Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Είστε προδότες φώναξαν στον Τζανακόπουλο στην Κατερίνη



Ένταση επικράτησε και στην ομιλία του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στην Κατερίνη, το απόγευμα της Πέμπτης, όταν μία αγανακτισμένη νεαρή γυναίκα του επιτέθηκε φραστικά με αφορμή το ξεπούλημα της Μακεδονίας στα Σκόπια.

Τον Τζανακόπουλο περίμεναν περίπου 200 άτομα που τον αποδοκίμασαν για το ξεπούλημα της Μακεδονίας φωνάζοντας «Η Μακεδονία είναι ελληνική, ρε», «πέντε προδότες είσαστε...»

«Εσείς σπείρατε τη διχόνοια στην Ελλάδα. Είστε προδότες» είπε νεαρή προς τον κ. Τζανακόπουλο για να δεχθεί αποδοκιμασίες από τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά «είναι τίτλος τιμής».


Κλείνει τα σύνορα με την Βραζιλία ο Μαδούρο


Ο Μαδούρο προχώρησε στην απόφαση αυτή, μετά και την αναχώρηση του Χουάν Γκουαϊδό για τα σύνορα με την Κολομβία μαζί με λεωφορεία υποστηρικτών του, τους οποίους θα «παρατάξει» στις περιοχές που «σμίγουν» Βενεζουέλα, Κολομβία και Βραζιλία.

Αυτό σημαίνει πως η βοήθεια μπορεί να εισέλθει και από περιοχή που βρίσκεται στην Βραζιλία. «Αποφάσισα ότι από σήμερα Πέμπτη από τις 20:00, τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδας) τα χερσαία σύνορα με την Βραζιλία θα παραμείνουν εντελώς κλειστά μέχρι νεωτέρας», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους μετά από συνάντηση που είχε με ανώτατα στελέχη της στρατιωτικής διοίκησης. Η απόφαση έρχεται έπειτα από την δέσμευση της βραζιλιάνικης κυβέρνησης να στείλει τη βοήθεια στην Βενεζουέλα.

Με δηλώσεις του στην τηλεόραση επίσης, ανέφερε ότι εξετάζει το κλείσιμο των συνόρων και με την Κολομβία.

«Δεν θέλω να πάρω μια τέτοια απόφαση, αλλά εξετάζω ένα σφράγισμα των συνόρων με την Κολομβία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα, χαρακτήρισε «πρόκληση» τη «συγκέντρωση» των φορτίων ανθρωπιστικής βοήθειας στην κολομβιανή μεθοριακή πόλη Κούκουτα. Πρόσθεσε ότι τα σχέδια της αντιπολίτευσης είναι ένα φθηνό σόου για την υπονόμευση της κυβέρνησής του.

Συναυλίες υπέρ και κατά της βοήθειας των ΗΠΑ

Συμβολίζοντας το μπρα-ντε-φερ γύρω από την είσοδο της βοήθειας ανάμεσα στον Χουάν Γκουαϊδό και τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, δύο συναυλίες, η μία για να απαιτήσει την προώθηση της βοήθειας, η άλλη για να την καταγγείλει, θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή σε απόσταση 300 μέτρων, από τη μία και την άλλη πλευρά της γέφυρας Τιεντίτας.

«Venezuela Aid Live”, η συναυλία που οργανώνει ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον με σκοπό τη συλλογή δωρεών, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στην Κούκουτα, παρουσία των προέδρων της Κολομβίας, της Χιλής και της Παραγουάης. Εκπρόσωπος των διοργανωτών, ο Φερνάν Οκάμπο, αναμένει 250.000 θεατές.

Ανάμεσα στους διεθνείς σταρ που αναμένονται: οι Ισπανοί Αλεχάντρο Σανθ και Μιγκέλ Μποσέ, ο Δομινικανός Χουάν Λουίς Γκέρα, οι Κολομβιανοί Κάρλος Βίβες και Χουάνες, ο Πορτορικανος Λουίς Φόνσι, καθώς και πολλές διασημότητες από τη Βενεζουέλα (Χοσέ Λουίς Ροδρίκες, Νάτσο, Ρικάρδο Μοντανέρ).

Περίπου τριάντα ιδιωτικές πτήσεις που μεταφέρουν τους καλλιτέχνες αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην Κούκουτα, την ώρα που 1.500 αστυνομικοί και στρατιώτες θα αναπτύσσονται για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της εκδήλωσης.

Αντίθετα, ο κατάλογος των συμμετεχόντων στο “Hand off Venezuela” (Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα), την αντισυναυλία που οργανώνεται από την κυβέρνηση, δεν έχει γίνει γνωστός.

Πως σχεδιάζει να «σπάσει» τον αποκλεισμό

Ο τρόπος με τον οποίο ο Χουάν Γκουαϊδό και οι οπαδοί του σχεδιάζουν να σπάσουν τον στρατιωτικό αποκλεισμό που έχει θέσει η κυβέρνηση παραμένει ο μεγάλος άγνωστος. Την Τετάρτη, ο Χουάν Γκουαϊδό προσπάθησε για πολλοστή φορά, χωρίς επιτυχία, να πείσει τους στρατιωτικούς, η υποστήριξη των οποίων είναι κρίσιμη.

Μπορεί ο στρατός να έχει εξουδετερώσει ορισμένα σημεία διέλευσης, όμως τα σύνορα των 2.200 χλμ. που χωρίζουν τη Βενεζουέλα από την Κολομβία είναι πορώδη, με μεγάλες περιοχές να ελέγχονται από τους λαθρεμπόρους ναρκωτικών, μαφιόζικες οργανώσεις που καταφέρνουν συχνά να περάσουν λαθραία εμπορεύματα και βενζίνη.

Έχοντας πληγεί από την κρίση και ένα ρεκόρ υπερπληθωρισμού, εκατοντάδες Βενεζουελάνοι διασχίζουν κάθε μέρα –κυρίως μέσω της πεζής διέλευσης Σιμόν-Μπολίβαρ, μια άλλη γέφυρα που συνδέει τη Βενεζουέλα με την Κούκουτα– μεταφέροντας παράνομα φορτία, σύμφωνα με την κολομβιανή αστυνομία.


Πηγή : newsit.gr


Θανάτωσαν με φόλα τη μασκότ του Αστέρα Τρίπολης και άλλα 10 σκυλιά



Θανάτωσαν με φόλα την τετράποδη μασκότ του Αστέρα Τρίπολης, μαζί με άλλα δέκα σκυλιά.  Άγνωστοι έριξαν φόλα σε κεντρικά σημεία της πόλης της Τρίπολης, προκαλώντας την οργή της τοπικής κοινωνίας.

Οι φίλαθλοι του Αστέρα Τρίπολης, μέσω Facebook,  γνωστοποίησαν το γεγονός, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να λάβουν δράση.

RIP Τίγρη
Χτες χάσαμε τον δικό μας τίγρη, αυτόν που όταν πανηγυρίζαμε εμείς, πανηγύριζε γαβγίζοντας μαζί μας, αυτόν που καλωσόριζε κάθε συνδεσμίτη κουνώντας την ουρά του, αυτόν που ήξερε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από το σπίτι μας. Τον χάσαμε γιατί πλησίαζαν εκλογές. Βλέπεις, κάποιους δεν τους βολεύει αυτή η κατάσταση. Ξαφνικά όλη η πόλη γέμισε με φόλες. Ξαφνικά αδέσποτα και μη πεθαίνουν στους δρόμους της πόλης μας, μαύρες σακούλες με φόλα σε όλα τα σημεία της πόλης κάνουν τη δουλειά που ο δήμος είναι ανίκανος να κάνει. Σήμερα ήταν ο σκύλος μας, αύριο θα είναι το παιδί σας. Η φόλα δε διαλέγει σκύλο ή άνθρωπο. Όταν τα παιδιά μας θα παίζουν και πιάσουν κάτω και μετά θα βάλουν τα χέρια στο στόμα. Όλοι θα λυπηθούμε, όλοι θα έχουμε δει κάτι και όλοι θα καταλάβουμε ότι οι φόλες δεν είναι η λύση. Θα είναι αργά όμως τότε. Δεν θα έχουμε χάσει έναν σκύλο απλά. Αλλά τότε όλοι θα ενδιαφερθούν. Στην Ελλάδα μας βλέπεις, ανάβει η φωτιά, καιγόμαστε και απλά περιμένουμε να ξανά καούμε.
Καλό παράδεισο Ρεξ, θυσιάστηκες εσύ για τους φίλους σου στη γειτονιά. Μην ανησυχείς η ομάδα θα ανέβει και θα γαβγίσεις σύντομα στο επόμενό μας γκολ από εκεί πάνω!
TIGERS

«Χάσαμε τον δικό μας τίγρη, αυτόν που όταν πανηγυρίζαμε εμείς, πανηγύριζε γαβγίζοντας μαζί μας, αυτόν που καλωσόριζε κάθε συνδεσμίτη κουνώντας την ουρά του, αυτόν που ήξερε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από το σπίτι μας» έγραψαν στο Facebook, μεταξύ άλλων, οι φίλαθλοι του Αστέρα Τρίπολης.



ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Δημοσιοποίηση φωτογραφιών 8 αλλοδαπών, μελών εγκληματικής οργάνωσης



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες οκτώ (8) αλλοδαπών, μελών εγκληματικής οργάνωσης, που διέπρατταν συστηματικά ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες, σε διαφορές περιοχές της Ελλάδας και ενέχονται σε υπόθεση ανθρωποκτονίας ημεδαπού στην Κηφισιά, η οποία εξαρθρώθηκε την 7-2-2019 από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. 

Ειδικότερα : 

Την υπόθεση χειρίσθηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, η οποία κατάφερε να εξαρθρώσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές και ληστείες, κατά κύριο λόγο σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ιδίως στην Αττική, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και τη Στερεά Ελλάδα.

Μέλη αυτής της οργάνωσης είχαν διαπράξει τη ληστεία και ανθρωποκτονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, εντός της οικίας του στην Κηφισιά τον Απρίλιο του έτους 2018.

Μετά από πολύμηνη και επισταμένη έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εξακριβώθηκαν οι τόποι διαμονής τους και προσδιορίστηκε όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Πρόκειται για δέκα (10) υπηκόους Αλβανίας και μία (1) υπήκοο Ρουμανίας. Στην οργάνωση συμμετέχει και ένα επιπλέον άγνωστο άτομο.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε την 7-2-2019 οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής και Κορινθίας, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν οκτώ (8) από τα μέλη της οργάνωσης.
Επιπλέον, η συνεργασία μας με τις Βελγικές αστυνομικές Αρχές, απέφερε τη σύλληψη, στις 6-2-2019, στις Βρυξέλλες, ακόμη ενός (1) μέλους της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα άλλα δύο (2) ταυτοποιημένα μέλη βρίσκονται εκτός Ελλάδας και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τους, σε συνεργασία με τις Αρχές Ευρωπαϊκών Χωρών.

Στο πλαίσιο των ερευνών διακριβώθηκε ότι στη διάπραξη της ληστείας και ανθρωποκτονίας του ημεδαπού επιχειρηματία συμμετείχε ο συλληφθείς στο Βέλγιο, τα άλλα δύο ταυτοποιημένα άτομα, που βρίσκονται εκτός Ελλάδας καθώς και το μη ταυτοποιημένο μέλος της οργάνωσης.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκε η διάπραξη επιπλέον μίας (1) ληστείας σε οικία, πενήντα πέντε (55) κλοπών και εννέα (9) περιπτώσεων απόπειρας κλοπών σε οικίες, καταστήματα και επιχειρήσεις καθώς και μία (1) απόπειρα διάρρηξης ΑΤΜ Τράπεζας.

Τη δεύτερη υπόθεση χειρίσθηκε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων και αφορά στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικού δικτυού, το οποίο δραστηριοποιείτο συστηματικά :

  • στην εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης από την Αλβανία, μέσω των χερσαίων ελληνοαλβανικών συνόρων που εκτείνονται κατά μήκος του νομού Θεσπρωτίας και στην περαιτέρω διακίνηση αυτής στην Αττική, και
  • στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και ηρωίνης στην Αττική και σε περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας (Βόλο, Άμφισσα, Ναύπλιο, Φθιώτιδα, Κρήτη, Σαντορίνη, Σκιάθο και Μυτιλήνη).
Ειδικότερα, το εγκληματικό δίκτυο, από το Σεπτέμβριο του 2018, διακίνησε τουλάχιστον (500) κιλά κάνναβη, (6) κιλά κοκαΐνη και (1) κιλό ηρωίνη, ενώ τα παράνομα κέρδη του υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Στο πλαίσιο ταυτόχρονης αστυνομικής επιχείρησης, την 11 και 12-2-2019, η όποια εξελίχθηκε σε Αττική, Θεσπρωτία, Κρήτη, Μαγνησία και Ναύπλιο, συνελήφθησαν είκοσι ένα (21) άτομα, κυρίως υπήκοοι Αλβανίας και Ελλάδας, εκ των οποίων δεκατρία (13) μέλη της οργάνωσης, εφτά (7) αυτόνομοι διακινητές ναρκωτικών, ένας (1) κατηγορούμενος για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και μία (1) γυναίκα, ως συνεργός στη μεταφορά των ναρκωτικών.

Πραγματοποιήθηκαν είκοσι (20) έρευνες σε οικίες, «καβάτζες» και οχήματα και, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν:

  • 142,5 κιλά κάνναβη και 3,3 κιλά κοκαΐνη.
  • ποσότητες ηρωίνης.
  • 314 χάρτινα αποκόμματα εμποτισμένα με τη ναρκωτική ουσία LSD.
  • 98 ναρκωτικά δισκία.
  • πυροβόλο όπλο πιστόλι και 16.756 ευρώ.

Πέραν των ανωτέρω κατασχεθέντων ναρκωτικών ουσιών, κατά τη διάρκεια της πολύμηνης αστυνομικής προανάκρισης, κατασχέθηκαν από έτερες υπηρεσίες επιπλέον: (140) κιλά κάνναβης, (650) γραμμάρια κοκαΐνης και (400) γραμμάρια ηρωίνης που διακίνησε η εγκληματική οργάνωση.

  1. (επ.) GJERGJI (ον.) ELVIS του NDUA και της MARA που γεννήθηκε στις 25-2-1989 στην Αλβανία

  1. (επ.) JASCU ή KOLA ή GIERGJI (ον.) EDMOND ή ADRIAN του FRROK ή MARK και της MARIA που γεννήθηκε στις 8-3-1985 ή 8-3-1989 στην Αλβανία

  1. (επ.) PEPA (ον.) GENCI ή JORGO του SHEFIT και της XHEVRIE ή XHEVA που γεννήθηκε στις 24-5-1977 στην Αλβανία

  1. (επ.) FILOPATI (ον.) ARMANDO του GJOVALIN και της MARTINE που γεννήθηκε στις 3-6-1983 στην Αλβανία

  2. (επ.) HINGA (ον.) GENTIAN του HEKURAN και της BUKURI που γεννήθηκε στις 15-5-1979 στην Αλβανία

  3. (επ) IORDACHE (ον) ANDREEA - DANIELA του VIOREL και της MARIA που γεννήθηκε στις 9-1-1985 στην Ρουμανία

και τους μη συλληφθέντες :
   7. (επ.) KOLA (ον.) TONIN ή ANTONI του FRROK και της MARIA που γεννήθηκε στις 2-9-1981 στην Αλβανία
   8. (επ.) FRROKU ή FRROCU (ον.) ADRIAN του MARK και της PRENDE που γεννήθηκε στις 5-3-1975 στην Αλβανία
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις και για τον εντοπισμό επιπλέον χώρων στάθμευσης-απόκρυψης κλεμμένων οχημάτων και μοτοσυκλετών που οι παραπάνω είχαν ενοικιάσει.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476195, 210-6476647 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Φασισταριά για τον ξεφτίλα Γιαννούλη οι πολίτες που αντιδρούν για το ξεπούλημα της Μακεδονίας



Ξεφτίλα για την κοινωνία μας, τα παιδιά μας και τους Έλληνες η δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Μακεδονία Χρήστου Γιαννούλη, που χαρακτήρισε «Φασισταριό» του Έλληνες που αντιδρούν στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Ο ανεκδιήγητος και αντρόπιαστος Γιαννούλης ανέβηκε στο βήμα και ανέφερε ότι «πριν πάρω την τελική μου απόφαση, με όλο το σεβασμό στον πρωθυπουργό της χώρας που μου έκανε την τιμή να μου απευθύνει την πρόκληση και πρόσκληση αυτή, απέναντι, μπροστά στα μάτια μου, είχα την εικόνα του γιου μου. Είναι 15 χρονών, δεν θέλω να μεγαλώσει στην Ελλάδα με όλο αυτό το φασισταριό απέξω. Δεν θέλω να μεγαλώσει σε αυτή τη χώρα».

Κάποιος πρέπει να πει του Γιαννούλη ότι αυτός και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ντροπή για την χώρα μας και μεγαλύτερη ντροπή για τα παιδιά μας η πολιτική τους ύπαρξη και ο δημόσιος λόγος τους .

Ακούστε τον αντρόπιαστο :