Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Το πρόγραμμα εμβολιασμού αξιωματούχων

 



Σήμερα εκτός απο τον Βασίλη Κικίλια και τον Αλέξη Τσίπρα, εμβολιάστηκαν στον «Ευαγγελισμό» ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας,

Σύμφωνα με τον ίδιο προγραμματισμό θα ακολουθήσουν επιτελικά στελέχη της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου 'Ακης Σκέρτσος, ο γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γγ Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης και ο γ.γ. Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων Στέλιος Κούτνατζης.

Εντός των επομένων ημερών θα εμβολιαστούν, επίσης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (Νίκος Δένδιας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, Κωνσταντίνος Βλάσης), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ελευθέριος Οικονόμου, Νίκος Χαρδαλιάς και οι γενικοί γραμματείς Κωνσταντίνος Τσουβάλας, Σοφία Νικολάου, Βασίλειος Παπαγεωργίου), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας (Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αλκιβιάδης Στεφανής και ο γγ Αντώνιος Οικονόμου), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Νότης Μηταράκης, Γιώργος Κουμουτσάκος).

Ακόμη, στη λίστα περιλαμβάνονται όσοι δεν εμβολιάστηκαν ήδη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας (Βασίλης Κοντοζαμάνης, Ζωή Ράπτη και οι γ.γ. και επικεφαλής φορέων Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Παναγιώτης Πρεζεράκος, Παναγιώτης Αρκουμανέας, Θεανώ Καρποδίνη). Τέλος, ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών




Εμβολιάστηκε ο Βασίλης Κικίλιας: Ζήτημα και στάση ζωής

 


Στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Δεν είναι μόνο ζήτημα δημόσιας υγείας, είναι ζήτημα ζωής και στάση ζωής», δήλωσε μετά τον εμβολιασμό του ο Βασίλης Κικίλιας. «Χαίρομαι που βλέπω πολίτες, πολιτικοί, όλη η ελληνική κοινωνία με ομοψυχία προχωράν σε αυτήν τη στάση ευθύνης, την υπεύθυνη στάση για να μπορέσουμε να δώσουμε το παράδειγμα να εμβολιαστούμε και σιγά-σιγά να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα, να πάρουμε τις ζωές μας πίσω», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «το εμβόλιο είναι ασφαλές και θα είναι για όλους τους Έλληνες πολίτες», τονίζοντας πως «θα μας βοηθήσει μαζί, όμως, με τα μέσα ατομικής προστασίας, μαζί για τη φροντίδα για τις ευπαθείς ομάδες, μαζί με την προσοχή που πάντα πρέπει να επιδεικνύουμε στο να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας και στη ζωή μας».




Κάθε μέρα και ένα έγκλημα με εμπλεκόμενους Ρομά

 



Μεγάλη πληγή για την χώρα μας είναι η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα των Ρομά που γίνονται κάθε μέρα περισσότερο επικίνδυνη για την ασφάλεια των πολιτών.

15 Ρομά να επιτέθηκαν σε δύο αστυνομικούς που πήγαν να ελέγξουν μετά από τηλεφωνήματα κατοίκων ανήλικους που κυκλοφορούσαν με σκύλο, ο οποίος, μάλιστα… τελικά δάγκωσε τον έναν!

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης έφτασε στην περιοχή μετά από τηλεφωνήματα κατοίκων, προκειμένου να ελέγξει δύο ανήλικους, που περιφερόταν στο χωριό, έχοντας μαζί τους έναν σκύλο.

Στη θέα του περιπολικού, ωστόσο, έφτασαν στο σημείο ο πατέρας των δύο ανήλικων παιδιών (14 και 10 ετών) και άλλα… 15 περίπου άτομα από τον καταυλισμό, τα οποία επιτέθηκαν στους αστυνομικούς!

Ο σκύλος, μάλιστα, δάγκωσε τον έναν. Και οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεια έφτασαν στο σημείο και άλλες αστυνομικές δυνάμεις. Οι περισσότερα Ρομά έσπευσαν να εξαφανιστούν και τελικά συνελήφθη μόνο ο πατέρας των δύο ανήλικων.

Σύμφωνα με πληροφορίες Ρομά έλυσαν τις διαφορές τους με όπλα στην Αγία Βαρβάρα Αττικής, όταν ο ένας πυροβόλησε από τη βεράντα του σπιτιού του άγνωστης ταυτότητας άτομο που οδηγούσε ένα αυτοκίνητο, και έπειτα ταμπουρώθηκε σε σπίτι.

Ο δράστης που μάλλον είχε στήσει καρτέρι όταν αντιλήφθηκε τον οδηγό του αυτοκινήτου βγήκε από το σπίτι του και, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, άρχισε να τον πυροβολεί. Ο οδηγός που δέχθηκε τους πυροβολισμούς εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Στην περιοχή σπεύδουν δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Έως στιγμής είναι άγνωστα τα αίτια της επίθεσης.



Κορωνοϊός: Τι είναι το σύμπτωμα της «παροσμίας» που εμφανίζεται σε όσους νοσούν μακροχρόνια

 



Το σύμπτωμα παρουσιάζουν όσοι νοσούν μακροπρόθεσμα με κορωνοϊό, και κυρίως οι νεότεροι ασθενείς ή οι εργαζόμενοι στην Υγεία.

Πρόκειται για το φαινόμενο της «παροσμίας», κατά το οποίο οι ασθενείς έχουν την έντονη αίσθηση ότι μυρίζουν δυσάρεστες οσμές, οι οποίες δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα στο περιβάλλον τους.

Συνήθως, η παροσμία εμφανίζεται σε ασθενείς οι οποίοι στο πρώτο στάδιο της ασθένειάς τους εμφάνισαν το σύμπτωμα της «ανοσμίας», μην μπορώντας να μυρίσουν – και συχνά να γευτούν- τίποτα απολύτως.

Την ανακάλυψη και καταγραφή του φαινομένου έκανε ο ωτορινολαρυγγολόγος Nirmal Kumar, επικεφαλής της κλινικής ΩΡΛ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο γιατρός, μιλώντας στο Associated Press, αποκάλυψε το πώς εκδηλώνεται η παροσμία σε μερίδα ασθενών που παρακολούθησε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους.

«Ένας ασθενής μου είπε πως τα πάντα του μυρίζουν σαν ψάρι, ενώ ένας άλλος νομίζει ότι κάτι καίγεται ακόμη και όταν δεν υπάρχει φωτιά τριγύρω», είπε ο καθηγητής.

«Και οι δύο εργάζονται στον τομέα της υγείας. Θεωρούμε ότι συμβαίνει συχνότερα σε νέους ανθρώπους και συγκεκριμένα σε αυτούς τους εργαζόμενους, λόγω της έκθεσής τους στον ιό μέσα στα νοσοκομεία».

«Η εκδήλωση του συμπτώματος αυτού σημαίνει ότι ο ιός επηρεάζει τα νεύρα στο πάνω μέρος της μύτης- Αποτελεί ένα σοκ για το νευρικό σύστημα, καθώς τα νεύρα σταματάνε να λειτουργούν», εξήγησε.

Ένας ακόμη ασθενής που παρακολούθησε ο δρ. Kumar, ηλικίας 24 ετών, δήλωσε ότι υποφέρει από το σύμπτωμα, έχοντας προηγουμένως υποστεί πλήρη έλλειψη των αισθήσεων της όσφρησης και της γεύσης.

Πλέον, ο νέος ασθενής αντιλαμβάνεται όλες τις οσμές σαν μια μυρωδιά «καμένου τοστ».

Από την άλλη, μια μεγαλύτερη ασθενής, ηλικίας 52 ετών, έκανε λόγο για μια «ενοχλητική, γλυκερή μυρωδιά» την οποία ξεκίνησε να αντιλαμβάνεται αφού νόσησε με κορωνοϊό.

«Παρόλο που ήμουν εθισμένη στον καφέ, τώρα δεν μπορώ να τον αγγίξω», δήλωσε.

«Μυρωδιές όπως αυτή της μπύρας και της βενζίνης μου έχουν γίνει επίσης αφόρητες», προσθέτει.

Λόγω της εκτεταμένης εκδήλωσης του συμπτώματος, στην Μ. Βρετανία έχει ξεκινήσει η έρευνα για την αποκατάσταση της αίσθησης της όσφρησης των ασθενών.

Σ’ ένα πρώτο στάδιο, στους ασθενείς συστήνεται η καθημερινή αρωματοθεραπεία με τριαντάφυλλα, λεμόνι, γαρίφαλο και έλαια ευκαλύπτου, προκειμένου η όσφρησή τους να αρχίσει να επανέρχεται στο φυσιολογικό.


ΠΗΓΗ: INDEPENDENT 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν άθικτο αρχαίο «φαστφουντάδικο» στην Πομπηία

 




Στην Πομπηία, αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα αρχαίο μαγαζί ζεστού φαγητού και ποτών, που λειτουργούσε ως αρχαίο «φαστφουντάδικο» για τους περαστικούς της ρωμαϊκής πόλης.

Απίστευτο εύρημα στην Πομπηία, με τους αρχαιολόγους να φέρνουν στο «φως» ένα μαγαζί ζεστού φαγητού και ποτών, που λειτουργούσε ως αρχαίο «φαστφουντάδικο» για τους περαστικούς της ρωμαϊκής πόλης!

Το μαγαζί θάφτηκε -και αυτό- ύστερα από την έκρηξη του Βεζούβιου, στις 24 Αυγούστου του 79 μ.Χ.



Πρόκειται για ένα θερμοπωλείο (termopolium), όπως λέγεται και ανακαλύφθηκε στη Regio V του αρχαιολογικού χώρου, που δεν έχει ανοίξει ακόμα για το κοινό, και αποκαλύφθηκε το Σάββατο. Σε κάποια από τα σκεύη από τερακότα ανακαλύφθηκαν υπολείμματα φαγητού ηλικίας περίπου 2.000 ετών! Το μπροστινό τμήμα του ταμείου ήταν διακοσμημένο με χρωματιστές τοιχογραφίες, κάποιες με ζώα, από τα οποία προέρχονταν τα γεύματα που προσφέρονταν, όπως κοτόπουλα και πάπιες.

«Είναι ασυνήθιστο εύρημα. Είναι η πρώτη φορά που ανασκάπτουμε ένα ολόκληρο θερμοπωλείο», είπε ο Μάσιμο Οσάνα, διευθυντής του αρχαιολογικού πάρκου της Πομπηίας.



Οι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης ένα διακοσμημένο μπολ, δοχεία από κεραμικό που χρησιμοποιούνταν για σούπες, φλασκιά για κρασί και αμφορείς.

Όπως είπε η ανθρωπολόγος Βαλέρια Αμορέτι, ίχνη χοιρινού, ψαριών, σαλιγκαριών και βοδινού βρέθηκαν στα δοχεία, μια ανακάλυψη την οποία χαρακτήρισε ως απόδειξη της μεγάλης ποικιλίας ζωικών προϊόντων που χρησιμοποιούνταν για την προετοιμασία πιάτων.


Πηγή




Εμβολιάστηκε ο Βαρουφάκης: Ορθή ατομική επιλογή και δημόσιο αγαθό το εμβόλιο

 



«Είμαι εδώ σήμερα για να δηλώσω έμπρακτα ότι το εμβόλιο είναι τόσο η ορθή ατομική επιλογή όσο και δημόσιο αγαθό», τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στη δήλωση που έκανε μετά τον εμβολιασμό του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

«Νιώθω όμως ντροπή που αυτό το πολύτιμο αγαθό θα είναι για μήνες προνόμιο τόσο λίγων επειδή η κυβέρνηση, μήνες τώρα, αγνοεί τις εκκλήσεις μας να στήσει πραγματικό δημόσιο δίκτυο κέντρων εμβολιασμού και πρωτοβάθμιας περίθαλψης», σημείωσε, σχολιάζοντας πως «το εμβόλιο από μόνο του δεν αρκεί για την απελευθέρωση από την πανδημία».

«Χρειάζεται και απελευθέρωση από τις ολιγαρχικές πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη», κατέληξε, ενώ ευχήθηκε «χρόνια πολλά και δημιουργικά - με υγεία για όλους».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr



Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Δώρο το 70% της ενίσχυσης - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

 



Πολύς λόγος γίνεται για το εάν θα χαριστεί τελικά ή όχι η μισή επιστρεπτέα προκαταβολή των τριών πρώτων κύκλων: Η έκπληξη όμως δεν αποκλείεται να έρθει από το μέτωπο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 και να προκύψει... άμεσα. Η πλατφόρμα «ανοίγει» για αιτήσεις τον Ιανουάριο και το 70% της ενίσχυσης ενδέχεται να είναι… δώρο!

«Βροχή» πέφτουν οι προτάσεις προς το οικονομικό επιτελείο για τη διευκόλυνση των επαγγελματιών τούτη την πρωτοφανή περίοδο υγειονομικής κρίσης που έχει πλήξει όμως σφοδρά και τις οικονομικές καταστάσεις όλων των επιχειρήσεων. Αρχικά ήταν η πρόταση για «κούρεμα» των χρεών που έχουν συσσωρευτεί λόγω της πανδημίας και η εξόφλησή τους σε 120 δόσεις, προοπτική η οποία έχει απομακρυνθεί έπειτα από παρέμβαση των θεσμών και που εάν προκύψει ανάγκη να υιοθετηθεί θα εφαρμοστεί εξαιρετικά στοχευμένα.

«Ζυγίζει» τα δεδομένα το ΥΠΟΙΚ

Ακολούθησε η πρόταση για την υλοποίηση ενός προγράμματος επιδότησης δόσεων για δάνεια επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων, το λεγόμενο «Γέφυρα 2», αντίστοιχο με το πρόγραμμα που «έτρεξε» για τα φυσικά πρόσωπα. Και εδώ όμως, οι όποιες αποφάσεις δεν πρόκειται να ληφθούν άμεσα και θα «κλειδώσουν» κοντά στον Μάρτιο του 2021 οπότε και θα λήγει ο μεγαλύτερος όγκος αναστολών καταβολής δόσεων επιχειρηματικών δανείων. Το σίγουρο είναι πάντως πως όλα θα εξαρτηθούν από τα δημοσιονομικά περιθώρια και το μέγεθος και την σημασία των αιτημάτων που θα προκύψουν από διάφορες κοινωνικές ομάδες μέσα τους επόμενους μήνες.

«Δώρο» το 70% της Επιστρεπτέας 5

Μία από τις προτάσεις όμως που έχει κατατεθεί στο ΥΠΟΙΚ αντικειμενικά δεν μπορεί να… περιμένει: Και αυτό γιατί αφορά ατην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 που αναμένεται να βγει στον «αέρα» το α’ 15νθημερο του Ιανουαρίου. Το οικονομικό επιτελείο ζυγίζει πλέον τα δεδομένα για να αποφασίσει μέσα στα επόμενα 24ωρα το εξής: Αν στον πέμπτο κύκλο της επιστρεπτέας -όπως και σε εκείνους που θα ακολουθήσουν- θα κάνει «δώρο» το 70% της ενίσχυσης, αντί για το 50% που «χαρίστηκε» στην επιστρεπτέα προκαταβολή 4.

Με άλλα λόγια η σκέψη είναι να αυξηθεί το ποσοστό των χρημάτων που χορηγούνται ως επιδότηση (δηλαδή δεν επιστρέφονται στο κράτος) και να περιοριστεί το κομμάτι του δανείου: Στην επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 για κάθε 1.000 ευρώ, ο επαγγελματίας είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει σε 40 άτοκες δόσεις τα 500 ευρώ, με το υπόλοιπο ποσό να είναι «δώρο». Στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5 θα επιστραφούν μόνον τα 300 ευρώ, επίσης σε 40 άτοκες δόσεις και θα μείνουν στην τσέπη του επαγγελματία για να καλύψει τις υποχρεώσεις του τα 700 ευρώ.

Η επιστρεπτέα αντικατέστησε τα 534 ευρώ

Αναμφίβολα πρόκειται για μία πρόταση που εφόσον υιοθετηθεί θα δώσει ανάσες στον επαγγελματικό κόσμο και σίγουρα θα τύχει... θερμής υποδοχής: Άλλωστε η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 που ήταν ο πρώτος κύκλος που εγκατέλειψε το μοντέλο του κρατικού δανείου με προνομιακούς όρους των 3 πρώτων κύκλων και έδωσε δώρο τη μισή ενίσχυση… έσπασε τα κοντέρ, καθώς πάνω από 400.000 δικαιούχοι μοιράστηκαν περισσότερα από 2 δισ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό πως ο αρχικός προϋπολογισμός για το πρόγραμμα ήταν 1,2 δισ. ευρώ, ποσό που δεν έφτασε για να καλύψει την ζήτηση.

Η εξέλιξη αυτή βεβαίως δεν ήταν τυχαία, και για ακόμη έναν λόγο: Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 ήρθε να «αντικαταστήσει» την Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού των 534 ευρώ που πήραν το καλοκαίρι Ατομικές Επιχειρήσεις, Ομόρρυθμες & Ετερόρρυθμες Εταιρείες, Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης, αλλά και Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες. Σχήματα που ως επί το πλείστον ήταν «οικογενειακές» επιχειρήσεις που διαχειρίζονταν από μπαρ, καφέ, εστιατόρια και καντίνες έως ανθοπωλεία και περίπτερα.

«Μπλοκάκια» και αγρότες στο «παιχνίδι»

Το «παιχνίδι» μάλιστα στον τελευταίο κύκλο της Επιστρεπτέας «άνοιξε» για τα καλά, αφού δόθηκε η ευκαιρία να πάρουν ενισχύσεις ακόμη και νέες επιχειρήσεις, αλλά και «μπλοκάκια» που δεν είχαν ταμειακές μηχανές και δεν απασχολούσαν υπαλλήλους. Η «βεντάλια» των δικαιούχων διευρύνθηκε όταν προστέθηκαν και οι αγρότες στον «χορό». Στο α’ 15νθημερο του Ιανουαρίου, λοιπόν αναμένεται ο επόμενος γύρος Επιστρεπτέας Προκαταβολής και συγκεκριμένα ο 5ος με εξαιρετικό ενδιαφέρον: Εφόσον υιοθετηθούν οι σχετικές προτάσεις το 70% του ποσού που θα λάβουν οι δικαιούχοι δεν θα επιστρέφεται. Το υπόλοιπο 30%, το οποίο θα συνιστά δάνειο, ξεκινά να αποπληρώνεται από τον Ιανουάριο του 2022 σε 40 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο αναφοράς 0,74%.

Εάν πάλι δεν υιοθετηθεί αυτή η πρόταση, σε κάθε περίπτωση θα παραμείνει το «μοντέλο» της Επιστρεπτέας 4, δηλαδή 50% επιδότηση και 50% δάνειο. Όπως μάλιστα έλεγαν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη ουσιαστικά ο θεσμός της Επιστρεπτέας «μονιμοποιείται» και θα καθιερωθεί με νέους κύκλους που θα ακολουθήσουν τον πέμπτο, εντός του 2021. Όλα αυτά βέβαια σε συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας και τον βαθμό «επαναφοράς» της οικονομικής δραστηριότητας.


Βαγγέλης Δουράκης

Πηγή : enikonomia.gr



Το καθεστώς του δικτάτορα Ερντογάν έκλεισε κανάλι μετά από 26 ημέρες λειτουργίας

 


Ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός στην Τουρκία, ο οποίος έκανε το λάθος να μεταδώσει μεταξύ άλλων και τις απόψεις του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP)  ανέστειλε τη λειτουργία του λιγότερο από έναν μήνα αφότου εξέπεμψε για πρώτη φορά πρόγραμμα, ενισχύοντας τους φόβους για τα ζητήματα ελευθερίας του Τύπου στη χώρα που δεν υπάρχουν.

Το δίκτυο Olay TV, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία και πρώην υπουργού Cavit Caglar, είχε αρχίσει να μεταδίδει πρόγραμμα στις 30 Νοεμβρίου, ωστόσο κατέβασε ρολά την Παρασκευή μετά απο πιέσεις του δικτάτορα Ερντογάν.

Ο Caglar ανέφερε ότι αποσύρεται από την κοινοπραξία που έλεγχε το κανάλι λόγω της υπερβολικής εγγύτητας της γραμμής του με εκείνη της φιλοκουρδικής αντιπολίτευσης, ωστόσο ο επικεφαλής του σταθμού ισχυρίστηκε ότι ο ιδιοκτήτης υπέκυψε σε πιέσεις από πλευράς της κυβέρνησης του δικτάτορα της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.



Ο διευθυντής σύνταξης του σταθμού Suleyman Sarilar τόνισε στον αέρα ότι το δίκτυο είχε ως στόχο να τηρεί ίσες αποστάσεις από όλα τα τμήματα της βαθιά πολωμένης κοινωνίας της Τουρκίας.

"Είδαμε ωστόσο ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να μεταδίδουμε σε αυτό το κλίμα... Ο Cavit (Caglar) είπε ότι βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεσαη από την κυβέρνηση και δεν μπορεί να προχωρήσει", ισχυρίστηκε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Caglar επέμεινε με δήλωσή του ότι ο λόγος ήταν η έλλειψη αντικειμενικότητας και η εγγύτητα με το φιλοκουρδικό κόμμα - το οποίο διατηρεί άτυπους δεσμούς με το παράνομο στην Τουρκία Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK).

"Έχω υπάρξει ενεργός στο κεντροδεξιό φάσμα της τουρκικής πολιτικής και έχω υπηρετήσει τη χώρα μου. Ήμουν έντονα ανήσυχος από όσα μετέδιδε η συντακτική ομάδα του Olay TV", τόνισε ο πρώην - πλέον - ιδιοκτήτης του σταθμού.

Σημείωσε δε ότι πρότεινε στους συνεργάτες του να υπάρξει αλλαγή προς μια πιο "αντικειμενική" γραμμή, ωστόσο οι ιδέες του απορρίφθηκαν.

Στο κανάλι εργάζονταν συνολικά 180 άνθρωποι, δημοσιογράφοι, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό.

Η Τουρκία, στην κατάταξη σχετικά με την ελευθερία του Τύπου των δημοσιογράφων χωρίς σύνορα, βρίσκεται στην 154η θέση μεταξύ 180 χωρών.

Την κυβέρνηση Ερντογάν υπέδειξε ως υπεύθυνη για το κλείσιμο του σταθμού και ο Utku Cakirozer, βουλευτής του μεγαλύτερου αντιπολιτευτικού κόμματος στην Εθνοσυνέλευση, του κεντροαριστερού - κεμαλικού CHP.



Εξαρθρώθηκε κύκλωμα Αλγερινών που νομιμοποιούσε λαθρομετανάστες- καταζητούμενους και δραπέτες

 


Μεγάλη επιτυχία της ομάδας ΔΙΑΣ που εξάρθρωσαν κύκλωμα κακοποιών Αλγερινών που προμήθευαν την Αθήνα με πλαστά έγγραφα, πλαστογραφούσαν κλεμμένα χαρτιά νομιμοποιώντας λαθρομετανάστες, καταζητούμενους και δραπέτες.

Η επιχείρηση έγινε χθες το απόγευμα στην οδό Πιπίνου όπου είχαν την πληροφορία ότι διακινούνται κλεμμένα και πλαστά διαβατήρια. Οι αστυνομικοί, είχαν στήσει καρτέρι και όταν είδαν στις 18:30 δύο Αλγερινούς που οι πληροφορίες τους έλεγαν οτι είναι μέλη του κυκλώματος να αποβιβάζονται από όχημα για να μπούν στην πολυκατοικία τους μπλόκαραν και τους έκαναν έλεγχο.

Σε ειδικές κρύπτες στο αμάξι βρήκαν και κατέσχεσαν πλήθος διαβατηρίων ενώ σε μια βαλίτσα βρέθηκαν και άλλα σύνολο 850 διαβατήρια. 



Εμβολιάστηκε ο Αλέξης Τσίπρας! Δεν ήθελε δήθεν κάμερες αλλά η αίθουσα ήταν γεμάτη φωτογράφους

 



Στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας τον οποίο υποδέχτηκε ο υπουργός Υγείας, κατά την άφιξή του.

Ο Τσίπρας λαικιστής όπως πάντα και για να δείξει ότι δεν είναι σαν τους άλλους εξέφρασε την επιθυμία να μην υπάρχουν κάμερες στην αίθουσα την ώρα του εμβολιασμού του, καθώς όπως σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, και καλά δεν επιθυμούσε να χρησιμοποιηθεί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως αυτό του εμβολιασμού και της δημόσιας υγείας, για επικοινωνιακούς λόγους. 

Φυσικά όπως βλέπετε υπήρχαν όχι ένας αλλά αρκετοί φωτογράφοι κανονικά και έτσι δεν μπόρεσε να καπηλευθεί την περίσταση, ακόμα και τώρα που θα έπρεπε να δείξει σοβαρότητα ώστε να περάσει ένα μήνυμα σε αυτούς που αρνούνται ακόμα το εμβόλιο.

Αυτός είναι ο Τσίπρας δυστυχώς.









Μυστήριο στη λίμνη Κερκίνη: Εκατοντάδες τέλειοι κύκλοι εμφανίσθηκαν στον πυθμένα

 



Ένα μοναδικό θέαμα είχαν την ευκαιρία να εντοπίσουν οι λίγοι τυχεροί, σε συγκεκριμένο σημείο της λίμνης Κερκίνης, συγκεκριμένα κοντά στο Μανδράκι, ενώ για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται το πόσο μεθοδικά και οργανωμένα «εργάζεται» η φύση, η οποία δεν παύει στιγμή να μας εκπλήσσει.

Εκατοντάδες, τέλεια σχηματοποιημένοι κύκλοι, έκαναν την… εμφάνισή τους, στον πυθμένα της λίμνης Κερκίνης, όπως φαίνονται και στη φωτογραφία που ανάρτησε η επιχείρηση «Limneo Hotel Kerkini Lake».

Φυσικά προκάλεσε την περιέργεια και πλήθος ερωτημάτων το φαινόμενο αυτό.

Το Infonews24 επικοινώνησε με τον Γενικό Συντονιστή του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης Θεόδωρο Ναζηρίδη, ο οποίος εξήγησε το φαινόμενο.

Σύμφωνα με τον κ. Ναζηρίδη, απ’ ότι φαίνεται είναι σε περιοχές που έχει υδρόβια βλάστηση και στο κέντρο του κύκλου είναι το σημείο που βρίσκεται η ρίζα των φυτών, που φυσιολογικά είναι λίγο πιο ψηλά, ενώ η περιοχή γύρω από τη ρίζα υποχωρεί λιγάκι κι έτσι με μια ψιλή βροχή σχηματίζονται αυτοί οι κύκλοι στη μεγάλη αυτή επιφάνεια.

«Με εντονότερη βροχή θα εξαφανιστούν οι κύκλοι. Για να το δει κάποιος πρέπει να βρεθεί την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο. Είναι προσωρινό φαινόμενο. Η φύση, βέβαια, δεν σταματά να μας μαγεύει» δήλωσε ο κ. Ναζηρίδης.


Πηγή : infonews24.gr




Κορωνοϊός: Η ψευδής παρενέργεια στην οποία πατάνε οι αρνητές

 



«Τα εμβόλια σώζουν ζωές, είναι πολύ αποτελεσματικά, χωρίς ιδιαίτερες παρενέργειες, αρκεί να γίνονται από τα κατάλληλα άτομα. Προσοχή στις ψευδείς ειδήσεις για να πετύχει ο εμβολιασμός κατά της covid-19», αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας, ομ. καθηγητής Παιδιατρικής, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, τονίζοντας τον κίνδυνο παραπληροφόρησης, και μέσα από την προσωπική εμπειρία του εξηγεί τα οφέλη των εμβολίων.

«Τα εμβόλια σώζουν 5.000.000 ζωές παγκοσμίως κάθε χρόνο. Έτσι, με τους εμβολιασμούς εξαφανίστηκαν πολλά λοιμώδη νοσήματα, όπως πολιομυελίτιδα, διφθερίτιδα, νεογνικός τέτανος κ.λπ. Η πολιομυελίτιδα θέριζε τη 10ετία του 1950 και 1960, και τώρα έχει εξαφανιστεί με εξαίρεση τις χώρες Αφγανιστάν, Πακιστάν και Νιγηρία. Το ίδιο και η διφθερίτιδα και ο τέτανος. Ως ειδικευόμενος παιδίατρος στις αρχές του 1970 είχα βιώσει τη δυσάρεστη εμπειρία να χάσουμε 23 παιδιά από διφθερίτιδα Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο κόσμος δεν θυμάται αυτές τις ασθένειες, δεν τις φοβάται από άγνοια και δεν αξιολογεί σωστά τη χρησιμότητα των εμβολίων και οι νέοι γιατροί δεν έχουν δει ποτέ αυτά τα νοσήματα που προαναφέρθηκαν και έχουν πλέον εξαφανιστεί στη χώρα μας», σημειώνει.

Το νέο εμβόλιο για τον COVID-19 είναι αποτελεσματικό κατά 95%

Ο κ. Κωνσταντόπουλος επισημαίνει ότι το νέο εμβόλιο για τον COVID-19 είναι αποτελεσματικό κατά 95%, που σημαίνει ότι αυτό το 95% δεν θα νοσήσει από τον ιό. «Παρασκευάσθηκε πολύ σύντομα για τρεις λόγους:

α) Η βιοτεχνολογία έχει βελτιωθεί σημαντικά,

β) το γενετικό υλικό του ιού ήταν γνωστό από τον SARS1 (2003) και MERS (2012) και

γ) η χρηματοδότηση ήταν τεράστια από κυβερνήσεις, οργανισμούς και πανεπιστήμια. Συμμετείχαν περισσότερες από 120 πλατφόρμες, ενώ συνήθως για την παρασκευή όλων των προηγούμενων εμβολίων συμμετείχαν 2-6 φαρμακευτικές εταιρείες και διέθεταν αποκλειστικά μόνο δικές τους χρηματοδοτήσεις.

Το νέο εμβόλιο έχει διπλή δράση:

α) Παράγει πολλά αντισώματα και

β) διεγείρει τα ειδικά λεμφοκύτταρα (CD4), που είναι τα κύτταρα “φονιάδες”, που έχουν ρόλο να σκοτώνουν τα μολυσμένα κύτταρα στον οργανισμό μας», υπογραμμίζει.

Έμφαση σε μία ψευδή παρενέργεια

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η χώρα μας είναι μοναδική παγκοσμίως που τα εμβόλια σε ποσοστό περίπου 80% γίνονται από ιδιώτες παιδιάτρους. Τα νοσοκομεία δεν κάνουν εμβόλια. Το υπόλοιπο 20% γίνεται από δημόσιους οργανισμούς όπως κέντρα υγείας, ΙΚΑ, κ.λπ.

Στις άλλες χώρες γίνονται κυρίως από δημόσιους οργανισμούς. «Θα ήθελα να δώσω έμφαση σε μία ψευδή παρενέργεια που έχει παρατηρηθεί στις χώρες αυτές και τρομοκρατούσε για χρόνια και τώρα φοβάμαι ότι μπορεί να εμφανισθεί και στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας μας και θα πρέπει να είμαστε ενήμεροι. Πιο συγκεκριμένα, πριν 10 χρόνια, όταν έγινε ομαδικός εμβολιασμός για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας (ΗPV) στην Αυστραλία και τον Καναδά, κατά τη διάρκεια του οποίου παρατηρήθηκαν σε κάποιες έφηβες κοπέλες “συγκοπικά επεισόδια” που συνίσταντο σε εφίδρωση, ωχρότητα και λιποθυμία, με αποτέλεσμα οι κοπέλες αυτές να μεταφερθούν σε νοσοκομεία. Οι αντι-εμβολιαστές βρήκαν ευκαιρία να κατηγορήσουν το εμβόλιο ότι προκαλεί σπασμούς, επιληψία και καρδιακά προβλήματα.

Όλα αυτά ήταν ψεύδη, διότι πρόκειται για μία απλή λιποθυμική κρίση, που οφείλεται συνήθως σε φόβο για το “τσίμπημα” και καμία σχέση δεν είχε με το εμβόλιο. Όταν λιποθυμούσε μία κοπέλα επηρεάζονταν οι υπόλοιπες και μερικές ακόμη λιποθυμούσαν. Παρά ταύτα χρειάστηκαν 2-3 χρόνια για να πεισθεί ο κόσμος για την ασφάλεια του εμβολίου. Προσοχή, λοιπόν, σε τυχόν λιποθυμικά επεισόδια που μπορεί να παρατηρηθούν κατά τον πρωτόγνωρο τρόπο εμβολιασμού στα εμβολιαστικά κέντρα στη χώρα μας, για να μην αποτελέσουν αιτία διακοπής των εμβολιασμών», εξηγεί.

Όπως τονίζει ο κ. Κωνσταντόπουλος, οι πραγματικές παρενέργειες του εμβολίου είναι ασήμαντες και συνίστανται σε τοπικό πόνο, ερυθρότητα, κακουχία, πονοκέφαλο και αλλεργική αντίδραση που διαρκούν από μία έως τρεις ημέρες, όπως συμβαίνει και με όλα τα εμβόλια ρουτίνας.

Η αλλεργία, όπως προκύπτει από τα εκατομμύρια εμβόλια που έχουν γίνει παγκοσμίως σε 20 μέρες εμβολιασμών, και ανέρχεται σε 1 στους 400.000 έως 500.000 εμβολιασμούς, εμφανίζεται σε διάστημα 15-30 λεπτών μετά την ένεση και αντιμετωπίζεται από τον γιατρό. Αυτός είναι ο λόγος που συνίσταται τα εμβόλια να μη γίνονται στα φαρμακεία. Οι παιδίατροι έχουν πιο έντονη εμπειρία από την αλλεργία στο παλαιότερο εμβόλιο της ιλαράς, γι’ αυτό κρατούσαν τα παιδιά για 20-30 λεπτά στο ιατρείο μετά τον εμβολιασμό για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα περιστατικά αλλεργίας.

Τέλος, ο καθηγητής προτείνει ενημέρωση των επαγγελματικών υγείας και των πολιτών για το εμβόλιο και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «ο κορονοϊός, λόγω της μεγάλης θνητότητας της νόσου, θα συμβάλει στον περιορισμό του αντιεμβολιαστικού κινήματος».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Ιερέας διακόπτει τη λειτουργία και «πετάει έξω» πιστούς που δεν φορούσαν μάσκα!

 



Ο Ιερέας του Ι.Ν. Αγιου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας διακόπτει την θεία λειτουργία και και απευθυνόμενος σε όσους δεν φορούσαν μάσκα τους ζήτησε να βγουν από την εκκλησία.

«Δεν θα ανοίξουμε διάλογο. Όσοι δεν φοράτε μάσκα θα βγείτε έξω. Σεβόμενοι και τους συνανθρώπους σας και τη νομοθεσία», είπε. Όταν τον ρώτησαν γιατί ο ίδιος δεν φοράει μάσκα είπε ότι δεν γίνεται να φοράει για να ψάλλει και πως έτσι προβλέπει η νομοθεσία. Και ενώ κάποιοι πιστοί επέμεναν είπε: «Αντιρρησίες θα γίνετε σπίτια σας όχι εδώ» είπε ο ιερέας.


Πηγή: flamis.gr



Ο Θαλασσινός έπαθε Πετράκο και γελάει ο κόσμος μαζί του

 


Όπως ο κάθε βιολόγος,επιδημιολόγος, λοιμωξιολόγος κλπ δεν μιλάει για τραγούδια έτσι κι ο Παντελής Θαλασσινός δεν θα έπρεπε να μιλάει για εμβόλια και πανδημία.

Μία απίστευτη ανάρτηση έκανε στον λογαριασμό του στο Facebook, ο Παντελής Θαλασσινός, σχετικά με τα εμβόλια για τον κορωνοϊό και ξεφτιλίστηκε συμμετέχοντας στις θεωρίες συνωμοσίας.

«Εγώ που δεν πιστεύω τίποτα, που είμαι καχύποπτος, που δεν τους εμπιστεύομαι και τους θεωρώ θρασείς και δειλούς, γιατί πιστεύω ότι η ένεση που έκαναν οι ίδιοι είναι φυσιολογικός ορός; Θα μπορούσε ή μπα;» έγραψε ο τραγουδιστής και γελάει ο κόσμος μαζί του.



Όπως ήταν φυσικό και τι δεν άκουσε στα socila media από ανθρώπους που τον γλέντησαν κανονικότατα.



Παγώνη στον ΣΚΑΪ: Με τα σημερινά δεδομένα μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου

 



Με τα σημερινά δεδομένα μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου και να υπάρχει μείωση μέτρων επισήμανε στον ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά. «Καλό είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες τώρα» δήλωσε, διευκρινίζοντας ότι εκφράζει προσωπική άποψη. 

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, γιατί θα δείξει το δεκαήμερο αν οι δείκτες, που είναι μειωμένοι, θα δώσουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν σχολεία κλπ. «Αν πάμε καλά και οι δείκτες είναι καλοί μέχρι και τις 5 του μηνός δεν υπάρχει πρόβλημα να μην ανοίξουν τα σχολεία, αλλά αν ξεκινήσουμε πάρτι τα κρούσματα θα αυξηθούν» προειδοποίησε. 

«Δεν υπάρχει πρόβλημα στο εμβόλιο από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού» διαβεβαίωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. «Οι ιοί κάνουν μεταλλάξεις το ξέρουμε εδώ και παρά πολλά χρόνια, αλλά στο συγκεκριμένο εμβόλιο για την COVID-19 με τα δεδομένα που έχουμε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μας καλύπτει στο 95%» εξήγησε.

«Οι γιατροί και οι νοσηλευτές βεβαίως θα κάνουν το εμβόλιο είναι συνειδητοποιημένοι, μπορεί να υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσοστό που δεν θα το κάνουν, αλλά για λόγους υγείας εάν έχουν σοβαρές αλλεργίες» εξήγησε η γιατρός. 

«Θα πρέπει να εμβολιαστεί 60% για να υπάρξει μια σχετική ανόσια, μέχρι τα μέσα – τέλη Ιουνίου, για να υπάρχει ασφάλεια. Είναι δύο οι δόσεις, οι ίδιοι άνθρωποι σε 21 μέρες πρέπει να κάνουν και τη δεύτερη δόση». 

Όπως επισήμανε «είναι ειδικές οι συνθήκες κατάψυξης του εμβολίου, και οι διαδικασίες συγκεκριμένες, ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος θα πρέπει να είναι εκεί και να κάνει το εμβόλιο, εάν έχει σοβαρό λόγο θα πρέπει να ειδοποιήσει άμεσα για να υπάρχει αντικατάσταση από τον επόμενο». 

Μετά τον Ιούνιο θα έχουμε ένα πολύ καλύτερο καλοκαίρι διαβεβαίωσε η κ. Παγώνη. 

 

Πηγή: skai.gr





Νοσηλεύτρια απαντά στους συνωμοσιολόγους που μιλάνε για εμβόλιο φυσιολογικού ορού χωρίς να ντρέπονται

 


Ανεύθυνοι, χωρίς ίχνος ντροπής, ήθελαν να αμαυρώσουν μια σημαντική ημέρα για την ανθρωπότητα και την Ελλάδα, στήνοντας πάλι θεωρίες συνωμοσίας που βγάζει το άρρωστο διαταραγμένο μυαλό τους.

Την δική της απάντηση στους συνωμοσιολόγους και όσους διαδίδουν πως όσοι εμβολιάστηκαν χθες, δεν έκαναν πραγματικό εμβόλιο δίνει η δίνει η νοσηλεύτρια Ελένη Πέτρακα, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ) και μέλος του Ινστιτούτου Υγείας (ΙΝΕΠΥ).

Ολόκληρη η ανάρτηση της κυρίας Πέτρακα:

Διαβάζω και δε ξέρω πραγματικά από που να το ξεκινήσω....

«Έκανε ο πρωθυπουργός αντί για εμβόλιο φυσιολογικό ορό» λένε αυτοί ορμώμενοι από τη φωτογραφία που η Νοσηλεύτρια κάνει αναρρόφηση από μια αμπούλα φυσιολογικού όρου με σύριγγα.

True story: Πολλά φάρμακα για να διαλυθούν και να αναμειχθούν πρέπει να προστεθεί στο φιαλίδιο διαλύτης ή αλλιώς φυσιολογικός όρος.

Η τελική αναρρόφηση των ml είναι το αραιωμένο φάρμακο που θα γίνει υποδόρια ή ενδομυϊκά στους εμβολιαζοντες ανάλογα με τις οδηγίες των φαρμάκων.

Στο βίντεο υπάρχει περιγραφή της δοσολογίας και πληροφόρηση πόσες δόσεις βγάζει το φιαλίδιο για πόσους ανθρώπους δλδ.

Ο Πρωθυπουργός έκανε το εμβόλιο. Η δημοκρατία μας όμως επιτρέπει σε όλους ελεύθερη βούληση.

Άς ενημερωθούμε σωστά από τον οικογενειακό γιατρό μας. Τελικά πολλές φορές και η εικόνα για άλλους είναι 1000 λέξεις και για άλλους μια οφθαλμαπάτη. Στην προκειμένη περίπτωση όσοι δεν γνωρίζετε τη μεθοδολογία της διάλυσης και της χορήγησης φαρμάκων είναι απολύτως λογικό να εχετε μαύρα μεσάνυχτα.

Διαβάζω και δε ξέρω πραγματικά από που να το ξεκινήσω....
"Έκανε ο πρωθυπουργός αντί για εμβόλιο φυσιολογικό ορο " λένε αυτοί ορμώμενοι από τη φωτογραφία που η Νοσηλεύτρια κάνει αναρρόφηση από μια αμπούλα φυσιολογικού όρου με σύριγγα.
True story: Πολλά φάρμακα για να διαλυθούν και να αναμειχθούν πρέπει να προστεθεί στο φιαλίδιο διαλύτης ή αλλιώς φυσιολογικός όρος.
Η τελική αναρρόφηση των ml είναι το αραιωμένο φάρμακο που θα γίνει υποδόρια ή ενδομυϊκά στους εμβολιαζοντες α...

Δείτε περισσότερα
-6:32
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, κείμενο που λέει "ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ATTIKON ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΤΑΙ ΟΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ RISAOI ICIAL ertsocial urtsocial ertsocialnetworks ERTELIX"
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο που λέει "pയക e mar ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ATTIKON ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ o 14:25 ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΤΑΙ o ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ LRISAOI ICIAL ertsocial urtsocial ertsocialnetworks"