Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

3.000 τα θετικά self test με την επανεκίνηση των σχολείων



Τα 3.000 προσεγγίζουν τα συνολικά θετικά σελφ τεστ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία  πρωτοβάθμιας και  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, τα θετικά τεστ μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας εκτιμάται ότι έφτασαν κοντά στις 3.000 .

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σημειωθεί πως αρκετοί με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, μετέβησαν στα σχολεία χωρίς υποβολή στοιχείων στο σύστημα, αλλά με γραπτή δήλωση του αποτελέσματος καθώς χθες, είχε πέσει η πλατφόρμα για κάποιο διάστημα. 

Απαραίτητη προϋπόθεση προσέλευσης, εκτός από την υποχρεωτική χρήση μάσκας και τα υπόλοιπα γνωστά μέτρα προστασίας από τον κορoναϊό, η βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test.



Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει σπέκουλα με την εθνική κρίση!


 

Με νεύρα, έκδηλη ενόχληση και… επιστράτευση του «διά πάσαν νόσον» επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν διαστρέβλωσης των λεγομένων αντέδρασε η Κουμουνδούρου στην επίσημη επιβεβαίωση της προσπάθειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πολεμά κάθε τι που δύναται να οδηγήσει στην επιστροφή της κανονικότητας, αλλά κυρίως στην επιβεβαίωση του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μάχεται την κανονικότητα επειδή αισθάνεται άβολα και δεν μπορεί να λειτουργήσει μέσα σε αυτήν.

Ως επιστέγασμα της προσπάθειας να μην ανοίξει ούτε φέτος ο τουρισμός ήρθε η δήλωση του ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη, ο οποίος -άπειρος ων περί της πολιτικής επικοινωνίας- είπε αυτό που συζητούν όλοι οι σύντροφοί του: «Δεν είναι και πολύ σοβαρό να λέμε στους τουρίστες να έρθουν στη χώρα τη στιγμή που είμαστε σε αυτή τη θέση όσον αφορά την πανδημία».

Αγνοια…

Είχε προηγηθεί η τομεάρχης Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου, που δήλωσε ότι «χώρες όπως η Ιταλία σχεδιάζουν προσεκτικά το άνοιγμα, με μοναδικό γνώμονα την υγειονομικά ασφαλή επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας, εξασφαλίζοντας ισότιμη μετακίνηση για όλους τους ταξιδιώτες», προφανώς έχοντας πλήρη άγνοια τόσο των προσπαθειών που γίνονται από κυβέρνηση και φορείς του τουρισμού, όσο και του επιπέδου ετοιμότητας και κυρίως ασφάλειας όπου βρίσκεται η Ελλάδα σε σύγκριση με τις ανταγωνίστριες χώρες της Μεσογείου.

Δεν είχαν περάσει λίγες ώρες από την αποκάλυψη αυτών των δηλώσεων, που δείχνουν τις πραγματικές πολιτικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και ήρθε η «βόμβα» από την, σαφώς πιο έμπειρη, Εφη Αχτσιόγλου. «Η πανδημία είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία και ταυτόχρονα πολύ μεγάλη ευθύνη για τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα της Αριστεράς στην Ευρώπη, και πρέπει να δράσει ώστε οι ρωγμές που δημιουργήθηκαν στην Ευρώπη λόγω της πανδημίας να μπορέσουν να οδηγήσουν σε μια μεγαλύτερη, ουσιαστικότερη πολιτική αλλαγή», είπε η κ. Αχτσιόγλου μιλώντας σε κομματική εκδήλωση για την Ευρώπη. Για να μην αφήσει δε κανένα περιθώριο παρερμηνείας, σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της συμπλήρωσε, μιλώντας για την περίοδο της πανδημίας: «Είναι πραγματικά μια ευκαιρία αυτή, στην πραγματικότητα, η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά».

«Μάζεμα»

Οταν όλα αυτά έγιναν γνωστά, η κ. Αχτσιόγλου με το γνωστό αλαζονικό ύφος της, αλλά παράλληλα και με τη χαρακτηριστική πολιτική ρηχότητα που χαρακτηρίζει τη σκέψη και τις τοποθετήσεις της (αυτά λένε οι σύντροφοί της στον ΣΥΡΙΖΑ), υποστήριξε πως μηχανισμοί προπαγάνδας διαστρέβλωσαν τα λεγόμενά της κ.λπ. «Δεν μπορώ να εγγυηθώ, φυσικά, ότι η αλήθεια των λόγων μου θα επικυριαρχήσει της προπαγάνδας. Γι’ αυτό που μπορώ να δεσμευτώ είναι ότι τέτοιου τύπου αστείοι μηχανισμοί δεν θα μας κάνουν να αυτολογοκρινόμαστε, ούτε φυσικά και να προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας αναλύσεις στο επίπεδο της αμοιβάδας», έγραψε, ανάμεσα σε άλλα, η κ. Αχτσιόγλου στην ανάρτησή της στο facebook.

«Αντί ντροπής, έπαρση»

«Πώς γίνεται κάθε φορά που πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν αυτά που πραγματικά πιστεύουν να πέφτουν θύματα παρερμηνείας και προπαγάνδας είναι απορίας άξιον», σχολίασε, εύλογα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σχετικά με τις εξηγήσεις που επιχείρησε να δώσει η κ. Αχτσιόγλου και συνέχισε: «Η κ. Αχτσιόγλου επέλεξε, αντί της συγγνώμης απέναντι στην κοινωνία που δίνει μάχη, ένα μακροσκελές ακαταλαβίστικο συνονθύλευμα αριστερίστικων παρωχημένων τσιτάτων για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Αντί της ντροπής, επιμένει στην έπαρση της δήθεν υπεράνω κριτικής ιδεολογική της άποψη, που, ω του θαύματος, έπεσε θύμα προπαγάνδας. Ας μην το κουράζουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει το κόμμα που τρέφεται από την ιδεοληψία που θέλει την κρίση ευκαιρία, όχι προς το καλύτερο, αλλά προς το διχαστικότερο. Γι’ αυτό και η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία, όπως ομολόγησε η κ. Αχτσιόγλου, συμπυκνώνοντας τη συνολική στάση που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύοντας την εθνική προσπάθεια και καταστροφολογώντας εν μέσω πανδημίας. Διερωτήθηκε, άραγε, η πρώην υπουργός Εργασίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. πώς θα προσέλαβαν τα λόγια της όσοι πέρασαν και περνούν την περιπέτεια του κορονοϊού; Ρητορικό, βεβαίως, το ερώτημα…».

Δεν κρύβονται στον ΣΥΡΙΖΑ

Μία ο Πολάκης, μία ο Μπαλάφας, μία ο Μπαλαούρας, μία ο Κυρίτσης, μία η Νοτοπούλου, μία ο Κόκκαλης, μία ο Τζανακόπουλος, μία η Αχτσιόγλου και μία ο Τσίπρας, στην τελική ευθεία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρνει να κρύψει τι πραγματικά επιθυμεί και επιζητεί σε αυτή την εθνική κρίση και δοκιμασία. Τώρα που φαίνεται ότι η χώρα, η κοινωνία, η οικονομία έχουν περισσότερες πιθανότητες να σώσουν τη χρονιά και να επιστρέψουν στην κανονικότητα, επέρχεται η ανησυχία. Τώρα που η ατομική ευθύνη παίζει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο για να μην κάνουμε πίσω βήματα, έρχονται οι νέες και πιο φανερές σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν προσπάθειες υγειονομικού σαμποτάζ.

Η κ. Αχτσιόγλου είπε αυτό που πιστεύει η ίδια αλλά και πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ. Οτι η συνέχιση της κρίσης, η άνοδος των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των νεκρών θα ανεβάσει τους πόντους της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα βαρύνει το φορτίο για την κυβέρνηση, που τη διαχειρίζεται. Και, παράλληλα, ότι η υπέρβαση της κρίσης θα ανεβάσει τους πόντους της κυβέρνησης. Τόσο απλά, τόσο καθαρά. Απλώς ενοχλήθηκε -όπως παλαιότερα ο Πολάκης είχε ενοχληθεί όταν βγήκε προς τα έξω το “πρέπει να βάλουμε κάποιους φυλακή” ή το πιο πρόσφατο “χάσαμε γιατί γα@@με τη μεσαία τάξη”- επειδή η πραγματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ ξαναβγήκε προς τα έξω.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Μια παιδοκεντρική μεταρρύθμιση

 


Η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν δίστασε ποτέ να φέρει στην επιφάνεια ζητήματα που πολλά χρόνια έμπαιναν κάτω από το χαλί. Ζητήματα που απασχολούσαν την κοινωνία και την καθημερινότητα αλλά ποτέ τον δημόσιο διάλογο. Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη κοινή γονική μέριμνα που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο, διαμορφώθηκε ύστερα από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και αφού έλαβε υπόψη τη διεθνή Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Όπως είναι γνωστό, η διεθνής Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης έχει υιοθετηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 2011, τέθηκε σε ισχύ το 2014 και υπογράφηκε από την ΕΕ το 2017. Είναι το πρώτο διεθνώς νομικά δεσμευτικό κείμενο για τα κράτη που την επικυρώνουν, τα οποία πρέπει να ακολουθούν δεσμευτικά κριτήρια για την πρόληψη της έμφυλης βίας, την προστασία των θυμάτων και την τιμωρία των αυτουργών.

Πρόκειται για μια παιδοκεντρική μεταρρύθμιση με μοναδικό στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων και της ψυχικής υγείας του παιδιού, μετά το διαζύγιο μεταξύ των γονέων του.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θέτει ένα σύγχρονο πλαίσιο αρμονικής επίλυσης για περιπτώσεις όπου γονείς αποκλείονταν αναίτια, για χρόνια ολόκληρα, από την επαφή με το παιδί τους, με δυσμενείς συνέπειες για την ψυχολογία, την ισορροπία και τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Το νομοσχέδιο εδράζεται στην αρχή της μη διάκρισης μεταξύ των γονέων. Τα κυριότερα  σημεία του είναι τα εξής:

Προάγει εναλλακτικές μεθόδους επίλυσης των οικογενειακών διαφορών, όπως η διαμεσολάβηση.

Θεσπίζει το μαχητό τεκμήριο του 1/3 για την επικοινωνία του παιδιού με τον γονέα, με τον οποίο δεν διαμένει.

Καθιερώνει, αντικειμενικά κριτήρια κακής άσκησης της γονικής μέριμνας, τα οποία λαμβάνονται υποχρεωτικά υπόψη από το δικαστήριο στη ρύθμιση ζητημάτων γονικής μέριμνας και επιμέλειας των τέκνων, όπως η μη καταβολή της διατροφής,  ο μη σεβασμός στις δικαστικές αποφάσεις και στις συμφωνίες των διαζευγμένων γονέων και  η διάρρηξη των σχέσεων του παιδιού με τον άλλο γονέα.

Θεσπίζει επαρκείς δικονομικές εγγυήσεις για την προστασία των γυναικών και των παιδιών από κακοποιητικές συμπεριφορές, σύμφωνα με τις διεθνείς Συμβάσεις και ιδίως με τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.

Προβλέπει την  κατάρτιση ειδικών προγραμμάτων της Εθνικής Σχολής Δικαστών για την επιμόρφωση των δικαστικών λειτουργών, που θα δικάζουν τις οικογενειακές διαφορές.




Self-test δυο φορές την εβδομάδα για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα

 


Από σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 και μέχρι να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται στους 8 κλάδους που εμπίπτουν  στην σχετική ΚΥΑ Β’ 1588/18.4.2021(λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών, θα διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), υποχρεωτικά, δύο φορές την εβδομάδα.

Η προμήθεια των self test θα γίνεται ως εξής: το ένα εξ αυτών θα παρέχεται από τον εργοδότη και θα καλύπτεται με δική του δαπάνη, ενώ το δεύτερο θα χορηγείται, δωρεάν, από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. 

Tα self–test που θα παρέχονται από τον εργοδότη θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία από αύριο Δευτέρα 10 Μαΐου, ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα self–test από την Πέμπτη, 13 Μαΐου.

Τα αποτελέσματα και των δυο τεστ θα πρέπει να δηλώνονται στην Πλατφόρμα Δήλωσης COVID-19 tests στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19 TEST».

Την εβδομάδα από 10 έως 16 Μαΐου 2021 τα αρμόδια για την εφαρμογή της προαναφερθείσας ΚΥΑ ελεγκτικά όργανα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), σε επιτόπιους ελέγχους που θα διενεργούν στο πλαίσιο του ελεγκτικού τους έργου θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση για την εφαρμογή της Απόφασης σε εργοδότες και εργαζόμενους.



Ο νέος οδικός χάρτης απελευθέρωσης δραστηριοτήτων



Από σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου επαναλειτουργούν:

Τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια. Tα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό) καλούνται να προσέλθουν στο σχολείο έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ. Τα selftests διατίθενται δωρεάν και διενεργούνται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης, δρώντας έτσι συμπληρωματικά στο υφιστάμενο υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει υποχρεωτική χρήση μάσκας και διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών.

Τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Στις 10 Μαΐου επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Στις 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία, βάσει του υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Στις 17 Μαΐου:

Επαναλειτουργούν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί προκειμένου, να μην υπάρξει μαζικό άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών, σταθμίζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα και ελλείψει της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στις συγκεκριμένες ηλικίες των παιδιών.

Επανεκκινούν οι πρακτικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια.

Επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης αποφοίτων Μεταλυκειακού έτους - Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ.

Επαναλειτουργούν τα ωδεία με αναλογία 1:1.

Στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%.

Στις 28 Μαΐου επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους. Αυτό αφορά μόνο καθήμενους, όχι ορθίους με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% με συγκεκριμένη ταξιθεσία.

Όσον αφορά τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, η ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής προβλέπει τα εξής:


Από τις 10/5/2021

Να ξεκινήσουν προπονήσεις όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων-εφήβων-νέων) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα.

Να κάνουν χρήση κολυμβητηρίων και οι αθλούμενοι πολίτες, με τις ίδιες συνθήκες testing όπως και οι αθλητές, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ.

Από 15/05/2021 να ξεκινήσουν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο χαμηλό και χαμηλο-μεσαίο επίπεδο επικινδυνότητας.

Από 17/5 να ξεκινήσουν οι αθλητικές ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε μικρά, σταθερά γκρουπ έως 10 ατόμων για 3 εβδομάδες.

Από 01/06/2021:

Να ξεκινήσουν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο μεσαίο επίπεδο επικινδυνότητας.

Να ξεκινήσουν οι προπονήσεις για τα ατομικά αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας σε γκρουπ των 6 (αντί για γκρουπ των 2 που είναι μέχρι τώρα).

Από 07/06/2021 να ξεκινήσουν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας.




Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα στην προσπάθεια οικοδόμησης μιας νέας κοινωνικής Ευρώπης

 



Τη στήριξη της Ελλάδος στην πρωτοβουλία της πορτογαλικής Προεδρίας προκειμένου να τεθεί σε πολύ υψηλή προτεραιότητα η κοινωνική ατζέντα της Ευρώπης επεσήμανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της άτυπης σύσκεψης των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ. Ο Πρωθυπουργός:

Υπογράμμισε ότι στην προσπάθεια οικοδόμησης μιας νέας κοινωνικής Ευρώπης, η οποία δεν θα αφήσει κανέναν Ευρωπαίο πίσω, η Ελλάδα θα είναι πρωταγωνίστρια τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο έτσι ώστε να μην βρεθεί κανένας στο περιθώριο.

Εστίασε, ακόμα, στην ανάγκη γρήγορης εφαρμογής του Πράσινου Πιστοποιητικού προκειμένου να επιτευχθεί η ανεμπόδιστη μετακίνηση των πολιτών που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε τρίτες χώρες.

Αναφέρθηκε και στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, το οποίο προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Τάχθηκε υπέρ της άρσης των πνευματικών δικαιωμάτων σχετικά με τις πατέντες των εμβολίων, ζήτημα που έχει θέσει ήδη από τον Απρίλιο του 2020, αλλά και τον Μάιο του 2020 και αφορά την ανάγκη να μειωθεί το χάσμα ανάμεσα στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Υπογράμμισε τη στήριξή του στην Κυπριακή Δημοκρατία και επανέλαβε τη σταθερή θέση της κυβέρνησης για λύση που θα στηρίζεται στις προηγούμενες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και θα είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και την ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους- μέλους της ΕΕ.




Έσπασαν στο ξύλο και λήστεψαν οδηγό λεωφορείου στη Βουλιαγμένης, επειδή πήγαινε...αργά

 


Έσπασαν στο ξύλο και λήστεψαν οδηγό λεωφορείου με τη δικαιολογία ότι πήγαινε αργά! 

Μια ανατριχιαστική υπόθεση που θυμίζει την ιστορία με τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη της Ομόνοιας, σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Ελληνικό.

Ομάδα νεαρών, οι οποίοι επέβαιναν στο λεωφορείο 171 που εκτελεί το δρομολόγιο Βάρκιζα - Αργυρούπολη, ακινητοποίησαν το όχημα και αφού επιτέθηκαν και έσπασαν στο ξύλο τον 57χρονο οδηγό στη συνέχεια τον λήστεψαν και εξαφανίστηκαν.

Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για την παροχή πρώτων βοηθειών με αποτέλεσμα να μεταβεί την επόμενη ημέρα στο Τ.Α Ελληνικου για να καταθέσει όλα όσα εφιαλτικά βίωσε, ενώ και ο δεύτερος οδηγός ο οποίος βρισκόταν στο λεωφορείο, ενώ είχε σχολάσει δέχτηκε τις μπουνιές και τις κλωτσιές των μαινόμενων νεαρών, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά.

Αφορμή για αυτό το πρωτοφανές ξέσπασμα βίας ήταν, όπως κατέθεσαν τα θύματα στην Αστυνομία, το γεγονός οτι το λεωφορείο ήταν γεμάτο και όπως φώναζαν οι δραστες καθυστερούσε στις στάσεις!

Όλα ξεκίνησαν στις 17:40 το απόγευμα της 8ης Μαΐου. 

Οι έξι νεαροί που επέβαιναν στο λεωφορείο 171 και, όπως κατέθεσαν τα θύματα, δηλαδή οι δύο οδηγοί ηλικίας 57 και 65 ετών, ήταν ηλικίας 19-21 και μιλούσαν ελληνικά, κατέβηκαν στη στάση του μετρό Ελληνικού επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης 36.

Οι δύο παρέμεναν μπροστά μπλοκάροντας το λεωφορείο να μην ξεκινήσει την ίδια ώρα που οι άλλοι τέσσερις μπήκαν μέσα τραβωντας την συρόμενη πορτα.

Το κουαρτέτο, άρχισε να βρίζει χυδαία τον 57χρονο οδηγό λέγοντάς του οτι το λεωφορείο είχε κόσμο και καθυστερούσε και στη συνέχεια όρμησε πάνω του και με μανία τον ξυλοκόπησε με μπουνιές και κλωτσιές.

Ο 65χρονος συνάδελφος του που βρισκόταν στο λεωφορείο ενώ είχε σχολάσει προσπάθησε να σώσει τον οδηγο από τα νύχια των μαινόμενων νεαρών χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι δράστες αφού τον έδειραν και αυτόν, στη συνέχεια άρπαξαν το τσαντάκι του 57χρονου που περιείχε την ταυτότητά του, το κινητό του τηλέφωνο και 400 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Το θύμα διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ οι αστυνομικοί με οδηγό τις καταθέσεις των δυυ θυμάτων αλλά και το υλικό απο κάμερες της περιοχής προσπαθούν να φθάσουν στα ίχνη των δραστών της άγριας επίθεσης που θυμίζει καρμπόν της υπόθεσης του Μετρό που σημειώθηκε τον Ιανουάριο.


Πηγή : protothema.gr



Self test: Πρωτοποριακός διαγνωστικός έλεγχος μέσω εφαρμογής κινητού από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών


 

Ένα καινοτόμο τεστ κορωνοϊού δημιούργησαν στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Η καινοτομία του συγκεκριμένου τεστ είναι πολλαπλή. Η τεχνολογία κατ’ αρχάς δεν έχει καμία σχέση με την τεχνολογία των self-test και των rapid test που κυκλοφορούν στην αγορά» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Εργαστηρίου Κυτταρικής Τεχνολογίας, κ. Σπυρίδων Κίντζιος.

«Το δικό μας τεστ βασίζεται στην επίδραση του κορωνοϊού πάνω σε κύτταρα. Η συσκευή μας χρησιμοποιεί κύτταρα κατασκευασμένα στο εργαστήριο, εξειδικευμένα να μετρούν τον κορωνοϊό. Κάθε φορά που ακούμπα πάνω τους ο ιός, αυτά αντιλαμβάνονται μόνο τον κορωνοϊό και δίνουν μια απόκριση η οποία μεταφράζεται σε ηλεκτρικό σήμα μέσα από μια αρκετά πολύπλοκη διαδικασία, όπως εμείς τα έχουμε κατασκευάσει» εξηγεί ο πρύτανης.



Πηγή



Επίθεση Κιλιντσάρογλου σε Ερντογάν: Μας χρεοκόπησες, δεν υπάρχει ούτε σεντ εάν πάμε σε πόλεμο


 

Ασφυκτική πίεση ασκεί η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση στον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τον ότι χρεοκόπησε τη χώρα.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, εάν τυχόν σήμερα η Τουρκία έμπαινε σε πόλεμο, δεν υπάρχει ούτε ένα δολάριο η σεντ στα ταμεία της.

Παράλληλα κάνει λόγο για ελλειμματικό ταμείο στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας, κατά 46 δισεκατομμύρια δολάρια.



Πηγή: skai.gr



Πελώνη για Αχτσιόγλου :«Αντί ντροπής, έπαρση»

 


Η Αριστοτελία Πελώνη απάντησε στην Εφη Αχτσιόγλου, μετά την προκλητική απάντηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πώς γίνεται κάθε φορά που πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν αυτά που πραγματικά πιστεύουν να πέφτουν θύματα παρερμηνείας και προπαγάνδας, είναι απορίας άξιον», σχολιάζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Η κ. Αχτσιόγλου επέλεξε αντί της συγγνώμης απέναντι στην κοινωνία που δίνει μάχη, ένα μακροσκελές ακαταλαβίστικο συνονθύλευμα αριστερίστικων παρωχημένων τσιτάτων για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Αντί της ντροπής, επιμένει στην έπαρση της δήθεν υπεράνω κριτικής ιδεολογική της άποψη που, ω του θαύματος, έπεσε θύμα προπαγάνδας», αναφέρει η κ. Πελώνη.

«Ας μην το κουράζουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει το κόμμα που τρέφεται απο την ιδεοληψία που θέλει την κρίση ευκαιρία, όχι προς το καλύτερο, αλλά προς το διχαστικότερο. Γι’αυτό και η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία, όπως ομολόγησε η κ. Αχτσιόγλου, συμπυκνώνοντας τη συνολική στάση που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύοντας την εθνική προσπάθεια και καταστροφολογώντας εν μέσω πανδημίας”, σημειώνει και καταλήγει ” Διερωτήθηκε, άραγε, η πρώην υπουργός Εργασίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πώς θα προσέλαβαν τα λόγια της όσοι πέρασαν και περνούν την περιπέτεια του κορονοϊού; Ρητορικό βεβαίως το ερώτημα…».



Δέν είχαμε παραξενευτεί όταν γέλαγε ο Τσίπρας με τους νεκρούς της πανδημίας




Το πουλέν του Αλέξη Τσίπρα, η κ. Αχτσιόγλου, δήλωνε κυνικά μιλώντας σε κομματική διαδικτυακή εκδήλωση και σοκάροντας τους πολίτες ότι «η πανδημία είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ, που πρέπει να δράσει, ώστε οι ρωγμές που δημιουργήθηκαν από την πανδημία να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη πολιτική αλλαγή…»! 

Ακούγοντας την αθλιότητα της Αχτσιόγλου αντιληφθήκαν ακόμα και όσοι λίγοι είχαν κάποια αμφιβολία ότι έτσι εξηγείται η εξ αρχής υπονόμευση του εμβολιαστικού προγράμματος!! 

Οι κραυγές υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα (« εξαγγέλλουν εμβολιασμούς ενώ δεν υπάρχουν καν εμβόλια…»)!!

Τα… χαμόγελα του Τσίπρα και η χαρά του που δεν μπορούσε να κρυφτεί όταν μιλούσε για νεκρούς και διασωληνομένους!!

Την άρνηση του ακόμα και σήμερα των στοιχείων για το πόσοι εμβολιασμοί έχουν γίνει!!

Το είπε καθαρά η κ. Αχτσιόγλου, με ωμό… ακροαριστερό τρόπο: « ναι, η πανδημία είναι μια ευκαιρία, η πραγματικότητα, η κανονικότητα, δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την αριστερά…»!

Ποτέ δεν αντιλήφθηκαν τους προβληματισμούς της κοινωνίας και δεν τους ενδιέφερε ποτέ να ασχοληθούν, και για αυτό εκμεταλλεύτηκαν τον φόβο του κόσμου από την πανδημία, θεωρώντας αυτή την αθλιότητα «ευκαιρία πολιτικής αλλαγής για την αριστερά…»!

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας, αυτά είναι τα στελέχη του!!!





Γλίτωσε την μήνυση ο σάτυρος επιβάτης της πτήσης Θεσσαλονίκη- Αθήνα

 


Αν και παρενόχλησε την αεροσυνοδό, επιχειρώντας να αυτοϊκανοποιηθεί μέσα στο αεροπλάνο, το θύμα δεν κατέθεσε μήνυση εναντίον του- Επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη την επόμενη μέρα με άλλη πτήση ο δράστης

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι επιβάτες πτήσης από την Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα την περασμένη Πέμπτη, όταν 50χρονος επιβάτης, προσπάθησε να αυτοϊκανοποιηθεί μέσα στο αεροπλάνο. Αμέσως μετά το συμβάν ισχυρίστηκε ενώπιον μελών του πληρώματος του αεροσκάφους ότι είναι παντρεμένος και πατέρας δυο μικρών κοριτσιών και εκλιπαρώντας ταυτόχρονα, ζήτησε να μην ειδοποιηθούν οι αστυνομικές Αρχές του Ελευθέριος Βενιζέλος ώστε να αποφύγει την σύλληψη, φοβούμενος και το ενδεχόμενο να κινηθεί εναντίον του νομικά η ιπτάμενη συνοδός.

Η τελευταία έγραψε στην αναφορά της, ότι ο 50χρονος της επιτέθηκε προκειμένου να την θωπεύσει με σκοπό να αυτοϊκανοποιηθεί πάνω της. Παρά την ταραχή της, παρέμεινε ψύχραιμη και έσπευσε να ειδοποιήσει την προϊσταμένη της, η οποία με την σειρά της ειδοποίησε τον κυβερνήτη του αεροσκάφους. Ο έμπειρος πιλότος ενημέρωσε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές του αεροδρομίου της Αθήνας και έτσι όταν προσγειώθηκε το αεροσκάφος, ο σάτυρος επιβάτης, ο οποίος καθόταν στις τελευταίες σειρές, συνελήφθη στη φυσούνα από τους αστυνομικούς που τον περίμεναν για να τον οδηγήσουν στο Αυτόφωρο με συνοπτικές διαδικασίες. Μάλιστα είχε προσπαθήσει να αυτοϊκανοποιηθεί στο κάθισμα του, σκηνικό που έγινε αντιληπτό από τους επιβάτες των τελευταίων θέσεων.

Τα μέλη του πληρώματος, ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους κατέθεσαν επί τρίωρο στο Α.Τ του αεροδρομίου το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, ωστόσο η αεροσυνοδός που δέχτηκε την σεξουαλική επίθεση, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, δεν κατέθεσε μήνυση εναντίον του επιβάτη. Την επόμενη μέρα οι υπεύθυνοι της αεροπορικής εταιρίας επικοινώνησαν με τον 50χρονο, ο οποίος εξέφρασε την ντροπή του για όσα προκάλεσε κατά την διάρκεια της πτήσης, ζητώντας για πολλοστή φορά συγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά του.

Το παράδοξο είναι ότι ο 50χρονος επέστρεψε την επόμενη μέρα στην Θεσσαλονίκη με άλλη πτήση της ίδιας εταιρίας, κάτι που σημαίνει ότι πιθανόν δεν είχε ενεργοποιηθεί λίστα περιορισμού, όπως συμβαίνει συνήθως σε ανάλογες περιπτώσεις.


Φρίξος Δρακοντίδης

Πηγή : protothema.gr



Απίστευτη δήλωση Ερντογάν : Η ΕΕ δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς την υποστήριξη της Τουρκίας

 



Γελάει η Ευρώπη με την δήλωση του ημίτρελου δικτάτορα Ερντογάν.

«Το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ΕΕ να γίνει ισχυρός παγκόσμιος παράγοντας είναι η έλλειψη στρατηγικής υπομονής και οράματος», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι το μπλοκ των 27 κρατών – μελών της ΕΕ πρέπει να επανεξετάσει τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων.

Ο Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις όπως το προσφυγικό, η ισλαμοφοβία, η ξενοφοβία, η οικονομική ρευστότητα και η πανδημία του κοροναϊού, λέγοντας ότι η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, τα οποία απειλούν την ΕΕ και το μέλλον της, εξαρτάται από την αλληλεγγύη και τη συνεργασία.

Η Τουρκία είναι έτοιμη να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΕΕ, δήλωσε ο Ερντογάν. «Είναι προφανές ότι η Ένωση (σ.σ ΕΕ) δεν μπορεί να διατηρήσει την ισχυρή ύπαρξή της χωρίς συμβολή και υποστήριξη της χώρας μας».

«Η Τουρκία παρά τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει, διατηρεί την αποφασιστική στάση και τις προσπάθειές της για την ένταξη στην ΕΕ» ανέφερε ο Ερντογάν σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.



Τέλος τα εμβόλια της AstraZeneca για την Ε.Ε.


 


Ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανανέωσε την παραγγελία της για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά της COVID-19 για μετά τον Ιούνιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον προηγούμενο μήνα ενεργοποίησε νομικές ενέργειες κατά της AstraZeneca για τη μη τήρηση του συμβολαίου της, αναφορικά με την παράδοση των εμβολίων της κατά της COVID-19, αλλά και για την απουσία ενός «αξιόπιστου» σχεδίου από την εταιρεία, για τη διασφάλιση της εμπρόθεσμης παράδοσης των εμβολίων.