Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει σπέκουλα με την εθνική κρίση!


 

Με νεύρα, έκδηλη ενόχληση και… επιστράτευση του «διά πάσαν νόσον» επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν διαστρέβλωσης των λεγομένων αντέδρασε η Κουμουνδούρου στην επίσημη επιβεβαίωση της προσπάθειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πολεμά κάθε τι που δύναται να οδηγήσει στην επιστροφή της κανονικότητας, αλλά κυρίως στην επιβεβαίωση του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μάχεται την κανονικότητα επειδή αισθάνεται άβολα και δεν μπορεί να λειτουργήσει μέσα σε αυτήν.

Ως επιστέγασμα της προσπάθειας να μην ανοίξει ούτε φέτος ο τουρισμός ήρθε η δήλωση του ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη, ο οποίος -άπειρος ων περί της πολιτικής επικοινωνίας- είπε αυτό που συζητούν όλοι οι σύντροφοί του: «Δεν είναι και πολύ σοβαρό να λέμε στους τουρίστες να έρθουν στη χώρα τη στιγμή που είμαστε σε αυτή τη θέση όσον αφορά την πανδημία».

Αγνοια…

Είχε προηγηθεί η τομεάρχης Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου, που δήλωσε ότι «χώρες όπως η Ιταλία σχεδιάζουν προσεκτικά το άνοιγμα, με μοναδικό γνώμονα την υγειονομικά ασφαλή επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας, εξασφαλίζοντας ισότιμη μετακίνηση για όλους τους ταξιδιώτες», προφανώς έχοντας πλήρη άγνοια τόσο των προσπαθειών που γίνονται από κυβέρνηση και φορείς του τουρισμού, όσο και του επιπέδου ετοιμότητας και κυρίως ασφάλειας όπου βρίσκεται η Ελλάδα σε σύγκριση με τις ανταγωνίστριες χώρες της Μεσογείου.

Δεν είχαν περάσει λίγες ώρες από την αποκάλυψη αυτών των δηλώσεων, που δείχνουν τις πραγματικές πολιτικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και ήρθε η «βόμβα» από την, σαφώς πιο έμπειρη, Εφη Αχτσιόγλου. «Η πανδημία είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία και ταυτόχρονα πολύ μεγάλη ευθύνη για τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα της Αριστεράς στην Ευρώπη, και πρέπει να δράσει ώστε οι ρωγμές που δημιουργήθηκαν στην Ευρώπη λόγω της πανδημίας να μπορέσουν να οδηγήσουν σε μια μεγαλύτερη, ουσιαστικότερη πολιτική αλλαγή», είπε η κ. Αχτσιόγλου μιλώντας σε κομματική εκδήλωση για την Ευρώπη. Για να μην αφήσει δε κανένα περιθώριο παρερμηνείας, σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της συμπλήρωσε, μιλώντας για την περίοδο της πανδημίας: «Είναι πραγματικά μια ευκαιρία αυτή, στην πραγματικότητα, η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά».

«Μάζεμα»

Οταν όλα αυτά έγιναν γνωστά, η κ. Αχτσιόγλου με το γνωστό αλαζονικό ύφος της, αλλά παράλληλα και με τη χαρακτηριστική πολιτική ρηχότητα που χαρακτηρίζει τη σκέψη και τις τοποθετήσεις της (αυτά λένε οι σύντροφοί της στον ΣΥΡΙΖΑ), υποστήριξε πως μηχανισμοί προπαγάνδας διαστρέβλωσαν τα λεγόμενά της κ.λπ. «Δεν μπορώ να εγγυηθώ, φυσικά, ότι η αλήθεια των λόγων μου θα επικυριαρχήσει της προπαγάνδας. Γι’ αυτό που μπορώ να δεσμευτώ είναι ότι τέτοιου τύπου αστείοι μηχανισμοί δεν θα μας κάνουν να αυτολογοκρινόμαστε, ούτε φυσικά και να προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας αναλύσεις στο επίπεδο της αμοιβάδας», έγραψε, ανάμεσα σε άλλα, η κ. Αχτσιόγλου στην ανάρτησή της στο facebook.

«Αντί ντροπής, έπαρση»

«Πώς γίνεται κάθε φορά που πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν αυτά που πραγματικά πιστεύουν να πέφτουν θύματα παρερμηνείας και προπαγάνδας είναι απορίας άξιον», σχολίασε, εύλογα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σχετικά με τις εξηγήσεις που επιχείρησε να δώσει η κ. Αχτσιόγλου και συνέχισε: «Η κ. Αχτσιόγλου επέλεξε, αντί της συγγνώμης απέναντι στην κοινωνία που δίνει μάχη, ένα μακροσκελές ακαταλαβίστικο συνονθύλευμα αριστερίστικων παρωχημένων τσιτάτων για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Αντί της ντροπής, επιμένει στην έπαρση της δήθεν υπεράνω κριτικής ιδεολογική της άποψη, που, ω του θαύματος, έπεσε θύμα προπαγάνδας. Ας μην το κουράζουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει το κόμμα που τρέφεται από την ιδεοληψία που θέλει την κρίση ευκαιρία, όχι προς το καλύτερο, αλλά προς το διχαστικότερο. Γι’ αυτό και η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία, όπως ομολόγησε η κ. Αχτσιόγλου, συμπυκνώνοντας τη συνολική στάση που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύοντας την εθνική προσπάθεια και καταστροφολογώντας εν μέσω πανδημίας. Διερωτήθηκε, άραγε, η πρώην υπουργός Εργασίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. πώς θα προσέλαβαν τα λόγια της όσοι πέρασαν και περνούν την περιπέτεια του κορονοϊού; Ρητορικό, βεβαίως, το ερώτημα…».

Δεν κρύβονται στον ΣΥΡΙΖΑ

Μία ο Πολάκης, μία ο Μπαλάφας, μία ο Μπαλαούρας, μία ο Κυρίτσης, μία η Νοτοπούλου, μία ο Κόκκαλης, μία ο Τζανακόπουλος, μία η Αχτσιόγλου και μία ο Τσίπρας, στην τελική ευθεία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρνει να κρύψει τι πραγματικά επιθυμεί και επιζητεί σε αυτή την εθνική κρίση και δοκιμασία. Τώρα που φαίνεται ότι η χώρα, η κοινωνία, η οικονομία έχουν περισσότερες πιθανότητες να σώσουν τη χρονιά και να επιστρέψουν στην κανονικότητα, επέρχεται η ανησυχία. Τώρα που η ατομική ευθύνη παίζει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο για να μην κάνουμε πίσω βήματα, έρχονται οι νέες και πιο φανερές σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν προσπάθειες υγειονομικού σαμποτάζ.

Η κ. Αχτσιόγλου είπε αυτό που πιστεύει η ίδια αλλά και πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ. Οτι η συνέχιση της κρίσης, η άνοδος των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των νεκρών θα ανεβάσει τους πόντους της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα βαρύνει το φορτίο για την κυβέρνηση, που τη διαχειρίζεται. Και, παράλληλα, ότι η υπέρβαση της κρίσης θα ανεβάσει τους πόντους της κυβέρνησης. Τόσο απλά, τόσο καθαρά. Απλώς ενοχλήθηκε -όπως παλαιότερα ο Πολάκης είχε ενοχληθεί όταν βγήκε προς τα έξω το “πρέπει να βάλουμε κάποιους φυλακή” ή το πιο πρόσφατο “χάσαμε γιατί γα@@με τη μεσαία τάξη”- επειδή η πραγματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ ξαναβγήκε προς τα έξω.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου