Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Ο φαιδρός Αντώναρος παρομοίασε τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. με πίθηκους - Να τον ραίνουν με μπανάνες οι πολίτες όπου τον δούν



Ο Ευάγγελος Αντώναρος επέστρεψε στο Τwitter και με νέα ανάρτησή του συνεχίζει να... αποθεώνει τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο παρομοιάζει με διαμάντι και τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. για πίθηκους.

Με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο αυτή η χυδαία προσωπικότητα αναφέρεται με απαξιωτικό τρόπο προς τους πολίτες που ψήφισαν ΝΔ λέγοντας μεταξύ άλλων ότι στον πίθηκο προσφέρθηκε μια μπανάνα και ένα διαμάντι και ο... πίθηκος λαός διάλεξε τη μπανάνα!

Αυτό που του πρέπει του Αντώναρου, είναι όπου τον βλέπει ο κόσμος, να τον ραίνουν με  μπανάνες για να του θυμίζουν πόσο φαιδρός και χυδαίος είναι.

Η ανάρτησή του χυδαίου απαξιωμένου που γελάει ο κόσμος μαζί του


Οι απόψεις γελοίου και φαιδρού Αντώναρου προκάλεσαν ποικίλα αλλά και έντονα σχόλια από τους χρήστες του twitter οι οποίοι έσπευσαν να του επισημάνουν ότι στις Δημοκρατίες το διαμάντι είναι ο λαός...







Με πρόσχημα τον 17χρονο μετανάστες, μουσουλμάνοι, ακροαριστεροί λεηλατούν και καταστρέφουν στην Γαλλία με τις ευχές της αριστεράς

 



Μουσουλμάνοι και μετανάστες γίνονται υποχείρια της αριστεράς και εκτελούν εντολές τους.

Μόνο διαμαρτυρία για τον θάνατο του 17χρονου απο αστυνομικό δεν κάνουν στην Γαλλία, που κακοποιοί μουσουλμάνοι, μετανάστες και ακροαριστεροί, υποκινούμενοι απο την αριστερά λεηλατούν περιουσίες και καταστρέφουν την Γαλλία.

Παρά την ανάπτυξη περίπου 45.000 αστυνομικών και ειδικών δυνάμεων της χωροφυλακής με τεθωρακισμένα οχήματα, ταραχές ξέσπασαν για τέταρτη συνεχή νύχτα σε πολλές γαλλικές πόλεις, με δήθεν αφορμή τον θάνατο ενός 17χρονου από πυρά αστυνομικού στη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου σε προάστιο του Παρισιού.

Κτήρια και αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν, καταστήματα λεηλατήθηκαν, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 471 προσαγωγές.

Στη Μασσαλία, κουκουλοφόροι κακοποιοί εισέβαλαν σε κατάστημα όπλων και έκλεψαν κυνηγετικά τυφέκια, αλλά όχι πυρομαχικά, σύμφωνα με τις αρχές. Ένας άνδρας συνελήφθη με τυφέκιο που πιθανότατα είχε αρπάξει από συγκεκριμένο κατάστημα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η στιγμή μιας ισχυρής έκρηξης στην περιοχή του παλιού λιμανιού της Μασσαλίας καταγράφηκε σε ερασιτεχνικό βίντεο που κοινοποιήθηκε σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς στην περιοχή.

Ο δήμαρχος της Μασσαλίας Μπενουά Παγιάν απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση για ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας. «Σκηνές λεηλασίας και βίας είναι απαράδεκτες», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σε Λυών, Στρασβούργο και Γκρενόμπλ αναφέρθηκαν λεηλασίες καταστημάτων και συγκρούσεις νεαρών με αστυνομικούς.

Η έξαρση της βίας έχει φέρει τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αντιμέτωπο με τη χειρότερη κρίση από την εποχή των διαδηλώσεων των Κίτρινων Γιλέκων.

Ερωτηθείς εάν η γαλλική κυβέρνηση σκοπεύει να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν είπε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του TF1: «Δεν αποκλείουμε τίποτα, θα δούμε τι θα επιλέξει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Ένας νεαρός άνδρας έχασε τη ζωή του εχθές το απόγευμα όταν έπεσε από τη στέγη ενός καταστήματος στη βορειοδυτική Γαλλία τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, η πτώση του νεαρού σημειώθηκε «στο πλαίσιο μιας λεηλασίας» σε ένα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Ο εισαγγελέας της Ρουέν, στη βορειοδυτική Γαλλία, ο οποίος μίλησε λίγο αργότερα, βεβαιώνει από την πλευρά του ότι αυτό το κατάστημα δεν «δέχτηκε επίθεση από ταραχοποιούς κατά τη διάρκεια αυτών των γεγονότων».

Το θύμα, ηλικίας περίπου 20 ετών, ανέβηκε μαζί με έναν άλλο νεαρό στη στέγη ενός εμπορικού κέντρου, που έχει πολλά κλειστά καταστήματα, διευκρίνισε ο εισαγγελέας Φρεντερίκ Τεγιέ. Έπεσε από τη στέγη και αρχικά τραυματίστηκε σοβαρά, σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας το πρωί. Ο νεαρός άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Τεγιέ.

«Ο δεύτερος νεαρός, ο οποίος συνελήφθη, εξηγεί ότι οι δύο τους ανέβηκαν στη στέγη γύρω στις 5 το πρωί για να προσπαθήσουν να μπουν στο κατάστημα ώστε να πάρουν πίσω ένα αντικείμενο, που δεν διευκρινίζεται, το οποίο φέρεται να είχαν αφήσει μέσα», πρόσθεσε.

Τα δρομολόγια μεταξύ της Ελβετίας και της Γαλλίας διακόπηκαν την Παρασκευή από τις 7.30 αργά το απόγευμα, καθώς το Παρίσι αποφάσισε να διακόψει την κυκλοφορία των λεωφορείων και των τραμ στη χώρα λόγω των ταραχών, ανακοίνωσαν οι δημόσιες συγκοινωνίες της Γενεύης.

"Λόγω των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στη Γαλλία εδώ και αρκετές νύχτες, οι γαλλικές αρχές διέταξαν την πλήρη διακοπή της λειτουργίας των δημοσίων μέσων μαζικής μεταφοράς στην επικράτειά τους από τις 9 το βράδυ", σύμφωνα με το δελτίο Τύπου των δημοσίων συγκοινωνιών της Γενεύης.

"Προκειμένου να διασφαλιστεί αυτό το αίτημα, οι διασυνοριακές συνδέσεις θα σταματήσουν σταδιακά στα γαλλοελβετικά σύνορα από τις 7.30" της Παρασκευής.

Η Γενεύη συνορεύει με τη Γαλλία από τρεις πλευρές και πολλές γραμμές λεωφορείων και τραμ χρησιμοποιούνται από εκατοντάδες χιλιάδες διασυνοριακούς εργαζόμενους που κατοικούν στη Γαλλία και εργάζονται στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας.






Στο 10,8% η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάιο του 2023

 



Στο 10,8% υποχώρησε το ποσοστό της ανεργίας τον Μάιο του 2023 στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε εχθές η Ελληνική Στατιστική Αρχή, έναντι 12,7% τον Μάιο του 2022 και του αναθεωρημένου προς τα άνω 11,3% τον Απρίλιο του 2023.

Οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.186.179 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 45.901 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του 2022 (1,1%) και κατά 22.512 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2023 (0,5%).

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 506.184 άτομα, καταγράφοντας μείωση κατά 95.166 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του 2022 (-15,8%) και κατά 23.861 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2023 (-4,5%).





Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος - Διακινούσε ναρκωτικά στη φυλακή

 


Στη σύλληψη σωφρονιστικού υπαλλήλου ο οποίος κατηγορείται ότι εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες εντός Καταστήματος Κράτησης προχώρησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε σχετική καταγγελία, το περιεχόμενο της οποίας πιστοποιήθηκε μετά από εξειδικευμένη έρευνα, με τη χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος εκμεταλλευόμενος την υπηρεσιακή του ιδιότητα και θέση, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2023, εισήγαγε ναρκωτικές ουσίες εντός Καταστήματος Κράτησης της Βόρειας Ελλάδας με σκοπό να τις προμηθεύσει σε έγκλειστους κρατούμενους, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Στο πλαίσιο της έρευνας πιστοποιήθηκε η δράση του όταν εισήγαγε στο Κατάστημα Κράτησης 10,82 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 4,9 γραμμάρια κατεργασμένη (σοκολάτα), ενώ η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 29 Ιουνίου, μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού.



Πήρε τελικά την έδρα ο Συρίγος

 


Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων από την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή ως προς την κατανομή των εδρών της Βουλής συνεχίστηκε και έφερε ανατροπές.

Η Νέα Δημοκρατία χάνει την 7η θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και η Μαρία Πολύζου τίθεται εκτός. 

Η έδρα που χάνει η ΝΔ κερδίζεται από την Πλεύση Ελευθερίας και τον Αλέξανδρο Καζαμία.

Η ΝΔ χάνει τον Γιώργο Αμυρά στα Ιωάννινα και τον Σταμάτη Πουλή στη Δυτική Αττική.

Κερδίζει όμως την έδρα στη Β΄ Πειραιά επομένως επιστρέφει στο Κοινοβούλιο ο αρχαιότερος Έλληνας Βουλευτής Γιώργος Τραγάκης αλλά και στις Σέρρες όπου εκλέγεται ο Θεόφιλος Λεονταρίτης. Επίσης η Ν.Δ. κέρδισε μία έδρα στην Α’ Αθήνας επομένως ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος διατηρεί την βουλευτική ιδιότητα.

Το κόμμα της Κουμουνδούρου υποχωρεί από τις 48 στις 47 έδρες ενώ το ΚΚΕ εκλέγει 21 βουλευτές από 20 που είχε υπολογιστεί αρχικά. Το ΚΚΕ κερδίζει μία έδρα στα Ιωάννινα όπου εκλέγεται ο Νίκος (Πάκος) Έξαρχος.

Στις Σέρρες , χάνει την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ ο Κωνσταντίνος Καρπουχτσής.

Στην Β’ Πειραιά χάνει την έδρα η Πλεύση Ελευθερίας και ο Χρήστος Αρίδας οδηγεί και σε αλλαγές στην Α’ Αθήνας όπου χάνει την έδρα το κόμμα «Νίκη» – στην πρώτη θέση βρισκόταν ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Νατσιός ο οποίος πλέον καλείται να κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης – και αντ’ αυτής βγάζει βουλευτή στη Δυτική Αττική. Την συγκεκριμένη έδρα καταλαμβάνει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παλαιτσάκης.



Αυτός είναι ο 23χρονος Πακιστανός επίδοξος βιαστής 69χρονης

 


Στη δημοσιότητα δίνει η ΕΛΑΣ τα στοιχεία του 23χρονου αλλοδαπού που προσπάθησε να βιάσει 69χρονη σε παραλία στον Ωρωπό.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία στην Ανακοίνωσή της, δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες 23χρονου αλλοδαπού και η ασκηθείσα σε βάρος του ποινική δίωξη για το αδίκημα της απόπειρας βιασμού, ο οποίος συνελήφθη στις 9 Ιουνίου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Πρόκειται για τον συλληφθέντα: ISHAQ Adil του Shahzad και της Zatoon, γεννηθέντα την 4-11-2000 στο Πακιστάν.




Επειδή η παραπάνω αξιόποινη πράξη προσβάλλει το έννομο αγαθό της ανθρώπινης αξίας και της γενετήσιας ελευθερίας και αυτοδιάθεσης, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην διερεύνηση, ανίχνευση ή δίωξη του παραπάνω εγκλήματος σε βάρος και άλλων θυμάτων και την αποτροπή απειλής της δημόσιας ασφάλειας σε σχέση με το διερευνώμενο έγκλημα.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22950-39430 του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το χρονικο 

«Εφιάλτη» στα χέρια ενός 23χρονου από το Πακιστάν έζησε μία γυναίκα 69 ετών στην παραλία του Ωρωπού καθώς τη χτύπησε άσχημα και αποπειράθηκε να τη βιάσει. Η γυναίκα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η επίθεση έγινε μέρα μεσημέρι στην παραλία του Αγίου Κωνσταντίνου στον Ωρωπό. Η 69χρονη με το ποδήλατό της έφυγε από το σπίτι της με σκοπό να πάει στην παραλία να κολυμπήσει. Φθάνοντας συνάντησε γνωστούς της από την περιοχή. Λίγα λεπτά αργότερα στην παραλία έφτασε και ο Πακιστανός με ένα ηλεκτρικό πατίνι.

Την ώρα που η γυναίκα συζητούσε με τους υπόλοιπους στην παραλία, τον είδε να κάθεται σε ένα παγκάκι κοντά τους. Όταν έμεινε μόνη της και αποφάσισε να μπει στη θάλασσα για να κολυμπήσει, τον είδε να την ακολουθεί και να κάνει άσεμνες κινήσεις.

Στη συνέχεια άρπαξε τη γυναίκα και την έβαλε στο παγκάκι όπου ο νεαρός αποπειράθηκε να τη βιάσει αλλά μόλις κατάλαβε την παρουσία δύο ατόμων στη θάλασσα, έφυγε γρήγορα με το πατίνι. Η γυναίκα οδηγήθηκε αρχικά στην Αστυνομία και στη συνέχεια στο Θριάσιο Νοσοκομείο ενώ εξετάστηκε και από ιατροδικαστή.

Ο νεαρός συνελήφθη ενώ άλλες τρεις γυναίκες τον έχουν καταγγείλει για επιθέσεις εναντίον τους μέσα σε μια εβδομάδα. «Δεν μπορώ να κινηθώ. Με έχει χτυπήσει σε όλο μου το σώμα. Δεν είμαι καλά καθόλου, ούτε ψυχολογικά. Θα ήμουν δεύτερη Τοπαλούδη. Είμαι σίγουρη σε αυτό. Θα με στραγγάλιζε και θα με έριχνε στη θάλασσα να με πνίξει για να μη τον μαρτυρήσω» είχε περιγράψει η 69χρονη.

«Κατάλαβα ότι κάτι θα μου συμβεί. Και όπως μπήκε, έκανε πως ερχόταν προς τα εμένα. Κάνω κύκλο και βγαίνω. Είμασταν στην παραλία αυτός και εγώ. Κανένας άλλος. Και σε κλάσματα δευτερολέπτου πάω να πάρω το ποδήλατο και τον βλέπω με βουτάει, με χτυπάει πάνω στο παγκάκι, χτύπησα στο κεφάλι μου και γύρισε το σώμα μου, πέφτω πάνω στο ποδήλατό μου στο καρεκλάκι μου και σκάω κάτω στην άμμο. Δεν μπορούσα να σηκωθώ γιατί πριν από ένα χρόνο χειρουργήθηκα στον 12ο σπόνδυλο. Και του λέω "εδώ οι βάρκες έχουν κάμερες και θα σε δούνε και έρχεται η αστυνομία". Κάτι έλεγε αλλά το έλεγε στα πακιστανικά, στα ξένα δεν καταλάβαινα.

Ήμουν σε σοκ. Με πήγε δια της βίας στο παγκάκι του. Με ξαπλώνει ανάσκελα μου κατεβάζει το μαγιό το κάτω και κοιτούσε γύρω γύρω. Το μάτι του δεν μπορεί να φύγει από τη σκέψη μου. Τον βλέπω μπροστά μου. Δεν έγινε ολοκληρωτική πράξη γιατί δεν μπορούσε γιατί έβλεπε γύρω γύρω μην τον τσακώσουν. Και κάποια στιγμή σε κλάσματα δευτερολέπτου τον βλέπω ότι σηκώνεται και βάζει το παντελόνι του και εκείνη την ώρα κατάλαβα ότι κάποιος είχε έρθει στη θάλασσα. Σηκώθηκα και βλέπω δύο κυρίους με ένα αυτοκίνητο. "Βοήθεια, βοήθεια σας παρακαλώ ελάτε" φώναζα» είχε προσθέσει.




Απογοητευμένος και αγανακτισμένος με Αλβανική κυβέρνηση ο Πρωθυπουργός

 



«Απογοητευμένος και αγανακτισμένος» από τη στάση της αλβανικής κυβέρνησης και προσωπικά του Ράμα, για την προφυλάκιση του ομογενή δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός απέστειλε αυστηρό μήνυμα προς τα Τίρανα και την κυβέρνηση Ράμα, ενώ προηγουμένως ενημέρωσε τους ομολόγους του για την υπόθεση του νεοεκλεγέντος δημάρχου Χειμάρρας.

«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους ομολόγους μου για το τι συμβαίνει σήμερα στην Αλβανία με την περίπτωση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και να εκφράσω την απογοήτευσή μου, την αγανάκτησή μου για το γεγονός ότι ένας εκλεγμένος δήμαρχος συλλαμβάνεται ουσιαστικά δύο μέρες από την εκλογή του και βρίσκεται στη φυλακή -κατά την άποψή μας- με αμφίβολες δικονομικές προβλέψεις» δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την υπόθεση Μπελέρη «χτύπημα στο κράτος δικαίου και στην προσπάθεια που κάνει η Αλβανία να συμμορφωθεί με ευρωπαϊκό κεκτημένο», εκφράζοντας την ευχή για γρήγορη επίλυση διαμηνύοντας πως διαφορετικά «θα αποτελέσει στοιχείο της ελληνικής αξιολόγησης της ευρωπαϊκής πορείας» της χώρας. «Θεωρώ πως είναι χτύπημα στο κράτος Δικαίου και στην προσπάθεια που κάνει η Αλβανίας να συμμορφωθεί με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Προσβλέπω πολύ σύντομα το ζήτημα αυτό να επιλυθεί. Ένα ζήτημα το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εμάς και η επίλυσή του ή η μη επίλυση, εύχομαι για το πρώτο το τονίζω, θα αποτελέσει στοιχείο της ελληνικής αξιολόγησης της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας, η οποία ξεκινά τώρα και πρόκειται για ένα μακρύ ταξίδι» τόνισε, συνεχίζοντας : «Η συμμόρφωση με τους βασικούς κανόνες του κράτους δικαίου αποτελεί αδιαπραγμάτευτή προϋπόθεση για οποιαδήποτε χώρα προβλέπει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το μήνυμα έχει γίνει απολύτως κατανοητό και στην Αλβανία».

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση Ράμα ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η υπόθεση Μπελέρη δεν είναι ζήτημα που η Ελλάδα «θα το αφήσει να περάσει έτσι», αφήνοντας να εννοηθεί πως θα υπάρξει συνέχεια στην αντίδραση της Αθήνας προκειμένου να αλλάξει η στάση των Τιράνων. «Σέβομαι απόλυτα τη διάκριση των εξουσιών, θέλω να είμαι πολύ σαφής για αυτό, αλλά από την άλλη όμως δεν είναι ένα ζήτημα που πρόκειται να το αφήσω να περάσει έτσι, χωρίς να υπάρχει αντίδραση της Ελλάδας. Και την πρώτη αντίδραση εκφράστηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με την ενημέρωση. των ομολόγων μου για το τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα με την περίπτωση αυτή» κατέληξε ο πρωθυπουργός.