Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Υποτροφίες σπουδών πρωτοετών φοιτητών από Ιδρυμα Λάτση, ΟΤΕ και Cosmote


Ενημέρωσε άμεσα όποιον γνωρίζεις και ίσως τον αφορά. Όροι και προϋποθέσεις ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 Δεκάδες υποτροφίες προσφέρουν σε προπτυχιακούς φοιτητές των...ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων προγράμματα που υλοποιεί το Ιδρυμα Λάτση, ο ΟΤΕ και η Cosmote 

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει 25 υποτροφίες για προπτυχιακές σπουδές, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014- 15. Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν σε αποφοίτους ελληνικών εκπαιδευτηρίων μέσης εκπαίδευσης του σχολικού έτους 2013- 14, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους σε δημόσιο πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ της χώρας ως πρωτοετείς για το ακαδημαϊκό έτος 2014- 15. 

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση, εφόσον πληρούν τις εξής προϋποθέσεις: • εγγράφονται για πρώτη φορά σε δημόσια πανεπιστήμια ή ΤΕΙ της Ελλάδας μετά από τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων του Ιουνίου 2014. • το τμήμα στο οποίο εγγράφονται είναι σε άλλο τόπο από τον τόπο του σχολείου μέσης εκπαίδευσης από όπου αποφοίτησαν και του τόπου μόνιμης κατοικίας της οικογένειάς τους. • έχουν συγκεντρώσει τουλάχιστον 15.000 μόρια εισαγωγής στις πανελλαδικές εξετάσεις (χωρίς τα ειδικά μαθήματα). • το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα για το οικονομικό έτος 2014 δεν ξεπερνά το ποσό των 20.000 ευρώ και δεν λαμβάνουν άλλη υποτροφία από οποιονδήποτε φορέα. Η διάρκεια της υποτροφίας είναι για όλα τα έτη σπουδών που ορίζει ο κανονισμός σπουδών κάθε τμήματος και δεν θα ξεπερνά τις 3.200 ευρώ ετησίως. Οι υπότροφοι, για να ανανεώσουν την υποτροφία τους την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, πρέπει να έχουν συγκεντρώσει ετήσιο μέσο όρο βαθμολογίας πάνω από οκτώ και να χρωστούν έως τρία μαθήματα. Οι αιτήσεις θα γίνουν, αποκλειστικά, ηλεκτρονικά μέσω του ειδικά διαμορφωμένου συστήματος στο atsis-scholarships.gr. Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων θα γίνει από τις 3 έως τις 15 Οκτωβρίου και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στο τέλος Νοεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 210- 6282216 (Δευτέρα έως Πέμπτη, από τις 10:00 έως τις 16:00) και στο e-mail: scholarships @ latsis-foundation.org. Υποτροφίες και από OTE - Cosmote Είκοσι υποτροφίες ύψους 20.000 ευρώ και τριάντα τιμητικές διακρίσεις ύψους 3.000 ευρώ η καθεμία, για πρωτοετείς φοιτητές προκηρύσσουν και φέτος ο ΟΤΕ και η COSMOTE. Για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά συνεχίζουν να στηρίζουν νέους φοιτητές, για να ανταπεξέρχονται στις οικονομικές δυσκολίες και να μπορούν να επικεντρώνονται στις σπουδές τους. 

Φέτος, οι δύο εταιρείες αύξησαν τον αριθμό των τιμητικών διακρίσεων και το ποσό που αντιστοιχεί σε καθεμία από αυτές. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών ΟΤΕ–COSMOTE 2014, απευθύνεται σε πρωτοετείς φοιτητές στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους. Βασικό κριτήριο για τη συμμετοχή υποψηφίων στο πρόγραμμα είναι να σπουδάζουν σε Ιδρύματα Πανεπιστημιακού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τουλάχιστον 16 και άνω. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας ,www.ote-cosmote-scholarships.gr όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, έως και τις 20 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 17:00. Στην αναλυτική προκήρυξη, που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του προγράμματος, περιγράφονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα. Οι Υποτροφίες ΟΤΕ-COSMOTE υλοποιούνται από το 2002, και μέχρι σήμερα, έχουν συνολικά απονεμηθεί 146 υποτροφίες και 283 τιμητικές διακρίσεις, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 2,4 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα θεσμό που εντάσσεται στο ευρύτερο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιούν οι δύο εταιρείες, για το οποίο περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται εδώ και εδώ.

Πηγή : tromaktiko



Με νόμο στη...φόρα όλα τα "δωράκια" στους γιατρούς από φαρμακευτικές! Τι είπε ο Βορίδης


''Θα νομοθετήσουμε την υποχρεωτική δημοσιοποίηση των παροχών σε γιατρούς'' δήλωσε σήμερα ο υπουργός υγείας Μάκης Βορίδης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος. (ΣΦΕΕ)

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στη...φόρα θα βγαίνουν πια όλες οι παροχές και τα "δωράκια" σε γιατρούς από τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις καθώς ο ίδιος ο ΣΦΕΕ στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος προχωρά στην εφαρμογή κώδικα δημοσιοποίησης.

Σύμφωνα με τον νέο κώδικα τον οποίο ο υπουργός υγείας Μάκης Βορίδης θα στηρίξει με ειδική νομοθέτηση οποιαδήποτε παροχή από εταιρεία σε γιατρό θα πρέπει να αναρτάται σε ειδική ιστοσελίδα.

"Χωρίς να ενοχοποιούμε τις σχέσεις των δυο πλευρών , θα πρέπει μα σβήσουμε κάθε σκοτεινό σημείο και να είναι όλα διαφανή και προσβάσιμα " δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός υγείας.

Ο κώδικας θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου του 2015 οπότε τη χρονιά αυτή θα αρχίσει η συγκέντρωση όλων των στοιχείων τα οποία και θα βγούνε στον "αέρα" το 2016.

Τα στοιχεία που θα δημοσιοποιούνται είναι ονοματεπώνυμο γιατρού και Α.Φ.Μ. καθώς  και ύψος και είδος αμοιβής

Πηγή : iatropedia.gr


«Σε ιστορικά χαμηλό οι δαπάνες για την παιδεία το 2018»


Αμανατίδης: Η εκπαίδευση είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα για να αγοράζεται και να πωλείται

Η υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης και η κατάργηση δημόσιων παροχών ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται δραματικά η ελληνική οικογένεια, ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Αμανατίδης. 

Στο πλαίσιο της επιχειρούμενης ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης αναφέρθηκε και στις δυσμενείς εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ στη συνέχεια τόνισε την εντυπωσιακή μείωση των δαπανών για την παιδεία, οι οποίες το 2018 πρόκειται να ανέλθουν στο ιστορικά χαμηλό ποσό των 4,3 δις. ευρώ.

Ο Γιάννης Αμανατίδης πρόσθεσε πως οι μνημονιακές επιπτώσεις στην παιδεία έχουν γίνει ήδη αισθητές στον εκπαιδευτικό κόσμο τόσο με τις χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες όσο και με τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και τα δυσαναπλήρωτα κενά δασκάλων και καθηγητών. Επιπλέον επεσήμανε πως ο κ. Λοβέρδος ‘’θα πρέπει να μην πατάει σε δύο βάρκες’’ και ότι θα πρέπει να δηλώσει ‘’αν πρόκειται να αλλάξει πολιτική και να συγκρουστεί ή αν θα συνεχίσει έτσι όπως έχει πει την μνημονιακή πολιτική των προκατόχων του’’.

Συνέχισε λέγοντας ότι τραγικοί αποδέκτες των πολιτικών λιτότητας είναι οι μαθητές, οι οποίοι αναγκάζονται να επιβιώνουν σε ένα επισφαλές και αβέβαιο περιβάλλον που γεννά άγχη και σύγχυση, αλλά και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι υφίστανται τα μέτρα των υποχρεωτικών μετακινήσεων, της διαθεσιμότητας και των πρωτοφανών οικονομικών περικοπών.

Ακόμη, αναφέρθηκε στον ιδιαίτερα επιβαρυμένο παιδαγωγικό ρόλο των εκπαιδευτικών, αλλά και στο φαινόμενο της μαθητικής διαρροής, το οποίο λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και φανερώνει το μέγεθος αποτυχίας των εφαρμοζόμενων εκπαιδευτικών πολιτικών.

Κλείνοντας, ο Γιάννης Αμανατίδης εξέφρασε την αντίθεση του στις μετανεωτερικές αντιλήψεις για την εκπαίδευση, που προσαρμόζουν βίαια το σχολείο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και της αγοράς και επανέλαβε τη θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για μια δημόσια και δωρεάν δημοκρατική παιδεία, απαλλαγμένη από τις νεοφιλελεύθερες επιταγές και τα μνημονιακά βαρίδια της συγκυβέρνησης.

Πηγή : newsbomb.gr


Συνελήφθησαν δέκα παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες


Έλεγχοι της ΕΛΑΣ σε νοσοκομεία της Αττικής

Σε ελέγχους που πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ σε δύο νοσοκομεία της Αττικής, εντοπίστηκαν τα βράδια της Πέμπτης και της Παρασκευής δέκα γυναίκες, οι οποίες εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Οι συλληφθείσες δε διέθεταν πτυχία της Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδειες άσκησης επαγγέλματος, βιβλιάρια υγείας και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων του νοσοκομείου όπου βρέθηκαν να εργάζονται.

Εννέα από τις συλληφθείσες είναι αλλοδαπές (έξι υπήκοοι Γεωργίας, δύο Αλβανίας και μία Καζακστάν), ενώ οι επτά από αυτές εξακριβώθηκε πως διαμένουν παράνομα στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α., προκειμένου να επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις.

Πηγή : newsbeast.gr


Super League: Αλλαγές σε τρία ματς της 8ης αγωνιστικής



Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ανακοίνωσε πως λόγω του Κυπέλλου θα υπάρξουν αλλαγές σε τρεις αναμετρήσεις
Η διεξαγωγή των αγώνων του Κυπέλλου οδήγησαν τη Super League σε διαφοροποιήσεις αναφορικά με το πρόγραμμα των αναμετρήσεων της 8ης αγωνιστικής. Συγκεκριμένα, υπάρχει αλλαγή ημερομηνία και ώρας στα ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης και Ξάνθη – Νίκη Βόλου, ενώ το ΠΑΟΚ – Βέροια θα διεξαχθεί σχεδόν δυο ώρες αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό
Αναλυτικά αναφέρεται: «Ανακοινώνεται ότι για τις ανάγκες διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος, ο αγώνας ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 στις 15:00 (αντί για την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου στις 19:30). Επίσης, ο αγώνας Skoda Ξάνθη - Νίκη Βόλου θα διεξαχθεί την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 στις 19:30 (αντί για την Κυριακή 26 Οκτωβρίου στις 17:15). Τέλος, ο αγώνας ΠΑΟΚ - Βέροια θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Οκτωβρίου στις 17:15 (αντί για τις 15:00)».


Αρκούδα μπούκαρε σε καφενείο στα Ζαγοροχώρια



Γυαλιά καρφιά έγινε ένα καφενείο στο χωρίο Μανασσή, στα Ζαγοροχώρια, μετά την απρόσμενη επίσκεψη μιας αρκούδας!Η αρκούδα πιθανότατα αναζητούσε τροφή, αλλά με την είσοδό της στο κατάστημα.δεν άφησε τίποτε όρθιο!
Για το συμβάν ενημερώθηκαν όλοι οι αρμόδιοι και ήδη ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου Βόρειας Πίνδου,αλλά και ο Δήμος Ζαγορίου. Θα πρέπει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο χωριό δεν κατοικείται πλέον και έτσι το καφενείο παρέμενε για χρόνια ερμητικά κλειστό, ενώ στο γειτονικό χωρίο Καλουτά Ζαγορίου,μένουν μόνιμα μόλις τρεις ηλικιωμένοι...
Να θυμίσουμε πως τον Ιούνιο, αρκούδα είχε εισβάλει στο καφενείο του Γυφτόκαμπου Ζαγορίου , στην περίφημη Σαρακατσάνικη Στάνη.


Πηγή: epirusgate


O άνθρωπος πεθαίνει, μα η συνείδηση συνεχίζει…



Η μεγαλύτερη έως τώρα επιστημονική έρευνα σχετικά με τις επιθανάτιες και εξωσωματικές εμπειρίες, τις οποίες κατά καιρούς αναφέρουν άνθρωποι που έπαθαν καρδιακή ανακοπή, αλλά τελικά ανένηψαν, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι σε όλο τον κόσμο το φαινόμενο δεν είναι καθόλου σπάνιο μεταξύ όσων επιβίωσαν.

Στο 9% των περιπτώσεων που ερευνήθηκαν, ο ασθενής ανέφερε επιθανάτιες εμπειρίες και το 2% δήλωσε ότι είχε μικρότερη ή μεγαλύτερη επίγνωση κατά τη στιγμή της διαδικασίας ανάνηψης, βλέποντας ή ακούγοντας διάφορα πράγματα γύρω του.

Σε μια τουλάχιστον περίπτωση ασθενούς που κρίθηκε ιδιαίτερα αξιόπιστη, η μελέτη βρήκε σαφείς ενδείξεις για ύπαρξη επίγνωσης και συνείδησης τουλάχιστον για μερικά λεπτά μετά το σταμάτημα της καρδιάς. Αν και οι επιστήμονες δεν έκαναν λόγο για «ζωή μετά θάνατο», ανέφεραν ότι ασφαλώς το θέμα -που αντιμετωπίζεται με έντονο σκεπτικισμό από άλλους επιστήμονες- χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.
Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό “Resuscitation” (Ανάνηψη), με επικεφαλής τον Σαμ Πάρνια του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (SUNY) και μέχρι πρόσφατα του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον στη Βρετανία, ο οποίος εδώ και χρόνια μελετά επιστημονικά τις επιθανάτιες και εξωσωματικές εμπειρίες, εξέτασαν επί τέσσερα χρόνια ένα – ένα ξεχωριστά 2.060 περιστατικά ανθρώπων, οι οποίοι έπαθαν καρδιακή ανακοπή, ενώ νοσηλεύονταν σε 15 νοσοκομεία της Βρετανίας, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι ένα μεγάλο ποσοστό (σχεδόν το 40%) όσων ανένηψαν μετά την ανακοπή (οι 140 από τους 330 που επιβίωσαν, ανέφεραν στη συνέχεια ότι είχαν κάποιου είδους επίγνωση, ενόσω ήσαν κλινικά νεκροί και προτού ξαναρχίσει η καρδιά τους να χτυπά. Ένας άνδρας μάλιστα διηγήθηκε ότι αισθάνθηκε πως είχε εγκαταλείψει το σώμα του και παρακολουθούσε από μια γωνία του δωματίου την επέμβαση της ανάνηψης. Αν και ήταν «νεκρός» για τρία λεπτά, ο 57χρονος θυμάται με λεπτομέρειες τι έκανε γύρω του το ιατρικό προσωπικό, περιγράφοντας ακόμη και τον ήχο του μηχανήματος.
«Γνωρίζουμε ότι ο εγκέφαλος δεν μπορεί να λειτουργήσει, όταν η καρδιά έχει σταματήσει να χτυπά. Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, φαίνεται πως η συνειδητή επίγνωση συνεχίστηκε τουλάχιστον για τρία λεπτά μετά το σταμάτημα της καρδιάς, παρ’ όλο που ο εγκέφαλος τυπικά παύει να λειτουργεί 20 έως 30 δευτερόλεπτα, αφ’ ότου η καρδιά σταματήσει», δήλωσε ο Σαμ Πάρνια, σύμφωνα με τη βρετανική
«Τέλεγκραφ».

«Ο συγκεκριμένος άνδρας περιέγραψε το κάθε τι που συνέβαινε στο δωμάτιο και, το σημαντικότερο, άκουσε δύο ″μπιπ″ από το μηχάνημα, το οποίο βγάζει έναν ήχο ανά τρία λεπτά. Έτσι, μπορούμε να χρονομετρήσουμε πόσο διήρκεσε η εμπειρία του. Φαινόταν πολύ αξιόπιστος και ό,τι είπε ότι συνέβη, όντως συνέβη», πρόσθεσε ο βρετανός γιατρός.

Από τους υπόλοιπους 140 ανθρώπους που η έρευνα κατέγραψε ότι είχαν κάποια συνείδηση μετά την ανακοπή της καρδιάς τους, πολλοί δεν θυμούνταν λεπτομέρειες, όμως ένας στους πέντε δήλωσαν ότι ένιωσαν ένα ασυνήθιστο αίσθημα γαλήνης, ενώ ένας στους τρεις αισθάνθηκαν τον χρόνο είτε να επιβραδύνεται, είτε να επιταχύνεται.

Μερικοί ανέφεραν ότι είδαν ένα έντονο φως, μια χρυσή λάμψη ή τον Ήλιο να λάμπει. Άλλοι θυμούνταν ότι φοβούνταν ή ότι ένιωθαν να πνίγονται ή να βουλιάζουν σε βαθιά νερά. Το 13% δήλωσαν ότι ένιωσαν να διαχωρίζονται από το σώμα τους και ένα ανάλογο ποσοστό είπαν ότι αισθάνθηκαν να ανυψώνονται.
Ο δρ Πάρνια πιστεύει ότι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι έχουν παρεμφερείς εμπειρίες, όταν πλησιάζει η στιγμή του θανάτου τους, όμως τα φάρμακα και τα ηρεμιστικά που τους χορηγούν οι γιατροί, τους εμποδίζουν να τις θυμηθούν. «Εκτιμάται ότι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν νιώσει ζωντανές εμπειρίες σε σχέση με τον θάνατο, αλλά τα επιστημονικά στοιχεία είναι αμφιλεγόμενα στην καλύτερη περίπτωση. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι πρόκειται για φαντασιώσεις ή για ψευδαισθήσεις, όμως φαίνεται πως μάλλον αντιδρούν σε πραγματικά συμβάντα», πρόσθεσε.

«Το δείγμα ήταν πραγματικά μεγάλο, πράγμα που δίνει στη νέα έρευνα πολλή αξιοπιστία. Παρουσιάζει μερικά πολύ καλά στοιχεία ότι αυτές οι εμπειρίες πράγματι συμβαίνουν, αφ’ ότου οι άνθρωποι έχουν ιατρικά πεθάνει. Απλώς, δεν ξέρουμε τι τελικά συμβαίνει. Είμαστε ακόμη στο σκοτάδι σε πολύ μεγάλο βαθμό, όσον αφορά το τι συμβαίνει, όταν κανείς πεθαίνει και ελπίζουμε ότι η νέα μελέτη θα βοηθήσει στην επιστημονική κατανόηση του θέματος», δήλωσε ο ψυχολόγος δρ Ντέηβιντ Γουάιλντ του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ Τρεντ, ο οποίος επίσης μελετά το ζήτημα των εξωσωματικών εμπειριών.

Πηγή : .enet.gr


Δράμα: Χειροπέδες σε καλόγριες... "μαϊμού"



Δεν είχαν τον... Θεό τους δύο νέες γυναίκες στη Προσοτσάνη Δράμας, οι οποίες αφού πρώτα ντύθηκαν καλόγριες στη συνέχεια άρχισαν να εξαπατούν πιστούς πουλώντας εικόνες!Οι δυο γυναίκες, ντυμένες ως μοναχές και προσποιούμενες καλόγριες μοναστηρίου, εξαπάτησαν δύο Ελληνίδες, ηλικίας 54 και 36 ετών, πουλώντας σε αυτές μια ξύλινη εκκλησιαστική εικόνα και έναν σταυρό, έναντι του χρηματικού ποσού των 15 ευρώ, για τη δήθεν ενίσχυση του μοναστηρίου.
Μετά από την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί ενήργησαν σχετικές έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη των δράστιδων.
Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στις δικαιούχους του.
Κατασχέθηκαν επίσης 15 ξύλινες εικόνες, 45 σταυροί και το χρηματικό ποσό των 45 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δράστιδων θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Προσοτσάνης.


Πηγή: thrakitoday


Επιχείρηση «Θησέας»: Εντοπίστηκε κατάστημα με χιλιάδες απομιμητικά προϊόντα



Εντοπίστηκαν από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια του επιχειρησιακού σχεδίου «Θησέας» στον Κολωνό και το Μεταξουργείο κατάστημα και τρεις αποθήκες εταιρίας με μεγάλο αριθμό προϊόντων απομίμησης.
Στους προαναφερόμενους χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά -128.231- τεμάχια απομιμητικών προϊόντων γνωστών εμπορικών οίκων του εξωτερικού.
Αναλυτικά εντοπίστηκαν:
85.138 σήματα
30.479 τσάντες
12.220 τσαντάκια (νεσεσέρ) και
394 πορτοφόλια
Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 33χρονος Κινέζος, ως υπεύθυνος της εταιρείας στην οποία ανήκαν το κατάστημα και οι αποθήκες. Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παράβαση των Νόμων περί σημάτων, αθέμιτου ανταγωνισμού και του Αγορανομικού Κώδικα.
Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.
Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Ανέστειλε την απεργία πείνας και δίψας ο Αντώνης Σταμπούλος


Αναστέλλει την απεργία πείνας και δίψας που είχε ξεκινήσει ο 31χρονος συνεργός του Νίκου Μαζιώτη, Αντώνης Σταμπούλος διαμαρτυρόμενος για τη μεταφορά του σε φυλακή εκτός Κορυδαλλού, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με κείμενό του που αναρτήθηκε σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, από τις φυλακές της Λάρισας.
«Σήμερα, που τα μηνύματα αλληλεγγύης μπορούν να φτάνουν μέσα στη φυλακή και καθώς οι επιπτώσεις απο την αποχή μου απο νερό και τροφή έχουν γίνει απειλητικές, αποφάσισα να αναστείλω την απεργία μου περιμένοντας εκείνες τις στιγμές που οι συνθήκες θα επιτρέπουν να γίνει ο συντονισμός των μέσα και των έξω πιο δυνατός και πιο αποτελεσματικός. Πρέπει να κρατήσουμε τις δυνάμεις μας για τους αγώνες που έρχονται».

Ο Σταμπούλος σημειώνει επίσης πως τον μετέφεραν «σηκωτό» αφού αρνήθηκε να τους ακολουθήσει. «Αυτό που δηλώνουν, ότι δηλαδή πέρασα από τον Κορυδαλλό και στην συνέχεια το συμβούλιο των φυλακών αποφάσισε ότι δεν μπορεί να με δεχθεί, είναι ψέμα προς κάλυψη της πολιτικής εντολής για προφυλάκιση σε κάποιο μακρινό κατάστημα, αντίθετη με την εισαγγελική παραγγελία».

Πηγή : ethnos.gr


Από αλκοόλ κι όχι από Έμπολα πέθανε ο Βρετανός στα Σκόπια



Δεν είχε προσβληθεί τελικά από τον ιό του Έμπολα ο Βρετανός που πέθανε την Πέμπτη σε νοσοκομείο των Σκοπίων.
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων από εξειδικευμένο εργαστήριο της Γερμανίας, στο οποίο οι υγειονομικές αρχές της ΠΓΔΜ είχαν αποστείλει δείγματα, ήταν αρνητικά, δήλωσε η επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωδών Νόσων του υπουργείου Υγείας της ΠΓΔΜ, Γιοβάνκα Κόστοφσκα.
Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, αίρονται και οι περιορισμοί για το προσωπικό του ξενοδοχείου στα Σκόπια και για τους άλλους πελάτες του ξενοδοχείου, στο οποίο διέμενε ο Βρετανός, καθώς και για 10 ακόμη άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του.
Σμειώνεται ότι ο Βρετανός είχε εισαχθεί την Πέμπτη σε νοσοκομείο των Σκοπίων σε κρίσιμη κατάσταση και μετά από μία ώρα κατέληξε.
Οι υγειονομικές αρχές της ΠΓΔΜ αρχικά είχαν αναφέρει ότι παρουσίασε συμπτώματα που θα μπορούσαν να υποδεικνύουν ότι είχε προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα. Όμως την Παρασκευή μετά τις πρώτες αναλύσεις, είχαν ανακοινώσει ότι οι πιθανότητες να είχε προσβληθεί από τον ιό είναι ελάχιστες.
Οι αρχές της ΠΓΔΜ είχαν αποστείλει δείγματα για εξέταση σε εξειδικευμένο εργαστήριο του Αμβούργου και τα αποτελέσματα, τα οποία έφθασαν στα Σκόπια, δείχνουν ότι ο Βρετανός δεν είχε προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό, αλλά πως ο θάνατός του πιθανότατα οφείλεται σε τεράστια κατανάλωση αλκοόλ, η οποία προκάλεσε δηλητηρίαση!

Πηγή : protothema.gr


Τα "Παναθήναια 2014" φέρνουν... κυκλοφοριακές ρυθμίσεις



Απαγόρευση στάθμευσης, αλλά και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της πρωτεύουσας ενόψει... Παναθηναίων την Κυριακή. Διαβάστε αναλυτικά.
Η διεξαγωγή του αγώνα δρόμου «Παναθήναια 2014», σηματοδοτεί σημαντικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας για αύριο, Κυριακή.
Συγκεκριμένα, οι ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από τις 16.00 μέχρι τις 20.00 το βράδυ της Κυριακής και θα γίνουν στις εξής περιοχές:
- Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
- Λ. Συγγρού, στο τμήμα τής μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
Αναλυτικά οι ρυθμίσεις στην Βασ. Σοφίας
- Στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Αμαλίας και της Λ. Βασ. Κων/νου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
- Στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ξενίας στο ρεύμα ανόδου και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
- Στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ζαχάρωφ και της Λ. Βασ. Κων/νου στο ρεύμα καθόδου και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
- Στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ξενίας στο ρεύμα ανόδου και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
- Στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ζαχάρωφ και της Λ. Βασ. Κων/νου στο ρεύμα καθόδου και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
- Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
- Aιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Χαλκοκονδύλη και Πανεπιστημίου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
- Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κολωνού και της Πλ. Ομονοίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
- Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της Πλ. Συντάγματος και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
- Β. Γεωργίου Α’ , σε όλο το μήκος της.
- Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
- Αθαν. Διάκου , σε όλο το μήκος της και στο ρεύμα κυκλοφορίας από την οδό Καλλιρρόης προς Συγγρού.
- Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αμαλίας.
- Ριζάρη, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Σοφίας και Βασ. Κων/νου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- Μελεάγρου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ησιόδου και της Λ. Βασ. Κων/νου.
- Κλεάνθους, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Βασ. Γεωργίου Β΄ και της Λ. Βασ. Κων/νου.
- Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Καλλιρρόης και της Λ. Βασ. Όλγας, ρεύμα ανόδου προς Λ. Βασ. Κων/νου και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο,
- Λ. Βασ. Κων/νου , στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Όλγας και Βασ. Σοφίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο,
Την απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων κατά τις ώρες 06.00΄- 20.00΄ στη Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αμαλίας.
Προσοχή συνιστά η τροχαία
Σε ανακοίνωσή της η τροχαία, ζητά από τους οδηγούς για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα παραπάνω σημεία και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Πηγή : newsit.gr


Ραγδαίες εξελίξεις - Αποκαλύπτεται η επιστολή του Α. Σαμαρά προς την Κ. Λαγκάρντ για άμεση απεμπλοκή από το ΔΝΤ και έξοδο από το μνημόνιο


 Διαβάστε στο Newsit τον οδικό χάρτη για την πολυαναμενόμενη έξοδο από το μνημόνιο
- Τα δύο κομβικά σημεία και οι τέσσερις φάσεις υλοποίησης του σχεδίου
- Τα κρίσιμα stress tests των τραπεζών και το σκληρό πόκερ με την τρόϊκα
- Τι περιμένει η κυβέρνηση για να υποστηρίξει πως "δεν χρειαζόμαστε το ΔΝΤ"
- Σύμμαχος οι ευρωπαϊκές "φωνές" που κάνουν λόγο για βιώσιμο χρέος
Μία ημέρα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού κοινοβουλίου στην κυβέρνηση Σαμαρά, το ενδιαφέρον μεταφέρεται στο "καυτό" ζήτημα της οικονομίας και στον μεγάλο στόχο της απεμπλοκής από το μνημόνιο.

Τα κομβικά σημεία

Ο οδικός χάρτης για την μεγάλη έξοδο περιλαμβάνει δύο κομβικά σημεία και τέσσερις φάσης υλοποίησης. Το πρώτο είναι τα αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών, που θα γίνουν γνωστά στις 26 Οκτωβρίου και το δεύτερο στάδιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα που αναμένεται να ξεκινήσει την ίδια μέρα. 
Αν οι ελληνικές τράπεζες αποδειχθεί ότι δεν έχουν ανάγκη από νέα κεφάλαια ή οι ανάγκες είναι πολύ μικρές, όπως ελπίζουν και προσδοκούν οι τραπεζίτες, τότε θα διευκολυνθεί και η πορεία εξόδου από το μνημόνιο, αφού η κυβέρνηση θα μπορεί να επιστρέψει –όπως σχεδιάζει- την επιστροφή των 9 ως 10 δις. που είναι «παρκαρισμένα» στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την ισόποση μείωση του χρέους του Δημοσίου.

Στη συνέχεια, απομένει το δεύτερο σκόπελος, της αξιολόγησης της οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων από την τρόικα. Από τα αποτελέσματά της θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και η πορεία απαγκίστρωσης από το μνημόνιο, αφού τυχόν καλή βαθμολογία θα περιορίσει τις πιέσεις του ΔΝΤ και προληπτική πιστωτική γραμμή που ζήτησε η κ. Κριστίν Λαγκάρντ.

"Δεν σας έχουμε ανάγκη"

Η ελληνική κυβέρνηση, με πρόσθετα επιχειρήματα, θα μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν έχει ανάγκη από το ΔΝΤ ούτε από τα κονδύλια που επρόκειτο να εκταμιεύσει το ΔΝΤ για την Ελλάδα και το 2015 και το 2016.

Οι προαναφερόμενοι παράγοντες θα καθορίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό και το πόσο ομαλή θα είναι η απαγκίστρωση της Ελλάδας από το μνημόνιο, παράγοντας που θα επιδράσει στην πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές, καθώς και στο ύψος των επιτοκίων του δανεισμού από αυτές.

Η έξοδος σε... τέσσερα βήματα

Ειδικότερα, η έξοδος από το μνημόνιο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 4 φάσεις που είναι οι εξής: 

1. Επιστροφή των κεφαλαίων που θα παραμείνουν στο ΤΧΣ, ύψους 9-10 δισ., προκειμένου να περιοριστεί το δημόσιο χρέος και, συνεπώς, η απαίτηση για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που περιλαμβάνονται στο ισχύον πρόγραμμα. 
2. Επιστολή του κ. Α. Σαμαρά προς το ΔΝΤ όπου, επισήμως, θα ζητεί τη διακοπή του τρέχοντος προγράμματος, με ταυτόχρονη παραίτηση της Αθήνας από τις εκκρεμείς δόσεις του 2015-16.

3. Ωρίμανση των συζητήσεων με την ευρωπαϊκή πλευρά, προκειμένου η Αθήνα να εξασφαλίσει μια «υβριδική» προληπτική γραμμή πίστωσης που θα λειτουργεί ως ασφαλιστική δικλείδα έναντι των αγορών.

4. Εναντι της χρηματοδοτικής στήριξης, η Αθήνα θα αναλάβει δεσμεύσεις μέσω συγκεκριμένου και μετρήσιμου σχεδίου, το οποίο θα κοινοποιηθεί επισήμως σε Ε.Ε. και ΕΚΤ μέσω επίσημης επιστολής προθέσεων («letter of intent»).

Κομβικές συζητήσεις με τρόϊκα

Η δεύτερη σημαντική εξέλιξη θα είναι οι διαπραγματεύσεις για το χρέος, των οποίων η έναρξη θα εξαρτηθεί χρονικά από την κατάληξη της εξόδου από το μνημόνιο και όπως φαίνεται η προσδοκία να ξεκινήσουν το Νοέμβριο μάλλον κρίνεται αισιόδοξη.
Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί ότι πληθαίνουν οι φωνές των Ευρωπαίων που κρίνουν το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, ενώ κοινή συνισταμένη των δηλώσεων Ευρωπαίων αξιωματούχων και στελεχών του ΔΝΤ, ότι η Ελλάδα πέτυχε περισσότερα στο σκέλος ιδίως της δημοσιονομικής προσαρμογής και βρίσκεται μπροστά από το πρόγραμμα.

Πρόκειται για δηλώσεις που ενισχύουν την προσπάθεια της χώρας να απαλλαγεί από το μνημόνιο, ενώ τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η κυβέρνηση, σύμφωνα με την Καθημερινή, ετοιμάζει την επιστολή που θα στείλει στην κ. Κριστίν Λαγκάρντ και θα ζητάει την απεμπλοκή από το ΔΝΤ.

Πηγή : newsit.gr


Αλάσκα: Τους είπαν πως ο γιος τους σκοτώθηκε και τον είδαν μπροστά τους


Μερικές ώρες αργότερα, και ενώ ο πατέρας και η μητέρα του 29χρονου Τζάστιν Πριστ, πήγαν στο σπίτι του γιου τους για να πουν την τραγική είδηση στη σύντροφό του, ξαφνικά «πάγωσαν» καθώς είδαν τον γιο τους να ανοίγει την πόρτα και να μπαίνει στο σπίτι.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας Alaska Dispatch News οι γονείς μόλις αντίκρισαν τον γιο τους ζωντανό αναφώνησαν «Δόξα τον Θεό, νομίζαμε ότι ήσουν νεκρός», «Είναι ο Τζάστιν».
Οι γονείς δεν άργησαν να συνέλθουν και αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία για το τραγικό λάθος της. Όπως αποδείχθηκε, η αστυνομία είχε κάνει ένα μακάβριο λάθος, μπερδεύοντας την ταυτότητα του πραγματικού θύματος.
Με ανακοίνωση τους το αστυνομικό τμήμα της περιοχής ανέφερε πως κάλεσε τη λάθος οικογένεια, αφού έγινε μπέρδεμα με το όνομα του θύματος, ο οποίος λεγόταν Τζάστιν Ντόναλντ Πριστ.
Έπειτα όμως από μια μέρα η αστυνομία ειδοποίησε την οικογένεια του θύματος και ζήτησε συγνώμη, μέσω ανακοίνωσης, από τους γονείς του Τζάστιν Πριστ για την οδύνη που προκάλεσε το τρομερό αυτό λάθος.

Πηγή : protothema.gr


Βαριά καταδίκη σε κακοποιό που σκότωσε δύο ηλικιωμένες για τις ληστέψει



Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης σε έναν 26χρονο Αλβανό ο οποίος καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια και κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών.Ο νεαρός μαζί με συνεργό έναν ομοεθνή του, δολοφόνησε δύο ηλικιωμένες γυναίκες στα σπίτια των οποίων μπήκαν με σκοπό τη ληστεία.
Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί στην Πρίστινα του Κοσόβου τον Ιούλιο του 2012 για διακίνηση ναρκωτικών αρχικά και κατά την έρευνα οι αστυνομικοί εντόπισαν πως σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστείες μετά φόνου στην Κεφαλονιά, ενώ ο συνεργός του είχε συλληφθεί το Δεκέμβριο 2011 στο Παρίσι για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης.
Το χρονικό των δολοφονιών
Η πρώτη δολοφονία είχε σημειωθεί στην Αγία Ευφημία της Κεφαλονιάς στις 30 Νοεμβρίου 2009 και είχε συγκλονίσει την κοινωνία, αφού η άγρια δολοφονία της 70χρονης ζάμπλουτης Ελληνοαμερικανίδας που ζούσε στην περιοχή βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της κάτω από αδιευκρίνιστες αρχικά συνθήκες.
Στη συνέχεια προέκυψε ότι οι δύο δράστες την έπνιξαν με μαξιλάρι, την τύλιξαν με κουβέρτα στο πάτωμα και στη συνέχεια έψαξαν ανενόχλητοι όλο το σπίτι και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Φεύγοντας βέβαια άφησαν παντού αποτσίγαρα.
Η δεύτερη δολοφονία είχε γίνει μόλις έξι μήνες μετά την πρώτη και συγκεκριμένα την 1η Μαΐου 2010.
Οι δράστες, αφού παραβίασαν την πίσω πόρτα, μπήκαν στο σπίτι 82χρονης γυναίκας και για να την ακινητοποιήσουν την έδεσαν χειροπόδαρα με αυτοκόλλητη ταινία, τη φίμωσαν με μάλλινη ζακέτα, ενώ της έβαλαν στο κεφάλι μια νάιλον σακούλα την οποία τύλιξαν γύρω από τον λαιμό της, γεγονός που προκάλεσε τον θάνατό της από ασφυξία. Άμεσα άρπαξαν ότι χρήματα και τιμαλφή βρήκαν και εξαφανίστηκαν. Τη νεκρή γυναίκα εντόπισε λίγες ώρες αργότερα ο αδερφός της.


Πηγή: patrastimes


Η αναφορά Σαμαρά για το εμπάργκο σε Πρετεντέρη και Άδωνι έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις (video)



Η χθεσινή απόφαση του Σαμαρά να αναφερθεί από το βήμα της βουλής στο εμπάργκο από τον ΣΥΡΙΖΑ στον Πρετεντέρη και στον Άδωνι έχει ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Είπε : "Κατηγορείτε ανθρώπους, προσπαθείτε να τους απομονώσετε. Και δημοσιογράφους... όπως τον Πρετεντέρη", είπε ο Αντώνης Σαμαράς, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρούν έντονα και τον πρωθυπουργό να τους απαντάει: "Να μάθετε να ακούτε, όπως πρέπει".

Και συνέχισε, αναφερόμενος στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη: "Κι εμένα μου έχει ασκήσει την πιο σκληρή κριτική και πολλές φορές ένιωσα ότι με αδίκησε. Αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα να ζητήσω εμπάργκο εναντίον δημοσιογράφου. Γιατί εμείς πιστεύουμε στη Δημοκρατία και το εννοούμε".

Αμέσως μετά, αναφέρθηκε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Άδωνι Γεωργιάδη: "Τώρα βάλατε εμπάργκο και σε βουλευτές που δεν σας πάνε. Όπως στον κ. Γεωργιάδη, Μπορεί να διαφωνεί κανείς μαζί του. Με γεια σας και χαρά σας. Αλλά αποσυνάγωγο της δημόσιας ζωής, δεν μπορείτε να τον κάνετε και δεν έχετε δικαίωμα να τον κάνετε. Δεν έχτε δικαίωμα να στιγματίζετε ανθρώπους για τη στάση τους", τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.




Πηγή : newsit.gr


Πώληση ελληνικών F-16 στη Βουλγαρία



Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η Πολεμική Αεροπορία επιδιώκει να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί μέσω leasing ισάριθμων αεροσκαφών του ιδίου τύπου από τις ΗΠΑ.

Σε διαβουλεύσεις με τη Βουλγαρία και τις ΗΠΑ βρίσκεται η κυβέρνηση με αντικείμενο την πώληση ενός αριθμού ελληνικών μεταχειρισμένων αεροσκαφών τύπου F-16 στη Σόφια, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Η Πολεμική Αεροπορία επιδιώκει να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί μέσω leasing ισάριθμων αεροσκαφών του ιδίου τύπου από τις ΗΠΑ.

Για την επιδιωκόμενη συμφωνία υπάρχει ήδη ένα προηγούμενο, η αγορά πoρτογαλικών F-16 από τη Ρουμανία τον Οκτώβριο του 2013. Τόσο η Ρουμανία όσο και η Βουλγαρία είναι μέλη του ΝΑΤΟ από το 2004, το στρατιωτικό τους υλικό όμως είναι σοβιετικής προέλευσης και απαρχαιωμένο.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, το ΝΑΤΟ ζήτησε από τη Σόφια να αναβαθμίσει τις Ενοπλες Δυνάμεις της, ζητώντας επιτακτικά την αγορά μαχητικών δυτικού τύπου, καθώς η Σόφια διέθετε μόνο Mig-21 ηλικίας άνω των 30 ετών.

Η πρώτη προσέγγιση με την Ελλάδα έγινε στη συνάντηση των υπουργών Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και Ανγκελ Ναϊντένοφ, τον Μάρτιο. Στη συνέχεια, ο υπουργός Άμυνας και ο πρωθυπουργός εκπόνησαν τη στρατηγική για το τι ακριβώς επιδιώκει η Ελλάδα από αυτή τη συμφωνία.

Στους Αμερικανούς προτάθηκε να μας νοικιάσουν με leasing ισάριθμα αεροσκάφη με αυτά που θα πουλήσουμε στους Βούλγαρους (οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 6 έως 8 F-16). Η κυβέρνηση επέμεινε τη συντήρηση και τις αναβαθμίσεις των αεροσκαφών να τις αναλάβει η ΕΑΒ, ώστε να αναβαθμίσει τον ρόλο της σε επισκευαστικό hub για αερoσκάφη τύπου F-16 στη Βαλκανική.

Τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Βούλγαροι βλέπουν θετικά τη συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μόνη ένσταση προέρχεται από την Πολεμική Αεροπορία, που θα ήθελε τα αεροσκάφη που θα νοικιαστούν να είναι τουλάχιστον Block 52.

Ωστόσο, το αίτημα προσκρούει στην άρνηση των Αμερικανών να τα ενοικιάσουν. Αν κλείσει η συμφωνία, αναμένεται να επιφέρει όφελος αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων για την ελληνική οικονομία και την ΕΑΒ. Στο υπουργείο Άμυνας μάλιστα θεωρούν ότι θα μπορούσε να καλυφθεί έτσι ένα σημαντικό μέρος του κόστους για την προγραμματισμένη αναβάθμιση των ελληνικών F-16.

Πηγή : Καθημερινή


Βουλή μια τρελή ομάδα που έχει χάσει την μπάλα!!



Γράφει ο Πάνος Παπαγιαννόπουλος

Είναι γεγονός λοιπόν...Το κανάλι της βουλής απέκτησε σπόνσορα και μάλιστα μεγάλη πολυεθνική που ειδικεύεται και στην παραγωγή καλσόν...Ναι είναι αλήθεια..Στα πλαίσια της μεγαλειώδους τροχιάς ανάπτυξης στην οποία έχει μπει η χώρα, η εν λόγω εταιρία θεώρησε ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος προώθησης του συγκεκριμενου προϊόντος της (καλσόν),από την πολύκροτη συνεδρίαση για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση,καθώς θεωρεί ότι τα καλσόν που θα σχιστούν θα είναι πολλά και έτσι θα προωθήσει κάλλιστα τα δικά της που δεν σχίζονται εύκολα..

Η συνεδρίαση λοιπόν για την ψήφο εμπιστοσύνης με τον πρωθυπουργό απόντα για μια ακόμα φορά..Βλέπεις ο Αντώνης ως πρωταγωνιστης κάνει μερικές cameo και guest star εμφανίσεις σε τίποτα μοναστήρια και αρχαίους τάφους...Έστειλε όμως αντιπρόσωπο...Τον Jason Vorhees με το τσεκούρι υπουργό υγείας Μ. Βοριδη δανείζοντας του το πολύτιμο δακτυλίδι του ''αντ' αυτού"..
Το βαρύτιμο δακτυλίδι του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας ως άλλο ''my precius'' οχι του Sauron αλλά του Σαμαρον του άρχοντα του σκότους της νομιμότητας και της διαφάνειας..

Ο Μάκης βέβαια ξέρει απο δακτυλίδια...Είναι το δεύτερο που προσθέτει στην συλλογή του..Το πρώτο το είχε αποκτήσει από ένα άλλον δημοκράτη της νεότερης Ελληνικής ιστορίας,τον Γ. Παπαδόπουλο..
 Μένει λοιπόν να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να οδηγεί τη χώρα στη σωτηρία και θα περιμένουμε μάλλον να δούμε τον νέο κύκλο του πολύκροτου σίριαλ με την εκλογή του πρόεδρου της κατ' όνομα Δημοκρατίας....Εδω θέλω να εκφράσω τη λύπη μου που μέσα στους υποψηφίους δεν θα είναι ο Δον ΚυρΦωτης της ΔΕ.ΕΙΜ.ΑΡ (Δεν Είμαστε Αριστερά) ο οποίος θα συνεχίσει μόνος να παλεύει με ανεμόμυλους και φαντάσματα...
Θα έχουμε λοιπόν πρόεδρο η' θα οδηγηθούμε σε εκλογές με αποτέλεσμα να αναλάβει κατά πως φαίνεται την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και να καταστρέψει τη χώρα σύμφωνα με τα λεγόμενα του ογκόλιθου της πολιτικής Ε. Βενιζέλου??
Είναι και αυτό το άλμα στο μέλλον που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός που με συγκλονίζει αν και το περίμενα..Με τόσο ''πήδημα'' κάποτε θα ερχόταν και το άλμα...


newsotherwise.gr


Τέλος το Πανηγύρι με μια ακόμα ψήφο εμπιστοσύνης!!




Η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης με 155 ΝΑΙ αφού ήταν όλοι οι βουλευτές της συγκυβέρνησης παρόντες και δεν υπήρχαν εκπλήξεις!!


Όργιο διαφθοράς στην Σχολή Καλών Τεχνών: Διόριζαν μέχρι και... ερωμένες!


«Σόδομα και γόμορα» γινόντουσαν στην Σχολή Καλών Τεχνών όλα αυτά τα χρόνια με τα «πάρτι» διορισμών συγγενών, φίλων και ερωμένων.

Σύμφωνα με υπόμνημα που κατέθεσαν ανώνυμα διοικητικοί υπάλληλοι προς τον Εισαγγελέα Διαφθοράς, και φέρνει στο φως το iefimerida, παρατηρήθηκαν στην Σχολή αλόγιστες σπατάλες, αδικαιολόγητες πληρωμές και διαφθορά.

Οι  υπάλληλοι καταφέρονται εναντίον δύο εξωτερικών συνεργατών της σχολής, του Ιωάννη Σιδηρόπουλου και  του Γεώργιου Τράντα, καθώς και του προϊσταμένου της Γραμματείας Επιτροπής Ερευνών της Σχολής Καλών Τεχνών, Ιωάννη Σκαλτσά.

Διαβάστε τι αναφέρεται στο υπόμνημα:

Μιλούν για προσλήψεις με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού γυναικών υπαλλήλων που – όπως υποστηρίζουν – ήταν φίλες ή ερωμένες των αρχόντων του ΕΙΠ.

Κάνουν λόγο για τακτικές... χαρεμοποίησης οργανισμών του Δημοσίου και καταγγέλουν ένα έμβασμα ύψους 37.000 ευρώ περίπου το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να πληρωθούν οι κοπέλες που προσελήφθησαν, χωρίς να αναφέρεται πουθενά το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα απ' όπου αντλήθηκαν τα χρήματα, ούτε υπάρχει πουθενά στα αρχεία της ΑΣΚΤ η σχετική προγραμματική σύμβαση.

Υποστηρίζουν ότι μόλις ξεκίνησαν αντιδράσεις για το κονδύλι πληρωμής των εν λόγω υπαλλήλων από την νέα πρυτανεία της ΑΣΚΤ, το ΕΙΠ ζήτησε από τον προηγούμενο πρύτανη Γ. Χαρβαλιά να επιστρέψει τα χρήματα.Κάτι που έγινε «αστραπιαία» όπως παραδέχονται οι καταγγέλλοντες αλλά ισχυρίζονται πως σε ανταπόδοση θα λειτουργούσε εκ νέου η Φιλαγνωσία, ένα παλιό έργο του ΕΚΕΒΙ με το οποίο θα εξασφαλίζονταν τρία εκατομμύρια ευρώ για να μπορεί να πληρώνει το παράνομο – όπως υποστηρίζουν – προσωπικό.

Καταγγέλλουν εκδρομές-χλιδής και «φαγοπότια» με την συμμετοχή... χαρεμιού, με πρόσχημα την «πολιτιστική διπλωματία».

Οι υπάλληλοι ζητούν από την Εισαγγελία να κάνει διαχειριστικό έλεγχο και να ελέγξει τις μεταφορές χρημάτων από το ΕΙΠ στην Σχολή Καλών Τεχνών και στους συνεργάτες τους.

«Δεν έχουμε νομικές γνώσεις, αλλά εδώ καταλαβαίνουμε ότι έχουμε σύσταση συμμορίας ανάμεσα σε ανθρώπους του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, της ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και άλλων για να διαχειριστούν παράνομα το δημόσιο χρήμα» ισχυρίζονται μεταξύ άλλων.

Πηγή : star.gr


Στο νοσοκομείο για εξετάσεις ο Μαζιώτης


Στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε το μεσημέρι, από τις δικαστικές φυλακές Διαβατών, ο κρατούμενος Νίκος Μαζιώτης.
Η μεταγωγή του πραγματοποιήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην οποία συμμετείχαν και άντρες της αντιτρομοκρατικής.
Μετήχθη στο νοσηλευτικό ίδρυμα όπου υποβλήθηκε σε νέες εξετάσεις, λόγω του τραυματισμού του από την ένοπλη συμπλοκή που σημειώθηκε, προτού συλληφθεί, στο κέντρο της Αθήνας.
Μετά την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων, ο Νίκος Μαζιώτης επέστρεψε στα Διαβατά, όπου κρατείται από τις 26 Ιουλίου.


Γιατί πονούν οι Έλληνες; Χωρίς στήριξη και δομές οι χρονίως πάσχοντες




Η Παγκόσμια Ημέρα Παρηγορικής Φροντίδας, στις 11 Οκτωβρίου 2014 βρίσκει για άλλη μια φορά τους Έλληνες ασθενείς που πάσοχυν από χρόνιο πόνο, χωρίς δομές και στήριξη από την πολιτεία.

Χιλιάδες Έλληνες βασανίζονται καθημερινά από χρόνιο πόνο που μπορεί να οφείλεται σε διάφορες ασθένειες. Ένα βάσανο που κάνει πολλούς να θέλουν ακόμη και να τερματίσουν τη ζωή τους.

Χαρακτηριστικό είναι πως ένας στους πέντε ευρωπαίους πολίτες πάσχει από χρόνιο πόνο και το 30% αυτών αναφέρει ότι ο πόνος είναι έντονος και καθημερινός.
Και μπορεί στον υπόλοιπο κόσμο ο χρόνιος πόνος να έχει αναγνωρισθεί από τις κυβερνήσεις, ως νόσος και όχι ως απλό σύμπτωμα, στην Ελλάδα όμως για άλλη μια φορά κάνουμε τα…δικά μας. Και όλα αυτά παρότι από το 2001 έχει ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία ειδικός νόμος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  που αναγνωρίζει τον πόνο ως νόσο και όχι ως σύμπτωμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι στη χώρα μας καταγράφεται τεράστιο έλλειμμα στον τομέα της παρηγορικής φροντίδας με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάνθρωποί μας να υποφέρουν καθημερινά. Δομές δεν υπάρχουν αλλά ούτε υποστηρικτικές υπηρεσίες που να μπορούν να στηρίξουν τους ασθενείς που παλεύουν καθημερινά με τον χρόνιο πόνο.

Ούτε όμως τα φάρμακα δε φθάνουν καλά καλά στους Έλληνες ασθενείς. Χαρακτηριστικό είναι ότι το περασμένο καλοκαίρι υπήρχε έλλειψη οπιοειδών φαρμάκων σε μεγάλα νοσοκομεία της Κρήτης και της Αθήνας που ανακουφίζουν τους ασθενείς. Η έλλειψη δε φάνηκε να …ανησυχεί τους ιθύνοντες με συνέπεια η Ελληνική Εταιρεία Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας (ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α) να αναγκαστεί να ζητήσει την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας και του Συνηγόρου του Πολίτη για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.

Με αφορμή το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιοχικής Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Αγωγής (2-5 Οκτωβρίου, Καλαμπάκα) και την Παγκόσμια Ημέρα Παρηγορικής Φροντίδας, στις 11 Οκτωβρίου 2014, η ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α ανακοίνωσε μια σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την υποστήριξη των ασθενών με χρόνιο πόνο στην αναζήτηση της βέλτιστης θεραπείας.

Να σημειωθεί ότι υπολογίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο ότι το επιστημονικό προσωπικό ξεπερνά τα 400.000 άτομα, οι εθελοντές τα 1,2 εκατομμύρια, οι οικογενειακοί φροντιστές τα 9 εκατομμύρια ενώ υπάρχουν πάνω από 10,5 εκατομμύρια άνθρωποι που ασχολούνται γενικότερα με την παροχή Παρηγορικής Φροντίδας.

Πηγή : iatropedia.gr


Νέος εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ο Κλεάνθης Παπαγιαννόπουλος


Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ ο 30χρονος Αστυνόμος Β΄, Κλεάνθης Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος από το 2011 ήταν στο ελληνικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας.

Το βιογραφικό του νέου εκπροσώπου τύπου:

Ο Αστυνόμος Β’ Κλεάνθης Παπαγιαννόπουλος γεννήθηκε το 1984.

Κατετάγη στην Ελληνική Αστυνομία το 2002.

Αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας το 2006.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών Διαχείρισης Κρίσεων, Μαζικών Καταστροφών, Επειγουσών Καταστάσεων του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2013) και Υποψήφιος Διδάκτωρ του ιδίου Πανεπιστημίου (2014).

Από το 2011 έως και τον Οκτώβριο του 2014 εκτελούσε καθήκοντα Αναπληρωτή Τμηματάρχη του Τμήματος Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (CEPOL) της Αστυνομικής Ακαδημίας της Ελλάδος (Εθνικός Διαχειριστής Ηλεκτρονικού Δικτύου CEPOL για την Ελλάδα).

Από το 2007 έως και το 2011, διετέλεσε στέλεχος Τμήματος της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (CEPOL) της Αστυνομικής Ακαδημίας, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Προγράμματος Εκπαιδευτικού Προγράμματος Ευρω-μεσογειακής Συνεργασίας CEPOL – Police Euromed ΙΙ σε εθνικό επίπεδο.

Από το 2006 έως το 2007 υπηρέτησε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων σε διάφορες θέσεις ευθύνης.

Μιλά τρεις γλώσσες αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά.


Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν από τον Σαμαρά να αποχωρήσει



Οσο προχωράει η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή τόσο πληθαίνουν οι φωνές από πρώην υπουργούς και βουλευτές που ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Μετά τους Νίκο Σηφουνάκη, Θάνο Μωραΐτη από το ΠΑΣΟΚ -που ουσιαστικά ζητούν από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο να φύγουν-, τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ και τους ανεξάρτητους Σπύρο Λυκούδη, Πάρι Μουτσινά, Κώστα Γιοβανόπουλο και Βασίλη Οικονόμου που ζήτησαν κυβέρνηση ειδικού σκοπού, σήμερα ήταν η σειρά του πρώην υπουργού Δημήτρη Κρεμαστινού να ρίξει βόμβα. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από το βήμα της Βουλής κυβέρνηση ειδικού στόχου με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, ακόμα και με εναλλακτική πρωθυπουργία των κομμάτων που θα συμμετάσχουν.

Κρεμαστινός: Κυβέρνηση ειδικού στόχου, υπό πρωθυπουργό κοινής αποδοχής

Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός πρότεινε: «Επανέρχομαι σε μία ανανεωμένη πρόταση ευρύτερης συνεργασίας για κυβέρνηση ειδικού στόχου. Υπό πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, ακόμα και με εναλλακτική πρωθυπουργία των κομμάτων που θα συμμετάσχουν. Μία τέτοια κυβέρνηση θα καταστήσει τη χώρα ισχυρότερη στη διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση του χρέους. Με μεγάλη επιμήκυνση; Ο,τι είναι το καλύτερο. Με πάγωμα του χρέους; Με πάγωμα του χρέους. Με διαγραφή του χρέους; Ο,τι είναι το καλύτερο για τη χώρα. Μόνο μία τέτοια κυβέρνηση μπορεί να διεκδικήσει με μεγάλη επιτυχία έναν τέτοιο στόχο» είπε ο κ. Κρεμαστινός.

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση αυτή θα μπορέσει με προϋποθέσεις να δημιουργήσει ανάπτυξη ευρωπαϊκού και όχι τριτοκοσμικού τύπου, αυτή που σήμερα θέλουν να μας επιβάλουν οι δανειστές. Η χώρα οδεύει σε ανάπτυξη τριτοκοσμικού τύπου που φοβούμαι ότι αν αυτή τελικά επιτευχθεί τότε θα είναι καταστροφική για τη μικρομεσαία τάξη και κατά συνέπεια τη χώρα».

Μωραΐτης: Δεν δίνω λευκή επιταγή σε κανέναν Σαμαρά

Νέους τριγμούς στην κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν και οι δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θάνου Μωραΐτη ο οποίος είπε από το βήμα της Βουλής πως δεν πρόκειται να σιωπήσει και πως δεν δίνει «λευκή επιταγή σε κανέναν Σαμαρά».

«Μπορεί κάποιοι στο κόμμα μου να γοητεύονται με την ιδέα στρατηγικής συνεργασίας με τη Ν.Δ. Εγώ δε δίνω λευκή επιταγή σε κανένα Σαμαρά», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μωραΐτης, για να συμπληρώσει: «Δεν πρόκειται να σιωπήσω. Θα συνεχίσω να διεκδικώ αλλαγές σε προοδευτική κατεύθυνση».

Ο κ. Μωραΐτης επέρριψε ευθύνες στις ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με το ζήτημα της κυβερνητικής σταθερότητας. Όπως είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, «τη σταθερότητα την υπονόμευσαν τα Ζάππεια, όσοι στήριξαν Μπαλτάκους, όσοι έκλεισαν την ΕΡΤ, όσοι "κρατάνε" τη λίστα Λαγκάρντ».

«Η ανοχή της κυβέρνησης περνά τους επόμενους μήνες μέσα από την ύπαρξη ολοκληρωμένου σχεδίου και νέας προγραμματικής συμφωνίας. Ετσι, μπορεί η προεδρική εκλογή να τύχει ακόμα και νέων κυβερητικών λύσεων από την ίδια Βουλή – και τότε να δούμε τους αρχάγγελους της σταθερότητας αν θα είναι προσκολλημενοι στην καρέκλά τους», σημείωσε.

Λυκούδης: Οχι πρόωρες εκλογές, αλλά νέα κυβέρνηση ειδικού σκοπού

Χθες ο ΣπύροςΛυκούδης είπε πως οι πρόωρες εκλογές δεν είναι η λύση στη φάση αυτή. Οι εκλογές, όπως δείχνουν τα στοιχεία όλων των δημοσκοπήσεων, δεν θα δώσουν λύση. Θα περιπλέξουν το πρόβλημα ακόμη περισσότερο γι αυτό και «νομίζω πως πρέπει να τολμήσουμε προς άλλη κατεύθυνση. Στη μεταβατική αυτή φάση, χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα μέσα από μια συμφωνία των βασικών πολιτικών δυνάμεων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης για μια νέα κυβέρνηση ειδικού σκοπού που θα αναδειχθεί από την παρούσα Βουλή. Μια συμφωνία η οποία θα εξαντλήσει τον εναπομείναντα χρόνο ως την άνοιξη του 2016 και θα περιέχει τα κρίσιμα θέματα που θα έχουμε στην ατζέντα το επόμενο διάστημα προς αντιμετώπιση. Διαπραγμάτευση για το χρέος, εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλαγές στον εκλογικό νόμο και στο Σύνταγμα. Είναι τρεις άξονες θεμάτων που καμία δύναμη από μόνη της δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιδιώξει να τα αντιμετωπίσει γιατί είναι θέματα κρίσιμης εθνικής σημασίας που από μόνα τους απαιτούν σημαντικά αυξημένες πλειοψηφίες».

Κουίκ: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς Σαμαρά και Βενιζέλο

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είπε «υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, μετά όμως από εθνικές εκλογές. Θα μπορούσε σε αυτή να συμμετέχουν και κόμματα της σημερινής συγκυβέρνησης, χωρίς όμως τους σημερινούς τους αρχηγούς».

Σηφουνάκης: Αναγκαία η δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας

Από την πλευρά του και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για έλλειψη στρατηγικής, με αποτέλεσμα να μην αναστρέφεται το κλίμα οικονομικής και πολιτικής αστάθειας. Μάλιστα από τις βολές του δεν ξέφυγε και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για την ανάγκη να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων η πλειοψηφία και η μειοψηφία ώστε να αντιμετωπιστούν κρίσιμα ζητήματα επικαλούμενος την ομιλία του κ. Σπύρου Λυκούδη ο οποίος είχε προτείνει σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από την παρούσα Βουλή.

«Ποια η στρατηγική της αντιπολίτευσης και κυρίως της αξιωματικής; Αυτοσκοπός είναι η κυβέρνηση; Μπορεί να εξηγήσει πως θα κυβερνήσει σε αυτό το κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό;» αναρωτήθηκε ο κ. Σηφουνάκης για να συνεχίσει «όλα δείχνουν ότι ακόμα και αν υπάρξει αυτοδυναμία, καμία κυβέρνηση στο εξής δεν θα μπορεί με οριακή πλειοψηφία για πολύ χρόνο να κυβερνήσει... εχουν ευθύνη να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων πλειοψηφία και μειοψηφία... Όπως είπε και ο κ. Λυκούδης θα υπάρξει μια στιγμή που καμία κυβέρνηση δεν θα μπορεί να κάνει τομές και να υλοποιήσει όσα εξαγγέλλει».

Ο κ. Σηφουνάκης καλούμενος από δημοσιογράφους να ξεκαθαρίσει εάν και ο ίδιος τάσσεται υπερ του σχηματισμού του λεγόμενου και ως «μεγάλου συνασπισμού» είπε πως θεωρεί αναγκαία την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, πως θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει, τόνισε όμως πως «δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο από την παρούσα Βουλή».

Τζιτζικώστας: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας για ομαλή εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Υπενθυμίζει πως και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας πρόσφατα σε δηλώσεις του στον Alpha είχε ταχθεί υπέρ του σχηματισμού μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και να μη χρειαστεί να προσφύγει η χώρα σε εκλογές.

Όπως είχε πει ο περιφερειάρχης, «ενδεχομένως να χρειαστεί να παραιτηθεί ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς για να γίνει μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα πρέπει πιθανότατα να αλλάξει ο πρωθυπουργός».



Πηγή: iefimerida.gr


Συνελήφθη η αδελφή των Χριστόδουλου και Σάββα Ξηρού για χρέη στο Δημόσιο!


H αδελφή των τρομοκρατών Χριστόδουλου και Σάββα Ξηρού βρέθηκε με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων.
Συνελήφθη για χρέη στο Δημόσιο και προς το πρώην ΤΕΒΕ.
Όπως ορίζεται από τη διαδικασία βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων και το Σάββατο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Όπως συνήθως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, μετά τον εισαγγελέα πιθανότατα θα δηλώσει πως θα προβεί σε διακανονισμό και θα αφεθεί ελεύθερη!


ΗΠΑ: Πέρασε 17 χρόνια στη φυλακή λόγω μιας ψευδομαρτυρίας!


Μια γυναίκα που πέρασε 17 χρόνια από τη ζωή της στη φυλακή, καταδικασμένη για μία δολοφονία που δεν διέπραξε, αθωώθηκε σήμερα από δικαστήριο του Λος Άντζελες, το οποίο αποδέχτηκε ότι η βασική μάρτυρας στην υπόθεση είχε πει ψέματα στις αρχές.
Η 59χρονη σήμερα Σούζαν Μέλεν είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη χωρίς τη δυνατότητα αναστολής της ποινής, για τη δολοφονία του Ρίτσαρντ Ντέιλι, το απανθρακωμένο πτώμα του οποίου βρέθηκε το 1997 σε ένα σοκάκι της συνοικίας Σαν Πέντρο, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας.
Ο δικαστής Μαρκ Άρνολντ του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες χαρακτήρισε την περίπτωση της Μέλεν «σπάνια αποτυχία του δικαστικού συστήματος», προσθέτοντας ότι η καταδίκη της φαίνεται ότι βασίστηκε στην ψευδομαρτυρία της Τζουν Πάτι, μιας γυναίκας η οποία είχε πει στις αρχές ότι η Μέλεν είχε ομολογήσει τον φόνο.
Η αξιοπιστία της Πάτι, η οποία πέθανε το 2006, αμφισβητήθηκε όταν πρόσφατα ξανάνοιξε η υπόθεση, κυρίως επειδή η ίδια της η αδελφή, που είναι αξιωματικός της αστυνομίας στο Τόρανς, την χαρακτήρισε τη μεγαλύτερη ψεύτρα που έχει γνωρίσει στη ζωή της!
Η Πάτι συναντήθηκε εκατοντάδες φορές με αστυνομικούς στην Πολιτεία Ουάσινγκτον όπου είχε μετακομίσει και οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν αξιόπιστη μάρτυρας.
Με την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου η Σούζαν Μέλεν άρχισε να στέλνει φιλιά στα παιδιά της και χαιρέτισε όλους όσοι την στήριξαν, υπό τα χειροκροτήματα των παρισταμένων. Ο δικαστής διέταξε να αποφυλακιστεί η γυναίκα το συντομότερο δυνατόν ενώ η κόρη της, Τζέσικα Μπες, είπε ότι αυτή είναι «η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής της».

Πηγή : protothema.gr


Συναγερμός στο Πεντάγωνο! Πετούσε από πάνω τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο


Συναγερμός προκλήθηκε στο Πεντάγωνο όταν ένας φρουρός στη Μεσογείων εντόπισε ένα τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι πάνω από τα κτίρια.
Ο στρατιώτης φρουρός μόλις εντόπισε το τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι αμέσως ειδοποίησε τη φρουρά του Πενταγώνου και αμέσως κλήθηκε και η αστυνομία.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να εντοπίσουν το ελικοπτεράκι, αλλά οι έρευνες απέβησαν άκαρπες, καθώς το μικρό ιπτάμενο αντικείμενο είχε εξαφανιστεί.

Πηγή : newsit.gr