Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Μητσοτάκης: Μπορούμε να πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα εντός 2023 -Fake news ότι ιδιωτικοποιείται το νερό

 


Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Αλεξάνδρα Βουδούρη (Καθημερινή): Καλησπέρα κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πολύ. Έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό η συζήτηση για την αλλαγή του πλαισίου της νέας οικονομικής διακυβέρνησης, μετά από μία μακρά περίοδο δημοσιονομικής χαλαρότητας, λόγω της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία. Είπατε, χθες, ότι η Ελλάδα προσέρχεται σε αυτή τη συζήτηση με μια πιο ενισχυμένη θέση από ό,τι το 2019. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό ως προς την ουσία της συζήτησης;


Και δεύτερον, αν μου επιτρέπετε, ποια είναι η θέση της Ελλάδας και ως προς τη σχετική πρόταση της Κομισιόν και το πιο βασικό πόσοι την ασπάζονται τη θέση μας; Ευχαριστώ πολύ.


Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα υποστηρίζει επί της αρχής την πρόταση της Κομισιόν για το νέο πλαίσιο των δημοσιονομικών κανόνων. Η πρόταση της Κομισιόν αναγνωρίζει ότι πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία ως κράτη-μέλη, να διαπραγματευόμαστε μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μία λογική αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους χωρίς να είμαστε περιορισμένοι από ασφυκτικά σκληρούς αριθμητικούς κανόνες.


Την πρόταση αυτή φαίνεται να την ασπάζονται τα περισσότερα κράτη-μέλη, όμως είχα την ευκαιρία να τονίσω και στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι απαιτείται πολύ πιο γρήγορη πρόοδος. Οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες πρέπει να συμφωνηθούν πριν το τέλος του έτους.


Αυτό το οποίο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτό από την Ελλάδα, αλλά πιστεύω και από πολλά άλλα κράτη-μέλη, είναι να επιστρέψουμε στους προηγούμενους δημοσιονομικούς κανόνες, πράγμα το οποίο θα συμβεί αυτόματα εάν δεν συμφωνήσουμε ένα καινούριο πλαίσιο.


Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνδυάζει τη δημοσιονομική υπευθυνότητα με γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης και με μία γρήγορη αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους. Αυτό, λοιπόν, το οποίο έχουμε πετύχει αυτά τα τέσσερα χρόνια θέλουμε να εξακολουθούμε να μπορούμε να το κατοχυρώνουμε, έτσι ώστε να μπορούμε μόνοι μας να χαράσσουμε μία πολιτική αποκλιμάκωσης του χρέους που δεν θα υπονομεύει τους βασικούς αναπτυξιακούς μας στόχους.


Δημήτρης Γκάτσιος (ΕΡΤ): Κύριε Πρόεδρε, καλησπέρα κι από μένα. Στη διάρκεια των χθεσινών σας δηλώσεων φέρατε στην πρώτη γραμμή τα θετικά αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας αλλά και τον στόχο της επενδυτικής βαθμίδας που θα αποτελέσει τη «γέφυρα» για τη μείωση του κόστους δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Θα ήθελα να σας ρωτήσω πόσο κοντά είμαστε σε αυτό το στόχο, εάν αυτό μπορεί να γίνει μέσα στο 2023 και κατά πόσο οι αγορές βρίσκονται σε μία στάση αναμονής λόγω και των επικείμενων εκλογών στη χώρα μας. Ευχαριστώ.


Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον αύξησης των επιτοκίων. Όπως γνωρίζετε τα επιτόκια στην Ελλάδα δεν καθορίζονται από την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία συνυπολογίζει πολλές παραμέτρους. Η κυριότερη, όμως, είναι η προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να συγκρατήσει τον πληθωρισμό.


Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, εφόσον μπορέσει να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, θα μπορέσει με αυτόν τον τρόπο να αποκλιμακώσει το κόστος δανεισμού. Με άλλα λόγια, να μπορεί η Ελληνική Δημοκρατία να δανείζεται φθηνότερα, οι τράπεζες να δανείζονται φθηνότερα και τελικά και οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να μπορούν να δανείζονται φθηνότερα.


Θεωρώ ότι μπορούμε να πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023. Να το αναδιατυπώσω: είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023 εφόσον από τις εκλογές ο ελληνικός λαός μας εμπιστευθεί και προκύψει μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση.


Σοφία Φασουλάκη (OPEN): Καλησπέρα, κύριε Πρόεδρε, και από εμένα. Ήθελα να κάνω μια διπλή ερώτηση. Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας πέφτουν, το βλέπουμε και στη χώρα μας. Κανείς όμως δεν ξέρει αν θα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα που βλέπουμε σήμερα.


Ήθελα να ρωτήσω -εάν θα είστε ξανά κυβέρνηση- αν θα συνεχίσετε να στηρίζετε τα ελληνικά νοικοκυριά, όπως έγινε όλη αυτή την περίοδο. Και δεύτερον, πώς ακούστηκε στους Ευρωπαίους ηγέτες η πρότασή σας για τη μεταφορά ενέργειας μέσω άλλων δικτύων. Μια πρόταση που έκανε σήμερα η Ελλάδα και αν μπορείτε να μας την αναπτύξετε λίγο περισσότερο. Ευχαριστώ.


Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχουμε στηρίξει έμπρακτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις απορροφώντας ένα σημαντικό μέρος των αυξήσεων των λογαριασμών της ηλεκτρικής ενέργειας. Θα θυμάστε, φαντάζομαι, ότι πριν από ένα χρόνο ήταν το κύριο αντικείμενο συζήτησης, όχι μόνο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αλλά και στην ελληνική κοινωνία.


Αποδείξαμε, λοιπόν, ότι μπορούμε να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να συγκρατήσουμε τις αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Και ήμασταν από τους πρώτους που μπορέσαμε να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο «ανακύκλωσης» των υπερκερδών των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας και διοχέτευσης αυτών των ποσών για να στηρίξουμε την κοινωνία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.


Προφανώς, καθώς τώρα μειώνονται οι τιμές, υπάρχει ανάγκη για χαμηλότερη επιδότηση. Όμως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος τι θα συμβεί με τις τιμές του ρεύματος τον επόμενο χειμώνα. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να δράσουμε από τώρα, να φροντίσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο να γεμίσουμε τις αποθήκες φυσικού αερίου, αλλά και να προχωρήσουμε πολύ πιο γρήγορα στον ανασχεδιασμό της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, έτσι ώστε η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας να μην καθορίζεται μόνο από την υψηλότερη οριακή τιμή του συστήματος, που εν προκειμένω το τελευταίο διάστημα δεν ήταν άλλη από την τιμή του φυσικού αερίου.


Η Ελλάδα θα εξακολουθεί να είναι πρωταγωνίστρια σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε αυτές τις συζητήσεις. Θέλω να σας θυμίσω ότι ίσως δεν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι υπήρξε μια πολύ γρήγορη αποκλιμάκωση των τιμών του φυσικού αερίου από τότε που επιβλήθηκε, επιτέλους, το πλαφόν στο φυσικό αέριο.


Από εκεί και πέρα θέλουμε περισσότερα δίκτυα και διασυνδέσεις μεταξύ Ελλάδος και Βορρά, για να μπορούμε να εξάγουμε την ενέργεια την οποία παράγουμε εμείς, αιολική ή ηλιακή, στην κεντρική Ευρώπη, ή ενδεχομένως την ενέργεια την οποία μπορούμε να μεταφέρουμε και από την βόρεια Αφρική. Πιστεύω ότι έχει καταστεί πια κοινός τόπος ότι πρέπει να διασυνδέσουμε τα δίκτυα της ηλεκτρικής ενέργειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο με μεγαλύτερη ταχύτητα.


Ναντίν Χαρδαλιά (ΣΚΑΪ): Καλησπέρα, κύριε Πρόεδρε, και από μένα. Ήθελα να μας εξειδικεύσετε αν είναι δυνατόν το περιεχόμενο της συζήτησής σας με την Ιταλίδα Πρωθυπουργό ως προς την οικονομία και τους κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης, καθώς και να μας πείτε αν είχατε την ευκαιρία σε αυτό το τετ α τετ να κάνετε μία έστω πρώτη συζήτηση μαζί της σχετικά με αυτό που είχατε ανακοινώσει για μία επαναξιολόγηση της σύμβασης με την Hellenic Train για την επένδυση σε καλύτερα τρένα στην Ελλάδα ή αν ορίσατε κάποιο ραντεβού για να το συζητήσετε εν τέλει.


Κυριάκος Μητσοτάκης: Κάλεσα την Ιταλίδα Πρωθυπουργό, την κα. Giorgia Meloni, να επισκεφθεί την Αθήνα πριν από τις εκλογές, για να συζητήσουμε όλη την ατζέντα των διμερών μας θεμάτων. Απεδέχθη με χαρά.


Στα πλαίσια αυτής της συζήτησης θα μπορέσουμε να εξειδικεύσουμε τις προτάσεις μας για τους δημοσιονομικούς κανόνες. Είμαστε πολύ κοντά με την Ιταλία στα ζητήματα αυτά. Να συζητήσουμε τις μεγάλες προκλήσεις του προσφυγικού – μεταναστευτικού, διότι και η Ιταλία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή και θα έλεγα ότι και αυτή είναι θύμα των διακινητών που εργαλειοποιούν ανθρώπινες ζωές και μεταφέρουν στην κεντρική Μεσόγειο κατατρεγμένους ανθρώπους από τη Λιβύη και από την Τυνησία στις ιταλικές ακτές.


Και, μιας και με ρωτήσατε, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και τον τρόπο με τον οποίον η Ιταλική Κυβέρνηση, μέσω της Trenitalia, θα μπορεί να υποστηρίξει με πιο ενεργό και με πιο ουσιαστικό τρόπο την επανεκκίνηση των ελληνικών σιδηροδρόμων. Όπως γνωρίζετε, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει πουληθεί ουσιαστικά στην ιταλική κρατική εταιρεία, έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ, το 2018. Έχουμε όμως τη δυνατότητα, πιστεύω, να χαράξουμε από κοινού ένα νέο μέλλον για τους σιδηρoδρόμους μας, όπου η μεν ιταλική εταιρεία θα επενδύσει περισσότερο σε αξιόπιστα και ακόμα πιο ασφαλή και γρήγορα τρένα και εμείς θα κάνουμε τη δουλειά την οποία πρέπει να κάνουμε -όπως έχω ήδη πει- για να επενδύσουμε περισσότερο στο δίκτυό μας, στην ασφάλειά του και στην ενδεχόμενη επέκτασή του.


Μαρία Ψαρά (STAR): Κύριε Πρόεδρε, δεν ξέρω αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε για τις προϋποθέσεις συνεργασίας μετεκλογικά όπως τις περιέγραψε ο κ. Ανδρουλάκης και ειδικά στο θέμα του Πρωθυπουργού.


Κυριάκος Μητσοτάκης: Νομίζω ότι θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Ανδρουλάκη τι ακριβώς εννοούσε με αυτά τα οποία είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του.


Εγώ το μόνο το οποίο μπορώ να πω είναι ότι η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή και μία σταθερή κυβέρνηση προκειμένου να κάνουμε το μεγάλο άλμα στο μέλλον, το οποίο πιστεύω ότι απαιτεί η σιωπηλή πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό θα εξακολουθώ να αγωνίζομαι και γι’ αυτό διεκδικώ την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν, θα πρέπει να ρωτήσετε άλλους να σας απαντήσουν τι ακριβώς εννοούν με αυτά τα οποία λένε.


Σπύρος Μουρελάτος (ANT1): Καλησπέρα, κ. Πρόεδρε. Θα σας πάω κι εγώ στην εγχώρια επικαιρότητα. Την εβδομάδα που μας πέρασε ψηφίσατε ένα νομοσχέδιο στην Ελλάδα για το νερό και παρά τις διαβεβαιώσεις και του Υπουργού Ενέργειας, του κυρίου Κώστα Σκρέκα, αλλά και κυβερνητικών βουλευτών ότι δεν υπάρχει θέμα ιδιωτικοποίησης, φαίνεται πως η αντιπολίτευση δεν σας πιστεύει.


Κι επειδή σοβεί και μία συζήτηση περί αλλαγών σαρωτικών στο Δημόσιο μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, θέλω να μας διαβεβαιώσετε εσείς κατά πόσον υπάρχει θέμα τελικώς ιδιωτικοποίησης του νερού. Ευχαριστώ πολύ.


Κυριάκος Μητσοτάκης: Σας διαβεβαιώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα ιδιωτικοποίησης του νερού, το οποίο ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό. Και πραγματικά αναρωτιέμαι εάν θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε προς τις εκλογές εν μέσω ενός απαράδεκτου περιβάλλοντος fake news.


Η κυβέρνηση έχει εξηγήσει επανειλημμένως γιατί ακριβώς ενισχύει τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με αρμοδιότητες που έχουν να κάνουν με το νερό. Δεν έχει τίποτα απολύτως να κάνει με μία ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού, την οποία και επί της αρχής, πρέπει να σας πω, απορρίπτω.


Κατά συνέπεια μη ρωτάτε εμένα, διότι η θέση της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Ρωτήστε όλους αυτούς οι οποίοι εξακολουθούν και αναπαράγουν αυτά τα fake news τα οποία κατηγορηματικά μου δίνεται η ευκαιρία και σήμερα, στο δικό μου επίπεδο, να διαψεύσω.


Νίκος Αρμένης (MEGA – ΑΠΕ): Κύριε Πρόεδρε, μετά την πρόσφατη χρηματοπιστωτική καταιγίδα είχατε και την πρώτη συνάντηση με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την κα. Christine Lagarde. Θέλουμε να μας πείτε τι σας είπε, κατά πόσον είναι σταθερό το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα;


Κυριάκος Μητσοτάκης: Το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη είναι σταθερό. H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει κάνει μια πολύ σοβαρή εποπτική δουλειά για να διασφαλίσει τη σταθερότητα του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.


Και πρέπει να σας διαβεβαιώσω -για ακόμη μια φορά- ότι και οι ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως σταθερές, είναι ισχυρές και δεν αισθάνομαι ότι απειλούνται καθ’ οποιοδήποτε τρόπο από αυτή τη νευρικότητα η οποία υπάρχει σήμερα στις αγορές.


Θα πρέπει να θυμίσω εδώ ότι όταν η Ελληνική Κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου, τον Ιούλιο του 2019, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του τραπεζικού συστήματος ξεπερνούσαν το 40%. Σήμερα είναι κάτω από το 10%. Έχουν μπει ιδιωτικά κεφάλαια σε τουλάχιστον δύο ελληνικές τράπεζες και οι τράπεζές μας είναι ισχυρές και θωρακισμένες.


Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα μπορούσαν κάποιοι άλλοι να πουν το ίδιο πράγμα αν τους τύχαινε μια τέτοια τραπεζική κρίση επί των δικών τους ημερών, όταν ακόμα οι τράπεζές μας είχαν πολύ μεγάλα συστημικά προβλήματα.


Και νομίζω ότι μια απόδειξη αυτού που σας λέω είναι ότι σήμερα είναι άλλες οι τράπεζες οι οποίες φαίνεται να δοκιμάζονται στο χρηματιστήριο, μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες. Δεν υπάρχει όμως καμία ανησυχία από την αγορά για τη σταθερότητα των ελληνικών τραπεζών. Και αυτό νομίζω ότι είναι μια κατάκτηση, όχι μόνο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Το να έχουμε ένα σταθερό τραπεζικό σύστημα είναι προϋπόθεση σταθερότητας όλης της οικονομίας.


Και βέβαια ένα ισχυρό τραπεζικό σύστημα, σε συνδυασμό με την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας από τη χώρα μας, είναι αυτό το οποίο θα μας επιτρέψει τελικά -στο πλαίσιο των αποφάσεων που παίρνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικά επιτόκια δανεισμού για επιχειρήσεις και για νοικοκυριά.


Γιώργος Παπακωνσταντίνου (ACTION 24): Κύριε Πρόεδρε, καλησπέρα. Στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών είπατε ότι πρέπει να αλλάξουμε το βαθύ κράτος ή τώρα ή ποτέ. Πώς θα το κάνετε αυτό, κύριε Πρόεδρε; Και θέλω να μου πείτε επίσης αν συμφωνεί και το κόμμα σας.


Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να αλλάξουμε το βαθύ κράτος το οποίο έρχεται από ένα παρελθόν το οποίο θέλουμε να αφήσουμε όλοι πίσω μας. Και έχουμε δώσει και πολύ συγκεκριμένα και μετρήσιμα δείγματα γραφής.


Δύο παραδείγματα να δώσω μόνο: το gov.gr δεν είναι τίποτα άλλο από μία πολύ επιτυχημένη προσπάθεια να περιορίσουμε τη γραφειοκρατία αλλά και, τολμώ να πω, τη μικρή διαφθορά όσον αφορά τις σχέσεις των πολιτών και των επιχειρήσεων με το κράτος. Είναι μια μεγάλη επιτυχία, μια μεγάλη κατάκτηση για τη χώρα, η οποία δεν πρέπει να ισοπεδωθεί.


Δεύτερο παράδειγμα -και θα είχα πολλά να σας δώσω, απλά δεν προσφέρεται αυτή τη στιγμή η συνέντευξη στα όρθια για να μιλήσω περισσότερο γι’ αυτό- η περίπτωση του ΕΦΚΑ. Ο ΕΦΚΑ ήταν βαθύ κράτος που ερχόταν από το παρελθόν και γι’ αυτό και χρειαζόταν δύο και τρία χρόνια για να εκδώσει συντάξεις. Σήμερα οι συντάξεις εκδίδονται σε δύο μήνες. Γιατί; Διότι κάναμε δραστικές παρεμβάσεις στο ανθρώπινο δυναμικό, στις διαδικασίες του ΕΦΚΑ, δώσαμε μπόνους παραγωγικότητας, κάναμε αξιολόγηση.


Αυτή η κυβέρνηση και αυτό το κόμμα είναι το μόνο κόμμα το οποίο έχει δώσει διαπιστευτήρια ότι και μπορεί και θέλει να αλλάξει το κράτος.


Έχω πει επίσης ότι αυτές οι μάχες μερικές φορές θα μας βγάζουν νικητές. Και άλλες φορές θα χάνουμε μάχες. Όπως η τραγωδία των Τεμπών υπενθύμισε σε όλους μας ότι υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα να γίνει, αν μη τι άλλο όμως αυτό γαλβανίζει περισσότερο τη θέλησή μας να σαρώσουμε όλα τα εμπόδια και να βρεθούμε απέναντι σε όλους όσοι θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα δέσμια ενός παρελθόντος που δεν της αξίζει.Ένας αποδεδειγμένα διεφθαρμένος ακροαριστερός ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για διαφθορά

 


Ο Αλέξης Τσίπρας με δύο υπουργούς του καταδικασμένους τελεσίδικα απο το ειδικό δικαστήριο, με στελέχη του να τον κατηγορούν ευθέως ότι τους παρακολουθούσε με υποκλοπές, με μαύρες σακούλες χρήματα που πήγαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ και ερευνά η εισαγγελία, με περίεργες ΜΚΟ που ασχολούνται με λαθρομετανάστες, fake news, και προσπάθεια να διαβάλουν την Ελλάδα, και έχει το θράσος να μιλάει για διαφθορά.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο επισκέφτηκε σήμερα Αλέξης Τσίπρας για να κάνει νέο σώου, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά για μιά έκθεση του 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Συναντήθηκα σήμερα με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τον κ. Σαρμά, με αφορμή και την έκθεση του Δικαστηρίου για την αποτελεσματικότητα του κράτους. Και αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι η αναποτελεσματικότητα του κράτους οφείλεται και στην ανεπάρκεια της διοίκησης, αλλά και σε φαινόμενα εκτεταμένης διαφθοράς», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας εξερχόμενος της συνάντησης.

Με περίσσιο ακροαριστερό θράσος ο μεγσαλύτερο απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας είπε επίσης : «Η ανεπάρκεια και η εκτεταμένη διαφθορά άλλωστε είναι δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά, εδώ και τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ. Γι' αυτό άλλωστε έχει απαξιωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια κάθε τι δημόσιο, ενώ απολαμβάνουν την ίδια στιγμή ημέτεροι και γαλάζια "golden boys" απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων και προκλητικά μπόνους εκατομμυρίων. Και αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση», σημείωσε και τόνισε: «ο πολίτης χρειάζεται ένα κράτος το οποίο θα είναι αξιοκρατικό, δημοσιονομικά βιώσιμο, το οποίο θα είναι αποτελεσματικό, ασφαλές και δημοκρατικό. Όχι ένα κράτος πελατειακό, αναξιοκρατικό, ανασφαλές, όχι ένα κράτος λάφυρο στα χέρια των κομματικών στρατών».

«Και αυτή είναι η δική μας δέσμευση, να κάνουμε ένα κράτος αξιοκρατικό, σύγχρονο, αποτελεσματικό και δημοκρατικό δίπλα στον πολίτη. Και αυτή τη δέσμευση θα την κάνουμε πράξη», κατέληξε ένας αποδεδειγμένα ακροαριστερός πολιτικός απατεώνας.
Ακροαριστερές αθλιότητες στα Εξάρχεια με 17χρονο αλλοδαπό να απειλεί αστυνομικούς με ψεύτικο όπλο

 


Ακροαριστεροί κακοποιοί πείθουν ανηλίκους κάθε εθνικότητας, και τους μυούν στο έγκλημα, στο μίσος, και την βία.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η ΕΛ.ΑΣ. σε επεισόδια συλλαμβάνει κυρίως ανήλικα θύματα, που τα σπρώχνουν ακροαριστεροί κακοποιοί σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ στις διαδηλώσεις. 

Ο 17χρονος από την Πολωνία πλησίασε διμοιρία των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια, προέταξε ένα ψεύτικο όπλο και άρχισε να βρίζει τους αστυνομικούς, οι οποίοι όρμησαν πάνω του και τον συνέλαβαν.

Η κίνηση αυτή του ανήλικου δείχνει το πόσο επικίνδυνα είναι τα ακροαριστερά κυκλώματα, που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ανήλικους για να επιτύχουν τους βρώμικους εγκληματικούς σκοπούς τους.

Η πράξη του αλλοδαπού είναι μάλλον μύηση στο ακροαριστερό έγκλημα, και ο συγκεκριμένος που θα αφεθεί ελεύθερος επειδή είναι ανήλικος θα ξανά χρησιμοποιηθεί από τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλες επιδρομές.

Το Εκβιαστών ερευνά τη φωτιά στο εστιατόριο Cavaliere της Νέας Σμύρνης

 


Σε εμπρησμό όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, οφείλεται η φωτιά και η καταστροφή του γνωστού εστιατορίου Cavaliere στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με μαρτυρία υπαλλήλου καθαριότητας του εστιατορίου, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, εμφανίστηκαν ξαφνικά, τα ξημερώματα, δύο - τρία άτομα τα οποία έσπασαν ένα τζάμι και πέταξαν κάτι μέσα και αμέσως μετά εκδηλώθηκε η φωτιά.

Οι δράστες όπως προκύπτει έσπασαν το τζάμι, πέταξαν εύφλεκτο υγρό και μετά φωτοβολίδα ή κροτίδα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει τεράστια πυρκαγιά, το εστιατόριο να καταστραφεί ολοσχερώς και να κινδυνέψουν τόσο ο υπάλληλος καθαριότητας που εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στο κατάστημα, όσο και ένοικοι της τετραώροφης πολυκατοικίας στο ισόγειο της οποίας στεγάζεται το εστιατόριο.

Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε διαμερίσματα που βρίσκονται στο ίδιο κτίριο, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ενας άνδρας διακομίστηκε με εγκαύματα σε νοσοκομείο, ενώ απεγκλωβίστηκαν ακόμα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα μωρό που μεταφέρθηκε, για προληπτικούς λόγους, στο νοσοκομείο Παίδων.

Την υπόθεση ερευνά το Τμήμα Εκβιαστών της ασφάλειας για κυκλώματα της νύχτας που κρύβονται μπρος και πίσω από το συγκεκριμένο κατάστημα.


Περί δήθεν ιδιωτικοποίησης του νερού και παραμυθιών για δράκους


 

Με αφορμή τον δόλιο ορυμαγδό της αντιπολίτευσης περί δήθεν ιδιωτικοποίησης του νερού καλό είναι να επισημάνουμε τα ακόλουθα: 

Η αντιπολίτευση συνεχίζει τα ασύστολα ψεύδη περί δήθεν  ιδιωτικοποίησης του νερού, ενώ ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ το 2017 που ως κυβέρνηση  προωθούσε την αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ και τις υπήγαγε στο υπερταμείο που δέσμευσε την περιουσία της χώρας για 99 χρόνια. 

Επι της σήμερα δήθεν ιδιωτικοποίησης, μιλούν ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη ΣΥΡΙΖΟΚ ανερυθρίαστα για ξεπούλημα όπως το συνηθίζουν, ενώ δεν υφίσταται κάτι τέτοιο επ' ουδενί . 

Καλό θα ήταν να θυμούνται ότι αυτοί ξεπούλησαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς για μόλις 45 εκ. ευρώ με μία κατάπτυστη λεόντειο σύμβαση αποικιακού τύπου, την ώρα που επι κυβέρνησης Σαμαρά θεωρούσαν ξεπούλημα τα 300 εκ. ευρώ για την εταιρία. 

Αυτό αποτελεί την επιτομή της πολιτικής αλητείας. Η δημιουργία ρυθμιστικής αρχής αποβλήτων και νερού είναι απαραίτητη, διότι γίνεται κατασπατάληση του υδροφόρου ορίζοντα από τους 200 και πλέον φορείς παροχής νερού και έχει ως εκ τούτου καταστραφεί ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας της χώρας λόγω κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης του. 

Καμία σχέση δεν έχει η καθιέρωση επιτέλους και στην χώρα μας, που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή της δημιουργίας  ρυθμιστικής αρχής αποβλήτων και νερού για να μπει τάξη στο χάος και την κατασπατάληση του όπως και στην ανεξέλεγκτη διαχείριση αποβλήτων με τραγικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. 

Την ίδρυση της θα έπρεπε  πρώτοι οι οικολόγοι να υποστηρίζουν. Αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ παριστάνουν τους οικολόγους αναλόγως των καιροσκοπικών τους στοχεύσεων όπως κατ’ επάγγελμα το συνηθίζουν. 

Το ίδιο έπραξαν και με την απολιγνιτοποίηση, που ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν αν υποστηρίζουν την διατήρηση του λιγνίτη ή υποστηρίζουν τις ΑΠΕ και το υδρογόνο. Τους  αρκεί μόνο να κάνουν φθηνή, καιροσκοπική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Ω καιροί ω ήθη!

ΕΥΑΓΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ 

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣΜπαλαούρας : Γράφω τους εισαγγελείς και τον Ντογιάκο στα α@@@@@α μου......

 


ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που έχει μαζέψει όλη την ακροαριστερή αλητεία!!

Χαρακτηριστικό δείγμα ακροαριστερού φασίστα όπως ο Γκλέτσος, όπως ο Πολάκης, έτσι και ο Μπαλαούρας ο οπαδός της 17Ν, που εκθείαζε τους τρομοκράτες, και σήμερα λέει ευθαρσώς ότι γράφει τους εισαγγελείς και τον Ντογιάκο στα α@@@@@α του!! Και ότι οι εισαγγελείς είναι πουλημένα τομάρια!!!!

Και άλλα πολλά, που καλό είναι να τα ακούσετε και να τον χαίρετε ο ΣΥΡΙΖΑ

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ανοίγει γραφεία στην Ουκρανία και η Ρωσία απειλεί

 


Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και η Ουκρανία υπέγραψαν εχθές συμφωνία για την λειτουργία γραφείου του Δικαστηρίου στην χώρα, ανακοίνωσε το ΔΠΔ που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, καθιστώντας τον ΡώSSο δικτάτορα καταζητούμενο.

«Δεν είναι παρά η αρχή, μια καλή αρχή», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας Αντριι Κοστίν σχετικά με την συμφωνία που υπέγραψε εξ ονόματος της χώρας του στην Χάγη, έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

«Είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι να προσαχθούν στην δικαιοσύνη οι δράστες διεθνών εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί στην Ουκρανία», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο γενικός εισαγγελέας.

Και αυτό «ανεξάρτητα της πολιτικής ή στρατιωτικής τους θέσης», αναφέρει ο Αντριι Κοστίν , αφού χαιρετίζει την «ιστορική» απόφαση του ΔΠΔ να εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν για το έγκλημα πολέμου που συνιστά ο εκτοπισμός των παιδιών της Ουκρανίας.

Το νομοθετικό όργανο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου κατήγγειλε «απειλές» προερχόμενες από την Ρωσία κατά μελών του Δικαστηρίου μετά την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου και της Ρωσίδας επιτρόπου για τα δικαιώματα του παιδιού, Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα.

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Δευτέρα την έναρξη ποινικής έρευνας κατά του εισαγγελέα και τριών δικαστών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, γνωστός για τις παραληρηματικές δηλώσεις του, συμβούλεψε, σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα, την ίδια ημέρα μέσω του Telegram τους δικαστές του ΔΠΔ «να κοιτάζουν προσεκτικά τον ουρανό».

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ιδρύθηκε το 2002 για την εκδίκαση των ειδεχθέστερων εγκλημάτων που διαπράττονται στον κόσμο λειτουργεί επτά γραφεία: στην Κινσάσα και την Μπούνια της Δημοκρατίας του Κονγκό, στην Καμπάλα της Ουγκάντας, στο Μπανγκί της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, στο Αμπιτζάν της Ακτής του Ελεφαντοστού, στο Τμπιλίσι της Γεωργίας και στο Μπαμακό του Μαλί.Αριστεροί - ακροαριστεροί φοιτητοφασίστες αλωνίζουν στα πανεπιστήμια σε βάρος των φοιτητών


 

Ακροαριστεροί και αριστεροί φοιτητοφασίστες αλωνίζουν στα πανεπιστήμια, απαιτούν, προκαλούν, απειλούν και αυτό πρέπει να τελειώνει.

Η πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας στο ΕΚΠΑ Βάνα Νικολαΐδου–Κυριανίδου στοχοποιήθηκε από αριστερούς φασίστες φοιτητές επειδή έγραψε στο facebook ότι οι κινητοποιήσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη δεν μπορεί να έχουν τοξικότητα ή βία, καθώς αυτά δεν συνάδουν με καμιά διαμαρτυρία, πόσω μάλλον με ένα συλλαλητήριο για μια εθνική τραγωδία.

Μετά την ανάρτησή της, φασίστες φοιτητές με το έτσι θέλω πήγαν στο γραφείο της Βάνας Νικολαΐδου «προκειμένου να τοποθετηθεί για την αισχρή ανάρτησή της σε σχέση με την κρατική δολοφονία των Τεμπών».

Συγκεκριμένα, η παράταξη Συνεργασία δήθεν Ανεξάρτητων Φιλοσοφικής (ΣΑΦ-ΕΑΑΚ), που τοποθετείται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και συμπεριλαμβάνει και πολλούς ακροαριστερούς , έβγαλε το φασιστικό συμπέρασμα ότι χαρακτήριζε… φασίστες τους φοιτητές που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, και την κατηγόρησαν ότι είναι εχθρός της κοινωνίας. Μάλιστα, η παράταξη επικρίνει την καθηγήτρια ότι «στοχοποιεί αρχικά τις ίδιες τις μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις, τους συλλογικούς φορείς αλλά και τις ίδιες τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων», αλλά οι πράξεις αυτών των "φοιτητών" είναι ξεκάθαρα φασιστικές.Στην είσοδο του κτιρίου της Φιλοσοφικής στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου ανήρτησαν πανό που ζητάει την παραίτηση της καθηγήτριας από τη θέση του προέδρου του τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ και το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σε νέα συνέλευση φοιτητών.

Η κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής  εξέφρασε «την έντονη αντίθεσή της στη στοχοποίηση της συναδέλφου. Υποστηρίζουμε την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων των μελών της σχολής να εκφράζουν ανεμπόδιστα τις απόψεις τους», ανέφερε.

«Μου είπαν “άλλη φορά να προσέχετε τι γράφετε”. Δεν επιδιώκουν διάλογο, θέλουν συμμόρφωση στις υποδείξεις τους. Μου θυμίζουν τάγματα εφόδου» δήλωσε η καθηγήτρια στην «Καθημερινή», και πρόσθεσε ότι θα ήθελε να μπορεί να συζητήσει με τους φοιτητές, αλλά σε τέτοιες κινητοποιήσεις δεν μπορείς να συνομιλήσεις. «Κραυγάζουν, με οχλοβοή και απειλές σού επιτίθενται, ζητώντας να επιβάλουν τις απόψεις τους. Θέλουν συμμόρφωση με τις υποδείξεις τους», ανέφερε.

O γνωστός καθηγητής Φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης σχολίασε το περιστατικό στο ΕΚΠΑ με την παρέμβαση εις βάρος της καθηγήτριας Βάνας Νικολαΐδου, έκανε λόγο για «φασίζουσες δυνάμεις του πανεπιστημίου» και «φοβισμένους ή αδιάφορους καθηγητές και φοιτητές» που «έχουν παραδώσει το πανεπιστήμιο σε φασίζουσες μειοψηφίες».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αχιλλέα Γραβάνη στο Facebook:

«ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!

Οι φασίζουσες δυνάμεις του παν/μίου προπηλακίζουν την Καθηγήτρια Βάνα Νικολαΐδου, πρόεδρο του Τμήματος Φιλοσοφίας του Παν/μίου Αθηνών, επειδή διαφωνούν με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ελεύθερη έκφραση έχει πεθάνει στο ελληνικό παν/μιο προ πολλού. Τα τάγματα εφόδου τις αριστεράς την ελέγχουν πλήρως. Φοβισμένοι ή αδιάφοροι καθηγητές και φοιτητές έχουν παραδώσει το παν/μιο σε φασίζουσες μειοψηφίες. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα αυτές θα είχαν εξοστρακιστεί από το παν/μιο αλλά στη χώρα του αριστερού αναχρονισμού κυριαρχούν. Αν η πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας αντιστέκονταν, ξεσηκώνονταν κατά του φασισμού στα παν/μια τα θρασύδειλα αυτά φασιστάκια θα ήταν ανίσχυρα. Το παν/μιο δεν θα είχε την ανάγκη αστυνόμευσης ούτε την παρέμβαση του όποιου κυβερνήτη και θα δικαίωνε το αυτοδιοίκητό του. Αλλά, μούγκα στην στρούγκα …

Με την θαρρετή και ελεύθερη κ. Νικολαΐδου!!

ΥΓ# Η συνάδελφος πρωτοστάτησε στην αφαίρεση του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα του Παν/μίου Αθηνών από τον νεοναζί Πούτιν», κατέληξε στην ανάρτησή του ο καθηγητής Αχιλλέας Γραβάνης.

app-facebook
Achilleas Gravanis
την Τετάρτη

ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!
Οι φασίζουσες δυνάμεις του παν/μιου προπηλακίζουν την Καθηγήτρια Βάνα Νικολαΐδου, πρόεδρο του Τμήματος Φιλοσοφίας του Παν/μιου Αθηνών, επειδή διαφωνούν με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ελευθερη έκφραση έχει πεθάνει στο ελληνικό παν/μιο προ πολλού. Τα τάγματα εφόδου τις αριστεράς την ελέγχουν πλήρως. Φοβισμένοι η αδιάφοροι καθηγητές και φοιτητές έχουν παραδώσει το παν/μιο σε φασίζουσες μειοψηφίες. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ...

See more


Γαλλία: Επεισοδιακές διαδηλώσεις

 


Ένατη ημέρα των κινητοποιήσεων κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, η οποία πέρασε από την Εθνοσυνέλευση εν μέσω πολιτικής θύελλας και κοινωνικής αναταραχής.

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στην κεφαλή της πορείας. Πέτρες, μπουκάλια και πυροτεχνήματα εκτοξεύθηκαν εναντίον της αστυνομίας, σε βιτρίνες και στέγαστρα σε στάσεις λεωφορείων, ενώ κάηκαν κάδοι απορριμμάτων.
Στο Μπορντό κάηκε η πύλη του δημαρχείου, με τους πυροσβέστες να σπεύδουν να περιορίσουν τη φωτιά. Ο δήμαρχος Πιερ Ιρμίκ, φτάνοντας στο κτίριο, δήλωσε «σοκαρισμένος». «Το δικαίωμα στη διαδήλωση είναι συνταγματικό, η λεηλασία δεν είναι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αντί το ΠΑΣΟΚ να επιτίθεται στον ακατάλληλο Ανδρουλάκη επιτίθεται στον Λοβέρδο

 Αντί στο ΠΑΣΟΚ να κάνουν εντατικά μαθήματα στον Νίκο Ανδρουλάκη, ώστε να μάθει να μιλάει πολιτικά και να μην λέει ότι του έρχεται, κάνει κριτική σε όσους θέλουν το καλό του ΠΑΣΟΚ.

Με ένα σκληρό σχόλιο εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου απαντά η Χαριλάου Τρικούπη στην «επισήμανση» του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού προς τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι «όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα- για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες».

Η αυλή Ανδρουλάκη σχολίασε : «Είναι πολιτικά παράδοξο ο Ανδρέας Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γιάννη Οικονόμου και τον Άκη Σκέρτσο».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, έμπειρος πολιτικός μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, έστειλε εμμέσως «σήμα» στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο και κάλεσε να αποκαλύψει την «κατάλληλη στιγμή» το πολιτικό πρόσωπο που θα προτείνει για τη θέση του πρωθυπουργού και για το σενάριο των μετεκλογικών συνεργασιών.

«Όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα -για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες» δήλωσε ο πρώην υπουργός. Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι είναι στη «διακριτική ευχέρεια» του κ. Ανδρουλάκη να πει προ των εκλογών ποιον προτείνει για πρωθυπουργό, πρόσθεσε δε ότι «κατ' αρχάς το ΠΑΣΟΚ έχει αρχηγό, άρα όποιος το ψηφίζει, το ψηφίζει για να είναι και ηγέτης χώρας».

Το έμπειρο στέλεχος υπογράμμισε ότι δεν γνώριζε σχετικά με την επιλογή του κ. Ανδρουλάκη να αναφερθεί στην αξιοποίηση πολιτικών προσώπων σε μια ενδεχόμενη κυβέρνησης συνεργασίας- «πρόκειται για μια προσθήκη στην όλη συζήτηση», είπε και υπογράμμισε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να καταγράψει όσον το δυνατόν μεγαλύτερο εκλογικό αποτύπωμα.

Ο κ. Λοβέρδος απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αν αυτή η «προσθήκη» βασίζεται σε προηγούμενη συλλογική απόφαση των κομματικών οργάνων- ούτε για το αν συμβάλει στην αποτελεσματικότητα του στόχου τους είπε κάτι σχετικό. «Όλα θα τα δείξει η κάλπη» υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος, αναφερόμενος στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, παρατήρησε ότι «μετά το τραγικό συμβάν στα Τέμπη επικρατεί μια διανοητική ακαταστασία».

Όπως εξήγησε, εξακολουθεί να επικρατεί θυμός και ως εκ τούτου μετά το Πάσχα οι έρευνες θα αποτυπώσουν πολύ πιο συγκεκριμένα την κατάσταση. Μιλώντας για τα Τέμπη άσκησε αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και ρώτησε με νόημα για την αξιολόγηση που έγινε για να τοποθετηθεί νέος σταθμάρχης στη Λάρισα: «Αυτήν την αξιολόγηση έκαναν μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης για να βγάλουν κυρ-Βασίληδες; Αξιολογήσεις-μούφα».Νέα αθλιότητα ΣΥΡΙΖΑ κατά της κοινωνίας δεν ψήφισε τις ρυθμίσεις οφειλών και το εφάπαξ βοήθημα

 Τα 52 από τα συνολικά 92 άρθρα του σχεδίου νόμου ψηφίστηκαν είτε απο την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είτε απο την Ελληνική Λύση.

ΣΥΡΙΖΑ- ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με μέτρα στήριξης για τους συνταξιούχους, νοικοκυριά και οφειλέτες, σήριξη που δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι είναι με τον άνθρωπο, το ΚΚΕ που είναι στον κόσμο του, και το ΜεΡΑ25 που δεν έχει λόγο ύπαρξης στην βουλή.

Τα 52 απο τα συνολικά 92 άρθρα του σχεδίου νόμου έλαβαν ευρύτερη στήριξη καθώς ψηφίστηκαν είτε απο την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είτε απο την Ελληνική Λύση. ΚΚΕ και Μερα25 καταψήφισαν ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την τακτική της αποχής από τις ψηφοφορίες ακόμα και όταν αφορούν θετικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας.

Με τις ρυθμίσεις ωφελούνται:

- Συνταξιούχοι με εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 200 - 300 ευρώ κυρίως όσοι δεν είδαν αυξήσεις λόγω προσωπικής διαφοράς. Την επόμενη εβδομάδα η εκταμίευση των πόρων.

- Αγρότες: παροχή ΕΦΚ στο πετρέλαιο και για το 2023 . Επιτάχυνση διαδικασίας προκαταβολής για καταστροφές. 76 εκατ. ευρώ κόστος.

- Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένους κλάδους οικονομίας με επέκταση μειωμένου ΦΠΑ. Επιπλέον κόστος 246 εκατ. ευρω

- Ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με παράταση εως τέλους έτους η υπαγωγή μειωμένου ΦΠΑ σε παροχές υγείας.

- Φυσικά και νομικά πρόσωπα που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Αναβιώνουν φορολογικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις υπο κανόνες με 72 και 100 δόσεις και εισάγονται πρόνοιες για συνεπείς οφειλέτες

- Ωφελούνται συμπατριώτες μας φυσικά πρόσωπα με καταβολή σε 8 δόσεις φόρου εισοδήματος και 3% έκπτωση για εφάπαξ πληρωμή.Συνεχίζει το φασιστικό καραγκιοζιλίκι ο Γκλέτσος που γελοιοποιείται συνέχεια


Λένε ότι η βλακεία έχει όρια, αλλά στην περίπτωση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν όρια και γίνεται καθημερινά κόντρα στο ποιος θα γελοιοποιηθεί περισσότερο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τον Πολάκη τον οποίο δεν τόλμησε να διαγράψει, τώρα έχει και τον γελοίο Απόστολο Γκλέτσο να επιδεικνύουν ακροαριστερό φασισμό.

Είναι πάντως τραγικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζεύει τόσες γελοίες και γραφικές προσωπικότητες στο κόμμα, και ειδικά με τέτοια φασιστική νοοτροπία.

Ο Απόστολος Γκλέτσος, λίγο πριν την περιοδεία του πρωθυπουργού στη Λαμία, απειλεί ότι θα τον γιαουρτώσει και το χειρότερο είναι ότι όσα λέει, και όσα κάνει, δείχνουν άνθρωπο φασιστικά ψυχικά διαταραγμένο.

Έτσι λοιπόν ο και επίσημα ακροαριστερός φασίστας Απόστολος Γκλέτσος, θέλοντας να κερδίσει σε φασιστική νοοτροπία τον Παύλο Πολάκη μετά  τη δημόσια τοποθέτηση: «Άμα πάω να τον γιαουρτώσω, πιάνεται;», βίντεο που ανέβηκε στα social media τον δείχνει να ποζάρει με ένα γιαούρτι με το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολιάζοντας πως «είναι τέλειο» ενώ στη συνέχεια το πήρε και το έβαλε δίπλα στην μούρη του για να βγάλει ο γελοίος φασίστας φωτογραφία.Διαγραφή του Απόστολου Γκλέτσου ζητά η ΝΔ που τον λέει και κύριο:

«Ο κ. Γκλέτσος, μέλος της Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, ξεπερνώντας κάθε όριο χυδαιότητας, λίγες ημέρες μετά τις απειλές του για επίθεση με γιαούρτι κατά του Πρωθυπουργού, επανήλθε σε αυτές μέσω βίντεο όπου επιδεικνύει γιαούρτι με το πρόσωπο του Πρωθυπουργού. Απαιτούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τις τραμπούκικες και φασιστικές λογικές του κ. Γκλέτσου. Θα ζητούσαμε και την αυτονόητη διαγραφή του, αλλά στο κόμμα του Πολακισμού οι Πολάκηδες δεν διαγράφονται, συνεχίζουν ακάθεκτοι να προκαλούν κάθε δημοκράτη με την πλήρη ανοχή του κ. Τσίπρα».

«Άμα πάω να τον γιαουρτώσω, πιάνεται;» είπε ο Γκλέτσος για τον Μητσοτάκη

Ο περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού «Στερεά… Υπεροχής!» Σπύρος Λάμπου έγραψε στο προφίλ του στο Facebook: 

«Έρχεται ο Μητσοτάκης στη Λαμία...

Για να δούμε ποιοι

Θα είναι στο θέατρο ;

Και μην ακούσω ότι είναι ο πρωθυπουργός και πρέπει να πάνε !

Είμαστε σε προεκλογική περίοδο και μάλιστα μετα το έγκλημα των Τεμπών !

Όποιος θέλει να τον συναντήσει θεσμικά , υπάρχει το δημαρχείο κλπ !

Στο θέατρο θα είναι καθαρή κομματική προεκλογική ομιλία !

Για να δούμε ...

Για να ξέρουμε ντε !».

Κάτω από αυτή την ανάρτηση, ο Απόστολος Γκλέτσος σχολίασε: «Άμα πάω να τον γιαουρτώσω, πιάνεται;» ενώ ακολούθησε και προκλητικός διάλογος με άλλους χρήστες του Facebook, με τον Απόστολο Γκλέτσο να λέει πως θα τηρηθεί... αρχαιότητα!