Παρασκευή 10 Απριλίου 2026

Γελάει ο κόσμος με τους ψηφοφόρους του Βελόπουλου - Μπέρδεψαν το Youth Pass με το Fuel Pass για τα καύσιμα

 


Έχει πέσει στα πατώματα από τα γέλια κάθε σοβαρός πολίτης της χώρας που βλέπει στο διαδύκτιο αναρτήσεις ψηφοφόρων του επιστολογράφου του Ιησού Κυριάκου Βελόπουλου να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Κάποια από αυτά τα ναυάγια με ηλικία πάνω από 50 που ψηφίζουν ακροδεξιούς ψεκασμένους, προσπάθησαν να πάρουν το Fuel Pass, αλλά επειδή το υψηλό IQ τους δεν τους το επέτρεψε, έκαναν αίτηση για Youth Pass που απευθύνεται στην νεολαία, και όχι στο Fuel Pass, που δεν έχει ηλικιακό όριο.

Αποτέλεσμα να τους απορίψουν, και μετά να κάνουν αναρτήσεις κατά της κυβέρνησης γιατί δήθεν λόγω ηλικίας δεν μπορούν αν πάρουν το Fuel Pass!!

Απολαύστε τους 





Μενδώνη κάνει ξεφτίλα Δούκα για τη Βασιλίσσης Ολγας: «Δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

 


Για τις αντρόπιαστες δηλώσεις του δημάρχου του 10% της Αθήνας Χάρη Δούκα για την ανάπλαση της Βασιλίσσης Ολγας τοποθετήθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τονίζοντας ότι πρόκειται για «ένα έργο το οποίο ο δήμαρχος όχι απλώς αρνιόταν αλλά και πολέμησε, καθώς το έργο αντέβαινε στο προεκλογικό του όραμα για την Αθήνα». 

«Χαίρομαι, γιατί σήμερα ο Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί –από το 2024– υπό την εποπτεία πέντε υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το υπουργείο Πολιτισμού», σημειώνει η κ. Μενδώνη.

Η ανακοίνωση του υπ. Πολιτισμού:

«Εχει ιδιαίτερη σημασία που ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος και ευτυχής για την ολοκλήρωση του έργου της οδού Βασιλίσσης Ολγας. Ενα έργο το οποίο, ο Δήμαρχος όχι απλώς αρνιόταν αλλά και πολέμησε, καθώς το έργο αντέβαινε στο προεκλογικό του όραμα για την Αθήνα. Χαίρομαι, γιατί σήμερα ο Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί –από το 2024– υπό την εποπτεία πέντε υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το υπουργείο Πολιτισμού. 

Ο σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990. Η υλοποίηση του έργου ήταν στις προτεραιότητες του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη. Το Υπουργείο Πολιτισμού συνέπραξε, τότε, με τον Δήμο της Αθήνας, καθώς η διαμόρφωση της Βασιλίσσης Ολγας αναδεικνύει μείζονες αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους της πόλης. Οι εργασίες για τη διαμόρφωση του δρόμου έφεραν στο φως πολύ σημαντικές αρχαιότητες, που συμπληρώνουν την εικόνα των Αθηνών στη μετάβασή τους από την κλασική αρχαιότητα στη ρωμαϊκή περίοδο. Η ανάδειξή τους καθιστά τον “πολυτροπικό δρόμο” της Αθήνας ένα από τα πλέον πολύτιμα τοπόσημα στη μεγάλη ιστορική διαχρονία της πρωτεύουσας».



Σάλος στις ΗΠΑ μετά την άγρια δολοφονία μητέρας δύο παιδιών από λαθρομετανάστη

 


Έντονες αντιδράσεις που έφτασαν μέχρι τον Λευκό Οίκο προκάλεσε η άγρια δολοφονία μιας 51χρονης μητέρας δύο παιδιών από 40χρονο λαθρομετανάστη.

Το θύμα της δολοφονίας ήταν υπάλληλος σε βενζινάδικο στη Φλόριντα που διαμαρτυρήθηκε όταν είδε τον 40χρονο Ρόλμπερτ Γιαοκίν από την Αϊτή να προκαλεί ζημιές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Στο πολύ σκληρό βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας, φαίνεται ο 40χρονος να πλησιάζει την γυναίκα και να την χτυπάει επανειλημμένα με σφυρί στο κεφάλι.

Η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στο σημείο από τα χτυπήματα που δέχθηκε με το σφυρί του λαθρομετανάστη.

Ο 40χρονος από την Αϊτή συνελήφθη λίγη ώρα μετά την δολοφονική επίθεση και σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία, εγκληματική δραστηριότητα και φθορά περιουσίας άνω των 1.000 δολαρίων.



Όπως έγινε γνωστό ο δράστης έφτασε στις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2022 και αφέθηκε ελεύθερος στη χώρα από την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία του είχε χορηγήσει Προσωρινό Προστατευόμενο Καθεστώς, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Το στοιχείο αυτό προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε «ζώο» τον 40χρονο κάνοντας λόγο για «ένα από τα πιο άγρια ​​πράγματα που θα δείτε ποτέ».

«Προς τους συναδέλφους μου Ρεπουμπλικάνους, και ειλικρινά σε όλους τους Αμερικανούς που βασίζονται στην κοινή λογική, ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ότι ο Τζο Μπάιντεν και το Δημοκρατικό Κόμμα μετέτρεψαν τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε χωματερή. Παρακαλώ προσευχηθείτε για την οικογένεια αυτής της αθώας γυναίκας. Θα διασφαλίσουμε ότι θα αποδοθεί γρήγορη και αυστηρή ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ σε αυτήν την υπόθεση!», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Ο ίδιος, μάλιστα, σημείωσε δεν θα συνιστούσε σε κάποιον να δει το βίντεο των στο οποίο έχουν καταγραφεί οι τελευταίες στιγμές του θύματος, αλλά θεώρησε ότι «είχε την υποχρέωση να το ανεβάσει, ώστε ο κόσμος να δει τι προστατεύουν οι Δημοκρατικοί».




Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Η Ελλάδα στις καλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης- Η εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup επιβεβαιώνει την αξιοπιστία της

 



Ένας λόγος που κάποιοι θέλουν να πετύχουν την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας, και να βάλουν την χώρα σε περιπέτειες γυρνώντας την μία δεκαετία πίσω ώστε να μπορούν να την ελέγχουν, είναι ότι η χώρα μας είναι πλέον πρότυπο στην οικονομία και χαίρει παγκόσμιου σεβασμού.

Στις καλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης κατέταξε την Ελλάδα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, μιλώντας σε εκδήλωση του Ταμείου ενόψει της Εαρινής Συνόδου, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη, επισημαίνοντας ότι η εκλογή του στην προεδρία του Eurogroup επιβεβαιώνει την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας και την ενισχυμένη παρουσία της στον πυρήνα των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Παράλληλα, αναφερόμενη στην κρίση της προηγούμενης δεκαετίας και στις δύσκολες μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν, η κ. Γκεοργκίεβα υπογράμμισε ότι η πρόοδος της Ελλάδας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς η πολιτική βούληση, η συνέπεια και η προσήλωση στις αλλαγές μπορούν να οδηγήσουν σε ισχυρή ανάκαμψη.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε χαρακτηριστικά:

 «Θέλω να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Βρέθηκαν σε μια τεράστια κρίση, την κρίση της ευρωζώνης. Είμαι πολύ ευγνώμων στις ομάδες μας στο ΔΝΤ για τη δουλειά που έκανε το Ταμείο με αυτές τις χώρες. Και δείτε τις τώρα: είναι από τις οικονομίες με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη. Και πώς το κατάφεραν; Σφίγγεις τα δόντια, κάνεις τα δύσκολα, παίρνεις τους ανθρώπους μαζί σου. Και το γεγονός ότι σήμερα ο πρόεδρος της ευρωζώνης είναι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών το επιβεβαιώνει. Η πολιτική βούληση, η δέσμευση και η ικανότητα να κάνεις δύσκολες μεταρρυθμίσεις, αποδίδουν».




Το ελληνικό διαβατήριο στην 5η πιο ισχυρή θέση - Η παγκόσμια φήμη της Ελλάδας έχει εκτοξευθεί


 

Στην πρώτη πεντάδα το ελληνικό διαβατήριο που συγκαταλέγεται και επίσημα στην παγκόσμια ελίτ των «δυνατών» διαβατηρίων που ανοίγουν πόρτες χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Henley Passport Index για το 2026, η Ελλάδα επιβεβαιώνει την κυριαρχία της στις διεθνείς μετακινήσεις, καταλαμβάνοντας την εντυπωσιακή 5η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Με το ελληνικό διαβατήριο ανά χείρας, ένας ταξιδιώτης μπορεί πλέον να ταξιδέψει σε 184 χώρες χωρίς την ανάγκη έκδοσης βίζας. Η επίδοση αυτή κατατάσσει την Ελλάδα στην ίδια θέση με εμβληματικές χώρες στη διπλωματία και την οικονομία, όπως η Αυστρία, η Πορτογαλία και η Μάλτα.

Η άνοδος αυτή δεν είναι τυχαία. Αντικατοπτρίζει τις σταθερές διπλωματικές σχέσεις της χώρας και τη συμμετοχή της στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αυτό είναι επίτευγμα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα καταφέρνει να ξεπεράσει παραδοσιακές δυνάμεις όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς και το Μονακό. 

Στην κορυφή του δείκτη Henley για το 2026 βρίσκεται η Σιγκαπούρη, το διαβατήριο της οποίας προσφέρει πρόσβαση σε 192 προορισμούς. Στη δεύτερη θέση ακολουθούν η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επιβεβαιώνοντας την άνοδο των ασιατικών και αραβικών οικονομιών στον παγκόσμιο χάρτη των μεταφορών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχία της Ελλάδας δεν περιορίζεται μόνο στον δείκτη Henley. Στον εναλλακτικό δείκτη Nomad Capitalist Passport Index, ο οποίος προσμετρά επιπλέον παράγοντες όπως η φορολογία, η δυνατότητα διπλής υπηκοότητας, η παγκόσμια φήμη που μετά το 2023 έχει εκτοξευθεί, και η προσωπική ελευθερία, το ελληνικό διαβατήριο εκτοξεύθηκε στη 2η θέση παγκοσμίως.

Αυτό σημαίνει πως το ελληνικό έγγραφο δεν είναι απλώς ένα «εισιτήριο» για τουρισμό και ταξίδια, αλλά ένα μοναδικό εργαλείο για την έννοια του «πολίτη του κόσμου» που αναζητά ασφάλεια, ευελιξία και ποιότητα ζωής.

Η κατάκτηση της 5ης θέσης μεταφράζεται σε λιγότερο άγχος, λιγότερα προβλήματα και έξοδα, καθώς σε απλούστερες διαδικασίες στα αεροδρόμια.



Κατάχρηση εξουσίας από την Λάουρα Κοβέσι; Έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για κατάχρηση εξουσίας

 



Δεν είναι λίγοι εντός και εκτός Ελλάδας που θέτουν θέμα αξιοπιστίας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, και ειδικά της Λάουρα Κοβέσι, μετά τους ερασιτεχνικούς της χειρισμούς, που παραπέμπουν σε σχέδιο εκτέλεσης εντολών για να αποσταθεροποιηθεί η χώρα.

Τα ερωτηματικά πολλά σχετικά με τις επιδιώξεις της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, μοιράζοντας την δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ σε τεύχη και με σαθρές κατηγορίες, κάτι που δεν δείχνει σοβαρότητα στο έργο της.

Εκτός των δικογραφιών σε τεύχη, προβληματισμούς προκαλεί και το περιεχόμενο των δικογραφιών και η προσπάθεια σπίλωσης της τιμής και της υπόληψης πολιτικών του κυβερνώντος κόμματος με σαθρές κατηγορίες, που στήνει κάποιος που θέλει να κάνει κακό στην Ελλάδα.

Ο προβληματισμός είναι μεγάλος και δεν είναι λίγοι αυτοί που θέτουν ευθέως ζήτημα αξιοπιστίας της ίδιας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, διερωτώμενος πόσο μπορεί να έχει εχέγγυα αμεροληψίας, κάνοντας λόγο για εμφανέστατη κατάχρησης εξουσίας. 

Εάν βάλεις δίπλα στην Ευρωπαία Εισαγγελέα και τα πρόσωπα που κάνει παρέα, όπως ο ανθέλληνας ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, καταλαβαίνεις ότι εδώ παίζονται βρώμικα παιχνίδια κατά της Ελλάδας. 

Διαβάζοντας τις δικογραφίες που ήρθαν στην βουλή, λες αυτές αποκλείεται να τις έχει γράψει σοβαρός εισαγγελέας! Τα ερωτήματα για την αποδεικτική βάση τους αλλά και η ερμηνεία συγκεκριμένων στοιχείων δημιουργούν την αίσθηση γράψε ότι να 'ναι εάν σπιλωθούν κάποιοι τι με νοιάζει εισαγγελέας είμαι ότι θέλω κάνω.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι μια επικίνδυνη εισαγγελία και ότι ο επιλεκτικός έλεγχος που κάνει τραυματίζει θανάσιμα το κράτος δικαίου, καταρρακώνοντας την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στον θεσμό της Δικαιοσύνης, προσπαθώντας να αποσταθεροποιήσει χώρες και κυβερνήσεις.

Η επιλεκτική και μεροληπτική έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ως προς την εξακρίβωση αφενός των υπευθύνων και αφετέρου του μεγέθους της ζημίας καθιστά τους επιληφθέντες εισαγγελείς ύποπτους της τέλεσης του αδικήματος της κατάχρησης εξουσίας, με πρώτη την Λάουρα Κοβέσι που έχει κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν.

Με αυτά που ακούγονται πόση εμπιστοσύνη μπορεί να υπάρχει ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ενεργεί αμερόληπτα; Ότι δεν επηρεάζεται από συμφέροντα που θέλουν να παρέμβουν για να αποσταθεροποιήσουν ένα κράτος, και συγκεκριμένα την Ελλάδα;

Με αυτά τα δεδομένα, η συζήτηση δεν περιορίζεται πλέον μόνο στα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, αλλά επεκτείνεται και στον ίδιο τον τρόπο με τον οποίο αυτή συγκροτήθηκε.



Πύργος: Δάγκωναν και χτυπούσαν το 10 μηνών κοριτσάκι τους

 


Προκαλεί σοκ η ιατροδικαστική έκθεση για το 10 μηνών κοριτσάκι από τον Πύργο που είχε μεταφερθεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στην Πάτρα με εγκαύματα, κατάγματα αλλά και δαγκωματιές.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή αυτές οι δαγκωματιές δεν ήταν από κάποιο ζώο, αλλά από άνθρωπο, τις οποίες υπέστη τον τελευταίο μήνα. Οι αστυνομικοί μόλις ενημερώθηκαν για τα νέα αυτά δεδομένα, ενημέρωσαν τις δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το μικρό κορίτσι έφερε δεκάδες εμφανή σημάδια κακοποίησης στο σώμα του, γεγονός που κινητοποίησε άμεσα τις Αρχές αλλά και το ιατρικό προσωπικό που το εξέτασε. Το βρέφος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ως βασικός κακοποιητής φέρεται ο σύντροφος της μητέρας, ο οποίος φέρεται να δάγκωνε το παιδί και να του προκαλούσε εγκαύματα με τσιγάρο. Από την άλλη πλευρά, η μητέρα του παιδιού κατηγορείται ότι δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια προκειμένου να αποτρέψει την κακοποίηση που, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, δεχόταν το βρέφος.

Στη φυλακή οδηγούνται τα ΚΤΗΝΗ η "μητέρα" του βρέφους και ο σύντροφός της, μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους ενώπιον της Ανακρίτριας Ηλείας. Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, με τη σύμφωνη γνώμη τόσο της Ανακρίτριας όσο και της αρμόδιας εισαγγελικής λειτουργού.

Σε βάρος τους είχε προηγουμένως ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου, καθώς τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα των Αρχών περιγράφουν μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση κακοποίησης.

Όλα ξεκίνησα την Παρασκευή 13 Μαρτίου, όταν η μητέρα μετέφερε το παιδί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, με αρχική εικόνα σοβαρής μόλυνσης στα πόδια. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος, η γυναίκα πήρε το παιδί και αποχώρησε από το νοσοκομείο.

Τη Δευτέρα 16 του μηνός, μετά από ειδοποίηση των γιατρών, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της μητέρας, η οποία με εισαγγελική εντολή επέστρεψε στο νοσοκομείο μαζί με το παιδί, όπου και εισήχθη για νοσηλεία. Η μητέρα τελούσε υπό αστυνομική επιτήρηση, ενώ οδηγήθηκε και στο αυτόφωρο για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Το βρέφος παρέμεινε για περίπου 10 ημέρες στο νοσοκομείο Πύργου και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Καραμανδάνειο, προκειμένου να του παρασχεθεί εξειδικευμένη παιδοορθοπεδική και παιδοχειρουργική φροντίδα, ενώ η υπόθεση εξετάζεται περαιτέρω από τις αρμόδιες αρχές.



Η πιο αριστερή από την αριστερά Δήμητρα Χαλικιά για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν είναι δουλειά εισαγγελέα να στηρίζει κατηγορίες με κοπτοραπτική»

 


Ανάρτηση-φωτιά της Δήμητρας Χαλικιά που προέρχεται από την αριστερά κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και τον βρόμικο ρόλο της.

Με μία ανάρτηση κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, η Δήμητρα Χαλικιά, πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ που προέρχεται και ανήκει αριστερότερα της αριστεράς, παραθέτει αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τον Οργανισμό, όπως τα έχει καταθέσει και στην Εξεταστική Επιτροπή.

«Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που σήμερα βαφτίζονται «κακουργήματα» θα καταπέσουν. Και θα καταπέσουν με επίσημα έγγραφα, όχι με πολιτική κάλυψη», σημειώνει χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για δικογραφία «πολύ κατώτερη της σκόνης που σήκωσε».

Επισημαίνει επίσης ότι ξεκάθαρα «η "αυξημένη συνεργασία", πάνω στην οποία στηρίζεται η λειτουργία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στη χώρα μας έχει μετατραπεί σε εργαλείο πολιτικής πίεσης και διαμόρφωσης της κοινής γνώμης».

Η ανάρτηση καταπέλτης για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας από την Δήμητρα Χαλικιά :

ΟΠΕΚΕΠΕ και νέα «δικογραφία»

Η δικογραφία» που έστειλε για ακόμη μία φορά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι κατώτερη -πολύ κατώτερη- της σκόνης που σήκωσε. (διάβασα πολύ προσεκτικά τις 137 σελίδες που διέρρευσαν μέσω του ieidisis).

Θα το δείτε στην πορεία. Εάν παρακολουθήσετε την εξέλιξη, θα διαπιστώσετε ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που σήμερα βαφτίζονται «κακουργήματα» θα καταπέσουν. Και θα καταπέσουν με επίσημα έγγραφα -όχι με πολιτική κάλυψη.

Γιατί πολύ απλά:

Το να στηρίζεις κατηγορίες σε επισυνδέσεις -και μάλιστα με κοπτοραπτική- δεν είναι δουλειά εισαγγελέα που σέβεται το λειτούργημά του.

Το ποινικό αδίκημα κρίνεται από το αν τελέστηκε. Όχι από το αν κάποιος ζητά να τελεστεί.

Δεν υπάρχει λόγος να γράψω περισσότερα για το επίπεδο της δικογραφίας. Είναι τόσο -μα τόσο- αδύναμη.

Ας δούμε όμως ΕΝΑ παράδειγμα (αυτό που φιγουράρει και πρώτο πρώτο) την ουσία της υπόθεσης που προβάλλεται:

Ισχυρίζονται ότι ένας γεωργός παρανόμησε το 2020. Ότι ζητήθηκε πολιτικά να πληρωθεί.

Και η ίδια η δικογραφία τι λέει; Ότι ΔΕΝ πληρώθηκε το 2020.

Αλλά - λένε - πληρώθηκε το 2021, 2022, 2023, 2024, άρα ζημιώθηκαν τα συμφέροντα της ΕΕ.

Δηλαδή τι μας λένε;

Ότι οι πληρωμές των επόμενων ετών είναι de facto παράνομες….!!!

Πώς να σχολιάσεις αυτό επιχείρημα; Δεν είναι απλώς αδύναμο. Είναι νομικά και λογικά διάτρητο.

Πάμε τώρα στο αποκορύφωμα - στο ζήτημα των ΜΜΖ (Μονάδες Ζωικού Κεφαλαίου).

Η ίδια δικογραφία γράφει για το ίδιο παράδειγμα -και πραγματικά εδώ μιλάμε για πλήρη άγνοια- ότι:

«Ζητήσαμε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να μας δώσει τον αριθμό των ζώων που δήλωσε ο κτηνοτρόφος και πόσα βρέθηκαν στον έλεγχο»

και αυτό -λένε- το ζητούν για να δουν πόσα στρέμματα πήρε μέσω «τεχνικής λύσης».

Στη συνέχεια διαμαρτύρονται στο ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ απάντησε με ΜΜΖ (Μονάδες Ζωικού Κεφαλαίου), αντί για αριθμό ζώων !!

Μα φυσικά απάντησε με ΜΜΖ.

Γιατί:

ΓΙΑΤΙ στην Ενιαία Ενίσχυση δεν πληρώνονται ζώα. Πληρώνεται έκταση.

Και η έκταση κατανέμεται βάσει ΜΜΖ.

Επιτρέψτε μου :

Τι είναι τα ΜΜΖ (Μονάδες Ζωικού Κεφαλαίου)

Είναι μια τυποποιημένη μονάδα που χρησιμοποιείται για να:


• συγκρίνεις διαφορετικά είδη ζώων


• υπολογίζεις επιδοτήσεις (ΚΑΠ)


• εκτιμάς τη βοσκοφόρτωση


Είναι εργαλείο πληρωμών, ελέγχων και συμμόρφωσης.


Αντιστοιχίες


• 1 αγελάδα ≈ 1 ΜΜΖ


• 1 άλογο ≈ 1 ΜΜΖ


• 1 πρόβατο ≈ 0,15 ΜΜΖ


• 1 κατσίκα ≈ 0,15 ΜΜΖ


• 1 χοίρος ≈ 0,3 ΜΜΖ


Παράδειγμα


• 100 πρόβατα → 100 × 0,15 = 15 ΜΜΖ


• 10 αγελάδες → 10 × 1 = 10 ΜΜΖ


Σύνολο: 25 ΜΜΖ


Με βάση αυτά:

Η «τεχνική λύση» (κατανομή βοσκήσιμων) γίνεται με ΜΜΖ -ΟΧΙ με αριθμό ζώων.

Γιατί;

Γιατί δεν εξετάζεις πόσα ζώα έχει κάποιος για να… τα βγάζει βόλτα.

Εξετάζεις αν η γη επαρκεί για να ΒΟΣΚΟΥΝ.

Άρα, Αξιότιμοι κύριοι εισαγγελείς (όπως θα τους το έλεγα αν ήμασταν απέναντι):


ΚΑΛΩΣ και ΟΡΘΩΣ πήρατε απάντηση σε ΜΜΖ.


ΚΑΛΩΣ και ΟΡΘΩΣ δεν έγινε περικοπή.


ΚΑΛΩΣ και ΟΡΘΩΣ πληρώθηκε ο κτηνοτρόφος τα επόμενα έτη.


Γιατί κάλυπτε τα ΜΜΖ.


Καταλαβαίνετε, τι παιχνίδια παίζονται;


Γιατί εδώ δεν μιλάμε μόνο για άγνοια.


Μιλάμε για:


• στρέβλωση τεχνικών δεδομένων


• κατασκευή εντυπώσεων


• και εργαλειοποίηση μιας εξαιρετικά σύνθετης πολιτικής, όπως η ΚΑΠ.


ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Ναι. Στον ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν γίνει μεγάλα σκάνδαλα τα τελευταία 16 χρόνια.Τεράστια. Αλλά όχι εκεί που τα παρουσιάζουν.


Γιατί η πραγματική εικόνα είναι άλλη:


• επιχειρηματικά συμφέροντα


• «μεγάλοι» αγροτοσυνδικαλιστές που για χρόνια λυμαίνονται πόρους της ΚΑΠ.


Και μέσα σε αυτό το περιβάλλον εμφανίζονται «αφηγήματα» που:


• διογκώνονται επιλεκτικά


• εξάγονται στην Ευρώπη


• και επιστρέφουν στην Ελλάδα ως «σκάνδαλα»


με τη συμβολή:


• συγκεκριμένων δημοσιογράφων


• συγκεκριμένων think tanks


• και συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων που επενδύουν στον χώρο


1) Ποιος/ποια δημοσιογράφος έκανε «ευρωπαϊκό θέμα» την υπόθεση των 2,9 εκατ. ευρώ του ΟΠΕΚΕΠΕ, την ώρα που η χώρα λαμβάνει περίπου 2,3 δισ. ευρώ ετησίως από την ΚΑΠ;

2) Σε ποιο think tank ανήκει; (δείτε το βιογραφικό )

3) Ποιος επιχειρηματίας αποφάσισε να «επενδύσει» στον ΟΠΕΚΕΠΕ στις αρχές της δεκαετίας του 2020;

4) Ποιος επιχειρηματίας στηρίζει τον επικεφαλής αυτού του think tank;

5) Και ποιος δημοσιογραφικός όμιλος -ιδιοκτησίας ποιων επιχειρηματιών- όχι μόνο αναπαράγει το αφήγημα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά το «διανθίζει» με επιλεκτικές διασταυρώσεις και στοχευμένη ένταση;

Αυτά είναι τα πραγματικά ερωτήματα. ΑΥΤΟΙ είναι οι «νέοι» μας «προστάτες» που επιθυμούν να ΜΑΣ κυβερνήσουν ΧΩΡΙΣ να τους ενδιαφέρει ποιος και ποια πολιτική ιδεολογία θα εκφράζουν οι κυβερνήσεις που αυτοί θέλουν να ανεβοκατεβάζουν. Αρκεί να ικανοποιούν τα συμφέροντα τους.


Τουλάχιστον, όταν λέμε πως είμαστε προτεκτοράτο των ΗΠΑ, ξέρουμε καλά τι σημαίνει.


«Αυτοί» όμως; Τι σημαίνουν για τη Δημοκρατία στη χώρα μας;


Σε αυτό το πλαίσιο, δεν σας έχει κάνει εντύπωση πως εδώ και ενάμιση χρόνο, από τότε που «έσκασε» το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν υπάρχει ούτε ΜΙΑ παραπομπή για τους πραγματικούς υπεύθυνους;


Δεν σας έχει κάνει εντύπωση πως ακόμη και αυτούς που η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κατηγορεί για εγκληματική οργάνωση και κακουργήματα, δεν είναι κανείς προφυλακισμένος;;;;;


ΑΝΤΙΘΕΤΑ, όσους έπιασε η ελληνική Οικονομική Εισαγγελία, είναι:


• προφυλακισμένοι


• με δεσμευμένες περιουσίες


Πώς γίνεται αυτό;


Δύο διαφορετικές πραγματικότητες μέσα στο ίδιο κράτος δικαίου;


Ή μήπως τελικά δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα;


Και κάτι ακόμη, πιο σοβαρό:


Δεν σας έχει κάνει εντύπωση πως επιλέγονται συγκεκριμένες περίοδοι, συγκεκριμένα πρόσωπα και συγκεκριμένες αφηγήσεις;


Δεν σας έχει κάνει εντύπωση πως άλλες περίοδοι -εξίσου κρίσιμες- απλώς… δεν αγγίζονται;


Μήπως τελικά πρέπει να το πούμε καθαρά;


Ότι η «αυξημένη συνεργασία», πάνω στην οποία στηρίζεται η λειτουργία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στη χώρα μας, έχει μετατραπεί σε εργαλείο πολιτικής πίεσης και διαμόρφωσης της κοινής γνώμης;


Ότι δεν έχουμε απλώς μια δικαστική διερεύνηση, αλλά μια διαδικασία που επηρεάζει το πολιτικό περιβάλλον και -τελικά- τις επιλογές των πολιτών;


Γιατί αν αυτό ισχύει, τότε δεν μιλάμε απλώς για ένα σκάνδαλο.


Μιλάμε για κάτι πολύ πιο βαθύ και πιο επικίνδυνο.


Και για να τελειώνουμε με τη σπέκουλα εις βάρος μου επειδή διατυπώνω ανοικτά , δημόσια και με αποδείξεις την άποψη μου:


Δεν ψήφισα ποτέ, ούτε πρόκειται να ψηφίσω τη Νέα Δημοκρατία.


Κουβαλάω μια οικογενειακή κομμουνιστική παράδοση και η δική μου πολιτική και κυρίως ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ τοποθέτηση είναι δημόσια εδώ και δεκαετίες -από τότε που, 15 χρονών, εντάχθηκα στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος. Δεν μετακινήθηκα ποτέ και είμαι 64 χρονών .

ΑΡΝΟΥΜΑΙ όμως κατηγορηματικά να καθορίζουν την εσωτερική πολιτική κατάσταση της χώρας μου, εξωγενείς μηχανισμοί, των οποίων η ύπαρξη στηρίζεται σε έναν κανονισμό του Συμβουλίου της ΕΕ, και οι οποίοι μέχρι σήμερα παράγουν κυρίως θόρυβο -όχι αποτέλεσμα.

Αν θέλετε πραγματικά να μιλήσουμε για σκάνδαλα:


Να τα ανοίξουμε όλα.


Όχι επιλεκτικά.


Όχι επικοινωνιακά.


Όχι με «κοπτοραπτική».


Γιατί αλλιώς, αυτό που βλέπουμε δεν είναι κάθαρση.


Είναι διαχείριση εντυπώσεων.


Υ.Γ.

Κλείνοντας την μακριά τοποθέτηση μου, επειδή ξανάρχισαν οι κουταμάρες για τα «σκάνδαλα» των αεροδρομίων, ΣΑΣ παρακαλώ πολύ, διαβάστε το παρακάτω:

Πρέπει να γνωρίζουμε πως όλες οι ενοικιάσεις γύρω από αεροδρόμια, εφόσον έχουν γίνει μέσου του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας, είναι απολύτως νόμιμες. Γι’ αυτό ό,τι λέγεται τόσο για Ελευσίνα, Τανάγρα, Αγρίνιο είναι ανυπόστατο.

Αυτοί που τα γράφουν αυτά  είναι απολύτως αδιάβαστοι και προχειρολόγοι δημοσιογράφοι. Πουθενά δεν υπάρχει καμία αναφορά σε δικαστικό έγγραφο για αυτό. Σας συμβουλεύω λοιπόν να μην το αναφέρετε ξανά:

H μίσθωση αυτή είναι θεσμοθετημένη ήδη από το 1939, και συγκεκριμένα η μίσθωση αγροτικών εκτάσεων εντός του χώρου στρατιωτικού αεροδρομίου προβλέπεται στον α.ν. 1988/1939 και συγκεκριμένα στην παρ. 15 του άρθρου 4: «15) Τα υπό ιδιωτών καταβαλλόμενα ποσά ως ενοίκια εκμισθουμένων καφενείων, καπηλείων, αναψυκτηρίων βάσεων, αεροδρομίων, και γενικώς χώρων ανηκόντων εις το υπουργείον Αεροπορίας και τας υπαγομένας αυτώ υπηρεσίας.». Όπως, περαιτέρω, ερμηνεύτηκε με την παρ. 1 του άρθρου 3 ν.δ.3981/1959: «1. Η αληθής έννοια της παραγράφου 15 του άρθρου 4 του Α.Ν.1988/39 είναι ότι ανήκουσιν εις τους πόρους του Μετοχικού Ταμείου Βασιλικής Αεροπορίας αι πρόσοδοι εκ της υπό του Ταμείου τούτου ενεργουμένης εκμισθώσεως, καλλιεργείας, βοσκής και εκμεταλλεύσεως εν γένει των αεροδρομίων και γενικώς χώρων και εγκαταστάσεων, ανηκόντων εις το Κράτος και τελούντων υπό την διοίκησιν και αρμοδιότητα του τέως Υπουργείου Αεροπορίας και των ακολούθως προστεθέντων και εις το μέλλον δημιουργηθησομένων παρά την Ελληνική Βασιλική Αεροπορία, ως και το προϊόν της εκμισθώσεως και εν γένει εκμεταλλεύσεως των εν αυτοίς καφενείων, κυλικείων, αναψυκτηρίων κλπ. Δι' αποφάσεως του επί της Εθνικής Αμύνης Υπουργού (Γ.Ε.Α.) εκδιδομένης τη προτάσει του Δ.Σ. του Μ.Τ.Β.Α. και δημοσιευομένης δια της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, δύνανται να καθορισθώσι, κατά παρέκκλισιν των κειμένων διατάξεων, οι όροι εκμισθώσεως υπό του Ταμείου των μη χρησιμοποιουμένων διαθεσίμων χώρων των αεροδρομίων, τα προς εξασφάλισιν της πληρωμής του μισθώματος μέτρα, ως και πάσα ετέρα λεπτομέρεια προσιδιάζουσα εις τας ειδικάς εν αεροδρομίοις συνθήκας καλλιεργείας. Αι διατάξεις της εκδοθησομένης ως ανωτέρω αποφάσεως δύνανται να εφαρμοσθώσι και επί των κατά την δημοσίευσιν του παρόντος υφισταμένων μισθώσεων». Οι εν λόγω μισθώσεις σε στρατιωτικά αεροδρόμια γίνονται πάντοτε με αναθέτουσα αρχή το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας με απολύτως διαφανείς διαδικασίες.

Δήμητρα Χαλικιά
19 ώρες πριν

ΟΠΕΚΕΠΕ και νέα « δικογραφία»

Η δικογραφία» που έστειλε για ακόμη μία φορά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι κατώτερη — πολύ κατώτερη — της σκόνης που σήκωσε.( διάβασα πολύ προσεκτικά τις 137 σελίδες που διέρρευσαν μέσω του ieidisis)

Θα το δείτε στην πορεία.Εάν παρακολουθήσετε την εξέλιξη, θα διαπιστώσετε ότι η συντριπτικη πλειοψηφία , αυτών που σήμερα βαφτίζονται «κακουργήματα» θα καταπέσουν. Και θα καταπέσουν με επίσημα έγγραφα — όχι με πολιτική κάλυψη.

...Δείτε περισσότερα