Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Νέα αθλιότητα Τσίπρα, λέει μπράβο σε όσους δεν υπάκουσαν στην εκκένωση δείχνοντας πόσο επικίνδυνος είναι

 


Λογικά πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά τόσο απροκάλυπτα νεκρούς!

Ευχαρίστησε, από τα βάθη της καρδιάς του ο φαιδρός, και είπε μπράβο σε όσους κινδύνεψαν δεν άκουσαν την κυβέρνηση για να εκκενώσουν τα σπίτια τους, για τέτοιο καραγκιοζιλίκι πολιτικό μιλάμε. 

Καλούσε το κόσμο σε πορείες αναλαμβάνοντας το ρίσκο να πεθάνουν από κορωνοιό. Τώρα τους καλεί να μην εκκενώνουν τις περιοχές που κινδυνεύουν να καούν. Με νεκρούς πιστεύει ότι θα ξανακυβερνήσει!!

Με λίγα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας ως πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιβραβεύει όσους θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους, για τόσο γελοίο υποκείμενο μιλάμε.

Τέτοιο φαιδρό πολιτικό δεν είχε ποτέ η χώρα, και ο Αλέξης Τσίπρα αποδεικνύει καθημερινά, πόσο φαιδρός και επικίνδυνος είναι.

Για να στηρίξει την ανικανότητα του 2018 με τους 102 νεκρούς, έφτασε στο σημείο να πεί μπράβο σε αυτούς που αγνόησαν τις εντολές εκκένωσης, και κινδύνεψαν να καούν. 

Η δυστυχία του Τσίπρα είναι ότι αφού δεν υπακούσατε και μείνατε σπίτια σας, γιατί δεν απανθρακώθηκε ούτε ένας και δεν κάνουμε έτσι δουλειά για να μπορώ να κάνω αντιπολίτευση.

Πολλοί σύγκριναν την συγκεκριμένη δήλωση με το "δέχομαι το ρίσκο να κολλήσουν κορωνοϊό διαδηλωτές"  που επίσης είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας και το "η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά" της Έφης Αχτσιόγλου που δείχνει ότι η αντιπολίτευση στην ακροαριστερά και την αριστερά είναι πάνω απο την ανθρώπινη ζωή.

Η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο :






Γερμανία: «Κανίβαλος» τεμάχισε και έφαγε 43χρονο μηχανικό


 

Ξεκίνησε χθες, Τρίτη, στο Βερολίνο, η δίκη του 41χρονου καθηγητή λυκείου γνωστού ως Στέφαν Ρ. που κατηγορείται ότι σκότωσε έναν άλλο άνδρα και έφαγε μέλη του σώματός του.

Το φρικαλέο έγκλημα φέρεται να έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2020 και θύμα ήταν ένας 43χρονος τεχνικός, ονόματι Στέφαν Τ.. Οι δύο άντρες φέρονται να γνωρίστηκαν μέσω ενός σάιτ γνωριμιών και συναντήθηκαν στο διαμέρισμα του υπόπτου μερικές ώρες αργότερα. Εκεί ο 41χρονος φέρεται να σκότωσε τον 43χρονο και να τον τεμάχισε.

Η εισαγγελία πιστεύει ότι ο «κανίβαλος» έφαγε στη συνέχεια ορισμένα μέλη και πέταξε τα υπόλοιπα σε διάφορα σημεία του Βερολίνου. Η αστυνομία αναζητούσε το θύμα επί εβδομάδες, προτού βρεθούν λείψανά του διασκορπισμένα σε ένα δάσος στο βόρειο Βερολίνο τον περασμένο Νοέμβριο. Με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, αλλά και άλλων στοιχείων, η αστυνομία οδηγήθηκε στον φερόμενο ως δράστη.


Πηγή



Αφγανιστάν: Θέμα τριών μηνών και η πτώση της Καμπούλ από τους ταλιμπάν; Έκπληξη στις ΗΠΑ

 


Θέμα (τριών) μηνών και η πτώση της Καμπούλ από τους ταλιμπάν που προελαύνουν ραγδαία στο Αφγανιστάν; Οι ισλαμιστές θα μπορούσαν να απομονώσουν την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, σε 30 ημέρες και δυνητικά να την καταλάβουν σε 90 ημέρες, δήλωσε σήμερα στο Reuters Αμερικανός αξιωματούχος από τον τομέα της άμυνας, επικαλούμενος εκτίμηση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Οι ταλιμπάν πήραν υπό τον έλεγχό τους τις πρωτεύουσες οκτώ επαρχιών σε έξι ημέρες, με τον ρυθμό της προέλασής τους να προκαλεί έκπληξη σε Αμερικανούς αξιωματούχους.

Οι δυνάμεις των ταλιμπάν ελέγχουν τώρα το 65% του Αφγανιστάν και έχουν καταλάβει, ή απειλούν να το κάνουν, τις πρωτεύουσες 11 επαρχιών, δήλωσε χθες, Τρίτη, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ.

Μέχρι τον περασμένο μήνα, οι εκτιμήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών προειδοποιούσαν ότι η αφγανική κυβέρνηση μπορεί να πέσει ακόμα και μέσα σε έξι μήνες

Ο Αμερικανός αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε ότι η νέα εκτίμηση έρχεται σε συνέχεια των γρήγορων κερδών που έχουν οι ταλιμπάν σε όλο το Αφγανιστάν.

«Ωστόσο αυτό δεν είναι προδικασμένο αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, λέγοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν μπορούν να αντιστρέψουν τη δυναμική, με περισσότερη αντίσταση απέναντι στην οργάνωση μαχητών.

Δεν ήταν άμεσα σαφές εάν πρόκειται για τη γενική παραδοχή των αξιωματούχων των υπηρεσιών πληροφοριών ή εάν η κάθε μία υπηρεσία είχε τη δική της άποψη, κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες ότι δεν μετανιώνει για την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν ύστερα από 20 και πλέον χρόνια παρουσίας στη χώρα.

Οι ΗΠΑ έχουν ουσιαστικά αποσύρει όλα τα στρατεύματά τους από το Αφγανιστάν, εκτός από αυτά που παραμένουν για να προστατεύουν την αμερικανική πρεσβεία και το αεροδρόμιο στην Καμπούλ, με τη στρατιωτική αποστολή να αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr



Ανοδο 1,4% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

 


Άνοδο 1,4% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο εφέτος σε σχέση με τον Ιούλιο 2020, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, από άνοδο 1% τον Ιούνιο εφέτος και έναντι μείωσης 1,8% τον Ιούλιο πέρυσι σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Ωστόσο, μεταξύ Ιουλίου και Ιουνίου εφέτος υπήρξε μείωση 1,4%, η οποία προήλθε από τα εξής:

*Από τις ανατιμήσεις σε: Ξενοδοχεία- μοτέλ- πανδοχεία (7,8%), Φυσικό αέριο (7%), Καύσιμα και λιπαντικά (3,1%), Ψάρια νωπά (2,3%), Τυριά (1,9%), Ψωμί και δημητριακά (0,7%), 'Αλλα είδη ατομικής φροντίδας (0,7%) και Αυτοκίνητα καινούργια (0,5%).

*Από τις μειώσεις τιμών σε: Μεταφορά επιβατών με αεροπλάνο (11,8%), Φρούτα νωπά (9%), Πατάτες (7,1%), 'Αλλα προσωπικά είδη (2,7%), Είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού (0,9%) και Κρέατα γενικά (0,4%).

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή κατά 1,4% τον Ιούλιο προήλθε κυρίως από τις μεταβολές στις ακόλουθες ομάδες αγαθών και υπηρεσιών:

Από τις αυξήσεις των δεικτών κατά:

*1,7% στην ομάδα «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: αρνί και κατσίκι, νωπά ψάρια, τυριά, ελαιόλαδο, άλλα βρώσιμα έλαια, νωπά φρούτα, νωπά λαχανικά. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση κυρίως των τιμών σε: χοιρινό, γάλα νωπό πλήρες, γιαούρτι.

*4,2% στην ομάδα «Στέγαση», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: ηλεκτρισμό, φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης.

*5,8% στην ομάδα «Μεταφορές», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: καύσιμα και λιπαντικά, καινούργια αυτοκίνητα, εισιτήρια μεταφοράς επιβατών με αεροπλάνο.

Από τις μειώσεις των δεικτών κατά:

*1,4% στην ομάδα «Ένδυση και υπόδηση», λόγω μείωσης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.

*0,7% στην ομάδα «Διαρκή αγαθά- είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών σε: υφαντουργικά προϊόντα οικιακής χρήσης, οικιακές συσκευές και επισκευές.

*0,8% στην ομάδα «Υγεία», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών στα φαρμακευτικά προϊόντα.

*2,7% στην ομάδα «Επικοινωνίες», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών στις τηλεφωνικές υπηρεσίες.

*0,8% στην ομάδα «Αναψυχή- πολιτιστικές δραστηριότητες», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών στα διαρκή αγαθά αναψυχής.

*0,3% στην ομάδα «Ξενοδοχεία- καφέ- εστιατόρια», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών στα ξενοδοχεία- μοτέλ- πανδοχεία. Μέρος της μείωσης αντισταθμίστηκε από την αύξηση κυρίως των τιμών στα εστιατόρια- ζαχαροπλαστεία- καφενεία.

*1,2% στην ομάδα «'Αλλα αγαθά και υπηρεσίες», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών σε: άλλα είδη ατομικής φροντίδας, ασφάλιστρα οχημάτων.

Σε μηνιαία σύγκριση, ο γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 1,4% τον Ιούλιο 2021 σε σύγκριση με τον Ιούνιο 2021, έναντι μείωσης 1,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Όσον αφορά στον εναρμονισμένο πληθωρισμό, αυτός αυξήθηκε 0,7% τον Ιούλιο εφέτος, από αύξηση 0,6% τον προηγούμενο μήνα και έναντι μείωσης 2,1% τον Ιούλιο 2020. Σε μηνιαία σύγκριση, ο εναρμονισμένος δείκτης παρουσίασε μείωση 1,3% τον Ιούλιο 2021 σε σύγκριση με τον Ιούνιο 2021, έναντι μείωσης 1,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.



Πηγή: iefimerida.gr 



Εκτεταμένο κύκλωμα φοροδιαφυγής στο εμπόριο ροδακίνων στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας

 


Συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ με το κωδικό όνομα «Κλοιός» στους δύο νομούς - Παραβάσεις για συνολικά 625 τόνους ροδακίνων.

Ένα εκτεταμένο κύκλωμα φοροδιαφυγής στο εμπόριο ροδακίνων στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας αποκάλυψε η επιχείρηση «Κλοιός» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Πρόκειται για συντονισμένη επιχείρηση, που, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, προετοιμαζόταν επί μέρες με βάση συγκεκριμένες πληροφορίες και πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα σε 53 στοχευμένα σημεία στους δύο νομούς.

Πώς έγιναν οι έλεγχοι

Για τον σκοπό αυτό, πάνω από 100 ελεγκτές της ΑΑΔΕ συνεργάστηκαν και όργωσαν τους δύο νομούς, έχοντας συντεταγμένες για σημεία συλλογής και διανομής αγροτικών προϊόντων, που επιλέχθηκαν με κριτήρια:

Τη γεωγραφική διασπορά

Τη μεταξύ τους απόσταση

Τη δυνατότητα άμεσης συνδρομής ενός συνεργείου σε ένα άλλο,

Την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων χώρων.

Με βάση αυτή τη μεθοδολογία, οι ελεγκτές προχώρησαν τόσο σε επιτόπιες λογιστικές και φυσικές καταμετρήσεις αγορών και πωλήσεων με τη μέθοδο της κλειστής αποθήκης, όσο και σε επιτόπιο και αιφνιδιαστικό έλεγχο κατά την ώρα της παραλαβής των ροδακίνων.

Τι βρήκαν οι ελεγκτές

Χαρακτηριστικό του πώς λειτουργούσε το κύκλωμα, είναι το γεγονός ότι - με εξαίρεση δύο σημεία - διαπιστώθηκαν παραβάσεις στο σύνολο των υπολοίπων, που ελέγχθηκαν.

Αναλυτικότερα:


    Επιχείρηση βρέθηκε να μην έχει τίτλους κτήσης για την κατοχή 16 φορτίων ροδακίνων, συνολικού βάρους 525 τόνων

    20 παραγωγοί βρέθηκαν να διακινούν ροδάκινα χωρίς τιμολόγια, συνολικού βάρους 110 τόνων

    Επιχείρηση είχε εκδώσει ανακριβώς 5 τιμολόγια, αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη €1.400 (48ωρο λουκέτο).

    Επιχείρηση είχε σωρεία παραβάσεων μη υποβολής ή ανακριβούς υποβολής δηλώσεων, ανακεφαλαιωτικών πινάκων και δηλώσεων μεταβολών.

Εκτός από τα πρόστιμα, που επιβλήθηκαν:

    Ζητήθηκαν από τις επιχειρήσεις αυτές να προσκομίσουν τα βιβλία και τα λογιστικά τους αρχεία

    Κατασχέθηκαν διπλά βιβλία και μπλοκ τιμολογίων

    Δεσμεύτηκαν βιβλία και στοιχεία.

Στην ΑΑΔΕ αναμένουν τα αποτελέσματα της επεξεργασίας όλων των στοιχείων, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλες παραβάσεις από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.


Πηγή



Μεξικό: Φρίκη στην Σακατέκας – 6 πτώματα βρέθηκαν κρεμασμένα σε γέφυρα

 


Τα πτώματα έξι ανδρών βρέθηκαν να κρέμονται από γέφυρα στην πόλη Σακατέκας στο Μεξικό, καθώς δυο από τα ισχυρότερα καρτέλ των ναρκωτικών αναμετρώνται για τον έλεγχο οδών διακίνησης στην περιοχή.

Τα ημίγυμνα πτώματα βρέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες, διευκρίνισε η ίδια πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή δεν είχε ρητή έγκριση της υπηρεσίας της να μιλήσει σε ΜΜΕ.

Μεξικανικές εφημερίδες αναφέρθηκαν νωρίτερα στο μακάβριο εύρημα.




Στη Σακατέκας, πρωτεύουσα της ομώνυμης πολιτείας, η βία των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος αποτελεί μάστιγα. Τους τελευταίους μήνες το καρτέλ Σιναλόα και το αντίπαλο καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο έχουν εμπλακεί σε σύγκρουση για τον έλεγχο στρατηγικής σημασίας οδών του λαθρεμπορίου των ναρκωτικών.

Τον Ιούλιο βρέθηκαν κρεμασμένα από γέφυρες στην πολιτεία Σακατέκας 11 πτώματα, σε ορισμένες περιπτώσεις με απειλητικά μηνύματα. Κάποια είχαν αφεθεί στους δήμους Φρεσνίγιο και Βαλπαραΐσο, όπου οι δείκτες της εγκληματικότητας καταγράφουν αλματώδη άνοδο.

Στην πολιτεία Σακατέκας δολοφονήθηκαν το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς 536 άνθρωποι, αριθμός αυξημένος κατά 57% από την αντίστοιχη περίοδο του 2020, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Το κύμα βίας των συμμοριών έχει στοιχίσει τη ζωή 300.000 και πλέον ανθρώπων από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν στο Μεξικό κηρύχθηκε ο λεγόμενος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών», με τον στρατό να αναπτύσσεται στο εσωτερικό.


Πηγή : newsit.gr



Άγκυρα – Τούρκοι επιτέθηκαν σε σπίτια και καταστήματα Σύρων προσφύγων – Ενας νεκρός σε συμπλοκές

 



Πλήθος οργισμένων Τούρκων επιτέθηκαν στη διάρκεια της νύκτας σε σπίτια και καταστήματα που ανήκουν σε Σύρους πρόσφυγες στην Άγκυρα έπειτα από έναν καυγά που οδήγησε στον θάνατο ενός νεαρού Τούρκου, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης και δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Το πλήθος έσπασε τα τζάμια καταστημάτων και σπιτιών Σύρων προσφύγων, ενώ αναποδογύρισε και ένα αυτοκίνητο στη διάρκεια των ταραχών στη συνοικία Αλτιντάγκ της Άγκυρας. Η αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα κάποια στιγμή σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι επιθέσεις, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Τα επεισόδια ξέσπασαν έπειτα από έναν καυγά μεταξύ νεαρών Τούρκων και Σύρων την Τρίτη. Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε ότι ένας Τούρκος σκοτώθηκε στη συμπλοκή αυτή και ένας άλλος τραυματίστηκε.

Δύο αλλοδαποί έχουν συλληφθεί και τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τον θάνατο του νεαρού, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Ο επικεφαλής της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου Κερέμ Κινίκ ανήρτησε βίντεο στο Twitter στο οποίο δείχνει το πλήθος να ρίχνει πέτρες στα σπίτια των Σύρων προσφύγων.

«Ποια παράδοσή μας προβλέπει τον λιθοβολισμό των σπιτιών τη νύκτα; Πολλοί πρόσφυγες επικοινώνησαν μαζί μας και δήλωσαν ότι ανησυχούν για τις ζωές των παιδιών τους», κατήγγειλε.

Ο ίδιος ανήρτησε ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ένα μικρό παιδί με το πρόσωπό του γεμάτο αίματα, που τραυματίστηκε από μία πέτρα που έπεσε μέσα στο σπίτι του και το οποίο διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας ανέφερε στο Twitter στη διάρκεια της νύκτας ότι «οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια» που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης έχουν τερματιστεί.

Στην Τουρκία ζουν περίπου 3,7 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες, ενώ τον τελευταίο καιρό υπάρχει ανησυχία στη χώρα για το ενδεχόμενο μεγάλης εισροής μεταναστών από το Αφγανιστάν, καθώς η κατάσταση ασφαλείας εκεί επιδεινώνεται συνεχώς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

TO BHMA



Ο Σπίρτζης αδειάζει Πολάκη για το θέμα των ανεμογεννητριών

 


Αντίθετες απόψεις από τον Παύλο Πολάκη για το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών, εξέφρασε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Ο ίδιος αδειάζοντας τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι η πράσινη μετάβαση ουσιαστικά προϋποθέτει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η νομοθεσία καθιστά την εγκατάστασή τους σε δασικές περιοχές απόλυτα νόμιμη.

Μάλιστα στη σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών απάντησε: "Ο Παύλος έχει τη δική του άποψη κι εγώ τη δική μου" διαχωρίζοντας έτσι τη θέση του από τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Πολάκη.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:



Πηγή : omadaalithias.gr







«Σφραγίζεται» το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα λόγω κορωνοϊού

 


Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά δεν θα είναι επισκέψιμο για 15 ημερες το μοναστήρι του Αγίου Νεκτάριου στην Αίγινα.

Μετά από έρευνα που έγινε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, διαπιστώθηκε ότι 16 από τις 25 μοναχές είναι θετικές στον κορωνοϊό.

Ετσι, η Μονή θα παραμείνει κλειστή από αύριο και για δεκαπέντε ημέρες και θα απαγορεύεται η είσοδος σε προσκυνητές- επισκέπτες. 

Οι μοναχές και το βοηθητικό προσωπικό της Μονής τίθενται σε καραντίνα, τους απαγορεύεται η έξοδος ενώ επιβάλλεται η τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.



Μητσοτάκης: Δεν θα πάμε σε νέο lockdown - Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι για τους λίγους ανεμβολίαστους

 


Για την αύξηση των κρουσμάτων και του δείκτη θετικότητας και για το πόσο πιθανό είναι να δούμε ένα νέο lockdown τον Σεπτέμβριο, απάντησε ο πρωθυπουργός στην  δίωρη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εχθές Πέμπτη για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

«Προφανώς και με προβληματίζει το γεγονός όσον αφορά τους εμβολιασμούς. Υπάρχει εξήγηση ότι ο καλοκαίρι ο κόσμος λείπει και άρα ο προγραμματισμός του εμβολιασμού είναι πιο δύσκολος αλλά είναι βέβαιο ότι πρέπει να επανέλθουμε δυναμικά και να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα. Αυτό είναι μια συλλογική προσπάθεια την οποία ελπίζω κι εύχομαι να μπορέσουμε να κάνουμε όλοι μαζί. Από κει και πέρα, έχω πει ότι δεν θα πάμε σε νέο lockdown. Επίσης είναι λάθος τα όποια ελαφρά περιοριστικά μέτρα μπαίνουν σε περιοχές οι οποίες κατατάσσονται στην κατηγορία 4, όπως δύο περιφερειακές ενότητες της Κρήτης και η Ζάκυνθος, να χαρακτηρίζονται lockdown. Δεν είναι lockdown. Θα το ξαναπώ: Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους. Η οικονομία θα λειτουργήσει, η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή και η απάντηση στο πρόβλημα της μετάλλαξης Δ δεν είναι το lockdown, είναι ο εμβολιασμός και η στοιχειώδης προστασία και η κοινή λογική. Ζητώ πάρα πολύ μεγάλη προσοχή στο πώς θα επιστρέψουν οι πολίτες από τις διακοπές τους», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε επίσης ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα μπορούν να προσέρχονται στην εργασία τους μετά από εργαστηριακά τεστ, το κόστος των οποίων θα βαρύνει τους ίδιους. Ηδη για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς έχει ανακοινωθεί ότι θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο εργαστηριακά τεστ με δικές τους δαπάνες.



Δικογραφία για τον αστυνομικό που σκότωσε τον σκύλο στο Γαλάτσι


 

Δικογραφία σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε το σκύλο στο Γαλάτσι την ώρα που του επιτέθηκε σχηματίστηκε και θα οδηγηθεί στον ανακριτή ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και για τον ιδιοκτήτη των δυο σκύλων για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Αθηνών που ανέλαβαν την υπόθεση ασχολήθηκαν και με το αν τα σκυλιά πληρούν όλες τις υγειονομικές προϋποθέσεις και δεν έχουν σταθεί μόνο στο αν διαθέτουν βιβλιάριο παρακολούθησης από κτηνίατρο.

Ερευνούν σύμφωνα με πληροφορίες τις συνθήκες που ζούσαν και μάλιστα έχουν πάρει καταθέσεις από τους ενοίκους της πολυκατοικίας , τις λεπτομέρειες διαβίωση τους και αν ο ιδιοκτήτης τους παρείχε όλα εκείνα τα στοιχεία για να παραμένουν σε συνθήκες ασφαλείας και υγείας τόσο για τα ίδια όσο και για τους ενοίκους της πολυκατοικίας. Επίσης εξετάζονται και μαρτυρίες ανθρώπων που ζούσαν στην πολυκατοικία και δηλώνουν φοβισμένοι και περιγράφουν περιστατικά με πρωταγωνιστές τα σκυλιά τα οποία θα ερευνηθούν από τις Αρχές.

Με βάση το νέο νόμο ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε το σκύλο διώκεται σε βαθμό κακουργήματος ενώ σήμερα η γενική αστυνομική διεύθυνση αττικής με ανακοίνωση της απάντησε σε δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον τραυματισμό του.

Σχετικά με αναφορές που αναπαράγονται σε δημοσιεύματα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περί των συνθηκών που έλαβε χώρα περιστατικό πρωινές ώρες της 12-08-2021 στο Γαλάτσι, ανακοινώνεται ότι στον εμπλεκόμενο αστυνομικό παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, λόγω δαγκώματος σκύλου στην πίσω πλευρά του δεξιού του μηρού, αρχικά από μηχανοκίνητη μονάδα του Ε.Κ.Α.Β. και ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο για την παροχή περαιτέρω ιατρικής φροντίδας.

Εκεί πραγματοποιήθηκε καθαρισμός, περιποίηση και επίδεση του τραύματος, ενώ επίσης, του χορηγήθηκε αντιτετανικός ορός και αντιβιοτική αγωγή.

Τέλος, ο αστυνομικός, σύμφωνα με την γνωμάτευση του γιατρού, θα απέχει από τα καθήκοντά του προκειμένου να αναρρώσει.

«Γονάτισε και πυροβόλησε τον σκύλο στην καρδιά» λέει για τον αστυνομικό ο ιδιοκτήτης του πίτμπουλ.

«Ο αστυνομικός έκανε ένα βήμα πίσω, γονάτισε και στόχευσε στην καρδιά του σκύλου». Ανατριχίλα προκαλεί η μαρτυρία του Κωνσταντίνου Νικολαΐδη, ιδιοκτήτη του πιτ μπουλ, που έπεσε νεκρό απο τα πυρα του αστυνομικού.

Το όλο θέμα δημιουργήθηκε από μια οφειλή κοινοχρήστων που δεν ήθελε να καταβάλει μια ένοικος της πολυκατοικίας και κάλεσε την αστυνομία.

Σύμφωνα με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας και ιδιοκτήτη του νεκρού πιτμπουλ, Κωνσταντίνο Νικολαΐδη, η εν λογω ένοικος κάλεσε την αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι δήθεν την απείλησε, επειδή δεν δεχόταν να πληρώσει οφειλή κοινόχρηστων απο τον περασμένο Νοέμβριο. 

«Οταν ηρθαν οι αστυνομικοί, ζήτησε να ανέβουν όλοι μαζί στην ταράτσα για να τσεκάρει τον ηλιακό θερμοσίφωνά της» λεει ο κ Νικολαΐδης.

«Της είπα με ωραίο τρόπο ότι δεν υπάρχει λόγος να το κάνει, όμως εκείνη επέμενε, με προφανή σκοπό να με "καρφώσει" στην αστυνομία για τα δυο σκυλιά ράτσας πίτμπουλ, που εχω στην ταράτσα, παρά το ότι γνωρίζει πως έχω υπογεγραμμένο χαρτί απ' ολους τους ενοίκους για να τα κρατάω εκεί, με ασφάλεια, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής. Ειχα φτιάξει σκυλόσπιτα και κοιμόντουσαν εκεί» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης των πίτμπουλ, «είχαν ανέβει ήδη δυο-τρεις αστυνομικοί στην ταράτσα όταν ανέβηκε ένας ακόμη, νεαρής ηλικίας και ανεκπαίδευτος, όπως αποδείχτηκε».

Και συνεχίζει: «Ο σκύλος πήδηξε προς το μέρος του, κουνώντας την ουρα του, δηλαδη με προθεση να παίξει. Το δάγκωμα στο πόδι του αστυνομικού έγινε με παιχνιδιάρικη διαθεση και μάλιστα ο αστυνομικός φορούσε προστατευτικά μέχρι το γόνατο και στα δυο του πόδια. Κι όμως, αντέδρασε αψυχολόγητα. Έκανε ένα βήμα πίσω, γονάτισε και πυροβόλησε τον σκύλο στην καρδιά».

Για το περιστατικό έκανε ανάρτηση στο Facebook και η ιδιοκτήτρια του πίτμπουλ που πυροβολήθηκε από τον αστυνομικό. Η γυναίκα αποχαιρέτησε τον Οδυσσέα, αναφέροντας ότι το ζώο της δεν θα είναι ποτέ ξανά μαζί τους, ενώ κάνει λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία. Μάλιστα, ανέφερε πως πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης, για να καταθέσει μήνυση σε βάρος των υπευθύνων για την τραγική αυτή  απώλεια. 

Stav Roula Kyniska
22 ώρες πριν

Ο Ody (Odysseus) δεν θα είναι ποτέ ξανά μαζί μας....πυροβολήθηκε σήμερα το πρωί γύρω στις 11πμ από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ...θα βγουν όλα στο φως της δημοσιότητας κι υπεύθυνος γι'αυτό την εν ψυχρώ δολοφονία θα πληρώσει. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο Α.Τ Κυψέλης για να υποβάλλουμε μήνυση!! Σας παίρνουμε τηλέφωνο για να έρθετε να βοηθήσετε όταν κινδυνεύουμε σε ενδοοικογενειακή βία, όταν μας κλέβουν όταν μας απειλούν και δεν έρχεστε κι ήρθατε τώρα τρέχοντας για γείτονες που δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα και το αποτέλεσμα φόνος!! Χωρίς λόγο τράβηξες όπλο και πυροβόλησε ένα σκυλί που σου κουνάτε φιλικά την ουρά!! Αν αυτή είναι η ελληνική αστυνομία... ντροπή σας!! Τόσο απλά!

Μπορεί να είναι εικόνα σκύλος, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "763 SHOT ON REDMI 9 AI QUAD CAMERA"
Μπορεί να είναι εικόνα σκύλος και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, σκύλος, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "THO1920 SHOT ON REDMI 9 AI QUAD CAMERA"
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
Μπορεί να είναι εικόνα σκύλος και κείμενο που λέει "SHOT ON REDMI Û9 9 AI QUAD CAMERA"
+4


Μιλάει ο Τσίπρας για αποτυχία, αυτός που έστησε παράσταση για να κρύψει νεκρούς και ευθύνες

 



Απίστευτο θράσος, προκλητικός, δεν τον βαραίνει τίποτα, αγνοεί τους 102 νεκρούς, έπαιξε απίστευτο θέατρο πάνω στα καμμένα στο Μάτι, και κουνάει το δάχτυλο στην κυβέρνηση λέγοντας "όχι άλλη προπαγάνδα, όχι άλλη ωραιοποίηση, όχι άλλα ξύλινα λόγια"

Τι είπε λοιπόν Από την Ηλεία, αυτός ο απίστευτος λαοπλάνος και πολιτικός απατεώνας χωρίς να ντρέπεται :

«Ακούγοντας και βλέποντας τον πρωθυπουργό, τον κ. Μητσοτάκη, εγώ αλλά και ο κάθε πολίτης αισθάνεται μεγαλύτερη ανησυχία και μεγαλύτερη ανασφάλεια τούτες τις ώρες», είπε ο απίστευτα φαιδρός : «Δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής, δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού και της ανικανότητας του επιτελικού κράτους, δυστυχώς δεν έχει συνειδητοποιήσει και το μέγεθος των ευθυνών του. Υπάρχουν κάποιες στιγμές όπου η διαρκής προσπάθεια ωραιοποίησης και προπαγάνδας προσκρούει στο τείχος της πραγματικότητας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας που έπαιζε θέατρο προσπαθώντας να κρύψει τους νεκρούς και την ανικανότητα του στον Μάτι, προσθέτοντας ότι «και τώρα είναι μια τέτοια στιγμή, όχι άλλη προπαγάνδα, όχι άλλη ωραιοποίηση, όχι άλλα ξύλινα λόγια».

Σχολίασε μάλιστα ο αντρόπιαστος, «δεν μπορεί, για παράδειγμα, την ώρα που οι συμπολίτες μας ζητάνε απαντήσεις για το σήμερα και το αύριο που τους περιμένει, όχι μονάχα για το τι έφταιξε, να γίνεται μια προσπάθεια να δοθεί μια εικόνα μεγαλύτερης χρηματοδότησης για την επούλωση των πληγών, ενώ τα χρήματα είναι λιγότερα απ’ ό,τι ίσχυε πιο πριν και με διαδικασίες που στο τέλος της θα οδηγήσουν αυτούς τους ανθρώπους να είναι και χρεωμένοι στις τράπεζες».

Και όπως κάνει πάντα με το γνωστό ύψος "στον κόσμο μου", κούναγε και το δάχτυλο λές και δεν έχει εγκληματικό παρελθόν!!!



Μίνι ανασχηματισμός: Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα


 

Οι αλλαγές:

Ο έως σήμερα υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.

Ο έως σήμερα γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει υφυπουργός στον πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Ο έως σήμερα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στη θέση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.

Ο έως σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.

Ο έως σήμερα υφυπουργός στον πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει σήμερα, στις 13:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.



Θράσος ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση με fake news για το Μάτι αντί να σκύβει το κεφάλι

 


Το θράσος του Αλέξη Τσίπρα, της Γεροβασίλη και του ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα είναι γνωστό, αλλά όταν έχεις διαπράξει ένα έγκλημα που στοίχισε την ζωή σε 102 ανθρώπους, απλά σκύβεις το κεφάλι και το βουλώνεις.

Fake news προσπάθησε να διακινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και αφορά τον αρχηγό της πυροσβεστικής Στέφανο Κολοκούρη.

Σε ανακοίνωση του, το κυβερνών κόμμα «φρεσκάρει» τη μνήμη του ΣΥΡΙΖΑ με τα ΦΕΚ που αποδεικνύουν ότι ο κ. Κολοκούρης είχε προαχθεί επί διακυβέρνησης Τσίπρα σε υποστράτηγο, δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι, και έξι μήνες μετά προήχθη σε αντιστράτηγο και υπαρχηγό Α' της Πυροσβεστικής.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ για να παραπλανήσει και να εξαπατήσει τους πολίτες, είχε υποστηρίξει, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι τόσο ο κ. Κολοκούρης όσο και ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Κ. Τσουβάλας, είχαν αποπεμφθεί από την κυβέρνηση Τσίπρα, μετά το Μάτι.

Ο σημερινός αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης, την περίοδο της τραγωδίας στο Μάτι δεν ήταν αρχηγός Πυροσβεστικής, αλλά διοικητής της ΕΜΑΚ. Αρχηγός της Πυροσβεστικής ήταν ο Σωτήρης Τερζούδης, τον οποίο απομάκρυνε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στη θέση του ανέλαβε αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ο Βασίλης Ματθαιόπουλος και αναβαθμίστηκε σε υπαρχηγό ο Στ. Κολοκούρης. Ο κ. Κολοκούρης, λοιπόν, έγινε υπαρχηγός επί ΣΥΡΙΖΑ και εν συνεχεία αρχηγός, επί διακυβέρνησης ΝΔ. Ως προς την ΕΛ.ΑΣ., ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποπέμψει τον Αύγουστο του 2018, μετά το Μάτι, τον τότε αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ο οποίος έγινε επί ΝΔ γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει αντιπολίτευση έπεσε σε γκάφα γιατί τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής :  Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε όντως απομακρύνει τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής μετά το Μάτι, αλλά κανείς από αυτούς δεν ήταν ο κ. Κολοκούρης όπως εσφαλμένα αναφέρει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου. Είναι ενδεικτικό ότι και η - φιλικά διακείμενη προς τον ΣΥΡΙΖΑ - efsyn αναγνωρίζει: «Η αντίδραση της Ν.Δ. ήταν άμεση. Δημοσίευσε 2 ΦΕΚ (Αύγουστος 2018 και Φεβρουάριος 2019) που παρουσίαζαν την άνοδο στην ιεραρχία του κ. Κολοκούρη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εν προκειμένω η κυβέρνηση έχει δίκιο και η παρανόηση οφειλόταν σε λάθος του ΣΥΡΙΖΑ».

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο στα fake news. Κατανοούμε πόσο θέλουν να ξεχάσουν τα πάντα γύρω από το Μάτι, αλλά δεν μπορεί να ξεχνάνε ότι ο κ. Κολοκούρης προήχθη από Αρχιπύραρχος σε Υποστράτηγο στις 9/8/2018 (δηλ. 2 εβδομάδες μετά το Μάτι) και 6 μήνες αργότερα, στις τακτικές κρίσεις πήρε νέα προαγωγή από Υποστράτηγος σε Αντιστράτηγος και μάλιστα ορίστηκε ως Υπαρχηγός Α'. Σε κάθε περίπτωση επισυνάπτουμε τα αντίστοιχα ΦΕΚ ελπίζοντας ότι έτσι θα βοηθήσουμε τη μνήμη τους.

ΥΓ. Ελπίζουμε να ενημερώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και την κα Γεροβασίλη, η οποία ήταν τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Η Γεροβασίλη, αφού και η ίδια δεν ήξερε τι έλεγε, με ανακοίνωση προσπάθησε να τα μαζέψει, αναφορικά με την αναβάθμιση του νυν αρχηγού του Πυροσβεστικής επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η γκάφα είχε γίνει και μάλιστα πήρε έκταση.