Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Ελλάδα παντού η μπάντα του αμερικανικού στρατού τραγουδά τον «Χορό του Ζαλόγγου»


 


Ένα από τα μηνύματα για τα 200 χρόνια που ξεχώρισαν ήταν εκείνο της μπάντας του τμήματος του αμερικανικού στρατού που ερμήνευσε τον περίφημο «Χορό του Ζαλόγγου» και μάλιστα σε άπταιστα ελληνικά.





Νέος πρόεδρος στην ΕΠΟ με 66 στις 68 ψήφους ο Θεοδωρής Ζαγοράκης

 


Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ με τον αρχηγό των πρωταθλητών Ευρώπης του 2004 να θριαμβεύει εξασφαλίζοντας 66 ψήφους επί συνόλου 68. 

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αποτελεί μια οικουμενική επιλογή, ο οποίος τυγχάνει της εμπιστοσύνης και του Big-4, ενώ θυμίζουμε πως την υποψηφιότητά του είχε χαιρετίσει τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Τις 11 θέσεις στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ καταλαμβάνουν οι:


-Στέργιος Αντωνίου με 63 ψήφους


-Παναγιώτης Δημητρίου με 59 ψήφους


-Γιώργος Χατζησαρόγλου με 54 ψήφους


-Μάνος Γαβριηλίδης με 53 ψήφους


-Δημοσθένης Κουπτσίδης με 52 ψήφους


-Δημήτρης Μπουχλαριώτης με 51 ψήφους


-Λεωνίδας Θωμαϊδης με 50 ψήφους


-Τάκης Παπαχρήστος με 50 ψήφους


-Κλέαρχος Τζαφέρης με 49 ψήφους


-Κυριάκος Φύτρας με 48 ψήφους


-Άγγελος Δανιήλ με 47 ψήφους




Υπόθεση Καλογρίτσα: Σε δεινή θέση Παππάς και ΣΥΡΙΖΑ – Πληροφορίες και για νέες αποκαλύψεις

 


ΚΑΤΙ περισσότερο από μια δοκιμασία για τον Ν. Παππά εκτιμάται ότι θα είναι η συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για το «ΣΥΡΙΖΑ Channel», τα βοσκοτόπια και τα 3.000.000 ευρώ της CCC.

Μεθαύριο το πρωί στις 9.00 ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση και η ψήφιση της πρότασης της Ν.Δ. για τη συγκρότηση Προανακριτικής, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τις καταγγελίες και τη μήνυση του Χρ. Καλογρίτσα. Οσοι έχουν πρόσβαση στα στοιχεία ή γνωρίζουν περισσότερα απ’ όσα έχουν γίνει γνωστά (πέραν των email και των καταθέσεων του Χρ. Καλογρίτσα για White House-White Porscha κ.λπ.), αντιλαμβάνονται ότι δεν τίθενται υπό έρευνα μόνο οι τυχόν ποινικές ευθύνες του κατονομαζόμενου Ν. Παππά. Μαζί, όπως έλεγε στέλεχος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, ερευνάται και η καρδιά του συστήματος εξουσίας του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καθόλου τυχαίο υπ’ αυτήν την έννοια ότι ο Α. Τσίπρας με την πρότασή του για «πολιτικό μορατόριουμ» επεδίωξε ουσιαστικά, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, να μη γίνουν η μεθαυριανή συζήτηση και η ψηφοφορία. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι ανασύρθηκε -όχι με πρωτοβουλία της Κουμουνδούρου- μια τοποθέτηση του Ε. Τσακαλώτου τον Αύγουστο του 2017 στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ηχητικό της παρέμβασης του Ε. Τσακαλώτου, που ακούστηκε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά», ο τότε υπουργός Οικονομικών ακούγεται να μιλά για τα «τρία θανάσιμα αμαρτήματα» του ΣΥΡΙΖΑ: 1. Η ανάπτυξη ανάρμοστων σχέσεων υπουργών της Αριστεράς με οικονομικούς παράγοντες. 2. Το σχέδιο άλωσης των ΜΜΕ με τη στήριξη αμφιλεγόμενων επιχειρηματιών στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. 3. Η προσπάθεια χειραγώγησης της ελληνικής Δικαιοσύνης με την επιλογή «ημετέρων» δικαστικών λειτουργών. Αυτή η παλιά τοποθέτηση του Ε. Τσακαλώτου εκτιμάται ότι «επικαιροποιήθηκε» λόγω των επερχόμενων εξελίξεων, αλλά και των προσυνεδριακών εντάσεων. Συνοδεύεται μάλιστα με την επισήμανση ότι «ο κόσμος πιστεύει πως Παππάς σημαίνει Τσίπρας και αυτό μάς κάνει κακό».

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ Παππά-Τσακαλώτου (και τούμπαλιν) ποτέ δεν ήταν καλές. Το αντίθετο μάλιστα. Οι συγκρούσεις τους κατά καιρούς ήταν και πυκνές και θυελλώδεις. Αλλωστε δεν ήταν λίγες οι φορές, που όταν ο Ε. Τσακαλώτος και οι «53» ήθελαν να στείλουν μήνυμα στον τότε πρωθυπουργό, μιλούσαν για τον Ν. Παππά. Καθώς στο πρόσωπό του αναγνώριζαν, εκτός από το «δεξί χέρι» του τότε πρωθυπουργού, το πρόσωπο-κλειδί σε σειρά σκοτεινών υποθέσεων. Από το μυστηριώδες ταξίδι στη Βενεζουέλα μαζί με γνωστό Κύπριο δικηγόρο, ο οποίος φιγουράριζε στα Panama Papers, μέχρι τη σχέση του με τον «συμμαθητή» του Μ. Πετσίτη, γνωστό και ως «Μανόλο».

ΣΤΟ ενδιάμεσο βέβαια ο Ν. Παππάς-όπως και το μιντιακό σύστημα που είχε δημιουργήσει με εξέχοντα ρόλο σε γνωστούς διατεταγμένους δημοσιογράφους- χειρίστηκε την επίμαχη υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία κατέληξε μεν σε φιάσκο, αλλά μεθαύριο είναι το βασικό αντικείμενο της Προανακριτικής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καταγγέλλων Χρ. Καλογρίτσας φέρεται να έχει στη διάθεσή του -και να είναι πρόθυμος να τα καταθέσει- κι άλλα στοιχεία πέραν αυτών που έχει ήδη καταθέσει. Ξεχωριστό κεφάλαιο στην «ιστορία βοσκοτόπια» είναι και η ακριβής διαδρομή των 3.000.000 ευρώ της CCC τα οποία φέρονται να κατέληξαν στην έκδοση της εφημερίδας «Ντοκουμέντο», η οποία αργότερα κατέληξε στον Κ. Βαξεβάνη. Ο Ε. Τσακαλώτος και ορισμένοι άλλοι από την «Ομπρέλα», όπως π.χ. ο Π. Σκουρλέτης, δεν έχουν ξεχάσει τις σκληρές προσωπικές επιθέσεις που έχουν δεχθεί κατά καιρούς, τόσο από τον ίδιο τον δημοσιογράφο όσο και από την εφημερίδα του.

ΟΜΩΣ οι λόγοι για τους οποίους η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κρατήσει αποστάσεις από τον Ν. Παππά φαίνεται πως είναι αρκετοί περισσότεροι. Καθώς εκκρεμεί και η υπόθεση με τις κασέτες του Σ. Μιωνή. Στις οποίες ο τέως υπουργός φέρεται να μιλάει για «μαγαζιά» και «πολλά λεφτά», αδειάζοντας και τον Δ. Παπαγγελόπουλο, στον οποίο αποδίδεται «outsourcing» και κάποιο μικρότερο «μαγαζί». Στο σημείο αυτό μπορεί να αποκτήσει ρόλο κι ένας άλλος πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής έχει δηλώσει δημοσίως ότι έχει στοιχεία για συγκεκριμένες υποθέσεις, οι οποίες ευνοήθηκαν από την άρον άρον αλλαγή του Ποινικού Κώδικα πριν από τις εκλογές του 2019. Κι έχει προσφερθεί μάλιστα να καταθέσει ενώπιον των αρμόδιων αρχών, εφόσον κληθεί. Οι πληροφορίες λένε ότι η τοποθέτηση του κ. Κοντονή εξετάζεται σοβαρά από τις εισαγγελικές αρχές. Ενώ όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα από την εποχή της σκευωρίας της Novartis λένε «ότι ο Κοντονής ήταν σε κόντρα και με τον Παπαγγελόπουλο και με το Μ. Μαξίμου και για αυτό αντικαταστάθηκε από τον Μ. Καλογήρου, ο οποίος απολάμβανε και απολαμβάνει της απολύτου εμπιστοσύνης του Α. Τσίπρα».

ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση η έρευνα που αναμένεται να ξεκινήσει μετά τη συγκρότηση της Επιτροπής μπορεί να κρύβει εκπλήξεις, αλλά και αθέατες διασυνδέσεις. Η τακτική την οποία αναμένεται να ακολουθήσει η πλειοψηφία αναμένεται να είναι η ίδια που ακολουθήθηκε και με την υπόθεση Novartis: Τα στοιχεία που υπάρχουν και θα προκύψουν να οδηγήσουν στην υπόθεση και σε συμπεράσματα και όχι το ανάποδο. Δηλαδή η έρευνα να υπηρετεί προειλημμένες αποφάσεις και προκαθορισμένα συμπεράσματα. Αλλωστε, κατά κοινή ομολογία, αυτή η μέθοδος που ακολουθήθηκε και στη Novartis αποδείχθηκε και θεσμική και αποτελεσματική.


ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Διεθνής κατακραυγή για τη σφαγή δεκάδων διαδηλωτών στη Μιανμάρ

 


Η καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας το Σάββατο στη Μιανμάρ προκάλεσε τον θάνατο 114 ανθρώπων σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται δημοσιεύματα και μαρτυρίες, στην πιο αιματηρή ημέρα μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια της οποίας η στρατιωτική χούντα παρουσίασε παρέλαση τεθωρακισμένων και στρατιωτών σε μια εντυπωσιακή επίδειξη δύναμης.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ δήλωσε ότι η στρατιωτική χούντα της Μιανμάρ πέρασε σε ένα «νέο στάδιο» στην καταστολή των διαδηλώσεων που έγιναν σήμερα.

«Η δολοφονία άοπλων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, που διαπράχθηκε σήμερα αποτελεί ένα νέο στάδιο», δήλωσε σε ανάρτησή του στο Twitter, ζητώντας τον «τερματισμό αυτής της παράλογης βία».

Νωρίτερα, ο πρεσβευτής της Βρετανίας στη Μιανμάρ είχε δηλώσει ότι «οι εξωδικαστικές δολοφονίες λένε πολλά για τις προτεραιότητες της στρατιωτικής χούντας», σύμφωνα με ανακοίνωση.

Παράλληλα, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μιανμάρ καταδίκασε τη στρατιωτική χούντα που είναι στην εξουσία για τον «φόνο άοπλων πολιτών», στην καταστολή των νέων διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας στη χώρα.

«Οι ένοπλες δυνάμεις σκοτώνουν άοπλους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, ανθρώπους που δικαίως ορκίστηκε να προστατεύει», επισημαίνει η πρεσβεία των ΗΠΑ σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στη σελίδα της στο Facebook.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε τις «δολοφονίες» που διαπράχθηκαν από τον στρατό με αφορμή την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στη Μιανμάρ, όπου δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στην καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας.

«Αυτή η 76η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων θα παραμείνει χαραγμένη ως ημέρα τρόμου και ατίμωσης. Οι δολοφονίες άοπλων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, αποτελούν ενέργειες που είναι πέρα από κάθε εξήγηση», ανακοίνωσε η πρεσβεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρανγκούν μέσω Twitter και Facebook.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Η Ηonda κλείνει το εργοστάσιo της στην Τουρκία και σταματάει κάθε εργασία

 


Η αυτοκινητοβιομηχανία Honda ανακοίνωσε πως σταματά να κατασκευάζει μέρη των οχημάτων της στην Τουρκία.

Η Ηonda θα συνεχίσει τις δραστηριότητες της στη γειτονική χώρα μόνο στο εμπόριο μέσω του κεντρικού της γραφείου στην Κωνσταντινούπολη. 

Η αυτοκινητοβιομηχανία είχε προαναγγείλει το τέλος των κατασκευαστικών της δραστηριοτήτων στην Τουρκία από το 2019. Τότε, η εταιρεία είχε επικαλεστεί «τις εξελίξεις στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και την ανάγκη να εξασφαλιστεί η παραγωγική της ικανότητα», καθώς και την ολοκλήρωση της παραγωγής του μοντέλου της Civic Sedan.

Πλήγμα για την Τούρκικη οικονομία και στην Tofaş  μια κοινοπραξία της τουρκικής Koç Holding και της ιταλικής Fiat Chrysler η οποία αναγκάστηκε επίσης να σταματήσει προσωρινά την παραγωγή της λόγω της παγκόσμιας έλλειψης σε τσιπ.

Τα εργοστάσια της έχουν παύσει την παραγωγή για δύο εβδομάδες, από τις 19 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου, η Tofaş είναι η έβδομη μεγαλύτερη βιομηχανική εταιρεία της γειτονικής μας χώρας.

Και η τουρκογαλλική κοινοποραξία Oyak Renault είχε διακόψει την παραγωγή της από τις 15 έως τις 22 Μαρτίου.





Ahval: Η λίρα θα γίνει κουρελόχαρτο εξαιτίας του Ερντογάν



Τα σύννεφα πάνω από την τουρκική οικονομία, που έφερε η απότομη "έξωση" του Νασί Αγκμπάλ από τη διοίκηση της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, δεν έχουν διαλυθεί. Έπεται, ακόμη, ο διορισμός του νέου υπουργικού συμβουλίου στο οποίο αναμένεται να προχωρήσει ο Ερντογάν. Οι πολιτικοί σχολιαστές συνεχίζουν να συζητούν πιθανούς υποψήφιους υπουργούς και πότε θα διοριστούν. Από τη συνταγή του εκρηκτικού κοκτέιλ της τουρκικής οικονομίας και κοινωνίας δεν απουσιάζουν η πρόταση για διάλυση του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, αλλά και η αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Γυναικών.

Καθώς χιλιάδες υποστηρικτές του Ερντογάν συγκεντρώθηκαν στην Άγκυρα για το συνέδριο του κόμματος (χωρίς να τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα ενάντια στον κορονοϊό), γίνεται φανερό πως η συμμαχία του AKP και του ακροδεξιού MHP οδηγεί τη χώρα σε πιο ισλαμιστικά, εθνικιστικά και αυταρχικά μονοπάτια.

Όπως αναφέρει η οικονομολόγος Γκιουλέμ Αταμπάι στο ahval, ο Ερντογάν, με τη στήριξη του αντιδημοκρατικού MHP, έχει γίνει η μοναδική απολυταρχική δύναμη στην Τουρκία.

Η αντικατάσταση του Αγκμπάλ με τον Σαχάπ Καβτσιόγλου, ενός πιστού στο κόμμα AKP και πρώην ανώτατου στελέχους της "αμαρτωλής" Halkbank, αποδεικνύει την ευκολία με την οποία ο Ερντογάν διώχνει όσους δεν συμφωνούν μαζί του εν ριπή οφθαλμού και χωρίς να υπολογίζει τα κόστη. 

Την Τρίτη, ο Γιγίτ Μπουλούτ, σύμβουλος του Ερντογάν στα οικονομικά θέματα, εμφανίστηκε, με φόντο μια τεράστια τουρκική σημαία, υποστηρίζοντας πως τα αποθεματικά της κεντρικής τράπεζας δεν βρίσκονται σε αρνητικό επίπεδο. Ωστόσο, οποιαδήποτε προσπάθεια που αμφισβητεί τους ισχυρισμούς του Μπουλούτ ή οποιουδήποτε άλλου συμβούλου του Ερντογάν σε χαρακτηρίζει αμέσως ως προδότη, παρά τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα που εδράζονται στη γνώση των μαθηματικών και της οικονομικής επιστήμης.

Όσον αφορά την έννοια του δημόσιου καθήκοντος στην αυταρχική περίοδο της Τουρκίας, κανένας αξιωματούχος δεν κάνει τίποτα πέρα από το να ενεργεί ως όχημα ή φωνή των οικονομικών επιλογών του Ερντογάν. Σε διαφορετική περίπτωση, η μόνη επιλογή είναι η απομόνωση και η έξοδος. Για παράδειγμα, ο Καβτσιόγλου, που διορίστηκε με μοναδικό σκοπό τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής σύμφωνα με τις επιθυμίες του προέδρου, δεν θα νιώσει καμία ντροπή να υποσχεθεί τη σταθερότητα των τιμών, όπως έκανε αυτήν την εβδομάδα, παρόλο που δεν θα βρει κάποιον να τον πιστέψει. Γνωρίζει καλά ότι, με αυτόν τον τρόπο, δεν θα κατηγορηθεί για τη διαφορά μεταξύ του λόγων και των πράξεών του, αρκεί να ενεργεί σύμφωνα με τη βούληση του Ερντογάν.

Αυτήν την εβδομάδα, ο Καβτσιόγλου αισθάνθηκε ότι δεν είχε κανέναν λόγο να εξηγήσει γιατί οι Τούρκοι πολίτες πρέπει να ανταλλάξουν τις καταθέσεις σε ξένο νόμισμα και τον χρυσό τους με την τουρκική λίρα, εκτός από την ανάγκη υπεράσπισης της χώρας. Από τη στιγμή που έχει την έγκριση του Ερντογάν, δεν χρειάζεται άλλη δικαιολογία, σημειώνει η οικονομολόγος.

Στην Τουρκία του Ερντογάν, ένας οικονομολόγος μπορεί να έχει προετοιμάσει μια άριστη μελέτη που να καταρρίπτει τους ανορθόδοξους ισχυρισμούς του Ερντογάν πως τα υψηλά επιτόκια προκαλούν πληθωρισμό. Και όμως, τα χρόνια περνούν αλλά η λανθασμένη αντίληψη παραμένει, και παγιδεύεσαι σε έναν φαύλο κύκλο που αμφισβητεί τα βασικά της οικονομικής επιστήμης. Εν τω μεταξύ, καθώς βλέπεις την ανεργία να αυξάνεται και τη χώρα να ταλανίζεται από οικονομικές κρίσεις, νιώθεις ενοχές που δεν μπόρεσες να βοηθήσεις.

Δεν είναι δύσκολο να προβλεφθούν οι συνέπειες της "αυταρχικής-ισλαμιστικής-εθνικιστικής" κυβέρνησης της Τουρκίας. Η Τουρκία έχει εισέλθει σε μια περίοδο περιδίνησης και ο διορισμός του Καβτσιόγλου είναι σημείο καμπής.

Είναι πλέον εύκολο να αναμένουμε ότι ο πληθωρισμός στην Τουρκία θα επιταχυνθεί περαιτέρω, ότι οι περικοπές επιτοκίων θα ακολουθηθούν από βαριές αυξήσεις επιτοκίων, ότι η λίρα θα μετατραπεί σε ένα κουρελόχαρτο, το τραπεζικό σύστημα, το οποίο είναι ήδη βυθισμένο στο χρέος, θα αντιμετωπίσει περαιτέρω προβλήματα, αλλά και ότι η οικονομία δεν θα είναι σε θέση να πετύχει την ανάπτυξη λόγω προβλημάτων στο ισοζύγιο πληρωμών. Και ίσως, το πιο εύκολο είναι να προβλέψουμε ότι όλη αυτή η πορεία των οικονομικών γεγονότων θα προκαλέσει σεισμούς στην πολιτική.

Το πιο λυπηρό είναι ότι η Τουρκία δεν χρειάζεται να υπομείνει όλες αυτές τις καταστροφές - υπάρχουν αρκετοί μορφωμένοι άνθρωποι για να αντιστρέψουν την κατάσταση. Αλλά οι προσωπικές φιλοδοξίες της αυταρχικής διακυβέρνησης του Ερντογάν είναι ο μόνος οδηγός της χώρας σε αυτό το φρικτό μονοπάτι, καταλήγει στο άρθρο της.


Πηγή : capital.gr



Ο διάλογος Μπάιντεν με Μητσοτάκη: «Αν χρειαστείς κάτι, είμαι εδώ να βοηθήσω»

 


Το άριστο κλίμα στις σχέσεις Αθήνας – Ουάσιγκτον αλλά και την στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, σε μια κρίσιμη περίοδο λόγω των πρόσφατων τουρκικών προκλήσεων, φανερώνει ο διάλογος Μητσοτάκη – Μπάιντεν που φέρνει στο φως η Καθημερινή της Κυριακής. 

Στην ημίωρη συνομιλία τους, ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «εάν χρειαστείς κάτι, να με πάρεις τηλέφωνο. Είμαι εδώ για να βοηθήσω».

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, το βράδυ της Πέμπτης, διαμορφώνει μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Αθήνας σε ανώτατο επίπεδο, η οποία επισφραγίστηκε με την πρόσκληση που απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος στον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Πότε θα έρθεις στην Ουάσινγκτον;» ρωτά ο αμερικανός πρόεδρος τον πρωθυπουργό. «Όποτε με καλέσεις» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης. 

 


Πηγή: skai.gr





ΝΔ: Ο Τσίπρας να πάρει θέση για τις κατηγορίες Βαρουφάκη


 

Να πάρει θέση ο Αλέξης Τσίπρας για όσα υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης για τον Γιάννη Δραγασάκη, ζητά η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωση της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ

O υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Α. Τσίπρα, Γ. Βαρουφάκης, στη συνέντευξη του στην εφημερίδα "Το Βήμα" διατυπώνει πολύ βαριές καταγγελίες κατά του τότε αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, ότι λειτούργησε υπέρ συμφερόντων εταιρείας κι όχι υπέρ του δημόσιου συμφέροντος. «Δεν περίμενα ότι τη βρώμικη δουλειά του τσέχικου ΟΠΑΠ θα έφερε εις πέρας ο σύντροφος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μας», λέει ο κ. Βαρουφάκης και καταγγέλλει υπονόμευση του έργου της Επιτροπής Παιγνίων υπέρ του ΟΠΑΠ και "αλλαγή εν μία νυκτί του θεσμικού πλαισίου σύμφωνα με τις εντολές της εταιρείας". Οι καταγγελίες είναι σαφείς και ονομαστικές και περιμένουμε σαφείς απαντήσεις από τον κ. Δραγασάκη αλλά και από τον κ. Τσίπρα για τα καταγγελλόμενα σε βάρος του αντιπροέδρου του. Διαψεύδουν αυτά που λέει ο τότε Υπουργός Οικονομικών; Τους συκοφαντεί ή περιγράφει αυτό που έζησε; Δεν πρόκειται περί ενός θέματος κομματικής αντιπαράθεσης, αλλά για μια πολύ σοβαρή υπόθεση δημόσιου συμφέροντος. Αναμένουμε τις απαντήσεις τους.



Έφυγαν με κορονοιό και αντί να τους συλλάβουν τους πήγαν σπίτι τους με ασθενοφόρο

 


Ένα απίστευτο συμβάν σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Λαμία με δύο άτομα (μητέρα και γιος) έφυγαν μόνοι τους από το Νοσοκομείο Λαμίας ενώ νωρίτερα είχαν διαγνωστεί με κορωνοϊό και κυκλοφορούσαν ελεύθερα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην αστυνομία αφού μετά από ειδοποίηση από το νοσοκομείο Λαμίας, τα δύο άτομα «μπλοκαρίστηκαν» λίγο πιο πάνω από το ύψος του γνωστού σούπερ μάρκετ, περίπου 500 μέτρα από το Νοσοκομείο στη βόρεια πλευρά της πόλης, περιμένοντας ταξί όπως έλεγαν αρχικά ώστε να τους μεταφέρει στην περιοχή της Αταλάντης.

Όπως δήλωσαν στην κάμερα «μπήκαμε ηθελημένα στο νοσοκομείο Λαμίας για έλεγχο και η κράτηση τους είναι παράνομη. Θέλουμε να φύγουμε να γυρίσουμε στο σπίτι μας και αφού η μικροβιολόγος μας επιβεβαιώσει ότι έχουμε τον ιό θα κάνουμε την σχετική καραντίνα».

Με εντολή εισαγγελέα αντί να συλληφθούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο να νοσηλευθούν με το ζόρι για το καλό τους και το καλό των πολιτών, μεταφέρθηκαν στο σπίτι τους μέχρι να αποφασιστεί τι θα συμβεί και μέχρι να αποφασιστεί θα κινδυνεύουν όλοι στην περιοχή.






Από τέτοιους ανόητους αποτελείται ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπε Ζαχαριάδης


 

Πέρασε ο ανόητος την δήλωση του πρωθυπουργού στο WRC, για διάγγελμα στον Ελληνικό λαό!!

Ένας Συριζαίος δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν τον βοηθάει το IQ του, τι σημαίνει ένας αγώνας Παγκόσμιου ενδιαφέροντος για την Ελλάδα και την προβολή της!!

Οι μόνοι που θα μπορούσαν σπεύδοντας να εκμεταλλευτούν πολιτικά ακόμα και την επιτυχία της επιστροφής του Ράλι Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, συγχέοντας το μάλιστα με την Πανδημία, είναι οι Συριζαίοι.

Ένας απο αυτούς, είναι ο γνωστός ανόητος Κώστας Ζαχαριάδης που με αφορμή την δήλωση διαφήμιση του Πρωθυπουργού στο επίσημο διαδικτυακό τόπο του WRC (World Rally Championship) στα Αγγλικά, τον οποίο επισκέπτονται εκατομμύρια κάθε μήνα από όλο τον κόσμο, νόμιζε ότι ο Πρωθυπουργός έκανε διάγγελμα στον Ελληνικό λαό.

Ο κος Μητσοτάκης με φόντο την Ακρόπολη δήλωσε (στα Αγγλικά):

«Πριν από εβδομήντα χρόνια η Ακρόπολη αποτέλεσε το φόντο για έναν σπουδαίο αγώνα, που αργότερα καθιερώθηκε ως το “Ράλι των Θεών”. Ένας επικός αγώνας ράλι που ανέκαθεν έφερνε τα πληρώματα αντιμέτωπα με συνθήκες μοναδικές. Έπειτα από οκτώ χρόνια απουσίας, το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει, και μάλιστα εν μέσω μιας χρονικής συγκυρίας που η Ελλάδα βρίσκει και πάλι το δρόμο της. Κατά την τελευταία δεκαετία βρεθήκαμε στη δική μας “διαδρομή”, που περιείχε πολλές εναλλαγές. Πλέον, η Ελλάδα χαράζει το μέλλον της κάνοντας σημαντικά άλματα όσον αφορά την έρευνα, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε και πάλι να φιλοξενήσουμε διεθνούς απήχησης εκδηλώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι».

Αυτή η επιτυχία και η προβολή της Ελλάδας δεν άρεσε στους Συριζαίους και βγήκε ο Ζαχαριάδης να μας θυμίσει και πάλι από ποιους ανόητους και επικίνδυνους αποτελείται ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μην το ξεχνάει ο Έλληνας πολίτης.


Ο συγκεκριμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας εκπλήσσει, γιατί έχει δείξει πολλές φορές με αυτά που λέει και γράφει πόσο ανόητος είναι, αλλά το ότι  δεν έχει ιδέα το τι εστί ένας αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, τόσο για την παγκόσμια προβολή της χώρας που το διοργανώνει, των αξιοθέατων της, όσο και για τα επιχειρηματικά βλέμματα που τραβάει, ένας τέτοιος υψηλού επιπέδου αγώνας, στον οποίο συμμετέχουν οι πιο μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, αυτό δείχνει το πόσο ακροαριστεροί σκοταδιστές είναι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και μόνο ο λόγος που κάθε χρόνο δεκάδες χώρες, παραμένουν στην «αναμονή» ζητώντας να πάρουν έναν από τους αγώνες του WRC, αγώνες που είναι εφάμιλλη με την F1, λέει πολλά σε κάποιον που έχει μυαλό και δεν είναι Σύριζα.