Σάββατο 15 Απριλίου 2023

Πρόστιμο 40.500 ευρώ στην γυναίκα ΚΤΗΝΟΣ που πάτησε το σκυλάκι


 

Η 63χρονη αλλοδαπή, η οποία νόμιζε ότι ζει στην χώρα της, πάτησε εν ψυχρώ τον σκύλο με το αυτοκίνητό της, στο Ηράκλειο, και συνελήφθη ενώ της επιβλήθηκε και πρόστιμο 40.500 ευρώ.

Πρόστιμο επιβλήθηκε και στην ιδιοκτήτρια του σκύλου για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Συνελήφθη 63χρονη αλλοδαπή για εκούσιο τραυματισμό και πρόκληση σωματικών βλαβών σε ζώο συντροφιάς, πράξη που έλαβε χώρα απογευματινές ώρες της 13.04.2023 στο Ηράκλειο και της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 40.500 ευρώ για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Επίσης διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ επιβλήθηκε στην ιδιοκτήτρια του ζώου για παράβαση της ανωτέρω Νομοθεσίας.

Η προανάκριση διενεργείται από το Α΄Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου και η συλληφθείσα με τη σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».

Ο σκύλος μιας γυναίκας ήταν σε στενό που βρίσκεται έξω από το σπίτι της και η οδηγός ΚΤΗΝΟΣ ενός αυτοκινήτου που κινούνταν εκείνη την ώρα στο συγκεκριμένο στενό, όπως φαίνεται στο βίντεο, είχε σε πλήρη ορατότητα το σκυλί που βρισκόταν στη μέση του δρόμου.

Ωστόσο αντί να περιμένει να περάσει, πήρε φόρα και εν ψυχρώ κινήθηκε κατά πάνω του πατώντας το. Μάλιστα, η οδηγός δεν σταμάτησε καθόλου και τράπηκε αμέσως σε φυγή.

O σκύλος μετά την απίστευτη πράξη βιαιότητας, φέρει τραύματα σε όλο του το σώμα, στο πίσω του πόδι έχει βαθύ τραύμα, ενώ διαπιστώθηκε και εσωτερική αιμορραγία.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ιδιοκτήτριά του, επειδή ο σκύλος είναι στην ηλικία των 12 ετών, είναι κρίσιμα τα πρώτα 24ωρα για την υγεία του ενώ σύμφωνα με πηγές από το γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, που ασχολήθηκε προσωπικά με την υπόθεση, η οδηγός θα περάσει κανονικά τη διαδικασία του αυτοφώρου.






Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε πάνω από 50 μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών

 



Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που ως Κυβέρνηση  επέβαλε 29 επιπλέον φόρους, η Νέα Δημοκρατία εξήγγειλε προεκλογικά και έχει προχωρήσει ως Κυβέρνηση σε δραστικές μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Συνολικά έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 50 μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αφαιρώντας μόνιμα από τις πλάτες των πολιτών βάρη που ξεπερνούν τα 7 δισ. Μεταξύ άλλων:

  • Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 35%, ενώ η προεκλογική δέσμευση ήταν για μεσο-σταθμική μείωση 30%.
  • Μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα από 22% στο 9%.
  • Μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή από 29% στο 22%.
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, καθώς από την 1η Ιανουαρίου επεκτείνεται και  στους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.
  • Μείωση του συντελεστή παρακράτησης φόρου για τα μερίσματα από 10% στο 5%.
  • Μείωση της προκαταβολής φόρου για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα από το 100% στο 55% και για τα νομικά πρόσωπα από το 100% στο 80%.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες.
  • Χαμηλός φορολογικός συντελεστής για όλα τα αγροτικά σχήματα (10%).
  • Μείωση των συντελεστών Φ.Π.Α. σε υπηρεσίες μεταφοράς προσώπων, διάθεσης μη αλκοολούχων ποτών και ροφημάτων, στα εισιτήρια κινηματογράφων, στα γυμναστήρια κλπ. μέχρι τέλος του 2023.
  • Παράταση μέχρι το τέλος 2023 της ισχύος του υπερμειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. 6% σε σειρά αγαθών που αφορούν τη δημόσια υγεία.
  • Μόνιμη μείωση του Φ.Π.Α. στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές από το 13% στο 6%.
  • Μείωση, κατά 50%, του φορολογικού συντελεστή για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, για τα 3 πρώτα έτη λειτουργίας τους.
  • Αναστολή του Φ.Π.Α. στις νέες οικοδομές.
  • Παράταση της απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α. και για τους αλιείς της παράκτιας αλιείας.


Κυβερνητικές πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία

 



Η Κυβέρνηση, από τη συγκρότησή της, αναπτύσσει νέες ιδέες και εφαρμόζει νέες δράσεις για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία.

  • Θεσπίστηκε και μπαίνει σε εφαρμογή ο Προσωπικός Βοηθός για την ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία, θεσμός για τον οποίο έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.
  • Δημιουργήθηκαν Ψηφιακά Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας -Ψηφιακά ΚΕΠΑ και ψηφιακή πλατφόρμα «Εθνική Πύλη Αναπηρίας» που υλοποιούν το σύνολο της διαδικασίας πιστοποίησης αναπηρίας και βάζουν τέλος στην ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων με αναπηρία.
  • Γενικεύεται η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Αναπηρίας, που ξεκίνησε να λειτουργεί από την 1η Νοεμβρίου.
  • Εντάχθηκε  σε όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς η πρώιμη ανίχνευση αναπηριών και διαταραχών.
  • Υλοποιείται το πιλοτικό πρόγραμμα Υποστηριζόμενης Απασχόλησης για άτομα στο φάσμα του αυτισμού.
  • Ενισχύονται οι πολιτικές αποϊδρυματοποίησης, με βάση τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές.
  • Διευρύνονται οι πολιτικές της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης με στόχο την ένταξη όσων αναπήρων το επιθυμούν στην αγορά εργασίας.
  • Επεκτάθηκε  σε Κ.Ε.Π., υπηρεσίες αλλά και νοσοκομεία η καινοτόμα υπηρεσία «Relay», που δίνει τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας με ακουστική αναπηρία να πραγματοποιούν τηλε-βιντεοκλήσεις και να εξυπηρετούνται σε υπηρεσίες που μέχρι πρότινος δεν είχαν πρόσβαση, μέσω εξ αποστάσεως διερμηνείας.
  • Μπήκε σε λειτουργία το πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης ατόμων με αισθητηριακές αναπηρίες και ηλικιωμένους, που δίνει την ευκαιρία σε 2.400 τυφλούς ή κωφούς συμπολίτες μας και σε 3.000 ηλικιωμένους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του διαδικτύου.


Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του νόμου «Δουλειές Ξανά»

 



Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του νόμου «Δουλειές Ξανά» που αφορούν στην εκκαθάριση των μητρώων από τους καταχραστές δικαιωμάτων και μέτρων στήριξης για τους πραγματικά άνεργους. Για τον σκοπό αυτό η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και πέτυχε να κηρυχθεί παράνομη η απεργία, που είχε αποφασίσει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων της ΔΥΠΑ  (από τις 12 Απριλίου) με στόχο -όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της- «να εμποδίσει με κάθε τρόπο την επιβολή ποινών στους ανέργους».

Όπως επισημαίνει ο Υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης, οι συνδικαλιστές της ΔΥΠΑ που  επιδιώκουν τη μη εφαρμογή του νόμου, εγείρουν με τη στάση τους σειρά ερωτημάτων:

  • Ποιες ήταν οι ρυθμίσεις που τους ενόχλησαν τόσο πολύ; Τα εισοδηματικά κριτήρια που καθιερώθηκαν από την 1η Ιανουαρίου για τις παροχές της ΔΥΠΑ. Η διαγραφή από τα Μητρώα όταν ένας άνεργος αρνείται συνέχεια δουλειές. Η επιβολή προστίμου σε δήθεν ανέργους που εργάζονται κανονικά και κοροϊδεύουν τη ΔΥΠΑ.
  • Θεωρούν λογικό και δίκαιο να υπάρχουν εγγεγραμμένοι στα Μητρώα της ΔΥΠΑ οι οποίοι λαμβάνουν ωφελήματα (ειδική μοριοδότηση στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, Κοινωνικός Τουρισμός, εκπτωτική πολιτική για τις συγκοινωνίες, τα θέατρα κτλ) και ταυτόχρονα έχουν εισοδήματα 40-50.000 ευρώ; (13.000 είχαν δηλώσει μόνοι τους εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ).
  • Θεωρούν λογικό και δίκαιο κάποιοι να εργάζονται κανονικά και να δηλώνουν άνεργοι στη ΔΥΠΑ;
  • Θεωρούν λογικό και δίκαιο να μην εφαρμόζεται, όπως εφαρμόζεται σήμερα με τον νόμο «Δουλειές Ξανά», το σύστημα των 3 προσφορών και των 3 αρνήσεων, με βάση το οποίο ένας άνεργος διαγράφεται από τα Μητρώα της ΔΥΠΑ, όταν η ΔΥΠΑ του προσφέρει 3 κατάλληλες για αυτόν δουλειές και τις απορρίψει; Και μάλιστα δουλειές αντίστοιχες με τις σπουδές του και κοντά στο σπίτι του;

Όπως ξεκαθάρισε ο Κ. Χατζηδάκης, «εάν, παρά την απόφαση του Δικαστηρίου, υπάρξουν υπάλληλοι που αρνηθούν την εφαρμογή του νόμου για την εκκαθάριση των μητρώων από τους κατά φαντασία ανέργους, θα υπάρξουν παραπομπές στα πειθαρχικά».




Στην πλατφόρμα e-katanalotis.gov.gr τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, καθώς και τα επιτόκια των τραπεζών

 



Στην πλατφόρμα e-katanalotis.gov.gr θα αναρτώνται πλέον -ύστερα από απόφαση των συναρμόδιων υπουργών- τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου όλων των παρόχων, καθώς και τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων για καταναλωτές και επιχειρήσεις, έτσι ώστε ο καταναλωτής να έχει άμεση γνώση.

  • Η ανάρτηση των τιμολογίων θα γίνει  για τη μεν ηλεκτρική ενέργεια στις 20 Απριλίου (τιμολόγια Μαΐου) -και στο εξής στις 20 κάθε μήνα. Για το φυσικό αέριο θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες και θα επικαιροποιούνται κάθε φορά που κάθε πάροχος μεταβάλλει τα τιμολόγιά του. Ταυτόχρονα, θα δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες της πλατφόρμας να συγκρίνουν τις τιμές με βάση την κατανάλωσή τους.
  • Όσον αφορά στα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων των τραπεζών, θα αναρτηθούν επίσης τις επόμενες ημέρες και θα επικαιροποιούνται κάθε φορά που κάθε τράπεζα μεταβάλλει τα επιτόκια ή προβαίνει σε ρυθμίσεις όπως αυτή που ανακοινώθηκε πρόσφατα για την προστασία φυσικών προσώπων με ενήμερα στεγαστικά δάνεια. 
  • Σημειώνεται ότι  μέσω της πλατφόρμας ο καταναλωτής μπορεί, είτε επώνυμα είτε ανώνυμα, να κάνει καταγγελία στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή καθώς και να διαμορφώσει το δικό του «καλάθι» με προϊόντα παρακολουθώντας καθημερινά την πορεία των τιμών τους. Την πλατφόρμα επισκέπτονται 500.000 μοναδικοί επισκέπτες την εβδομάδα.


Έχω την υποχρέωση έναντι των πολιτών να προστατεύσω την επικράτειά μας

 



Από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στους δημοσιογράφους Paul Ronzheimer και Λιάνα Σπυροπούλου που προβλήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Bild»:

  • Χάρη στο τείχος και στη συνολική μεταναστευτική μας πολιτική λιγότεροι παράτυποι μετανάστες έρχονται στην Ελλάδα, δηλαδή στην Ευρώπη. Αν κοιτάξετε τους απόλυτους αριθμούς, υπάρχουν αποδείξεις γι’ αυτό που λέω. Το 2015, το 75% παράνομων εισόδων μεταναστών στην Ευρώπη έγιναν μέσω της Ελλάδας. Τώρα είναι λιγότερο από 10%.
  • Πιστεύω ότι υπάρχει μια γενική σύγχυση σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως προς το τι ακριβώς μπορεί να χρηματοδοτηθεί με ευρωπαϊκά κονδύλια. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή, μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε τεχνολογικά εργαλεία που πλαισιώνουν το τείχος, δεν μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε το ίδιο το τείχος. Ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ή δεν θα κάνει η Ευρώπη, έχω πει δημοσίως ότι θα χτίσουμε τον δικό μας φράχτη, ακόμη και αν πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τον Έλληνα φορολογούμενο.
  • Σε τελική ανάλυση, χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα για τη μετανάστευση και χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα για τη στήριξη των κρατών πρώτης γραμμής. Επομένως, είναι πολύ άδικο, από τη μία πλευρά, να ζητάμε από την Ελλάδα να αναλάβει το δύσκολο έργο της προστασίας των εξωτερικών συνόρων και στη συνέχεια να κατηγορούμε την Ελλάδα όταν κάνει τη δουλειά για λογαριασμό άλλων.
  • Επαναλαμβάνω όμως: ένα εμπόδιο, ένας φράχτης, ένα τείχος δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα από μόνο του. Χρειαζόμαστε μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτικήη οποία θα περιλαμβάνει το πώς διαχειριζόμαστε τις δευτερογενείς ροές, έναν δίκαιο επιμερισμό των βαρών όσον αφορά εκείνους που έχουμε δεχτεί ως πρόσφυγες, τι κάνουμε με τις επιστροφές Αυτό είναι απολύτως κρίσιμο. Όσοι δεν δικαιούνται καθεστώς πρόσφυγα πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.
  • Τι κάνουμε για τη νόμιμη μετανάστευση και πώς ανοίγουμε νόμιμες οδούς μετανάστευσης; Κάποτε, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, χρησιμοποίησα μια φράση ενός συναδέλφου σας, ενός Αμερικανού δημοσιογράφου, του Thomas Friedman, αρθρογράφου των «New York Times», που είχε πει: αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα μεγάλο τείχος με μια μεγάλη πόρτα. Το μεγάλο τείχος είναι για να διασφαλιστεί η προστασία των συνόρων και η μεγάλη πόρτα είναι μια γενναιόδωρη πολιτική για την υποδοχή προσφύγων αλλά και τη νόμιμη είσοδο οικονομικών μεταναστών -διότι χρειαζόμαστε ανθρώπινο δυναμικό για να στηρίξουμε την οικονομική μας ανάπτυξη- στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια.
  • Αλλά, θα το ξαναπώ, εν τέλει έχω την υποχρέωση έναντι των πολιτών να προστατεύσω την επικράτειά μας και να διασφαλίσω ότι δεν θα υπάρξει ποτέ επιστροφή σε μία κατάσταση όπου ο καθένας θα μπορούσε να εισέλθει χωρίς ίχνος σεβασμού στους κανόνες της χώρας μου. Αυτό είναι που λέω. Θα πιέσω την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, θα κατασκευάσουμε τον φράχτη με εθνικούς πόρους. Είναι ακριβό, αλλά είναι απολύτως εφικτό για μια χώρα όπως η Ελλάδα.