Πιστεύω πάρα πολύ στο ρόλο των περιφερειακών πανεπιστημίων και όχι απλά ως ενός εκπαιδευτικού κέντρου, αλλά ως ενός αναπτυξιακού πόλου σε απόλυτη σύνδεση με το τι γίνεται στην τοπική κοινωνία. Αρκεί να δει κανείς το πώς αναπτύσσεται το cluster της τεχνολογίας στα Γιάννενα.


Ποιος θα το περίμενε ότι ξένες εταιρείες τεχνολογίας θα έρχονταν στα Γιάννενα, ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας αναπτύσσονται με έδρα τα Γιάννενα. Δεν θέλουν να φύγουν από τα Γιάννενα. Γιατί είναι στα Γιάννενα; Όχι μόνο γιατί είναι μια πανέμορφη πόλη που μπορεί κανείς να φεύγει το απόγευμα και να πηγαίνει στο βουνό ή να περνάει τα σαββατοκύριακα του χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνεται πολύ από την πόλη.


Γιατί υπάρχει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και αυτό το ανθρώπινο δυναμικό το προσφέρει το Πανεπιστήμιο σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους.

Άρα, η σύνδεση της δουλειάς που γίνεται στο Πανεπιστήμιο με τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής είναι μια κρίσιμη πρόκληση για την επόμενη μέρα, όπως είναι κρίσιμη πρόκληση, γιατί δεν ακούσαμε από το Σπύρο Πρωτοψάλτη, οι ενεργητικές πολιτικές εργασίας, τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, τα προγράμματα της κατάρτισης, το πώς θα εκπαιδεύσουμε -ας πούμε- τις νέες και γιατί όχι τους νέους μας στην τέχνη του αργαλειού η οποία ξαναζωντανεύει.


Έτσι θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τα νέα παιδιά εδώ, δίνοντάς τους ευκαιρίες για καλές δουλειές, παντρεύοντας την παράδοση με την καινοτομία και χτίζοντας για την Ήπειρο που τόσο όλοι αγαπάμε ένα μέλλον το οποίο θα είναι πραγματικά φωτεινό και πραγματικά αισιόδοξο.


Τελειώνοντας, να σας πω ότι θα ήθελα πραγματικά οι πολίτες της Ηπείρου να αξιολογήσουν αντικειμενικά αυτά για τα οποία μιλήσαμε σήμερα, να δουν όλο το έργο το οποίο έχει γίνει αυτή την τετραετία και πράγματι είναι πάρα πολύ πυκνό και το είδατε σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής που ακούσατε σήμερα. Να συγκρίνουν το έργο αυτό το οποίο έγινε με το τι έγινε την προηγούμενη τετραετία.


Δεν μιλάω για τις εθνικές πολιτικές, μιλάω γι’ αυτά τα οποία έγιναν, εδώ, στην Ήπειρο. Και να συγκρίνουν, επίσης, ποιος τελικά έχει σχέδιο για το μέλλον. Δεν αναφέρομαι σε αφηρημένες ιδέες που περιορίζονται σε κάποια «τσιτάτα» τα οποία μερικές φορές, τις περισσότερες φορές, παραπληροφορούν τους πολίτες. Ποιος έχει πραγματικό σχέδιο, ποιος έχει όραμα και ποιος έχει και το πάθος που χρειάζεται -τολμώ να πω- για να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο.


Γιατί εμείς πιστεύουμε σε αυτές τις πολιτικές, δεν μας τις υπέδειξε κανείς, τις σχεδιάσαμε μαζί σας. Πιστεύω βαθιά στην περιφερειακή ανάπτυξη, πιστεύω ότι η περιφερειακή ανάπτυξη είναι η έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής δικαιοσύνης, ώστε κάθε παιδί στην πατρίδα μας, ασχέτως αν γεννιέται σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο ή στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής περιφέρειας, να μπορεί να έχει τις ίδιες ευκαιρίες και το ίδιο δικαίωμα στην ατομική προκοπή, για να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον πιο χαμογελαστά.


Κι επειδή πάντα διδασκόμαστε από την ιστορία μας, ξεκίνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής, να τελειώσω με αυτόν πάλι, με μία πολύ ωραία φωτογραφία την οποία σχολιάζουμε πάντα, από τη δεκαετία του ‘50, νομίζω από το Μεγάλο Περιστέρι. Τρία κοριτσάκια τα οποία δεν έχουν καν παπούτσια, τα οποία όμως έχουν ένα τεράστιο χαμόγελο και μέσα από αυτή τη φωτογραφία νομίζω ότι είναι ίσως το καλύτερο σύμβολο της Ελλάδας η οποία αντέχει, έχει μέλλον, έχει προοπτική και τελικά ξέρει πως μπορεί να κοιτάει ψηλά και σταθερά, τολμηρά, να στοχεύει μόνο μπροστά.


Σας ευχαριστώ πολύ.



ΕΦΚΑ: Καταγγελία - Χειρουργήθηκε και δεν της πληρώνει την αναρρωτική άδεια

 



Η κα Μαρία κατήγγειλε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA σήμερα το πρωί,  πως ο Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) έχει καθυστερήσει την πληρωμή της αναρρωτικής της άδειας.

11 Μαρτίου η κα Μαρία έπρεπε να κάνει μία σοβαρή εγχείρηση, ενώ ήδη βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια. Ένα μήνα μετά δεν έχει λάβει ακόμα τα χρήματα που δικαιούται κατά τη διάρκεια της αναρρωτικής της άδειας.

«Κατέθεσα τα χαρτιά μου και για αρκετές μέρες δεν είχα ειδοποίηση. Έστειλα mail να δω σε τι κατάσταση είναι τα έγγραφά μου και είπαν ότι υπάρχει μία καθυστέρηση και κοιτούν χαρτιά που αφορούν άδειες για τον μήνα Ιανουάριο. Μου είπαν πως πρέπει να κάνουμε υπομονή, μπορεί να πάρει 4 και 6 μήνες», είπε στο MEGA.

Η ίδια είναι αναγκασμένη να παραμείνει σε ακινησία, μετά από εντολή γιατρών, ενώ παράλληλα οι λογαριασμοί και οι υποχρεώσεις τρέχουν.

«Έχω ένα γιο, οι υποχρεώσεις τρέχουν, οι λογαριασμοί έχουν έρθει. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, δεν σκέφτονται ότι είναι φυσιολογικό να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας», δήλωσε.



Πληρώνεις ηλεκτρονικά παράβολα και ζητάς ακύρωση; Η εφορία θα στα επιστρέψει όποτε γουστάρει


 

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για πληρωμές ηλεκτρονικών παραβόλων που αφορούν ανανέωση αδειών, έκδοση διαβατηρίων κτλπ, και για οποιοδήποτε λόγο η για λάθος πληρωμή ζητάει ο πολίτης ακύρωση, περιμένοντας μήνες την επιστροφή.

Το σύστημα σου λέει ότι για να επιστραφεί το ποσό θα κάνει έλεγχο η εφορία και εάν δεν έχει οφειλές στην εφορία τότε θα σου επιστραφεί το ποσό.

Οι πολίτες που δεν έχουν οφειλές και περιμένουν τα χρήματα τους που δεν ανήκουν στο κράτος αλλά στους ίδιους, περιμένουν πότε θα δεήσει η εφορία να κάνει τον έλεγχο για τις επιστροφές και να επιστρέψει τα χρήματα του παραβόλου.

Καταγγελίες που έχουν γίνει στο υπουργείο οικονομικών αφορούν περιπτώσεις που οι πολίτες περιμένουν ακόμα και δύο μήνες για να τους επιστραφεί το ποσό, που θα έπρεπε όπως το πληρώνει ο πολίτης άμεσα να του το επιστρέφει το κράτος άμεσα, αλλά αυτό σε άλλες χώρες που σέβονται τον πολίτη!!!



ΑΣΟΕΕ : Ούτε ένας αντιεξουσιαστής δεν συνελήφθη αντίθετα συνελήφθη αστυνομικός και οι κακοποιοί μπήκαν πάλι στην γιάφκα ΑΣΟΕΕ

 


Ομάδα αντιεξουσιαστών κακοποιών, βγήκε μέσα από την ΑΣΟΕΕ που υποτίθεται βάση τα όσα λέει ο Θεοδωρικάκος φυλάσσεται από την πανεπιστημιακή αστυνομία που δεν αφήνει ομάδες κακοποιών να μπαίνουν στον χώρο.

Εχθές είδαμε λοιπόν ανεξέλεγκτους κακοποιούς, να κλείνουν την Πατησίων να σπάνε να καίνε να τρομοκρατούν, και ανενόχλητοι ξαναμπήκαν και πάλι στην γιάφκα ΑΣΟΕΕ χωρίς ούτε μία σύλληψη.

Αντίθετα συνελήφθη ο αστυνομικός που φοβήθηκε να μην τον σκοτώσουν οι κακοποιοί, επειδή τόλμησε παρά της εντολές του αρχηγείου, να περάσει από την Πατησίων την ώρα που ανεξέλεγκτα και με την αστυνομία να παρακολουθεί από μακριά μιά ομάδα κακοποιών που έχουν κάνει γιάφκα την ΑΣΟΕΕ, έκαιγαν, έσπαγαν και τρομοκρατούσαν.

Σε βάρος του αρχιφύλακα, που συνελήφθη μετά το περιστατικό, σχηματίστηκε δικογραφία για άσκοπους πυροβολισμούς που μόνο άσκοποι δεν ήταν αφού κινδύνευε η ζωή του και η σωματική ακεραιότητα όσων οδηγών ήταν δίπλα στο περιπολικό.

Ο αρχιφύλακας, που υπηρετεί πάνω από 17 χρόνια στην Αμεση Δράση, ισχυρίζεται ότι εγκλωβίστηκε στην κίνηση και δεν πρόλαβε να βγει από το περιπολικό, όπως οι άλλοι δύο συνάδελφοί του. Οπως είπε, προειδοποίησε τους επιτιθέμενους ότι θα πυροβολήσει, οπισθοχώρησαν για λίγο και μετά κινήθηκαν και πάλι εναντίον του. Φοβήθηκε ότι θα τον λιντσάρουν, ότι θα τον σκοτώσουν, γι’ αυτό πυροβόλησε από το ανοικτό παράθυρο σε ασφαλή τομέα, όπως ισχυρίζεται, για να απεγκλωβιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας συνάδελφος του δεν έτρεξε να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό του και να συλλάβει τους κακοποιούς, και αυτό δείχνει η ακαταλληλότητα, η φόβο, η κακές εντολές από το αρχηγείο.

Στο Βίντεο που υπάρχει στο διαδίκτυο φαίνεται ξεκάθαρα το μένος των κακοποιών που έριχναν πέτρες στο περιπολικό με αυτοκίνητα αθώων οδηγών να είναι δίπλα στο όχημα.  

Εκτός από τον αρχιφύλακα που οδηγούσε το υπηρεσιακό όχημα, μέσα στο περιπολικό την ώρα της επίθεσης βρισκόταν ένας υπαρχιφύλακας, αλλά και ο επόπτης υπαστυνόμος που το έβαλαν στα πόδια και αυτό πρέπει να ερευνηθεί από το αρχηγείο. 

Στις 12:30 οι αστυνομικοί εγκλωβίστηκαν μαζί με άλλα οχήματα απέναντι από την είσοδο της ΑΣΟΕΕ και ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους κουκουλοφόρους. Περίπου 35 άτομα, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο τη σχολή, είχαν βγει 20 λεπτά νωρίτερα στην Πατησίων, όπου έστησαν οδοφράγματα βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Στη θέα του περιπολικού, οι συγκεντρωμένοι εκτόξευσαν πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα.




Τολμάει και μιλάει ΣΥΡΙΖΑ - Τσαπανίδου για παραπλάνηση ψηφοφόρων από την κυβέρνηση

 


Θρασίμια χωρίς ίχνος ηθικής, βγαίνουν μιλάνε στον κόσμο έχοντας προιστορία μεγάλης απάτης στον Ελληνικό λαό και παραπλάνησης.

Και επειδή είναι ακόμα νωπές οι μνήμες της μεγάλης απάτης από τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα στην ιστορία της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, που θα έσκιζε τα μνημόνια και θα έσβηνε τα χρέη, υπενθυμίζουμε ότι συνεχίζει και σήμερα να εξαπατά ασύστολα και να λέει ψέματα για να κερδίσει τις εκλογές.

Ορισμένα μόνο απ;o το σχέδιο απάτης του Τσίπρα το 2015 είχε πεί :

Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας. Δεν έγινε…

Πρόγραμμα επιδότησης διατροφής με κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες. Το μπαλάκι «πετάχτηκε» στην Εκκλησία και στους ιδιωτικούς φορείς… και δεν έγινε.

Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους και δραστική μείωση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη. Τα ξέχασε όταν ήταν κυβέρνηση… και δεν τα έκανε.

Πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης. Το πρόγραμμα θα υλοποιούσε ο προς επανίδρυση Οργανισμός Εργατικής Εστίας. Ο σχεδιασμός περιελάμβανε την αξιοποίηση των παλιών εγκαταλελειμμένων κτιρίων και κλειστών ξενοδοχείων. Περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να μας παρουσιάσουν τους ευεργετηθέντες του προγράμματος… που δεν θα το κάνει γιατί απλά δεν υπάρχουν.

Στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων. «Αποκαθιστούμε –είχε πει– αμέσως το Δώρο των Χριστουγέννων, ως 13η σύνταξη, σε 1.262.920 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως 700 ευρώ. Είναι το πρώτο βήμα για την πλήρη αποκατάσταση της 13ης σύνταξης και του 13ου μισθού σε όλους, σταδιακά και σε συνάρτηση με τις οικονομικές συνθήκες». Οι συνταξιούχοι τον… περιμένουν για να του πουν τι σημαίνει προσωπική διαφορά από τον νόμο Κατρούγκαλου… που τους ξέσκισε την σύνταξη στην κυριολεξία.

Τώρα η Τσαπαναδίνου χωρίς ίχνος ηθικής και μνήμης είπε εχθές στον ΣΚΑΪ "Είναι τόσο καλό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που αν τελικά ηττηθεί στις εκλογές θα φταίει ο κόσμος, οι ψηφοφόροι που θα έχουν παραπλανηθεί από την Κυβέρνηση".

Με τέτοιο θράσος η Τσαπανίδου εξόργισε τους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν ξεχάσει τι σημαίνει αριστερά, και έπρεπε να προσθέσει στην κουβέντα της για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι "Είναι τόσο καλό" για να είναι ΑΛΗΘΙΝΟ

Αυτό είπε  η Πόπη Τσαπανίδου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ δείχνοντας για μια ακόμη φορά τη γνώμη που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους πολίτες και τους ψηφοφόρους, αυτούς που εξαπάτησε αισχρά και ανήθικα και συνεχίζει να κάνει μέχρι σήμερα.

Θα είναι παραπλανημένοι κατά την εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι ψηφοφόροι, άρα δεν θα έχουν ψηφίσει γνωρίζοντας τι κάνουν και χωρίς να έχουν κρίση, αυτό δηλαδή που κατάφερε με απάτη να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Τσίπρας το 2015.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή οι πολίτες οι παραπλανώνται ή εξαγοράζονται κάτι που γνωρίζει και κάνει πάρα πολύ καλά μόνο ο Αλέξης Τσίπρας.