Σάββατο 15 Απριλίου 2023

Στην πλατφόρμα e-katanalotis.gov.gr τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, καθώς και τα επιτόκια των τραπεζών

 



Στην πλατφόρμα e-katanalotis.gov.gr θα αναρτώνται πλέον -ύστερα από απόφαση των συναρμόδιων υπουργών- τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου όλων των παρόχων, καθώς και τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων για καταναλωτές και επιχειρήσεις, έτσι ώστε ο καταναλωτής να έχει άμεση γνώση.

  • Η ανάρτηση των τιμολογίων θα γίνει  για τη μεν ηλεκτρική ενέργεια στις 20 Απριλίου (τιμολόγια Μαΐου) -και στο εξής στις 20 κάθε μήνα. Για το φυσικό αέριο θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες και θα επικαιροποιούνται κάθε φορά που κάθε πάροχος μεταβάλλει τα τιμολόγιά του. Ταυτόχρονα, θα δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες της πλατφόρμας να συγκρίνουν τις τιμές με βάση την κατανάλωσή τους.
  • Όσον αφορά στα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων των τραπεζών, θα αναρτηθούν επίσης τις επόμενες ημέρες και θα επικαιροποιούνται κάθε φορά που κάθε τράπεζα μεταβάλλει τα επιτόκια ή προβαίνει σε ρυθμίσεις όπως αυτή που ανακοινώθηκε πρόσφατα για την προστασία φυσικών προσώπων με ενήμερα στεγαστικά δάνεια. 
  • Σημειώνεται ότι  μέσω της πλατφόρμας ο καταναλωτής μπορεί, είτε επώνυμα είτε ανώνυμα, να κάνει καταγγελία στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή καθώς και να διαμορφώσει το δικό του «καλάθι» με προϊόντα παρακολουθώντας καθημερινά την πορεία των τιμών τους. Την πλατφόρμα επισκέπτονται 500.000 μοναδικοί επισκέπτες την εβδομάδα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου