Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Πήρε τελικά την έδρα ο Συρίγος

 


Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων από την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή ως προς την κατανομή των εδρών της Βουλής συνεχίστηκε και έφερε ανατροπές.

Η Νέα Δημοκρατία χάνει την 7η θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και η Μαρία Πολύζου τίθεται εκτός. 

Η έδρα που χάνει η ΝΔ κερδίζεται από την Πλεύση Ελευθερίας και τον Αλέξανδρο Καζαμία.

Η ΝΔ χάνει τον Γιώργο Αμυρά στα Ιωάννινα και τον Σταμάτη Πουλή στη Δυτική Αττική.

Κερδίζει όμως την έδρα στη Β΄ Πειραιά επομένως επιστρέφει στο Κοινοβούλιο ο αρχαιότερος Έλληνας Βουλευτής Γιώργος Τραγάκης αλλά και στις Σέρρες όπου εκλέγεται ο Θεόφιλος Λεονταρίτης. Επίσης η Ν.Δ. κέρδισε μία έδρα στην Α’ Αθήνας επομένως ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος διατηρεί την βουλευτική ιδιότητα.

Το κόμμα της Κουμουνδούρου υποχωρεί από τις 48 στις 47 έδρες ενώ το ΚΚΕ εκλέγει 21 βουλευτές από 20 που είχε υπολογιστεί αρχικά. Το ΚΚΕ κερδίζει μία έδρα στα Ιωάννινα όπου εκλέγεται ο Νίκος (Πάκος) Έξαρχος.

Στις Σέρρες , χάνει την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ ο Κωνσταντίνος Καρπουχτσής.

Στην Β’ Πειραιά χάνει την έδρα η Πλεύση Ελευθερίας και ο Χρήστος Αρίδας οδηγεί και σε αλλαγές στην Α’ Αθήνας όπου χάνει την έδρα το κόμμα «Νίκη» – στην πρώτη θέση βρισκόταν ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Νατσιός ο οποίος πλέον καλείται να κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης – και αντ’ αυτής βγάζει βουλευτή στη Δυτική Αττική. Την συγκεκριμένη έδρα καταλαμβάνει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παλαιτσάκης.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου