Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Τι προκαλεί Αλτσχάιμερ στις γυναίκες




Το έντονο και μόνιμο άγχος, η κυκλοθυμική συμπεριφορά και οι εκδηλώσεις ζήλιας σε γυναίκες ηλικίας γύρω στα 40 έτη αποτελούν ενδείξεις αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης της νόσου Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Neurology» και η οποία βασίζεται σε δεδομένα 38 ετών, οι νευρώσεις έχουν άμεση επίπτωση στην πιθανότητα εκδήλωσης της νευροεκφυλιστικής πάθησης του εγκεφάλου.

Στο πλαίσιο της έρευνας συμμετείχαν 800 γυναίκες ηλικίας από 38 ως 54 ετών, με μέση ηλικία τα 46, οι οποίες δήλωσαν συμμετοχή το μακρινό 1968.

Οι εθελόντριες υποβλήθηκαν σε τεστ προσωπικότητας και μνήμης, τα οποία επαναλαμβάνονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Έως το τέλος της περιόδου παρακολούθησης, οι 153 από αυτές είχαν εκδηλώσει άνοια, με τις 104 να έχουν νόσο Αλτσχάιμερ. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες με πολύ υψηλά επίπεδα νευρωτισμού και μακροχρόνιο άγχος είχαν δύο φορές υψηλότερη πιθανότητα εκδήλωσης της νόσου από τις γυναίκες με ηπιότερα επίπεδα νεύρωσης.

Περισσότερο από όλες κινδυνεύουν εκείνες που καλύπτουν τα πιο πάνω κριτήρια και ταυτόχρονα εσωτερικεύουν τα συναισθήματά τους ούσες ντροπαλές και εσωστρεφείς.

Ωστόσο, όπως επισήμανε η επικεφαλής της μελέτης Δρ Λένα Γιόχανσον από το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, ο κίνδυνος εκδήλωσης Αλσχάιμερ διπλασιάζεται όταν ο νευρωτισμός συνδυάζεται με το μακροχρόνιο καθημερινό άγχος και όχι στην αντίθετη περίπτωση.

Για να μετρήσουν τα επίπεδα άγχους, σε πέντε φάσεις κατά τη  διάρκεια της μελέτης, οι ερευνητές τους έθεσαν στις γυναίκες την ερώτηση εάν είχαν περάσει κάποια περίοδο έντονου στρες την τελευταία πενταετία σχετικά με την εργασία, κάποιο θέμα υγείας ή την οικογενειακή τους κατάσταση, η οποία διήρκεσε πάνω από ένα μήνα.

Οι γυναίκες αξιολόγησαν το άγχος τους σε μια κλίμακα από μηδέν ως πέντε με τους ερευνητές να χαρακτηρίζουν ως εμπειρία στρες τις αξιολογήσεις από τρία και άνω.

Αλτσχάιμερ και τρόπος ζωής

Πώς συνδέονται Αλτσχάιμερ και νευρώσεις; Είναι πιθανόν οι νευρωτικές προσωπικότητες να ακολουθούν διαφορετικό τρόπο ζωής ο οποίος μπορεί να επηρεάζει όχι μόνο την πνευματική, αλλά και τη σωματική υγεία.

Νευρωτισμός σημαίνει πως κάποιος αγχώνεται εύκολα, ανησυχεί για το παραμικρό, και επιδεικνύει ζήλια ή κυκλοθυμία. Θεωρείται ότι οι νευρωτικοί άνθρωποι είναι επιρρεπείς στις εκρήξεις θυμού, τις ενοχές, την ζηλοτυπία, τις αγχώδεις διαταραχές και την κατάθλιψη.

«Οι περισσότερες έρευνες για τους παράγοντες κινδύνου για Αλτσχάιμερ επικεντρώνονται σε παραμέτρους, όπως το μορφωτικό επίπεδο, οι καρδιαγγειακοί κίνδυνοι, οι τραυματισμοί στο κεφάλι και το οικογενειακό ιστορικό», λέει η Δρ Γιόχανσον.

«Η προσωπικότητα, όμως, επίσης παίζει ρόλο, διότι επηρεάζει την συμπεριφορά, τον τρόπο ζωής και τις αντιδράσεις μας στο στρες» προσθέτει.

“Συνολικά, τα ευρήματα της έρευνας συνάδουν με τον κοινό τόπο που λέει ότι οι άνθρωποι που είναι λιγότερο εκτεθειμένοι στις αντιξοότητες της ζωής έχουν περισσότερες πιθανότητες για ‘καλά γεράματα’ είτε αυτό μετράται με τη θνησιμότητα, τις καρδιαγγειακές παθήσεις, το Αλτσχάιμερ ή άλλες παθήσεις που φέρνουν τα γεράματα” επισημαίνει ο Δρ Ρόμπερ Στιούαρτ του King’s College του Λονδίνου που δεν ενεπλάκη στη μελέτη.



Πηγή: econews



Πού βρέθηκε η μηχανή του συνεργού του Μαζιώτη




Μόλις δύο χιλιόμετρα μακριά από το γκαράζ του Βύρωνα βρέθηκε η μηχανή του συνεργού του Νίκου Μαζιώτη, Αντώνη Σταμπούλου.

Πρόκειται για μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού μάρκας Yamaha, η οποία ήδη βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εξετάζεται εξονυχιστικά για τον εντοπισμό δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες και στο σπίτι του χωρίς να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής τι έχει βρεθεί εκεί.

Σημειώνεται ότι στην κατοχή του όταν συνελήφθη έξω από το γκαράζ είχε βρεθεί ένα κλειδί, στο μπρελόκ του οποίου αναγραφόταν μια συγκεκριμένη οδός. Ωστόσο, το κλειδί δεν ταιριάζει με καμία κλειδαριά από τα σπίτια που βρίσκονται σε αυτό το δρόμο και τα οποία έχουν ερευνήσει έως τώρα οι αστυνομικοί.

enikos.gr


Εύβοια: Συνελήφθη δημοσιογράφος για παιδεραστία


Σοκ έχει προκαλέσει στην Χαλκίδα η υπόθεση παιδεραστίας, με φερόμενο δράστη έναν 60χρονο δημοσιογράφο και πρώην ιδιοκτήτη τοπικού τηλεπτικού σταθμού.
Ο 60χρονος συνελήφθη και προφυλακίστηκε για ασέλγεια σε βάρος της 8χρονης κόρης της συντρόφου του.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά την καταγγελία της μητέρας του ανήλικου κοριτσιού στην αστυνομία. Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας, ο 60χρονος ασελγούσε κατ 'εξακολούθηση σε βάρος της 8χρονης, και ανέφερε στους αστυνομικούς ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.
Άμεσα ο δημοσιογράφος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον ανακριτή. Μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης.
Η υπόθεση έγινε γνωστή στην Χαλκίδα πριν λίγες μέρες, όταν ο 60χρονος δημοσιογράφος μεταφέρθηκε σιδηροδέσμιος στα δικαστήρια της πόλης, για υπόθεση που αφορούσε οικονομικό έγκλημα και φοροδιαφυγή. Μετά την απολογία του, οδηγήθηκε ξανά στις φυλακές της Τρίπολης.

Πηγή : newsbomb.gr


Κυνηγός παιδόφιλων


Πρώην τοξικομανής παγιδεύει και στέλνει στη φυλακή όσους ασελγούν σε παιδιά

Ο Stinson Hunter είναι 32 ετών και πρώην τοξικομανής. Πλέον, απαλλαγμένος από τις όποιες εξαρτήσεις, έχει αφιερωθεί στο κυνήγι των παιδόφιλων.

Όπως μεταδίδουν τα Βρετανικά μέσα, ο

νεαρός -ορκισμένος εχθρός όσων κακοποιούν παιδικές ψυχές-παγιδεύει, τα σεξουαλικά «αρπακτικά» στο διαδίκτυο προσποιούμενος έναν ανήλικο. Όποια στοιχεία συλλέγει, τα καταγράφει και τα στέλνει στην αστυνομία προκειμένου να γίνουν όσα ορίσει ο νόμος.

Μάλιστα ο ίδιος έγινε το θέμα του ντοκιμαντέρ «The Paedophile Hunter», το οποίο ωστόσο εκτός από τα θετικά έλαβε και αρνητικά σχόλια. Κι αυτό γιατί μερίδα του κοινού θεωρεί ότι η δουλειά αυτή πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στην αστυνομία.

Ο ίδιος φαίνεται να μη πτοείται και μέσω ενός σχετικού προγράμματος έχει καταφέρει και συγκεντρώσει, μέχρι στιγμής, το ποσό των 15.000 λιρών Αγγλίας.



newsbeast.gr


Εξάψαλμος δικαστών κατά Αθανασίου για τα αναδρομικά

Ο υπουργός Δικαιοσύνης βρέθηκε μαζί εκπροσώπους των δικαστικών στη γιορτή για τον προστάτη του Αγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη.

Πυρ ομαδόν στην κυβέρνηση από τους δικαστές γιατί δεν εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις.

Αιχμή του δόρατος είναι η άρνηση της κυβέρνησης να εφαρμόσει, μεταξύ άλλων δικαστικών αποφάσεων που απαξιώνει, και  τις αποφάσεις του Μισθοδικείου που αφορούν και στις δικές τους αποδοχές.

Και συγκεκριμένα τις αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες οι μισθοί  των

δικαστών θα πρέπει να επανέλθουν  στο ύψος που είχαν προ των μνημονιακών περικοπών.

Τις ομαδικές βολές συνδικαλιστικών εκπροσώπων των δικαστών και εισαγγελέων  δέχτηκε  ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, στη σημερινή εκδήλωση για την 28 επέτειο καθιερώσεως του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου πολιούχου των Αθηνών και προστάτη των δικαστών.

Χαρακτηριστικό είναι το αίτημα που απηύθυνε στον κύριο Αθανασίου η  πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου : «Κύριε υπουργέ να μεταφέρετε στην κυβέρνηση τη δυσαρέσκεια μας για τη μη εφαρμογή των αποφάσεων του Μισθοδικείου. Περιμένουμε άμεση λύση»

Απ΄ την πλευρά της η Μαργαρίτα Στενιώτη,  Πρόεδρος Πρωτοδικών και  γενική γραμματέας της Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ανέφερε επίσης πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η μη συμμόρφωση με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και τόνισε ότι η κριτική στις δικαστικές αποφάσεις θα πρέπει να βασίζεται σε επιστημονικά κριτήρια και όχι στο κριτήριο αν οι αποφάσεις αυτές είναι αρεστές ή όχι στη κυβέρνηση. Και ότι η συμμόρφωση με τις δικαστικές αποφάσεις θα πρέπει να είναι πλήρης και όχι εν μέρει.

Ενώ η Ειρήνη Γιανναδάκη,  πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών η οποία μίλησε εκ μέρους όλων των Ενώσεων, αναρωτἠθηκε:

 «Ποιος καταστρέφει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς; Ο δικαστής που είναι υποχρεωμένος να ελέγχει τη συνταγματικότητα των νόμων και τις πέρα και έξω από το γράμμα και το πνεύμα του νόμου εκτροπές του κρατικού μηχανισμού της εκτελεστικής λειτουργίας; Ή ο πολιτικός που αμφισβητώντας συνειδητά το θεσμικό ρόλο της δικαιοσύνης αρνείται παραβιάζοντας το σύνταγμα και τους νόμους να εφαρμόσει δικαστικές αποφάσεις επειδή παρεκκλίνουν των δημοσιονομικών στόχων της κυβερνητικής πολιτικής; ».

Ακόμη η ίδια επέκρινε την παρακμιακή πορεία του κράτους δικαίου, την ακατάσχετη μνημονιακή πολυνομία, τον τρόπο νομοθέτησης την ποιότητα και τον τρόπο εφαρμογής των νόμων και τις συνεχείς επιθέσεις κατά της δικαιοσύνης με επιλεκτική κριτική των δικαστικών αποφάσεων και με αμφισβήτηση του θεσμικό ρόλου της που είναι αδιανόητη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Απ' την πλευρά του ο κύριος Αθανασίου, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού ,υπεραμύνθηκε  της ανεξαρτησίας της ελληνικής Δικαιοσύνης και των αρετών των ελλήνων δικαστών

«Όσο και αν η χώρα μας δοκιμάστηκε τα τελευταία χρόνια από την κρίση, όσο και αν οι θεσμοί μας πέρασαν δύσκολες μέρες η δικαιοσύνη, παρά τα τόσα προβλήματα, άντεξε. Και άντεξε χάρη στη φιλοτιμία όλων των λειτουργών της, των δικαστών, των δικηγόρων και των εργαζόμενων στις δικαστικές αρχές»τόνισε.

 Ο υπουργός ζήτησε από τους δικαστές «να επιταχύνουν τους ρυθμούς και να παράσχουν ακόμα μεγαλύτερο δίκτυο προστασίας στον αδύναμο πολίτη».

« Παρακαλώ, όταν φύγετε από δω, πείτε στα παιδιά σας, στους φίλους σας, ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία λειτουργεί με ψυχραιμία και νηφαλιότητα ούτε φοβάται, ούτε χειραγωγείται», κατέληξε ο κ. Αθανασίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η ηγεσία του Αρείου Πάγου ,οι Γενικοί Γραμματείς του Υπ. Δικαιοσύνης Γ. Σούρλας και Νικόλας Κανελλόπουλος, εκπρόσωποι των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, δικαστές και εισαγγελείς αλλά και εκπρόσωποι του ΔΣΑ  και άλλων δικηγορικών συλλόγων της χώρας.



της Κατερίνας Κατή

thetoc.gr


Αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς έστειλε με στρατιώτες μέσω Facebook μήνυμα έρωτα


Βαριά ποινή αντιμετωπίζει αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο ο οποίος έβαλε φαντάρους να κρατάνε ένα χαρτόνι το οποίο έγραφε «Helena σε αγαπώ»! και στη συνέχεια το ανέβασε στο Facebook συνοδεύοντας το με το εξής κείμενο προς την κοπέλα του: «Επειδή βαρέθηκα να μου τα πρήζεις, ότι ντρέπομαι να σου μιλάω καλά από το τηλέφωνο, άμα έχει άλλους γύρω μου. Δες πόσο ντρέπομαι!!!»


Την υπόθεση δημοσιοποίησαν οι γονείς των στρατιωτών που διαμαρτυρήθηκαν για τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκαν τα παιδιά τους.
Και οι επικεφαλείς της Εθνικής Φρουράς ανέλαβαν τη συνέχεια.

Πηγή : lifo.gr


Μάθετε να καθαρίζετε υγιεινά τα αυτιά σας!



Το καθάρισμα των αυτιών, από το ενοχλητικό κερί είναι μια συνήθεια ρουτίνας, η οποία  τις περισσότερες φορές, γίνεται με την χρήση της μπατονέτας.
Παρόλα αυτά οι ειδικοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι, εάν η αφαίρεση της κυψελίδας όπως ονομάζεται επιστημονικά το κερί, δεν γίνεται σωστά , μπορεί να προκληθούν ανεπανόρθωτες ζημίες στην ακοή.

Μάλιστα οι ειδικοί είναι ιδιαίτερα αυστηροί όσο αφορά τον τρόπο με τον οποίο γίνεται ο καθαρισμός των αυτιών.
 Τι είναι το κερί

Επιστημονικά ονομάζεται κυψελίδα και δημιουργείται συνεχώς από τους αδένες του δέρματος που βρίσκονται στο κανάλι των αυτιών.

Όσο και να θέλουμε να το απομακρύνουμε από τα αυτιά μας το κερί έχει προστατευτικό ρόλο, αφού τα προφυλάσσει από βρομιές, σκόνη και άλλες ακαθαρσίες.

Στην περίπτωση που χρειάζονται πράγματι καθάρισμα, ο μόνος κατάλληλος είναι ο ωτορινολαρυγγολόγος.

Όπως επισημαίνουν τα μέλη της Πανελλήνιας εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας στους περισσότερους ανθρώπους τα αυτιά αυτοκαθαρίζονται, καθώς το κερί έχει τη φυσική τάση να βγαίνει προς τα έξω. Τότε και μόνο τότε πρέπει να επέμβουμε είτε αφαιρώντας το με μια πετσέτα, ή βαμβάκι.

Στο σημείο αυτό οι ειδικοί επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί τονίζοντας ότι ποτέ δεν πρέπει να καθαρίζουμε βαθιά τα αυτιά χρησιμοποιώντας τις γνωστές σε όλους μπατονέτες  αφού έτσι είναι δυνατόν να τραυματισθεί σοβαρά το τύμπανο.

Τα ύποπτα σημάδια

Τα ύποπτα σημάδια που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι κάτι δεν πάει καλά  και χρειάζονται άμεσα καθάρισμα είναι:

Η μείωση της ακοής.
Το αίσθημα ότι το αυτί έχει βουλώσει
Ο πόνος  και το έντονο βουητό

Πότε να πάτε στο γιατρό;

Όταν τα αυτιά παράγουν πολύ κερί θα πρέπει να απευθυνθούμε στον ειδικό γιατρό τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

Οι πιο συχνοί μέθοδοι καθαρισμού που ακολουθούν οι ειδικοί είναι:

Η αφαίρεση του κεριού με ειδικό εργαλείο.

Η αναρρόφηση.

Ο διακλυσμός, όπου ο γιατρός ρίχνει στο αυτί χλιαρό νερό, ώστε να παρασυρθεί το κερί προς τα έξω.

Στην περίπτωση που το πρόβλημα επιμένει ο θεράπων γιατρός μπορεί να συστήσει ειδικές σταγόνες που βοηθούν στη ρευστοποίηση και κατ’ επέκταση στην απομάκρυνση του κεριού.

Πηγή : iatropedia.gr


Σεισμός 4,7 Ρίχτερ κοντά στα Καλάβρυτα


Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου - Ντία Μούλου

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 σημειώθηκε στις 18:12 κοντά στα Καλάβρυτα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 28 χλμ. νότια της Πάτρας και 10 χλμ. νοτιοανατολικά του Κάτω Μαζαρακίου Αχαΐας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 2 χλμ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματίες.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Πάτρα και τα Καλάβρυτα.

Στη συνέχεια, σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός μεγέθους 3,4 Ρίχτερ.

Όπως ανέφερε στο newpost ο φαρμακοποιός του χωριού Κάτω Μαζαράκι, Νίκος Ζαφειρόπουλος, η δόνηση ήταν ισχυρή, όμως οι κάτοικοι παραμένουν ψύχραιμοι.

«Κουνηθήκαμε λίγο, βγήκαν κάποιοι από τα σπίτια, σταμάτησε ο σεισμός και συνεχίζουμε τη ζωή μας. Προς το παρόν ούτε ζημιές, ούτε κάτι επικίνδυνο δεν έχουμε διαπιστώσει».

«Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι ο σεισμός αυτός εντάσσεται στη συνήθη σεισμικότητα της περιοχής», λέει στο newpost ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.

«Ο επόμενος, μικρότερος σεισμός, εντάσσεται στη σεισμική ακολουθία και είναι πολύ καλό που έγινε.  Ας περιμένουμε, όμως, μια μέρα. Αν και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα, καθώς η περιοχή "δίνει" τέτοια γεγονότα», καταλήγει.

Πηγή : newspost.gr


Αυτός είναι ο συνεργάτης του Μαζιώτη που συνέλαβε η αντιτρομοκρατική



Αυτός είναι ο 31χρονος που συνελήφθη στον Βύρωνα και το όνομα αυτού Σταμπούλος Αντώνης.

Παρά τις προσπάθειες των αντρών της αντιτρομοκρατικής να βγάλουν μια τωρινή φωτογραφία του φερόμενου ως τρομοκράτη δεν τα κατάφεραν γιατί μία έκλεινε τα μάτια μία έκανε γκριμάτσες έβγαζε την γλώσσα και έφτυνε δυσκολεύοντας το έργο του φωτογράφου.

Έτσι λοιπόν δημοσιοποιείται από την αντιτρομοκρατική η φωτογραφία από το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας.

Με εντολή εισαγγελέα δόθηκαν τα στοιχεία και η φωτογραφία του φερόμενου ως συνεργού του Μαζιώτη που ονομάζεται Σταμπούλος Αντώνης του Κωνσταντίνου και της Ροζάλμπα, γεν. 21/02/1983 στην Αττική.

Ο 31χρονος έχει κάνει δύσκολη την  ζωή  των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής, αφού από την αρχή δεν φάνηκε διατεθειμμένος να συνεργαστεί με τις αρχές, ενώ τους έβριζε στα ιταλικά.

Προκειμένου όμως να δοθούν γρήγορα τα στοιχεία του στη δημοσιότητα, οι αστυνομικοί έβγαλαν στην αρχή μιά φωτογραφία έστω και με γκριμάτσες και με αυτή πλέον οι έρευνες θα γίνονται πόρτα πόρτα σε όλη την περιοχή του Βύρωνα.

Με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα καθώς και με την φωτογραφία  οι αρχές ζητούν από οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι, να επικοινωνήσει με τις αρχές.

newsotherwise.gr


Για ανθρωποκτονία από πρόθεση, διώκονται πλέον οι 4 κατηγορούμενοι, για τον θάνατο του 46χρονου φιλάθλου.


Για ανθρωποκτονία από πρόθεση διώκονται πλέον οι 4 κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 46χρονου φιλάθλου, Κώστα Κατσούλη.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου αποφάσισε τελικά να μετατρέψει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση στους τέσσερις οπαδούς του Ηροδότου που φαίνεται να είναι οι πρωταγωνιστές της αιματηρής συμπλοκής που οδήγησε στον θανάσιμο τραυματισμό του Κώστα Κατσούλη.

Μέσα στην βδομάδα οι καταθέσεις

Μέσα της επόμενης βδομάδας θα κληθούν να καταθέσουν τα δύο άτομα που κατονόμασαν το ζευγάρι των φιλάθλων του Εθνικού πριν λίγες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο 40χρονος και η 34χρονη κατονόμασαν δύο άτομα ως πρωταγωνιστές των επεισοδίων τα οποία αναγνώρισαν από φωτογραφίες που τους έδειξαν οι αρχές.



πηγή: cretapost.gr


Καταγγελία: Δημόσιοι υπάλληλοι καταπάτησαν και μένουν παράνομα σε σπίτια στην Πλάκα.


Απίστευτο και όμως συμβαίνει. Σύμφωνα με καταγγελία δημόσιοι υπάλληλοι καταπάτησαν και μένουν παράνομα σε σπίτια στην Πλάκα ενώ καθυστερούν διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» ο λόγος της καθυστέρησης βρίσκεται στους… υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού οι οποίοι έχουν στην αρμοδιότητά τους την ευθύνη για την ακίνητη περιουσία του υπουργείου και οι οποίοι αρνούνται να παραδόσουν τα κλειδιά των ακινήτων προκειμένου να τα επισκεφθούν οι υποψήφιοι επενδυτές.

«Είτε θεωρούν ξεπούλημα την παραχώρηση των συγκεκριμένων ακινήτων σε επενδυτές είτε έχουν καταπατήσει πολλά από αυτά και διαμένουν μέσα παράνομα» τονίζει μιλώντας στα Νέα κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΠΟ.

Τι απαντούν

Η απάντηση που δίνουν στα αιτήματα παράδοσης των κλειδιών είναι ότι είτε αυτά έχουν χαθεί, είτε ότι τα κτίρια δεν είναι επισκέψιμα.

Η ευθύνη βαρύνει την κάθε Εφορεία Αρχαιοτήτων. Μετά από αυτές τις εξελίξεις η αρμοδιότητα μεταφέρεται στη διεύθυνση Απαλλλοτριώσεων του υπουργείου, ενώ όσοι υπάλληλοι έχουν καταλάβει κτίρια θα εκδιωχθούν με διοικητικά πρωτόκολλα.

usay.gr


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ στοιχεία: Δες πόσα χρήματα στοίχισε η κρίση στα ελληνικά νοικοκυριά


Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 107 δισ. ευρώ έχασαν τα ελληνικά νοικοκυριά από το 2007 που άρχισαν να διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια της κρίσης, μέχρι το 2014...


Η γερμανική τράπεζα, Julius Baer πραγματοποίησε μελέτη, στην οποία συγκέντρωσε τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία και τα ακίνητα των ευρωπαϊκών νοικοκυριών και αφαιρώντας τα χρέη τους, κατέληξαν στο πόσο μεγάλη ήταν η απώλεια των χρημάτων τους την περίοδο αυτή.

Έτσι, από τα στοιχεία που προέκυψαν, ο ιδιωτικός πλούτος στην Ευρώπη το 2013 ανήλθε στα 56 τρισεκατομμύρια ευρώ, στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, σημειώνοντας αύξηση 17% σε σχέση με το 2012.

Και μπορεί σύμφωνα με την μελέτη αυτή οι Γερμανοί να έγιναν πλουσιότεροι κατά 2 τρισ. ευρώ και οι Ελβετοί κατά ένα, όμως η εικόνα που καταγράφεται στην Ελλάδα είναι ζοφερή.

Συγκεκριμένα ο πλούτος των ελληνικών νοικοκυριών μειώθηκε κατά 23%, που σημαίνει πρακτικά ότι οι Έλληνες την περίοδο της κρίσης έχασαν 170 δισ. ευρώ.

Πάντως μπορούμε να παρηγορηθούμε, αφού η κατάσταση στην Ισπανία ήταν χειρότερη, μιας και οι απώλειες που έζησαν τα νοικοκυριά άγγιξαν τα 28%.

Πηγή : tromaktiko


"Σε είκοσι λεπτά θα σκάσει βόμβα. Βγείτε όλοι έξω. Δεν είναι πλάκα"


Μεγάλη αναστάτωση μετά από τηλεφώνημα για βόμβα στο κτίριο του Διοικητηρίου στη Χαλκίδα.

Στη 1:35΄ το μεσημέρι άγνωστος τηλεφώνησε στη γραμματεία της Π.Ε Εύβοιας και είπε ότι σε 20΄ θα σκάσει βόμβα που ε΄χει τοποθετηθεί στο κτίριο.

Τόνισε μάλιστα ότι δεν είναι φάρσα και ότι πρέπει να βγουν όλοι έξω.

Έντρομοι οι υπάλληλοι εκκένωσαν το κτίριο και ενημέρωσαν τις αρχές. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομία, πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, ενώ ο χώρος αποκλείστηκε μέχρι να έρθει ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος πραγματοποιεί έλεγχο στο 5όροφι κτίριο του Διοικητηρίου της Ευβοϊκής πρωτεύουσας.

Τελικά όπως αποδείχθηκε ήταν ακόμη μια φάρσα, αφού από τον έλεγχο δεν βρέθηκε κάποιο ύποπτο δέμα ή οτιδήποτε άλλο και οι υπάλληλοι επέστρεψαν πριν από λίγο στα γραφεία για να πάρουν τα πράγματά τους και να φύγουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες είχαν τηλεφωνήσει για βόμβα στη ΔΥΟ Χαλκίδας.

lamiareport.gr




Τα εξυπνότερα tips για να τρως περισσότερα φρούτα και λαχανικά



Μη νιώθεις ότι μόνο εσύ δεν μπορείς ή δε θέλεις να βάλεις στη διατροφή σου φρούτα και λαχανικά...
Συμβαίνει σε πολλούς, για αυτό κι εμείς σου προτείνουμε μερικούς έξυπνους τρόπους ώστε να τα εντάξεις στην καθημερινή διατροφή σου ή να καταφέρεις να αυξήσεις τις ποσότητες που καταναλώνεις.


Ακολούθησε τα…

Κατανάλωσε την παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα (ντομάτα, αγγούρι, ελιές, κρεμμυδάκι και τυρί φέτα με λιγότερα λιπαρά)ως κύριο γεύμα.
Τρίψε ένα φρέσκο κολοκυθάκι στην ομελέτα σου και μετάτρεψέ την σε gourmet πιάτο.

Το βερίκοκο και το κεράσι σε ένα στραγγιστό ημιαποβουτυρωμένο παγωμένο γιαούρτι το μετατρέπουν σε «παγωτό» με γεύση καλοκαιρινού φρούτου.

Μην παραμελείς να τρως τα παραδοσιακά μας λαδερά πιάτα: μελιτζάνες ιμάμ, τουρλού μπριάμ κ.α. Απλά ελάττωσέ το ελαιόλαδο και απόφυγε το τηγάνισμα.

Ακόμη και ένα μπολ καλοκαιρινά φρούτα με ένα ποτήρι αριάνι ή γάλα μπορεί να είναι ένα γρήγορο, υγιεινό και γευστικό πρωινό.

Φτιάξε μια κρύα σούπα που αποτελεί μία νόστιμη λύση με λίγες θερμίδες. Μια σούπα χαμηλών θερμίδων στην αρχή του γεύματος φέρνει το αίσθημα του κορεσμού με αποτέλεσμα στη συνέχεια να τρώμε λιγότερο.

Εκμεταλλεύσου την ντομάτα, το κολοκυθάκι, τις πιπεριές και τις μελιτζάνες και φτιάξε π.χ γκασπάτσο.

Λάτρεψε το καρπούζι. Πάνω απο το μισό του καρπουζιού αποτελείται απο νερό. Έτσι μας βοηθάει να ξεδιψάσουμε τρώγοντας παράλληλα κάτι γλυκό και λαμβάνοντας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Ένα πιάτο ψητά λαχανικά είναι και νόστιμο και τέλειο για το πρόγραμμά σου. Συνδύασε μανιτάρια με κόκκινες πιπεριές, μελιτζάνες με ψητά κρεμμύδια, καρότα με σπαράγγια και σκόρδο και απόλαυσε όλη τη γεύση χωρίς τύψεις.

Αυτοσχεδίασε και συνδύασε με τυρί χαμηλό σε λιπαρά (cottage), γιαούρτι, λίγα καρύδια ή αμύγδαλα και 1 κουταλιά ελαιόλαδο.

Δημιούργησε δροσιστικούς χυμούς με βάση το πεπόνι ή το καρπούζι, προσθέτοντας τα αγαπημένα σου φρούτα, τριμμένο πάγο, φύλλα δυόσμου ή και μαιντανού.

Αντικατάστησε όλα τα επιδόρπια με φρούτα και δες τον δείκτη της ζυγαριάς να κατεβαίνει. Δοκίμασε ψητό ανανά με ρούμι, φράουλες με γλυκαντικά (αντι για ζάχαρη) και λικέρ, ψητά ροδάκινα με μέλι και κανέλα, παγωμένη μπανάνα με επικάλυψη κουβερτούρας ή ψητή μπανάνα με παγωτό χαμηλό σε λιπαρά κτλ.

tromaktiko



Έρχονται νέα μέτρα για τα γενόσημα; Τι ζητά η τρόικα


Τη μικρότερη διείσδυση έχουν στην ελληνική αγορά τα γενόσημα φάρμακα όπως υποστηρίζει η τρόικα.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Οι τροικανοί κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη ζήτησαν για άλλη μια φορά να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αυξηθεί η χρήση των γενοσήμων στη χώρα μας.

Μάλιστα όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες εμφανίστηκαν εξαιρετικά δυσαρεστημένοι για το μικρό ποσοστό στην ελληνική αγορά. Το επιχείρημά τους ήταν για άλλη μια φορά πως στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι σε πολύ υψηλότερα επίπεδα η χρήση τους ενώ στην Ελλάδα υστερούμε σημαντικά.
Να σημειωθεί ότι στη χώρα μας η διείσδυση των γενοσήμων δεν ξεπερνά το 30% ενώ με βάση τη συμφωνία θα έπρεπε ήδη να αγγίζει το 60%.

Στο πλαίσιο αυτό –όπως λένε πηγές- η ηγεσία του υπουργείου υγείας μελετά μέτρα για την αύξηση της χρήσης, μέτρα που είναι πιθανό να περιλαμβάνουν και κίνητρα στους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς .

Στο μεταξύ συνεχίζεται η συζήτηση για τα φάρμακα χωρίς συνταγή (ΜΗΣΥΦΑ) και για το αν μειώνονται ή όχι οι τιμές τους.

Οι δανειστές μας που επιμένουν εδώ και καιρό να πωλούνται τα ΜΗΣΥΦΑ και εκτός φαρμακείων δηλαδή ακόμη και στα σούπερ μάρκετ άκουσαν πρόσφατα την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να υποστηρίζει πως δε θα υπάρχει κανένα όφελος για τους καταναλωτές η πώλησή τους στα σούπερ μάρκετ, καθώς οι τιμές των συγκεκριμένων φαρμάκων ήδη ρυθμίζονται από την αγορά.

Οι τροικανοί άλλωστε υποστηρίζουν πως αν πωλούνται και εκτός φαρμακείων θα υπάρξει ανταγωνισμός και οι τιμές θα πέσουν.
Σύμφωνα μάλιστα με τον Νίκο Κωστάρα Γενικό Διευθυντή της εταιρείας IMS Στατιστικών Μελετών, που καταγράφει τις πωλήσεις φαρμάκων στη χώρα μας, η εφαρμογή του μέτρου των μειωμένων τιμών στα ΜΗΣΥΦΑ έχει δείξει τα πρώτα αποτελέσματα.
Όπως σημειώνει, κατά το διάστημα των 2 πρώτων μηνών του καλοκαιριού, τα πρώτα αποτελέσματα παρουσιάζουν σταδιακή εφαρμογή του μέτρου τον Ιούνιο, και ακόμα ευρύτερη τον Ιούλιο.

Όπως είναι φυσικό, συνεχίζει ο κ.Κωστάρας, ο βαθμός υλοποίησης διαφέρει ανά περιοχή, με τις τουριστικές περιοχές να δείχνουν ταχύτερη εφαρμογή του μέτρου, ακολουθούμενες από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. «Η μείωση των τιμών εφαρμόζεται σε ΜΗΣΥΦΑ σκευάσματα μεγάλης κυκλοφορίας, κάτι που αποβαίνει προς όφελος του καταναλωτή αλλά και του φαρμακείου καθώς γίνεται πιο ελκυστικό ως σημείο πώλησης.

Το φθινόπωρο, περίοδο όπου κάποιες προϊοντικές κατηγορίες εμφανίζουν μεγάλη κίνηση, θα δοθεί η δυνατότητα για περαιτέρω ανάλυση» καταλήγει ο κ.Κωσταράς.

iatropedia.gr


Τραγελαφικές καταστάσεις με τον "άγνωστο" τρομοκράτη - Δυο ώρες προσπαθούν να τον φωτογραφίσουν



- Ο άνδρας γελάει, φτύνει και βρίζει στα ιταλικά τους αστυνομικούς
- Κάνει γκριμάτσες και δεν τους αφήνει να τον φωτογραφίσουν
- Κερδίζει χρόνο για τους συντρόφους του προκειμένου να "καθαρίσουν" ότι μπορεί να τους ενοχοποιήσει και να συνδέεται με τρομοκρατική δράση
- Το μέλος της "Ομάδας Μαζιώτη" φαίνεται πολύ καλά εκπαιδευμένο
- Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης αυτή την ώρα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης

Τα όσα γίνονται στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ είναι βγαλμένα από ταινία. Ο άγνωστος άνδρας στενός συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκειμένου να καρδίσει χρόνο, κάνει τα πάντα! Προκειμένου να προλάβουν οι συνεργάτες του να εξαφανίσουν κάθε ίχνος τους δίνει ρειστάλ ερμηνείας.

Κατ΄αρχήν δεν έχει μιλήσει καθόλου ελληνικά στους αστυνομικούς, οι οποίοι είναι πεπεισμένοι ότι είναι έλληνας. Αντίθετα, τους μιλάει ιταλικά, τους βρίζει στα ιταλικά και κάνει ό,τι μπορεί για να καθυστερήσεις τις όποιες διαδικασίες οδηγήσουν στην αναγνώρισή του και κατ' επέκτασιν σε άλλους "συντρόφους" του, μέλη πιθανότατα της "Ομάδας Μαζιώτη".

Γελάει χωρίς λόγο, φτύνει, βγάζει γλώσσα και το πιο σημαντικό όταν δεν είναι δεμένα τα χέρια του σπάει ό,τι βρει μπροστά του. Επίσης, δεν επιτρέπει να τον φωτογραφίσουν κάνοντας γκριμάτσες, βγάζοντας γλώσσα και κλείνοντας τα μάτια.

Πάνω στον άγνωστο άνδρα βρέθηκε και μια ταυτότητα. Αυτή, ανήκε σε υπαρκτό πρόσωπο ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν συνάδελφός του στο μέρος όπου εργαζόταν. Αυτός λέγεται ότι τον αναγνώρισε. Και έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημη αστυνομική πηγή, ταυτοποιήθηκε ο τρομοκράτης.

Φαίνεται ότι η διάρθρωση του Επαναστατικού Αγώνα κρατάει καλά τα στεγανά της. Είναι γνωστό ότι υπάρχει πολύ προσεκτική οργάνωση από τους τρομοκράτες, ωστόσο στην περίπτωση αυτή μιλάμε για έναν ολόκληρο βραχίονα που παρά τη σύλληψη Μαζιώτη πριν ένα τρίμηνο ήταν έτοιμος να συνεχίσει τη δράση και μάλιστα με ένα εντυπωσιακό και ίσως πρωτοφανές χτύπημα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

newsit.gr


Καλύτερα το σκυλάκι που έκαψαν ζωντανό (ΦΩΤΟ)


Καλυτερεύει η κατάσταση του σκύλου που έπεσε θύμα των τριών ανήλικων στην Άρτα, οι οποίοι του έβαλαν φωτιά, βιντεοσκόπησαν την αποτρόπαια πράξη τους και "ανέβασαν" το βίντεο στο διαδίκτυο.
Υπενθυμίζουμε πως το άτυχο σκυλάκι βρέθηκε από το Φιλοζωικό Σωματείο Άρτας σε κάκιστη κατάσταση μετά την πρωτοφανή κακοποίηση που υπέστη και μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, το σκυλάκι φαίνεται να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση και πλέον υπάρχουν ελπίδες πως θα καταφέρει να ξεπεράσει τα τραύματά του.


Πηγή: epirusgate.blogspot.gr


Στις 14 Οκτωβρίου ξεκινά η εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος




Στις 14 Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί η εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε 13 Δήμους της χώρας.
Όπως είχε δηλώσει ο Υπουργός Εργασίας κύριος Βρούτσης το μέτρο αφορά ανασφάλιστους και υπερήλικες, επίσης στον υπολογισμό του πραγματικού εισοδήματος δεν θα προσμετράται τα αναπηρικά και τα προνοιακά επιδόματα.
Ως πραγματικό εισόδημα θα υπολογίζεται το καθαρό του πραγματικού εισοδήματος των τελευταίων 12 μηνών μετά την αφαίρεση φυσικά των φόρων,των εισφορών και της εισφοράς αλληλεγγύης.
Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα  θα ξεκινά από τα 200 ευρώ τον μήνα για ένα άτομο και φθάνει στα 400 ευρώ τον μήνα για οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα και οι 13 δήμοι που επιλέχθηκαν αρχικά για την εφαρμογή του είναι οι εξής:  Δράμας,  Εδεσσας,  Γρεβενών,  Ιωαννίνων,  Καρδίτσας,  Λευκάδας, Μεσολογγίου,  Χαλκίδας,  Καλλιθέας,  Μαλεβιζίου,  Τρίπολης,  Σύρου,  Σάμου.




Δωρεάν εξετάσεις για γυναίκες και παιδιά σε δημόσια νοσοκομεία


Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας μπορούν να κάνουν όλες οι γυναίκες σε δημόσιες δομές Υγγείας τον μήνα Οκτώβριο, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος που εκπονείται από το υπουργείο Υγείας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ιατρικούς ελέγχους και για παιδιά.

Με απόφαση της υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, και τη συνδρομή των Υγειονομικών Περιφερειών και των διοικήσεων των δημόσιων νοσοκομείων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για εξετάσεις στις εξής δομές:
Παρασκευή 3 Οκτωβρίου:
 Ιωάννινα, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, (εξετάσεις τεστ Παπ & έλεγχος μαστών).
Δευτέρα 6 Οκτωβρίου: 
- Πάρος, στο Κέντρο Υγείας Πάρου (έλεγχος μαστών και εξέταση παιδιών - συμπλήρωση των Ατομικών Δελτίων Υγείας Μαθητών (ΑΔΥΜ))
- Άργος, στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδος, (έλεγχος μαστών)
Τρίτη 7 Οκτωβρίου: 
- Πάρος, στο Κέντρο Υγείας Πάρου (έλεγχος μαστών και εξέταση παιδιών - συμπλήρωση των Ατομικών Δελτίων Υγείας Μαθητών (ΑΔΥΜ))
- Πάτρα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ((έλεγχος μαστών)
Τετάρτη 8 Οκτωβρίου: 
Νάξος & Μικρές Κυκλάδες, Αμοργός, στο Γενικό Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας Νάξου (έλεγχος μαστών και εξέταση παιδιών - συμπλήρωση των Ατομικών Δελτίων Υγείας Μαθητών (ΑΔΥΜ))
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου: 
- Νάξος & Μικρές Κυκλάδες, Αμοργός, στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Νάξου (έλεγχος μαστών και εξέταση παιδιών- συμπλήρωση των Ατομικών Δελτίων Υγείας Μαθητών (ΑΔΥΜ))
- Τρίπολη, στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» (έλεγχος μαστών)
Παρασκευή 10 Οκτωβρίου: 
- Σύρος, στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώϊο» (έλεγχος μαστών και εξέταση παιδιών - συμπλήρωση των Ατομικών Δελτίων Υγείας Μαθητών (ΑΔΥΜ))
- Ορεστιάδα, Εξόρμηση της Κινητής Μονάδας του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας (έλεγχος μαστών)
Σάββατο 11 Οκτωβρίου: 
- Σύρος, στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώϊο» (έλεγχος μαστών και εξέταση παιδιών - συμπλήρωση των Ατομικών Δελτίων Υγείας Μαθητών (ΑΔΥΜ))
- Κομοτηνή, στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, εξόρμηση της Κινητής Μονάδας του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» (έλεγχος μαστών)
Κυριακή 12 Οκτωβρίου: 
Ξάνθη, στο Κέντρο Δροσερού Ξάνθης, εξόρμηση της Κινητής Μονάδας του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» (έλεγχος μαστών)
Σάββατο 18 Οκτωβρίου:
Δενδροπόταμος, στο Πολύκεντρο Δενδροποτάμου, εξόρμηση της Κινητής Μονάδας του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» (έλεγχος μαστών)
Κυριακή 19 Οκτωβρίου: 
Διαβατά, στο Πολιτιστικό Κέντρο Διαβατών, εξόρμηση της Κινητής Μονάδας του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» (έλεγχος μαστών)
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, θα ακολουθήσουν ανάλογες δράσεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Η Microsoft άφησε πίσω το «9» και παρουσίασε τα Windows 10


Τα Windows 10 θα λειτουργούν σε μεγάλο φάσμα συσκευών, όπως έξυπνα κινητά, ταμπλέτες, φορητούς και σταθερούς υπολογιστές και κονσόλες Xbox, όπως έγινε γνωστό κατά την πρώτη παρουσίαση του επερχόμενου συστήματος στην Καλιφόρνια.

Windows 10 θα ονομάζεται τελικά το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, η οποία προτίμησε να... αποφύγει τον αριθμό 9 καθώς σχεδιάζει την επόμενη μέρα μετά την υπάρχουσα έκδοση, τα Windows 8.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα πότε θα κυκλοφορήσουν στην αγορά, ωστόσο η «έξοδος» αναμένεται στα μέσα του 2015.

Σύμφωνα με την πρώτη παρουσίαση του νέου συστήματος που έγινε σήμερα Τρίτη, τα Windows 10 θα λειτουργούν σε μεγάλο φάσμα συσκευών, όπως έξυπνα κινητά, ταμπλέτες, φορητούς και σταθερούς υπολογιστές και κονσόλες Xbox.

Η Microsoft δέχτηκε δριμύτατη κριτική από τους χρήστες των Windows 8, καθώς ουσιαστικά προσπάθησε να δημιουργήσει ένα σύστημα που θα ήταν λειτουργικά βολικό για ταμπλέτες και υπολογιστές νέες γενιάς με οθόνες αφής.

Ωστόσο, το εγχείρημα αποδείχτηκε αποτυχημένο, καθώς η αγορά της ταμπλέτας ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από ανταγωνιστές της Microsoft, ενώ την ίδια στιγμή ελάχιστοι φορητοί υπολογιστές διαθέτουν οθόνες αφής, όντας μάλιστα πολύ ακριβοί για το μέσο χρήστη.

Τα νέα Windows θα έχουν στοιχεία που θα θυμίζουν τα Windows 7, όμως ένα νέο Μενού Έναρξης, αλλά θα διατηρήσουν και στοιχεία των «8».

Απόδειξη των αδυναμιών των Windows 8 είναι ότι πολλοί χρήστες των προϊόντων της Microsoft έχουν μείνει πιστοί στα παλαιότερα Windows 7 ή ακόμα και στα Windows XP, παρά το γεγονός ότι τα XP δεν εξυπηρετούνται πλέον με ενημερώσεις ασφαλείας.

Πηγή: skai.gr



Μπογδάνο παρ΄ το αλλιώς



Ντίνα Καραμάνου
http://provocateur.gr/

Είναι αλήθεια πως η ελληνική τηλεοπτική ενημέρωση είχε την ανάγκη μιας φρέσκιας πνοής. Όλοι απαιτούσαν νέα πρόσωπα, διαφορετική -πιο άμεση- γλώσσα, άνεση. Η άνεση από την ανετίλα, όμως, απέχουν έτη φωτός η μία από την άλλη.

Μια ψύχραιμη κριτική στον παρουσιαστή που, όπως ο ίδιος έχει πει σε συνέντευξή του, «όλοι αγαπάνε να μισούν», θα μπορούσε χωρίς εμπάθεια να αναδείξει αυτή τη διαφορά. Και να αποκαλύψει ότι το στυλάκι που επιχειρεί να περάσει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, δεν είναι αυτό που ζήτησαν οι τηλεθεατές.

Μια πρώτη, πρόχειρη, ανάλυση, αφορά στην προσπάθεια να κάνει την πληροφορία ελκυστική και σε εκείνους που βαριούνται εύκολα... τους νέους. Το κίνητρο αγαθό και άξιο επιβράβευσης. Το αποτέλεσμα, πάλι, καταστροφικό.

Ειδικά όταν περιγράφει πώς, ο Μαρξ, φοιτητής στη Γερμανία «τα πίνει σε μια μπυραρία με τους φίλους του, όταν ξαφνικά, αρχίζει να σκέφτεται... και κάπως έτσι σαν σήμερα εκδόθηκε το "Κεφάλαιο"».

Ή όταν ενημερώνει πως, σε βίντεο που αφορά τον Ηλία Κασιδιάρη, «δεν μου επέτρεψαν να το επενδύσω με τον ύμνο των SS γιατί είναι μηνύσιμο». Ή όταν, παλαιότερα αναφερόμενος στον ναζισμό τον αποκαλεί «διαστροφή». Πέραν από την μετάδοση της πληροφορίας και της γνώσης, έστω της κουτσουρεμένης -όχι όμως της διαστρεβλωμένης η οποία επ ουδενί δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή- είναι και η μετάδοση της... στάσης.

Της προσωπικής στάσης που με τη γλώσσα του σώματος, με τις εκφράσεις του προσώπου, με την αργκό γλώσσα του, μεταδίδει.

Δεν είναι η ανετίλα το νέο που ζητήσαμε ως τηλεθεατές. Η ανετίλα δεν έχει τίποτα το φρέσκο, αντίθετα, κρύβει έναν καλά ριζωμένο μικροαστισμό, ακριβώς αυτό που θελήσαμε να εξορίσουμε από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες (πάντα, ως τηλεθεατές).

Το νέο που ζητήσαμε, το φρέσκο, η ανανέωση, έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:

Ειλικρίνεια

Αντικειμενικότητα

Ψυχραιμία και κυρίως...

Τόλμη

Αυτό θέλουν οι νέοι από τις ειδήσεις για να επιστρέψουν σε αυτές.

Γιατί δεν τους ρωτάτε; Είναι πρόθυμοι να το πουν.

Πηγή : provocateur.gr/


Στοιχεία για πωλήσεις αυτοκινήτων σε μάντρες εξετάζει το υπ. Μεταφορών


Αρμόδια όργανα του υπουργείου εξετάζουν την περίπτωση οχήματα που, αν και έχουν επισήμως αποσυρθεί, κυκλοφορούν και πάλι στους δρόμους με πλαστές πινακίδες.

Στοιχεία για οχήματα που, ενώ έχουν αποσυρθεί, μεταφέρονται προς πώληση σε παράνομες μάντρες αυτοκινήτων εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών.

Καταγγελίες προς το υπουργείο αναφέρουν ότι ορισμένα κέντρα ανακύκλωσης αυτοκινήτων σε όλη την Ελλάδα έχουν μετατραπεί σε παράνομες επιχειρήσεις πώλησης μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, χωρίς να αποδίδονται οι νόμιμοι φόροι.

Αρμόδια όργανα του υπουργείου Μεταφορών εξετάζουν και την περίπτωση οχήματα που αν και έχουν αποσυρθεί, επανακυκλοφορούν με πλαστές πινακίδες.

Το μέτρο της απόσυρσης των οχημάτων ισχύει στη χώρα μας από το 2009 και έως τώρα έχουν αποσυρθεί περισσότερα από 670.000 οχήματα.

Πηγή: skai.gr


Τελικά το ιπτάμενο αντικείμενο δεν είχε εκρηκτικά!


Λάθος συναγερμός αποδείχθηκε η έκρηξη ενός τηλεκατευθυνόμενου ελικοπτέρου που αναστάσωσε την περιοχή της Βουλιαγμένης.

Το ελικοπτεράκι έσκασε στον αέρα κοντά στο σπίτι του αρχηγού των ΑΝ.ΕΛ. κύριου Καμμένου και η αναστάτωση ήταν φυσικά μεγαλύτερη ειδικά μετά τα τις τελευταίες τρομοκρατικές αποκαλύψεις.

Το κερασάκι για περαιτέρω ανησυχία και αναστάτωση ήταν ότι η έκρηξη του ηλεκτρονικού παιχνιδιού έγινε πολύ κοντά στο σπίτι γνωστού επιχειρηματία που είχε γίνει στο παρελθόν και πάλι στόχος επίθεσης από την οποία είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Οι έρευνες στα κομμάτια του ελικοπτέρου δεν έδειξαν κάποια ίχνη εκρηκτικής ύλης και το πιθανότερο είναι να έγινε ανάφλεξη στην δεξαμενή καυσίμων του τηλεκατευθυνόμενου.

Κοντά στην περιοχή βρίσκεται λέσχη μοντελιστών και καθημερινά σχεδόν ίπτανται διάφορα τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα και αεροπλάνα και έτσι εύκολα κάποιο από τα μοντέλα θα μπορούσε να χάσει τον δρόμο και να εκραγεί αν και ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποιος να το ψάχνει ίσως λόγω της έκτασης που έχει πάρει η υπόθεση.

newsotherwise.gr




Πέφτει η "μάσκα" του "άγνωστου" τρομοκράτη - Αρνείται ακόμα και να φωτογραφηθεί


Το πρόσωπό του μπορεί να μην το έχουμε δει ακόμα - είναι ζήτημα ώρών η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του από τις αρχές - ωστόσο, ο 30χρονος ο οποίος είχε στα χέρια του τα σχέδια των τρομοκρατών για πολλαπλά χτυπήματα σε στόχους - φωτιά είναι το πρόσωπο των ημερών.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο στενός συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη δεν είναι καθόλου συνεργάσιμος με τις αρχές. Αρνείται ακόμα και να φωτογραφηθεί. Δεν έχει ανοίξει το στόμα του να μιλήσει παρά μόνο στον δικηγόρο του και ό,τι του λέει, το λέει στα ιταλικά.

Ο άνδρας 30 με 35 ετών αρνείται να ακόμα και να δώσει αποτυπώματα και μοιάζει να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για τον ίδιο και τους συνεργάτες του.

Ο άνδρας αυτός δεν έχει ποινικό μητρώο. Είναι δηλαδή “καθαρός” και αυτό είναι που προβληματίζει από την πρώτη στιγμή τις αρχές.
Φαίνεται ότι η διάρθρωση του Επαναστατικού Αγώνα κρατάει καλά τα στεγανά της. Είναι γνωστό ότι υπάρχει πολύ προσεκτική οργάνωση από τους τρομοκράτες, ωστόσο στην περίπτωση αυτή μιλάμε για έναν ολόκληρο βραχίωνα που παρά τη σύλληψη Μαζιώτη πριν ένα τρίμηνο ήταν έτοιμος να συνεχίσει τη δράση και μάλιστα με ένα εντυπωσιακό και ίσως πρωτοφανές χτύπημα.

Βέβαια είναι η σύλληψη Μαζιώτη που οδήγησε σε λάθη τα οποία έφεραν την αντιτρομοκρατική στο κατώφλι των τρομοκρατών όμως και πάλι όλα δείχνουν ότι οι τρομοκράτες έχουν δομές που μπορούν να τους εξασφαλίσουν μεγάλα περιθώρια κινήσεων.

Ο άνδρας πάντως αν και παρέδωσε τα κλειδιά του γκαράζ και έκανε προσπάθεια να σβήσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα δείχνοντας ότι έχει κάποια εμπειρία, ταυτόχρονα βρέθηκε να έχει πάνω του πληθώρα πληροφοριών που κανείς τρομοκράτης που σέβεται τον εαυτό του δεν θα είχε μαζί του για να τις παραδώσει στην αντιτρομοκρατική σε περίπτωση σύλληψής του.

Κατάφερε για χρόνια ίσως να μείνει μακρυά απ' την τσιμπίδα της αντιτρομοκρατικής όμως πολύ εύκολα έπεσε σε μια παγίδα που του στήθηκε. Ταυτόχρονα δεν φαίνεται να είχε κάλυψη, πήγε δηλαδή σε ένα ραντεβού με έναν άγνωστο (αποδείχθηκε ότι ήταν τελικά η αντιτρομοκρατική) μόνος.

Στηριζόταν στο γεγονός ότι ήταν “καθαρός”; Υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του; Ήταν απλά δείγμα απειρίας;
Όλα αυτά είναι ερωτήματα που καλούνται τώρα να απαντήσουν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής που αναζητούν πρώτα απ' όλα την ταυτότητά του. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι μιλάει Ιταλικά και έτσι γίνονται προσπάθειες για εντοπισμό της ταυτότητάς του και μέσω ξένων υπηρεσιών.

Όπως και να 'χει πάντως πρόκειται για μια σημαντική σύλληψη καθώς παρά τη σύλληψη Μαζιώτη είναι δεδομένο ότι με την Πόλα Ρούπα εκτός φυλακής ένας απ' τους δυο βασικούς πυλώνες του Επαναστατικού Αγώνα είναι λειτουργικός. Όπως απέδειξαν μάλιστα τα ευρήματα των αστυνομικών δεν είναι απλά λειτουργικός αλλά και διατεθειμένος να κάνει χτυπήματα αιματηρά.

newsit.gr


Στα 4,67 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα «φέσια» του Δημοσίου τον Αύγουστο


Αύξηση των χρεών του ΕΟΠΥΥ κατά 92 εκατ. ευρώ.

Στα 4,67 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Αύγουστο, ωθούμενες από την διόγκωση των χρεών του ΕΟΠΥΥ κατά 92 εκατ. ευρώ.

Στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών καταδεικνύουν ότι τον Αύγουστο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης αυξήθηκαν στα 3,931 δισ. ευρώ, από 3,915 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουλίου , ενώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων αυξήθηκαν τον Αύγουστο στα 745 εκατ. ευρώ, από 742 εκατ. ευρώ στα τέλη Ιουλίου.

Οι οφειλές των υπουργείων αυξήθηκαν από τα 253 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο στα 265 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο. Μείωση κατέγραψαν τα χρέη των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς περιορίσθηκαν στα 2,260 δισ. ευρώ, από 2,293 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουλίου. Πάντως, τα χρέη του ΕΟΠΥΥ αυξήθηκαν στα 1,457 δισ. ευρώ, από 1,365 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουλίου.

Τα χρέη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιορίσθηκαν στα 345 εκατ. ευρώ, από 359 εκατ. ευρώ στο τέλος Ιουλίου 2014.

Τέλος, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Νοσοκομείων αυξήθηκαν τον Αύγουστο στα 873 εκατ. ευρώ, από 819 εκατ. ευρώ στα τέλη Ιουλίου.

newsbeast.gr


Μετονομάζουν τους φόρους αλλά δεν τους καταργούν – Τέλος τα τεκμήρια, έρχεται το περιουσιολόγιο


Παρελθόν θα αποτελέσουν τα τεκμήρια διαβίωσης από την Πρωτοχρονιά του νέου έτους, καθώς το νέο σύστημα που θα τα αντικαταστήσει το λεγόμενο περιουσιολόγιο είναι σχεδόν έτοιμο.

Όπως γράφει το capital.gr ανώτερος παράγοντας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τονίζει ότι οι υποδομές και τα δεδομένα που θα επιτρέψουν την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Τώρα και με βάση το σημερινό σύστημα των τεκμηρίων η εφορία υπολογίζει μια αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης για στοιχεία διαβίωσης του φορολογούμενου, όπως είναι το ΙΧ του, η επιφάνεια της κατοικίας του, το αν διαθέτει πισίνα κα. Επίσης, στο τεκμαρτό εισόδημα προστίθενται και πραγματικές δαπάνες όπως είναι αυτές για ιδιωτικά σχολεία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα φορολογούμενοι να πληρώσουν υπέρογκους και εξοντωτικούς φόρου γιατί διαθέτουν απλώς ένα ΙΧ και μια κατοικία.

Με βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει iefimerida, το σύστημα του περιουσιολογίου που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2015 τα τεκμήρια θα καταργηθούν ως μέτρο υπολογισμού του πραγματικού εισοδήματος, αλλά θα διατηρηθούν εμμέσως και «μεταρρυθμισμένα» για την επιλογή των φορολογούμενων που θα υπόκεινται σε φορολογικό έλεγχο. Για παράδειγμα, αν ένας ελεύθερος επαγγελματίας δηλώνει εισόδημα χαμηλότερο από αυτό που προκύπτει με βάση το τεκμήριο δεν θα φορολογείται με βάση το τελευταίο. Θα εκδίδεται εντολή φορολογικού ελέγχου και θα υπόκεινται σε έλεγχο με βάση τις έμμεσες τεχνικές προσδιορισμού του εισοδήματος στις οποίες βασικά συστατικά αποτελούν οι τραπεζικές καταθέσεις, οι πραγματικές δαπάνες του φορολογούμενου, τα περιουσιακά του στοιχεία κ.α.

usay.gr



Πως ο Μαζιώτης έδωσε μέσα από τη φυλακή το σύνθημα για νέο χτύπημα


- Το μήνυμα όλο νόημα που έστειλε ο Νίκος Μαζιώτης στους συντρόφους του
- Ανησυχία για το κρυμένο οπλοστάσιο του Επαναστατικού Αγώνα
- Σκληρά αδιάλλακτα αλλά και ευφυή τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης
Μπορεί να βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ από τον περασμένο Ιούλιο, να μεταφέρθηκε στις φυλακές Διαβατών προκειμένου να μην έχει επαφές με άλλους συγκρατούμενους του καταδικασμένους για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, και να του έχει απαγορευθεί το επισκεπτήριο και τα τηλεφωνήματα σε τρίτους πλην του δικηγόρου του, αλλά ο Νίκος Μαζιώτης έχει βρει τον τρόπο να κινεί τα νήματα στον Επαναστατικό Αγώνα και να στέλνει μηνύματα στους συντρόφους του, με το... ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Mέσα από τη φυλακή ο Μαζιώτης έδωσε το σύνθημα

Στην αντιτρομοκρατική εκτιμούν πως ο διαβόητος τρομοκράτης έδωσε μέσα από τη φυλακή την έγκρισή του ώστε οι συνεργοί του να προχωρήσουν άμεσα στο εντυπωσιακό κτύπημα που - σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. - σκόπευε να πραγματοποποίησει ο Επαναστατικός Αγώνας, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Στην τελευταία επιστολή του, η οποία δημοσιεύθηκε το περασμένο Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στη γνωστή αντιεξουσιαστική σελίδα indymedia ο διαβόητος τρομοκράτης και "ηγέτης" του "ΕΑ" καλούσε τους συντρόφους του "στα όπλα", με πρόσχημα τη συμπλήρωση....40 χρόνων από την ίδρυση της τρομοκρατικής οργάνωσης Ούρλικε Μάϊνχοφ, περισσότερο γνωστή ως RAF , η οποία έδρασε στη Δυτική Γερμανία, τη δεκαετία του '70.

«Σήμερα, στην Ευρώπη και στις μητροπόλεις του αναπτυγμένου καπιταλισμού, ο ένοπλος αγώνας είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ», υπογραμμίζει ο Νίκος Μαζιώτης σε κείμενο που έγραψε μέσα από τις φυλακές Διαβατών όπου κρατείται.
Έμπειροι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι η επέτειος της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση της RAF, ίσως ήταν το "συνθηματικό" που χρησιμοποίησε ο Μαζιώτης προκειμένουν να ειδοποιήσει τα ασύλληπτα μέλη του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, ώστε εκείνοι να ξεκινήσουν την αντίστροφη μέτρηση για το εντυπωσιακό - σύμφωνα πάντα πηγές της ΕΛ.ΑΣ. - προγραμμάτιζαν οι τρομοκράτες στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, ανήμερα της επετείου για τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση του κόμματος.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Νίκου Μαζιώτη

Στις 7 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 80 χρόνια από τη γέννηση της επαναστάτριας Ούλρικε Μάινχοφ, από τα ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης αντάρτικου της RAF. Η Μάινχοφ, όπως και η RAF έχουν μείνει στο πάνθεον της ιστορίας του επαναστατικού κινήματος για την απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεινά της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης. Έχουν αφήσει ανεξίτηλα το στίγμα τους στην ιστορία, είναι σημείο αναφοράς για τις κατοπινές γενιές επαναστατών και αγωνιστών. Ακριβώς όπως η RAF εμπνεύστηκε από τους αντιιμπεριαλιστικούς και αντιαποικιακούς αγώνες των λαών του τρίτου κόσμου, όπως του Βιετνάμ και των Τουπαμάρος, έτσι και η RAF ήταν πηγή έμπνευσης ή σημείο αναφοράς για τις κατοπινές γενιές επαναστατών και αρκετών από τη δική μου γενιά. Επαναστάτριες όπως η Μάινχοφ έκαναν επιλογές οι οποίες τις οδήγησαν να ρισκάρουν τα πάντα, να ρισκάρουν τη ζωή και την ελευθερία τους στον αγώνα, όπως άλλωστε και όλοι όσοι επέλεξαν το δρόμο του αντάρτικου.

Πολλοί από αυτούς σκοτώθηκαν σε ένοπλες συμπλοκές με τα σκυλιά του κράτους, πέθαναν σε απεργίες πείνας στις φυλακές ή δολοφονήθηκαν στις φυλακές. Η Ούλρικε Μάινχοφ όπως και ο Αντρέας Μπάαντερ, η Γκούντρουν Ένλσιν, ο Γιαν-Καρλ Ράσπε δολοφονήθηκαν αιχμάλωτοι στις φυλακές του Στανχάιμ, πληρώνοντας το αντίτιμο αυτών που επέλεξαν το δρόμο του αντάρτικου. Όπως πλήρωσαν το αντίτιμο ο Πουτς Αντίκ, ο Αγκουστίν Ρουέδα, ο Οριόλ Σολέ, η Μάρα Καγκόλ, η Άννα Μαρία Λούντμαν, ο Λορέντζο Μπετάσα, ο Ρικάρντο Ντούρα, ο Πιέρο Παντσιαρέλι, ο Χρήστος Κασίμης, ο Χρήστος Τσουτσουβής, ο Τόμας Βαισμπέκερ, ο Γκεόργκ Φον Ράουχ, ο Μάριο Γκαλέζι, ο Λάμπρος Φούντας. Ο κατάλογος των νεκρών του αγώνα είναι ούτως ή αλλιώς ατελείωτος.

Όπως πλήρωσαν το αντίτιμο αυτοί που ως κρατούμενοι στις φυλακές πέθαναν από απεργία πείνας όπως ο Χόλγκερ Μάινς και ο Ζίγκουρντ Ντέμπους, τα μέλη του IRA ή οι κομμουνιστές αγωνιστές στην Τουρκία στην απεργία πείνας του 2000.

Όπως πλήρωσαν το αντίτιμο αυτοί που πέρασαν πολλά χρόνια στη φυλακή και παρέμειναν μέχρι το τέλος αμετανόητοι, όπως η Ζολί Ομπρόν, ο Πρόσπερο Γκαλινάρι ή ο Λιβανέζος επαναστάτης Ιμπραήμ Αμπντάλα που εξακολουθεί να παραμένει από το 1984 στις γαλλικές φυλακές.

Όποια και όποιος επέλεξε να είναι επαναστάτης και να αγωνιστεί στο δρόμο του ένοπλου αγώνα και του αντάρτικου γνωρίζει ότι ο δρόμος για την απελευθέρωση του ανθρώπου από τις αλυσίδες του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού και του κράτος δεν είναι στρωμένος με λουλούδια, αλλά στρωμένος με θάνατο, με αίμα, με σφαίρες, με βία, με φυλακή, με απομονώσεις όλα όσα μας «προσφέρει» απλόχερα ο εχθρός.
Η Μάινχοφ, όπως και τόσες άλλες συντρόφισσες που εντάχθηκαν στις γραμμές του αντάρτικου έσπασαν τους καθιερωμένους ρόλους τις σεξιστικής κοινωνίας που θέλει τις γυναίκες σε δεύτερη μοίρα υποτακτικές ή ακολουθήτριες των αντρών και επέβαλαν τη θέση τους ως ισότιμες και ισάξιες μαχήτριες που πολέμησαν με το όπλο στο χέρι.

Εμείς, στον Επαναστατικό Αγώνα πιστεύουμε ότι η καλύτερη απόδοση τιμής στους συντρόφους και συντρόφισσες που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα είναι η συνέχιση του ίδιου του αγώνα για τον οποίο έπεσαν πολεμώντας. Σήμερα, 40 χρόνια και πλέον μετά την ίδρυση της RAF και μέσα σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες μέσα στις συνθήκες της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης –της πιο μεγάλης που εμφανίστηκε στην ιστορία του καπιταλισμού- είναι εμφανής περισσότερο από ποτέ η έλλειψη της ένοπλης δράσης στις μητροπόλεις του ανεπτυγμένου καπιταλισμού στο έδαφος της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Σήμερα στις συνθήκες του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού σε αντίθεση με την άποψη της δεκαετίας του ’70 ότι το μέτωπο του ιμπεριαλιστικού πολέμου βρίσκεται σε χώρες του Τρίτου Κόσμου όπως το Βιετνάμ και ότι τα μετόπισθεν είναι το έδαφος της Ευρώπης από όπου ανεφοδιαζόταν η αμερικάνικη πολεμική μηχανή, σήμερα το μέτωπο και τα μετόπισθεν του κοινωνικού και ταξικού πολέμου βρίσκονται στο ίδιο το έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ.

Εδώ όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις για την άγρια επίθεση του υπερεθνικού κεφαλαίου εναντίων των λαών με αφορμή την κρίση του χρέους, εδώ που αποφασίζεται η μεγαλύτερη κοινωνική ληστεία, η μεγαλύτερη αναδιανομή του πλούτου από τη βάση προς την κορυφή της κοινωνικής ιεραρχίας. Δηλαδή, στη Γερμανία, στη Φρανκφούρτη όπου βρίσκεται η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στο Παρίσι που βρίσκεται το παράρτημα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται η έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμερα, στην Ευρώπη και στις μητροπόλεις του αναπτυγμένου καπιταλισμού, ο ένοπλος αγώνας είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Για να διαλύσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση του κεφαλαίου, για να υπονομεύσουμε ένα σύστημα που αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του. Στον αγώνα του σήμερα παραδειγματιζόμαστε από όλους αυτούς που σε παλιότερες εποχές έδωσαν τη ζωή τους ή άντεξαν τη φυλακή παραμένοντας αμετανόητοι.

Τιμή στην Ούλρικε Μάινχοφ
Τιμή στους νεκρούς του κοινωνικού και ταξικού πολέμου
Τιμή στους αμετανόητους».

Ανησυχία για το "κρυμένο οπλοστάσιο" του Επαναστατικού Αγώνα

Θα περίμενε κανείς πως μετά τη σύλληψη του νεαρού φερόμενου ως συνεργού του Μαζιώτη και την αποτροπή ενός μεγάλου και ενδεχομένως αιματηρού τρομοκρατικού κτυπήματος, στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.θα "άνοιγαν σαμπάνιες" !

Αντιθέτως, στα πρόσωπα των ανώτερων στελεχών του Σώματος και στην αντιτρομοκρατική επικρατεί προβληματισμός, αφού παρά τις προσδοκίες το οπλοστάσιο του Επαναστατικού Αγώνα παραμένει άφαντο.

Οι αστυνομικοί παραδέχονται πως αυτή τη φορά είναι αντιμέτωποι με τρομοκράτες οι οποίοι πέρα από τη σκληρότητα και την αδιαλλαξία, χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα ευφυείς και προσεκτικοί στις κινήσεις τους.

Τόσο πολύ ώστε ακόμα και στην περίπτωση που πέσουν στα χέρια των διωκτικών αρχών, να δώσουν τον απαραίτητο χρόνο στους "συντρόφους" τους να εξαφανιστούν, μαζί με τα όπλα του Επαναστατικού Αγώνα.

"Φαίνεται πως ο θάνατος του Φούντα, τον Απρίλιο του '10 στη Δάφνη και η πρόσκαιρη εξάρθρωση της οργάνωσης, δίδαξε τα νέα στελέχη του Επαναστατικού Αγώνα, ώστε να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη", υποστηρίζουν κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή : newsit.gr



"Ανάσα" για τους εποχικά εργαζόμενους- Αυξήθηκε το πλαφόν στα 230 ένσημα!


Συγκεκριμένα αυτό που ίσχυε μέχρι σήμερα ήταν ότι μέχρι ενας εργαζόμενους που είχε μέχρι 200 ένσημα εντασσόταν στους δικαιούχους και ελάμβανε το ετήσιο επίδομα...
Φέτος όμως, λόγω της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και προκειμένου να αντιμετωπιστεί αφενός το πρόβλημα της "μαύρης" εργασίας, αφετέρου το θέμα των αδικιών αυξήθηκε το πλαφόν στα 230 ένσημα.

Έτσι ουσιαστικά δίνεται το δικαίωμα σε όλους να εισαχθούν στο Ταμείο ανεργία, με την αύξηση της χρονικής διάρκειας χορήγησης του επιδόματος
Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε δεκτή η συγκεκριμένη πρόταση που είχε κατατεθεί και αυξήθηκε σε 230 το όριο ικανοποιώντας τους ξενοδοχουπαλλήλους και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.
"Με την απόφαση αυτή θα πάρουν περισσότεροι ξενοδοχοϋπαλληλοι το επιδομα ανεργίας, όπως ενημερωθηκαμε από τον Υφυπουργό τον κ. Βασίλη Κεγκέρογλου. Βρισκόμαστε σε θετική κατεύθυνση σε ότι αφορά το θέμα της αύξησης του ορίου. Περιμένουμε να δούμε όμως και τι θα γίνει με την ισχύ του επιδόματος συνολικά, το οποίο ελπίζουμε και ζητάμε να επανέλθει στα πρότερα επίπεδα", αναφέρει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο CretePlus.gr o Σωκράτης Βαρδάκης.

Πηγή : press-gr.blogspot.gr/


Περίπου 26 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο πάσχουν από σχιζοφρένεια


Εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τη σχιζοφρένεια αναμένεται να ανακοινωθούν στο διεθνές συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας και της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας με τίτλο «Ζώντας με τη Σχιζοφρένεια» που διοργανώνεται στην Αθήνα, εν όψει και της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας που εορτάζεται σε όλον τον κόσμο στις 10 Οκτωβρίου.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο ομότιμος καθηγητής Γ. Χριστοδούλου θα τονίσει ότι οι πάσχοντες από σχιζοφρένεια δεν χαίρουν της ίδιας φροντίδας με τους μη πάσχοντες. Στοιχεία δείχνουν ότι σπάνια υποβάλλονται σε αγγειοπλαστική και εισάγονται σε νοσοκομείο όταν έχουν επιπλοκές διαβήτη, ενώ δεν λαμβάνουν θεραπεία διακοπής καπνίσματος. Επιπλέον, δεν προφυλάσσονται από τη χρήση ουσιών, κάτι που έχει μεγάλη σημασία, καθώς ένας από τους πυροδοτικούς μηχανισμούς της σχιζοφρένειας είναι η χρήση χασίς.

Περίπου 26 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν αυτήν τη στιγμή με σχιζοφρένεια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων. Οι πάσχοντες πεθαίνουν 15 έως 20 χρόνια πιο νωρίς από τους μη πάσχοντες, έχουν έξι έως επτά φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι άνεργοι σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό, ενώ πολύ συχνά είναι άστεγοι. Το 50% από αυτούς επιχειρεί να αυτοκτονήσει και 5 έως 10% το πράττει. Η συγκεκριμένη νόσος είναι μία από τις 10 συχνότερες αιτίες αναπηρίας στον κόσμο και οι πάσχοντες συχνά είναι θύματα δολοφονίας.

Οι συγγενείς των ασθενών (σε ποσοστό 68% είναι οι γονείς τους) συχνά υποφέρουν από στρες, έχουν προβλήματα σωματικής υγείας, δεν φροντίζουν τον εαυτό τους (γιατί δεν έχουν τον χρόνο να το πράξουν) και η κύρια έγνοια τους είναι τι θα γίνει το παιδί τους όταν οι ίδιοι φύγουν από τη ζωή.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από σχιζοφρένεια ανταποκρίνονται καλά στη θεραπεία. Η πρόληψη μελλοντικών υποτροπών αποτελεί κρίσιμο στόχο της θεραπείας.

Άλλα ενδιαφέροντα θέματα που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του συνεδρίου είναι: «Θεραπεία της σχιζοφρένειας στον γυναικείο πληθυσμό», «Η αντίληψη του χρόνου στη σχιζοφρένεια», «Οικογένειες με ένα μέλος τους με σχιζοφρένεια», «Ζώντας με τη σχιζοφρένεια όταν δεν είσαι σχιζοφρενής» και «Ζώντας με τη σχιζοφρένεια ως επαγγελματίας ψυχικής υγείας».

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα ψηφιστεί η «Διακήρυξη των Αθηνών για τη σχιζοφρένεια», στην οποία θα υποστηρίζεται η ανάγκη για πρόληψη και θεραπεία των ανθρώπων με σχιζοφρένεια και για προαγωγή της ψυχικής υγείας στον τομέα της σχιζοφρένειας.

Μεταξύ άλλων, στόχος της ψήφισης της διακήρυξης αποτελεί η υπογράμμιση της σχέσης κόστους- οφέλους στη θεραπεία και την πρόληψη της σχιζοφρένειας (συγκεκριμένα, η θεραπεία και η πρόληψη στοιχίζουν λιγότερο από τη μη θεραπεία και τη μη πρόληψη). Επίσης, θα επισημαίνονται οι δυνητικώς καταστροφικές συνέπειες της επιβολής περικοπών στις υπηρεσίες που εξυπηρετούν τους πάσχοντες από ψυχικά νοσήματα, δηλαδή τους ανθρώπους, οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη για φροντίδα.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου «Ζώντας με τη Σχιζοφρένεια», την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, από τις 10.30 έως τις 21.30, θα φιλοξενηθεί, στην Αίγλη Ζαππείου, ο προσομοιωτής σχιζοφρένειας, Schizophrenia Bus. Ο προσομοιωτής, χρησιμοποιώντας surround ήχο, βίντεο 3D και κίνηση, καθιστά δυνατό για τον επισκέπτη να βιώσει τις συνέπειες των ακουστικών και οπτικών ψευδαισθήσεων. Επιπλέον, κάθε διαδρομή μέσω του προσομοιωτή είναι μοναδική και προσαρμοσμένη στον επιμέρους επισκέπτη.

Με αυτόν τον τρόπο, μέσω της προσομοίωσης, οι επαγγελματίες υγείας, οι φροντιστές, οι οικογένειες και οι φίλοι των ατόμων με ψυχική νόσο, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο συνέδριο, καθώς και δημοσιογράφοι του ιατρικού ρεπορτάζ, θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μία μοναδική βιωματική εμπειρία, ακολουθώντας τα βήματα ενός ατόμου με σχιζοφρένεια μέσα σε μια καθημερινότητα, όπου ακόμα και μια διαδρομή διάρκειας 15 λεπτών προς τον φούρνο μέσω ενός εμπορικού δρόμου παύει να αποτελεί μια απλή διαδικαστική υποχρέωση της ημέρας.

Χ.Λ.

Πηγή : zougla.gr


Λάρισα: Ο έμπορος με την καραμπίνα δεν ήταν ο ιδιοκτήτης


Το οικονομικό δράμα ενός επιχειρηματία είναι φυσικό να συγκινεί την κοινή γνώμη και να θέλγει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ειδικά στις μικρές κοινωνίες. Αυτό όμως που συνέβη προχθές στη Λάρισα δεν επιδέχεται επιδερμικής αντιμετώπισης, αφού μπορεί να αποτελέσει... κακό προηγούμενο.

Το επεισόδιο με τον Λαρισαίο έμπορο στον οποίο και κοινοποιήθηκε δικαστική απόφαση έξωσης δεν προκάλεσε μόνο αναστάτωση στη Λαρισαϊκή κοινωνία, επέφερε και μεγάλη ανησυχία στις τάξεις των Δικαστικών Επιμελητών της πόλης.

Η δικαστική επιμελήτρια η οποία εκτέλεσε την απόφαση, που, όπως μαθαίνουμε, είχε εκδοθεί από καιρό αλλά αρκετοί συνάδελφοι της δεν αναλάμβαναν να φέρουν σε πέρας, βρέθηκε αντιμέτωπη με μία πρωτόγνωρη κατάσταση καθώς απειλήθηκε αρχικά με ψαλίδι το οποίο πλησίασε απειλητικά στον λαιμό της (!) και κατόπιν με καραμπίνα, όπως απειλήθηκαν και οι αστυνομικοί που είχαν σπεύσει για να συνδράμουν μετά από δική της έκκληση. Επιπροσθέτως, δέχθηκε απειλές για τη ζωή της με φράσεις του τύπου «ξέρουμε που μένεις, ξέρουμε που είναι το γραφείο σου...», κι όλα αυτά επειδή, απλά, κλήθηκε να κάνει τη δουλειά της.

Όσον αφορά στην ουσία της υπόθεσης, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η έξωση στον Λαρισαίο έμπορο δεν επιδόθηκε κατόπιν απαίτησης κάποιας τράπεζας, όπως γράφτηκε και αναπαράχθηκε από πολλά Μέσα. Το μισό (εξ αδιαιρέτου) από το συγκεκριμένο ακίνητο είχε κατασχεθεί από Τράπεζα και είχε περιέλθει στην ιδιοκτησία της πριν από περίπου έναν χρόνο. Τον περασμένο Δεκέμβριο το ακίνητο περιήλθε σε νέο ιδιοκτήτη (Λαρισαίο), ο οποίος αγόρασε το μισό από την τράπεζα και το άλλο μισό από έτερους ιδιοκτήτες.

Έτσι, εδώ και εννέα μήνες το κατάστημα είχε νέους ιδιοκτήτες οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν ούτε να το... επισκεφτούν καθώς οι προηγούμενοι αρνούνταν να αποχωρήσουν, απέφευγαν να καταβάλλουν κάποιο μίσθωμα, εξαντλώντας παράλληλα όλα τα δικαστικά «όπλα» που είχαν προκειμένου να παρατείνουν την παραμονή της επιχείρησής τους στο ακίνητο. Όμως και η τελευταία δικαστική πράξη ήταν υπέρ του νέου ιδιοκτήτη καθώς απορρίφθηκε η αίτηση που είχαν κάνει οι Λαρισαίοι έμποροι για αναστολή εκτέλεσης της αποβολής τους από το κατάστημα.

Στην ουσία δηλαδή, επρόκειτο για μια «συνηθισμένη» οικονομική διαμάχη μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών, που στο τελευταίο της επεισόδιο δόθηκε δραματικό φινάλε.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Κόσμος


Καταδικάστηκε υπάλληλος που αποπειράθηκε να εξαπατήσει τον εργοδότη του


46χρονος υπάλληλος εταιρίας στην Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή διότι αποπειράθηκε να εξαπατήσει τον εργοδότη του.

Ο πρώην υπάλληλος είχε υποσχεθεί στον επιχειρηματία ότι θα μεσολαβούσε με τις γνωριμίες που είχε δήθεν στην εφορία για να έχει ευνοϊκή αντιμετώπιση σε φορολογικές του υποθέσεις.
Για τον λόγο αυτό είχε ζητήσει από τον επιχειρηματία το ποσό των 40.000€.

Ο επιχειρηματίας αν και είχε για 10 χρόνια σε διευθυντική θέση της εταιρίας του τον καταδικασθέντα υπάλληλο πονηρεύτηκε και κατέφυγε στο τμήμα εκβιαστών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης όπου και ζήτησε την προστασία τους καταθέτοντας ότι είχε πέσει θύμα παραπλάνησης από τον 46χρονο υπάλληλο που «Ισχυριζόταν ότι η επιστροφή του ΦΠΑ που εδικαιούτο η εταιρεία μου έγινε υπό καθεστώς ευνοϊκό κι ότι εάν δεν δώσουμε τα 40.000€ επρόκειτο να γίνουν επιθετικοί έλεγχοι από την Εφορία».
Ακολούθησε η σύλληψη του υπαλλήλου από τους άντρες της ασφάλειας και στην απολογία του ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει ότι όλα αυτά είναι σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του αρνούμενος το κατηγορητήριο.



Ύποπτο ιπτάμενο αντικείμενο εξερράγη κοντά στο σπίτι του Καμμένου


Ένα ύποπτο τηλεκατευθυνόμενο ιπτάμενο εξερράγη στις 7:00 το πρωί της Παρασκευής, δύο τετράγωνα από το σπίτι του Πάνου Καμμένου.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό εάν επρόκειται για εμπρηστικό μηχανισμό.

Στο σημείο έσπευσαν ειδικοί πυροτεχνουργοί ενώ η περιοχή είναι αποκλεισμένη.

Πηγή : STAR.gr


Μαθητές στοιβαγμένοι σε καρότσα για να πάνε στο σχολείο!


Τα παιδιά «φορτωμένα» στις καρότσες των αγροτικών αυτοκινήτων ή, στην καλύτερη περίπτωση, στοιβαγμένα σ’ ένα Ι.Χ για να φτάσουν κάθε πρωί στο Λάλα... Έτσι μεταφέρονται στο σχολείο τους, από γονείς, συγγενείς οι γείτονες, οι μαθητές των ορεινών χωριών του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, αφού, ακόμα, αν και διανύουμε τον Οκτώβρη, το θέμα της μεταφοράς, δεν έχει λυθεί.

Λες και… πρώτη φορά άνοιξαν φέτος τα σχολεία στις 11 Σεπτέμβρη και οι αρμόδιοι δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις διαδικασίες για τη μεταφορά τους.

Όταν πριν από λίγα χρόνια το Υπουργείο Παιδείας «σάρωνε» τα μικρά Δημοτικά Σχολεία της επαρχίας, συγχωνεύοντάς τα σε μεγάλες σχολικές μονάδες μιλώντας για το όραμα του «Νέου Σχολείου» και τα οφέλη αυτών των παιδιών, από τη φοίτησή τους σ’ ένα μεγάλο σχολείο, μάλλον δεν εννοούσε αυτό. Γιατί αυτές οι συνθήκες απέχουν πολύ από τη σύγχρονη εποχή που -υποτίθεται ότι- ζούμε και γυρίζουν το χρόνο, πολλές δεκαετίες πίσω.

Έναν μήνα χωρίς μεταφορά

Οι μισοί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λάλα προέρχονται από τα γύρω χωριά, από τα οποία όμως, αν και ήδη έχουμε «μπει» στον Οκτώβρη, δεν έχει ξεκινήσει η μεταφορά με μικρά λεωφορεία ή τα Ταξί, που μισθώνονται κάθε χρόνο για το σκοπό αυτό.

Κάθε πρωί οι γονείς, με τα μέσα που διαθέτουν, Ι.Χ, αγροτικά αυτοκίνητα ή και δίκυκλα ακόμα, μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο σχολείο. Κι όσοι έχουν «χώρο» εξυπηρετούν συγγενείς και συγχωριανούς που, είτε δεν έχουν αυτοκίνητο ή έχουν κάποια δουλειά.

Ακόμα και σ’ αυτή την περίπτωση όμως, έχουν ή δεν έχουν δουλειά, κάποιοι, το μεσημέρι, θα αναγκαστούν να την αφήσουν στη μέση, καθώς πρέπει να επιστρέψουν και να πάρουν τα παιδιά με το σχόλασμα. Κι αν έχουν ένα παιδί στο Δημοτικό και άλλο ένα στο Γυμνάσιο ή στο Λύκειο, τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Κι αυτό γιατί, ή θα πρέπει να πάνε το ένα παιδί στο σπίτι και να επιστρέψουν μετά από μια ώρα για να πάρουν και το άλλο, ή να περιμένουν μαζί στο δρόμο, μέχρι να χτυπήσει και το κουδούνι στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Τα αυτοκίνητα, όπως λένε οι γονείς, «…δεν χορταίνουν βενζίνη και πετρέλαιο», αφού κάθε μέχρι κάνουν τουλάχιστον τέσσερα δρομολόγια, πρωί και απόγευμα, για να πάνε και να πάρουν τα παιδιά από το σχολείο. Πολλοί, έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο, αφού τα οικονομικά είναι δύσκολα και, όταν αναγκάζονται να αφήσουν τις δουλειές που έχουν για να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο, η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη. Έχουν «ματώσει» οικονομικά, όπως λένε, αλλά, δηλώνουν αποφασισμένοι, ακόμα και «ξυπόλητοι» να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο, να μάθουν γράμματα, να μορφωθούν και να βγουν στην κοινωνία.

Ετών 6, με το λεωφορείο της γραμμής

Ακόμα και τη στιγμή όμως που, θα λυθεί (αν και όταν) το πρόβλημα της μεταφοράς για κάποιους μαθητές, θα παραμείνει. Κι αυτό γιατί, τα χωριά που υπάρχει λεωφορείο της γραμμής, δεν προβλέπεται επιπλέον δρομολόγιο και ειδική μεταφορά για τους μαθητές.

Έτσι, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου ή της Α΄ τάξης, ετών 5 και 6 δηλαδή, θα πρέπει στις 7:00 το πρωί να μπαίνουν στο λεωφορείο της γραμμής, να περιμένουν ουσιαστικά στο δρόμο μέχρι να ανοίξει το σχολείο και το μεσημέρι, χωρίς την φροντίδα και την εποπτεία ενηλίκου. Και, το μεσημέρι, από τις 12:30 που τελειώνουν το μάθημα μέχρι τη 1:30 ή τις 2:00 που φεύγει και πάλι το λεωφορείο της γραμμής, επίσης να περιμένουν στο δρόμο, με ζέστη, κρύο ή βροχή.

Φυσικά, οι γονείς σε καμία περίπτωση δεν διακινδυνεύουν τις ζωές των παιδιών τους, και έτσι, αναγκάζονται τα κάνουν δρομολόγια πρωί - απόγευμα για να μπορέσουν να τους προσφέρουν το δικαίωμα στη μάθηση. Ένα δικαίωμα που, ενώ είναι αυτονόητο, για τα παιδιά της επαρχίας τείνει να γίνει…πολυτέλεια.

Κι άλλα προβλήματα…

Τα προβλήματα βέβαια δεν σταματούν εκεί, αφού ούτε το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό υπάρχει ακόμα για την ανάπτυξη του Ολοήμερου προγράμματος στο Δημ. Σχολείου του Λάλα (σ.σ όπως και σε κάποιες άλλες περιοχές), ενώ και οι υποδομές…πάσχουν.

Η ελαφρού τύπου λυόμενη αίθουσα βράζει και παγώνει, καλοκαίρι και χειμώνα αντίστοιχα, ενώ όταν βρέχει, ο θόρυβος από το υλικό της στέγης δεν επιτρέπει να κάνουν μάθημα, ενώ και το προαύλιο με το χαλίκι, θυμίζει σχολείο του ’50, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των μαθητών, στο μάθημα της γυμναστικής ή και στο παιχνίδι των διαλειμμάτων.

Κίνδυνος που δεν περιορίζεται στο προαύλιο, αλλά «ακολουθεί» τους μαθητές και στον δρόμο, καθώς δεν υπάρχει σχολικός τροχονόμος για την ασφαλή άφιξη και αναχώρηση των μαθητών σχολείο, που βρίσκεται στον κεντρικό και πολυσύχναστο δρόμο του Λάλα.

Υποσχέσεις υπάρχουν, αλλά…

Για την κατασκευή του προαυλίου και την αντικατάσταση της λυόμενης αίθουσας, υπάρχουν διαβεβαιώσεις από την Δημοτική Αρχή, ότι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες. Διαβεβαιώσεις όμως υπάρχουν και για τη μεταφορά.

Αλλά, τέτοιες διαβεβαιώσεις υπήρχαν και στην αρχή με τους γονείς να περιμένουν από Δευτέρα σε Δευτέρα. Αλλά, αν δεν το δουν…δεν το πιστεύουν.

Νάνσυ Σπυροπούλου

Πηγή : tromaktiko


Παγκόσμιος συναγερμός για τον ιό Έμπολα - «Ενδέχεται να γίνει αερομεταφερόμενος»


Παγκόσμιος συναγερμός για τον φονικό ιό Έμπολα. Όπως δήλωσε ο Άντονι Μπάνμπουρι, αρμόδιος του ΟΗΕ για τον ιό, δεν αποκλείεται ο Έμπολα να μεταλλαχθεί και να μεταδίδεται μέσω αέρα, ένα σενάριο βγαλμένο ταινία τρόμου
 Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο The Telegraph, και ενώ ο αριθμός των προσβληθέντων από τον ιό διπλασιάζεται περίπου κάθε μήνα, οι ειδικοί βρίσκονται σε αγώνα δρόμου με το χρόνο για να θέσουν την επιδημία υπό έλεγχο, σε περίπτωση που ο ιός μεταλλαχθεί.
«Όσο περισσότερο ο ιός κινείται μεταξύ ανθρώπινων ξενιστών στη δυτική Αφρική, τόσο πληθαίνουν οι πιθανότητες να μεταλλαχθεί» τόνισε, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για ένα εφιαλτικό σενάριο, αλλά, δυστυχώς, δεν μπορεί να αποκλεισθεί».
Ο Μπάνμπουρι παραδέχθηκε ότι η διεθνής κοινότητα καθυστέρησε να ανταποκριθεί στην επιδημία, αλλά, όπως είπε, δεν είναι «πολύ αργά» και οι ειδικοί χρειάζεται να «χτυπήσουν σκληρά τον Έμπολα» εγκαίρως.
Ο ειδικός του ΟΗΕ μίλησε λίγες ώρες πριν διαγνωστεί το πρώτο κρούσμα Έμπολα στις ΗΠΑ, στο Ντάλλας του Τέξας.
Οι αμερικανικές αρχές εκτιμούν ότι μέχρι τον Ιανουάριο τα κρούσματα θα έχουν φθάσει το 1.400.000, στη χειρότερη περίπτωση και για τον Α. Μπάνμπουρι, που υπηρετεί στον ΟΗΕ από το 1988, πρόκειται για τη «χειρότερη καταστροφή που έχει δει».
Πρόσθεσε πάντως ότι τα Ηνωμένα Έθνη τώρα έχουν την πολιτική βούληση και το μεγαλύτερο μέρος της υποδομής που χρειάζεται για να ελέγξουν τον ιό, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται μόνο για ιατρική κρίση, αλλά και για οικονομική, καθώς θα επηρεάσει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.
Την ίδια στιγμή, σε δημοσίευμα των New York Times ο Μάικλ Όστερχολμ, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΟΗΕ, λέγοντας πως υπάρχει η πιθανότητα ο ιός να μεταλλαχθεί και να μπορεί να μεταδίδεται από τον αέρα.
Όπως τόνισε ο ειδικός, είναι απρόβλεπτη η εξέλιξη του ιού και προειδοποίησε πως αν μεταλλαχθεί τότε αυτό «μπορεί να σημάνει ότι ακόμα και με την αναπνοή μπορεί κάποιος να κινδυνεύει να προσβληθεί από Έμπολα».
Όσο για τον χρόνο μετάδοσής του, ο Όστερχολμ ήταν απαισιόδοξος, λέγοντας ότι θα μπορούσε να μεταδοθεί γρήγορα σε ολόκληρο τον πλανήτη, όπως συνέβη με τη γρίπη H1N1.

Πηγή : newsbomb.gr


Ν. Κακλαμάνης: Η ΝΔ τρέχει να διασώσει τον Βενιζέλο


Αναποφάσιστος όσον αφορά τη στάση που θα κρατήσει στο θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης όταν θα συζητηθεί στη Βουλή, δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής φιλοξενήθηκε σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, τονίζοντας πως ο μοναδικός άνθρωπος που είχε ανάγκη την ψήφο εμπιστοσύνης είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θέλει να νιώθει πιο ασφαλής στο συνέδριο του κόμματός του:
«Ουδείς αμφισβήτησε, ούτε καν ο ΣΥΡΙΖΑ, την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης. Επομένως αναρωτιέμαι γιατί έγινε αυτό το πράγμα. Κατά την προσωπική μου άποψη έγινε γιατί ο κ. Βενιζέλος έχει ανάγκη αυτή την ψήφο εμπιστοσύνης εν όψει του συνεδρίου του κόμματός του για να νιώθει ο ίδιος πιο ασφαλής μετά από τις συνεχείς αμφισβητήσεις που του κάνουν. Και για κανέναν άλλον λόγο. Για μία ακόμη φορά δηλαδή η Ν.Δ. σπεύδει να συνδιασώσει τον κ. Βενιζέλο».
Όσο για την απόφασή του, ξεκαθάρισε πως πρώτα θέλει να ακούσει τον πρωθυπουργό στη Βουλή και μετά να δει πως θα πορευτεί στη συνέχεια. Χαρακτηριστικά, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε: «Το πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Είναι η πλειοψηφία στην κοινωνία μέσα. Από βήματος της Βουλής στη λαϊκή βάση της παράταξής μου θα απευθυνθώ και εκεί θα καθορίσω και θα ακούσετε και τη στάση μου. Και για να είμαι και απόλυτα ειλικρινής απέναντί σας, αυτή τη στιγμή που σας μιλάω δεν έχω πάρει την τελική μου απόφαση, γιατί θέλω να δω το σχέδιο προϋπολογισμού, θέλω να ακούσω τον πρωθυπουργό στην έναρξη της συζήτησης και μετά θα πάρω την απόφασή μου».

Πηγή : newsbomb.gr


Πού στρέφει τις έρευνες η αντιτρομοκρατική για την ομάδα Μαζιώτη


Μετά την αποτροπή μπαράζ τρομοκρατικών χτυπημάτων

Κόκκινο χτυπάει η εγρήγορση στην Αντιτρομοκρατική με την ηγεσία να έχει θέσει ολόκληρη την υπηρεσία σε κατάσταση επιφυλακής. Μπορεί να αποτράπηκε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα με στόχους το κυβερνών κόμμα και μεγάλους οικονομικούς παράγοντες της χώρας (Βαγγέλης Μαρινάκης, Θεόδωρος Φέσσας, Θεόδωρος Βενιάμης ) και να συνελήφθη ένας εκ των στενών συνεργατών του Νίκου Μαζιώτη, ωστόσο αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι το μομέντουμ των αποκαλύψεων μπορεί να τους οδηγήσει στην κεντρική γιάφκα της οργάνωσης.

Εκτός όμως από την γιάφκα με τον βαρύ οπλισμό, καθώς στην αποθήκη του Βύρωνα δεν βρέθηκαν όπλα, οι Αρχές εκτιμούν ότι από τον 30χρονο που μέχρι στιγμής αρνείται να μιλήσει, ακόμα και να πει το όνομά του, μπορούν να καταλήξουν και σε άλλους συνεργούς του Νίκου Μαζιώτη και να εξαρθρώσουν τον επιχειρησιακό βραχίονα της τρομοκρατικής οργάνωσης. «Πρόκειται για άτομα τα οποία θα πλαισίωναν τον 30χρονο στα τρομοκρατικά χτυπήματα της 4ης Οκτωβρίου» αναφέρει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και άνδρες της Εθνικής Ασφάλειας για την πρόοδο των ερευνών στα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα.

Οι εν λόγω έρευνες επικεντρώνονται στο κέντρο της Αθήνας καθώς το τρίγωνο Βύρωνα – Εξάρχεια – Πατήσια αποτελεί για τις αρχές το βασικό πεδίο μέσα στο οποίο εκτιμάται ότι έχουν κινηθεί η Πώλα Ρούπα και οι υπόλοιποι συνεργοί του Νίκου Μαζιώτη, μέλη του Επαναστατικού Αγώνα αλλά και κοινοί ποινικοί. Μάλιστα δεν αποκλείουν σε αυτό το τρίγωνο να βρίσκεται και η γιάφκα στην οποία παρασκευάζονταν οι βομβιστικοί μηχανισμοί.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής ωστόσο εκτιμούν ότι σημαντικά ευρήματα θα προκύψουν και από την ίδια τη γιάφκα – γκαράζ του Βύρωνα, καθώς εφόσον ήταν νοικιασμένη από τον ίδιο το Νίκο Μαζιώτη και την επισκεπτόταν ο 30χρονος συλληφθείς, θα μπαινόβγαιναν σε αυτήν και άλλοι συνεργοί.

Ποιος είναι ο σκληροτράχηλος 30χρονος

Ο νεαρός που συνελήφθη στο κρησφύγετο του Βύρωνα αρνείται να δώσει τα στοιχεία του και αποτυπώματα. Ο Εισαγγελέας Εφετών άσκησε σε βάρος του δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και άλλα αδικήματα, σε βαθμό κακουργήματος.

Ο κατηγορούμενος , που φέρεται να σχετίζεται με τον καταδικασμένο για την υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας Νίκο Μαζιώτη ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την απολογία του και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να λογοδοτήσει στον Ανακριτή την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός μιλά Ιταλικά. Δεν έχει την παραμικρή διάθεση συνεργασίας, ενώ ζήτησε δικηγόρο και μίλησε με την κυρία Ιωάννα Κούρτοβικ. Μάλιστα, 20 άτομα τον κρατούσαν για να του πάρουν δαχτυλικά αποτυπώματα, καθώς είναι ιδιαίτερα εριστικός.

Σε ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν στην κατοχή του 30χρονου, γραμμένες στα ελληνικά, υπήρχαν αναλυτικές αναφορές σε χώρους κατοικίας και εργασίας, καθώς και ευρύτερες πληροφορίες για τα κάτωθι πρόσωπα:

· Ευάγγελο Μαρινάκη, εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού. Υπενθυμίζεται ότι στο λιμάνι του Πειραιά είχε εκραγεί η βόμβα στα χέρια του Ξηρού και στις 14/10 εκδικάζεται η αίτηση για τον κατ΄ οίκον εγκλεισμό του Σάββα Ξηρού.

· Θεόδωρο Φέσσα επιχειρηματία και προέδρου του Σ.Ε.Β. καθώς και της συζύγου του Τσελέντη Μαρίας.

· Τηλέφωνα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, πρόεδρος της οποίας είναι ο Θεόδωρος Βενιάμης, εφοπλιστής.

Επίσης αναφορές για τη Νέα Δημοκρατία και για τις εταιρείες Capital, Siemens, Info quest με συγκεκριμένη αναφορά στις ημερομηνίες 3 Οκτωβρίου για πρόβα τζενεράλε και 4 Οκτωβρίου για το χτύπημα.

newsbeast.gr